Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

torontoi

Új tag
Udvozlet minden kedves forumozonak!

Azt szeretnem kerdezni, tudja-e valaki, hogyan lehet Kanadabol a volt magyarorszagi lakcimunkrol kijelentkezni. Termeszetesen ezt ugy szeretnenk, hogy az itteni lakcimunk ne legyen Mo.n bevezetve a lakcimnyilvantartasba. Mar egy eve PR statusza van a csaladomnak Kanadaban, de a kiutazaskor meg arra gondoltunk, hogy rovid idon belul hazalatogatunk, es akkor veglegesen kijelentkezunk. Mivel dolgozunk, szeptembertol foiskolat kezdunk, ezert ez az utazas nem valosult meg. Most aktualis lenne a vegleges kijelentkezes a magyarorszagi lakcimunkrol, de nem tudjuk hogyan lehet.
Kerem, akinek van ebben tapasztalata, irja meg. Elore is koszonom szepen.

Elnezest, de az informaciot mar megkaptam. Koszonom. Megosztom a forumozokkal, hatha masnak is szuksege lehet ra.
A kapott informacio alapjan a Magyar Koztarsasag Konzulatusat kell felkeresni Torontoban a Bloor St-en es ott torlik a magyarorszagi lakcimet es nem muszaj megadni a kanadai cimet.
 

Erika44

Új tag
Syasztok! Magyarországon semmi remény, ha segítséget kérek egy csomó papírt kel kitölteni és talán meg kapom, de, ha nekem most kell a mentő öv már nagyon el vagyunk süllyedve az anyagiakra tekintve fel adunk mindent és gó.Családommal most tervezzük az utazást Torontóba, míg lehet vízum nélkül, de kint is szeretnénk élni egy jobb létér. Hugom kint él a családjával 8éve kb de sokat nem várhatok tőle....
Tanácsot elfogadok!
 

shikamaru

Új tag
Szia Gigi!
Hát igen elég félre érthető volt amit írtam. Szóval neked segített, és nem vert át. A minap kaptam egy privit ami elég rossz színben tünteti fel LL-t. Hogy meg mondjam az igazat már nem tudom hogy mit higgyek LL-ről mert a vélemények vegyesek.
Az ismerős családdal próbáljuk felvenni a kapcsolatot, de elég kevés közös ismerősünk van, így nehezebb, de nem adom fel.
És ha tudnál olyan ügyvédet vagy irodát ami munkavállalással és letelepedéssel foglalkozik megírhatnád.
Előre is köszönöm a segítséget!
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
nem tudok ilyenben segiteni... de nezz be a LL topikjaba itt; oda becopyztam Melinda egy regi beirasat amiben volt egy nev emlitve.
 

ioptyu2

Új tag
Erika, sok okos infot tudsz olvasni, visszakell lapozni. Utana tapasztalod, minek tudsz neki futni!!!!! Sok sikert, kitartast kivanok.



qwert-nek szeretnek valaszolni: Mi a heten adtuk fel a papirokat Becsnek, az ertesitesben NEM volt olyan keres hogy kozjegyzo elott IS forditsunk le mindent, sem kijelolt fordito iroda, (pl Bajza utca) hogy KIT fogadnak el forditasra. En nem is foglalkoztam ezzel, elfogadott, hiteles fordito irodaba vittem minden okmanyt. Elso oldalon az iroda jelezte, : irodankban eredeti okmany bemutatasra kerult, de mellekeltek a bizonyitvanyok szines fenymasolatat, ez igaz.En ebbol nem csinalok nagy ugyet, ha nem fogadjak el, hianypotlasra jelentkeznek, akkor lefordittatom ott, amelyik irodat Ok, kerik. De a jelentkezo e-mailben, semmi ilyen kitetel nem szerepelt. A bunugyi kivonatot is sokan kerdezik, a Vaskapu utcaban huszat is adnak INGYEN, ez is kacsa volt evek ota itt a forumon, fizetni kell erte, igaz En 1x kertem, de megkerdeztem, ha a pl 3 hetest az ammigracio nem fogadja el, kell e? a kovetkezoert fizetni: Azt mondtak: NEM. Nem erkolcsit, canadaba Police record kell!!
Ui: Ahany ember, annyi eset, mindenki ebbol tanuljon, ez fontos info:))
 

Gigica

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
korábban Rezső már emlitette (5 évből 2 ott töltendő), de azóta nem találtam róla friss infót, szóval az lenne a kérdésem, hogy ha megvan a skilled work visa, akkor mennyi időn belül kell belépnem kanadába, hogy ne vesszen el, ill. mennyi időt kell ott töltenem.
Köszi
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Hali,

A permanent resident visa 1 evig ervenyes. Ez azt jelenti, hogy 365 napon belul be kell tenned a labad Kanadaba, hogy a hataron megkapd azt a papirt amitol tenylegesen permanent resident leszel. Ezutan akar masnap elhagyhatod Kanadat. (visszajonni azonban csak a PR kartyaddal tudsz, amit nehany honap mulva kuldenek ki postan, viszont csak Kanadai cimre hajlandoak postazni)
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
...korábban Rezső már emlitette (5 évből 2 ott töltendő), de azóta nem találtam róla friss infót...
Who is a permanent resident? A permanent resident is a person who has immigrated to Canada. To keep permanent resident status, a permanent resident must live in Canada for at least two years in a five-year period.

To become Canadian citizens, adults must have lived in Canada for at least three years (1,095 days) in the past four years before applying.


Can the Permanent Resident Card be mailed to me if the Citizenship and Immigration Canada office is far away? If you are a new permanent resident, you will receive your Permanent Resident Card by mail.If you ... are applying for a first card... you must pick up your card in person to confirm your identity. The Citizenship and Immigration Canada (<acronym title="Citizenship and Immigration Canada">CIC</acronym>) office closest to where you live will send you a notice by postal delivery when the card is ready. The notice will tell you how to make an appointment to pick up your card. Your Permanent Resident Card will be cancelled if you do not pick it up within 180 days of receiving the notice from <acronym title="Citizenship and Immigration Canada">CIC</acronym>. If your card is cancelled, you will need to apply again and pay another application fee.

Can the Permanent Resident Card be mailed to me if the Citizenship and Immigration Canada office is far away? If you ... are applying for your first Permanent Resident Card... you must pick up your card in person to confirm your identity.
If you are unable to go to your appointment to pick up your card, you should contact the Call Centre (see Contact Us at the top of this page) and explain your situation. Do this at least a day before the appointment to pick up your card.


Amúgy nemrég frissítették a törvényt:

A new law amending the Citizenship Act came into effect on April 17, 2009...
Why is the Government doing this? Under the old rules, it was possible for Canadians to pass on their citizenship to endless generations born outside Canada. To protect the value of Canadian citizenship for the future, the new law limits—with a few exceptions— citizenship by descent to one generation born outside Canada.

CIC Canada
Citizenship - FAQ
Permanent Resident Card - FAQ
Residence Calculator
Online fordító
 

ferry2

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne, hátha valaki tudja a választ:

Vigyázhat-e a megszokott "daycare" helyett - turista vízummal az anyósom - a kisgyermekemre, aki még 5 éves kor alatti?

Ő mint turista lenne kint 6 hónapig, majd legfeljebb országból kimenne - majd vissza. Én és nejem természetesen legálisan tartózkodnánk kint, de nem turistaként.

Spórolási okokból kifolyólag, s főzni is tudna addig (lásd "mindent szabad amit nem tilos..."). Nem kapna érte fizetést természetesen, pusztán ezzel töltené a napját, mint szórakozás. :)
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
ezt a kerdesed nem ertem... ha kijon az Anyosod mint turista latogatni hozzatok, azt csinal itt amit akar, csak dolgozni nem dolgozhat...
termeszetes, hogy ti nem adtok neki fizetest :D
vagy arra gondolsz, hogy a Ti gyeretek melle bevallal meg par ismeros gyereket?..
 

subadaki

Új tag
kedves melitta!én is mennék ki torontóba a hónap végén.szeretnék dolgozni kint,,tudna nekem segiteni?legyen kedves irni,,előre is köszönöm
 

Scot

Állandó Tag
Állandó Tag
Traficlight,

kérlek ad meg a linket ahol a nyelvet pontozzák a bevándorláshoz az fsw kat.-ban.
Egyszer már beraktad a táblázatot erről amit köszönök is szépen, de a saját szememmel is szeretném látni :)
Egyszerűen nem találom sehol a CIC-en...
Köszönöm ezt is !
 

ferry2

Állandó Tag
Állandó Tag
Trafficlight:

Nem, mint írtam, nem dolgozik, tehát nem vállal más gyerekeket, mert az már munka (ingyen azért sok lenne, bár nem rossz tapasztalat későbbre, de ki tudja).

Magyarul csak az enyémre vigyázna, de nem tudtam hogy erre ki mit mondana, a véleményetekre voltam kíváncsi, de ezek szerint ez lehetséges, köszönöm!
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
FSW - nyelvvizsga pontozás (2009.08)

Traficlight,
kérlek ad meg a linket ahol a nyelvet pontozzák a bevándorláshoz az fsw kat.-ban.
Egyszer már beraktad a táblázatot erről amit köszönök is szépen, de a saját szememmel is szeretném látni :)
Egyszerűen nem találom sehol a CIC-en...
Köszönöm ezt is !

A legfrisebb általános tájékoztató megtalálható itt PDF formátum-ban (Kiinduló oldal). A 10. oldalon található az IELTS/CELPIP-, míg a 11. oldalon a TEF pontozása.

Van egy másik fájl is, amit Kikiveg postjából bogarásztam ki. Ez a fájl jelenleg is elérhető a CIC-n. Ez részletesebb, habár nem a legújabb. Ebben a 23-30 oldalakon részletesen taglalják a pontozást.
Például ebben külön-külön leírják a 2008 November 28 előtti és utáni FSW kérelmek nyelvvizsga pontozásait...
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
Trafficlight:

Nem, mint írtam, nem dolgozik, tehát nem vállal más gyerekeket, mert az már munka (ingyen azért sok lenne, bár nem rossz tapasztalat későbbre, de ki tudja).

Magyarul csak az enyémre vigyázna, de nem tudtam hogy erre ki mit mondana, a véleményetekre voltam kíváncsi, de ezek szerint ez lehetséges, köszönöm!

Sztem Gigi a címzett. Én nem tudok ehhez érdemben hozzászólni.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére