Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Az sajnos nem jelenthet jot?! En is megneztem most de igazad van, NINCSEN a listan. Viszont honlapja van?! Erdekes nem? Talan ugyvedet kene felkerni, hogy utanna jarjon a dolognak?! :confused:
Elso lepes: fontos, hogy egy ajanlott levelben keresdd meg azt a jogaszt, akivel problemad van. E-mail-ek elvesznek, server-ek lerobbannak, de a csigaposta meg mindig garantalt.;) Belekerul egy kis penzbe, de igy torvenyi/jogi 'papirosvenyt' teremtesz magadnak, amire kesobb hivatkozni lehet.

A levelben udvariasan ird le, mi a problemad es miert, milyen konkret valaszt varsz az ugyvedtol, es jelolj meg egy konkret (es realisztikus - ezert emlitem az alabbiakban a 2-3 hetet) datumot amikorra a valaszat varod.

Ne felejtsd el feltuntetni lakcimed, telefonszamod, es e-mail cimed is, valamint csatold leveledhez a) elozo e-mail-jeid kinyomtatott masolatat, es b) a fizetesi elismerveny/nyugta vagy barmilyen mas (a fizetest igazolo) dokumentum masolatat.

Masodik lepes: a level elkuldeset kovetoen varj kabe 2-3 hetet, hogy az illetekes ugyved reagalni tudjon erre.

Amennyiben semmifele modon nem reagal, keresd fel a kovetkezo weboldalt: http://www.lsuc.on.ca/index_en.html . Ez az Ontario Jogaszok szovetsege, es tagjai felett (tobbek kozott) szakmai erkolcsi felugyeletet (is) gyakorol. A panaszformakat az oldalon belul itt talalod meg (jobboldalt felul kis 'ablak'): http://www.lsuc.on.ca/public/a/complaints/ . Itt talalsz tovabbi informaciot a panaszok elbiralasara, modszerere, jogorvoslati lehetosegekre, stb. is.

Harmadik lepes: toltsd ki a panaszformat (vigyazz hogy minden esemenyt konkretan, datummal egyutt irj be!), csatolj hozza MINDEN olyan dokumentumnak a masolatat ami ezzel az ugyveddel valo egyuttmukodesedet bizonyitja (tobbek kozott ugyanazokat a masolatokat, amit mar az ugyvednek az ajanlott levelben elkuldtel, valamint magat az ajanlott levelnek a masolatat, a nyugtat amit az elkuldesrol/kezbesitesrol a postan adtak, fizetesi bizonylatokat/nyugtakat, e-mail masolatokat, stb. stb. stb.) es kuldd el nekik vagy postai cimukre, vagy az Interneten keresztul (hogy melyik es hogyan lehetseges, azt a weboldal elmagyarazza).

Ugyed papirjait (ti. az emigracios jelentkezesi formakat) NE csatold ide, es SOHA ne kuldj eredeti papirokat!

Negyedik lepes: varj a visszaigazolasra. A szovetseg kapcsolatba fog lepni veled, es vagy megmondja hogy mit ert el ill. tud elerni, vagy (ugyancsak lehetseges) egy masik intezmenyhez fog atiranyitani. EZ INGYENES!

Amennyiben senki nem tud segiteni (ami azert nem valoszinu), meg mindig lehetoseged all arra hogy polgari (sot, valoszinuleg buntetojogi!) pert indits, de a polgari per egy picit draga, habar nem lehetetlen - ha pedig buntetojogi az ugy, kozbuncselekmeny eseten ez egy filleredbe nem kerul.

Vegtelenul sajnalom, hogy ugy tunik (ez nem egy allitas, mindossze a latszat alapjan levont ideiglenes konkluzio) Kanada vilagat egy olyan szemelyen keresztul kellett megismerned, aki szemelyes velemenyem szerint sem a kanadaiakat, sem a kanadai magyarokat, sem a kanadai jogaszokat atlagban semmilyen formaban nem jellemzi.

Altalanossagban beszelve, sajnos itt nagyon sok olyan emigrans el, aki tul buta, korlatolt, vagy lealjasult ahhoz hogy tisztesseges munkaval keresse meg a kenyeret, es igy sajat etnikai/vallasi kozossege legfrissebben erkezett vagy erkezo tagjainak kihasznalasara specializal inkabb. Szerencsere ez nem jellemzo, es minden nemzet/vallas fiaira egyforman igaz - dehat szemet mindenhol akad...:(
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Koszonom, hogy vagy nekunk !!!!!!! kiss
De csak addig, amig szemelyesen is meg nem ismersz...;)

Aranyos vagy, koszonom. Errol jut eszembe a legjobb erveles amit valaha hallottam a fajgyulolet ellen. Dennis Miller-tol jon, es nagyjabol igy hangzik:

"En a fajgyuloletet nemcsak hulyesegnek, de felszines pazarlasnak is tartom. Hisz ha idot veszel magadnak arra, hogy valakit melyebben, szemelyesen is megismerj - a bor alatt annyival tobb es jobb indokot tudsz talalni arra, hogy utald oket!":5:
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
"En a fajgyuloletet nemcsak hulyesegnek, de felszines pazarlasnak is tartom. Hisz ha idot veszel magadnak arra, hogy valakit melyebben, szemelyesen is megismerj - a bor alatt annyival tobb es jobb indokot tudsz talalni arra, hogy utald oket!":5:<!-- / message --><!-- sig -->
__________________

Hahahahaloman
 

Scarboro

Állandó Tag
Állandó Tag
"En a fajgyuloletet nemcsak hulyesegnek, de felszines pazarlasnak is tartom. Hisz ha idot veszel magadnak arra, hogy valakit melyebben, szemelyesen is megismerj - a bor alatt annyival tobb es jobb indokot tudsz talalni arra, hogy utald oket!":5:


:5::5::5: :grin::grin::grin: :5::5::5:
 

szigony

Új tag
Hahalman ismételten csak köszönetemet fejezném ki neked és mindenkinek, aki segíteni próbál.Most,hogy nem éri utol a Torontói ismerösünk,mennyit várjunk vagy már hétfön adjuk fel neki az elsö levelet?Mit javasolsz?Titkon még mindig abban bizom,hogy megérdemelt szabadságát tölti valahol,csak minket még elfelejtett értesíteni a dolgokról:( .
 

sg81

Új tag
hozzászólásokat várok !!

Sziasztok ! Szeretnék Kanadába menni dolgozni, és már több oldalt is elolvastam ezzel kapcsolatban.(kicsit zsong a fejem). Ha jól értem akkor 3 lehetőségem van: 1. letelepedési engedéllyel próbálkozni, de ehhez kevés pontom van. 2. közvetítő cégen keresztül 3. turista vízummal ezzel azt kockáztatva hogy kitoloncolhatnak. Mindenki véleményére kiváncsi vagyok ! ÜDV : Gábor
 

Genovese33

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok ! Szeretnék Kanadába menni dolgozni, és már több oldalt is elolvastam ezzel kapcsolatban.(kicsit zsong a fejem). Ha jól értem akkor 3 lehetőségem van: 1. letelepedési engedéllyel próbálkozni, de ehhez kevés pontom van. 2. közvetítő cégen keresztül 3. turista vízummal ezzel azt kockáztatva hogy kitoloncolhatnak. Mindenki véleményére kiváncsi vagyok ! ÜDV : Gábor


Kedves Gábor!
A 3. ponttal ne is próbálkozz.
2. pont: eléggé húzós, de bátraké a szerencse.
1. pont: Ha az SW vízumhoz nem elég a pont, lehet próbálkozni a quebec-i kivándorlási rendszerrel, a Provincial Nominee Programokkal.
http://www.canada.org.uk/visa-info/processing_times.htm
Itt végig tudod bogarászni mindegyiket.

Nagyon sok lehetőség van, az illegális módot pedig felejtsd el.
 

sg81

Új tag
Köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszoltál. A 3. lehetőséget csak felvetettem nem gondoltam komolyan, bár többektől hallottam hogy sokan így csinálják. Amilyen szerencsém van,rögtön lebuknék. :) A munkaközvetítő cég amire gondoltam a westherald volt, ők közvetítői díj ellenében vállalnak "mindent" (??). (tudom nem a reklám helye). Bár sajnos arról nem találatam infót, hogy a pontrendszerben milyen szakmákat fogadnak el.
Megnéztem a http://www.canada.org.uk/visa-info/processing_times.htm oldalt . Az is igaz hogy csalódtam egy kicsit mert azt hittem tudok angolul, és egy kicsit nehezen érettem meg az oldalt.

üdv, Gábor
 

Ginger

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Tancsi,
mikor adtátok be pontosan a papírokat? Tudod, készítem már a kis privát statisztikámat a feldolgozási időkről...
Gratulálok, hogy már itt tartotok, nagyon sok sikert kívánok Nektek és boldog első Karácsonyt Kanadában!!!
:D
Ginger

Sziasztok!

Örömmel közlöm mindenkivel, aki nyomon követte a "sorsunkat", hogy megérkezett az orvosi papírunk, és holnap reggel már megyünk is a vizsgálatra. Karácsonykor már Kanadában leszünk!!:)
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Most,hogy nem éri utol a Torontói ismerösünk,mennyit várjunk vagy már hétfön adjuk fel neki az elsö levelet?Mit javasolsz?Titkon még mindig abban bizom,hogy megérdemelt szabadságát tölti valahol,csak minket még elfelejtett értesíteni a dolgokról:( .
Szerintem az elso (ti. az ugyvedhez intezett) levelet a csatolt fenymasolatokkal egyutt most azonnal feladhatod, hisz abban kizarolag torvenyben biztositott jogaidnak megfeleloen elszamolast es visszaigazolast kersz csupan.

Amennyiben nem valaszol mondjuk augusztus 20-ig, akkor inditanam el a leveleket/bejelentest/stb. az ugyvedi tabla iranyaban.

Az elso levelet pontosan azert javasoltam, mert (egyelore) valoban nem lehet biztosan tudni, hogy 'csak vakaciozik e' - de 3 het alatt meg a vakacios embernek is reagalnia kell az ugyfel megkeresesere, kulonosen ha elotte mar amugy is tobbszor megprobaltad elerni...

Sok szerencset!
 

Ginger

Állandó Tag
Állandó Tag
Kis magán bevándorlási statisztikámhoz keresek adatokat. Adta be közületek valaki a skilled worker kategóriában a vízumkérelmét 2006 augusztus és 2007 március között?
Végégnéztem ezen fórum utolsó 100 oldalát és a táblázatomban már szerepel néhány tag (Pickwick, Tancsi, Calvan, gverty, albino, Laci268, Jucus4, Scarboro, DoreTheExplora valamint magam és a három tesóm - mi mindhárman beadtuk a kérelmet, némi időkülönbséggel 2007-ben).
De valahogy a szeptembertől márciusig terjedő időszakra nincs senki pedig természetesen nagyon érdekelne, hogy akik ebben az időszakban adták be a kérelmüket, azok hol tartanak....
Természetesen igény esetén bármikor beteszem ide a táblázatot, bár a legtöbb bejegyzett szereplőnél pont az az oszlop, ami miatt a dolog érdekes, még üres. Mármint az, hogy mikor szólították fel az orvosi vizsgálat elvégeztetésére. De hát majdcsak telik a táblázat, magam és mások okulására.........
Ha valakit kihagytam volna, bármikori beadási dátummal 2005 végétől kezdődően, az is jelentkezhetne esetleg, mert minél több adat van, minél több résztvevő, annál jobban látszik, hogy hogy haladnak a dolgok Bécsben.
Az infókat előre is köszi!
Ginger
 

Laci268

Kitiltott (BANned)
Hello mindenkinek !
Ginger mi kb. egyidőben adtuk be veletek, Nektek van már vmi hír ? :)
Azt megtudná vki mondani, hogy Ausztráliába miért nem szeretnek annyira menni az emberek, miért éppen Kanada ?
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
1. Mert messze van. A torontoi 8 oras kozvetlen repulojarattal ellentetben masfel napos tortura.

2. Kanadat az emberek Amerikaval veszik egy kalap ala mielott megerkeznenek ide, es igy sokat hallanak rola, ezert kevesbe ismeretlennek tunik.
 

Tancsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Tancsi,
mikor adtátok be pontosan a papírokat? Tudod, készítem már a kis privát statisztikámat a feldolgozási időkről...
Gratulálok, hogy már itt tartotok, nagyon sok sikert kívánok Nektek és boldog első Karácsonyt Kanadában!!!
:D
Ginger
2006 februárban adtuk be, még az egyszerűsített eljárás előtt. Mindent elküldtünk nagy dossziéban, de a nyelvvizsgák közül az ILTS-et kérték, ez pár hónappal meghosszabította az eljárást, orvosi papírt viszont late 2007 ígérték és a múlt héten jött meg.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére