Allati hirek

FiFike

Állandó Tag
Állandó Tag
A 45kg-t kevesnek talalom ....
jajj es a kecske :)
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=449 border=0><TBODY><TR><TD vAlign=center align=left width=449><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=449 align=center border=0><TBODY><TR><TD class=full_article_title align=left width=434></TD></TR><TR><TD colSpan=2></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR><TR><TD width=449>
spacer.gif
</TD></TR><TR><TD width=449>Dulika olvastad ami a kep ala van irva ?
</TD></TR><TR><TD width=449>
spacer.gif
</TD></TR><TR><TD width=449><TABLE class=imgleft cellSpacing=0 cellPadding=0 width=1 align=left border=0><TBODY><TR><TD align=middle>
catfish.jpg

Csak illusztráció, de elvileg még ennél is nagyobb...</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Beteg kutyusok végső mentsvára

2006-06-04
Budapest - Szegény, mint a templom egere Tenner Anna és csapata. A Lelenc Kutyamentő Egyesület olyan kutyusokat ápol és gyógyíttat, akiknek gazdájuk nincs, de betegek, vagy autó ütötte el őket.
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=381 align=center border=0><TBODY><TR><TD>
i0000BE3F.gif

</TD></TR></TBODY></TABLE>Tenner Anna 1984-ben hozta el az első kutyáját az Illatos úti kutyatelepről. Jó, hogy van egy telep Budapesten, ahová a kóborló vagy megunt kutyák kerülnek. De ez nem menhely, itt enni adnak nekik, de mozogni nem tudnak eleget, a lelkükkel pedig - minden igyekezet ellenére - nem foglalkozhatnak.

Megdöbbentő, hogy évente 5000 kutya kerül be, és háromezret el kell altatni” - mondja Anna, aki barátaival három éve alapította meg az egyesületet.

A hat hónapos Boomer gerincsérüléssel került a telepre. Annáék megszervezték a látogatását. Felváltva etettük, szeretgettük, együtt örültünk, amikor talpra állt, és együtt sírtunk, amikor át kellett engednünk a szivárványhídon” - idézte fel az egyik legszebb élményt, bár munkájukat akkor sajnos nem koronázta siker.

Igyekszünk úgy elhelyezni a kutyákat - akár kórházban, akár panzióban, akár ideiglenes befogadónál -, hogy az az állatnak és a gondozóinak is a megfelelő legyen. Újabb kutyát csak akkor vállalunk, ha nem haladja meg az erőnket, látogatni, szeretgetni tudjuk őket” - mondja Anna.

Rengeteg kutyájuk vár gazdára, sérülten mentettek, öregek, betegek, illetve betegségből lábadozók.

Az egyesületet sok magánszemély támogatja, de érdekes módon állatorvos nincs közöttük. Egyetlen cég, vagy gyógyszergyár sem érzi sajátjának az ügyet.

Varga G. Gábor
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
"Idősotthon” oroszlánoknak
2006. június 5. 18:30


MNO
Megnyitották Indiában az ország első öregek otthonát idősödő és betegeskedő állatkerti oroszlánoknak.

<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR><TD>Az egyik pandzsábi állatkertben kialakított intézményben a szokásosnál nagyobb területet kapnak az idős nagymacskák, és védve vannak fiatalabb fajtársaik támadásaitól is. Az idős oroszlánoknak már a fogazatuk sem a régi, így bivalyhúsdarabok helyett vitaminokkal gazdagított darálthúst kapnak.

Indiában különösen nagy problémát jelent az idős, beteg oroszlánok elhelyezése, mivel egy rosszul sikerül tenyésztési programból kifolyólag igen sok van belőlük – közli az Info Rádió a BBC nyomán.
</TD></TR></TBODY></TABLE>(Már csak az állatvédelmi törvényeknek kellene érvényt szerezni.)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A birka, aki kutyának képzeli magát

Egy walesi farmer szerint egyik birkája azt hiszi magáról, hogy kutya. A különös identitászavarra azonban van magyarázat: Emlyn Roberts még báránykorában mentette meg a haláltól Rolo-t, és juhászkutyáival együtt nevelte fel otthonában.

<!-- Adverticum zone: 28961 (write) --><SCRIPT type=text/javascript>if(!window.goAdverticum)document.write('<sc'+'ript src="http://img.adverticum.net/scripts/gwloader.js?ord='+Math.floor(Math.random()*1000000000)+'" type="text/javascript"><\/sc'+'ript>');</SCRIPT><SCRIPT type=text/javascript>if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(28961);</SCRIPT><SCRIPT src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=28961&ord=t2Hx5Xd8Yt3Vx3Wp8F&re=" charset=iso-8859-2></SCRIPT><NOSCRIPT> </NOSCRIPT>
<!-- end Adverticum zone: 28961 -->
Rolo szeret sétálni menni, persze pórázon, gyakran tévézik gazdájával, és még a terelésbe is belekóstolt, persze egyelőre csak kacsákkal, nem juhokkal - írja a North Wales Daily Post című lap.

Gazdája szerint mindenféle kutya-mutatványra képes, átugrik például a karikán is, és bármit megeszik, még a kutyaeledelt is, bár kedvence a mogyoró.
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Roppant érdekesek az állatvilágban is az identitás zavarok. (sok embernél is van!) Én egy kakast ismertem, amely házörzönek képzelte magát, úgy támadott mint egy házőrző kutya, minden idegen embert, aki a portára tévedt. Igen muris lehet ez a birka.
Egyféle analógia:
Aki kutyát tart, az kutyás lesz. Elkutyásodik. Kutyásokkal ismerkedik, kutyákról beszél, kutyával fekszik, és kutyával kel, kutyával álmodik: elkutyul. A gazdi is hasonlóvá válik kutyájához, annak szokásaihoz.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Nincs ebben a viszonyban semmi különös, csak figyelni kell rá. Sem a kutyám, sem a macskám, fel nem ébresztene, ha látják, hogy alszom. Figyelnek! Ha kinyitottam ébredésnél a szemem, azonnal követelöznek, (ennének, sétálnának stb) alkalmazkodnak ők is "eszük, ösztöneik szerint. Ha rossz a hangulata az embernek, ha bánatos megérzik figyeld csak meg.
 
C

csocsike

Vendég
Sokszor az allatban tobb erzes , ertelem , odafigyeles van, mint sajat kornyezetunkben.:(
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Így igaz!
Az állat nem alakoskodik, valójában nem is ravasz, a ragaszkodása sem álságos érdekvezérelt. Ha nyitott az ember és érti az állatok viselkedését, megfigyelheti, hogy kevésbé agresszívak mint mi emberek. Láttam a közelmultban egy TV adásban, amikor a Gorilla megmentett egy gyermeket az állatkertben. A magasból véletlenül leesett és súlyos sérülést szenvedett egy kis fiú. Egy többmázsás gorilla karjaiba fogta az eszméletlen sérült gyereket, ringatta, majd kitette a kifutó elé, és engedte, hogy elvigyék az ápolói. Ha nem látom az egészet, el sem hiszem.
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Az állatvilág vandáljai lecsapnak a szurkolókra<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

2006. június 22., csütörtök 8:44 InfoRádio / BBC<o:p></o:p>
<COLGROUP><COL width="100"><COL width="20"><COL width="90"><COL width="20"><COL width="100"><COL width="20"><COL width="90"><COL width="20">Egy nagy-britanniai szafaripark arra kéri az angol labdarúgó-válogatott híveit, hogy vegyék le autójukról a György-keresztes zászlót, mert a páviánok lelopják azokat. <o:p></o:p>
<o:p></o:p>
<!-- Adverticum zone: 28961 (write) -->A Merseyside-i park vezetői a BBC-nek azt mondták, hogy a 120 fős majomcsapat eddig elsősorban az ablaktörlőlapátokat csente el, de a páviánok most átszoktak a zászlókra.

A látogatóknak bizonyára tetszik, ahogy a páviánok bohóckodnak a zászlókkal, mert úgy tűnik, mintha ők is az angol csapatnak drukkolnának - mondta a park egyik igazgatója.

David Ross a páviánokat úgy jellemezte, hogy ők az "állatvilág vandálai".
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 352.5pt; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=470 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 1.5pt; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 3.75pt" cellPadding=0 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 3.75pt; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent">Aranyfogat kapott gazdájától hűsége elismeréséül egy kutya Boszniában.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:shapetype id=_x0000_t75 stroked="f" filled="f" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" o:preferrelative="t" o:spt="75" coordsize="21600,21600"><v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke><v:formulas><v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f><v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f><v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f><v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f><v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f></v:formulas><v:path o:connecttype="rect" gradientshapeok="t" o:extrusionok="f"></v:path><o:lock aspectratio="t" v:ext="edit"></o:lock></v:shapetype><v:shape id=_x0000_i1025 style="WIDTH: 7.5pt; HEIGHT: 5.25pt" alt="" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.png" o:href="http://www.origo.hu/p/s.gif"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 352.5pt; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 3.75pt" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=470 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 3.75pt; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 352.5pt; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=470>A gazdi fogorvos, így az arany családon belül marad. A nemesfém amúgy csupán korona, azaz burkolat, a fogorvos pusztán lecsiszolta az eb egyik fogát és ráhúzta az aranyborítást.<o:p></o:p>
A kutya mindezt remekül tűrte, egy centit nem moccant, pedig összesen négy órán át tartott a művelet. A fogorvos szerint ebe minden bizonnyal érzi, hogy különleges fogat kapott, mert szereti kimutatni a foga sárgáját. Gazdája nem fél attól, hogy tolvajok esetleg kilopnák kutyája szájából az aranyfogat, vagy ellopnák a fogat kutyástul, mivel Atos - ez az eb neve - orosz terrier, azaz elég harcos fajtájú, olyan, amelyet az orosz állambiztonsági szerv, a KGB használ.<o:p></o:p>
(MTI)<o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>​
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
<TABLE class=MsoNormalTable style="BACKGROUND: white; WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" colSpan=2>Élő madarakat daráltak le az ATEV-nél? <?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:shapetype id=_x0000_t75 path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f" o:preferrelative="t" o:spt="75" coordsize="21600,21600"><v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke><v:formulas><v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f><v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f><v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f><v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f><v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f></v:formulas><v:path o:connecttype="rect" gradientshapeok="t" o:extrusionok="f"></v:path><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"></o:lock></v:shapetype><v:shape id=_x0000_i1025 style="WIDTH: 10.5pt; HEIGHT: 7.5pt" alt="Kedvencekhez ad" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.fn.hu/files/_fn_2005/kedv.gif"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
<TABLE class=MsoNormalTable style="BACKGROUND: white; WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1026 style="WIDTH: 1.5pt; HEIGHT: 1.5pt" alt="" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image002.gif" o:href="http://www.fn.hu/s.gif"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 1; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" vAlign=top>2006. július 4. <o:p></o:p>
</TD><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" vAlign=top>
FigyelőNet, MTI <o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE><v:shape id=_x0000_i1027 style="WIDTH: 1.5pt; HEIGHT: 1.5pt" alt="" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image002.gif" o:href="http://www.fn.hu/img/s.gif"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
Élő csirkéket, kacsákat és libákat daráltak le az ATEV Zrt. hódmezővásárhelyi telepén. A szárnyasok a madárinfluenzával fertőzött vagy a H5N1 vírussal veszélyeztetett területekről származtak – írja a Délmagyarország. <o:p></o:p>
<v:shape id=_x0000_i1028 style="WIDTH: 1.5pt; HEIGHT: 1.5pt" alt="" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image002.gif" o:href="http://www.fn.hu/img/s.gif"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 348pt; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=464 border=0><TBODY><TR style="HEIGHT: 15pt; mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; BACKGROUND: #f2f2f2; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 15pt"><!-- ASSIST BOX -->
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="HEIGHT: 1.5pt; mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ffffff; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ffffff; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ffffff; WIDTH: 27pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ffffff; HEIGHT: 1.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" vAlign=top width=36></TD><TD style="BORDER-RIGHT: #ffffff; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ffffff; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ffffff; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ffffff; HEIGHT: 1.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent">A magyar állatvédelmi törvény? <o:p></o:p>
</TD><TD style="BORDER-RIGHT: #ffffff; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ffffff; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ffffff; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ffffff; HEIGHT: 1.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1030 style="WIDTH: 1.5pt; HEIGHT: 1.5pt" alt="" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image002.gif" o:href="http://www.fn.hu/s.gif"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD><TD style="BORDER-RIGHT: #ffffff; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ffffff; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ffffff; WIDTH: 27pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ffffff; HEIGHT: 1.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" vAlign=top width=36></TD><TD style="BORDER-RIGHT: #ffffff; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ffffff; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ffffff; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ffffff; HEIGHT: 1.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent">
</TD><TD style="BORDER-RIGHT: #ffffff; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ffffff; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ffffff; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ffffff; HEIGHT: 1.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1032 style="WIDTH: 1.5pt; HEIGHT: 1.5pt" alt="" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image002.gif" o:href="http://www.fn.hu/s.gif"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD><TD style="BORDER-RIGHT: #ffffff; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ffffff; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ffffff; WIDTH: 19.5pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ffffff; HEIGHT: 1.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" vAlign=top width=26></TD><TD style="BORDER-RIGHT: #ffffff; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ffffff; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ffffff; WIDTH: 52.5pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ffffff; HEIGHT: 1.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=70>
</TD><TD style="BORDER-RIGHT: #ffffff; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ffffff; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ffffff; WIDTH: 15pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ffffff; HEIGHT: 1.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" vAlign=top width=20></TD><TD style="BORDER-RIGHT: #ffffff; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ffffff; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ffffff; WIDTH: 15pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ffffff; HEIGHT: 1.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" vAlign=top width=20></TD></TR></TBODY></TABLE>
<o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE><o:p></o:p>
</TD></TR><!-- hetilapos 0 - x,64,75,141,110,136,69,145,135,65,142,67,66,70,116,74,140,68,137,72,76,125,139,73,71,143,245,246,248,249,250, - x ,209, x p p - 0 --><!-- ASSIST BOX VEGE --><TR style="mso-yfti-irow: 1"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" colSpan=3><TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><o:p> </o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE><o:p></o:p>
</TD></TR><!-- HIRDETES VEGE --><TR style="mso-yfti-irow: 2; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 7.2pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=10>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
borzalmas.:33: 1000 evet adnek aki ilyent csinal.
HAmar le kell olni az allatot akkor kimeletesen es fajdalom mentesen egy kabult allapotban szabad.

Azert itt nem egy gonosz allatkinzo emberrol van szo hanem egy eljarasrol ahol gondolom tobb embernek is lett volna kotelesege szolni a modszer ellen.

Hol vannak a tanult allatgondozok az egyetemet vegzett allat egeszsegugyesek tenyesztok stb?

Ezzel a hirrel aztan adtak most a jovobeni ertekesitesnek alaposan.Kimer csirket enni ezek utan? hisz a virust egetni lehet fertotleniteni kell stb.

En voltam itt egy pulyka farmon olyan tisztasag van hogy a legy fenekre ul.
HA elpusztul egy allat ahol meghalt azt lekeritik fertotlenitik fuggetlen attol hogy nem virusos betegsegben halt meg.
A tetemet vagy 1 km -re van egy allatkrematorium ahol azonnal elegetik.
A legkisebb senszet sem veszik hogy egy tomeges fertozes kialakuljon.

na kerem ezert ha eszem csak nagy ritkan hust, csirket ,csak nagyuzemi modon ellenorzott allatorvos es egyeb stemplik birtokaban levo cegtol.
 
C

csocsike

Vendég
A Lajhar.
A Lajhar sokak szerint egy majom . Hogy a lajhar szerint, mi mik vagyunk azt meg nem sikerult kideriteni, de hatarozottan nem all szoba velunk. Ami viszont sok majom eseteben nagyon is pozitiv tulajdonsag. Szoros alat ami miatt meltan vivta ki az allatvedok megveteset, meg akkor is , ha a sajat bundajat viseli. Majdnem emberi arc nez vissza rank, anyosomhoz kepest feltetlenul. Egyesek szerint lassu, masok szerint csak megfontolt. A gyermek lajharokat a banafak torzsen szuletnek, mire berik a banan a lajhar is foler. Eletkorukat erosen befolyasolo tenyezo a jaguar . A jaguar reszere a lajhar egy boklaszo bonbonmegyre hasonlit. A lajhar sujja mindig attol fugg, hogy van e jaguar a hatan, vagy nincs.Egyelore nem vilagos, hogy a lassan mozgo emberekrol kapta e a nevet , vagy forditva. Vegtagjai ,hatalmas , kampos karomban vegzodnek, mert mire behajlitana az ujait, reg leesne a farol. Ize rosz, ezert ha valaki beleharap az magara vessen.
 

allegro

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát én csocsike filmjétől, már az első kockánál szó szerint rosszul lettem, úgyhogy végig se néztem.
A magyar állatvédelmi törvény fabatkát se ér, mert nincs megfelelő végrehajtási rendelet. Meg mit várjunk az állatok védelmében, ha emberölésért 3 évet szabnak ki.
Lakótelepi házunk előtt egy család rendszeresen etette az odaszokott cicákat, aztán egyik lakó feljelentette, hogy összeugrálják az autóját, meg egyébként is... Tanuja voltam, amikor épp jött a gyepmester másodmagával és amelyiket be tudta fogni, vitte és már nyomta is bele az állítólagos "kábító" injekciót. Mert közterületen ugye nem lehet állatot etetni, az szennyez. Persze a sok kutyaszart az állatja már nem is látta maga körül. Megkérdeztem, hogy legközelebb a madarak ellen majd puskával jön? Mert az is közterületen szennyezi a környezetet. Mi persze szemetelhetünk, káromkodhatunk, ordíthat a rádió, kalapálhat éjfélkor a szomszéd, a büntetés elmarad.
Hol vagyunk még attól a szemlélettől, amit az Animal Planet-en lehet látni, amikor is bilincsbe verve visznek el valakit és kényszermunkára ítélnek egy állatkínzót. Az ember a legönzőbb állat!
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Melitta írta:
borzalmas.:33: 1000 evet adnek aki ilyent csinal.
HAmar le kell olni az allatot akkor kimeletesen es fajdalom mentesen egy kabult allapotban szabad.

Azert itt nem egy gonosz allatkinzo emberrol van szo hanem egy eljarasrol ahol gondolom tobb embernek is lett volna kotelesege szolni a modszer ellen.

Hol vannak a tanult allatgondozok az egyetemet vegzett allat egeszsegugyesek tenyesztok stb?

Ezzel a hirrel aztan adtak most a jovobeni ertekesitesnek alaposan.Kimer csirket enni ezek utan? hisz a virust egetni lehet fertotleniteni kell stb.

En voltam itt egy pulyka farmon olyan tisztasag van hogy a legy fenekre ul.
HA elpusztul egy allat ahol meghalt azt lekeritik fertotlenitik fuggetlen attol hogy nem virusos betegsegben halt meg.
A tetemet vagy 1 km -re van egy allatkrematorium ahol azonnal elegetik.
A legkisebb senszet sem veszik hogy egy tomeges fertozes kialakuljon.

na kerem ezert ha eszem csak nagy ritkan hust, csirket ,csak nagyuzemi modon ellenorzott allatorvos es egyeb stemplik birtokaban levo cegtol.

Sajnos ez nem első eset, hogy jelezéseket kapott a miniszter. Volt magyarázkodás, hogy sajnos a nagy sietség, meg, hogy egyes emberek, hanyagsága, stb. De "általában" nem jellemző, a főállatorvosi hívatalok ügyelnek stb. Törvényes felelőségre vonás még Mo - esetében ha jól tudom, csupán egy embert csuktak be állatkínzásért. Komolyabban kellene a törvényt, szankcionálni az illetékeseknek.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Emberfogú halat fogtak Texasban

Komoly fejtörést okoz egy torzszülött hal az amerikai vadőröknek. A Texasban fogott halnak emberi fogsora van, és talán Dél-Amerikából származik.


Scott Curry nem is sejthette, mekkora fogás volt az a tízkilós hal, amit a Buffalo Springs tavon fogott a texasi Lubbockban. Amikor kiakasztotta a horgot, legnagyobb megdöbbenésére egy emberi fogsor vicsorgott vissza rá.
A fura torzszülött a helyi vadvédelmi hatóságnak is komoly fejtörést okozott. "Sose láttam még ilyet" - nyilatkozta a local6.com-nak Greg Thornton, a Buffalo Sprongs tó menedzsere. Pedig már 36 éve dolgozik a tónál.
Egyik munkatársa fényképeket készített a különös állatról, hogy meghatározhassák fajtáját. Egyelőre arra jutottak, hogy pacu lehet, bár az Dél-Amerikában őshonos.
A tó menedzsmentje most száz dollárt (21 772 forintot) ajánl minden egyes kifogott példányért. Curry ugyanis még egy példányt látott azután, hogy az elsőt kifogta
 
Oldal tetejére