Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
K

Kvikveg

Vendég
Hello,
van vkinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy küldték emailen, hogy adjam be a doksikat, ez rendben is van. Volt 1-2 kérdésem és arra a címre küldtem vissza ahonnan ők küldték. Ez lassan egy hete volt és semmi válasz...
Emailen levelezett-e már vki velünk ?
Inkább faxot küldjek ?
Nekem volt, hogy 2-3 het, volt hogy 4 nap alatt valaszoltak.
 

dontibor

Állandó Tag
Állandó Tag
Hi

Bécsre gondoltam igen. Akkor az 1 héttel még nem höböröghetek, hogy nem válaszolnak.
Még annyi, hogy arra a email címre küldted a kérdésed amiről kaptad a felszólítást, vagy esetleg máshová ?

Hello

Csak óvatosan. 2 mail címet használnak (amivel nekem dolgom volt). Az egyik amire írhatsz: vienn-visa és a másik, amiről küldenek: re-vienn-visa. Egyszer véletlenül az utóbbira írtam, de vissza is pattant a mail. Ha jó helyre küldöd, akkor kapnod kell egy automatikus választ, hogy 12 munkanapig ne zargassad őket ugyanebben a témában :)

Üdv
 

K.Szabi

Új tag
Meg tudja nekem valaki mondani hogy a mostani törvények alapján milyen státuszban érdemes kimenni ha ott is akarok maradni?
Gondolom nem érdemes túristaként kimenni és ott beadni a letelepedési engedélyt!?
 

Scot

Állandó Tag
Állandó Tag
Valaki mostanában már kérdezte, hogy a IELTS nyelvizsgára, hogy pontoznak a régi rendszer szerint, tudna vki ebben segíteni ?
 

Ukka

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos hibás a link. Lemaradt a végéről egy 3-as: 7763-os hozzászólás.
Persze ez nem von le semmit a szándékból. Csak gondoltam szólok.
Az előző az új-, míg ez itt a régi pontozás.
(Ja, és most nem néztem meg a CIC-en. Kérlek nézz utána, hátha változott vmi.)

Köszi a korrekciót:)
Apropó ha valaki hamarosan megy IELTS-re akkor talán hasznos lehet a köv. info: minden IELTS könyv a reading modulról azt írja, hogy 3 szöveg, 40 kérdés és 60 perc. Általában ez van de egy hete érdekes módon 4 szöveg volt, 40 kérdés a 60 percre. A kérdések száma nem változott de a plussz szöveg elég ahhoz, hogy extra pár percet elvegyen az embertől.
 

Bemese

Állandó Tag
Állandó Tag
Meg tudja nekem valaki mondani hogy a mostani törvények alapján milyen státuszban érdemes kimenni ha ott is akarok maradni?
Gondolom nem érdemes túristaként kimenni és ott beadni a letelepedési engedélyt!?


Nem biztos, hogy úgy fog sikerülni....nekem nem ajánlották, pedig sokszor én is szívesebben ottmaradnék a párommal és nem szállnék föl arra a fránya visszafelé tartó repülőgépre...

Azért kíváncsi vagyok a többiek véleményére is, mert lehet, hogy másnak meg más tapasztalata van, és van aki bizonyára jobban szakavatott a témában ;)
 

studio54

Új tag
Bármit elvállalnék kint, iskolába is járnék, csak boldoguljak.

Kérném segítségeteket a kinti lehetőségekről és a kijutásról.

Köszönöm.

en azt hiszem a helyedben a PR-t nyomnam, es hagynam a francba a sima munkavallalasi engedelyt. az mindig is egy nehezkes dolog volt, es a hozzaszolasodnak is olyan kilatastalansag-hangulata van. magyaran hogy szeretnel mar vegre lefalcolni. tehat legegyszerubb, ha egybol rastartolsz a letelepedesi engedelyre.

vegignezted mar a provincial nominee listakat? elofordulhat, hogy talalsz olyant, amelyikben a te szakmad keresett...

azonkivul ahogy latom kicsit tul "szines" az oneletrajzod - mintha kapkodtal volna az elso szembejovo munkalehetoseg utan, meg ha az nem is feltetlenul esett egybe a vegzettsegeddel... nekem az lenne a javaslatom, hogy probalj egy olyan beosztast eroltetni, amit keresnek a kanadaiak, vagy amelyikbol kis elhajlassal tudsz 2-3 oket erdeklo rokon teruletre is atvaltani.

referencialevelet szazfelekeppen lehet megfogalmazni, kivalt, ha joban vagy a fonokoddel (!)
 

magamura

Új tag
info

Sziasztok!

Most julius vegen erkezek Torontoba es szuksegem lenne par infora emigracios temaval kapcsolatosan.
Akit udna pontos infoval segiteni azt kernem a irjon hogz tudjak kerdezni tole!

Nagyon k0szi elore is a segitsegeteket.
Udv Zoli
Már meg ne sértődj, de egy tucat téma ezzel (is) foglalkozik a CH-n.
Kérdezz itt. ha a témák átolvasása után még van megválaszolatlan kérdésed. (a mail címedet a szabályzat értelmében töröltem - moderátor)
 

K.Szabi

Új tag
Ismét köszi Emese az infót.
Tehát azt már tudom hogy nem érdemes kimenni, de azt is meg tudod mondani hogy milyen státuszban érdemes?
Erről még senki nem beszélt!
Olyan szakmám van ami Kanadában keresett!
A szakma elfogadtatásához kell IELTS vizsga?
Tudsz vagy tud valaki erről infót adni!
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
Azert Emesere is szabad hallgatni, mert bizony sokan csak neznek, hogy huha, megse lehet csak ugy idejonni es munkat talalni. Vagy ha talasz is, akkor azzal egyaltalan nem biztos, hogy maradni is tudsz. Minden poziciora jelenkezik egy tucat ember, akinek nem kell munkavallaloi engedely.
Az, hogy a szakmad jelenleg - elmeletileg - keresett - nem sokat jelent. Nezz korul forumokon, szinte minden szakmanak megvannak a tarsalgo helyei, ahol elsokezbol szerezhetsz infokat. Kerdezd meg nyugodtan azokat, akik a teruleteden vannak, hogy mennyire konnyu allast valtani.
Optimistabb gazdasagi elemzok szerint is a munkanelkuliseg ev vegere utni fogja a 10%-ot. Azt mondjak, csak az ev elso feleben annyi munkahely szunt meg, mint a kilencvenes evek valsaga alatt OSSZESEN. Nagyon sok cegnel letszamstop van.
Meg kanadaiaknak se konnyu munkat talalni.
Allitolag 2010-ben mar egyszerubb lesz, de csak az ev masodik feleben.
Nem kell feladni a terveidet, de most epp esszeru halasztani egy kicsit. Azok alapjan, amiket a cic.gc-n tegnap olvasgattam - haaaaaat, aki megfelel a skilled immigrant kategorianak, az vagjon bele ugy. Meg mindig az a legegyszerubb. Ha vegigolvasod peldaul, mi mindent kell teljesiteni a munkaadodnak ahhoz, hogy PNP-n keresztul szponzoralhasson teged, vilagosan latszik, hogy minden kategoriaban megnehezedtek a dolgok.
Ettol fuggetlenul mindig fel-felbukkan valaki, aki munkavallalokent erkezett, olyan is van, aki turistakent jott, es talalt munkat. De az nagyon profi a szakmajaban.
Ha a Kanadaba vezeto ut kapuja nincs is csukva, az a res most epp igen-igen kicsi.




Ismét köszi Emese az infót.
Tehát azt már tudom hogy nem érdemes kimenni, de azt is meg tudod mondani hogy milyen státuszban érdemes?
Erről még senki nem beszélt!
Olyan szakmám van ami Kanadában keresett!
A szakma elfogadtatásához kell IELTS vizsga?
Tudsz vagy tud valaki erről infót adni!
 

Isendur

Új tag
Esetleg nem ismer valamelyikotok olyan canadai ceget aki hajlando felvenni olyan kulfoldi IT-st akinek meglenne minden pontja hogy le tudjon telepedni canadaba, csak pre arranged job offer kell neki?
 

apaszka

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv mindenkinek!

Nem szeretnék sem,lázítani,sem pedig szócsatát kezdeményezni!
Szóval ,ez az én véleményem!......Tehát!

Sok írást végigolvastam,és fura,hogy vannak olyanok,kik azt mondják,ha kijutok,bár mit elválalok! Csak kinn legyek,és előre jussak!:o Nem értem őket! Itthon ezek szerint nem válal el minden munkát,és nem tud megélni-előre jutni!
Miből gondolja,hogy ott egy csapásra jobb,szebb...lesz!???Ott nem kell dolgozni annyit,és dől a lé?

Jó ,lehet,hogy van benne valami,hogy akinek van munkája,és jó az, az könnyebben megél ! Hiszen a gesztenyét mi kaparjuk ki nekik ugye? Azért élhet jobban egy Amerikai,mert mindent megvettek,és máshonnan pénzelik a kinti jólétet! De aki akar ,itthon is találni lehet munkát,és meglehet élni! Én pl egy múltinál alakalmazott vagyok! A feleségem is! A tulajt nem mondom,mert már ez is Amerika kezében van! De van munkám,és megélünk! Nem JÓL élünk,de van élemünk,és van hol a családomat felneveljem,és fedél a fejünk felett !!! Ha kirugnának,hiszen benne van,ez is autóipari cég!!!,,de pár napon belül találnék munkát! Nem mennék Canadába,áh!!!


Azt viszont megértem,aki a pályálya elején,már oda orientálódik mindene,hogy valami konkrét cégnek akarja a jövőjét áldozni! Pl aki zseni,és a NASA embere akar lenni,az mennyen ki,és szerezzen hírnevet! ŐT MEGÉRTEM,HOGY KIMEGY! De azért felesleges,hogy házvezetőnőnek,kukásautón lógni,meg hasonló!!! Az minek megy ki! Vagy koldusnak? Az itt is lehetsz!

Bocsánat,ha valakit megsértettem,nem szándékosan tettem!
Üdv!
 

Bemese

Állandó Tag
Állandó Tag
Szabi: Ismét nincs mit megköszönni. Az a baj, a munkával, elfogadott szakmával kapcsolatos dolgokban nincs sok tapasztalatom. Ad valami infót erről a CIC honlapja? Egyébként érdemes szerintem megkérdezni valakit, akinek a fórumon több tapasztalata van esetleg privátban.Viszont az IELTS-t úgy vélem, mindenképp meg kell csinálni. A suli nekem nem fogadja el a Közgáz Egyetemes Gazd. Szakmai felsőfokúmat, tehát jön majd a TOEFL.

De viszont jó hír annak, aki kinn akar tanulni, és van már diplomája, hogy aki kreditrendszerben tanult, annak a diplomáját el lehet fogadtatni, mert a Bolognai Rendszer szerint beszámít, mint Bachelor's Degree, és akkor nem kell undergraduate-en végigküzdeni az egészet, hanem esetleg mehet Master's-re. Most kaptam az egyetemtől egy emailt, a diplomáim értékelése folyamatban van. Azt írták, szerintük Bologna rendszerben tanultam, de azért járjak utána a főiskolánál (egy 3 éves posztgrad. diplomáról van szó esetemben), illetve kell valami Diploma Supplement, amiről nem tudom mi az, de remélem valahogy bejutok a nehezen elérhető tanulmányi osztályra, és ott megmondják. Sok papírmunkával jár, de drukkoljatok, hogy elfogadják a diplomámat. Ha sikerül végigcsinálni az egészet, majd írok egy összesítőt róla.

Donna: köszi a bizalmat, lehet, hogy nincs igazam mindig. Csak azt osztom meg, amit én, személyesen tapasztaltam, de nem biztos, hogy ez minden esetben mérvadó. ;)
 

Bemese

Állandó Tag
Állandó Tag
Esetleg nem ismer valamelyikotok olyan canadai ceget aki hajlando felvenni olyan kulfoldi IT-st akinek meglenne minden pontja hogy le tudjon telepedni canadaba, csak pre arranged job offer kell neki?

Mindenképp kell a pre-arranged job? Én úgy tudom, hogy az csak pluszpontnak számít, de anélkül is lehet megpályázni skilled worker visa-t. Épp azért kell bizonyítani, hogy van egy kis vagyonod félretéve, hogy azzal igazold, hogy meg tudsz élni, ha az első pár hónapban nem találsz állást. Egyébként van több jó kanadai állásportál is, én a Jobboom-ot ajánlom, ott felraksz egy profilt, és jönnek ám ajánlatok.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Üdv mindenkinek!

Nem szeretnék sem,lázítani,sem pedig szócsatát kezdeményezni!
Szóval ,ez az én véleményem!......Tehát!

Sok írást végigolvastam,és fura,hogy vannak olyanok,kik azt mondják,ha kijutok,bár mit elválalok! Csak kinn legyek,és előre jussak!:o Nem értem őket! Itthon ezek szerint nem válal el minden munkát,és nem tud megélni-előre jutni!
Miből gondolja,hogy ott egy csapásra jobb,szebb...lesz!???Ott nem kell dolgozni annyit,és dől a lé?

Jó ,lehet,hogy van benne valami,hogy akinek van munkája,és jó az, az könnyebben megél ! Hiszen a gesztenyét mi kaparjuk ki nekik ugye? Azért élhet jobban egy Amerikai,mert mindent megvettek,és máshonnan pénzelik a kinti jólétet! De aki akar ,itthon is találni lehet munkát,és meglehet élni! Én pl egy múltinál alakalmazott vagyok! A feleségem is! A tulajt nem mondom,mert már ez is Amerika kezében van! De van munkám,és megélünk! Nem JÓL élünk,de van élemünk,és van hol a családomat felneveljem,és fedél a fejünk felett !!! Ha kirugnának,hiszen benne van,ez is autóipari cég!!!,,de pár napon belül találnék munkát! Nem mennék Canadába,áh!!!


Azt viszont megértem,aki a pályálya elején,már oda orientálódik mindene,hogy valami konkrét cégnek akarja a jövőjét áldozni! Pl aki zseni,és a NASA embere akar lenni,az mennyen ki,és szerezzen hírnevet! ŐT MEGÉRTEM,HOGY KIMEGY! De azért felesleges,hogy házvezetőnőnek,kukásautón lógni,meg hasonló!!! Az minek megy ki! Vagy koldusnak? Az itt is lehetsz!

Bocsánat,ha valakit megsértettem,nem szándékosan tettem!
Üdv!

Jo hogy ameikai cegnel vagy es ennyie utalod amerikat. Rosszak az infoid ameikaval kapcsolatban.
Mindenki ott el ahol szeretne ehez joga van.Mi senkit nem beszelunk se ra, se le.
Nem dol a le sehol,mindenhol nagyon meg kell dolgozni foleg aki kijon annak ez a munkatempo sok esetben ismeretlen.
A kukasauton $26-os oraberert lognak, azaz mar egy honapja sztajkolnak a hazvezetono se keres rosszul.
Kuldus az aki nem dolgozik.
 

Isendur

Új tag
Mindenképp kell a pre-arranged job? Én úgy tudom, hogy az csak pluszpontnak számít, de anélkül is lehet megpályázni skilled worker visa-t. Épp azért kell bizonyítani, hogy van egy kis vagyonod félretéve, hogy azzal igazold, hogy meg tudsz élni, ha az első pár hónapban nem találsz állást. Egyébként van több jó kanadai állásportál is, én a Jobboom-ot ajánlom, ott felraksz egy profilt, és jönnek ám ajánlatok.

Sajnos tobb helyen is ezt mondtak nekem. pontszamom megvan a job offer nelkul is csak nem vagyok eligible ra mivel nem vagyok manager :) es megneztem a leirast es van olyan pontja amit nem csinaltam. Igy sajnos kell. probalkoztam jopar canada job oldalon, de a legtobb valasz amit kaptam ha majd lesz munka engedelyem akkor tudnak foglalkozni velem :) szoval eddig nem volt sikerem a job oldalakon. Koszonom megnezem ezt a jobboom.com ot hatha...

apaszka en peldaul nem azert akarok kimenni Canadaba mert itt Magyarorszagon nem elnek jol... csak ugy erzem gyermekeim, felesegem es a szamomra jobb lenne ha nem itt elnek hanem mashol. Most ugy erzem Canada a megfelelo hely nekem mert messze is van es kozel is (Ausztraliahoz kepes ahova siman megkapnam a letelepedesi engedelyt de en Canadaba szeretnek elni) lehet sok mas ember is igy gondolkozik es amiatt kepesek lennenek akarmit elvalalni csakhogy kijussanak. En ennel valogatsabb vagyok :) en IT-s kent szeretnek kint is dolgozni, hamar a mostani cegem belso policy miatt nem akar Canadaba athelyezni leven jobb neki a Magyaroszagon tartani olcsobban a szakembereket.
 

Bemese

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos tobb helyen is ezt mondtak nekem. pontszamom megvan a job offer nelkul is csak nem vagyok eligible ra mivel nem vagyok manager :) es megneztem a leirast es van olyan pontja amit nem csinaltam. Igy sajnos kell. probalkoztam jopar canada job oldalon, de a legtobb valasz amit kaptam ha majd lesz munka engedelyem akkor tudnak foglalkozni velem :) szoval eddig nem volt sikerem a job oldalakon. Koszonom megnezem ezt a jobboom.com ot hatha...


Teljesen átérzem a helyzeted. Én is ördögi körbe kerültem az állással, azért választottam a sulit (mondjuk később amúgy is elmentem volna suliba, mert szeretnék olyan munkát találni, ami megfelel a végzettségemnek és ezen a téren szeretném magam fejleszteni, amitől sajnos 2,5 éve igencsak eltértem, mert itthon nincs lehetőség kibontakozni :( ). Én is próbálkoztam a transzfertől kezdve mindennel, amivel csak lehetett, volt ahová személyesen mentünk el... és a végén megelégeltem, hogy egy helyben toporgok, azt mondtam, akkor inkább elteszem a pénzem iskolára.

Apaszka kommentárjára reagálva, ahhoz, hogy az USA fel tudjon vásárolni másokat, elő is kell teremteni a pénzt, és azért elég előnyös helyzetben vannak. Csak abba a tényezőbe kell belegondolni, mennyi természeti erőforrása volt / van az USA-nak, amit ki tudott használni. Ez szerintem elég jó alap volt ahhoz, hogy előteremtsék azt a pénzt, amiből másokat fel tudnak vásárolni.

Pénz szempontjából pedig Melittát tudom megerősíteni, odakinn fele- vagy harmadannyi munkával keres meg valaki annyi pénzt, mint én itt teljes munkaidővel, pedig magyarországi viszonylatokban nem keresek rosszul. És nekik nem feltétlenül van diplomájuk. Ehhez jön még az, hogy sok dolog vagy ugyanannyiba, vagy kevesebbe kerül, mint itthon, és ez vonatkozik Kanadára is (pl. az élelmiszerek ára nagyjából ugyanannyi, téli pulcsit, ami nem rossz minőségű, 2 dollárért vásároltam Kanadában, itthon pedig már a kínai piacon sem találsz annyiért pulcsit).

Végül, de nem utolsósorban, ha ki tudok majd menni, nemcsak az az előnye lesz meg, hogy együtt lehetek azzal az emberrel, akit a legjobban szeretek, hanem az is, hogy azért tanulhatok, amit szeretek csinálni. Nem leszek belekényszerítve abba a helyzetbe, hogy olyan állásban dolgozzak, aminek köze nincs a diplomámhoz, csak azért, mert egyedül az tud annyi fizetéssel szolgálni, hogy megéljek, és tudjak takarékoskodni egy kicsit. És azért nekem nem mindegy, mit csinálok. Úgy érzem, többre vagyok képes annál, amit most dolgozom, és ezért meg is fogom tenni a szükséges lépéseket. Szóval fordítva is működik a dolog ;)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére