A Négy Vidám Halottmosó Kocsma

kukta

Állandó Tag
Állandó Tag
palinka.jpg
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Kedves Bojana, amit kérsz a csaposnak mondjad. Bár én kicsit óvatosan bánnék vele, mert kitudja honnan szerzi az áruját. (és köztudású, hogy a mérést is csalja) Ezért iszok (mert ikes ige) én kizárólagosan málna szörpöt. A zsíroskenyér ellen nincs kifogásom:)
*
Kedves Icebreaker!
No most ugyi a zsíros kenyérből a választék?! Sorolom, mert mindegyiket szeretem: normál SAJÁT SÜTÉSŰ házizsír, liba-, kacsa-, sült pecsenyezsír apróra vagdalt húsmorzsákkal, nyammmi jó fokhagymásan - mellé csalamádé, ecetes-lesózott lila hagyma, nyáron zöldpaprika-paradicsom, kápia paprika... utána CUKROS CITROMOS LIMONÁDÉ, vagy fröccs (kevés bor+sok szóda= hosszúlépésnek hívják jól behűtve) v. egy pohár testes vörösbor. Soroljam, vagy már ez is büntetendő?! :o
G.B.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Szoval ugy hiszed hogy ebben a kocsmaba enni is szoktak a delikvensek?:dr_104:
Itt ugyan meg nem lattam a tivornyazok kozott kajalni senkit, csak vedelni es a reteretra kijarni a multhavi pacalt viszontlatni.

Isznak mint a godenyek es tesznek a jo hirukre, pont azert jonnek, hogy kibeszljek a jozan eletu embereket amert nem tudjak mi a jo.:dr_173:
*
Kedves Melitta,
NEHÉZ ÜRES GYOMORRAL a tetszikre klikkelni....:o Alább-feljebb felsoroltam a házi zsíros kenyeret őrölt fűszerpaprikával megszórva, vagy pecsenye zsíros kenyeret paradicsommal, paprikával, vagy csalamádéval... nem sorolom, mert ezek felemlegetéséért már sarokba kellene állnom, sőt kukoricára térdepelni. De amilyen elvetemült vagyok, képes vagyok még a kukoricát is megfőzni, kevés vajjal átkeverni - és kanállal belakmározni. Ez már a bűnök bűne, jól tudom...:rolleyes:
G.B.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Kedves kocsmai Barátaim és Barátosnőim!
Beléptem, hát bent vagyunk ugye? Mármint a kocsmában.
S, lám, lám, mit látnak szemeim?! :o
Egy hivatalos RÖPCÉDULÁT, de nem ám a "félcédulásoknak", hanem minden tisztességben dolgozó és megfáradt embernek.
No, most elő is vettem a szemüveget, az orromra illesztem, olvasom, olvasom, de nem akartam elhinni, hogy ilyen is létezik?:dr_9:
Már, ha le van írva, akkor létezik!:dr_173:
Ugye? :D
No, kedves Barátaim és FeleBarátaim, én is így gondoltam.
Nosza, akkor uzsgyi, olvassuk együtt és ismételten el ezt a RÖPCÉDULÁT, amely szerint meg lett regulázva az Új Munka Törvénykönyve.
A §§§§§§§§§§sokat nem számolom, már a többedik fröccs, no meg felesek:hurra: után, de azé' még ki tudom ám silabizálni azt, ami nekünk, mármint a tisztességes munkában meg- és lefáradt dolgozóknak ugyi a legjobb? ;)
Már pedig ennél különb, jobb Munka Törvénykönyvét - eddig még - nem sikerült olvasnom :cool:, de közre adnom sem!
*


ÚJ MUNKARENDSZABÁLYOK

1./ A napi munkaidő 8 óra, ebből étkezési szünet 2 óra, du. 2-től – 4-ig csendes pihenő.

2./ Sem a munkát, sem a dolgozót nem lehet felügyelni.

3./ A napi újságokat a Főnök osztja szét, aki a dolgozókat meghívja egy italra.

4./ A különböző munkahelyeken ingyen ital és cigaretta, valamint csokoládé kellő mennyiségben – folyamatosan legyen!

5./ A Főnök nem gurulhat be.

6./ A Főnöknek mindig mosolyognia kell, nehogy valamelyik dolgozó pszichés sérülést kapjon – a munkaidő alatt!

7./ A fizetést a munka megkezdése előtt kell folyósítani, így már az első hónapban is a fizetést előre kell kifizetni!

8./ Sztrájk esetén teljes munkabért kell kifizetni.

9./ Garantálni kell az évi 3 hónapos fizetett szabadságot – teljes fizetéssel – az esős napok ebbe a 3 hónapba nem számítanak bele!

10./ Karácsonyra, újévre és a húsvéti ünnepekre a dolgozónak, valamint családja részére kellő mennyiségű pezsgő és beigli kiutalása kötelező!

11./ A dolgozó elhalálozása esetén a munkáltató köteles gondoskodni annak családjáról – négy generáción – át!

12./ Ha valamelyik dolgozó elalszik munkaidő alatt, minden zajos tevékenységet azonnal be kell szüntetni!

13./ Semmit sem vonhatnak le a béréből azért, mert a dolgozó kipiheni fáradalmait. Ha felébred, kávét kell felszolgálni számára+hűtött ásványvízet!

14./ Ez a szerződés a kifüggesztés napján lép életbe és csak akkor lehet módosítani, ha a dolgozóra nézve kedvezőbb.


(No komment… - azt írták ide:dr_9:, hogy no komment... G.B.:D )
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Mindne dolgozonak kotelezo feltolteni a raktart piaval, mert maskeppen be se johet dolgozni.
*
Áh, kedves Melitta,
ez már nem:dr_4: tetszene annyira... :o Akko' a "sajátjunkból" iszunk?!
Ha a máséból, az a döfi. Hiszen ezt nélkülem, többen is csinálják.
Maradjunk a "döfi"-nél, Főnök fizet - s mi issssszunk.
Mire?
Az egészségére, a gazdagságára - amit így elverünk?! - no' azé... ahhoz túl sokat kellene leengedni a gigánkon.
(Bocs' magyarországi tényekre építek. Igaz, hogy omlik az "építkezés", de legalább igaz:cool:).

G.B.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Elmente egy kis időre de nem a plébánoshozzz!!!!!!Csatolás megtekintése 1433671
*
Kedves Kukta!
Hiába no' rendes ez a gyerek:cool:, akárki "megmondhasssa". Kiírta, hová megy. Tudatta a kedves Idesannnyával, hogy az apjuk már "mellék vágányon" van.
De még gondolt a kedves asssszonkára is, mert, hát nékije is hagyott SÖRT a hűtőben.
Micsoda rendes család.:o
*
A neveltetés csimboraszója. Ha a gyereket rosszul nevelték volna, nemcsak az apjuk elől, de még az anyjuk elől is megitta volna a folyékony kenyeret.
Hiszen az ugye folyékony kenyér, s mint ahogyan azt "tugggyuk", tápláló, no meg egészséges.
No szóval, ez egy rendes család.:hurra:
G.B.
 

kukta

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi a különbség a teve és az alkoholista között
 

Csatolások

  • Mi a különbség a teve és az alkoholista között.jpg
    Mi a különbség a teve és az alkoholista között.jpg
    52 KB · Olvasás: 3

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Biztosan vannak régi erélyi gyökereim, és emlékszem amúltra, amikor fiatal lányokat csábitottam el, és amikor végre lekönyörögtem a ruhájukat (eddig semmi sem változott ősidők óta) kiszivtam a vérüket!!!

Viccet félretéve emlékszem, amikor a nagypapámék csirkét vágtak, akkor a csirka véréből is rántottát csinált a keresztmama!!

Gondolom Torontóban nemsok hagymás vért lehet kapni a PUB-okban!
Pedig ha jó füszeres jókat lehet rá inni!!! :D
*
Kedves Karsay István,
gyerekkoromban Dédanyám, vidéken rendszeresen készített hagymás vért a levágott csirke véréből. Ettem, töröltem ki a tányért puha kenyérrel, ma már nem tenném. A véres hurkát sem szeretem, nem ugrok érte. Igaz, volt már rá példa, hogy megettem,mert jól be volt fűszerezve, de a kedvencem a májas hurka, mely csípős és kevés pirospaprikát is tettek bele, hogy szép legyen a színe. Vénségemre tanultam meg hurkát sütni. Mindig kipukkadt, hiába kérdeztem a nálam ügyesebbeket, hogyan csinálják, hogyan sütik, hogy nekik nem szakad szét, mindig valamilyen választ kaptam, de soha nem vált be. Most és itt nyilvánossá teszem: hurkát ugye megmossuk, töröljük szárazra, majd olajos kézzel simítsuk végig, és hústűvel, mert az nagyon vékony - szurkáljuk meg őket. Ezek után tepsi és sütő, előbb alufóliával lefedve, majd levéve az alufóliát süssük a bőrét ropogósra. Hogyan tegyük? Mindenképpen alacsony hőfokon. Igaz, így sok időbe kerül, de így biztosan nem szakad ki. Aztán, amikor a teteje már ropogós, két lapos fakanállal óvatosan megfordítom, hogy az alja is olyan finomságos legyen. Ha úgy döntök, krumpli szeleteket is közé teszek, az is ropogósra sül. Mennyei ízek.

Jó étvágyat!
*

Ajánlanám, hogy ilyet is lehessen kapni a KORCSMÁBAN - dőlne a bevétel...


G.B.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Itt aztan csak inni lehet es csak is hozott piabol ,de csak a maradekbol ,ami megkaptok mert a raktar keszlet fogyoba van .
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Itt aztan csak inni lehet es csak is hozott piabol ,de csak a maradekbol ,ami megkaptok mert a raktar keszlet fogyoba van .
*
No, no kedves Melitta,
háááát akko' mán csak ilyenné válunk :D s, ennek ez a Topic lesz az oka :rohog:, no meg az, hogy "vattát köp(he)tünk, ha nem iszunk", az pedig nagy kórság, fene nagy kórság, Istenünk őrizzen meg ettül...




no meg ilyen:cool:

tehát több "gallér mögé dobott" pályinka után így főzzük meg az ünnepi ebédünket: :o

No de, ez aztán IGAZI vendég lenne az itteni "korcsmában"?!

:dr_173: G.B. :rohog:
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
*
Kedves Vilus!
A "kocsmát" - máshogyan is értettem. Bízom, hogy vetted az adásomat. Hangsúlyt akartam adni, hogy "beléptem, no meg bent vagyunk". No, hogy miben? Ez már a Te döntésed, hogyan is érted.
:o
G.B.
 

icebreaker

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt aztan csak inni lehet es csak is hozott piabol ,de csak a maradekbol ,ami megkaptok mert a raktar keszlet fogyoba van .
Na kéremszépen ennek a hozott italnak a fogyasztásának nagyon eccerű és praktikus okai vannak. Vegyük például ezt a cseppet sem megbízható csapos egyént (aki megbíható forrásból tudólag csalja a mérést), így ránézésből kijelenthető, hogy nemhogy használt ótót, hanem málnás fröccsöt sem vennék tőle. Jut eszembe erről egy réges régi történet még annó dettóból, amikor javában létezett a nagydicsőszovjettúnijó. Történt a Duna deltájának környékén, hogy a megtikkadt vándor betévedt (mintegy kulturszomját oltanivaló szándokkal) egy italkimérési kulturegységbe, ahol a következőkkel szembesült. Egy asztalon egy vödörben bor (Krímszkíj krásznij), mellette lavorban víz, bárisnya, no nem olyan, melytől nem jön álom a szemére az ifjú embernek (legfeljebb rém) fogja a poharat, megmártja a lavorban, mintegy HCCP tisztítási szándékot jelezve, majd belemeríti a borosvödörbe. NA ezért kellet vodkát inni, mert azt üvegből mérte, és az fertőtlenít (nem az üveg, hanem az alkohol). Mintegy párhuzamként meséltem el a fentieket, viszonyításként ehhez a mi csaposunkhoz képest a fenti műintézmény klasszisokkal magasabb szintet és műélvezetet képviselt. Akkor senki sem csodálkozzon, hogy a (véletlen) betérő (véletlen) vendég a régi invitálással élve (egyél-igyál, amit hoztál) hozott anyagból szórakozik.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Az IGAZMONDÓ KORCSMÁROS!



Az első mondata NEM IGAZ, a többi, sajnos tényszerű... Egy igazi korcsmárosnak kötélből kell lennie az idegeinek... Ez igaz. Aki a kereskedelemben dolgozik, elmondhatja. Nevetséges, mert az, ha ezzel szembesülünk. De ezek vitathatatlanul kemény és igaz mondatok.
Az is igaz, hogy :rohog: , pedig :o nem kellett volna...
Egyszóval nevettem, de nem kellett volna...
( A címben NEM VÉLETLENÜL írtam azt, hogy "korcsmáros" - a kocsmáros helyett).
G.B.
 

kukta

Állandó Tag
Állandó Tag
sörre bor mindenkor borra sör meggyötör

2043ikon

A mondást ismerik a németek („Bier auf Wein, das lass sein / Wein auf Bier, das rat ich dir”), az angolok („First beer then wine is fine, but wine then beer, oh dear!”) és a hollandok is („Bier op wijn is venijn / Wijn op bier geeft plezier”), magyar nyelven pedig több kifordított változata is elterjedt. Amerikában pedig a viszki és a tömény szerepel bor helyett („Beer on whiskey, pretty risky / Whiskey on beer, have no fear", illetve „Liquor before beer, all is clear / Beer before liquor, never been sicker"). A szólásoknak azonban inkább kulturális eredetük lehet, mint élettani.

Variációk sörre, borra

Sörre bor – mindenkor.
Borra sör – meggyötör.

Serre bor – mindenkor.
Borra ser – sohasem.

Bort a serre, idd egyszerre,
sert a borra, hadd máskorra!

A sörre bort, szomjat mindig olt,
a borra sört, mindig meggyötört.

Sörre bor – mindenkor.
Borra sör – meg likőr.

Sörre bor – bármikor.
Borra sör – még egy kör.

Sörre bor – bármikor.
Borra sör – forevör.
 
Oldal tetejére