Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocs a keresztbepostazasert. :)

Azt mindenesetre eszrevettem, hogy Hahalman sokkal jobb, mint az uristen, mert az utobbi nevet hiaba emlegetem, nem jelenik meg, Hahalmanet meg eleg egyszer is. es rogton itt terem. :)
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
A kérdésem még mindig megmaradt, tehát 3!! éves LEVELZŐ szakos diplomám van. Ha azt elfogadják FULL TIME STUDY-val MEGEGGYEZŐ tanulmánynak( így van a canadai honlapon: vagy full time ami szerintem is a nappalit jelenti, vagy ezzel MEGEGGYEZŐ!! ami viszont nincs részletezve), megvan a 22 pont a bevándorlási táblázat szerint, ha nem fogadják el a 3 éves levelezős diplomám FULL TIME STUDY-val megeggyezőnek, kár is beadnom az indexemet, mert a 22 pont helyett, ami a 15 évnyi tanulmányért jár, marad az 5 pont ami az érettségiért jár... akkor meg kár is a próbálkozás hogy kijussak.

Tehát a kérdés, hogy magát a levelező szakos tanulmányt elismerik e teljes értékűvel (Full Time) MEGEGGYEZŐ tanulmánynak- e vagy sem.. HA igen akkor gondolom a diplomám után meg kell hogy adják a 22 pontot. Legalábbis számomra ez derül ki az eddig ismertekből.

Megtudnátok a kérdésemben illetve az elméletemben erősíteni a tudásomat??? : )

Tompika!

Különbséget tesznek a te diplomád és más, évfolyamtársad diplomája között??? :rolleyes:

Nem. Akkor meg? Azért, mert levelezőn végezted, még nem tanultál sem kevesebbet, sem pedig mást. Miért gondolod, hogy a levelezőn, vagy estin szerzett diploma kevesebbet ér, mint a nappalin szerzett???:rolleyes:
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Még egy tapasztalat:

Én, az 5 éves egyetemet 4 év alatt végeztem el. Úgy, hogy az első és másod évet összevontam.

Ettől függetlenül, ugyanúgy 5 éves képzésnek számít. Masters fokozat stb. Csak, jelölni kell az évösszevonást. Általában, ezt, az indexben jelölik;)
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt mindenesetre eszrevettem, hogy Hahalman sokkal jobb, mint az uristen, mert az utobbi nevet hiaba emlegetem, nem jelenik meg, Hahalmanet meg eleg egyszer is. es rogton itt terem. :)

Pedig nem is hallottam csorogni az aprot a perselyben!:p :p :p

Forgoszel írta:
Különbséget tesznek a te diplomád és más, évfolyamtársad diplomája között??? Nem. Akkor meg? Azért, mert levelezőn végezted, még nem tanultál sem kevesebbet, sem pedig mást. Miért gondolod, hogy a levelezőn, vagy estin szerzett diploma kevesebbet ér, mint a nappalin szerzett???
Forgoszel fejen talalta a szoget (mint altalaban :D).

Mo-n meg sokan lenezik az esti/reszidos tagozatot, meg akkor is ha 'hivatalosan' kulonbseg mar nem letezik.

Eszak Amerikaban (nagy-nagy-altalanossagban, ritka kivetelektol eltekintve) sz@rnak arra, hogy mennyi ideig tartott amig letettel egy diplomat, reszben mert az egyetemen kurzusonkent tanulsz (tehat teljesidos tanulokent is vehetsz 60%-115%-os 'terhet', es nyaron is vehetsz kurzusokat meg akkor is ha a legtobb diak olyankor dolgozik) reszben pedig mert az egyetemi oktatas nem a 'huszonevesek privilegiuma' hanem a fehergallerosok eletfogytiglani kotelessege.

Ami szamit az a) az iskola elismertsege (az USA-ban peldaul nincs 'hivatalos' egyetemi lista, tehat sok olyan 'egyetem' is mukodik amelyik a legjobb esetben egy ideologiai vallasi fejtagito, a legrosszabb esetben pedig tiszta csalas) es b) a szakvegzettseg honositasi kovetelmenyei.

Apropro, hogy megy a szentteavatasom ugye? A multkor azt irtak a Vatikanbol vissza, hogy ez zsidok eseteben egy kicsit nehez - de en azert bizom a talalekonysagotokban...:23:
 

Pedroh

Állandó Tag
Állandó Tag
no, megkaptam a kivonatot, csak egy unalmas mondat, hogy nincs adatuk rólam - sajna nem vagyok sorozatgyilkos sem láncfűrészes jóbarát :p
most jöhet a fordítás, asszem bevállalom az OFFI-t, csak 6 lapom van, ez talán nem lesz hatalmas összeg és helyben van, nem kell sehova küldözgetni a cuccost.
utána jöhet a hülye nyelvvizsga, amire nincs szükségem és áprilisban beadhatom a papírokat. ha nem végeznek még idén vele, asszem először Bécsben fogok gyilkolni :D
 

fredar

Új tag
x

Igen. Persze biztos csak az, ami mar megtortent. :)

Nyugodjatok meg, eleg egyszer kerdezni. Ha valaki tudja a valaszt, akkor valaszolni fog. Ha nem, akkor meg tobbszori kerdezesre sem.

Szoval ha a "full-time equivalent" azt jelenti az CIC szamara, hogy legalabb 6 credited courses per year, akkor OK.

Ha ennyivel nem elegedtek meg, akkor szerintem Hahalman tagtarsunktol kene kerni fizetett konzultaciot. Ugyanis ha a Google nem dobja fel a valaszt egy kerdesre, akkor az a problema vagy megoldhatatlan, vagy csak Hahalman tudja ra a valaszt.

Ha ez a hivatalos info akkor jó, mert a követelmények teljesítve vannak, köszönöm a segítséget!
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Apropro, hogy megy a szentteavatasom ugye? A multkor azt irtak a Vatikanbol vissza, hogy ez zsidok eseteben egy kicsit nehez - de en azert bizom a talalekonysagotokban...[/quote]

Ne legyel kishitu. Jezus Krisztus is zsido volt, legalabbis eleinte bizosan. :)
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Apropro, hogy megy a szentteavatasom ugye? A multkor azt irtak a Vatikanbol vissza, hogy ez zsidok eseteben egy kicsit nehez - de en azert bizom a talalekonysagotokban...

Ne legyel kishitu. Jezus Krisztus is zsido volt, legalabbis eleinte bizosan. :)[/QUOTE]

Ezzel, cask óvatosan, mert néhányan zelóta terroristaként emlegetik;)
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Rezso írta:
Ne legyel kishitu. Jezus Krisztus is zsido volt, legalabbis eleinte bizosan. :)

Forgoszel írta:
Ezzel, cask óvatosan, mert néhányan zelóta terroristaként emlegetik;)

Oy gewalt! Ugy hallom, az o ugyenek allitolag nem volt tul sikeres a kimenetele...;) En meg igazsag szerint ugy vagyok ezzel, mint a regi mondas: jobb ma egy veréb (vagy véreb, csak sutve legyen) - mint ketmilliard koveto ketezer ev mulva...;)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Arrol a Vilmos korterol jut eszembe igaz mez nelkuli de a legkozelebbi Canadahun talalkozon egy Sligovicaval megkinaljuk Hahalman urat es Rezsot is, megnezzuk melyik hogy birja a kikepzest.:D Termeszetesen a Matyas pincebe mert ott meg senki nem ment menybe a pincebol.
 

Pedroh

Állandó Tag
Állandó Tag
gyors kérdés: útlevélről, személyiről ugyebár fénymásolat kell, amit közjegyző hitelesít. ezt utána még le kell fordítani, vagy megfelel a magyar nyelvű, hogy ha a közjegyző nem tud ángliusul?
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
igen tudom, de elég az, ha a közjegyző néni magyarossan hitelesíti?

Pedroh,

Tudtommal a magyar utlevel 2 (vagy 3?) nyelvu: magyar, es vagy angol vagy francia. Ergo a forditas minden oldalon mar eleve biztositott a magyar allam altal, nem?

Ami pedig az ilyen (i.e. ketnyelvu) dokumentumok fenymasolatanak a hitelesiteset illeti, tudtommal a budapesti kanadai konzulatus is csinal alkalmilag hitelesitest (s hozza ingyen), ugyhogy amikor ilyen jellegu dokumentumok hitelesiteserol van szo, szerintem erdemes lenne felhivni es megkerdezni oket.
 

Tom

Állandó Tag
Állandó Tag
Pedroh,

Mi készítettünk róla egy fénymásolatot, és azt küldtük be. Simán elfogadták.

Tom
 

P.Ági

Új tag
Tomnak

Szia Tom,

Gratulálok a vízumotokhoz!:) Mi is Calgaryt céloztuk meg (decemberben adtuk be a papírokat, úgyhogy még idő, míg történik valami) és szeretném megkérdezni, hogy fordulhatunk-e hozzád esetleges kérdéseinkkel. A következő mail-címre válaszolhatsz: [email protected]

Üdv,
Ági
 

Pedroh

Állandó Tag
Állandó Tag
ezt jó tudni:) mindenesetre megkérdeztem a követségtől, eddig mindenre még aznap választoltak

gratula szintén a vízumhoz:p

szerk: válaszolt a nagykövetség, megfelel a magyar hitelesítés az útlevél/személyi fénymásolatán
 

i_am_lucky

Új tag
Sziasztok.
Még uj vagyok nálatok de szeretnék egy kis segitséget kérni töletek.
Ha van köztetek olyan aki az épitöiparban dolgozik és hajlando pár kérdésemre válaszolni az legyenszives keressen meg.
Most készülök kanadába dolgozni és nem szeretnék az ithoni munkaközvetitö cégek álltal elhuzott mézesmadzag effektus áldozatává válni. ;)
Szeretnék némi informáciot kapni a dolgokrol.

Elöre is köszönöm a válaszotokat.


Egy örök optimista :p
 

anikoo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Szeretnem megkerdezni,hogy van e esetleg koztetek olyan, aki 1-2 eve kapta meg az emigracios vizumot?Mikor megerkeztel Torontoba a repterre, ott az emigracios irodaban (helyisegben)miket kerdeztek, es milyen nyomtatvanyokat kellett meg kitoltened? Hogy zajlik ez az egesz? Majus vegen vagy junius elejen megyunk a lanyommal es izgulunk egy kicsit!;)
Elore is koszonjuk a valaszt;) !
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére