Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

fluevogi

Állandó Tag
Állandó Tag
Trafficlight:

Nem, mint írtam, nem dolgozik, tehát nem vállal más gyerekeket, mert az már munka (ingyen azért sok lenne, bár nem rossz tapasztalat későbbre, de ki tudja).

Magyarul csak az enyémre vigyázna, de nem tudtam hogy erre ki mit mondana, a véleményetekre voltam kíváncsi, de ezek szerint ez lehetséges, köszönöm!
termeszetesenez tlehet ! A nagymama kijon unokazni akarmennyi idore azzal semmi problema nincs.Persze nem tartozkodhat tul, de ha kimegy 6 honapulva es visszajon akkor az sem problema.
Erdemes viszont utananeznetek egy eu biztositasnak a szamara, mert ha olyan sokaig marad azert az kell.
Plusz ha emiatt kene hogy o is vezessen, erdemes az autobiztositotokat felhivni es ratenni ideiglenesen a biztositasra.
 

szil76

Állandó Tag
Állandó Tag
Lenne egy kérdésem, hátha tudjátok rá a választ. Ha én study permit-el tanulok kint, az általános iskolás korú fiamnak is kell-e tandíjat fizetni? Azt már kiderítettem, hogy nem kell rendelkeznie neki is külön study permit-el, de költség vonzatra nem találtam választ.

Előre is köszi ha tudja valaki a választ!
 

fluevogi

Állandó Tag
Állandó Tag
Lenne egy kérdésem, hátha tudjátok rá a választ. Ha én study permit-el tanulok kint, az általános iskolás korú fiamnak is kell-e tandíjat fizetni? Azt már kiderítettem, hogy nem kell rendelkeznie neki is külön study permit-el, de költség vonzatra nem találtam választ.

Előre is köszi ha tudja valaki a választ!
altalanos iskolasoknak nincs tandij. Nehany iskola beszed parszaz $-t beiratkozakor ilyen olyan cimen, de azt se mind.
 

Gigica

Állandó Tag
Állandó Tag
Who is a permanent resident? A permanent resident is a person who has immigrated to Canada. To keep permanent resident status, a permanent resident must live in Canada for at least two years in a five-year period.

To become Canadian citizens, adults must have lived in Canada for at least three years (1,095 days) in the past four years before applying.

Can the Permanent Resident Card be mailed to me if the Citizenship and Immigration Canada office is far away? If you are a new permanent resident, you will receive your Permanent Resident Card by mail.If you ... are applying for a first card... you must pick up your card in person to confirm your identity. The Citizenship and Immigration Canada (<ACRONYM title="Citizenship and Immigration Canada">CIC</ACRONYM>) office closest to where you live will send you a notice by postal delivery when the card is ready. The notice will tell you how to make an appointment to pick up your card. Your Permanent Resident Card will be cancelled if you do not pick it up within 180 days of receiving the notice from <ACRONYM title="Citizenship and Immigration Canada">CIC</ACRONYM>. If your card is cancelled, you will need to apply again and pay another application fee.

Can the Permanent Resident Card be mailed to me if the Citizenship and Immigration Canada office is far away? If you ... are applying for your first Permanent Resident Card... you must pick up your card in person to confirm your identity.
If you are unable to go to your appointment to pick up your card, you should contact the Call Centre (see Contact Us at the top of this page) and explain your situation. Do this at least a day before the appointment to pick up your card.

Amúgy nemrég frissítették a törvényt:

A new law amending the Citizenship Act came into effect on April 17, 2009...
Why is the Government doing this? Under the old rules, it was possible for Canadians to pass on their citizenship to endless generations born outside Canada. To protect the value of Canadian citizenship for the future, the new law limits—with a few exceptions— citizenship by descent to one generation born outside Canada.

CIC Canada
Citizenship - FAQ
Permanent Resident Card - FAQ
Residence Calculator
Online fordító

Koszonom, kimerito valasz volt :)
 
K

Kvikveg

Vendég
Sziasztok!
Nos úgy néz ki itthon, milyen szép is ez a szó feladunk mindent és amit tudunk pénzzé teszünk és irány Toronto.
Ezt a beirasodat most nem ertem.

Azt megkerdezhetem, hogy miert nem Europan belul mentek valahova?
Ezt igazabol masnal sem ertem, aki ennyire ugy nez ki, hogy ketsegbeejto helyzetben van, hogy miert nem Europaba megy valahova? Ahhoz nem feltetlenul kell a hazat feladni es akkorat kockaztatni. Biztos van jo indokotok ra, csak nekem ez igy kapasbol nem logikus.
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
Mentoov??? - menekultkent ide jonni ???

Syasztok! Magyarországon semmi remény, ha segítséget kérek egy csomó papírt kel kitölteni és talán meg kapom, de, ha nekem most kell a mentő öv már nagyon el vagyunk süllyedve az anyagiakra tekintve fel adunk mindent és gó.Családommal most tervezzük az utazást Torontóba, míg lehet vízum nélkül, de kint is szeretnénk élni egy jobb létér. Hugom kint él a családjával 8éve kb de sokat nem várhatok tőle....
Tanácsot elfogadok!

Azt irjatok hogy mindent feladtok, s josztok T-ba. Csakhogy, itt se konnyebb az elet mint Mo-n. Koltsegek az egben. Menekultkent nem igazan tudtok - honapokig, akar evekig - legalisan munkat vallalni. Kormanyzati segely nagyon keves. Az EU konnyebb lenne.
 

Erika44

Új tag
Taligan nem tudom, de én ellenkezőleg hallottam az ottani életről, sokkal jobbnak mondták, ja és a hugomék kint élnek és nem panaszkodnak, megvan mindenük ami kell ,de itt nekem meg volt mindenem és el kell veszelytenünk mindent amit felépítettünk eddig saját erőből ,na de hosszú lenne a családi életrajzunk ami 23 éve tart, igen sokan mondják-írják külföldön sem"kolbászból van a kerítés"de reménykedek, hogy ott van munka és meg becsülik a jó és becsületes szakmunkást, mert itt inkább még jól bele rúgnak az emberbe, ha kell többször is. Különben nem értem aki külföldön él miért ezt írja "ne ne gyere ki, mert itt sem jobb helyzet. Nagyon ritka , ha valaki azt írja ok gyertek itt azért könnyebben fogtok élni.
Taligan kössz, hogy beidézted az előző beírásomat.
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
helyes! gyertek! foleg ha a csalad mar itt van, biztos segitenek majd! angolt gondolom mar kenitek-vagjatok, penzet hoztok, lesz mibol megelni.
Csaladod biztos szerez nektek munkat, hat vagjatok bele!
csak egyre lennek kivancsi: miert van az, hogy aki otthonrol elindul ide ki nyelvtudas, kepzettseg, munkahely nelkul, a "gyozkodesunk" ellenere, utana se hire se hamva egy Q-szot nem ir arrol merre hany meter, mi tortenik/tortent vele idekinn.. .azert ez erdekes nem?
akkor mar nem jon a duma, hogy "ne mondjatok nekem, hogy kinn nincs munka, hogy nem lehet megelni" stb... vajjjjjjjjon miert? ...
akkor max annyi jon, hogy "itt vagyunk mar x honapja, nincs munkank, penzunk elfogyott, Segitseg!".... szoval... ki itt a hulye es ki az aki nem gondolkodik elore? .... <_<
 

ferry2

Állandó Tag
Állandó Tag
GIGI!

Tessék nekem is válaszolni ha ide sikerült ;) nagyon érdekelne a meglátásod. Privben gondolom x ezren írnak, de az én kérdésem nem "olvasás hiányán" alapszik...!

Köszi...
 

limoka

Új tag
szeretnék a családommal kanadába menni ,mire számithatok?egyedül állo nő vagyok. 4-en utaznánk menekültként.minden érdekell jó-rossz!segítsetek tanácsokkal
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
A támadások, harag és egyebek elkerüléséért: ez a post csak egy szubjektív vélemény. A célja a józan ész használatára való felhívás.

Nagyon megsokasodtak a "menekülök innen, mert veszélyben az életem" beírások. Mégis úgy érzem, hogy a "fel- és eladok mindet, majd irány az ismeretlen" az nem biztos, hogy a legjobb lépés, főleg nem ilyen tájékozatlanul (lásd: információkat kérnek a post-olók), felkészületlenül, átgondolatlanul és ... akárhogyis, de felelőtlenül.

Magyarország, a szubjektív érzések és a tendenciák ellenére továbbra is jogállam. Ennek tekinti az összes szomszédos állam, az Európai Únió, az Egyesült Nemzetek Szövetsége, ... és Kanada is.

A menekülési indokként felhozott kilenc támadás a cca 800e - 1M fős cigány nemzetiség arányában történt. Tudom, hogy nagyon kifacsart ellenpélda, de ennél nagyságrendekkel nagyobb a (bármilyen nemzetíségű) nők ellen elkövetett támadások aránya, mégsem vonulnak ki a nők Magyarországról mondva, hogy itt nemi alapú diszkrimináció van, ezért megyünk innen, de bárhová.

...Különben nem értem aki külföldön él miért ezt írja "ne ne gyere ki, mert itt sem jobb helyzet. Nagyon ritka , ha valaki azt írja ok gyertek itt azért könnyebben fogtok élni...
Kedves Erika és menekülni szándékozók. Azért írja a külföldön élő fórumtag, hogy ne gyere ki, mert tényleg nem jobb a helyzet. Ugyanaz az átlagos mókuskerék van mindenhol, a tőkevesztéses válsággal megspékelve.
Senki, de senki nem fogja azt mondani, hogy gyere, itt biztos jobb lesz neked. Mivel ez egy ígéret lenne, amit senki nem tud garantálni. Illetve azt számon sem tudod kérni az illetőn. A külföldön élő fórumtag viszont jó eséllyel tudja, saját tapasztalatból, hogy nem lesz jobb. Más lesz, de jobb nem.

Kanada, mint állam sokkal kevésbé gondoskodó, mint amit a Magyar állammal kapcsolatban tapasztalhattál. Az apa szerepű, paternális, "majd én gondoskodom rólad" kicsiny hazánk olyasmiket enged meg magának, amiket pl. a nála jóval erősebb Németország engedhet meg magának, hogy megtegyen a polgáraiért. Ez a gondoskodás nem jellemző Kanadára.

Kanada a területére nem turistaként belépni szándékozókat nagyon komoly feltételek teljesülése mellett engedi csak be. Legyenek azok szakmai alapon-, családi vonalon letelepedők, ideiglenes (értsd pár évig) munkavállalók, stb. A velük szemben támasztott alapfeltétel, hogy tudjon gondoskodni magáról. (Ezalatt ért anyagi feltételeket, de azt is, hogy tudjon kommunikálni, értsen olyanhoz, ami eladható, stb.) Példaként: tapasztalataik szerint egy friss bevándorló átlag fél éven át nem talál magának olyan munkát, amiből el tudná tartani a családját. Ezért a bevándorló köteles magával annyi pénzt hozni, ami erre az időszakra elég (pl. átlag 4 fős család esetében ez cca 3,5 millió Forint).
Kanada joggal választhat két menekült között is: a polgárháborús, gyerek- és rabszolgamunkával fertőzött afrikai ország menekültjét vagy az EU egyik tagországából érkezett menekültet válassza. (Mindegy, hogy ez a te szemszögedből igazságtalan, az ő szemszögéből ez így néz ki, és ő dönt.)

Az a Kanadába belépő, aki alapos előkészület nélkül érkezik, esetleges korlátozott nyelvtudással (nem prekoncepció, csak sokszor a hazai angol felsőfok is kevés egy értelmes munkához, ügyintézéshez, iskolai beiratáshoz, egy veszekedéshez a szomszéddal), minimális tőkével, stb - sokkal rosszabb a helyzete. Évekig-tíz évekig tartó kemény munkába és nélkülözésbe kerülhet, amíg egy menekült család a kanadai átlag életszinvonalat eléri. Az adott környezettől függően pedig gyakran egy élet is kevés a teljes beilleszkedéshez.

Emiatt javasolják az itteni tagok a menni/menekülni szándékozónak inkább az Európai Unió országait: a fenti komoly erőfeszítés igen nagy arányban kudarcba fullad(hat) és akkor jobb, ha a hazád (értsd ezalatt: rokonaid, anyanyelvi környezeted, végzettségeidet feltétel nélkül elfogadó munkaerőpiac) fizikai közelében vagy.

A kiszolgáltatott helyzetben levő számára nem a legjobb megoldás még kiszolgáltatottabbá válni egy drága, messze fekvő, idegen országban.

Csak egy gondolat zárásként: Ha pl. még csak ha Budapest két kerületét összehasonlítjuk, két teljesen eltérő környzetet láthatunk, holott egymástól alig tíz km távolságban vannak. Eltérő, jobb/rosszabb iskoláztatást biztosíthatsz a gyerekednek, gyengébb/erősebb fizetést kaphatsz ugyanabban a munkakörben, de éppúgy a rasszista megnyilvánulásokban is megvan ez a különbség.
Az "eladok mindet és átköltözök a szomszéd kerületbe/városba/megyébe vagy épp EU országba" is megoldás lehet. Jelentős javulást eredményezhet, nagyságrendekkel alacsonyabb kockázat mellett.

Mindemellett a döntés a tietek. Senki nem fog visszatartani. A lehetőség adott, a jövőt pedig senki sem ismeri.
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
Taligan nem tudom, de én ellenkezőleg hallottam az ottani életről, sokkal jobbnak mondták, ja és a hugomék kint élnek és nem panaszkodnak, megvan mindenük ami kell ,de itt nekem meg volt mindenem és el kell veszelytenünk mindent amit felépítettünk eddig saját erőből ,na de hosszú lenne a családi életrajzunk ami 23 éve tart, igen sokan mondják-írják külföldön sem"kolbászból van a kerítés"de reménykedek, hogy ott van munka és meg becsülik a jó és becsületes szakmunkást, mert itt inkább még jól bele rúgnak az emberbe, ha kell többször is. Különben nem értem aki külföldön él miért ezt írja "ne ne gyere ki, mert itt sem jobb helyzet. Nagyon ritka , ha valaki azt írja ok gyertek itt azért könnyebben fogtok élni.
Taligan kössz, hogy beidézted az előző beírásomat.

Igen helyes pontos informaciok, penz, helyben hasznosithato szaktudas nelkul remenykedesre epitve beleugrani a Kanadai mindenapokba. Menekultkent az EU-s tagallam Magyarorszagrol. Ugy tunik hogy egy afrikainak tobb eselye van mint a holdkoruli palyan szallo "Erika44-nek".
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérdés/kérés:
szeretnék a családommal kanadába menni ,mire számithatok? ... menekültként ... segítsetek tanácsokkal
Tanács:
...A kiszolgáltatott helyzetben levő számára nem a legjobb megoldás még kiszolgáltatottabbá válni egy drága, messze fekvő, idegen országban...
Reakció:
mindenképpn megyek és viszem a családomat...

Elnézést, de akkor milyen tanácsot is szeretnél, miben is kéred a segítséget?
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
mindenképpn megyek és viszem a családomat.türhetetlen ami itt van!!!!mindenki megenged magának mindent.a kis fehér fiuk azt kiabálják a játszon a cigányoknak hogy nem vagytok ide valok!!!A SZÜLÖ NEM TESZ SEMMIT!!!!Ja és én "elvileg"jó helyen lakok kertvárosba!!!Mikor a gyerek ugy jön haza hogy nem akar cigány lenni és hogy szégyen hogy barna a böre kiborulok!!!MERT NEM SZÉGYEN!!!!Minden ember egy ugyanaz "eszik ,iszik ,lélegzik ,probál élni megprobál érvényesülni!!!!!DE EZT EGY CIGÁNY NEM TEHETI MEG ITHON!!!én mindenkinek azt kivánom hogy sikerüljön és tegyen meg mindent annak érdekében elfogadják,ha ez ithon nem megy akkor probálja meg máshol!!!adjon eséjt a gyerekének a nyugodt életért!!!;)

EU-s tagallam Mo-rol nem menekulhetsz csak ugy, mert elotted all a sorban mindenki ki Szomalia, Szudan vagy Afganisztan lakossa. ja igen, meg a csehorszagi ciganyok is.
A borszinedre ne legy buszke, mert azert te nem tettel semmit, ugy kaptad. Itt K-ban te "csak" egy east-indiai vagy, mert annak neznek (paki, bangladeshi, stb...), akinek meg az itteni bevandorlok kozt is szar lesz mert itt nem csak a borszin letezik de melle beszelned, ertened kellene (punjabi v. guarati) indiai nyelveken. Sok esetben itt nem csak a borszin szamit de az is hogy melyik kozosseg tagja vagy. Kepzeld el az itteni paria, szamkivetett eletedet, se nem feher(nem WASP), se nem indiai. Nyelvet nem beszeli, vagy csak tori.
Meg az utcan se tudsz koldulni mert egybol helyreraknak az East Hastingsi fiuk, lanyok.
Ha azt gondolod hogy minden ember " egy ugyanaz" akkor nagyon tevedsz, mert a kultura, nyelv, kepzettseg, kommunikacios szint, s egy rakas mas dolog behatarolja a lehetosegeidet. Ha minden ember egyforma lenne akkor beugorhatnal Prince William helyebe barmikor, de ez soha, sehol, egyetlen vilagegyetemben se lehetseges.
Ezzel a szomoru, frocsogo hozzaallassal - benne gyulolet, vadaskodas, stb... - nem sok jovod van a civilizalt vilagban. Egy kis alazat, onismeret tobbet segitene.
 

dag100

Új tag
Ha valaki Kanadába akar kijutni,annak ugyan azt a nehéz ,rögös,fáradságos,és hosszú utat kell kijárnia,ha cigány ha nem cigány.A menekült státusz szerintem nem fog menni,de ha tévednék akkor hajrá ,és gyere az egész családoddal együtt.
 

Scythia

Állandó Tag
Állandó Tag
szeretnék a családommal kanadába menni ,mire számithatok?egyedül állo nő vagyok. 4-en utaznánk menekültként.minden érdekell jó-rossz!segítsetek tanácsokkal



menekultkent nem szamithatsz hoszu kanadai tartozkodasra,
az eredmeny az lesz, hogy teged kitoloncolnak, Magyarorszagnak pedig bevezetik a vizumot, mint a Cseheknek, es akkor a becsuletes uton kijonni akarok nagyon fognak utalni... :mad:
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére