Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

szabolcs1975

Állandó Tag
Állandó Tag
Lassan 2 hónapja vagyok Kanadában, és el kell ismernem nagyon szép és szimpatikus ország. Tetszik ahogy találkoznak a különböző kulturák, tetszenek a házak...tehát minden. Nagyon szívesen élnék ítt bár messze van a családom.

Az egyenes utat szeretném megprobálni, azaz beadni a letelepedési kérelmet pontozásos rendszer alapján. Mindenki azt mondja, hogy stupid dolog, meghogy semmi értelme. A kérdésem, nektek ezzel mi a tapasztalatotok...

Osztottam szoroztam és elvileg meg kellene lenni a pontnak...mivel Master diplomám is van, állitólag nincs is elvárás azzal kapcsolatban, hogy kint legyen gyakorlatom, de lehet félreértelmeztem valamit.
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Sok szerencsét hozzá!

Nem tudom, mondták-e, de a kérelem beadásához el kell hagynod az országot!

Lapozz vissza ezen a topicon, rengeteg hasznos tudnivalót fogsz találni.
 

Steve71

Állandó Tag
Állandó Tag
http://www.notcanada.com/

Borzalmas, ellentmondo informaciokat talaltam ezen az oldalon.Eddig ugy hallottam hogy canada multiculturalis es itt szeretik az idegen, kulonosen a mas culturaju embereket, es mindenki boldog.
Az oldal ennek eppen az ellenkezojet allitja, azt hogy canada a vilag egyig legrassistabb orszaga.

Remelem nem vagyok stupid, de rettentoen meg vagyok keveredve most.

A notcanada.com egy elfogult, sarkitott, horrortortrneteket tartalmazo oldal, nem hiteles mert csak egy bizonyos szemszogbol abrazol dolgokat. Teny az hogy sok esetben orvosok nem tudnak sakmajukban elhelyezkedni mert ujra kellene tanulni a dolgokat, s vegigjarni a szmarletrat. Hasonlo a helyzet muszakiakkal s jogi teruleten dolgozokkal. Azt kell megerteni hogy nem toljak az arcodba talcan a lehetosegeket, nem repul a szdba a sultgalamb.
A taxisok, teherautosoforok majd mind hinduk, pakisztaniak, sok helyre csak mandarint beszeloket vesznek fel, s mas helyekre alapkovetelmeny a punjabi nyelvtudas. Szoval nem fekete-feher a helyzet. Canada meg az USA-bol, UK vagy Ausztral teruletrol erkezoket is szuri, s nem igazan lehet hip-hop szakmaban munkat talalni mert szakmai kamarak vedik az itteniek erdekeit es szurnek.
De jobb a helyzet mint Mo-n. Megeri.
 

Laci268

Kitiltott (BANned)
|OFF|
Kedves moderator!
Koszonom, hogy torolted a hozzaszolasom.

Szintiszta igazsagot tartalmazott. Remelem, paran olvastak, es bolintottak rajta egyet.
Legalabb lettel volna kovetkezetes, es az egesz gondolatot torlod.
De nem, csak az enyem. Legkozelebb is szavazz ram. Kapok figyelmeztetest? Azta, nem is tudom mi lesz...

szia, kellemes napot.
|ON|

Bólintottam egy nagyot !
Legközelebb is rád szavazok ! :)
 

Steve71

Állandó Tag
Állandó Tag
megdobbento amirol irsz. Tenyleg ilyen elkeserito a helyzet ? Azt hittem idaig hogy ott a nepek nagy szeretetben es multiculturalizmusban elnek egyutt, most pedig irod hogy a kulonbozo fajtaju emberek negativan discriminaljak egymast.
Nem is beszelve a negymerteku rassismusrol, amirol a weboldal is ir.

Egy vilag omlik ossze bennem.

mindenhol van rasszizmus, akarcsak naiv emberek.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Canada nem rasszista orszag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komoly kellemetlensege lehet aki ezt nem veszi figyelembe es elkezd akar negerezni vagy akar barmelyik naciot sertegetni.
A birosag jogorvoslattal el.

Semmivel nem kulonb egyik nacio se, itt mindenki bevandorlo,akinek nem tetszik az visszamehet az eredeti orszagaba.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nagy forjuk van nagyon sok bevandorlonak /india, afrika stb / mert majdnem tokeletesen beszelik az angolt,arra mar csak itt kell egy ket szakmai suli vagy tanfolyam,ellenben sok honfitarsainkkal akik csak dolgozni jonnenek ki, bizony az angol tudas hianya miatt nagyob eselye van a pandzsabi sofornek hogy taxizni felveszik.
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Toronto statisztikailag sokkal rasszistabb, mint mondjuk Budapest, mert ott senki nem utalja rohadtul a Tamilokat, mig itt tegnap ota igen. Ugyanez igaz a Mohawk (magyarul Mohikan ) indianokra, raadasul itt mar tobb szaz eve nem szeretik oket, mig Magyarorszagon sokak peldakepei. (Nekem speciel nem, mert en inkabb koboj akartam lenni, mint pl. Olcsaterhand)
Azt hiszem, Kanadaban valakinek nagysagrendekkel kisebb eselye van arra, hogy a szarmazasa, vallasa vagy szine miatt igazan hatranyos helyzetbe keruljon, mint Mo-n. Preferenciak nyilvan vannak. Feher emberkent nem nagyon lehetsz rapper vagy kinai szakacs. Ha valakinek ez hatranyos megkulonboztetes, az bizony hulye. (szerintem)
 

szabolcs1975

Állandó Tag
Állandó Tag
Nézd Laci én letelépedési kérelmet szeretnék beadni pontozás alapján, és igen, fel van sorolva a kivánt diplomák között az enyém is, lásd alább!
 

Steve71

Állandó Tag
Állandó Tag
A Brit Nemzetkozosseg tagallamaibol (Bangladesh, India, Pakisztan, South Africa, stb...) sokan jonnek hol az egyik allamnyelv az angol. meg ha a kiejtesuk pocsek is az iskolazottaknak nem nagyo vannak irasbeli, szovegertesi problemaik. Hong Kongrol, Szingapurrol ne is beszeljek.
A magyarorszagi nyelvoktatas szegyenletesen alacsony szinvonalu, hacsak valaki nem megy kulon orakra. A filmek szinkronizaltak, de minek?
Ez nagy elony Mo-n de nem itt. A Rigo utca angolja keni-vagja a nyelvtani szabalyokat de nem er fel a British Council tanfolyamaival, vizsgaival.
Aki ide ki akar jonni az az angol (francia) nyelvvel eljen, keljen. Csak angol radio, film menjen. Konnyebb lesz itt neki.
 

Steve71

Állandó Tag
Állandó Tag
Hivatalosan Kanada nem rasszista, DE azert az emberek mindenhol keblukon melengetnek egy kis rasszizmust. Ez teny. Kulturalis, viselkedesbeli elteresek mindenhol vannak, itt is. Ha valaki annyira szereti a cigany emberek altalanos eletmodjat, az koltozzon - vagy legalabb nezzen szet - egy ciganytelepre, vagy a 8 kerbe Bp-en. Itt is van punjabi-t beszelo kornyek, vagy mandarint beszelo varosresz. S ott angol szolt nem is nagyon hallasz.
Itt sok esetben az a gond hogy sokan akik ide erkeznek nem nagy sikerrel illeszkednek be Kanadaba, nem nagyon beszelik az angolt, s a sajat kozosseguk "rabjai" lesznek. Igy kialakulhatnak a gettok, ami nem kivanatos.
 

szabolcs1975

Állandó Tag
Állandó Tag
Na jó, akkor pontosan:

The Independent category in its current format is "point oriented" and provides for the granting of permanent resident status to applicants who are assessed a total of 70 units under 9 factors of assessment. Typically, individuals with an undergraduate, graduate or post graduate degree in engineering, mathematics, life sciences, computer science or business administration and who possess sufficient (1-3 years depending on the occupation) of related work experience, have the best chance to obtain permanent resident status under the Canadian Independent category.

Nézd, nekem van matematik, fizika és info- tanárim, és van egy programozó matematikusim, tehát akárhogy is nézem ennek a fent felsoroltakba benne kell lenni, és megvan az 1-3 évem az informatika területtől kezdve, a tanáriig mindenhol(persze ezek különböző helyek). Másnéven fogalmazva, a matematika és az informatika tudományoknál is beleesek a keresett szakmákba és a kivánt gyakorlatrom is megvan.!

Ja egyébként a matematika-fizika és programozó matematikus graduate, az info tanári az postgraduate képzés. Tehát ez alapján ha jól kalkulálok megintcsak beférek!


16.Is full-time employment experience a necessary requirement under the Independent category?<o></o>
In most instances, at least one year of full-time employment experience related to the applicant's intended occupation in Canada, is a necessary preliminary requisite to qualifying for permanent resident status. A number of graduate students and post doctoral candidates may not possess so called "full-time" employment experience within the traditional sense other than faculty related internships, teaching positions, etc. In many cases, such experience may prove sufficient.<o></o>
This aspect of an applicant's profile gives rise to the use of discretion by the visa office and accordingly, should be addressed in an appropriate manner, on a case by case basis.<o>
</o>
<o></o><o></o>
<o>Ha jól értelmezem az én középfoku angolommal: számos graduate és postgraduate diplomához nem kell ugynevezett full-time experience, azaz nem kell 1 éves munkatapasztalat Kanadában, ugyanis itt általában elég az a tapasztalat, amit munkatapasztalattal és egyetemi évem alatt szereztem otthon! De lehet tévedek, ezért ezt rátok bízom(az angolom fejleszteni kell legalább felső fokra, TUDOM....) rajta vagyok..2 éven belül menni fog, annyit meg ugyis kell várnom, nem? Ha pontosan nézem akkora graduate students-et ir, azaz főiskolai hallgatót, na most itt elég érdekes, mert neki nem tudom honnan van gyakorlata, legalábbis ez már érdekes. A másik dolog a postdoctori, a másik véglet...de én valahogy ezt itt összefüggéstelennek és illogikusnak érzem, ha valaki tud segítsen...(egyébként szerintem a magyar fordításuk csapnivaló!</o>
<o></o>
<o>A kérdésem most lenne hozzátok és ti hogy döntenétek. Itt vagyok most turistaként, az ország tetszik és varázslatos, Megmondom őszintén a legizgalmasabb számomra a kulturák találkozása, tehát ez nagyon érdekes, mivel mindig is érdekeltek a különböző kulturák. A lényeg, hogy, most három hónapos pecsétet kaptam, ez alatt el kell hagynom az országot! Szerintetek megéri kockáztati bármilyen módon is hogy feketén kint maradjak, ha megvan az esélyema pontozásos rendszerre? Ha szerinetetek eleve nincs esélyem, irjátok meg, mert itt szinte minden kanadai haver aki mondjuk általában illegálisan volt kint és vett egy papirt azt mondja,hogy felejtsem el a pontrendszert, és vegyek feleségül valakit vagy egyszerüen maradjak kint feketén...stb.Na most nekem ez vallási okból nem oké, ugyanis én nem akarok csalni és lehetőleg csak egyszer akarom kimondani az IGEN-t , na mindegy. Tehát szerintetek megéri meghosszabítani a becsepetélt időt, esetleg kockáztatni illegálisan, vagy menjek haza és akkor ott adjam be és várjak türelemmel, hátha az rózsát terem!
</o>

<o></o><o>Nekem ez nem gond, legalább addig még szerzek egy kis experiencet angol nyelvü környezetben otthon, olyan területen, ami az informatikán belül is hiány itt. Várom és köszönöm segítségeteket!
</o>
 

orsika77

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem már elég fárasztó,hogy az emberek egy része a saját boldogulni képtelenségéért másokat tesz felelőssé,másokat hibáztat.Persze ez egyszerűbb.Tipikus magyar szemlélet!Mindig más a hibás!
 

ilves

Állandó Tag
Állandó Tag
szabolcs1975 írta:
Na jó, akkor pontosan:

The Independent category in its current format is "point oriented" and provides for the granting of permanent resident status to applicants who are assessed a total of 70 units under 9 factors of assessment. [...]
Ugy tunik te valami ezereves oldalrol tajekozodsz, a beidezett szoveg ugy hangzik mint ami alatt mi annak idejen 2001-ben jottunk, azota legalabb ketszer teljesen atalakitottak a rendszert. Amugy meg szerintem a fenti hozzaszolok nem a diplomarol beszeltek hanem errol a meglehetosen rovid, elfogadott szakmalistarol (min 1 ev gyakorlat kotelezo): http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#list
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem már elég fárasztó,hogy az emberek egy része a saját boldogulni képtelenségéért másokat tesz felelőssé,másokat hibáztat.Persze ez egyszerűbb.Tipikus magyar szemlélet!Mindig más a hibás!
Sok különböző nációval való találkozásom után azt kell mondjam, ez egyáltalán nem magyar vonás (általános emberi sajátosság). Ha valami az, akkor talán inkább képtelenségünk kimászni abból a kátyúból, hogy valamiért mindig kritizálnunk kell magunkat magyarokat!

Ezzel azt akarod mondani, hogy kanada is rasszista orszag. Erdekes velemeny, remelem sokan nemertenek vele egyet kulonosen most a holokauszt evfordulojan.
Már megint ez a rasszizmus! "A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelheto eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi és politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között - feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján - hierarchiát állít fel" (Wallerstein) Eszerint a definició szerint Kanad semmivel sem rasszistább, mint bármely más ország. Sőt! Ha a multikulturalizmus jó valamire, akkor arra biztosan, hogy az emberek közelebbről megismerhetik a köbbi kultúrát és láthatják, a többi is csak ugyanolyan ember, mint ő.

Toronto statisztikailag sokkal rasszistabb, mint mondjuk Budapest, mert ott senki nem utalja rohadtul a Tamilokat, mig itt tegnap ota igen. Ugyanez igaz a Mohawk (magyarul Mohikan ) indianokra, raadasul itt mar tobb szaz eve nem szeretik oket, mig Magyarorszagon sokak peldakepei. (Nekem speciel nem, mert en inkabb koboj akartam lenni, mint pl. Olcsaterhand)
Azt hiszem, Kanadaban valakinek nagysagrendekkel kisebb eselye van arra, hogy a szarmazasa, vallasa vagy szine miatt igazan hatranyos helyzetbe keruljon, mint Mo-n. Preferenciak nyilvan vannak. Feher emberkent nem nagyon lehetsz rapper vagy kinai szakacs. Ha valakinek ez hatranyos megkulonboztetes, az bizony hulye. (szerintem)
A tüntentés miatt nem utálják az emberek jobban a tamilokat, mint előtte. A tüntetés miatt viszont azokat az embereket egyáltalán nem csipik, akik lezárták az utakat, és aközlekedést ellehetetlenitették. Ez tök mindegy, hogy tamil, szingaléz, bantu vagy éppen ukrán lett volna. Amit utálnak az emberek az, amikor valaki beleköp az életükbe.

A mohawk és a mohikán NEM ugyanaz! Kéretik tisztázni.
 

szabolcs1975

Állandó Tag
Állandó Tag
Nézd Ilves, igazad van, be kell vallanom, tehát hiába van X diplomám, nem érek vele itt semmit! Más oldalról viszont hálás vagyok a pontrendszernek...és nem azért mert megbuktam rajta, hanem azért, mert megkimélt egy csomó felesleges energia befektetéstől és kudarctól. Mert mit is mondott ez a pontozás? Azt mondta, hogy kedves Szabolcs meg van a lehetőséged, ha nagyon akarsz, hogy bekerülj az országunkba, mert hagytunk neked kiskaput(mert azok vannak), de készülj fel, hogy nagyon nehéz lesz, ugyhogy részünkről ezt az ötletedet nem támogatjuk!

De most valóban csak az határozná meg azt hogy hogyan élek egy országban hogy milyen az ország gazdasága? Ez eleve egy téveszme. Azt hogy hogyan élek egy országba az határozza meg, hogy mennyire van szüksége rám az országnak... és most kiderült SEMENNYIRE! Ettől a pillanattól kezdve pedig felesleges is erőltetni
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
... Nézd, nekem van matematik, fizika és info- tanárim, és van egy programozó matematikusim, tehát akárhogy is nézem ennek a fent felsoroltakba benne kell lenni, és megvan az 1-3 évem az informatika területtől kezdve, a tanáriig mindenhol(persze ezek különböző helyek). Másnéven fogalmazva, a matematika és az informatika tudományoknál is beleesek a keresett szakmákba és a kivánt gyakorlatrom is megvan.!
...
<o> </o><o></o><o></o>
<o>Ha jól értelmezem az én középfoku angolommal: számos graduate és postgraduate diplomához nem kell ugynevezett full-time experience, azaz nem kell 1 éves munkatapasztalat Kanadában, ugyanis itt általában elég az a tapasztalat, amit munkatapasztalattal és egyetemi évem alatt szereztem otthon! De lehet tévedek, ezért ezt rátok bízom(az angolom fejleszteni kell legalább felső fokra, TUDOM....) rajta vagyok..2 éven belül menni fog, annyit meg ugyis kell várnom, nem? Ha pontosan nézem akkora graduate students-et ir, azaz főiskolai hallgatót, na most itt elég érdekes, mert neki nem tudom honnan van gyakorlata, legalábbis ez már érdekes.</o>...
<o></o>
<o>A kérdésem most lenne hozzátok és ti hogy döntenétek. Itt vagyok most turistaként, az ország tetszik és varázslatos, Megmondom őszintén a legizgalmasabb számomra a kulturák találkozása, tehát ez nagyon érdekes, mivel mindig is érdekeltek a különböző kulturák. A lényeg, hogy, most három hónapos pecsétet kaptam, ez alatt el kell hagynom az országot! Szerintetek megéri kockáztati bármilyen módon is hogy feketén kint maradjak, ha megvan az esélyema pontozásos rendszerre? Ha szerinetetek eleve nincs esélyem, irjátok meg, mert itt szinte minden kanadai haver aki mondjuk általában illegálisan volt kint és vett egy papirt azt mondja,hogy felejtsem el a pontrendszert, és vegyek feleségül valakit vagy egyszerüen maradjak kint feketén...stb.Na most nekem ez vallási okból nem oké, ugyanis én nem akarok csalni és lehetőleg csak egyszer akarom kimondani az IGEN-t , na mindegy. Tehát szerintetek megéri meghosszabítani a becsepetélt időt, esetleg kockáztatni illegálisan, vagy menjek haza és akkor ott adjam be és várjak türelemmel, hátha az rózsát terem!
</o>
...
Kedves Szabolcs!

Javaslom, hogy alaposabban gondolkodj el kanadai ambíciódról. Gondold át, mi is az, ami motivál arra, hogy az itt való letelepedést fontolgatod. Kalandvágy, egy új kipróbálása, jobb anyagi lét, stb. Ugyanis ez fogja meghatározni, mennyi erővel fogsz akarni nekiugrani a kihívásnak.

Abból, amit leírtál, úgy látszik igenis van itt keresni valód, csak kitartás kell ahhoz, hogy a rendszeren átverekedd magad. (És én még azt hittem, hogy a kommunizmussal megáldott országokban van végtelen hosszúságú adminisztráció...) Képzettséged megvan, a nyelvtudás erősíthető. Jó lenne, ha valahogy sikerülne egy állásigéretet megszerezned, és akkor sima lehet az ügy.

Hanem a procedura beindításához el kell hagynod Kanadát. Amennyire tudom, a letelepedési engedélyért csak az országon kívülről lehet folyamodni.

A feket bulit én nem támogatom, de ez csak én vagyok. Nehezebb egy új élet megkezdése egy új országban, ha eleve nem törvényes a tartózkodás. Munka, biztosítás, bankszámla...mind sokkal nehezebben intéződik, ha nincs meg "Landing Permit" vagy egyéb jogalap.

Sok szerencsét!
 

foonix

Kitiltott (BANned)
Ez pozitiv dontes. Kar lenne egy ilyen kepzett inteligens embert veszni hagyni Magyarorszag szamara. Itthon ezekkel a kepzettsegekkel mindenki megbecsul, felneznek rad, tisztelet ovez, ott a messzi tavolban p[edig csak egy utolso akcentusos senki lennel. ne hagyd hogy a tavoli kanada hamis sziren eneke elcsabitson csodalatos hazadbol , ahol elned s halnod kell.
Orulok hogy jol dontottel.

Eredeti szerző Kakas Jozsef
Tisztelt fórumtársak!

Segítségeteket szeretném kérni abban,hogy a jövőben talán Kanadában szeretnék munkátvállalni vagy esetlegesen letelepedni. Már jártam az országban Torontóban & Ottawában és környékén.Tetszik a hely és most már turista vízum se kell.
viszont itt már Magyarországon lassan teljesen ellehetetlenül a gazdasági & anyagi helyzetem(köszönhetően 7 esztendő hibás & téves gazdaságpolitikájának ami továbbra sem javul....). Érlelődik bennem a gondolat nagyon hát hogy Torontóban kezdjek egy szebb, jobb jövőt. Körülbelül évi mértékben mekkora fizetésre számíthatok? Nyelvtudást és gazdasági végzetséget kint szereznék: tőzsde stb itthon ismerem , vagy akár elmennék kőolajfúrótoronyra is alaptőkét szerezni. Mekkora fizetésre számíthatom???

_____________________________________________________

nocsak-nocsak azert ,amint latom igen szivesen beallnal
az utolso akcentusos senkik koze !!!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére