A magyar jogositvany elfogadtatasa, Toronto, Ontario

Kvikveg témája a 'Kanadai iratok megszezése (jogsi, SIN, OHIP stb.)' fórumban , 2010 November 3.

 1. sani07

  sani07 Kitiltott (BANned)

  Forditsuk meg a kerdest es erteni fogod. Magyarorszagra koltozik egy kanadai 20 eves jogositvannyal. Elfogadja magyarorszag a kanadai jogsit? Nem! Le kell vizsgaznia a nullarol. Most mar erted? :)
   
 2. Newcomer

  Newcomer Új tag

  Szép jó napot kívánok az úrnak!
  Nem tudtam, hogy itt nem lehet tegeződni, most már ezt is tudom.
  Kanadában élek, március óta. A státuszom menekültés legálisan vagyok itt. Az úr illegálisan van itt? Mert ha igen, akkor nem értem milyen alapon tesz fel kérdéseket.
  Egyáltalán nem más. Nekem egy hónapon belül meg volt a G2 jogosítványom.Nem éreztem akkora különbséget, hogy ekkora faxnit kellene belöle csinálni.
  Nem, nem értem. Ugyanis itt is figyelembe veszik a gépjármű biztosításnál, hogy hány éves vagy(bocsánat: hány éves az úr), mióta van jogosítványod stb..
  Mivel nem vendégként vagyok itt (lásd feljebb), ezért nem érdekel , hogy vendégként mit lehet és mit nem. Elfogadom a szabályokat, de a véleményemnek gondoltam hangot adhatok. Már ha egyesek ezt nem kifogásolják-horribile dictu- meg nem tiltják.
  Szívélyes üdvözlettel kívánok szép napot
  Egy Újonnan érkezö
   
 3. Newcomer

  Newcomer Új tag

  Ahogy az egyszeri földmíves mondotta vala a lkasszikus viccben: értem, uram, értem-csak fel nem foghatom. Ez a két állam diplomáciai, jogi és közlekedési szakembereinek a munkáját 'dícséri'...
   
 4. Newcomer

  Newcomer Új tag

  Bocsánat: klasszikus...
   
 5. Zsolt08

  Zsolt08 Állandó Tag

  Hi!

  Megkesett valasz!

  Igen vissza jottem de nem nagyon valtozott a nevem.A tiltast meg en kertem kicsit sok minden tortent velem...
  A jogsit meg mindig nem csinaltam meg egyeb okok miatt.A fent nevezett ur mar(meg) nem csinalja amit neked is csinalt anno.Igy asszem nem "arnyekolok" semmit sem.;)


  Hat ennyi.

  Udv
   
  Frank-FHI kedveli ezt.
 6. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  Részben igazad van, valamint az is igaz, amit valaki, valahogy úgy fogalmazott meg, hogy a bürokrácia Kanada második határvédelmi vonala.

  Jó fórumozást kedves Newcomer!

  /PBox klasszikus modora nem személyre szóló, mi már így fogadtuk el, majd megszokod./
   
 7. a1107317

  a1107317 Új tag

  Sziasztok! Ha csak túristaként megyek, elfogadják a magyar jogosítványt?
   
 8. sabriella

  sabriella Állandó Tag

  Igen.De ha nagyon biztos akarsz lenni a dolgodban, kivalthatsz meg Magyarorszagon a helyi okmanyirodaban egy nemzetkozi jogsit is. Ezt rogton kiallitjak a magyar ervenyes jogsid alapjan, 2 foto es kb.2000 ft.koruli osszeg szukseges. A magyar fogsiddal egyutt ervenyes.
   
 9. Mindless

  Mindless Új tag

  Az nem lenne megoldás, hogy a magyar jogsi alapján még itthonról elintézi a német jogosítvány kikérését (a környezetemben többeknek van német jogosítványa a magyar alapján) és akkor a német jogosítvánnyal kimenni Kanadába és elfogadtatni?

  Egyébként nem csak a jogosítvány ügyében nincs közös megállapodás, hiszen azon kívül is van olyan nemzetközi egyezmény, melyet lényegében csak Magyarország nem írt alá a világon.
   
 10. bubu

  bubu Állandó Tag

  Bar mely EU- orszagbol jovoknek, vagyis bevandorloknak kell itt vizsgazni, mas ha csak Turista vagy nehany hetig, akkor jo meg a Magyar Jogositvany is
  ha "Berelsz Autot"
   
 11. Gigica

  Gigica Állandó Tag

  Az angol jogsit simát átváltják, és bár az irt egyenlőre még nem, de ez a közeljövőben változik és már nekik (ireknek) sem kell újra vizsgázniuk...( A többi eu-s országról nincs infóm, de ezt a kettőt biztosra tudom)
   
 12. Sziasztok! egészen új vagyok itt Kanadában, mindössze 3 hónapja érkeztem és hivalalosan vagyok itt, a döntés meg is volt 45 nap alatt, letelepedhetek Kanadába! És ugye mivel tartósan rendezkedek be itt, kell a jogosítvány! minél előbb, annál jobb!
  Egyelőre csak hazai jogsim van, de fentebb voltak hozzászólások az angol jogosítvánnyal kapcsolatban ...
  A kérdésem ebből adódik, hogy van e itt olyan aki megjátszotta ezt a jogsicserét magyart angolra, majd az angolt kanadaira? Kósza szóbeszédeket hallottam, de van e olyan akinél működött a dolog?
  Ja és még egy dolog ... én csak személyautót szeretnék vezetni!
   
 13. Anthony71

  Anthony71 Állandó Tag

  Nalam forditott a helyzet..
  Torontoban vizsga,ontario jogsi...majd Calgaryban csere Albertaira,de en hulye mutatom a magyart,amit rogton elvettek,hisz by law...csak egy jogsi lehet...igy a kanadaival vezetek itthon,aminek vannak elonyei is...:))
  ja,az angol,nemet,osztrak,stb jogsid van,nem kell vizsgazni...csakhogy 2 evesnek kell lenni,tehat nem megy a csere friss angollal
   
 14. szocske42

  szocske42 Állandó Tag

  En csak itt Quebec-ben neztem utana, itt 12 honapig jo az EUs jogsink. Azalatt majdcsak raerunk beugrani levizsgazni, vagy ez nagyob ugy mint kepzelem?
   
 15. Mihaly Balogh

  Mihaly Balogh Új tag

  frksistvan, Te hogyan jöttél ki? Hogy bírálták el 45 nap alatt a kérelmed, milyen utat választottál a letelepedéshez?

  üdv,
   
 16. szocske42

  szocske42 Állandó Tag

  Apro informaciomorzsa a temaban: Montrealban pillanatnyilag oktoberi vizsgaidopontokat adnak ki, tehat kb 1 honapra elore be vannak tablazva.
   
 17. Egyebkent igazat adok azoknak, akik azt irtak, hogy eza fene nagy kulonbozoseg nem letezik a ket orszag KRESZ rendszere kozott.. Immar ket eve vezetek Onatrioban es sem az elejen , sem most nem tapasztaltam semmi kulonbseget, hacsak azt nem , hogy az itteniek felemetesen nem tudnak vezetni..
   

Megosztás