Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Lipsi,
Az "immigrant visa" amit beragasztanak az utlevelbe csak 1 evig ervenyes, tehat ide kell utaznia. A hataron elvegzett procedura utan lesz "permanent resident". Az nem derul ki az irasodbol, hogy ezen atesett-e a baratnod. Ha igen, akkor valoban igy van, (You must accumulate two years of physical presence in Canada in every five-year period. http://www.cic.gc.ca/english/newcomer/res-oblig.html )

1. Mi kell ahhoz, hogy az ember túristavízumot kapjon?

Be kell adni a kerelmet. :) Nem kapod meg automatikusan a PR statust, meg ha osszehazasodtok sem, tokmindegy, hogy ez melyik orszagban tortenik. Ha itt vagytok mindketten, akkor kb. 1 ev alatt megkaphatod a PR statust mint "family class immigrant". (http://www.cic.gc.ca/english/faq/family-5.html ) Ez nem dragabb, mint barmi mas bevandorlasi modszer, a cic oldalan altalaban meg tudod nezni, csak most eppen elvarazsoltak valahova azt az oldalt ami az arakat tartalmazza.

Ingyen munka: Nem valoszinu, hogy egyetlen munkaltato is megkockaztatna, hogy valaki olyat foglalkoztasson controller-kent, aki nem ert az itteni konyveleshez, hiszen neki rohadt sokba kerulhet egy apro baki is. A volunteerkedes azonban eleg elterjedt, es egy kis nyelvtanulasra/tapasztalatszerzesre nem is rossz. Ilyen heti 1-2 napos elfoglaltsag pl. nagyon jo lehet amig varsz a PR statusra, anelkul ugyanis ugysem dolgozhatsz penzert. Itt nezz korul: http://volunteertoronto.on.ca/

Lakasberles: Toronto kozepen igen jo tomegkozlekedesnel kicsi es lepukkant lakas: $800, Toronton kivul (Richmond Hill) egesz 3 szobas haz : $1400

Kepzes: hat az nem olcso, viszont valoszinu, hogy tudsz ra penzt szerezni: (http://osap.gov.on.ca/eng/eng_osap_main.html )

Nappali, full-time kepzes, gyorsan ad hasznalhato, entry level papirt: http://www.cdicollege.ca/

Online: http://learn.utoronto.ca/Page426.aspx
Itt ha talalsz neked tetszo, on-line kurzust, az meg mindig azt jelenti, hogy vizsgaznod szemelyesen kell. Ezek nem igazan szakmat ado tanfolyamok, viszont kincset ernek. Az ara az adoalapbol leirhato + adokedvezmeny jar utana.
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
A férjem informatikus, én pedig biológia-kémia szakos középiskolai tanár vagyok. Férjem 43, én 37 éves vagyok. Egy 9 éves kislányunk, és egy 5 éves kisfiunk van.

Szerintetek érdemes-e próbálkoznunk? Nem vagyunk olyan anyagi helyzetben, hogy legyen visszaút, ha belevágtunk.

Rezso (kivalo) valaszahoz hozzateve: ez - igy - valoban nehez.

Hogy erdemes e probalkozni, azt az donti el, hogy MIERT AKARTOK ELJONNI MO-rol. Mint itt mar tobbszor emlitettuk, kizarolag anyagi okok miatt NEM szabad! Igaz ugyan hogy az eletszinvonal itt magasabb, de arra uj emigranskent felkapaszkodni eltart jo 5-8 evet (kulonosen ertelmisegikent), marpedig ennyi ido alatt Mo-n is lehet egy uj es sikeres exisztenciat teremteni - ha maskent nem, hat azzal hogy elmesz Europaba vendegmunkasnak.

