Aki a kutyát szereti...

bkata

Állandó Tag
Állandó Tag

Móki52

Új tag
Brúnó kutya

8- éves lablador kutyómat pici kora óta sétáltatom, de még mindíg nem tud viselkedni. Annyira húz magával, hogy szinte repűlve megyek utána. Már többféle módszert kipróbáltam, de sajnos nála semmi nem vezetett célra. :mad:
 

ziziné

Új tag
szia Móki! azt próbáltad már, hogy amikor húz, akkor hirtelen irányt váltassz és "húzod" magaddal a kutyát? nekünk bevált. és persze magabiztosan kell haladni mellette, felemelt fej, kihúzott vállak (by Ceasar)
 

antal.emo

Állandó Tag
Állandó Tag
Én imádom a kutyákat, van egy kaukázusi juhászktyám annyira aranyos és barátságos (az idegenekkel már nem annyira), imád játszani
 

adriszka

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk most egy három hónapos kis fekete puli kutyánk van. Nagyon aranyos. A lányom 3 éves lesz a nyáron és így kicsi féltünk, hogy hogyan viselik majd el egymást. Egy hónapja van nálunk a kis Tücsök, de nem bántuk meg! A családunk tagja lett!
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk most egy három hónapos kis fekete puli kutyánk van. Nagyon aranyos. A lányom 3 éves lesz a nyáron és így kicsi féltünk, hogy hogyan viselik majd el egymást. Egy hónapja van nálunk a kis Tücsök, de nem bántuk meg! A családunk tagja lett!

A puli igaz családi kutya, és rendkívül intelligens. Semmi gond nem lesz közte és 3 éves kislányod között, de fontos, hogy megtanítsd a lányodat a kutyához való helyes hozzáállásra és az állattal való helyes bánásmódra. Egy 3 éves kisgyerek már felfogja, hogy a kutya nem plüssjáték, hanem szuverén lény, akinek figyelembe kell venni az érzéseit, igényeit, akárcsak egy másik kisgyereknek, és hogy "neki is fáj." Ezzel a kislányodat empátiára is tanítja a kutya, nem csak az állatokkal, hanem az emberekkel szemben is.

És megérti az alapvető szabályokat a kutyával kapcsolatosan: simogatás után mossunk kezet, ne zavarjuk, amikor eszik, stb.

Emellett persze a kutyát is tanítsd meg arra, hogy ne ugráljon fel a lányodra (és másokra se), ne nyalja az arcát, stb.
Külön játékuk legyen, saját labda, saját gumifigura, stb., és a kislányod játékait ne hagyd a kutya előtt, mert szét fogja rágni (egyelőre), ami a lányodban esetleg ellenszenvet ébreszthet a kutyával szemben.
 

AGETIN

Állandó Tag
Állandó Tag
Én már megírtam, hogy a legkedvesebb barátom, egy kis kutya. Artúr. Ő minden titkom tudója, minden pillanatban velem van. Egy egészen különleges kis állat, elhúnyt férjem utolsó ajándéka, melyet a halála után kaptam meg. Azt hiszem, ezzel sejtetni engedem, hogy a világon a legdrágább nekem, bármiről, bárkiről lemondanék, de róla nem. Nemrég volt hat éves, kis japán palotakutya. Én is azt mondom, hogy a kutyánál hűségesebb állat nincs.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Van valakinek tapasztalata foxterrierekkel?

Nekem személy szerint még nem volt foxim, de egy barátnőm tenyészti, és sokat mesél róluk.
Rendkívül intelligensek, tanulékonyak, odaadó, megbízható, játékos családi kutyusok, de nagyon éberek és aktívak, (mondhatni hiperaktívak), ezért nagy mozgásigényűek. Azoknak ajánlható, akik sokat kirándulnak, sétálnak, futnak, és szeretnek együtt sportolni a kutyájukkal, egyszóval aktív embereknek.
Ez nem az a kutyus, aki lefekszik a sarokba, és egész nap szunyókál.

Kiváló jelzőkutyák, ami miatt sokat ugatnak. Kertben ez még nem biztos, hogy gond, de lakásban már problémát szokott okozni.
Mivel kotorékebek, szeretnek lyukakat kaparni, aminek nem mindenki örül a kertjében.
Vadászkutyák révén hajlamosak macskák (és egyéb kis állatok) űzésére, de összeszoktathatók a család cicájával. Viszont jó patkányfogók, és egyéb kártékony rágcsálókat is távol tartanak.

Nem jó döntés azonos nemű egyedekből többet tartani, mert eléggé domináns természetűek, sokszor kibékíthetetlen ellentét van köztük, és nagyon csúnyán össze tudnak verekedni, még a szukák is. Ezért pl. a barátnőm sose tudja egyidőben kiengedni őket a kennelből.
Agresszív természetük miatt más kutyákkal is nehezen barátkoznak, vigyázni kell a sétáknál, mert könnyen összeverekednek náluknál jóval nagyobb fajtájú ebekkel is, és komolyan megsérülhetnek. (Pl. a barátnőm közép-ázsiai juhászának is nekitámadnak.)
Emberekkel szemben viszont barátságosak, gyerekekkel is remekül megvannak, kiváló játszótársak.

Jól hőszigetelt kutyaólban télen is kint tarthatók, különösen a drótszőrű változat, de ennek rendszeresen kell gondozni a szőrét (kb. három havonta).
A sima szőrű változattal ilyen gond nincs, és ő is jól tűri a telet, de meleg kutyaház kell neki is.

Betegségekre nem túlzottan hajlamos, bőrbetegséget emlegetett náluk a barátnőm, és gyakran hibás a harapásuk, erre a beszerzéskor figyelni kell. Amúgy elég stramm kis fajta, és nem lehet mellette unatkozni.
Egy fajtiszta foxi kiskutya ára kb. 10 és 30 ezer között mozog. A vadászok körében nagyon közkedvelt.

És akkor már hadd ajánljam foxirajongóknak gyermekkorom egyik kedvenc kutyás könyvét:



Ebben a szerző, Capek, bűbájosan mutatja be, hogyan illeszkedett be kis foxija, Dásenka a családjukba. Az irodalom egyik legédesebb kutyás könyve.
 

Sinat

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem két agaram van (whippet) és imádom őket. Sajnos ők egymást már kevésbé, mióta ivarérett lett mindkettő, akadnak súrlódások. Itthon semmi baj nincs velük, de ha kint 1 db botot találnak ketten, akkor megy a harc (két szuka durvább mint két kan... ). Idehaza aztán meg nyalogatják egymás sebeit és együtt mennek aludni. Ki érti ezt? :)
 

eszter7432

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is van két kutyám. Az egyik menhelyről jött és úgy mentünk oda, hogy hozunk egy szép, erős kutyát, aki majd igazi házőrző lesz. Ehhez képest egy iszonyatosan csúnya kutyával távoztunk, aki nem ugatott, nem volt izgatott sem, csak csöndesen csóválta a farkát a ketrecnél. :p

Hát igen... nem az ember választja ilyenkor a kutyát, hanem a kutya az embert. :)
 

Lizy05

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekem egy zsemleszínű labrador szuka kutyám van, 2 éve négy hónapja, és 28 napja van nálunk :) Öt évet kellett várnom, mire végre megsimogathattam, de az a nap is eljött, és én elmondhatom, hogy soha, de tényleg soha nem voltam még olyan boldog, mint ebben a durván 2,5 évben.
Annyit, de annyit tud adni egy állat, ezt soha senki nem fogja megérteni, akinek nincs...
 

janotutu

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk három kuvaszunk van. Suba 13 éves, Bundás 4 éves és Szuszi 9 hetes. Hamar befogadták a falkába.
 

Csatolások

  • szuszi1.JPG
    szuszi1.JPG
    107.4 KB · Olvasás: 3

zsuzsamama13

Állandó Tag
Állandó Tag
Roti

Nekünk egy 4 hónapos Rottveiler kutyusunk van......Jóóó kutya,mert szereti a virágokat!;)
 

Csatolások

  • Kép 014.jpg
    Kép 014.jpg
    129.7 KB · Olvasás: 2
Oldal tetejére