Aki a kutyát szereti...

Hilda1949 témája a 'Háziállatok' fórumban , 2005 December 15.

 1. Anry

  Anry Állandó Tag

  Szia:)

  Érdekelne a fűtés, milyen variációk vannak, gondolkodom én is a komondoromnak, bár még csak 9 éves, de az idő felette is múlik, bent nem marad el, itt nagyon melege van, a subáját meg nem bírja levetni:p, szóval hová is rakatod a fűtést? Nálam a gond az is, hogy ha lesz, nehogy meggyújtsa a bundáját.
   
  kipling kedveli ezt.
 2. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Vegul nem lett futes a hazban,mert ami elektromos futotest zart /nem latni a a spiralt az izzast csak a borito lapot melegiti az tul nagy volt nem fert a hazaba.
  Jol leszigeteltuk szonyeg pokroc es ezek ala tettunk egy elektromos parnat ami atmelegiti a pokrocot de nem tudja elragni mert jol korbeszogeltuk. MIndenesetre annyi meleget ad hogy a nagy minuszokban egy par fok + eredmenyezett a farkasordito hidegben.
   
  kipling kedveli ezt.
 3. Anry

  Anry Állandó Tag

  Aha. Akkor gondolkodom tovább, bár itt most nincs olyan hideg, a komondor rendre az udvaron hever, oldalára dőlve, de azért gondolok a jövőjére, ami egyszerű az az, hogy a téglaházat belülről körberagasztom hablemezzel s hogy ne tudja leszedni elburkolom OSB lappal, aztán a szőnyegeit felszedem, és járható kőzetgyapot szigetelést rakok alá, aztán visszapakolom a szőnyegeket és az oldal OSB lapokhoz leszögelem én is. Gondolkodtam egy időben infral ámpán, de részben leszedné, meg vilgít is, az a bajom vele.
   
 4. Sfakutya

  Sfakutya Állandó Tag

  A legaranyosabb kutyák: francia buldog, bassetthound, angol szetter.
   
 5. Sfakutya

  Sfakutya Állandó Tag

  Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem a kutyámat.
   
  kipling kedveli ezt.
 6. Anry

  Anry Állandó Tag

  Ugyan én nem vagyok pszichológus , de azért ez jelent valamit ;)
   
 7. böbike

  böbike Állandó Tag

  ... ezt a munkát megsporoltam, télen a nappaliban van egy szőnyege, azon alszik, többlet költségem sincs, a fűthető kutyaház miatt. Igaz többlet munkám van, mire a szőrét összeszedem, a szőnyegét mosom, esős időben, naponta többször a követ, de végülis az én kutyusom :)
   
  kipling kedveli ezt.
 8. bogi1978

  bogi1978 Állandó Tag

  Az én bernáthegyim nem szeretett a lakásban, akkora volt, hogy nem lett volna mozgástere. Rekord évet élt 14 éves korában hagyott itt minket. Napokig sirattuk,de még mindig fáj. Igazi barát volt, ha szomorú voltam kimentem a kertbe és ő mindg megérezte, odabújt hozzám és a kezemre rakta a fejét. Imádni való volt. Vele együtt nőtt a husky kutyánk, már ő is 4 éves és szintén imádni való, bár ő más karakter. A kislányomat imádja.
  Remélem, hogy egyszer megélem azt, hogy nem raknak ki egy kutyát sem az utcár, pláne azt, hogy nem kínozzák őket.
   
  kipling kedveli ezt.
 9. 2003mte

  2003mte Állandó Tag

  Vicces kutyák

  :0:
   
 10. Anry

  Anry Állandó Tag

  Viccel vlelem kedvesem:p?!

  Próbálja ki egy komondorral egy légtérben:ppl. egy kiadós eső után:rolleyes: merthogy a komondornak a szőre az esernyő:p Brrrrrrrrrrrrr, már érzem a faggyú illatát(ha az illat):rolleyes:;):p!
   
 11. Boga

  Boga Állandó Tag

  Kedves kutyások!
  Olvasgatom itt az üzeneteket az ebállatok téli elszállásolásáról. Korábban kertes házban laktam, és volt egy pulim. Neki egy ládát téliesítettünk. Olyan régi fajta szennyestartó láda volt, a tetejét leszedtük és az oldalára fordítottuk, hogy ott bele tudjon menni. Aztán a láda aljára tettünk néhány réteg vatelint, majd apó szögekkel körben sűrűn leszögelve rátettünk egy művelúr kabátból kivágott, pontosan beméretezett darabot. Rudikám (merthogy így hívták a kutyust) egy álló éjjelen át dolgozott a remekművünkkel, én bentről, a házból csak a kegyetlen zörgést hallottam. Reggel aztán láttam,hogy a kabátdarab miszlikbe szétaprítva, az alatta levő vatelin szép egyenletesen elterítve a kertben, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle. Anyukám azzal nyugtázta Rudi "hőstettét", hogy gonosz kutya vagy, nem érdemled meg, hogy gondoskodjunk rólad.
  Aztán persze kapott egy rendes kutyaházat, téglákra felállítva, hogy alulról se ázzon be, meg ne legyen hideg, a ház duplafalú volt, a két fa fala között hungarocell szigeteléssel. Benne szőnyegdrab. Ehhez képest továbbra is az immár "levetkőztetett" ládája tetején szeretett leginkább feküdni.
  Meg hát a téliesített kerti csapot is többször "kicsomagolta".
  Hát ez jutott eszembe böngészés közben. Még annyit, hogy amikor Rudi kb. 6 éves volt, beköltöztem vele a belvárosba, távfűtéses panelba. Hát valóban van jobb, mint egy kiadós esőben, vagy hóesésben tett séta után a kutyabunda szaga, bár fürdetés után se semmi.
  Sajnos Rudikám (élt 13 évet) már közel négy éve a bárányfelhőket tereli, de most is egy pulival és egy sziámi maccsal osztozunk a lakáson.
  Mert kutya nélkül lehet élni, csak nem érdemes.
   
  kipling kedveli ezt.
 12. Anry

  Anry Állandó Tag

  Hahaha:D Elképzeltem, amint viaskodom a komondorommal a kádnál, hogy akkor pedig beugorni, mert most jön a fürdés, persze szabadságot is kell hozzá kivenni, mert legalább 2 nap, mire hajszárítóval megszároganám, ha engedné, mert azért egy komondor, legalább egy kicsit önfejű:D
   
  kipling kedveli ezt.
 13. Gabizita

  Gabizita Állandó Tag

  Aki a kutyat szereti ......
  Macskat ne vegyen ;-)
  (bar ez igy nem teljesen igaz, de nem tudtam , kihagyni a cimre ez ugrott be ) Bocsi
   
 14. Bikfic

  Bikfic Állandó Tag

  Hallottam olyan fajta kutyáról, amelyik fázós ( doberman, dog ). Nekik jó, ha van hol megmelegedni. A miénk nem fázós (meg az előző sem volt az). Van háza, néha behúzódik oda. Ilyenkor tudom, hogy alaposan fel kell öltözni (mármint nekem). Kevésbé hideg időben egy deszkákból összeszögelt "szőnyegen" éjszakázik. Ha összekupurodik, akkor kicsit hideg van. Ha máshol fekszik, akkor nincs hideg.
  Fiatal korában én is próbálkoztam melegebb hellyel. Kitettem neki egy paplant. Még jó hogy nem pehely volt benne. Jól elszórakozott aznap éjjel. Reggel, mikor kinéztem az ablakon, előszőr nem tudtam, mi fehérlik szanaszét az udvaron.
   
 15. Bikfic

  Bikfic Állandó Tag

  Felénk egyébként is jobbára kapni szokták a cicákat. A normál házicicát legalábbis. A mi Kiránk a sajátjainkkal jóban van, csak az idegeneket ugrasztja meg egy kicsit.
   
 16. Amigo

  Amigo Állandó Tag

  kaukazus

  [​IMG]Bikfic a kutyad nagyon hasonlit a kaukazusira.Milyen fajta?A kaukazusi es a husky szokasai,amit leirtal.:D
   
 17. Bikfic

  Bikfic Állandó Tag

  Leonbergi (vagy leonberger). Igazad van, ezekben a szokásaiban tényleg hasonlít rá, de sok egyébben eltér. Az előző kutyánk kaukázusi juhász volt.
  Méretben hasonlóak, de a leonbergi sokkal szelídebb. A kaukázusi kemény házőrző, bár a miénk fatáján belül szelídnek számított (naponta sétált velem). A leonbergi imádja a vizet, szeret úszni (van ahol vízimentésre is képezik), a kaukázusi nem úszó típus. A leonbergi gyerekimádó, játékos, remek terápiás célra is. A kaukázusi a családtagokon kívül meválogatja hogy még kit, mennyire fogad el. Ezen kívül mind a kettő szeretnivaló.
   
 18. Amigo

  Amigo Állandó Tag

  Teljesen igazad van.En 3-eve hoztam kanadaba egy kaukazusit megrendelesre,egy idos ismerosomnek.Meg 6-hetes kolyok volt,ma mar egy idozitett bomba.Mar velem sem foglalkozik,csak az idos gazdajanak az ohajait lesi.A hazba sosem megy be,bar ismeri a jarast,ugy lett tanitva.Ha nincs otthon a farmon az oreg,sosem megyunk oda.Nemtudni a kutya honnan kerul elo.Vedi az egesz teruletet.Ja,van egy nemet juhasz szukaja is,es szulettek kiskutyak a kakukazusitol.Ha meg lattal gyonyoru kolykoket.Csinalok kepeket,majd folrakom a kutyusokrol.:D
   
 19. bogyomama

  bogyomama Állandó Tag


  es a SCHNAUZER?????
   
 20. Bikfic

  Bikfic Állandó Tag

  Amigo!
  Várom a képeidet! Addigra már remélem meg tudom nézni.
  Bogyomama!
  A Te kutyád is aranyos lehet, de a schnauzereket nem ismerem annyira. Úgy gondolom, eszes, jól képezhető, nagy mozgásigényű, kissé hangos. Így van?
  Egyébként mindenkinek a sajátja a legaranyosabb. Nekem még van, (volt) kedvencem kuvasz, puli, komondor keverék.
   

Megosztás