Az informatikusok keresnek a legjobban Magyarországon

Melitta témája a 'Technikai újdonságok' fórumban , 2004 Június 15.

 1. Képesség

  Képesség Állandó Tag

  Hollandiában, Angliában egyaránt keresettek az ilyen szakemberek, és jól keresnek.
   
 2. Andi2010

  Andi2010 Állandó Tag

  Ha valaki tud egy jó ilyen állást, érdekelné a férjemet :) De szerintem Magyarországon, és talán külföldön mégiscsak a bankárok viszik a prímet
   
 3. Andi2010

  Andi2010 Állandó Tag

  Nem azon múlik, hogy mit tanulsz, hanem mit fogsz ténylegesen tudni. megkérdezik majd, honnan van a diplomád, és értesz-e ehhez, ahhoz, mennyi a tapasztalatod az adott területen. Mindekettő szakból ki lehet hozni bármit.
   
 4. Azazel

  Azazel Állandó Tag

  Programozókat többen keresnek (persze attól is függ, milyen programnyelv) , de mérnökinfósokkal most telítve van a piac.

  Mondjuk azt is gondold át, mennyire fekszik neked pl. a programozás. Azt nem lehet bemagolni, érteni is kell :)
   
 5. marcsi78

  marcsi78 Állandó Tag

  sziasztok, szerintem hülyeség az, hogy az informatikusok keresnek a legjobban magyarországom; a párom már 7 éve a szakmában dolgozik és egyáltalán nem így van:(
   
 6. Azazel

  Azazel Állandó Tag

  Ahogy már előzőleg említették, nagyban függ a kereset, az informatikai területtől és eleve mennyi tapasztalattal és tudással rendelkezik.
  Én úgy észlelem (magam is ezen a területen helyezkedtem el), hogy ha a háttérben ott a magasan képzettség és tapasztalat, akkor hajlandóak azt megfizetni. Persze ennek ellenkezőjét is láttam már, de ez a ki-mennyit kap nagyjából munkáltatótól függ. Legalábbis szerintem :)
   
 7. veronika2

  veronika2 Állandó Tag

  Én is informatikus vagyok és egyáltalán nem keresek jól. Pedig még közműcégnél is dolgozom :) Igaz, nem a BKV-nál.
   
 8. imi76

  imi76 Állandó Tag

  Hát üdv
  Elmondhatom magamról, hogy én sem keresek jól, pedig rendszergazdaként dolgozom egy 3000+ fős cégnél. Aztán persze valaki megkérdezhetné, mit is jelent számomra a "jól keresés".
  Az előző munkahelyemre bekerülve még 2004-ben álomfizetés volt az első hatszámjegyű havonta. Persze aztán sok dolog megváltozott és néhány év múlva másfélszer ennyiért sikerült elhelyezkednem. Jelenleg a különféle adórendszerek miatt sikerült elérnem a második hatszámjegyű csoportot. Igen, ez sok... és igen, ez kevés. Mindenki vitatkozzon el rajta saját magával.

  A képzésről annyit, informatikát oktat minden felsőoktatási intézmény. Ám a munkaadóknak nem lexikális informatika kell, hanem gyakorlati tudás programozás vagy rendszerüzemeltetés szintjén.
  Programozásról lehetne írni, munka mellett főiskolára járok és látom, ha nem tanulom meg otthon, saját kézzel-fejjel, saját könyvekből, sosem érem el azt a szintet, amikor majd azt mondhatom magamról, kezdő(!!!) programozó vagyok.
  Rendszergazdaként dolgozom, s néha mégis elfog a bizonytalanság, vajon tényleg tudok-e annyit, ami ehhez a munkához kell? Persze, elmondhatnánk, igen, tudok annyit, de nekem van egy sanda gyanúm, el kell jutni idáig. Az, hogy valaki nem látott még DOS-t (vagy éppen teljesen kimaradt neki a Windows XP előtti kor), az még nem jelent semmit. Amire szüksége van, azt vagy megtanulja és jó szakember válik belőle, vagy nem tanulja meg és "favágó" lesz. Más kérdés, rendszergazda nem lesz az emberből felsőoktatási képzés után (középiskola után sem), mivel ez nagyrészt tapasztalat. Igen, van egy csomó tanfolyam, ahová esetleg elküldik az embert tanulni, de látni kell, ezek mind steril, tantermi képzések. Nem ok nélkül szokták azt mondani, végezd el a tanfolyamot (lexikális tudás), dolgozz a témában 1 évet (lásd, hogy a lexikális tudás mennyire változik meg a gyakorlatban) és gyere vissza vizsgázni (lényegében a gyakorlati tudásodból).

  Persze mindehhez jön az aktuális munkahelyen az "új dolgok tanulása" című véget nem érő feladat, amikor levedlett, leselejtezett gépből/gépekből alakít ki valaki egy saját környezetet és elkezdi tanulni az adatbáziskezelést, a programozást, vagy akár a kliens gépek központosítását.
  Tényleg hihetetlen, de eddigi munkahelyeimen felvételinél mindig fontos volt, minek néztem utána saját fejből, mit túrtam ki magamnak és milyen ismeretet szedtem fel nulláról, amelyet utána a munkahelyem fel tudott használni...
   
  bela970 kedveli ezt.
 9. ugros

  ugros Állandó Tag

  Így igaz. Én is a melóhelyemen tanultam a legtöbbet a kollégáimtól, ott lehet a legtöbb gyakorlatra szert tenni. Mellette elvégeztem a szakirányú fősulit, de csak a magasabb fizetésért. :) Így a plusz két nyelvpótlékkal nincs okom panaszra.
   
 10. nyakyer

  nyakyer Új tag

  Minden info-stól ezt hallottam eddig: A munkahelyemen tanultam meg majdnem mindent. Elhiszem. Most csinálom az egyetemet és még mindig abból élek, amit egyedül megtanultam anno.
   
 11. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Amióta elkezdett gyorsulni a világ, az oktatási intézmények java el van maradva az élet kívánalmaitól.
  A most végzett fiatalok 60%-a olyan állást kap, ami 10 éve még nem is létezett. 20%-uk pedig olyan munkahelyre kerül, amilyen szakma az iskolakezdéskor még szintén nem létezett
   
 12. flow03

  flow03 Állandó Tag

  sajnos, ez a mutató már romlik...
  nehéz kapcsolatok nélkül, még ha ász vagy a szakmában, akkor is!
  jön a jó dumás haver, és többet keres, pedig alapdolgokkal nincs tisztában. ekkor már nem a project optimalizálása a cél, hanem valahogyan összedobni. sok helyen megfordultam, sehol nem tapasztaltam másként. rendezvényszervezők a projektmenedzserek? legalább 4 országviszonylatban vezető cégnél tapasztaltam... ne értsenek félre, nem a rendezvényszervezőkkel van gondom, az komoly munka! tisztelem őket, mert mondjuk én nem lennék erre képes, de kevés az, aki szoftver fontosságát, képlékenységét, fejlesztési vezetését átlátja...
  nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak sajnos ezen a téren :(
   
 13. flow03

  flow03 Állandó Tag

  nincs azzal gond, mert a fejlődés kell. a gond ott van, hogy óriási szakadék húzódik... senki sem tudja hova kapja a fejét. az újonnan végzeteknek más a gondolkodásmódjuk, és itt nem a "friss, ifjú gondolkodást" értem. gyorsuló világban az emberi információtárolás is megváltozott. mivel a kor közt ekkora a szakadék, egyik a másikat visszahúzza, érvényesülni nem lehet na és persze... ismételten annak van lehetősége fejleszteni magát, aki valamely tűz közelében honol
   
 14. Iajos

  Iajos Új tag

  Az informatikus megnevezés kicsit csalóka, mert nem mindegy, hogy valaki rendszergazda, középiskolai informatika tanár, vagy szoftverfejlesztő a microsoftnál... Előbbiek nemhogy a legjobban keresők között vannak, még az átlagot sem éri el a bérük... MS-es pályakezdő haverom nem is mondom mennyit keres, úgysem hinnétek el.
   
  bela970 kedveli ezt.
 15. bela970

  bela970 Állandó Tag

  Egy középiskolai informatika tanár sem keres jobban, pedig elméletileg ő képezi ki a jövő jól kereső informatikusait.
  Lehet poénkodni, hogy aki ért hozzá csinálja, aki nem ért hozzá tanítja, de ez nem ilyen egyszerű.
  Ha nem lenne megfelelő tudással és elhivatottsággal rendelkező info tanár, akkor honnan jönnének a fejlesztők, mérnökök...?
   
 16. mregaa

  mregaa Állandó Tag

  Itt New Yorkban,akinek van ismerőse,az nagyot kaszálhat.Amúgy meg egész jól lehet keresni az informatikából.Régebben Szabolcs megyébe dolgoztam,mint informatikus,de nem éreztem kihívást,elismerést a munkám iránt.Váltottam,és bejött.
   
 17. varmik

  varmik Állandó Tag

  Az informatikust a mérnökhöz vagy orvoshoz szoktam hasonlítani. Van egy általános rész, de utána már szakosodás van.
  Szerintem, aki beszél nyelvet + ért is hozzá (nem kókler - mert ebből sok van), az szerintem jó bért tud kialkudni.
   
 18. hudnik

  hudnik Állandó Tag

  A címre utalva. Biztos, hogy ez így van? Nekem nem ez a tapasztalatpm.
   
 19. baluzoli

  baluzoli Állandó Tag

  Általános informatikusként nem igaz a téma indító, ha viszont valamelyik kurrens témának a MESTERE leszel, határ tényleg a csillagos ég.
   
 20. Plumy

  Plumy Új tag

  NewYork-ban infós meló?

  Szia. Én is infós vagyok, és most vagyok abban a cipőben amelyikben Te. Elárulod hogy kerültél New York-ba?
  Nyáron voltam kinn barátnőmmel 2 hétre "nyaralni" NY-ba, nagyon megfogott a city. Azonban azt hallottam hogy USA-ba nehezebb elhelyezkedni mint Kanadába( még infósként is)
  Ezt meg tudod erősíteni?

  Plumy
   

Megosztás