Ha a tarsadalmi normak vagy az eletstilus miatt akartok kijonni, akkor viszont az ido/kor/eletszinvonal nem igazan szamit... Ha pedig a gyerekeitek miatt, akkor az eletszinvonal vagy a nehezsegek eleve nem lehetnek kifogasok, hisz a gyerekek a kezdeti nehezsegekbol keveset ereznek (ill. ez toletek fugg majd) viszont az elonyoket 1000%-ig ki tudjak majd hasznalni (ha akarjak).
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Megint Rezso valaszahoz adva:

1. Mi kell ahhoz, hogy az ember túristavízumot kapjon?
Kitolteni a (mostmar magyar nyelven is rendelkezesre allo) papirokat.
Illetőleg, ha azt megkapja, akkor abban az esetben ha kinn összeházasodunk a barátnőmmel, akkor én is megkapom-e a státuszt?
Nem automatikusan. Ehhez szponzoralnia kell teged, ami egy ugyanolyan hivatalos eljaras mint a pontrendszeres (SWC) jelentkezes.
Egyáltalán lehetséges-e a házasság túristavízummal ott kinn? Milyen anyagi ráfordítást jelent ez?
A hazassaghoz nem kell vizum (a kettonek semmi koze egymashoz), es kabe CD$200-300-ba kerul.
2. Amennyiben itthon házasodunk össze, akkor is be kell minden ügyintézési költséget fizetni vagy automatikusan megkapom a státuszt?
Az allampolgarsag illetve emigransstatusz kerdeseben SEMMI nem automatikus. Akarhol hazasodtok is ossze, ha baratnod csak magara kerte es kapta meg a letelepedesi vizumot, annak megkapasa utana akar hazasok vagytok akar nem, teged CSAK hazastarsi ill. elettarsi szponzoralas utjan hozhat be az orszagba.
3. Mi kell ahhoz, hogy Kanadában az embert ingyen foglalkoztassák? Ez jutott eszembe, hogy pár hónap gyakorlat a szakmámban (kontroller) egy Kanadai cégnél (még ha ingyen is) nagyot lendítene az esélyeken ott kinn.
Az onkentes munka itt a tarsadalmi egyutteles szerves resze (pld. a kanadai nok tobb mint 40%-a rendszeresen vegez onkentes munkat). Persze, minel magasabb szintu az allas, annal nehezebb onkentes munkat talalni benne, hisz az a vallalat amelyik pld. kepes es hajlando evi CD$60,000-et kifizetni egy allasert, annak a toborzasban elsodleges szempontja NEM a penz lesz, hanem a munkaminoseg.

Eloszor kepzeld el hogy valaki megkerdez teged hogy mit valasztanal, ha elromlana a vizvezetek a furdoszobadban: egy referenciak es honos tapasztalat nelkuli ingyenes szakembert aki vagy jol megcsinalja vagy totalisan elb@ssza (potencialisan tobbszazezres kart okozva), vagy egy draga szakembert aki garantaltan szuper munkat vegez. Masodszor szorozd meg a vizvezetek rossz szerelesebol felbukkanhato kart (mondjuk) szazzal - ez az amit a vallalat mint rizikot vallalna...
 

Jucus4

Új tag
Kedves Rezso és Hahalman!

Köszönöm szépen a segítségeteket, úgy érzem, nagyon sokat segítettetek abban, hogy meghozzuk a döntést.

Írtátok, hogy tanárként nem fogok tudni elhelyezkedni. Van-e esetleg valamilyen tapasztalatotok, vagy elképzelésetek arról, hogy milyen szellemi munkát kaphatok ezzel a végzettséggel mégis?Esetleg van-e mód arra,hogy az ember képezze magát odakint, és milyen irányban lenne érdemes?

Az eljövetelünk oka nem a szó klasszikus értelmében vett anyagi természetű. Nem tudom, mennyit tudtok pontosan a hazai helyzetről, de jelen pillanatban nálunk óriási mértékű rablás folyik a kormányzat részéről. Egyre több és igazságtalan adónemeket vezetnek be, illetve a korábbi terheket egyre jobban megnövelik, s mindezt azok miatt a hibák miatt, melyeket ők követtek el. Mi ezt igazságtalannak tartjuk, és nem vagyunk hajlandóak a saját és főleg a gyermekeink jövőjét kockáztatni egy dilettáns társaság miatt, akik amúgy sem képesek bármit helyre hozni. sajnos, a nemzet nem tud egységesen fellépni, mert abból óriási zűr lenne, a demokratikus eszközök pedig csődöt mondtak. Ráadásul mindenki attól retteg nap, mint nap, hogy mikor veszíti el az állását annak ellenére, hogy jól végzi a munkáját. Iskolákat, kórházakat zárnak be, hamarosan nem lesz megfelelő orvosi ellátás sem. (Sőt, már most sincs)
Szóval, ezért akarunk eljönni, mert jövőt akarunk a gyermekeinknek biztosítani. A leveleitekből az derül ki, hogy ott lesznek lehetőségeik, és ez a legfontosabb a számunkra.

Egy nagyon komoly problémával szembesültünk azonban,mikor utána néztünk, hogyan kell elindítani a procedúrát. Nevezetesen azzal, hogy már a papírok beadásakor fel kell tudnunk mutatni a kivándorláshoz szükséges készpénzt. Nekünk viszont ez csak akkor fog rendelkezésünkre állni, ha eladjuk majd a házunkat, melyben kitelepülésünkig lakni szándékozunk. Nem tudtok-e valamit arról, hogy ez mennyire komoly követelmény? Lehetséges, hogy ezzel együtt pozitív elbírálásban részesülhetünk, vagy muszáj felmutatni a pénzt?

Kérlek, ha tudtok válaszoljatok.
Üdvözlettel:Jucus4
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Írtátok, hogy tanárként nem fogok tudni elhelyezkedni. Van-e esetleg valamilyen tapasztalatotok, vagy elképzelésetek arról, hogy milyen szellemi munkát kaphatok ezzel a végzettséggel mégis?Esetleg van-e mód arra,hogy az ember képezze magát odakint, és milyen irányban lenne érdemes?

Jucus, ezt megvalaszolni, megmondom oszinten, abszolute lehetetlen, hisz ez erdeklodesi korodtol es kepessegeidtol fugg. Tanari diplomat is szerezhetsz (a te esetedben ez velemenyem szerint ugy 2-4 evet tarhat, a mo-i tanulmanyaid elismeresetol es a valasztott tartomany szabalyzataitol fuggoen), meg barmi mast is, hisz van vagy 20,000 fajta diploma (s akkor valoszinuleg alabecsultem a szamot). Igaz, tanari teruleten jelenleg megint tulkinalatrol irnak az ujsagok (a Toronto Star-ban jelent meg errol egy cikk alig nehany hete).

Nem tudom, mennyit tudtok pontosan a hazai helyzetről, de jelen pillanatban nálunk óriási mértékű rablás folyik a kormányzat részéről. Egyre több és igazságtalan adónemeket vezetnek be, illetve a korábbi terheket egyre jobban megnövelik, s mindezt azok miatt a hibák miatt, melyeket ők követtek el. [...]Ráadásul mindenki attól retteg nap, mint nap, hogy mikor veszíti el az állását annak ellenére, hogy jól végzi a munkáját. Iskolákat, kórházakat zárnak be, hamarosan nem lesz megfelelő orvosi ellátás sem. (Sőt, már most sincs)
Sajnos ez a strukturavaltas jellegzetes hatranya, s mivel Kanada is ugyanazon a valtozason megy keresztul (habar korabban kezdte, mint Mo, s igy elobbre is all benne itt-ott) arra jobb ha felkeszulsz, hogy ugyanezek a problemak (tuladoztatas, iskola/egeszsegugyi problemak stb.) itt is jelen vannak.

Egy nagyon komoly problémával szembesültünk azonban,mikor utána néztünk, hogyan kell elindítani a procedúrát. Nevezetesen azzal, hogy már a papírok beadásakor fel kell tudnunk mutatni a kivándorláshoz szükséges készpénzt. Nekünk viszont ez csak akkor fog rendelkezésünkre állni, ha eladjuk majd a házunkat, melyben kitelepülésünkig lakni szándékozunk. Nem tudtok-e valamit arról, hogy ez mennyire komoly követelmény? Lehetséges, hogy ezzel együtt pozitív elbírálásban részesülhetünk, vagy muszáj felmutatni a pénzt?
A penz abszolut kovetelmeny, de csak akkor, ha nincs szandeknyilatkozatod (az utobbirol reszletesen irtunk mar ebben a fonalban tobb helyen is). En szemely szerint (s az ittirok tobbsege, feltetelezem) nem igazan tud nektek szandeknyilatkozatot szerezni, de ebben a fonalban tobb helyen reszletesen leirtuk mar, hogy nagyjabol hogyan, milyen modon tudtok ilyen nyilatkozatot megprobalni beszerezni, tehat...

Sok szerencset!
 

blade01

Új tag
5 éves vizum?

Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy jelen körülmények között hogy lehet szert tenni az 5 éves látogatói vizumra?
Lenne egy távoli rokon Kanadában aki irna meghivó levelet. Teljes felelöséget válalna értem minden tekintetben a kintartózkodásom idelye alatt. Mivel van egy válalkozása is ezért munkám is lenne,pontosabban ezért mennék oda. Persze nem hivatalosan. A munkaválalási vizum procedúrába is benne lenne, de az esélytelen azt mondta. Meg hát sok helyen olvasom hogy borzalmasan macerás és én ráadásul a kritériumoknak sem felelnék meg.
Szóval a lényeg az lenne, ki mennék hozzá dolgozni nem hivatalosan. De úgy állitanánk be mindha csak látogatóba mennék nyelvet tanulni stb.... Szeretnék úgy kb 4-6 havonta haza jönni és nem szeretnék állandóan turista vizumot igényelni.
Ezért kellene elintéznem a többszöri beutazásra szoló látogatói vizumot, amit úgy tudom max 5 évre lehet igényelni. Mennyi az esély hogy ezt megkapom?

Szerintem ahogy igy olvasgattam a turista vizumot megkapnám.
Teljesen jöhiszemü vagyok, törvénytisztelö büntetlen elöéletü.
Anyagi fedezet megvan amig megkapom a vizumot ;)
Repülöjegyet ha kell küld a rokon.
Munkáltatói igazolást csinál nekem a cég szó nélkül. (Mondjuk ezt csak egyszer lehet eljátszani mert nyilvánvaló hogy 4-5 hónapot esetlegesen nem várnak rám. De gondolom ha megkapom vele a többszöri beutazásit akkor 5 évig nem kell ilyen igazolás)
Meghivólevél, teljes felelöséggel stb... ez is megvan.
Itthon hagyom a családomat (élettárs + 1 közös 4 éves leányzó) "biztositéknak" szerintem elég meggyözö lehet.

Segitségeket szivesen fogadok hogy induljak neki a feladatnak. Aki már jártas ez ügyben irhatna egy pár javaslatot.
Ja és egy kérés :)
Ha lehet minden infót magyarúl;)
Más nyelven nem tudok:(
De ha sikerül minden akkor hamar megtanulok:D
Elöre is köszönöm a segitséget!
 

Lipsi

Új tag
Rezso, Hahalman,

Köszönöm a kimerítő válaszaitokat. Ez most kicsit meglepett. Arra számítottam, hogy a pontrendszerrel így vagy úgy meg kell küzdenem, de nem gondoltam, hogy a házasság gyakorlatilag "csupán" azt az 5 pontot éri (a vízum szempontjából).
Tehát akkor benne van a pakliban, hogy ha összeházasodunk, akkor se tudok kimenni és így valószínűleg ő is elveszti a státuszt? (Rezso a barátnőmnek már meg van a státusza/kártyája, csak nem akartalak titeket több oldalas személyes leírással terhelni és ezért maradt ki).
A szponzoráció kicsit nehézkes lesz, mert ahhoz lakást és jövedelmet kell gondolom ott kinn igazolni és mi itthon vagyunk jelen pillanatban Mo-on és nem keressük halálra magunkat.
Attól tartok, hogy jelen pillanatban én a követségen lehet, hogy a túristavízumot se kapnám meg, mert se autóm, se lakásom. Egyedül talán a bankszámlán lévő összeget tudnám felmutatni.
Teljesen egyetértek Hahalman veled abban, hogy nem a pénz az elsődleges a munkáltatónál és a hasonlat is jó volt. Rezsonek egy kis kiegészítés, hogy kontroller nem könyvel, de sajnos abban egyetértünk egy kis hiba nagyon sokba kerülhet. Bár azért már 3-4 éve ebben a szakmában dolgozom angolul-németül, de ezt én tudom és tiszta sor, hogy a munkáltató biztosra akar menni.
A tanfolyamoknak utánanézek. Meg a volunteerkedésnek is. De ugye ahhoz először ki is kéne jutni.
Van valami ötletetek, amit eddig nem említettem és lehet benne esély?

köszönöm előre is,

üdv

Lipsi
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a kimerítő válaszaitokat. Ez most kicsit meglepett. Arra számítottam, hogy a pontrendszerrel így vagy úgy meg kell küzdenem, de nem gondoltam, hogy a házasság gyakorlatilag "csupán" azt az 5 pontot éri (a vízum szempontjából).
Bocsass meg, de ezt hol olvastad? A hazassagi szponzoralasnak SEMMI KOZE a pontrendszeres jelentkezeshez. En azt irtam, hogy az ugyanugy (pontosabban ugyanolyan jellegu) egy hivatalos/papiros eljarast igenyel mint a pontrendszeres (SWC) - ez nem azt jelenti, hogy ugyanazt az eljarast. Mas formakat kell kitolteni, masok a kovetelmenyek, stb.

Hazassagi/elettarsi szponzoralas eseten semminek nem kell megfelelned, bizonyos torvenyi kiteteleket (pld. buntetlen eloelet, feleseged nem tartozik az allamnak, stb.) kiveve.

Tehát akkor benne van a pakliban, hogy ha összeházasodunk, akkor se tudok kimenni és így valószínűleg ő is elveszti a státuszt?
Ha a fenntemlitett torvenyi kiteteleknek megfelelsz (es o is), semmi gond a bejutassal nincs. Azt meg nem igazan ertem, mibol gondolod, hogy a jovendobelid elveszitene a statuszat azert mert teged szponzoral?

A szponzoráció kicsit nehézkes lesz, mert ahhoz lakást és jövedelmet kell gondolom ott kinn igazolni és mi itthon vagyunk jelen pillanatban Mo-on és nem keressük halálra magunkat.
Nem igazan (jovedelem csak egyebb csaladi szponzoralas eseten merul fel), de ehhez el kell olvasnod a kitoltesi utmutatot, mert ott reszletesebben le van irva mint ahogy mi itt be tudjuk masolni.

Sok szerencset!
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Lipsi,

Felreertetted. Ha a parodnak van tisztesseges PR statusza, a vilagon semmi egyeb nem szukseges ahhoz, hogy szponzoralja a kerelmedet. Nem kell semmifele jovedelmet vagy munkahelyet igazolnia, egyszeruen csak itt kell lennie. (Ha Kanadan kivul van, nem lehet szponzor)

Egyebken kb. tudom, hogy mit csinal a kontroller, mivel par evig egyutt eltem egyel, csak az egyszeruseg kedveert egyszerusitettem. :)

Szerintem a parodat villamgyorsan kuldd ki, mielott lejarna a PR statusza, aztan gyorsan adjatok be a kerelmet. Par eve az ilyen kerelmeket kb. 6 honap alatt inteztek. A parom az akkor 7 honapos kislanyunkkal szinten turistakent erkezett, es itt adtuk be szamukra a kerelmet. Ha nem kapta volna meg a turista vizumot, akkor nekunk is ez a rovidebb, de kenyelmetlenebb ut maradt volna.
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Teljesen jöhiszemü vagyok, törvénytisztelö büntetlen elöéletü.

Elöre is köszönöm a segitséget!

Nincs mit sotet barom. Szerinted mi, akik itt elunk/dolgozunk/es ADOZUNK a jovedelmunk utan, mennyire szivesen latunk ilyen pontagyu kibaszott fergeket, akik ide szeretnenek jonni eloskodni, mindenfele torvenyt megkerulve es kijatszva, azert, hogy elvegyek a kenyeret a kanadaiaktol????

Az igazan felhaborito, hogy van pofad "johiszemu, torvenytiszelo"-nek nevezni magad. Ugy tunik, hogy nem csak az agyad halt el, hanem az erkolcsi erzeked is.
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Nincs mit sotet barom. Szerinted mi, akik itt elunk/dolgozunk/es ADOZUNK a jovedelmunk utan, mennyire szivesen latunk ilyen pontagyu kibaszott fergeket, akik ide szeretnenek jonni eloskodni, mindenfele torvenyt megkerulve es kijatszva, azert, hogy elvegyek a kenyeret a kanadaiaktol????

Az igazan felhaborito, hogy van pofad "johiszemu, torvenytiszelo"-nek nevezni magad. Ugy tunik, hogy nem csak az agyad halt el, hanem az erkolcsi erzeked is.

Cseszd me, Rezso, most torolhetem a kavet az orrombol meg a billentyuzetrol...:``:

I mean, I believe in my own style of long and anal-retentive detailing, but I have to admit: sometimes, there is much to be said for your right down to earth (and to the point) approach...:222:
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
En meg nem gyozom a froccsot toltogetni magamnak, hogy megnyugodjak.
Persze ha jobban megnezzuk a korlapjat, nem minosul elmebetegnek, mert Mo-n ez a szemlelet az altalanos, es ennek kialakulasaert nem igazan az ilyen egyszeru emberek a felelosek, hanem a szemet korrupt, gatlastalan es gusztustalan kormanyok. Civilizalt orszagokban az adocsalas sulyosabb bun az emberolesnel is, Mo-n meg gyakorlatilag teljesen termeszetes es a fennmaradashoz nelkulozhetetlen tevekenyseg. Hat hogy a francba tekintene ezt szegeny csunya dolognak?
Na meg egy kicsit puffogok magamban, aztan majd elnezest kerek a shitbagtol. :(
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Civilizalt orszagokban az adocsalas sulyosabb bun az emberolesnel is, Mo-n meg gyakorlatilag teljesen termeszetes es a fennmaradashoz nelkulozhetetlen tevekenyseg.

Haaat... igen. Csak ugye akik ezt a fonalat olvassak informacioert (mar aki egyaltalan hajlando vegigolvasni), tobbsegukben nem igazan figyelnek oda arra az egy temara, amirol a legtobb uzenet szol: hogy ha meg akarod valtoztatni az eleted, eloszor onmagadat kell megvaltoztatnod...

Kulonben meg, blade01, gondolkodj mar el egy kicsit: ha te idejossz dolgozni anelkul hogy adoznal, es itt kihasznalod a tomegkozlekedest/kozbiztonsagot/allamrendszert/egeszsegugyet/iskolat/munkat/kozvilagitast/anyamkinjat, azert ki fizet? Annak a fenntartasaert kinek kell megdolgoznia es adoznia? Vagy itt a penz csak ugy az egbol hullik?
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
blade01,

Elnezest, ha megbantottam volna az erzeseidet. Kerlek, ne itelj elsore, olvasd el meg vagy ketszer. Tudod, itt Kanadaban most van az adobevallasok szezonja, miutan az adohivatal megjavitotta az osszeroskadt szervereit, igy talan nem a legjobbkor pengetted meg a temat.

Hidd el, hogy szivesen latunk mindenkit es szivesen segitunk informacioval mindenkinek, aki azzal a szandekkal erkezik, hogy Kanadat erosebbe es jobba tegye, igy biztositva a sajat maga szamara, szamomra, es a gyerekem szamara kiszamithato es biztonsagos jovot.
 

oma

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy jelen körülmények között hogy lehet szert tenni az 5 éves látogatói vizumra?
Lenne egy távoli rokon Kanadában aki irna meghivó levelet. Teljes felelöséget válalna értem minden tekintetben a kintartózkodásom idelye alatt. Mivel van egy válalkozása is ezért munkám is lenne,pontosabban ezért mennék oda. Persze nem hivatalosan. A munkaválalási vizum procedúrába is benne lenne, de az esélytelen azt mondta. Meg hát sok helyen olvasom hogy borzalmasan macerás és én ráadásul a kritériumoknak sem felelnék meg.
Szóval a lényeg az lenne, ki mennék hozzá dolgozni nem hivatalosan. De úgy állitanánk be mindha csak látogatóba mennék nyelvet tanulni stb.... Szeretnék úgy kb 4-6 havonta haza jönni és nem szeretnék állandóan turista vizumot igényelni.
Ezért kellene elintéznem a többszöri beutazásra szoló látogatói vizumot, amit úgy tudom max 5 évre lehet igényelni. Mennyi az esély hogy ezt megkapom?

Szerintem ahogy igy olvasgattam a turista vizumot megkapnám.
Teljesen jöhiszemü vagyok, törvénytisztelö büntetlen elöéletü.
Anyagi fedezet megvan amig megkapom a vizumot ;)
Repülöjegyet ha kell küld a rokon.
Munkáltatói igazolást csinál nekem a cég szó nélkül. (Mondjuk ezt csak egyszer lehet eljátszani mert nyilvánvaló hogy 4-5 hónapot esetlegesen nem várnak rám. De gondolom ha megkapom vele a többszöri beutazásit akkor 5 évig nem kell ilyen igazolás)
Meghivólevél, teljes felelöséggel stb... ez is megvan.
Itthon hagyom a családomat (élettárs + 1 közös 4 éves leányzó) "biztositéknak" szerintem elég meggyözö lehet.

Segitségeket szivesen fogadok hogy induljak neki a feladatnak. Aki már jártas ez ügyben irhatna egy pár javaslatot.
Ja és egy kérés :)
Ha lehet minden infót magyarúl;)
Más nyelven nem tudok:(
De ha sikerül minden akkor hamar megtanulok:D
Elöre is köszönöm a segitséget!


Blade, tulsagosan tulkomplikaltad a beirasodat. En mar vagy negyedszer olvasom el s meg mindig ugy erzem minden masodik, harmadik mondatod ellentmodanak egyik a masikuknak.
Mi az, hogy "mulkaltatoi igazolast csinal nekem(d) a ceg szo nelkul... de nem varnak ram(d) 4-5 honapot" ?? - peldaul?
Eleve nem hivatalos dolgozas igy kizarva!! (persze, ha ugy ertetted amit irtal,, ahogyan en ertelmezem)
stb, stb....

Kulonben, semmi egyeb nem kell az 5 eves turista vizumhoz, mint egy jol megfogalmazott es hivatalosittatott meghivolevel, az altalad ott kitoltott vizumkeres (tulkomplikalatlanul!), ami a webrol is letoltheto, de a kovetsegrol is felveheted, es $150 CAD dij befizetese. Reggel beadod, delutan megkapod a valaszt.

Meg se probalj nem hivatalosan dolgozni itt, mert nagyon rajtaveszthetsz, orokre kitilthatnak, es JOGOSAN!
 

buszosJani

Új tag
Sziasztok.
Ha jól számítottam, akkor 71 pontom lenne a bevándorláshoz. Jelenleg olyan munkám van, ami nincs rajta a listán. Már három éve buszozok. A korábbi munkáim után lenne meg a pont. De nem ez a lényeg.
Ami érdekelne, a buszozás Kanadában. Nagyon szeretek buszozni, és ha lenne rá lehetőség, akkor ezt inkább csinálnám, mint mást.
Nincs véletlenül valakinek tapasztalata vagy tanácsa, hogy mit és hogyan tegyek, mivel tudok előre készülni?
Olvastam, hogy újra meg kell szerezni a jogsit. Ez rendben van. Magánerőből érdemes? Nekem a Volánbusszal volt egy szerződésem, hogy két évig nem megyek el, és cserébe a saját oktatócentrumukban szereztem meg a jogosítványt ingyen. Persze nem volt ingyen, mert végig alacsonyabb órabért kaptam. De valamit valamiért. Létezik ilyen felétek?
Középfokú angol nyelvvizsgám van, de nemsokára megyek felsőfokúra a Rigó utcába. Elegendő ez ahhoz, hogy reméljek buszos állást?
Most megnéztem az önkéntes munkákat, és találtam is önkéntes sofőr ajánlatokat. Érdemes ilyennel kezdeni, hogy legyen kanadai tapasztalatom, vagy esetleg nagy a kereslet a buszosokra?
Köszönöm a segítséget.
Jani
 

P.Ági

Új tag
Blade01 Ez vicc?

Persze nem hivatalosan.
Meg hát sok helyen olvasom hogy borzalmasan macerás és én ráadásul a kritériumoknak sem felelnék meg.
Szóval a lényeg az lenne, ki mennék hozzá dolgozni nem hivatalosan. megkapom?

Ja és egy kérés
Ha lehet minden infót magyarúl
Más nyelven nem tudok


Kedves Blade,

Azt hiszem jó néhányan pont az ilyen mentalitás miatt próbálunk elmenni Magyarországról.
Az ügyeddel foglalkozni neked túl macerás; az ország nyelvét, ahol dolgozni akarsz nem tudod; a munkához megfelelő képesítésed nincs; ráadásul a törvényel megkerülésével akarsz boldogulni. És ezek után még úgy gondolod valaki szívesen segít neked?
Te inkább maradj, itthon, jobban jársz Te is és aki Kanadában van, az is.

Ági
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére