Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
fruzsina írta:
Azert annak orulok,hogy megmozgattam a kedves forumozok fantaziajat,es vitakezseget.Kedves Melitta tovabbra sem erted mondanivalomat,de nem baj.En most Torontorol beszelek.Hala istennek en nem azok kozott a viszonyok kozott elek,mint amit leirtam,viszont valos teny,hogy a lakasok es lakhatasi korulmenyek ha nem a sajatod akkor nem rozsas.Az utobbi 10 evben minosegi romlas kovetkezett be.Kar nem eszrevenni.Viszont ott tevedsz Kedves Melitta,hogy minimalis beugroval....Ket embernek kell dolgozni ahhoz,es meg hozza irto sokat,hogy egy haromszobas kis hazat fizessen...o persze azt is megemlihetnek az uj bevandorloknak,hogy ne szamitsanak merry christmas-ra.Azt ugyanis nem szabad hangosan kivanni a nyilvanossagban.

Ugy latom mashol elunk.
Canadaban a legszebb a karacsony gyunyoruen ki van vilagitva minden hazak karacsonyfak az utcan a fak kirakatok renszarvasok szanok karacsonyi zene mindenhol. A plazak a mallok csodalatosan feldiszitve.A lakasoknal az erkelyek kivilagitva.
Igen egy 3 szobas csaladi haz megvetelehez ket embernek kell dolgozni. Mint irtak tobb diplomaval nem segelyre tervezik az eletet.
A legegyszerubb kiszamolni 100ezer$ 6-7% egy $200 ezer dollaros haz havi torlesztese $1200 + haztax (ado) es rezsi .
Jobban szetneztem az ujsagokban az oroklakasoknal is remek jo ajanlatok vannak.
A berlakasoknal is van hogy 1-2 honapot elengednek.
A sok ajanlat amit a tovabbtanulassal kapcsolatban lattal es sajnalod,hogy Neked nem voltak "ilyen lehetösegeid"..nem egesszen ugy van.
En az orvosi egyetemen dolgozom es volt harom evig egy Toronto-i vendegkutatonk,nagy fej elötte Londonban volt negy evig,nagyszerü tudomanyos munkakat irt es most..webdesigner Torontoban mert nem tudott sehol elhelyezkedni...
Ott valami lehet amirol Te nem tudsz. HA nagy fej akkor a londoni egyetem nem engedte volna el.
Itt torontoban sok az idos magyarorvos aki proktizal, joval a tul a nyugdijon.
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
"Fogalmam nincs ki mentöt hivott,jöttek is rögtön beköttek a labam bevittek a sürgösegire ahol kimostak a sebet,bevartak a terdem es utanna kezdtek erdeklödni ki vagyok mi vagyok honnan jövök,hova megyek.
Ugyanez megtörtent megegyszer velem Torontoban(ket honappal kesöbb a terdem nem volt rendesen helyre jöve es megint felszakadt a seb)"

Ingyen bevarrtak es nem jott rendbe 2 honap alatt sem?? Hat az meg hogy lehet??? :)

Persze nem kekeckedni akarok, es a magyar egeszsegugy tragikus allapotat felemlegetni. Nem az orvosokkal es apolonokkel van alapjaban veve a baj, hanem a rendszerrel, ami lehetetlenne teszi, hogy jo munkat vegezhessenek.
Az utolso par evben Mo-n mar csak egy maganklinikara mertem rabizni magam, mert az allami korhazban laborvizsgalat es ultrahang hianyaban keptelenek voltak kitalalni, hogy mi bajom van. A klinikan viszont gyorsan, kulturaltan es viszonylag olcson (kb. 160.000 volt a general kivizsgalas, nehany extra teszt es extra konzultacio), kitalaltak es meg is gyogyitottak!

Hogy ez sok vagy keves, meg mennyi is a 40CAD (7000 Ft) amit toled elkertek itt, ahhoz viszonyitasi alapul nehany szam:

A brutto atlagkereset ugy 150.000 Ft ma Mo-n. A munkaltato altal fizetendo TB jarulek 29%. Tehat ha makkegeszseges, atlagberen elo alkalmazott vagy, akkor havi kb. 43.000 forintot fizetsz.
Ha ennyi penzt itt befizetek egy biztositonak havonta, akkor azert fullextras gyogyszerteritest, uj szemuveget, ludtalpat es fogsort kapok az idonkent ugyan lassu, de akkor legalabb jol mukodo allami egeszsegugyi ellatas mellett!

Egyebkent meg mindenki eljen ott, ahol szeretne. :)
 
C

csocsike

Vendég
Az orvosi lehetosegekrol csak anyit, hogy van torontoban ket orvos ismerosom, 87-ben jottek, mind a ketto az ulloi uti klinikan mint sebesz foorvos dolgozott. 10 ev utan , es rengeteg kulombozeti vizsga utan , elertek, hogy boncolhatnak, de elo embert nem muthetnek. Szoval csak enyit a lehetosegekrol A tiz ev alatt tobb mint 80 000 dolcsit forditottak vizsga es egyebb dijakra, amit viszont takaritasbol sikerult osszesporolni Itt minden tekintetben elsobbseget elveznek az itt vegzettek:(
 

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Úgy látszik én MOSZKVA-val fúlyok egy követ.

Fruzsina hirtelen ellenszenvét irányomban nem értettem, de azért vagyunk itt, hogy kicseréljük gondolatainkat.

Lakáshelyzet az úgy néz ki, hogy ha van rendszeres átlag feletti jövedelmed, akkor kapsz hitelt. A gond az, hogy ezzel röghöz is kötötted magad, mert nincs kialakult háttérintézmény arra, hogy kiváltsad, ha munkád miatt máshol kellene laknod. Nem tudod eladni a lakásod (miközben fedezet a banknak), hogy ott folytasd ahol abbahagytad. Ha budapesti vagy akkor talán nem zavaró ha 20évig itt fizeted a részleteket. De ha Szolnokról vagy Ceglédről megy el a multid, ahol melóztál és csak Győrben tudsz hasonló munkát kapni akkor bajban vagy. Most nem a takarításról beszélek, mert akinek az jut itthon, az hitelt sem kap.

Ha véletlenül van is elég jövedelmed, akkor meg igazolásával van bajod, mert a munkaadóink nem szeretnek járulékot fizetni. Teljesen általános, hogy arra kérik a munkavállalót, hogy egyéni vállalkozóként, vagy kisebb cégként számlát adjon az elvégzett munkája után. Informatikai fejlesztők, fordítók, színészek, ujságírók, gyógyszergyártók orvoslátogatói, stb mind így végzik a munkájukat. Ennek eredményeként az egyén a személyi jövedelmét nem igen tudja prezentálni mások felé hitelesen.

MÁS. - Felsőoktatás.
Itthon mindeki akinek volt rá hajlandósága és pénze a második diploma és nyelv felé menekült előre. Megkurtított állami támogatás mellett a felsőoktatási intézmények egyre inkább fizetős képzést biztosítanak. A második diploma mindenképpen fizetős. Ennek hihetetlen túlképzett tömeg és oktatási szinvonal-romlás lett a következménye. Érettségi az nulla. Magam is második diplomámat gyártom és két nyelvet beszélek. USÁ-ban ezzel én lennék a FED elnöke. (Ez utóbbi csak vicc volt). Azonkívül, hogy sok pénz elköltesz a képzésedre és rengeteg időt veszel el a családodtól csak egy valakinek teszel jót. Magyarországnak, mert lekötöd magad, ahelyett, hogy lámpavasra huzogatnád a vezetőit, hogy hogyan adták el a fejed fölül ez a banán-köztársaságot.

Egészségügy- Na arról majd a feleségem, ha nagyon megcsinálom neki a hangulatot. Tudom, hogy Kanadában is vannak problémák, de nem hiszem, hogy olyan mértékűek mint nálunk. A Mária utcai szemklinikán szerintem akár 6-7 órát is ülhetnek azok az idős emberek akik valamilyen ambuláns vizsgálatra várnak, ha alszanak el közben, mert akkor bemegy előttük mindenki.

Üdvözlettel
 

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
Gáz van!

Fúlyokat elrontottam. Most nem írom le százszor, pedig eltévesztettem
A többit nem is nézem.
 

Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
[/QUOTE]Ott valami lehet amirol Te nem tudsz. HA nagy fej akkor a londoni egyetem nem engedte volna el.
Itt torontoban sok az idos magyarorvos aki proktizal, joval a tul a nyugdijon.

Ö akart mindenkepp visszamenni Torontoba mert az egesz csaladja ott van,az anyukaja nagy beteg volt(azota meghalt).Meg el a nagymamaja.<!-- / message --><!-- sig -->
 

Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Ingyen bevarrtak es nem jott rendbe 2 honap alatt sem?? Hat az meg hogy lehet??? :)

Ezt nem akartam reszletezni kedves Rezsö de ha mar kerdet megmondom:a doki aki összevarta azt mondta,hogy legalabb 10 napig kell benne maradjon a cerna...az itteni orvos mivel okasabb mint egy keleti akarki 6 nap utan kiszedte es kinyilt a terdem mint egy rozsa....Ujr varni bonyolult lett volna ezert mindennap kellett kötözesre menjek egy honapon at vekony ragaszto csikokkal fogtak össze a sebet......Torontoba pedig bevertem az asztal lababa a labam es a friss bör felszakadt...nem kell ironikusnak lenni.:confused:

Hogy ez sok vagy keves, meg mennyi is a 40CAD (7000 Ft) amit toled elkertek itt, ahhoz viszonyitasi alapul nehany szam:
470 CAD irtam nem 40-et gondolom van egy kis külömbseg...
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Alaposan belekukkantottam a M.. orvosi ellatasba, regebben le is irtam.
Ismerosunknek rosszindulatu rakos daganata van es azzal jartam a kanoszajaras ordogi koret.
Ott nem csak a eu-vel van baj hanem az emberek gondolkodasaval es hozzaallasaval is.
Nem lehet osszehasonlitani a ket rendszert mert eg es fold.

Mivel fiatalok vagytok megtudjatok csinalni a kulonbozetit, par ev egyenesbe tudtok jonni.
A mar idosebb orvos ha kijon annak nehezebb ujbol kezdeni mindent, de letezik olyan is aki nem vallalta ujbol az egyetemet stb es azert az egeszsegugyben eltud helyezkedni , alacsonyabb beosztasban es ez a penz meg mindig tobb mint otthon sok esetben a fizetes.
A mi baratunk mikor kijottunk ra egy honapra ismerkedtunk meg remek ember volt otthon videki korzeti orvoskent dolgozott, itt probalkozott ....hogy ismet orvoskent dolgozhasson de volt 4 gyereke es nem birtak anyagilag. Evekig laborba dolgozott majd a labor vezetoje lett sajnos 2 eve meghalt autobalesetben.
Sok bevandorlo orvos dolgozik termeszetgyogyaszkent. (orosz, indiai,kinai)
Az armynal is sok lehetoseg van a tanulasra is.(aki nem birja anyagilag a kulonbozetiket)
Az itteni szemlelet hogy valaki tanul orvosnak ugyvednek stb az egy befektetes elore hisz ha vegez a gyakorlati ido utan a csillagos eg a hatar. Nem olcso ez a befektetes, mint Csocsike irta elsosorban az itteni iskolakbol vesznek fel, de ha meg van a kulonbozeti a canadai iskolabol akkor jon az a + tudas es a siker is egyenes aranyban varhato a sikeres karrier. Van ezer egy pelda a legtobb jelenleg praktizalo magyar orvos otthon vegzett.+++++itt is vegig csinalta .
 

fruzsina

Új tag
kedves QwertyMmegnyugtathatlak,hogy En senkivel nem viseltetek ellenszenvet,hiszen mi vitazunk,beszelgetunk.Mindenkit tiszteletbe tartok,attol fuggetlenul mi a velemenye.Rendben van igy?Legfontosabban tartom egy forumban,hogy mindenki tisztesegesen viselkedjen egymassal.Senkit persze nem lehet visszatartani attol,hogy kijojjon ide.En azt probaltam magyarazni,hogy senkinek ne adjanak valami false,felrertelmezheto informaciot Kanadarol.Ez nem egy tejjel mezzel folyo de meg csaknem az igeret foldje cimu "Kanaan".
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
BOCSI, NAGYBETUVEL IRTAM BE AMIT HOZZAFUZNI SZERETTEM VOLNA:

Rezso írta:
"Fogalmam nincs ki mentöt hivott,jöttek is rögtön beköttek a labam bevittek a sürgösegire ahol kimostak a sebet,bevartak a terdem es utanna kezdtek erdeklödni ki vagyok mi vagyok honnan jövök,hova megyek.
Ugyanez megtörtent megegyszer velem Torontoban(ket honappal kesöbb a terdem nem volt rendesen helyre jöve es megint felszakadt a seb)"

Ingyen bevarrtak es nem jott rendbe 2 honap alatt sem?? Hat az meg hogy lehet??? :)

CUKORBAJ? ... EZZEL TALAN NEM KELLENE ELCELODNI... :O

Persze nem kekeckedni akarok, es a magyar egeszsegugy tragikus allapotat felemlegetni. Nem az orvosokkal es apolonokkel van alapjaban veve a baj, hanem a rendszerrel, ami lehetetlenne teszi, hogy jo munkat vegezhessenek.

(MRI VIZSGALATRA MI EPPEN 7. HONAPJA VARUNK, EGY BALOLDALI FOLYAMATOS FAJDALOMMAL FEBRUAR ELEJE OTA VARUNK A SZAKORVOSI VIZITRE... HOGY EZ MENNYIRE TRAGIKUS? KIVULROL, VAGY BELULROL NEZVE? ;) )

Az utolso par evben Mo-n mar csak egy maganklinikara mertem rabizni magam, mert az allami korhazban laborvizsgalat es ultrahang hianyaban keptelenek voltak kitalalni, hogy mi bajom van. A klinikan viszont gyorsan, kulturaltan es viszonylag olcson (kb. 160.000 volt a general kivizsgalas, nehany extra teszt es extra konzultacio), kitalaltak es meg is gyogyitottak!

IGAZAN BOLDOG LEHETSZ,HOGY VAN PENZED MAGANKLINIKAKRA, EGY HAVI BRUTTO ATLAGBERT KIFIZETNI NEM SEMMI... NEM TUDOM MELYIK ALLAMI KORHAZBAN JARTAL, TOBBET ISMEREK, ULTRAHANGGAL ES LABORRAL IS RENDELKEZNEK, ES NEM KELL HETEKET-HONAPOKAT AZ ELOJEGYZESRE VARNI.

Hogy ez sok vagy keves, meg mennyi is a 40CAD (7000 Ft) amit toled elkertek itt, ahhoz viszonyitasi alapul nehany szam:

HA JOLLATTAM NEM 40, HANEM 400-ROL VOLT SZO..

A brutto atlagkereset ugy 150.000 Ft ma Mo-n. A munkaltato altal fizetendo TB jarulek 29%. Tehat ha makkegeszseges, atlagberen elo alkalmazott vagy, akkor havi kb. 43.000 forintot fizetsz.

EZERT AZ OSSZEGERT IDEKINN KAPSZ 2,5 ORA VIZITET MONDJUK A HAZIORVOSODNAL... ENNYIT FIZET KI NEKI AZ ALLAM... ES AKKOR MEG HOL VANNAK AZ OLYAN VIZSGALATI DIJAK, AMIKET NEM FIZET AZ ALLAM AZ ALAPBIZTOSITASSAL, HANEM VAGY TE PENGETSZ KI, VAGY NEM KAPOD MEG.

Ha ennyi penzt itt befizetek egy biztositonak havonta, akkor azert fullextras gyogyszerteritest, uj szemuveget, ludtalpat es fogsort kapok az idonkent ugyan lassu, de akkor legalabb jol mukodo allami egeszsegugyi ellatas mellett!

Egyebkent meg mindenki eljen ott, ahol szeretne. :)

EN SZERETNEM, HA NEKED SIKERULNE ES ITT ELNEL KINN... ES SZERETNEM HA KIERKEZESED UTAN IS TUDNANK ITT BESZELGETNI! :)
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
Melitta írta:
Ugy latom mashol elunk.
Canadaban a legszebb a karacsony gyunyoruen ki van vilagitva minden hazak karacsonyfak az utcan a fak kirakatok renszarvasok szanok karacsonyi zene mindenhol. A plazak a mallok csodalatosan feldiszitve.A lakasoknal az erkelyek kivilagitva.
Igen egy 3 szobas csaladi haz megvetelehez ket embernek kell dolgozni. Mint irtak tobb diplomaval nem segelyre tervezik az eletet.
A legegyszerubb kiszamolni 100ezer$ 6-7% egy $200 ezer dollaros haz havi torlesztese $1200 + haztax (ado) es rezsi .
Jobban szetneztem az ujsagokban az oroklakasoknal is remek jo ajanlatok vannak.
A berlakasoknal is van hogy 1-2 honapot elengednek.

Ott valami lehet amirol Te nem tudsz. HA nagy fej akkor a londoni egyetem nem engedte volna el.
Itt torontoban sok az idos magyarorvos aki proktizal, joval a tul a nyugdijon.

EZT IS HAD EGESZITSEM KI A FRISS SAJAT TAPASZTALATOMMAL:
200 EZERERT BARRIEBEN SEM IGEN KAPSZ HAZAT, MI EPPEN 2 HALOSZOBASAT NEZUNK, EGY 50 EVES HAZ IS 250 KORUL LENNE...
(ne feledjuk el, hogy itt a hazak belul falemezekbol, kozotte hoszigetelesbol es kivulrol diszteglaval kirakva vannak) EZT OSZTVA/SZOROZVA A HAVI TORLESZTESUNK MEG REZSI, MEG HAZADO, STB. 1800-RA JONNE KI, DE UGY, HOGY 80 EZER LENNE A LETETUNK...
A LAKASOK ARA ITT BARRIEBEN 200-RA KIJON, ES ERRE IS A PLUSZ KIADASOK...
EGY 2 HALOSZOBAS LAKAS BERLESE 1000+REZSI... HA A GYERMEKEK KULONNEMUEK, AKKOR KOTELEZNEK, HOGY NEMENKENT KULON HALOSZOBAJUK LEGYEN...
interneten megtudjatok nezni a realestate-es ajanlatokat, kepekkel, arral!
http://sympatico.livingchoices.com/market.aspx?refer=sympatico&mid=N059
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
qwerty írta:
Sziasztok!

Úgy látszik én MOSZKVA-val fúlyok egy követ.

Fruzsina hirtelen ellenszenvét irányomban nem értettem, de azért vagyunk itt, hogy kicseréljük gondolatainkat.

Lakáshelyzet az úgy néz ki, hogy ha van rendszeres átlag feletti jövedelmed, akkor kapsz hitelt.

EN UGY LATTAM, HITELT KAPSZ, CSAK NEM MINDEGY MENNYIT, AZ FUGG A KERESETTOL!

A gond az, hogy ezzel röghöz is kötötted magad, mert nincs kialakult háttérintézmény arra, hogy kiváltsad, ha munkád miatt máshol kellene laknod.

ITT SINCS KIALAKULT HATTERINTEZMENY, HOGY HELYETTED MEGOLDJA. MAGYARORSZAGON IS ELADHATOD A LAKASOD, HA NEM FIZETTED KI AKKOR IS, EZT UGY HIVJAK, HOGY HITELATRUHAZAS/ATVALLALAS. A FEDEZETKENT SZEREPLO INGATLANT PEDIG KIVALTHATOD EGY MASIK INGATLARA TORTENO ATHELYEZESEVEL (fedezetkivaltas-fedezetcserenek hivjak)

Nem tudod eladni a lakásod (miközben fedezet a banknak), hogy ott folytasd ahol abbahagytad. Ha budapesti vagy akkor talán nem zavaró ha 20évig itt fizeted a részleteket. De ha Szolnokról vagy Ceglédről megy el a multid, ahol melóztál és csak Győrben tudsz hasonló munkát kapni akkor bajban vagy. Most nem a takarításról beszélek, mert akinek az jut itthon, az hitelt sem kap.

Ha véletlenül van is elég jövedelmed, akkor meg igazolásával van bajod, mert a munkaadóink nem szeretnek járulékot fizetni. Teljesen általános, hogy arra kérik a munkavállalót, hogy egyéni vállalkozóként, vagy kisebb cégként számlát adjon az elvégzett munkája után. Informatikai fejlesztők, fordítók, színészek, ujságírók, gyógyszergyártók orvoslátogatói, stb mind így végzik a munkájukat. Ennek eredményeként az egyén a személyi jövedelmét nem igen tudja prezentálni mások felé hitelesen.

EZ IGY VAN, MERT AZ ADOHATOSAG FELO ONADOZO, ES MINT ILYEN, A MINIMAL BEVETELT VALLJA BE, AZUTAN FIZET ADOT, A TOBBIT LENYELI. S MIKOR IGAZOLNIA KELL A BANKFELE A BEVETELET - HITELKERES ESETEN PL. -, AZ ADOBEVALLASA ALAPJAN NEM KAP SEMMIT... MAGA ALATT ASTA A FAT... IGY JART.

MÁS. - Felsőoktatás.
Itthon mindeki akinek volt rá hajlandósága és pénze a második diploma és nyelv felé menekült előre. Megkurtított állami támogatás mellett a felsőoktatási intézmények egyre inkább fizetős képzést biztosítanak. A második diploma mindenképpen fizetős. Ennek hihetetlen túlképzett tömeg és oktatási szinvonal-romlás lett a következménye.

ITT IS HIHETETLEN SOKAN VANNAK TULKEPZETTEK, NAGYRESZUK BEVANDORLO. AZ ERETTSEGI ITT IS MINIMAL KOVETELMENY.

Érettségi az nulla. Magam is második diplomámat gyártom és két nyelvet beszélek. USÁ-ban ezzel én lennék a FED elnöke. (Ez utóbbi csak vicc volt). Azonkívül, hogy sok pénz elköltesz a képzésedre és rengeteg időt veszel el a családodtól csak egy valakinek teszel jót. Magyarországnak, mert lekötöd magad, ahelyett, hogy lámpavasra huzogatnád a vezetőit, hogy hogyan adták el a fejed fölül ez a banán-köztársaságot.

EBBEN TEVEDSZ... MAGADNAK TESZEL JOT, HOGY LEGYEN VALASZTASI LEHETOSEGED, OTT MARADNI VAGY VILAGOT LATNI!

Egészségügy- Na arról majd a feleségem, ha nagyon megcsinálom neki a hangulatot. Tudom, hogy Kanadában is vannak problémák, de nem hiszem, hogy olyan mértékűek mint nálunk. A Mária utcai szemklinikán szerintem akár 6-7 órát is ülhetnek azok az idős emberek akik valamilyen ambuláns vizsgálatra várnak, ha alszanak el közben, mert akkor bemegy előttük mindenki.

ITT IS ULHETSZ 6 ORAT, NEM KELL OREGNEK LENNED, ES NEM CSAK A SZEMESZETEN, HANEM AMBULANCIAN, STB... AZ EMERGENCY EGYENLO AZ AGYHALALLAL, EGYALTALAN NEM OLYAN, MINT A TV-SOROZATBAN! :D
NINCS SORRENDI FOGADAS! OK DONTIK EL, KI A SULYOSABB, ES AZ MEGY ELORE...

Üdvözlettel
..............................................
...egy valamit, itt aprobetuvel hadd jegyezzek meg:
nem biztos, hogy aki negativot ir, utal, nem szeret benneteket! nem biztos, hogy ellendrukker... gondoljatok Edesanyatokra, mikor picik voltatok es mondogatta: ne fogd meg mert megvag, megeget, jaj elesel.. stb... O ellendrukker volt??? AAA!!! dehogy!!! csak tudjatok, jobb ha tobb szemszogbol latjatok a dolgokat, es meg mindig jobb ha a negativ dolgokat is elraktarozzatok a fejecsketekben hatul valahol, hogy aztan, mikor szembesultok veluk a hetkoznapokban - nem kivanom! -, egy picit felkeszultebbek legyetek, es ne azt erezzetek, hogy csak veletek tortenhetnek ilyenek...
udvozlettel :)
 

Szami

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy biztos tény!
A pénzért és megélhetésért mindenütt meg kell dolgozni.Mi ugye anno Romániából jöttünk. Akkor én még igen csak gyerek voltam. Ettől függetlenül láttam, hogy min mentek keresztül a szüleim és, hogy ment tönkre a házasságuk. Ráadásul itt még egy ismerős, családtag sem volt akire legalább lelkileg lehetett volna számítani nem, hogy anyagilag. Biztos vagyok benne, hogy ez máshol sem sokkal könnyebb, akármennyire nyitottak az Újak befogadására. Ha csak az itthoni (Mo.) dolgokat nézem, azért egy bevándorlónak elég szépen le kell tenni az asztalra a dolgokat. Nyilván ezt itt sem reklámozzák. Nem mondom, hogy könnyű itthon, de azért, ha ügyes az ember akkor meg lehet élni. Nekem nincs diplomám, mégis mindig sikerül valamennyivel jobb helyre váltani. És ha annyira rossz a munkahely vagy nem becsülik a munkámat, akkor nincs mire várni. Kellő türelemmel kutakodni kell és lépni a következő helyre. Nekem is volt hibás döntésem, de rájöttünk párommal és tettünk ellene. Kölcsönök? Mindig tőled függ, hogy mennyit vállalsz, hiszen a saját pénztárcáddal csak te gazdálkodhatsz. Nem lát bele senki más.
Nem akarok megbántani senkit. De nagyon járjatok utána mindennek, mert a fontos háttér információk mindig későn derülnek ki. És buktatók mindenhol vannak! Pedig "csak egy apróság" de lehet, hogy az egész jövőd múlik rajta.
Minden esetre legyen Szerencsétek és minden Jót a Próbálkozóknak.

Puszi!
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt hiszem, kezdem elvesziteni a fonalat az kommentalt idezet kommentalt idezetenek olvasasakor. :)

Azt mar sokan leirtak, hogy mi a rossz kulonbozo orszagokban. Van, aki kettos allampolgar. Van kozottuk, aki szerint nagyon rossz abban az orszagban elni, ahol eppen el. Jo lenne azt elolvasni, hogy akkor miert eppen ott el.
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Rezso írta:
Van kozottuk, aki szerint nagyon rossz abban az orszagban elni, ahol eppen el. Jo lenne azt elolvasni, hogy akkor miert eppen ott el.

Azért, mert gyáva, és piszkosul fél a változtatástól.
Jah, és a langyos pisi szindrómáról se feledkezzünk meg;)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
azert van meg egy par ok;
a kor, az anyagiak, ha nem eleg a pontszam, nyelvismeret hianya, eros kotodes, csaladi kotelezettseg,honvagy nevu sulyos betegseg.stb
Kell egy kis kalandorsag ehhez az uthoz a kihivas a megmeretetes vaganysaga nelkulozhetetlen.
Nincs rozsakkal kirakva ez az ut. Uj hazat talalni epiteni ahol az otthon az itthon es az itthon orokos otthon epitese.

Hol a legjobb kerdesre a valasz; utkozben,mert mindig haza mesz.:D
 

Gabor Edit

Állandó Tag
Állandó Tag
Na ezt mar nem birom szo nelkul: Szoval:

Azert el az ember, (eloszor is ha mar onallo) (mert ugye a gyerekkor az egy masik kategoria) szoval egyszoval:MUSZALYBOL!
Es aztan ezt az egy szot lehet reszletezni: a "muszaly" az vagy kivulrol jon, vagy belulrol, de mindenesetre ha eleg eros, akkor muszaly! es menni kell !
Es csak a probalasok utan tudod meg, hogy ott eppen ahova kerultel,:muszalybol-onkent es dalolva, hogy ott jobb e mint az elozo helyen vagy rosszabb, es hogy van e eleg erod es energiad, hogy "tovabb allj" vagy visszafordulj!
Ha a magam hata moge nezek, igy a harmadik foldresz utan hat elmondhatom, hogy eleg nehez mas tapasztalataira tamaszkodva nekiindulni valamelyik egtaly fele, es aztan ott megelegedve eldegelni.
Hiszen annyira de annyira kulonbozoen eljuk meg az elet kinalta lehetosegeket, hogy nagyon nehez lenne kitalalni melyik a "sarga" ut!
Specialisan, en mindig jol ereztem es erzem magam abban az orszagban ahol elek!
-en megis menni kell!
Ha hihetetlen akkor is igy van!
 

Gabor Edit

Állandó Tag
Állandó Tag
Donnam!
Eloszor is orulok hogy mar megint ujra meg ujra itt talalkozunk ezen a forumon!
Szoval puszi Neked!
Azonkivul meg nem tudom megallni szo nelkul azt a bizonyos bevandorlasi lehetoseget, amit keresett itt a Halacska, de azt megigerhetem unnepelyesen, hogy ha nekunk (valami tevedes folytan) megiscsak sikerulne bevandorolni , akkor abszolut reszletesen elmeselem majd hogy hogyan is tortenhetett a dolog!
De ha nem sikerulne megsem(minden erolkodesunk ellenere sem) a letelepedesi engedelyt megkapnunk, akkor viszont szinten unnepelyesen megigerhetem, hogy reszletekbe menokig beszamolok rola, hogya nem.
Szoval ebben a ket esetben: ha megy es ha nem megy!
Es meg mindig legalabb 50-50%-os eselyunk van.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére