2012-a Nap ötödik korszakának utolsó éve

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Az utolsó előtti pápa jön

( ha jól emlékszem, ez a jóslat még nem szerepelt ebben a topikban ) :)

Szent Malakiás jóslata: Az utolsó előtti pápa jön*

A Szent Malakiásnak tulajdonított prófécia szerint a II. János Pál után következő egyházfő az utolsó előtti. A Malakiás-lista alapján az utolsó pápa száműzetésbe kényszerül, Róma elpusztul, ezután egy új korszak kezdődik el.
Az elmúlt évszázadok során, amikor a regnáló pápa életkora vagy egészségi állapota miatt aktuálissá vált az utódlás kérdése, újra és újra felbukkant a XII. században élt Szent Malakiásnak, az írországi Armagh püspökének tulajdonított lista. A profetikus felsorolásban rövid, általában néhány szavas jellemzések sora szerepel az egymást követő pápákról.
A teológusok, történészek és érdeklődő laikusok mind a mai napig késhegyre menő vitát folytatnak a Malakiás-lista valódiságáról. Egyes vélemények szerint különösen gyanús, hogy a legenda szerint a felsorolás az elkészülte és II. Incéhez eljuttatása után kereken 400 évig irattárban porosodott. 1559-ben egy Benedek-rendi történész, Arnold Wion nyomtatásban adta ki a Malakiásnak tulajdonított dokumentumot.
Címer vagy valami más
Azt a szkeptikusok is elismerik, hogy a lista a nyilvánosságra kerülése óta nem változott. Az eltelt 450 évben viszont az egymás után következő egyházfők közül sokra jól ráillett a vonatkozó latin nyelvű szimbolikus jellemzés.
A hagyomány szerint Malakiás római útján élte át nevezetes látomását, amely után a "idők végezetéig" sorban következő 112 pápáról (más értelmezés szerint 111 pápáról plusz a számozás nélküli utolsó kakukktojásról) feljegyezte a meglátásait. Ezek a leírások legtöbbször a pápa családjának címerére, illetve az uralkodásuk során bekövetkezett fontos eseményre utalnak.
100 év pápái
A kortárs 20. századi pápák sora a listában 102.-ként következő XIII. Leóval (1878-1903) kezdődik, akit Malakiás a Lumen in coelo (fény az égből) leírással jellemez. A pápa címerét üstökös ékítette. Az Ignis ardens (lángoló tűz) X. Pius (1903-1914) volt, akinek uralkodása idején kitört az első világégés.
A 104. pápa, aki a Religio depopulata (elnéptelenedett vallás) jellemzést kapta, talán a kommunizmus térnyerése miatt, XV. Benedek (1914-1922) volt. Pastor angelicus (angyali pásztor) néven szerepel XII. Pius (1939-1958), Fides intrepida (rendíthetetlen hit) volt XI. Pius (1922-1939) névjegye, míg a Pastor et Nauta (pásztor és tengerész) a megválasztása előtt Velence püspökeként dolgozó XXIII. János (1958-1963) lehet.
Napfogyatkozás
A lista 108. rekordja a Flos florum (virágok virága) néven jellemzett VI. Pál (1963-1978), akinek milánói érseki címerét valóban három hercegi liliom ékesítette. A De medietate Lunae (a félholdból) I. János Pál (1978) volt, aki reformokat beharangozó, gyanúsan rövid (alig 33 napos) uralkodását éppen félholdkor kezdte.
A 1978-ban a pápai trónt elfoglaló II. János Pál a sorban a 109., a rá vonatkoztatott leírás pedig De labore Solis ("a nap vajúdásából", azaz "a napfogyatkozásból"). Karol Wojtyla, Krakkó érseke 1920. május 18-án született a lengyelországi Wadowicében, egy napfogyatkozás idején.
Jön az olajfa
Aki kötve hiszi, hogy volt éppen azon a napon napfogyatkozás, a neten utánanézhet. A Malakiás-lista innentől kezd érdekessé válni. A 110. szám alatt jegyzett pápa a Gloria olivae "az olajfa dicsősége" jellemzést kapta.
Utána szám nélkül következik Petrus Romanus (Római Péter, vagy római szikla), akinél az egyetlen hosszabb szöveg szerepel. "In psecutione extrema S.R.E. sedebit Petrus Romanus, qui pascet oues in multis tribulationibus: quibus transactis ciuitas septicollis diruetur, & Iudex tremedus iudicabit populum suum. Finis." Eszerint amikor ez az illető kerül a pápai trónra, a végső üldözés után "Róma leromboltatik, és a félelmetes Bíró fogja ítélni az ő népét. Vége."


161
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves FagyisSzent!

Remélem jössz és kétségeket ébresztesz bennünk a Malakiás-jóslattal szemben!

kiss
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Már a baj Ozirisszel kezdődik. Örsúr az eredeti neve. Minden ősi uralkodójuk később istenség lett. Miért és kik voltak ők?
Természetesen a Nagy Félremmagyarázó működik: ha történész csillagász...nem járt a helyszínen..nem is foglakozhat vele...--mondja..HOL ÍRTAM ILYESMIT?
Az igazság..próbáltam eddig is elmondani, hogy Egyiptom történetét hol és mivel kellene kezdeni, szerintem,, mármint ennek megismerését. Teljesen eredménytelenűl, aminek oka a rendelkezésre álló rengeteg irodalom és a szándékos vagy nem szándékos megtévesztés más módjai.. Teljesen eredménytelennek ítélem ezzel kapcsolatos munkámat. Nem nem sikerűlt az egyiptomi kezdeteket megértetni ( vagy felfogni?) akkor kár a további petróleumért. Én nem lettem szegényebb. Ezért arról a lehetőségről, platóról, amellyet kínáltam ITT senki sem fog elindulni, hanem a tonnánnyi irodalmon fog/ lehet szemezgetni, vélekedni, mifenézni. Mert K ezt és ezt írja, B ezt és ezt, C pedig aztmondja, D-től láttam és mi rakható ezekből logikusan össze? Jólvan ez így.
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves FagyisSzent!

Remélem jössz és kétségeket ébresztesz bennünk a Malakiás-jóslattal szemben!

kiss
"In persecutione extrema S.R.E. sedebit.
Petrus Romanus, qui pascet oves in multis tribulationibus:
quibus transactis civitas septicollis diruetur,
et Iudex tremendus iudicabit populum suum.
Finis."


Milyen kétségeket szeretnéd, hogy ébresszek? A próféciákat legalábbis 1595-óta ez zárja. kiss
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
"In persecutione extrema S.R.E. sedebit.
Petrus Romanus, qui pascet oves in multis tribulationibus:
quibus transactis civitas septicollis diruetur,
et Iudex tremendus iudicabit populum suum.
Finis."


Milyen kétségeket szeretnéd, hogy ébresszek? A próféciákat legalábbis 1595-óta ez zárja. kiss

Hajaj, ennek még akár szemtanúi is lehetünk... Azért érdekes lenne, ha az eddig megvalósult jóslataihoz képest ebben az egyben, az utolsóban tévedett volna.:o

Úgy olvasom, hogy 1139-ben került a pápai levéltárba a jóslata II. Innocent pápa révén.

Mindenesetre, ha a következő pápát Péternek fogják hívni, akkor fusson ki merre lát...:razz:
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Malachiás az írországi Armagh-ban született 1094-ben, és eredetileg még sokkal szebb neve volt, Maelmhaedhoc O’Morgair. Szent Cellach szentelte pappá 1119-ben, aztán szép egyházi karriert csinált. Előbb a bangori kolostor apátja lett, aztán Connor püspöke, 1132-ben már érsek Armagh-ban. Nem sokat tudnánk róla, ha szent Bernát meg nem írja az életét. Dicséri, hogy példás fegyelmet tartott, visszaállította jogaikba a sűrűn meglazuló keresztény erkölcsöket, kolostorokat alapított. Mellékesen számos csodát tett, például fölrepült a levegőbe (levitált ? :D), kigyógyított egy baltával halálra sebzett nőt és egy haldoklót, látta, hogy más városokban mi történik, és a többi. 1199-ben avatta szentté III. Kelemen pápa.


 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
A Végzetgyár

Figyelmetekbe ajánlanám Lee Caroll írását 2012-ről, melyet Karsay István osztott meg velünk a topikjában.

Lee Carroll 2012-ről

Részlet a meglehetősen hosszú írásból.:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CDRA8F7%7E1.BEN%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Verdana; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:536871559 0 0 0 415 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> "Még valami amiről nem hallani: ennek a 2012-es együttállásnak valójában már vége, kb. 5.5 fokkal ezelőtt. Az elmúlt években sokkal pontosabban ki lett számítva a modern számítógépek és teleszkópok segítségével és (készen állsz?) már megtörtént! Ez egy olyan hibának köszönhető, amit a maják követtek el a számításaikban. Ők azt mondták, hogy az esemény 25.627 évenként történik meg. Miközben ez minden 25.800. évben következik be – nem is rossz teleszkópok nélkül, hmm? Így a 2012-es dátum tulajdonképpen egyáltalán nem egy teljes együttállás dátuma. Nincs messze, de már mögöttünk van. Jean Meeus, Mathematical Astronomy Morsels, 1997-ben kiadott írása szerint A napforduló pontjának teljes együttállása a Galaktikus egyenlítővel számítások szerint 1998-ban kell, hogy megtörténjen.”


;)
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Hajaj, ennek még akár szemtanúi is lehetünk... Azért érdekes lenne, ha az eddig megvalósult jóslataihoz képest ebben az egyben, az utolsóban tévedett volna.:o
...
Úgy olvasom, hogy 1139-ben került a pápai levéltárba a jóslata II. Innocent pápa révén.
Jóslatai (már amennyiben az övéi, mert a 16. század előtt senki nem emlékezett meg róluk, érdekes módon 1590-ig egyértelűen beazonosítahó dolgokkal (tényekkel) jelölik a pápákat. Attól kezdve vizont az utalások homályosak, nem egyértelműek. "Dolgozni" kell, hogy a pápákkal kapcsolatba lehessen őket hozni. Ebből olyasmi vélhető, hogy a mű nem Szt. Malakiástól származik. Ez csak feltevés. De akárkitől származik is, fantasztikus!

Mindenesetre, ha a következő pápát Péternek fogják hívni, akkor fusson ki merre lát...:razz:
Azt gondolom, nem lesz II. Péter. Talán "babonából". Eddig tiszteletből nem volt.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt gondolom, nem lesz II. Péter. Talán "babonából". Eddig tiszteletből nem volt.

Nehezen tudom megérteni a Vatikánt ebből a szempontból, mert Makiás Benedekre vonatkozó jóslata nem valósult volna meg, ha a pápa nem a "Benedek" nevet választja!

Vajon miért tette? :-?
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát ez a Malac-Kiás bizony bejósolta magát a zéró világegyetembe..ez pedig ott van, ahol a kurtafarkú túr.
A pápák irattárai, könyvtárai bizony nagyon sokszpr -nem maguktól többnyire- leégtek. Okkal, valamit így eltüntettek a gyújtogatók.
Ebből következően bármely pápáról bármely dolgot kilehet jelenteni hosszú időkig, a béljóslásra hívatkozva. Természetesen a legtöbb pápa olasz volt és a legtöbb hazudott is, életük pedig a züllés módozatainak variációi, általában évszázadokon át.
Malac-Kiás eredeti neve Moloch-Kiásnak tűnik a fekete semmiben.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát ez a Malac-Kiás bizony bejósolta magát a zéró világegyetembe..ez pedig ott van, ahol a kurtafarkú túr.
A pápák irattárai, könyvtárai bizony nagyon sokszpr -nem maguktól többnyire- leégtek. Okkal, valamit így eltüntettek a gyújtogatók.
Ebből következően bármely pápáról bármely dolgot kilehet jelenteni hosszú időkig, a béljóslásra hívatkozva. Természetesen a legtöbb pápa olasz volt és a legtöbb hazudott is, életük pedig a züllés módozatainak variációi, általában évszázadokon át.
Malac-Kiás eredeti neve Moloch-Kiásnak tűnik a fekete semmiben.

Ne haragudj, de nem értem mit szeretnél most közölni. Az eredeti neve: Maelmhaedhoc O’Morgair volt. Hogy jön ide a Malac-Kiás...? :shock:
Csak nem magyar volt ő is eredetileg?
:eek:
 

Kellenifog

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Átrágtam magam a fórum ezen részén és mondhatom sok-sok hasznos információt szereztem... de! Véleményem szerint sokakban az a téves nézet alakult ki, hogy a maja naptár lezárulása együtt jár az emberiség pusztulásával is. Szerintem nem kell rögtön pesszimista világvégét kiáltani. Egy ciklus (legyen az bármilyen, értsd 25627 éves nagy ciklus avagy 5125 éves kis ciklus) ha befejeződik, egy új kezdetét veszi :) ... és az új kezdet új lehetőséget hoz a pozitív változásra...
Úgy gondolom, hogy a maja naptár lezárulásában a csillagászati tudás a figyelemreméltó, semmint a hozzá kapcsolódó negatív jóslatok.
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Nehezen tudom megérteni a Vatikánt ebből a szempontból, mert Makiás Benedekre vonatkozó jóslata nem valósult volna meg, ha a pápa nem a "Benedek" nevet választja!

Vajon miért tette? :-?
Malakiás (vagy aki tényleges jós volt a 16. században) csupán annyit írt a 267. pápáról, hogy "Az olajfa dicsősége" (Gloria olivae). Ezt sok féle módon lehet XVI. Benedekkel kapcsolatba hozni. Itt csak hármat sorolok fel. Akit érdekel, utána nézhet a többi 5-6-nak.

  1. Szt. Benedek rendjének, a bencéceknek olajág a jelképeű
  2. Ratzinger 1993 óta Velletri-Segni biborosa volt, ami város cimerében 3 olajfa van
  3. Ratzinger Szt. Benedek napján született
Szóval ha nem veszi fel a Benedek nevet, akkor is lehet kapcsolatot találni a "jóslat" és Benedek pápa között.

Néztél már vakolatot ház oldalán? Vagy egyszínű szőnyegpadlót? Vagy sűrű bárányfelhőket? Amire gondolok, hogy ha elég ideig nézed, előbb-utóbb elkezdesz arcokat felfedezni a rendszertelen mintákban. Nincs ott arc, de mégis látjuk. Valami hasonló lehet ez a Malakiás féle jóslatokkal. Ha nagyon koncentrálunk, bárkit kapcsolatba lehet hozni bármelyik jóslattal (az 1595 utániakra gondolok csak, mert a korábbiak egyértelműek).
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
...Ebből következően bármely pápáról bármely dolgot kilehet jelenteni hosszú időkig, a béljóslásra hívatkozva...
Malac-Kiás eredeti neve Moloch-Kiásnak tűnik a fekete semmiben.
Természetesen bármely pápáról bármely dolgot kilehet jelenteni. A kérdés csak az, hogy igaz lesz-e, amit kijelentesz. Béljóslatból kifolyólag...

Malakiás nevének semmi köze nincs ahhoz az "etimológiai fejtegetéshez", amit itt közreadsz. Neve ugyanis Máel Máedóc Ua Morgair volt az írek régi nyelvén. A Malakiás csupán egy kényelmi fordítás azok számára, akik nem képesek az eredeti nevet vagy megtanulni vagy kiejteni. À la Nagy Sándor Μέγας Ἀλέξανδρος (na jó Mégas Aléxandros) helyett vagy éppen Nosztradamusz Michel de Nostredame helyett, ha már jósolunk. :cool:

De mint Te is mondod, bárkiről bármit ki lehet jelenteni. Csak... :rolleyes:
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Malakiás (vagy aki tényleges jós volt a 16. században) csupán annyit írt a 267. pápáról, hogy "Az olajfa dicsősége" (Gloria olivae). Ezt sok féle módon lehet XVI. Benedekkel kapcsolatba hozni. Itt csak hármat sorolok fel. Akit érdekel, utána nézhet a többi 5-6-nak.

  1. Szt. Benedek rendjének, a bencéceknek olajág a jelképeű
  2. Ratzinger 1993 óta Velletri-Segni biborosa volt, ami város cimerében 3 olajfa van
  3. Ratzinger Szt. Benedek napján született
Szóval ha nem veszi fel a Benedek nevet, akkor is lehet kapcsolatot találni a "jóslat" és Benedek pápa között.

Néztél már vakolatot ház oldalán? Vagy egyszínű szőnyegpadlót? Vagy sűrű bárányfelhőket? Amire gondolok, hogy ha elég ideig nézed, előbb-utóbb elkezdesz arcokat felfedezni a rendszertelen mintákban. Nincs ott arc, de mégis látjuk. Valami hasonló lehet ez a Malakiás féle jóslatokkal. Ha nagyon koncentrálunk, bárkit kapcsolatba lehet hozni bármelyik jóslattal (az 1595 utániakra gondolok csak, mert a korábbiak egyértelműek).

Lehet abban valami, amit mondasz. Például Az Ignis ardens (lángoló tűz) X. Pius volt, akinek uralkodása idején kitört az első világégés. - (hát mit mondjak, elég áttételes ennek alapján a pápára húzni, hogy lángoló tűz, csak azért, mert kitört a világháború). Vagy a 104. pápa, aki a Religio depopulata (elnéptelenedett vallás) csupán azért vonatkozna rá, mert akkor terjedt el a kommunizmus?

Azért arra kiváncsi leszek, mit lehet majd belemagyarázni ebbe:

"A Szent Római Egyház végső üldözésekor Petrus Romanus [Római Péter] fog [trónra] ülni, aki sok nyomorúság közepette fogja a juhokat legeltetni; ezek után a hétdombú város [Róma] leromboltatik, és a [vagy: egy] félelmetes Bíró fogja ítélni az ő népét. Vége. " - Grüll Tibor fordítása

A Jelenések könyvében is hasonló jövendölés olvasható. Ott hét királyról van szó, aki a hét utolsó pápa (bár ezt sem tudom miért gondolják, hogy a "király" pápát jelent, mi van ha elnököt jelent?:confused:):

105. Fides intrepida "rendíthetetlen hit" XI. Pius (1922-1939)
106. Pastor angelicus "angyali pásztor" XII. Pius (1939-1958
107. Pastor et Nauta "pásztor és tengerész" XXIII. János (1958-1963)
108. Flos florum "virágok virága" VI. Pál (1963-1978
109. De medietate Lunae "a félholdból" I. János Pál (1978
110. De labore Solis "napfogyatkozásból" II. János Pál
111. Gloria olivae "az olajfa dicsősége" XVI. Benedek
– Petrus Romanus "Római Péter" az utolsó pápa? (a Hetekből másoltam)

„A fenevad pedig, amely vala és nincs, az maga a nyolcadik, és a hét közül való; és a veszedelemre megy.” (ez is érdekes, mert most úgy magyarázzák ezt a 7 közül a 8-at, hogy a hét közül visszatér valamelyik és az lesz a 8. - a fenevad, amely "vala és nincs":shock:)

Brrr:confused:
Na mindegy, majd meglátjuk, mint Petőfi írta: "Az Idő igaz, majd eldönti mi nem az" :D
 

Kellenifog

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem nem kell aggódnunk az apokalipszis miatt, hiszen már benne élünk :) nézzük csak meg a történelmünk utolsó száz évét.... vagy elég bekapcsolni a tvt... annyi mocsok és szenny és gyűlölet...
 

franyomanyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon szeretném megnézni a filmet a mozikban...egyébként szerintem se lesz világvége...:p 2000-re is ezt jósolták aztán tessék itt vagyunk:D
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon szeretném megnézni a filmet a mozikban...egyébként szerintem se lesz világvége...:p 2000-re is ezt jósolták aztán tessék itt vagyunk:D

Ez a "világvége" kifejezés egyébként is magyarázatra szorulna.

Vagy mégsem, hiszen úgy ahogy van hülyeség? :D
 
Top