2012-a Nap ötödik korszakának utolsó éve

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem Varga néni nem is mond olyan nagy lehetetlenségeket, egyedül a 2010-es világháborút nem lehet elhinni egykönnyen, de az összes többi nagyon is valószínű. Bár azt nem tudom, hogy mi a fenének ide műnap, hacsak a föld ezentúl nem forog a tengelye körül, hanem csak kering a Nap körül vagy ha forog is akkor a forgástengely 90 fokkal megdől. Erről viszont nem szól a jóslata...:D
 

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Forrás: FENET Felvidéki Netlap 2009.jan. 31.

vak asszony látomásai...


2010-ben eljön a harmadik világháború!
Az utókornak visszaigazolásra...



A világszerte ismert, megboldogult látnok, a bolgár Vanda, előre megjósolta Diana hercegnő halálát, a New yorki kereskedelmi központ 2000. szeptember 11-ei lerombolását. Legutóbbi jóslata szerint 2010-ben földünkön kitör a harmadik világháború.
A globális konfliktus állítólag merénylettel fog kezdődni, a háború kitörésének további okai közt az Indiában zajló harcokat említi.

A „Vanga” néven ismert vak jósasszony víziói kirémisztették a világot, miután megjósolta az angol Diana hercegnő halálát, valamint a kereskedelmi központ szeptember 11-ei lerombolását, illetve előre vetítette a harmadik világháború kitörését 2010-ben.

Ha már annyiszor beigazolódtak jóslatai, ez ezúttal sem lesz másképp, állítják a pesszimistábbak. Valóban várhatóak a tömeges mészárlások, amelyek az emberiséget a végső pusztuláshoz vezetik, vetik fel a kérdést több irányból?
Vanga, teljes nevén Vangelina Oandeva Dimitrova (*1911. október 3-án született és †1996. augusztus 11-én halt meg a bulgáriai Petrichben) vak látnok volt, aki továbbá megjósolta a Kurszk tengeralattjáró katasztrofáját, a Szovjetunió széthullását, a csernobili atom katasztrófát és további világ eseményeket.

Az igazsághoz tartozik, hogy a szocializmus idején a legmagasabb pártképviselők körében nagy elismerésnek örvendett, holott tevékenysége szöges ellentétben állt azok materialista világnézetével. Ennek ellenére Vanga a bolgár pártvezetőknél is kedvencnek számított, akik megjósoltatták vele a választási eredményeket is.
Államilag elismert, hivatalos jósnő volt, mely tevékenységét fizetéssel honorálták. A tudományos intézet, amely évekkel ezelőtt kutatta jóslatainak sikerességét, megállapította, hogy azok nyolcvan százalékban bejöttek, valósak voltak.

Hogy lehet mindez, teszik fel sokan a kérdést? Állítólag kisgyermek korában átélt egy óriási vihart, melynek következtében elvesztette szeme világát, egyidejűleg látnoki és jóslási képességekre tett szert. Ezek tették elismertté mind szűkebb környezetében, mind a világban, aki bizalmat és nagy elismerést vívott ki az őt megkeresőkben.

Például a Kurszk tengeralattjáró katasztrófájáról, ezeket mondta: A Kurszkot elárasztja a víz, amit senki se él túl. Sokan azt hitték, hogy Kurszk városra gondol, ezért kinevették ezt a jóslatát. Tehát Nostradamushoz hasonlóan, jóslatait csak a megtörtént események után, utólag lehet értelmezni.

Bár Vanga víziói egészen 5078-ig érnek, (Az emberiség elhagyja a világűr határait) - amely gyökeres változásokon megy keresztül, hogy benépesítse a környező bolygókat. Közben számos háborút vív meg, megváltozik a világérzékelése, meg tanulnak kommunikálni az Istennel. Az elkövetkezendő 91 év eseményeiről az alábbiakban teszünk említést. Tekintsenek bele abba, mi vár ránk (utódainkra), mi az elkerülhetetlen számu(n)kra.

Vanga jóslatai:

- 2010: III.-ik világháború megkezdése 2010. novemberében, amely 2014-ig tart. Klasszikus fegyverekkel kezdődik, a későbbi harcok során azonban bevetik a nukleáris és vegyi fegyvereket. Az iszlám az európaiakat vegyi fegyverekkel támadja meg.
- 2014: Az emberek többsége bőrrák betegségben szenved a vegyi háborúból kifolyólag.
-2016: Európa csaknem kiürül.
- 2023: A földkörüli pálya kis'sé megváltozik.
- 2033: Az Északi sark jege elolvad, az óceánok szintje megemelkedik.
- 2043: A világgazdaság fejlődni kezd. Európát az iszlám uralja.
- 2046: Minden test (szerv) elkészíthető (klónozható). A testrészek kicserélése a legjobb gyógymód.
- 2066: Az iszlám-Róma támadásához az USA új fegyvert használ – a klímát. Hirtelen lehűlés (azonnali fagy).
- 2076: Osztály nélküli társadalom – kommunizmus.
- 2084: A természet megújulása. -
- 2088: Új betegség üti fel a fejét – öregedés néhány másodperc alatt.
- 2097: Legyőzik a gyors megöregedést.
- 2100: A műNap megvilágítja a Föld túloldalát.

Vanga jóslatait halála után találták meg.

Én mint sokat "látott" nem szkeptikus ember.
Vélemény :
2010- "harcok során azonban bevetik a nukleáris és vegyi fegyvereket. Az iszlám az európaiakat vegyi fegyverekkel támadja meg."
Az amcsik az oroszok és a Kínaiak meg gondolom ez egészet otthon néznék a plazmatévén és csak morfondíroznának, hogy vajon melyikük lenne a következő. Amikor az USA még ha kell koholt vádakkal is de, támadja az iszlám olajmágnás népeket viszont ebbe nem szólnának bele....

2014-"Az emberek többsége bőrrák betegségben szenved a vegyi háborúból kifolyólag. "
Ehhez sajnos még vegyi fegyverek sem kellenek, ha így megy tovább a talaj, a vizek és ezáltal önmagunk mérgezése....

2016-"Európa csaknem kiürül."
Oké, gondolom az "iszlám népeket" eközben semmilyen kár nem érte, mert az európai nagyhatalmaknak nincsen semmiféle tömegpusztító fegyvere....

2023-"A földkörüli pálya kis'sé megváltozik."
Milyen pálya van a Föld körül??

2033-"Az Északi sark jege elolvad, az óceánok szintje megemelkedik."
Már most ha megnézzük a Google Earth-ben láthatjuk, hogy szinte nincs Északi jégsapka. Ez pedig már most a vízszint emelkedéssel jár. Ehhez nem kell eltelnie még 20 évnek sajnos.

2043-"A világgazdaság fejlődni kezd. Európát az iszlám uralja."
Jól van, tegyük fel, hogy a szegény fegyvertelen és segítséget nem kapó pár millió európai, valamiért tényleg a manapság nem túl acélos iszlám uralom befolyása alá kerülne. Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy ilyen embereket kiirtó néppel melyik másik ország akarna gazdasági kapcsolatokat....
Nem is beszélve arról, hogy ha az egész európai ipar összeomlana (népesség nélkül ugye) akkor, hogyan virágozhatna a világgazdaság???

2046-"Minden test (szerv) elkészíthető (klónozható). A testrészek kicserélése a legjobb gyógymód. "
Ez ma is lehetséges már. Sőt egész állatokat tudnak már vagy 10 éve klónozni. A probléma egyedül az emberi aggyal van, mivel az összetett a klónozáshoz (hivatalosan), valamint, hogy ez az eljárás piszok drága biztosításból fizetésből nem futja rá. A másik probléma, hogy a test általában kiveti az idegen testrészeket az esetek majdnem felében. De tegyük fel, hogy a jövőben ezt megoldják.

2066-"Az iszlám-Róma támadásához az USA új fegyvert használ – a klímát. Hirtelen lehűlés (azonnali fagy). "
Igazándiból én valószínűbbnek tartok egy Kína - Amerika és szövetségesei háborút, vagy egy ufo kiürítő flottát amivel elviszik az embereket az "Új" Földre.
Eleve nem értem, hogy az a pár száz-ezer szélsőséges terrorista, hogyan foglalna el egy egész kontinens, de tegyük fel megtették vagyis teszik. Azt meg, hogy a Katolikus észak és Dél-Amerika (oroszokat, ausztrálokat meg sem említem) tétlenül hadja, hogy az iszlámok Rómát és a pápát fenyegessék, a katolikusok központját, na ezt már erősen kétlem. Azt meg sem említem, hogy mindezt feltételezem lopott USA "szuper" fegyverzettel teszik. Amivel ők addig simán megoldhatták volna az iszlám problémát...

2076-"Osztály nélküli társadalom – kommunizmus. "
Nem éltem még a kommunista időkben, aminek azt hiszem örülhetek. De szerintem maga a kommunizmus elmélete egy csodálatos egyenlőségen, minden mindenkié, megkülönböztetés nélküli világot jelentene. Ha ezt vesszük alapul és a jövőben mondjuk az emberiség megérett arra, hogy ezt meg is valósítsa legyen. Bár azok az "arisztokrata" bankárok, akik ma a kezükben tartják a világot (bár ők is valakik kezében vannak) szerintem ezt nem hagynák.

2084-"A természet megújulása. "
Gondolom a Földi természet megújulására céloznak itt. Ezt azért írtam így, mert A Földön a természetnek a ami kárait kb úgy 3-400 évbe tellene teljesen "visszaújítania". Persze emberi beavatkozás nélkül. Emberi beavatkozással ez a mostani dolgok alapján még úgy 7-800 év lenne. (Gondoljunk a sok száz éves brazil őserdőkre és a hatalmas korallzátonyokra).

2088-"Új betegség üti fel a fejét – öregedés néhány másodperc alatt. "
Azt a filmet én is láttam, meg még 1-2 másik zombisat is. Remélem nem fog megvalósulni sohasem.

2097- "Legyőzik a gyors megöregedést. "
Nos közel 10 évig ilyen betegség....
Ha néhány másodperc alatt meghal egy ember ebben, akkor gondolom nem gyors világjárványról van szó, mert akkor néhány nap alatt mindenki meghalna, nemhogy 9 év alatt.
Megint csak remélem, hogy ilyen soha nem fog történni.

2100-"A műNap megvilágítja a Föld túloldalát. "
Igazándiból csak e miatt a jóslat miatt döntöttem úgy, hogy akkor leírom erről az egészről a véleményemet. Amúgy hagytam volna a csudába, mert ki tudja.
De ennél egy kicsit megmozdult bennem valami (nem az alien). :)
Na most, ha egy civilizáció olyan problémákkal küszködik mint a háborúk, tömegpusztító betegségek, gondolom ezzel járó éhezés, nélkülözések és szegénység...akkor mégis, hogy a csudába képesek építeni egy mesterséges csillagot, amit egyébként a természetnek sok millió évébe telllik "elkészítenie". És itt olyan energiákról van szó (még ha ez csak egy mini csillag is), ami szerintem a Napon kívül ha összeadnánk a naprendszer összes energiáját, nyersanyagát az sem lenne elég hozzá!
Na mg mégis miből építik fel? Meg hogyan?
90 év! Ennyi idő alatt vajon tényleg olyan szintre jutna az emberi technika, hogy tudjunk készíteni egy mesterséges napot??
Ehhez Isteni vagy legalább is, valami hiper intelligens közbejárás kellene.


Nekem ez a véleményem erről.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Anom! Jó lesz, ha te is közzéteszel magadról egy ilyen sztárfotót, mert amikor majd Anom-próféta jövendöléseit fogják közzétenni a neten, nehogymár ne tudjanak egy képet csatolni! kiss
 

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Anom! Jó lesz, ha te is közzéteszel magadról egy ilyen sztárfotót, mert amikor majd Anom-próféta jövendöléseit fogják közzétenni a neten, nehogymár ne tudjanak egy képet csatolni! kiss

Attól mentsen meg az úr vagy bárki. :D
Na meg a fizikális jellemzőim nekem erre nem alkalmasak. :p
Bár ki tudja, lehet hogy a jövőben leesik az egyik kezem, vagy megsüketülök.
Persze ez nem vicces! Nem lehet könnyű annak aki ilyen módon él.
(Bár segélyekből élni és nem a mindennapi mókuskerékben senyvedni, a saját parkolóhelyről nem is beszélve.)
Hmm:wink:

Inkább abban bízom, hogy a közeljövőben mindenki annyira meg fog világosodni (aki nem az más merre megy), hogy nem lesz szükség semmilyen prófétára. :)


kiss
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
...Na most, ha egy civilizáció olyan problémákkal küszködik mint a háborúk, tömegpusztító betegségek, gondolom ezzel járó éhezés, nélkülözések és szegénység...akkor mégis, hogy a csudába képesek építeni egy mesterséges csillagot, amit egyébként a természetnek sok millió évébe telllik "elkészítenie". És itt olyan energiákról van szó (még ha ez csak egy mini csillag is), ami szerintem a Napon kívül ha összeadnánk a naprendszer összes energiáját, nyersanyagát az sem lenne elég hozzá!
Na mg mégis miből építik fel? Meg hogyan?
90 év! Ennyi idő alatt vajon tényleg olyan szintre jutna az emberi technika, hogy tudjunk készíteni egy mesterséges napot??
Ehhez Isteni vagy legalább is, valami hiper intelligens közbejárás kellene.
Pedig egyszerű a dolog: csak el kell hivni a darszvédert oszt az majd megépitteti.
Csak a szkájvókert kell távol tartani mer az minden ilyen műcsillagnak nekimegy hogy felrobbantsa. :cool:
(Darth Vader ill. Luke Skywalker természetesen)
 

Remka

Állandó Tag
Állandó Tag
Én mint sokat "látott" nem szkeptikus ember.
Vélemény :.......
.

Anom, mi sem csomagolunk még, egyelőre nem készülünk elhagyni Európát. :p Én sem hiszek különösebben a próféciákban, legalábbis addig nem, amíg nem az eredeti kézírásban látom őket.
Vangáról személyes történeteket is hallottam bolgár ismerőseimtől. Egy férfi elment hozzá, mert a fia rákos volt, és szerette volna tudni, hogy meg fog-e gyógyulni. Hosszú sorban álltak az emberek Vanga házánál, amikor kijött, és mondta neki, hogy menjen haza a fiához, ne várjon tovább. Néhány nap múlva a fia meghalt.
Voltam Vanga házánál is, nagyon szerényen élt, a pénzt amit a jóslásokért kapott nem magára fordította, hanem árvaházaknak ajándékozta, és templomot építtetett belőle.
A bolgárok is kb. 10 évvel a halála után hallottak csak a jövendölésekről, úgyhogy nem hiszem, hogy tőle származnak. Legalábbis remélem. :p
 

kockásfülűnyúl

Állandó Tag
Állandó Tag
2100-"A műNap megvilágítja a Föld túloldalát. "
Igazándiból csak e miatt a jóslat miatt döntöttem úgy, hogy akkor leírom erről az egészről a véleményemet. Amúgy hagytam volna a csudába, mert ki tudja.
De ennél egy kicsit megmozdult bennem valami (nem az alien). :)
Na most, ha egy civilizáció olyan problémákkal küszködik mint a háborúk, tömegpusztító betegségek, gondolom ezzel járó éhezés, nélkülözések és szegénység...akkor mégis, hogy a csudába képesek építeni egy mesterséges csillagot, amit egyébként a természetnek sok millió évébe telllik "elkészítenie". És itt olyan energiákról van szó (még ha ez csak egy mini csillag is), ami szerintem a Napon kívül ha összeadnánk a naprendszer összes energiáját, nyersanyagát az sem lenne elég hozzá!
Na mg mégis miből építik fel? Meg hogyan?
90 év! Ennyi idő alatt vajon tényleg olyan szintre jutna az emberi technika, hogy tudjunk készíteni egy mesterséges napot??
Ehhez Isteni vagy legalább is, valami hiper intelligens közbejárás kellene.


Nem is a technikai feltételekkel volna gond. Ha 16 évvel korábban a természet megújulásának örülhettünk, nem tartom valószínűnek, hogy pont egy ilyen találmánnyal akarnánk kivégezni magunkat. Micsoda változások állnának be bolygónk klímájában! És milyen rövid időn belül. Ez úgy ahogy van őrültség.
Oké, zajlanak a HARP kísérletek (kísérletek?), de egy ilyen steklámpának a lehetséges hatása annyira nyilvánvaló, hogy nem kell klimatológusnak lenni ahhoz, hogy lássuk.
Elképzelhető viszont egy fókuszált tükrözött fény ami ugye nem a bolygó egész árnyékos oldalát világítaná meg, de ennek sincs értelme, mert a Föld nem stacionárius pályán kering a Nap körül. UFF
 

pamutcica

Állandó Tag
Állandó Tag
Nohát, én ide írtam, és eltűne.. pedig nem is rtam csúnyát. Most ez vagy parajelenség, vagy nem értem, milyen szempontok alapján moderálnak....
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
...Micsoda változások állnának be bolygónk klímájában! És milyen rövid időn belül. Ez úgy ahogy van őrültség.
Oké, zajlanak a HARP kísérletek (kísérletek?), de egy ilyen steklámpának a lehetséges hatása annyira nyilvánvaló, hogy nem kell klimatológusnak lenni ahhoz, hogy lássuk.
Elképzelhető viszont egy fókuszált tükrözött fény ami ugye nem a bolygó egész árnyékos oldalát világítaná meg, de ennek sincs értelme, mert a Föld nem stacionárius pályán kering a Nap körül. UFF
No emiatt mondtam én is, hogy ez a műnapkoncepció engem aggaszt. ;)
 

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Bennem is felmerült egy műhold szerű cucc, amin tükrük vagy valami visszaveri a napfényét felerősítve a Föld árnyékos oldalára.
De igazán a szöveg második részéig már el se jutottam, mert a mű Nap szóra kiakadt a szemgolyóm. :D
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
... nem tartom valószínűnek, hogy pont egy ilyen találmánnyal akarnánk kivégezni magunkat. Micsoda változások állnának be bolygónk klímájában! És milyen rövid időn belül. Ez úgy ahogy van őrültség.

Na várjál csak! Sokkal okosabb emberek voltak nálunknál(Uff, van ilyen szó?), akik kimiűondták, hogy a levegőnél nehezebb testek sosem fognak repülni!;)
 

apaa

Állandó Tag
Állandó Tag
70-es években Az Esti Hirlapba szerepelt egy tükörfoliás münaptervezet
melyet földkörüli pályára állitva az árnyékolt azaz az éjszakai oldalt akarták megvilágitani.
Indoklás szerint hogyha valahol baleset történik
vagy elveszett gyerek utáni kutatás esetére
az adott területre lehetett volna irányitani és
ott éjjel is világoson folytatható a keresés....

A münap ragyog fel a bolygó felett
egy hasonló korabeli magyar fantasztikus regényben
igaz ott a Marsot akarják "jobb fényben" megvilágitani
A cime adta a cselekmény vázlatát is
-Merénylet a világürben-
Delfin könyvek sorozat korai példánya volt.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
70-es években Az Esti Hirlapba szerepelt egy tükörfoliás münaptervezet
melyet földkörüli pályára állitva az árnyékolt azaz az éjszakai oldalt akarták megvilágitani.
Indoklás szerint hogyha valahol baleset történik
vagy elveszett gyerek utáni kutatás esetére
az adott területre lehetett volna irányitani és
ott éjjel is világoson folytatható a keresés....

A münap ragyog fel a bolygó felett
egy hasonló korabeli magyar fantasztikus regényben
igaz ott a Marsot akarják "jobb fényben" megvilágitani
A cime adta a cselekmény vázlatát is
-Merénylet a világürben-
Delfin könyvek sorozat korai példánya volt.

Na, ugye mondtam, hogy a látók látják az újságokat! :D Szerintem Vanda-néni biztos az Esti Hírlapot látta...:mrgreen:
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi a fene lenne a bioritmussal Ha a Nap egész nap napoztatna? Ki a fe....-nek van erre igénye? Lerövidűlne amugy sem magas élettartamunk is.
Na és mi lenne ezzel az elócskult parafrázissal: energietakarékosság?
Ezesetben az utódok visszaállítanák az éjszakát, mondván: nem muszáj nekik is h---nek lenni, mint elődeiknek.
Az örök világosság pedig nem fényeskedne..csak a belső sötétség maradna továbbra is, meg a zöld tea, kecskesajttal.
 

PZinajda

Állandó Tag
Állandó Tag
A cikkeket nagyon jól összeszedtétek, éppen a neten keresgéltem, hogy mi fog történni 2012-ben. Elolvasva az Általatok írtakat talán jobb, ha nem keresgélek, hanem élem úgy a napom, mintha az utolsó lenne, és akkor nem marad ki semmi az életemből... (remélem) :)
 
Oldal tetejére