Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
fruzsina írta:
marmint Melitta es Spanky.Ez utobbit megkernem arra,hogy olyan hangnemben valaszoljon nekem,ahogy az illik.

Kedves fruzsina!

Lehet, hogy nem igazán használod a magyar nyelvet és lehet, hogy már évtizedek óta Kanadában élsz, de ez akkor sem újkori magyar nyelvtan, hogy ne tudd:

"Ez utóbbi ..." --> nos, amennyiben Spankyre gondoltál, hááát ... ezek után nem kéne olyanokat kérned, hogy milyen hangnemben is írjon a számodra ....

Tudod, a személyekre, és általában az élőlényekre az "Ő, Ők" személyes névmást szoktuk használni. Legalábbis, a 70-es évek óta 100%! Előtte nem éltem, úgy hogy arról nem tudok nyilatkozni.

Szóval, mielőtt még bedurcáznál és felhúznád az orrod, netán jól megsértődnél, azt kéne adnod másoknak, amit kapni szeretnél;).

Üdv,
Forgószél
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
fruzsina írta:
Spanky es Melitta hozzaszolasai teljesen felreertelmezik az en mondanivalomat.Termeszetesen ne az orszag igazodjon a bevandorlokhoz,hanem a bevandorlo igazodjon az orszaghoz.Megegyszer az egyszeruseg kedveert.Karacsony legyen karacsony.Ettol fuggetlenul mindenki unnepelheti a sajat unnepeit ami erre az idore esik.Ebben az az igazsag,hogy Kanada minden vallasnak megadja a tiszteletet.Azonban amikor az iskolaban a tanar karacsonyi lemezeket jatszik a gyerekeknek,akkor ne alljon fel egy muszlim diak es ordibaljon,hogy neki ez nem tetszik,mert serti a vallos erzelmeit.Allami iskolakban ezt nem szabad megengedni,hogy a bevandorlo diak "kinyissa a szajat".Ertjuk nem?Azert vannak egyhazi iskolak,hogy mindenki a sajat izlesenek megfeleloen tanulhasson.Ezzel mar is a politikai korretseghez ertunk.Ez sajnos atesett a lo tulso oldalara.Jo lenne,ha elgondolkoznatok ezen.marmint Melitta es Spanky.Ez utobbit megkernem arra,hogy olyan hangnemben valaszoljon nekem,ahogy az illik.

Kedves Fruzsina,

Ha a hangnem megsertett akkor elnezest kerek, mert abszolut nem volt szandekom Teged megserteni.
Igazan nem is ertem hogy mi volt az a "hangnem" ami megsertett.
Na de vissza a targyra,

Termeszetesen ne az orszag igazodjon a bevandorlokhoz,hanem a bevandorlo igazodjon az orszaghoz.

Ha ezt igy nezem, akkor Kanada a mai napig is egy igencsak unalmas orszag lenne.
A hatvanas evekben illegalis volt az alkohol fogyasztasa a sajat kertedben.
Vasarnap minden zarva volt.
Megszoltak ha az anyanyelveden tarsalogtal es nem Angolul. Na es folytathatnam.

Azonban amikor az iskolaban a tanar karacsonyi lemezeket jatszik a gyerekeknek,akkor ne alljon fel egy muszlim diak es ordibaljon,hogy neki ez nem tetszik,mert serti a vallos erzelmeit.

Ez valoban butasag a diaktol.

Allami iskolakban ezt nem szabad megengedni,hogy a bevandorlo diak "kinyissa a szajat". Ertjuk nem?

azt ertem, hogy az ilyen hozzaalas igencsak felelmetes.
Ne engedjuk, hogy kinyissa a szajat? Brrrrrrrr. Meg ragondolni is rossz.

Meg csak azt szeretnem hoza fuzni, hogy mi van akkor ha az a muszulman diak nem "bevandorlo" hanem mar 3 generacio ota itt elnek az osei.
Azert mert valaki muszulman az nemjelenti azt hogy bevandorlo.

Azert vannak egyhazi iskolak,hogy mindenki a sajat izlesenek megfeleloen tanulhasson.

Ez akkor utalhat a Kereszteny diakokra is.;)
En is mondhatnam, hogy mivelhogy allami iskola akkor ne eroltessen semmi fele vallast meg a Keresztenyt se.
 

Gabor Edit

Állandó Tag
Állandó Tag
hoppa!
kinek volt az elobb meg alacsony a vernyomasa?
kire lehet szavazni es fogadni?
ki all ki a ringbe? es amikor a biro int:BOX!
en meg azt kiabalom:Spanky! Spanky!
es mindenkinek pussz!
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Gabor Edit írta:
hoppa!
kinek volt az elobb meg alacsony a vernyomasa?
kire lehet szavazni es fogadni?
ki all ki a ringbe? es amikor a biro int:BOX!
en meg azt kiabalom:Spanky! Spanky!
es mindenkinek pussz!

Fogadni is lehet???:rolleyes: :cool:
 

Judith

Állandó Tag
Állandó Tag
fruzsina írta:
Kedves Spanky!Hogy hogy nonsense?Akkor miert van Holiday Tree meg Happy Holidays meg Season Greatings?Nevezzuk neven a gyereket!Ha karacsony akkor karacsony es karacsony fa!

Fruzsina, elfelejtkezel arról, hogy vannak évszakok, amikor sokan sokfélét ünnepelnek. Tehát van, akinek december vége a karácsonyt jelenti, van, akinek a fény ünnepe. Ugyanigy vagyunk a husvéttal is, ami igen sok esetben összeesik a Zsidó pészahal. Gindolom, tudod, hogy az utolsó vacsora is egy pészahi vacsora volt, amikor is a zsidók az Egyiptomi rabszolgaságból való kimenekülésüket ünneplik.
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
a Forum Szabalyzata szerint:

"Törlésre kerülnek a következő típusú hozzászólások:<?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:p></O:p>

  • <LI class=MsoNormal style="mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l1 level1 lfo2; tab-stops: list 36.0pt">Nyelvhelyesség kritizálása (látogatóink között sokan sohasem, vagy évtizedekkel ezelőtt jártak csak Magyarországon)<O:p></O:p>
  • A szerkesztéssel, a moderálással, a szerkesztőkkel vagy a moderátorokkal foglalkozó bejegyzések "
... <_< ....
 

fruzsina

Új tag
Kedves Forgoszel.Spanky es Judit!Azert a tetszik,hogy ilyen szepen "osszefogtok" es kozos erovel probaltok magyarazni valamit ami szamotokra nem lathato,vagyis megprobaljatok bedugni fejeteket a homokba.Ami Forgoszelt illeti talan engedd meg Spankynak,hogy sajat maga valaszoljon.Gondolom eleg felnott.,/ MODERALVA ***.A veszelyt haver azt ne bennem lasd,hanem Kanada bevandorlasi politikajaban.A muszlimok nagyobb resze nem olyan toleransan gondolkodik mint Ti!!Teljesen mindegy ,hogy hany generacion keresztul elnek itt. Az sem mindegy persze,hogy ki hova telepedik le.York region uj varosnegyedeinek felet mar muszlimok foglaljak el.Semmi kozom hozza,de honnan van penzuk rogton hazat venni es vele parhuzamossan minden allami segelyt megkapni?Talan erre mindharman valaszolhatnatok.Allami iskolakban egy nep vagy nemzeti csoport gyermekeit nem hallotam senki ellen beszelni.Kiveve a fennt emlitett diakot,es tarsait.Meg valamit.Ez a forum gondolom nem azert van,hogy veszekedjunk hanem a kulturalt szinvonalu "dumcsi"megorzesere.Remelem ezt senki nem felejti el.
 
C

csocsike

Vendég
Kedves Fruzsina. Megkernelek, hogy ezen az oldalon senki helyesirasat ne kritizald, ezt a forum szabalyzat is eloirja, amivel egyetertettel amikor beleptel. Gondolom nem olvastad el.


Törlésre kerülnek a következö típusú hozzászólások:
  • Alpári, agresszív és fenyegetö hangnemben íródott hozzászólások.
  • Nyelvhelyesség kritizálása (látogatóink között sokan sohasem, vagy évtizedekkel ezelött jártak csak Magyarországon)
  • A szerkesztéssel, a moderálással, a szerkesztökkel vagy a moderátorokkal foglalkozó bejegyzések.
  • Bárki valós, személyes adatának (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás, stb.) engedély nélküli közzététele.
  • Fórumunkon a vallási hovatartozás mindenkinek magánügye. Törlésre kerül minden ezzel foglalkozó hozzászólás. Lehetöséget adunk azonban minden külföldi magyar vallási szervezet (templomok stb.) publikus eseményeinek közlésére.
  • Pornográf tartalom, kiskorúak meztelen képei, valamint a jó ízlést sértö képek, szövegek; vallásokkal, kisebbségekkel kapcsolatos megjegyzések; tiltott jelképek, nemzetek nemzeti jelképeinek szidalmazása, gyalázása; kegyeletsértés, gyülöletkeltés, valamint az ilyen témájú weboldalakra mutató linkek.
  • Ha valaki történelmi személyek, jelenkori közéleti szereplök nevét vagy egyéb, jogokkal védett neveket, elnevezéseket illetéktelenül használ azonosítóként (becenév, nick).
  • A CanadaHunon való bárminemü nem a külföldi magyarok kultúrájával foglalkozó oldal (termék, szolgáltatás stb.) reklámozása tilos (kivételt képeznek a CanadaHun üzemeltetöi által elhelyezett reklámok).
Elfogadom hogy a CanadaHun üzemeltetöi a hozzászólásaimat - amennyiben azok a fenti szabályokat sértik - szerkeszthetik, vagy törölhetik.

Tudomásul veszem, hogy az alapszabályok megsértése esetén a fórumról való végleges kizárással is büntethetö vagyok.<!-- / message -->
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Az ember humanus is es tolerans is ha a masik nem az akkor is.
Megkell hogy mondjam nagyon tavol all ez a szemlelet sokunktol, amit kepviselsz Fruzsina.
Mibol vesznek hazat? mint mindenki mas canadaban. A vilagon senki nem tart vissza teged se hogy hazat vegyel,akar evente vagy havonta.
HAny muszlim erszenyebe lattal bele?
Altalaban koloniakban szeretnek elni, az is igaz hogy kepesek nagycsalad modellben egyutt elni testver szulo sogor koma. Az is igaz nem alkoholizalnak es nyilvan sokkal konyebben kifizetik a reszit,torlesztest ha tobbcsalad egyut el. Sokuk eleve uzleti bevandorlo aki viszont ide komoly penzzel erkezik.
Nem konnyu beilleszkedni nekik mert borzalmas eroszakosan tatja a vallas oket, a kolonia,se engedi el oket konyen es kell akar tobb generacio is hogy ez a kotelek lazuljon.
EGy bevandorlo ne kritizalja a masik bevandorlot.Meg szerencse a immigration officeban nem igy dolgoznak mert lehet hogy sokunk be se tudott volna vandorolni, ha esetleg szimpatia alapjan dontottek volna.
Evi 5000 menekultet fogad canada. Ebben a szamban benne van azok az emberek akik olyan helyrol erkeztek ahol nepirtas van ahol haboruk stb. Itt semmilyen feltetel nincs a pontrendszerbol igy ezek az emberek a kezdeti idoszakban elnek segelybol.
Nem a muszlim szonyeg keresedo nem a honkongi befekteto jar segelyert.
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
CSOCSI, ROSSZUL IRTAD! :)
itt az idezet, nem Fruzsina kritizalta a helyesirast, hanem Forgoszel, mar bocsi, lecci korrigald a beirasod :)))
igy lenne korrekt... szvsz.
........................
Kedves fruzsina!

Lehet, hogy nem igazán használod a magyar nyelvet és lehet, hogy már évtizedek óta Kanadában élsz, de ez akkor sem újkori magyar nyelvtan, hogy ne tudd:


"Ez utóbbi ..." --> nos, amennyiben Spankyre gondoltál, hááát ... ezek után nem kéne olyanokat kérned, hogy milyen hangnemben is írjon a számodra ....

Tudod, a személyekre, és általában az élőlényekre az "Ő, Ők" személyes névmást szoktuk használni. Legalábbis, a 70-es évek óta 100%! Előtte nem éltem, úgy hogy arról nem tudok nyilatkozni.

Szóval, mielőtt még bedurcáznál és felhúznád az orrod, netán jól megsértődnél, azt kéne adnod másoknak, amit kapni szeretnél:wink:.

Üdv,
Forgószél
..........................................
 

Gabor Edit

Állandó Tag
Állandó Tag
es akkor...
es akkor ugyebar itt vagyunk mi! akik ezek szerint egy abszolut eddig ismeretlen kjategoriat kepezunk, (lehet hogy vegre valahara elneveznek rolam is valamit? mint peldaul bevandorlas Canadaba: "Edit modra")
Szoval mert ebben a pillanatban nem tartozunk sem a pontrendszeres,(pedig belefernenk) , sem a menekult(na abba meg palen) kategoriaba!
Es megios abban bizom sikerul maradni, hogy valamelyikbe csak belegyomoszolnek mar bennunket, aminek eloszor is a Gabor az oka, mert o az aki nagyon nagyra nott! En akarmilyen kis helyen is elferek!
Szoval kellemes unnepeket, es kellemes Peszah-ot!
GYertek inkabb enni, ne veszekedjetek: van peldaul sonka, meg tojas, es maceszgomboc?
Edit(aki regina)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
minden finomsag van.
Tegnapeste egyik baratunk hozott nekunk sonkat es fott tojast egy szep talra tette es a hatsu ulesre nehogy valami baj tortenjen meg hozank er.
EGy firtelen fekezesnel az egesz sonka tojas celofanpapirral egyutt leesett a foldre,sajna a tojasok szanaszet gurultak.:confused:
Volt nagy takaritas meg az osszes aproszenteket emlegette.
a kutyaknak igazi husvet volt tegnap este.
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
fruzsina írta:
Kedves Forgoszel.Spanky es Judit!Azert a tetszik,hogy ilyen szepen "osszefogtok" es kozos erovel probaltok magyarazni valamit ami szamotokra nem lathato,vagyis megprobaljatok bedugni fejeteket a homokba.Ami Forgoszelt illeti talan engedd meg Spankynak,hogy sajat maga valaszoljon.Gondolom eleg felnott.,/ MODERALVA ***.A veszelyt haver azt ne bennem lasd,hanem Kanada bevandorlasi politikajaban.A muszlimok nagyobb resze nem olyan toleransan gondolkodik mint Ti!!Teljesen mindegy ,hogy hany generacion keresztul elnek itt. Az sem mindegy persze,hogy ki hova telepedik le.York region uj varosnegyedeinek felet mar muszlimok foglaljak el.Semmi kozom hozza,de honnan van penzuk rogton hazat venni es vele parhuzamossan minden allami segelyt megkapni?Talan erre mindharman valaszolhatnatok.Allami iskolakban egy nep vagy nemzeti csoport gyermekeit nem hallotam senki ellen beszelni.Kiveve a fennt emlitett diakot,es tarsait.Meg valamit.Ez a forum gondolom nem azert van,hogy veszekedjunk hanem a kulturalt szinvonalu "dumcsi"megorzesere.Remelem ezt senki nem felejti el.

Kedves Fruzsina,
Nincs itt semilyen osszefogas. Mindenki a sajat velemenyet irja be a nelkul, hogy ossze dumaltunk volna.

A muszlimok nagyobb resze nem olyan toleransan gondolkodik mint Ti!!Teljesen mindegy ,hogy hany generacion keresztul elnek itt.

Ha ez igaz, akkor most en is gondolkodjak ugy mint a "tobbseguk"?
Akkor menyire vagyok kulonbb naluk?
Engedjem magam le ugyan arra a demagogue szinvonalra mint amit az ilyenek kepviselnek?

Az sem mindegy persze,hogy ki hova telepedik le.York region uj varosnegyedeinek felet mar muszlimok foglaljak el.
Na es? Mi ebben a problemad?
Igy legalabb tudod hogy hol vannak es ha ez anyira bant Teged, akkor eltudod kerulni oket.;)
Na meg ha akarsz enni egy jo Tabuli salatat, akkor konyebben megtalalod.

Na de komolyan,:)
Altalaban mikor nagyobb nepcsoportok vandorolnak be egy orszagban, termeszetes, hogy megprobalnak egy olyan kornyekre telepedni, ahol megtalaljak a sajat fajukat.
Ugyan igy volt az Olaszokal a 40es 50es evekben, meg a 56os Magyarokal is. Ez altalaban egy ket generacioig tart, majd ezek leszarmazottai beleolvadnak az orszagba.


Semmi kozom hozza,de honnan van penzuk rogton hazat venni es vele parhuzamossan minden allami segelyt megkapni?

Ne haragudj, de ezt Te honnan tudhatod?
Honnan tudod, hogy kinek a neven van egy haz es milyen allami segelyt kap?
Olyan kozeli muszulman ismeroseid vannak, hogy megmutasak Neked a bankszamlajukat es az allamtol erkezett segely csekket?
 
C

csocsike

Vendég
GIGI írta:
CSOCSI, ROSSZUL IRTAD! :)
itt az idezet, nem Fruzsina kritizalta a helyesirast, hanem Forgoszel, mar bocsi, lecci korrigald a beirasod :)))
igy lenne korrekt... szvsz.
........................
Kedves fruzsina!

Lehet, hogy nem igazán használod a magyar nyelvet és lehet, hogy már évtizedek óta Kanadában élsz, de ez akkor sem újkori magyar nyelvtan, hogy ne tudd:


"Ez utóbbi ..." --> nos, amennyiben Spankyre gondoltál, hááát ... ezek után nem kéne olyanokat kérned, hogy milyen hangnemben is írjon a számodra ....

Tudod, a személyekre, és általában az élőlényekre az "Ő, Ők" személyes névmást szoktuk használni. Legalábbis, a 70-es évek óta 100%! Előtte nem éltem, úgy hogy arról nem tudok nyilatkozni.

Szóval, mielőtt még bedurcáznál és felhúznád az orrod, netán jól megsértődnél, azt kéne adnod másoknak, amit kapni szeretnél:wink:.

Üdv,
Forgószél
..........................................



Kedves Gigi. Fruzsinanak volt egy mwegjegyzese , Spanky helyesirasarval kapcsolatossan, ezt moderaltam ./ MODERALVA***/ Es erre irtam amit irtam, szoval juszt sem korrigalok mert nincs mit.:7:
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére