Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

ilves

Állandó Tag
Állandó Tag

Gyurma99

Új tag
Hagiel Immigration

Kb 1 eve mar felmerult ennek a cegnek a neve itt a forumon, szemelyes tapasztalata senkinek nem volt, de a website-jukat olvasgatva nem tunik kosernek a dolog.

http://canadahun.com/forum/showthread.php?p=963734#post963734


Igen, köszi ezt a korábbi üzenetváltást megtaláltam, csak gondoltam azóta valaki tudna többet mondani.
Annak ellenére, hogy több emigrációval foglalkozó jogásszal és intézménnyel is felvettem a kapcsolatot, ők elég jónak tünnek. (mind a szakmai hozzáértés, mind pedig ár tekintetében) persze lehet hogy a honlapon felvetnek egy két dolgot, amit te is kifogásoltál, de a többi cégnél, illetve ügyvédnél akikkel kapcsolatba léptem a kanadai bevándolrással kapcsolatban, majdnem hogy több ismeretre tettem szert a témában mint ők. A díjszabásról inkább nem is beszélnék, nevettséges!
Ez a cég egyébként jópár éves múltra tekint vissza, nem tudom, ha valakinek elég sok fars ügye lenne, hogy maradhat a piacon?
 

Ukka

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez a cég egyébként jópár éves múltra tekint vissza, nem tudom, ha valakinek elég sok fars ügye lenne, hogy maradhat a piacon?

Hi
Alapvetően a legtöbb ilyen cég ügyvédi irodaként funkcionál és mellékesként űzi a migration lebonyolítását. Ez majdnem hasonló a szerencsejátékhoz, ha szerencsés a delikvens akkor ráakad egy igazi szervezetre ha nem akkor bukta. Mindekettőre vannak példák és az igazság az odaát van:) Azt hiszem pár hónapja egy kollégának innen a fórumról sikerült kijutnia egy angol cégen keresztül, talán Edmontonba? A francba is, az én koromban már a memória luxus.
Azt hiszem kaminozik, de nem ugrik be a nick-je. De van negatív is rendesen, én is találkoztam itt Mo-on nem magyar tulajdonosú céggel aki évek óta űzi a dolgot de már az első beszélgetéskor kiderült, hogy nem stimmt valami. Nehéz ügy az tény.
 

Ukka

Állandó Tag
Állandó Tag
E-mailt kaptam a mai nap folyamán a bécsi konzulátustól, hogy megkezték a kérvényem feldolgozását és küldjem be a szükséges papírokat.
Feltehetőleg örülnöm kellene.
Ehelyett kezd kitörni rajtam a pánik.
Többek között azért, mert már majdnem egy éve Írországban élek.
Ja, valamikor 2007 március magasságában adtam be a kérvényt (gondolom van akit érdekel).
üdv
Ginger

Zéró pánik:) az angol nyelvtudással nem lesz gond:) már csak pár hónap és mehetsz de nem olyan rossz azért, választhatsz két ország között:)
 

Ginger

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki most kezdi a procedúrát, itt böngésszen:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp

Az aktuális kritériumok a fenti oldal alján levő egyik link alatt olvashatóak.
Ez a link:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who.asp

Itt lehet megnézni, hogy érdemes-e skilled workerként pályázni egyáltalán:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/tool/index.asp

Ha az ember úgy látja, hogy igen, akkor itt az igen egyszerű és egyértelműen megfogalmazott teszt, ahol meg lehet nézni, hogy mennyi a ponthatár ami szükséges a bevándorláshoz ill. hogy az ember mennyit kap és eléri-e a határt.
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/index.asp

üdv
Ginger
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Komolyan mondom, nekem hianyzott volna Maligan. A stilusa ugyan nem nagyon jo, de legalabb igen gyakran igaza van.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A temanal maradnank jo lenne, es nem egymas csesztetese es kritizalasa .
A moderatorokat is beken keretik hagyni.
 

szabolcs1975

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt Fagyisszent és Donna!

Hála az Istennek egy kedves tag felhívta a figyelmemet, hogy valamit elnéztem, tehát rajta vagyok azon szakmák listáján, amikkel beadhatom a kérelmet pontrendszer alapján.


Ami a lényeg: Kanada nagyon vigyáz bizonyos értékekre, amik számomra is nagyon fontosak. Másképpen fogalmazva, még mindig az egyik a legnormálisabb a politikája a világon. Vigyáz a munkaerő piacára, vigyáz az egészségügyre, vigyáz az oktatásra...és még számtalan olyan dolog van, ami mindenképpen fontos lenne nekem.

Állitólag ez az akció kb 2000 dolláromba kerül. Nézzétek ha valóban igy van, akkor ez nem olyan vészes főleg ha belegondolok, hogy minden diplomám legalább ötször ennyibe került és szerintem egy land-immigration státusz azért többet ér egy diplománál.

Másnével fogalmazva egy ilyen kérelem ár/teljesítmény viszonya nagyon jó....és a legrosszabb ami történhet, hogy nem sikerül, de ennek az esélye azért nem olyan nagy, legalábbis a kitöltött tesztek alapján.

Mellesleg ha nem sikerül, akkor sem leszek elkeseredve, mert az azt fogja jelenti,hogy az állam nem tart piacképesnek, és jobb hiján nekem ezt el kell fogadnom. Persze lehet hogy az állam téved, és ennek ellenére mégis piacképes vagyok, de viszont akkor megint ott vagyok, hogy az egyik legfontosabb dologban fogok csalódni Kanadában, méghozzá abban, hogy bizony elég olajozottan müxik a rendszer.

Egyébként eddigi tapasztalataim szerint nagyon olajozottan!
 

Laci268

Kitiltott (BANned)
Ma én is kaptam egy emailt, hogy küldjem a papírokat...
Sajnos nem lesznek meg a pontjaim, mivel az angollal nem tartok ott ahol kellene...
Tudtok vmi gyors pontnövelőt :)
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Angol gyorstalpaló tanfolyam? Ha az angol az egyetlen hiányosság, akkor bizony éjt nappallá téve angolul beszélni, angolul olvasni, angolul filmet nézni, stb. Elképesztő, milyen gyorsan fel lehet szedni használható nyelvismeretet akár felnőtt korban is.Csak motiváltnak kell lenni.
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
...Ami a lényeg: Kanada nagyon vigyáz bizonyos értékekre, amik számomra is nagyon fontosak. Másképpen fogalmazva, még mindig az egyik a legnormálisabb a politikája a világon. Vigyáz a munkaerő piacára, vigyáz az egészségügyre, vigyáz az oktatásra...és még számtalan olyan dolog van, ami mindenképpen fontos lenne nekem....

..megint ott vagyok, hogy az egyik legfontosabb dologban fogok csalódni Kanadában, méghozzá abban, hogy bizony elég olajozottan müxik a rendszer.

Egyébként eddigi tapasztalataim szerint nagyon olajozottan!

Hát izééé...
Kanadának sok valós értéke van és ezekért lehet is az országot szeretni. Amiket te emlitesz azok nem feltétlen a legvalósabbak.
Azért szólok ehhez hozzá, mert hiszem, hogy csak a reális elvárások teljesülhetnek és az irreális elvárások nemteljesülése miatti csalódásnak nem kell megkeseriteni az amúgy sem problémamentes "nagy ugrást".

Annyira ne bizzál pl. abban a munkaerőpiaci vigyázásban...
Egyes vélemények szt a kanadai emigrációs politika annak a rövidlátó politikusi gondolkodásnak a kivetülése, ami szt minél több adófizetöre van szükség minél gyorsabban, hogy minél több pénzt lehessen az államkasszában "kezelni" és persze minél nagyobb legyen az a "kötelező jutalék", amiért érdemes politikusnak lenni...
Az utóbbi 10-15 évben 100ezer számra beengedett/bekerült ázsiainak jó része van az utcán és habzsolja föl azokat a "második vonalbeli" munkákat, amik neked is jól jönnének, mert esetleg az ázsiai főnököd a minap tett lapátra, hogy megtarthassa a szakmailag képzetlenebb, tapasztalatban gyengébb, de szintén ázsiai haverját a cégnél.
Miközben a gyerekvállalás motiválása rohadt vontatottan, ha egyáltalán, javul. Asszem 1/2 év a gyes, gyedről szó sincs, az ovoda-bölcsöde rohadt messze van az "ingyenes"-től. Az europai származásuak között "nem divat" a gyerekvállalás, szaporodási rátájuk valszeg negativ. Az ázsiaiakat ez valahogy nem látszik érinteni, talán kulturális okokból, sztem ők messze + ban vannak (mint másutt is a világban lásd németország, anglia, Fr.o.) Az ovodai dijak részleges támogatására vonatkozó vézna kisérletek ellenére kanada gyerekvállalási politikája hosszú távon teljes elázsiasodosra vezethet ...

Azt a "vigyáz az egészségügyre" dolgot se érdemes túlságosan komolyan venni -- erről a témáról már oldalakat értekezett a t. közösség itt korábban is...

A "vigyáz az oktatásra" talán jobban ül, ingyenes az oktatás fel a gimn. érettségiig, a felsőfokú oktatás is támogatott.
Itt olyan gond lehet, hogy az átlagosnál tehetségesebb, bár nem túl szorgalmas ("mikor csajozzak, haverozzak, motorozzak, éljek, ha nem fiatal koromban...") gyereked simán nem kerül be egy jobb egyetemre az ázsiai jelentkezők dömpingje miatt. Ha egy egyetemet, ami a helyi-körzeti tehetségek képzésére lett méretezve felkap az ázsiai pletyka, akkor olyan jelentkezői dömping kezd el áradni, hogy arra a helyre, ahova néhány éve 75-76%-os középiskolai záró-átlaggal be lehetett jutni, ma már a 82-83% is kevés. Persze arra nemigen van pénzed, mert friss emigráns vagy, hogy a gyerek néhány ezer kilométerrel arrébb menjen tanulni...

Mellesleg a landed státusz fabatkát sem ér, nemhogy egy diplomát... Ha mint landed nem kapsz munkát, mert nem a legjobb helyre, nem a legjobb iidőben érkeztél, ugyanúgy haza kell jönni, mintha el se indultál volna.. Nem tom mi az 2000 dezső, amit emlitesz, de ha "immigration lawyer"-re kell, az kidobott pénz...
A SW módszer lehet, hogy jobb. Pl. kiugrani turistaként nehany hónapra, összehozni egy állást és esetleg már lehet is maradni.
Ez is inkább 2010 körül lesz esélyesebb, ha a gazdaság felpörög.
 

Ukka

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma én is kaptam egy emailt, hogy küldjem a papírokat...
Sajnos nem lesznek meg a pontjaim, mivel az angollal nem tartok ott ahol kellene...
Tudtok vmi gyors pontnövelőt :)

Angolul kell tv-t, filmet nézni, olvasni, beszélni és ha van egy native angol tanár akkor az ember csodákra képes pár hónap alatt. Ha jól gondolom akkor IELTS-re fogsz menni. Ha gondolod tudok pár könyvet, dolgot ajánlani amivel magát a nyelvizsgát meg lehet szokni, mert ismerőseim buktak 1-1 pontot amiatt mert fogalmuk sem volt mi fán terem, csak elmentek vizsgázni. Az egyik IELTS könyvben írják, hogy maga vizsgamenet ismerete, gyakorlata kb +1 pont adott esetben;)
 

Ginger

Állandó Tag
Állandó Tag
(...)Ha jól gondolom akkor IELTS-re fogsz menni. Ha gondolod tudok pár könyvet, dolgot ajánlani amivel magát a nyelvizsgát meg lehet szokni, mert ismerőseim buktak 1-1 pontot amiatt mert fogalmuk sem volt mi fán terem, csak elmentek vizsgázni. Az egyik IELTS könyvben írják, hogy maga vizsgamenet ismerete, gyakorlata kb +1 pont adott esetben;)

Szia Ukka,
engem érdekelnének az adott könyvek mivel én is hamarosan megyek...
:shock::shock::shock:
köszi
Ginger
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát izééé...
Kanadának sok valós értéke van és ezekért lehet is az országot szeretni. Amiket te emlitesz azok nem feltétlen a legvalósabbak....
Hát izééé...

Amiket Te leirsz, egyáltalán nem kanadai sajátosságok, hanem a világ rengeteg országában, igy persze Kanadában is, akut problémák. A látható kisebbség (ázsiaiak a Te szövegedben) "dömpingje", a GYES-GYED tipusú intézmények korlátozódása, az oktatás ingyenességének lassú felszámolása szinte minden fejlett gazdaságnak jelensége. Az államkassza adóval való fenntartása és a többi észrevételed sem speciálisan kanadai újdonságot jelöl, hanem a világ minden országában általános (Kuwait meg 1-2 más ország még kivétel).

Utolsó bekezdésed keserűsége viszont meglep.

Azt irod, "Mellesleg a landed státusz fabatkát sem ér, nemhogy egy diplomát... ". A két dolog valami teljesen másra való, értékösszehasonlitás szerintem nem lehetséges. Az egyik egy általad megszerzett (vagy nem) tudásról, képesitésről szól, mig a másik arról, hogy Kanadában letelepedhetsz-e vagy sem. Mitől több az egyik, mint a másik?

Azt irod, "Ha mint landed nem kapsz munkát, mert nem a legjobb helyre, nem a legjobb iidőben érkeztél, ugyanúgy haza kell jönni, mintha el se indultál volna... ". Mint mondtam, a landing permit (letelepedési engedély) arra jogosit fel, hogy letelepedj. Semmi másra. Arra meg végképp nem ad garanciát, hogy kapsz állást vagy kolbászból keritést. Feltételezem, hogy aki ki akar telepedni szülő hazájából, és kifejezetten folyamodik letelepedési engedélyért egy másikba, az átgondolja annak a lehetőségét, hogy mi van, ha x ideig nincs meló? Ha mégsem, akkor sem Kanada cseszett el valamit, hanem az illető.

Azt irod, "kiugrani turistaként nehany hónapra, összehozni egy állást és esetleg már lehet is maradni...". Ezt hivják feketének, és Kanada törvényei nem engedélyezik. Az embert egy-kettőre kipaterolják, aztán lesheti, mikor léphet be megint Kanadába. Aztán van, aki megússza egy darabig. Nem javaslom.

Azt irod, "Ez is inkább 2010 körül lesz esélyesebb, ha a gazdaság felpörög". Ezzel viszont maximálisan egyetértek.
 

Ginger

Állandó Tag
Állandó Tag
(...) Azt irod, "kiugrani turistaként nehany hónapra, összehozni egy állást és esetleg már lehet is maradni...". Ezt hivják feketének, és Kanada törvényei nem engedélyezik. Az embert egy-kettőre kipaterolják, aztán lesheti, mikor léphet be megint Kanadába. (...)

Ööö... lehet, hogy én naiv vagyok, de ezt én úgy értettem, hogy az ember kiugrik, keres munkát és utána megkérvényez egy vízumot (work permitet).
Vagy rosszul értettem...?
Ugyanis itt a fórumon mindenki azt mondta, hogy a munkakereséshez mindenképpen a helyszínen kell lenni mert különben rád se bagóznak.
Persze az kérdés, hogy a mostani helyzetben zöld kártya nélkül szóba állnak-e bárkivel is. Gondolom azért van néhány szakma, amiknek a képviselőivel talán igen.
üdv
Ginger
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére