Balaton mindenes

Acapulco

Állandó Tag
Állandó Tag
Szendrey Júlia emlékháza a Festetics major területén nyílt meg.

Szendrey Júlia emlékháza a Festetics major területén nyílt meg.


A keszthelyi Újmajorban (ma Szendrey-telep) született 1828-ban Petőfi Sándor felesége, Szendrey Júlia. Édesapja a Festetics uradalom tiszttartója volt.
2007. elején merült fel a Georgikon Majorság területén álló, leromlott állapotú ház felújításának gondolata; akkor a Keszthelyi Turisztikai Műhely és az önkormányzat Turizmus és Külkapcsolatok Bizottsága szorgalmazta a város együttműködését az egyetemmel annak érdekében, hogy a méltatlan állapotban levő műemlék épület megszépülhessen.
A Georgicon Kar és az Irodalmi Múzeum vállalta az emlékház méltó berendezését. A kiállítás 2008. óta látogatható.
Szendrey Júliát az elfelejtett magyar George Sand-nak is nevezik. Jelentős író és költő volt.
 

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Formula 18 (F18)

Formula 18 (F18) Katamarán (2 testű hajó)

Legnagyobb hossz: 5.4m (18 láb)
Legnagyobb szélesség: 2.6m
Minimum súly: 180kg

Orrvitorla: 4.15m<sup>2</sup>
Nagyvitorla: 17m<sup>2</sup>

Spinnaker: 21m<sup>2</sup>

Legénység : 2fő
Legénység súly kompenzálás: 150kg legénység súly alatt kiegyenlítő súlyok alkalmazása,
140kg alatt csökkentett méretű orrvitorla(3.45m<sup>2</sup>) és spinnaker(19m<sup>2</sup>).
 

Csatolások

  • Alt_F18_hobie_wildcat.jpg
    Alt_F18_hobie_wildcat.jpg
    85.9 KB · Olvasás: 4
  • Formula 18 (F18).......jpg
    Formula 18 (F18).......jpg
    8.4 KB · Olvasás: 4
  • Formula 18 (F18)....jpg
    Formula 18 (F18)....jpg
    11.5 KB · Olvasás: 4
  • Formula 18 (F18).jpg
    Formula 18 (F18).jpg
    6.3 KB · Olvasás: 4
  • Formula 18 (F18)......jpg
    Formula 18 (F18)......jpg
    8 KB · Olvasás: 4
  • Formula 18 (F18)...jpg
    Formula 18 (F18)...jpg
    8 KB · Olvasás: 4

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
F18 Világbajnokság - 2011

F18 Világbajnokság 2011.júl.1-8- Balatonfüred BYC

2011-ben a Balatonfüredi Yacht Club-nak jutott az a megtiszteltetés, hogy a Magyar Formula 18 Osztályszövetség külön kérésére partnerként megrendezheti az F18 Katamarán Világbajnokságot, melyre közel 180 hajóegységet várunk a világ különböző pontjairól.
Az F18-as Katamarán Világbajnokság a vitorlás versenyzés legfontosabb értékeit a lehető
leglátványosabban vonultatja majd fel: a kitartást, az akció-éhséget, a kockázatok kezelését és az innováció szeretetét. Azokat az értékeket, amelyek mentén a Groupama sikeres újrapozicionálása is zajlik.


Az F18 osztály ismertetőjele, hogy a többtestű, rendkívül gyors hajók látványos, gyors és dinamikus futamokban versenyeznek egymással. A dupla trapéz és a bliszter miatt az F18-as katamarán nagyságrendekkel nagyobb vitorlázás élményt nyújt, mint az egytestű hajóosztályok. A verseny hivatalos rendezője a Balatonfüredi Yacht Club, a résztvevők hajóinak tárolását és a versenyzők szállását a Füred Kemping biztosítja, melynek part menti területe tökéletesen megfelel a hajók és felszerelések tárolására. Az előkészületek már az előző évben elkezdődtek, így várhatóan remek szervezésben és kísérő programokban gazdag versenyt rendezhetünk.


f18_2.jpg

 

dzseff

Állandó Tag
Állandó Tag
Csomók, hurkok, kötések

Richard Hopkins, Geoffrey Budworth - Csomók, hurkok, kötések

19023_tmbm_cut.jpg


Kiadás dátuma: 2007
Formátum: Djvu

Csomók, hurkok, kötések
Mindenki tud valamilyen csomót kötni, de ha megtanulunk még innen egyet-kettőt, máris nem bántuk meg, hogy megvettük a könyvet(letöltöttük. Tanuljunk meg tízet, és megváltozik az életünk. Ez azért van, mert örömet lelünk abban, hogy megtanuljuk a csomókat, és gyakoroljuk őket. Ez az alapvető, de magával ragadó folyamat egyszerre művészet, kézművesség, tudomány és filozófia. Ezernyi csomó közül választhatunk, és több száz könyv szól e témáról. Megfizethetetlen tudást jelent, ha ismerünk néhány alapvető összekötő vagy szorítócsomót, csatot, hurkot és rögzítőkötést; ez különbözteti meg a dolgát értő embert a bámészkodóktól. Mint ahogy tudunk kerékpározni, ki tudjuk cserélni a biztosítékot, tudunk térképet olvasni, autót vezetni, úszni vagy a bajban elsősegélyt nyújtani, ismernünk kellene néhány csomót is. Nem kellene vakon bíznunk a kapcsokban, klipszekben és cipzárakban, a biztosítótűkben és a pillanatragasztókban, amikor egy darab kötél vagy zsineg, valamint egy jól megválasztott csomó legalább olyan hasznos lehet, ha nem hasznosabb. E kötet több mint 150 csomót és kötést ismertet. Az órákig tartó szakadatlan szórakozás tehát garantált.


Kiadó: Gabo Kiadó
Szerző: Geoffrey_Budworth___Richard Hopkins
Cím: Csmók,Hurkok,Kötések
Formátum: Djvu
Oldalszám: 256
Nyelv: magyar
Kiadási év: 2007


Kód:

[HIDE]Jelszó:sylar01

http://www.filesonic.com/file/1047216041
vagy
http://www.duckload.com/dl/ui5Y2
vagy
http://bitshare.com/files/4xggp6on/csomok--hurkok--kotesek.rar.html[/HIDE]

Djvu állományok megtekintéséhez böngésző kiegészítés.
Használható IE, Firefox, Safari böngészőkhöz.


[HIDE]http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.php?a=3747&k=32[/HIDE]

Köszönet a feltöltőnek
 

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Szendrey-telep

Szeretnék néhány képpel hozzájárulni a Szendrei telep bemutatásához, én 2007-ben voltam ott és szomorúan kellett tapasztalni az ott látottakat. Nem tudom azóta történt-e változás, de ha volt jó lenne néhány képet látni .

A nyár folyamán igyekszem felderíteni a jelenlegi állapotokat, ígérem! Remek ötlet!
 

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Keszthely szülöttei : Goldmark Károly

Keszthely szülöttei : Goldmark Károly

Goldmark Károly (Keszthely, 1830. május 18.Bécs, 1915. január 2.) zsidó származású, német anyanyelvű magyar–osztrák zeneszerző, hegedűművész és zenepedagógus. Szegény kántor család gyermeke volt, zenei tanulmányait édesapja egyik énekes kollégájánál kezdte, aki hegedűjátékra oktatta, majd Sopronban és Bécsben folytatta. Tanulmányait mindvégig féltestvére, Goldmark József finanszírozta, aki vegyészmérnöknek tanult az osztrák fővárosban. Anyagi gondok miatt tanulmányait így is félbe kellett szakítania, sokáig autodidakta módon képezte magát tovább, majd lehetősége nyílt beiratkozni a bécsi konzervatóriumba. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején Sopronban és Győrben működött színházi zenészként. Ebben a minőségében került Budára az 1850-es évek elején, ahol egy évet töltött, és megismerte a korszak divatos operaszerzőinek darabjait.
1851-ben tért vissza Bécsbe, ahol a Bettelheim család vette pártfogásába. Az ő közreműködésükkel kerülhetett sor Goldmark első szerzői hangversenyére 1857-ben. A zeneszerző a sikeren felbuzdulva Pestre utazott, ahol szintén nagy sikert aratott szerzői hangversenyével, de anyagilag nem érte meg neki a magyar fővárosban maradni, ezért visszatért Bécsbe, ahol gyakorlatilag egész hátra lévő életét töltötte. 1865-ben mutatták be Sakuntala című nyitányát, amely meghozta neki a várva várt nemzetközi sikert. Goldmark ezután kezdett gondolkodni egy opera komponálásán. A munkának két év múlva fogott hozzá és 1872-ben készült el vele. A bemutatóra a sok viszontagság után végül 1875-ben került sor Bécsben, óriási sikerrel. A Sába királynője a század egyik legnagyobb közönségsikere lett Európa-szerte, amely meghozta szerzője számára a hírnevet. Goldmarknak ezután már nem voltak anyagi gondjai, és még öt operát komponált, de ezekkel már csak mérsékelt sikereket aratott, az utolsó, Téli regét kivéve. Élete utolsó évtizedeit addig nem ismert lánya aranyozta be, a zeneszerző örömmel tett eleget apai kötelezettségeinek. Az első világháború kitörését eleinte lelkesen fogadta, majd unokája elestét hallva ágynak esett, majd meghalt.
 

Csatolások

  • Goldmark szulohaza.jpg
    Goldmark szulohaza.jpg
    82.9 KB · Olvasás: 4
  • 800px-Keszthely_house_1.jpg
    800px-Keszthely_house_1.jpg
    148.7 KB · Olvasás: 4
  • Goldmark_károly.jpg
    Goldmark_károly.jpg
    24.6 KB · Olvasás: 4
  • Goldmark emlektabla.jpg
    Goldmark emlektabla.jpg
    75.8 KB · Olvasás: 4
  • 250px-Goldmark_Karl_by_Josef_Löwy.png
    250px-Goldmark_Karl_by_Josef_Löwy.png
    47.7 KB · Olvasás: 4

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Keszthely szülöttei: Básti Lajos

Keszthely szülöttei: Básti Lajos

BÁSTI LAJOS
(Keszthely, 1911. november 17. - Budapest, 1977. június 1. Eredeti neve: Berger Lajos, Felesége: Zolnay Zsuzsa, Lánya: Básti Juli szí*nésznők.) Szülővárosában a Premontrei Gimnáziumban érettségizett, itt tanulta meg az irodalom szeretetét, Arany János gyönyörű nyelvezetét. Ódry Árpád egyetlen Ady-vers meghallgatása után felvette a Szí*nművészeti Akadémiára, ahol 1935-ben szerzett diplomát.

Pályafutását Bárdos Artúr Belvárosi Színházában kezdte. 1937-ben átszerződött a Ví*gszí*nházba, ahol a zsidótörvények miatt 1939-40-ben már alig kapott szerepet. 1941 tavaszáig még játszott a Magyar és az Andrássy Színházban, de azután a háború végéig nem szerepelhetett szí*npadon. Két munkaszolgálat között könyvkiadással és í*rással foglalkozott. Egy hanglemezén Ady Endre, Babits Mihály, Verhaeren verseit adta elő, és fellépett a baloldali művészek irodalmi rendezvényein. 1945 tavaszán Várkonyi Zoltán Művész Színházába került. Két szerep eljátszása után az egyetlen produkciót megért Arizóna Irodalmi Varietét alapí*totta meg. 1945 őszén a Nemzeti Színház szerződtette, amelynek - az 1968-72-es ví*gszí*nházi kitérőt leszámí*tva - haláláig tagja maradt. A Nemzeti Színház vezető művésze volt, Neve meghatározott szí*nészi stí*lust jelentett, tökéletes beszédtechnika, visszafogott szí*npadi mozgás, elmélyült karakterformálás, átgondolt játék, s nem utolsó sorban, a megjelenés utánozhatatlan eleganciája jellemezte.

A szép magyar beszéd elkötelezettje volt. 1953-60-ban beszédművészetet taní*tott a Szí*nművészeti Akadémián.

Kitüntetései:
Érdemes művész 1954, Kossuth-dí*j 1955, Kiváló művész 1963.
Arany Nimfa-dí*j - Monte Carló-i filmfesztivál 1965. - Az Iván Iljics halála cí*mű televí*ziós film cí*mszerepének alakí*tásáért.

Pályakezdését daliás szépsége, kellemesen zengő orgánuma határozta meg. Amorózó, bonviván, zsúrfiú volt a szerepköre. A hallgatás évei alatt szí*nészete beérett. A háború után szerepről szerepre bontakozott ki elmélyült karakterformáló készsége, nagy formátumú drámai ereje. Megtanult bánni előnyös adottságaival. Nem kihasználta, hanem használta, ha kellett ellenpontozta azokat. Tizenhét évig játszott Az ember tragédiájában. A magyar szí*nháztörténet legemlékezetesebb ÁDÁM-ja, legadekvátabb HIGGINS-e volt. ÁDÁM alakját több rendezésben, különböző értelmezésekben testesí*tette meg. Szerepformálásáról könyvet is í*rt, Mire gondolsz Ádám? cí*mmel.

19671_13.jpg

Az ember tragédiája - Ádám, Éva és Lucifer
Básti Lajos, Lukács Margit, Major Tamás

19671_5.jpg

Bánk bán szerepében

19671_16.jpg

Németh László: A két Bolyai
Básti Lajos, Kálmán György, Pápai Erzsi
 

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
XI. Keszthelyi Nyári Játékok a Festetics kastély parkjában

XI. Keszthelyi Nyári Játékok a Festetics kastély parkjában 2010.

Az idei év újdonsága, hogy kettő előadás is látható lesz a keszthelyi Festetics kastély parkjában felállított szabadtéri színpadon.

Közkívánatra ismét műsoron van a tavalyi évben bemutatott Fekete Péter című operett, amire tavaly sokan már a teltház miatt nem kaptak jegyet.

Az idei év új előadása A 88. utca foglyai című vígjáték. Az előadások olyan művészek közreműködésével valósulnak meg, mint Básti Juli, Haumann Péter, Kern András, Oroszlán Szonja, Gubás Gabi, Magyar Attila és Simon Kornél.

20100201091329.jpg

Kern András és Básti Juli a 88. utca foglyai című előadásban

Az IDEI 2011-es nyári játékokról még nincs hír. Básti Julinak szívügye, remélem folytatódik a hagyomány. Remek program nyár közepén!!!!!!!!!! A tavalyi szúnyoginvázió sem tudta eltántorítani a közönséget a műsor megtekintésétől. A rendezők fáklyákat tettek ki a vérszívók elriasztására.
 

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Keszthely szülöttei: Schwarz Dávid a léghajó feltalálója

Keszthely szülöttei: Schwarz Dávid a léghajó feltalálója

Ha keszthelyi hírességekről van szó, akkor mindenki Goldmark Károlyt emlegeti, ellenben Schwarz Dávidról nagyon kevés szó esik. Schwarz 1850-ben született. Élete során érdeklődött a léghajózás iránt. Rengeteg műszaki témájú könyvet olvasott, és autodidaktaként tervet készített egy kormányozható léghajóhoz. A terv iránt a bécsi Hadügyminisztérium élénk érdeklődést mutatott, de pénzhiányra hivatkozva a találmányt nem tudta megvásárolni. Schwarz azonban lehetőséget kapott, hogy a léghajót Szentpéterváron építhesse meg. Az 1894-es kísérlet kudarcot vallott. A következő kísérletet Berlinben (Tempelhof) már nem érte meg, 47 évesen meghalt. Munkáját özvegye, Melanie Kaufmann folytatta. A berlini kísérletnél jelen lévő Zeppelin gróf kijelentette, Schwarz megoldotta a léghajók kormányozhatóságának problémáját. A történet innen ismert. Adalékként még annyi: az özvegy és a három gyerek semmilyen járandóságot nem kapott a Zeppelin gyártól.

A Schwarz-féle léghajó

A léghajó 38 méter hosszú és 12 méter átmérőjű, egyik végén kúpos, hengeres test volt, melynek rácsszerkezetű vázát 0,2 mm vastag alumíniumlapok borították. (Ez volt a világon az első héjszerkezetű légi jármű.) A 12 rekeszre osztott test térfogata 3605 m³ volt, a legnagyobb az addig építettek közül. A 4 darab 2 méter átmérőjű légcsavart a 505 kg tömegű, négyhengeres, 16 lóerős Daimler-motor hajtotta. A hajó tömege 3560 kg volt, maximális sebessége 25 km/óra lehetett, a próbarepülésen 460 méteres magasságba is tudott emelkedni. Képes volt egy embert és kb. 130 kg hasznos terhet szállítani.

Az alumíniumváz alkalmazásával és a légcsavaroknak a léghajó testén való elhelyezésével új irányt adott a léghajózásnak.
Ferdinand von Zeppelin gróf Schwarz halála után egy évvel megvásárolta a feltaláló özvegyétől a találmányt, és Carl Berg-gel együttműködve megépítette az első „Zeppelin” léghajót, mely 1900 júliusában a Bodeni-tó partjáról felszállt. 25 év múlva Hugo Eckener kapitány egy Zeppelin-rendszerű léghajón 80 óra alatt Európából Amerikába repült.
 

Csatolások

  • 220px-David_Schwarz.jpg
    220px-David_Schwarz.jpg
    14 KB · Olvasás: 4
  • 260px-SchwarzAirship.jpg
    260px-SchwarzAirship.jpg
    6.6 KB · Olvasás: 4

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Pethő ház Keszthely

A Pethő család tagjai 1427-től lettek Keszthely földesurai, a ház is eredetileg hozzájuk tartozott.


Festetics Kristóf 1739-ben vásárolta meg tőlük – birtokaikkal együtt.
Barokk jellegét – kőkeretes ablakok és szintén kőkeretes, vasajtókkal zárható helyiségek, árkádos földszint és emelet – máig megőrizte.
Az 1800-as években ebben az épületben élt a Festeticsek szolgálatában álló Goldmark család. Itt született 1830, május 18-án Goldmark Károly zeneszerző.
A Pethő ház Keszthely sétálóutcáján található. A ház udvarából közelíthető meg a zsinagóga.
 

Csatolások

  • 800px-Keszthely_house_1.jpg
    800px-Keszthely_house_1.jpg
    148.7 KB · Olvasás: 4
  • Goldmark szulohaza.jpg
    Goldmark szulohaza.jpg
    82.9 KB · Olvasás: 4
  • Pethő ház Keszthely.jpg
    Pethő ház Keszthely.jpg
    12 KB · Olvasás: 5
  • Pethő ház Keszthely..jpg
    Pethő ház Keszthely..jpg
    9 KB · Olvasás: 5
  • Keszthely.jpg
    Keszthely.jpg
    12.7 KB · Olvasás: 4
  • images.jpg
    images.jpg
    10.8 KB · Olvasás: 4

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Helikon-emlékmű, Helikon park Keszthely

Keszthely - a Helikon ligetet gróf Festetics Tasziló 1883-ban adta Keszthely városának örökös használatra.


Az átadott területet az akkori igényeknek megfelelően parkká alakíttatta és vállalta a fenntartását.
A Helikon park fő sétánya a Balaton utcától vezet nyílegyenesen a Balaton partra, a fürdőhöz és a kikötőhöz. A sétány mellett egy 8 oszlopon álló, kupolás emlékmű látható, melyet 1921-ben, az újkori Helikoni ünnepségek 100 éves évfordulójára emeltek – a háború miatt kissé megkésve.


Helikoni Ünnepségek Keszthely

A Helikoni Ünnepségek története 1804-re nyúlik vissza, amikoris a Georgikonban és a gimnáziumban virágzó irodalmi iskolák ünnepet tartottak. A gazdásztanulók és a gimnazisták - akik tehetséget éreztek magukban – versmondásban, felolvasásban és színdarabokban mérték össze magukat, de ezek amolyan diákköri szereplésként értékelendők. Ezeken az ünnepségeken jobbára csak a tanári kar jelent meg.
Berzsenyi Dániel vetette fel 1816-ban Keszthelynek, mint magyar irodalmi központnak, egy „kis magyar Weimar”-nak az eszméjét – miután döbbenten tapasztalta, hogy a Georgikon egyik nyomtatványa, ami a kezébe került, német nyelven íródott. Gróf Festetics György ennek hatására szervezte meg a Helikoni Ünnepségeket (1817. február 12 – 1819. február 16), melynek ő volt a – mai szóval mondva – főszponzora. A szervezők és a bírálók – vagyis a zsűritagok – tiszteletdíjat, a résztvevők pedig, érdemeik szerint jutalmat, díjakat kaptak. Berzsényin kívül pedig Kisfaludy és Dukai Takách Judit is megtisztelték jelenlétükkel az eseményt.
A Helikoni ünnepségek a mecénás gróf halálával, 1819-ben véget értek. A múlt század 20-as illetve 30-as éveiben kísérletet tettek ugyan a hagyomány újjáélesztésére, ez végül 1957-ben sikerült is. 1992 óta alapítványi formában Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek néven kerülnek kétévente megrendezésre. Erre minden dunántúli középiskola meghívást kap, diákjaik 18 művészeti kategóriában mérhetik össze magukat.
 

Csatolások

  • Helikon-emlékmű, Helikon park Keszthely.jpg
    Helikon-emlékmű, Helikon park Keszthely.jpg
    15.1 KB · Olvasás: 5
  • Helikon-emlékmű, Helikon park Keszthely..jpg
    Helikon-emlékmű, Helikon park Keszthely..jpg
    15.6 KB · Olvasás: 5
  • gróf Festetics Tasziló.jpg
    gróf Festetics Tasziló.jpg
    7.8 KB · Olvasás: 5

liacska_

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma gyermeknap van Keszthelyen is, kedvezményes a sétahajózás, de ilyen időben az embernek még a lakásból sincs kedve kimozdulni...
Amúgy nekem a Balaton a Riviéra!!!:D
 

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Balatoni Múzeum - Keszthely

Balatoni Múzeum - Keszthely


A megye legrégebbi - 1898-ban alapított - múzeuma mutatja be a tó környékén a legteljesebben a Balaton történetét, a tó körül élt emberek világát, a halászat, a hajózás és fürdőélet emlékeit.

000211799_balaton_muzeum.jpg.jpg

A XIX. század utolsó évtizedében, a millennium előkészületeinek jegyében vetődött fel egy balatonvidéki múzeum létrehozásának gondolata. Keszthelyen Csák Árpád szolgabíró és Lovassy Sándor akadémiai tanár voltak a múzeum ügyének legfőbb pártolói. 1897 júniusában alakult meg a Balatoni Múzeum-Egyesület, mely ténylegesen 1898. augusztustól, az alakuló közgyűléstől és az első letét felajánlásától számította fennállását.

Csák Árpád régészeti gyűjteményét a volt Gazdasági Tanintézet Fő téri épületének néhány bérelt helyiségében állították ki. Létrehozták a természettudományi osztályt, elkezdődött a könyvtári állomány gyarapítása, Sági János pedig a néprajzi gyűjtemény alapjait vetette meg.

A múzeumalapítók a pénzügyi források biztosítása érdekében rendszeresen fordultak a megyei, városi hatóságokhoz körlevelekkel, melyekben a múzeum és a gyűjtőmunka támogatására szólítottak fel. A szakosztályok fejlesztését az évente érkező államsegélyek tették lehetővé. Az anyagi feltételeknek köszönhetően Csák Árpád többek között Fenékpusztán, Alsópáhokon, a dobogói mezőn, Újmajorban és Balatonhídvégen folytathatott ásatásokat. A múzeum önálló telket is kapott a Kossuth u.-Balaton u. sarkán, s elkészültek az első épülettervek is (1905 ill.1907-ben).

000211802_xnnvdelqkvsb_250.jpg.jpg

1913-ban a régiségtár állománya 9485, a néprajzi táré 4254, a tájrajzi gyűjteményé 806, a természetrajzi gyűjteményé pedig 3528 darab volt. A könyvtár 3630 könyvvel rendelkezett. Az I. világháború alatt a gyarapodás csekély mértékű volt, a hadtörténet viszont ekkortól vált önálló részleggé.

Az 1920-as években végre sikerült fedél alá hozni a múzeumot. 1925-28 között épült fel az egykori hercegi telken a neobarokk épület, Györgyi Dénes tervei szerint. A belső munkálatok ugyan még az 1930-as évek végéig elhúzódtak, ennek ellenére 1935-ben a gyűjteményeket már beköltöztették a múzeum falai közé. Elsőként a természettudományi kiállítás nyílt meg, később a régészeti anyagot mutatták be.

A sümegi Darnay Múzeummal való egyesítés (1936) folytán jelentősen bővült az állomány, de az új szerzemények nem kerültek közönség elé. Napirenden volt ugyanis a megnövekedett múzeum államosítása: erre azonban csak 1949-ben került sor.

000211800_0723_p1081_maxi.jpg.jpg

Most a II. világháború állta útját a további fejlesztéseknek. A múzeum igazgatója 1941-ben Dornyay Béla lett, s megkezdődött egy nagy komplex kiállítás szervezése, de a háborús viszonyoknak köszönhetően ez abba is maradt. A hadikórháznak csakúgy helyet kellett biztosítani, mint a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum ládáinak, melyeket a keszthelyi és a sümegi becsomagolt anyaggal együtt 1945 márciusában vonatra raktak, s a zalaegerszegi vasútállomáson bombatámadás semmisítette meg a pótolhatatlan értékeket szállító szerelvényt.

A kiürült múzeum hasznosítására különböző tervek születtek, de véglegesen csak az államosítás és az 1949-ben - még nagyrészt kölcsönzött tárgyakból létrehozott - állandó kiállítás szilárdította meg helyzetét. Ettől kezdve a múzeum újra fejlődésnek indult.

Csalog József (1949-1951) és Gaál Károly (1951-1956) irányítása alatt kezdődött el a szakleltárkönyvek vezetése és a háborús veszteség utáni gyűjtőmunka - mindahány szakágban. 1962-tól 1979-ig a Veszprém megyei múzeumi szervezet részeként, Sági Károly régész igazgatósága alatt (1956-1979) szakmuzeológusokkal bővült az alkalmazottak köre. Az 1967-ben megnyílt állandó kiállítás már a múzeum saját anyagára építhetett.

000211801_0723_p1499_maxi.jpg.jpg

1979-ben, Keszthely Zala megyéhez való visszacsatolásával új korszak kezdődött. 1980-1986 között az épület műszaki korszerűsítése és felújítása zajlott le, 1986-tól pedig új, komplex kiállítás mutatja be a Balaton és környékének életét. Müller Róbert vezetésével a múzeum fontos tudományos kutatóhellyé vált, nemzetközi kapcsolatokkal. A számos, különböző profilú időszaki kiállítás sok látogatót vonz, a szakgyűjtemények gyarapodása pedig többségében folyamatosnak mondható; jelenleg az összállomány eléri a 380 000 darabot.

Balatoni Múzeum
Keszthely, Múzeum u. 2.
Tel./fax: 06-83/312-351,
06-83/511-335
 

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Szendrey-telep

A Szendrey-telephez más híresség neve is fűződik, hisz itt szállt meg, s gyűjtése után itt jegyzett le 41 népdalt 1906-ban Bartók Béla.
Emléktábla őrzi emlékét.

Cím:

Keszthely határában, a temető után jobbra, a 71-es főút elkerülő szakasza és a város között található.
 

Csatolások

  • 000970641_szendrey_haz.jpg.jpg
    000970641_szendrey_haz.jpg.jpg
    37.6 KB · Olvasás: 4
  • Bartók.jpg
    Bartók.jpg
    6 KB · Olvasás: 4
  • Bartók Béla.jpg
    Bartók Béla.jpg
    6.6 KB · Olvasás: 4

dzseff

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy Lajos költő

Nagy Lajos 1886 Badacsonytomaj-1978 Révfülöp

Révfülöpi parasztköltő,az utolsó révészlegény,földosztó,írók,költők barátja,1000 verset írt,barátja Bajcsy-Zsilinszky Endrének.

Jó a révfülöpi bor


Révfülöp a Balatonnak
egyik legszebb tája,
szép gyümölcsnek,nemes bornak
itt van a hazája.

Azért van a mi borunknak
édes tüzes gyöngye,
benne ragyog Bacchus isten
minden örömkönnye.

Nálunk minden hordó borban
születik egy nóta,
ezen sírunk,vagy vigadunk
egy ezer év óta.

1948
 

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Mihálkovics Emlékverseny volt hétvégén

Mihálkovics Emlékverseny volt hétvégén

2011-05-28-tól 2011-05-29-ig.

Hajóosztályok: 50-es cirkáló, 70-es cirkáló, 8MOD, Asso99, Dragon, Elliott 770, Európa 30, Europe, J-24, Melges 24, Nautic, Regina, Scholtz 22, Soling, Sudár Regatta, Sudár Sport, Yardstick I., Yardstick II., Yardstick III., Összevont cirkáló, 11mOD, 15-ös Jolle, 22-es cirkáló, 25-ös Jolle, 30-as cirkáló, 33 lábas, 40-es cirkáló


<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]-->
Versenypálya: Május 28-án: Tihanyrév – Balatonszemes- Révfülöp – Tihanyrév

Május 29-én: Tihanyrév –Balatonakali – Balatonszemes – Tihanyrév


Szombaton esőben, 5-6-os szélben, vasárnapra kisütött a nap, a szél és a hullámzás is enyhült.

 

Csatolások

  • 20110528_Principessa_0136.jpg
    20110528_Principessa_0136.jpg
    90.8 KB · Olvasás: 6
  • 20110528_Principessa_0157.jpg
    20110528_Principessa_0157.jpg
    91.3 KB · Olvasás: 6
  • 20110528_Principessa_0160.jpg
    20110528_Principessa_0160.jpg
    75.5 KB · Olvasás: 6
  • 20110528_Principessa_0082.jpg
    20110528_Principessa_0082.jpg
    76.4 KB · Olvasás: 6
  • 20110528_Principessa_0080.jpg
    20110528_Principessa_0080.jpg
    66.4 KB · Olvasás: 6
  • 20110528_Principessa_0077.jpg
    20110528_Principessa_0077.jpg
    67.8 KB · Olvasás: 6
  • 20110528_Principessa_0061.jpg
    20110528_Principessa_0061.jpg
    53.6 KB · Olvasás: 6
  • 20110528_Principessa_0228.jpg
    20110528_Principessa_0228.jpg
    123.1 KB · Olvasás: 7
  • 20110528_Principessa_0089.jpg
    20110528_Principessa_0089.jpg
    59.9 KB · Olvasás: 5

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Mihálkovics Tivadar

Mihálkovics Tivadar Budapest, 1848. december 2. - Győr, 1927. február 11.
<dd>Jogász, sportvezető. Jogi tanulmányait Budapesten végezte. Már ifjú korában kitűnt társai közül sporttehetségével, szervező képességével. Pécsett lett ügyvéd és segédszerkesztője a Pécsi Naplónak.
</dd><dd>Az 1870-es években költözött Győrbe. Az 1880-as években királyi közjegyző lett, tagja a törvényhatósági, majd a közigazgatási bizottságnak. Kiváló muzsikus volt, brácsásként játszott a Győri Ének- és Zeneegylet zenekarában. Tagja lett a szabadkőműves körnek 1898-ban, 1900-ban a páholy első nagymestere. 1907-ben alapító tagja volt a Győri Társadalomtudományi Körnek, majd az 1918 őszén szerveződött Radikális Párt győri szervezetének.
</dd><dd>Kiváló sportszervezőként 1877. augusztus 8-án 14 taggal megalakította a Győri Evezős Egyletet. Az egylet tagjai rövid és hosszútávú túrákon vettek részt. 1878. május 1-jén avatták fel Győr város első úszó csónakházát a Rába folyón. 1883. augusztus 23-án alakult meg Balatonfüreden az Országos Evezős és Vitorlás Szövetkezet, melynek elnöke lett.
</dd><dd>1896-ban a millennium évében elkészült a Radó téri szárazföldi csónakház, kedvenc kirándulóhelye a győri polgároknak. A csónakház mellett teniszpályát, lövészpályát építettek, az épületben pedig vezetésével vívóversenyeket rendeztek. 1909-ben az egyesület örökös, tiszteletbeli elnökének választották meg.</dd><dt>
</dt><dt>Nevéhez elévülhetetlen érdemek fűződnek a győri- és a balatoni vízi sportok, az evezős-, vitorlás- és úszóversenyek meghonosítása terén. Az Alsóörsi Fürdőtelep megalapítója.
</dt>
 

Csatolások

  • mihalkovics3.jpg
    mihalkovics3.jpg
    45.5 KB · Olvasás: 4
  • Mihálkovics Tivadar.gif
    Mihálkovics Tivadar.gif
    59.5 KB · Olvasás: 4

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Hajó és kapitánya: Cinka Panna

Hajó és kapitánya: Cinka Panna

A Balaton klasszikus vitorlásai közül az egyik legrégebbi építésű a Cinka Panna.
Egyes források alapján 1915-ben, mások tanúsága szerint 1927-ben került vízre. Tervezője kilétét szintén homály fedi. Egy biztos: Veszprémben, az ottani Faipari Vállalat műhelyében készült, kimondottan a Balatonra, az egykori híres vitorlázó, Mihalkovics Tivadar számára, kinek nevét az utókor számára a népszerű nagyhajós vitorlás regatta, a Mihalkovics Emlékverseny őrzi.

A hajó tehát
Mihalkovics Tivadar megrendelésére készült, még jóval a II. világháború előtt. A mai kritériumok szerint igazán nem sorolható sem a Dragon, sem a 22-es osztályba. Mint abban az időben szinte minden vitorlás, a Tacskó is gaffos vitorlázattal készült, amint azt a Mihalkovics hagyatékból származó, Dulin Jenő tulajdonát képező, eredeti fotó is mutatja. Örömteli beszámolnunk arról, hogy ez a hajó is megmenekült a jövő számára.
A Tacskó a háború alatt, 1940 körül a Balatonfüredi Hajógyár művezetőjéhez, az egyébként kiváló vitorlázó, Horváth Mihályhoz került. Ott végezték el rajta az első nagyobb felújítást is.
A háború utáni zavaros időkben Misi bácsi is Amerikába vándorolt, így a Tacskót a rosszemlékű, „elhagyott javak”-ként kezelték. Mint ilyen jutott több társával együtt Aligára, még 1950 előtt. Itt az üdülő egyik kedvelt hajója volt, új árbocot is készítettek számára Siófokon. Nevét Tacskóról Dózsára változtatták.
1957-ben már Szemesen kezdte a szezont. A honi kikötő és a tulajdonosváltás újabb nevet hozott a hajó számára: Grácia lett. Kormányosa itt dr. Deme Károly volt, a fiatalon elhunyt, közkedvelt versenyvitorlázó.
Mint az egyesületi hajók általában, a Grácia sem kapta meg azt a törődést, amit egy fahajó folyamatosan igényelne. A rendszeres karbantartás hiánya miatt állapota vészesen leromlott.

1972-ben vásárolta meg Zentay Árpád
, aki a már halaszthatatlanná vált nagy felújítással kezdte. A munkák Siófokon, majd Balatonföldváron folytak. Az összes korrodált vasbordát kicserélték, az eredeti tölgy bordákat pedig akácból készültekkel váltották ki. Újra palánkozták borovi fenyővel. Oldalmagasságát egy plusz mahagóni palánkkal megemelték. Ezt natúrra hagyták, mely az okkersárga testtel sokáig a hajó jellegzetessége volt. A felújítás során új decket és felépítményt is kapott.
A teljesen megújult vitorlás Cinka Panna néven, Tihanyban kezdhetett egy új korszakot!
Az eredetileg viszonylag kis merülésű hajó gyenge szélben jól teljesített, de erősebb időben hajlamos volt a „fetrengésre”. A Cinka eredeti kieljét ólomra cserélték, mélyjáratát 1,7 m-re növelték.
A tőkesúly módosításával a tömegközéppontja is lejjebb került, előnyére változott a kormánylapát is. A megváltozott nedvesített felületek összhangja kedvezőbb lett, miközben lényegesen javult a hajó teljesítménye friss szélben. Mindezek ellenére a Cinka Panna vitorlázó körökben azóta is „a flaute hiéna” maradt. Zentay Árpád Dulin Lászlóval és Horváth Lászlóval, az ismert vitorlakészítővel kiegészülve, nyerő csapatot állított össze a versenyekre. Az eredmények nem is maradtak el. 1983-ban végre sikerült bajnokságot is nyerniük nulla ponttal – azaz minden futamban elsőként értek célba.

A „Zentay korszak” több mint negyedszázada alatt számtalan kalandba keveredett a hajó. Például – talán többen emlékeznek rá - az 1975-ös Kékszalag mezőnyre három viharfront is lecsapott. Számtalan hajó kiállt, de a Cinka tartotta magát egy kalóz grósszal – méghozzá jó helyen, hiszen csak Jordán Gábor a Villámmal volt előttük. Már Tihany alatt jártak, ahol az éppen aktuális vihar által keltett két hullámrendszer találkozott. Egy szerencsétlen fordulónál a beksztég fönnakadt egy vereten, de a hatalmas hullámzásban már képtelenség volt visszafordítani a hajót. Menthetetlenül megfeküdt és a cirkálókra jellemző alacsony freibordon át egy pillanat alatt megtelt vízzel.
Ott helyben, kő módjára süllyedt el. A legénység tagjai ázott verebekként, a vízből kiálló árbocba kapaszkodva várhatták meg a mentőmotorost.

Nincsenek véletlenek és ez mindig utóbb derül ki. 1993-ban, egy ismét erős szeles versenyen a Cinka Panna összeakadt egy ötvenessel, eltört az árboca. Az új árbocot Garab Károly készítette – a tulajdonos teljes megelégedésére. Ekkor ismerkedett össze igazán Zentay Árpáddal. Az ismeretség eredménye végül a Stefánia megépítése lett. Így váltak el 1998 őszén a Cinka Panna és Zentay Árpád útjai. Egy aranybetűs fejezet lezárult a hajó életében. Később Oltvay Gellérthez került, majd 2002-ben Buczkó Istvánhoz. Ebben az átmeneti, kallódó állapotban a Cinka állapota sokat romlott. Bár Buczkó István már lépéseket tett megmentésére, sorsa akkor vált megnyugtatóvá, mikor
2005-ben jelenlegi gazdája, Kodlicsek Ferenc felfedezte a hányatott sorsúvá lett hajót és gondos gazdaként vette szárnyai alá. A Picula műhelyben teljesen és igen színvonalasan felújították. Merülését visszaállították az eredeti 1,4 m-re. Teljesen új szerelvényezést kapott. A munkálatok befejeztével az ismét megújult Cinka Panna majd százéves múlttal a háta mögött lelkes és lelkiismeretes legénységével újra versenyezni kezdett, hogy tovább öregbítsék az M 12 rajtszám hírnevét. Reméljük ezzel egy újabb aranykor veszi kezdetét a Balaton egyik legpatinásabb hajójának történetében!


A hajó eredményei Zentay Árpád kormányzásával:


1975. Évadnyitó III. hely (ekkor indult a hajó)

1978. bajnokság III. hely
1980. TVSK Kupa I. hely
1981. Kékszalag II. hely
1983. TVSK Kupa I. hely
1983. bajnokság I. hely

Forrás: Aqua Magazin
 

Csatolások

  • Tacskó.jpg
    Tacskó.jpg
    20 KB · Olvasás: 8
  • Zentay Árpád.jpg
    Zentay Árpád.jpg
    16.7 KB · Olvasás: 8
  • thumb_maker.php.jpg
    thumb_maker.php.jpg
    25.4 KB · Olvasás: 9
  • Cinka Panna.jpg
    Cinka Panna.jpg
    20.9 KB · Olvasás: 8
  • Cinka Panna...jpg
    Cinka Panna...jpg
    22.8 KB · Olvasás: 9
Oldal tetejére