Bevandorlas Kanadaba

Status
Not open for further replies.

Ginger

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
akkor nyitok egy új topicot a táblázatnak. Mindenki aki úgy gondolja, megírhatja nekem a hiányzó adatait.
Akkor majd rendszeresen frissítem a táblázatot.
De csak holnap nyitok topicot mert mindjárt elalszom...
üdv
Ginger
 

pickwick

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok :)
Ha mar szoba kerult a jogositvany, en epp a kanadait probalom megszerezni, es "okulasul" leirom, mi tortent eddig;
- de mindenek elott: nagyon jo itt lenni! :) Aug. 11-en landoltam... /
Elmentunk az irodaba, ahol be lehet jelentkezni vezetesi vizsgara, es ott azt az informaciot kaptam, hogy a jogsim - amely egy unios, rozsaszin kartya - ervenyesseget, es azt, hogy miota vezetek, a torontoi magyar kovetsegen kell kernem, hogy igazoljak. /Ugyanis egy arva szo nincs rajta angolul es az sem, hogy ennek a kartyanak a kiadasa elott mikor kaptam jogositvanyt/
El is mentem a kovetsegre az igazolasert: 90 dollarba kerul, viszont par nap alatt kesz is lesz. Szoval ezzel a papirral azt erhetem el /ha jol ertelmeztuk a dolgot/ h ogy a G2 megszerzese 2 vizsgaba fog nekem kerulni, nem pedig 4-be.
A konzulatuson egyebkent beszelgettem valakivel, aki azt modta, kerjem el a magyarorszagi biztositom igazolasat is, ami csokkenteni fogja a kanadai biztositasi dijamat. Szerintetek?
Szoval, aki mar Magyarorszagon elkeri ezeket, es nem lakik mondjuk nagykovetseg kozeleben majd itt Kanadaban, idot es talan penzt is megtakarit.
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Pickvick,

"A konzulatuson egyebkent beszelgettem valakivel, aki azt modta, kerjem el a magyarorszagi biztositom igazolasat is, ami csokkenteni fogja a kanadai biztositasi dijamat. Szerintetek?"

Kitorolheteted vele. :( Az a biztosito, amelyik figyelembe veszi, 3x annyit szamit fel alapbol, mint az, amelyik nem, majd azt az igazolasod hatasara felere csokkenti a dijat.
Persze lehet, hogy en voltam lusta, illetve nem volt idom egyenkent es szemelyesen vegiglatogatni azokat a cegeket, amelyek egyaltalan foglalkoztak volna a dologgal.

Ha Burlingtonban vagy, jovo vasarnap elvihetlek loni. (persze csak ha nem lesz hulladek ido .) (most vettem eszre, hogy most vasarnap nem tudok menni)
 

Melitta

Adminisztrátor
Staff member
Rádiós
Kell kerned otthonrol a biztositodtol egy papirt miota vezettel es hogy balesetmentesen.
Ezt le kell forditatnod es hitelesitetni egy notaryval es 3 evet szamolnak be.
Legalabbis jobb helyeken, vagy lehet eppen a kisebb cegeknel?
A szaknevsorban van egy magyarul beszelo biztositos fiatalember Ernie aki biztos pontos infokat ad.
Mindenesetre arat csak akkor fog tudni mondani ha tudod mar milyen kocsira akarsz venni biztositast.
Ja es ne felejtsed el mondani neki ha megkeresed a canadahunt.;)

120 Newkirk Road North Unit 34
L4C 9S7 Richmond Hill
Ontario Canada
<SPAN id=sobi2Details_field_email>Email:<SCRIPT language=JavaScript type=text/javascript> <!-- var prefix = 'ma' + 'il' + 'to'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy64952 = 'etolgyesi' + '@'; addy64952 = addy64952 + 'allstate' + '.' + 'ca'; var addy_text64952 = 'Email'; document.write( '<a ' + path + '\'' + prefix + ':' + addy64952 + '\'>' ); document.write( addy_text64952 ); document.write( '<\/a>' ); //-->\n </SCRIPT> Email<SCRIPT language=JavaScript type=text/javascript> <!-- document.write( '' ); //--> </SCRIPT> Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges<SCRIPT language=JavaScript type=text/javascript> <!-- document.write( '</' ); document.write( 'span>' ); //--> </SCRIPT>
Website
Contact Person: Ernie Tolgyesi
Phone: 905 780 7880
Fax: 905 780 6961
 

Scarboro

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok :)

- de mindenek elott: nagyon jo itt lenni! :) Aug. 11-en landoltam... /

Nagyon orvendek, hogy te mar "landoltal" !! Mivel meg nem lattam semmi infot az utolso lepesekrol ezert kernelek meg, hogy ossz meg velunk, jovobeli landolokkal nehany apro de fontos dolgot:
1) mit vittel magaddal? (gondolok itt butor, vagy ruhanemuk stb)
2) milyen ceggel szalitattal?
3) sacc/kb. menyt fizettel es foleg, hogy mennyi idon belul ert celban a fealadott "csomag" (kontener)
Igaz meg nem vagyok ilyen nagyon kozel de remellem 1szer csak eljon az en idom is es ezek a gondolatok mar mostan foglalkoztatnak.Elore is koszi.
 

dzsyna

Új tag
Azt valaki meg tudná mondani, hogy lehet, hogy Pickwick előbb kapta meg a papírt, mint Tancsi, aki később adta le?
Ez gyakran fordul elő?
Egyébként miért nyúlt meg a várakozási idő ennyire? Több az ember? Miért?

Ja igen és NEGYVENNYOLCHÓÓÓNAP?????
Be kell dilizni, azalatt megöregszik az ember!

Nincs valakinek egy meleg kanadai haverja aki elvenne? :D
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok :)
A konzulatuson egyebkent beszelgettem valakivel, aki azt modta, kerjem el a magyarorszagi biztositom igazolasat is, ami csokkenteni fogja a kanadai biztositasi dijamat. Szerintetek?

Nem tudom Ontario-ban ez hogy megy, de itt British Columbia-ban ez valoban igaz.
Itt az auto biztositas nem privat, hanem allami.
Ha bizonyitani tudod, hogy 5 eve nemvolt baleseted Magyarorszagon akkor itt Te is megkapod a 43% arcsokentest.
 

ilves

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt valaki meg tudná mondani, hogy lehet, hogy Pickwick előbb kapta meg a papírt, mint Tancsi, aki később adta le?
Ez gyakran fordul elő?
Tobb oka is lehet, pl. honapokat adhat az ugyintezes idejehez hianyzo/nem megfelelo papir potlasa, orvosi vizsgalat reszeinek megismeteltetese, background check kulonbozosege (pl. minel tobb orszagban eltel annal valoszinubb, hogy hosszabb lesz). Mi peldaul annak idejen (2000-ben) az (akkor meg csak) baratnommel egy paksametaban de kulon-kulon adtuk be, minden kommunikacio egyszerre jott/ment, de en megis egy masfel honappal kesobb kaptam meg a vizumot mert meg kellett ismetelni a tudorontgenemet.

Egyébként miért nyúlt meg a várakozási idő ennyire? Több az ember? Miért?
Valoszinuleg megnott a jelentkezok szama amikor a pontszamot levittek 67-re. A varakozasi ido mas helyeken pedig mar elotte is eleg csunya volt, a statisztika szerint egy ideig Becs magasan gyorsabb volt mint barmely mas, akar europai, kovetseg. Gondolom ezt az anomaliat sikerult most "orvosolniuk" :confused:
 

Pedroh

Állandó Tag
Állandó Tag
elég nagy a szórás. egy brit fórumon például a Work Permit és LMO idejét gyűjtik: van aki egy hét (!) alatt megkapja az LMO-t, mások 20. hete várnak rá...
 

Ginger

Állandó Tag
Állandó Tag
Hahalman köszi a tippet meg a saját kezű beírást is. Betettem a művet egy saját topicba. Remélem, nem fog ott senki sem hozzáírogatni, mert nem arra csináltam külön helyet a táblázatnak (hanem csak amiatt, hogy jobban hozzáférhető legyen).
Jobb, ha továbbra is mindenki ide írogat ebbe a topicba kérvényügyben is. A másik topicot ahol most a táblázat van, én magam sem fogom nézegetni (csak akkor szándékozom belenyúlni ha változtatok a táblázaton, pl. beleírok dolgokat).
Üdv
Ginger
 

csillag1970

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok Kedves...

...szerencsés már landoltak ill. még várakozók hada.
Pár perce csatlakoztam a fórumhoz. Tegnap éjjel böngésztem az üzenetek sorát és rossz szájízzel tapasztaltam a várakozási idő ilyen mértékű megnyúlását, hisz egy majdnem 5 ill. egy 1 éves Kiscsajszival (és persze az Apukájukkal :)) szeretnénk nekivágni, de hát a 4 év várakozás lelombozott rendesen. S ha jól látom - hála "Ginger" szorgalmának :D - ez a tendencia idéntől igaz csak.
Az elkenődést tovább fokozta, hogy kitöltöttem a www.migrationexpert.com -on található próbatesztet és sajnos nem mentem át a vizsgán.
Szeretnélek megkérdezni Benneteket, vajon ez miért lehet?
4 fős család vagyunk. Én 1 éve diplomásnak számítok (vendéglátó-szálloda közgazda), tavaly a GYES alatt végeztem. A szüléseket megelőzően pénzügyi területen dolgoztam 14 éven át. Párom többszakmás (eddig Ausztria felé élelmiszer exporttal foglalkozott + 7 évet pincérkedett szintén Ausztriában, s még lakatos papírja is van. Németül jól beszél (valamelyest én is): Kanada nem exportál német nyelvterületre :D ?), mindketten közepes angol nyelvtudással rendelkezünk, amit most is épp csiszolgatunk. Lehet, hogy nagyon el vagyok tájolva, de elképzelni sem tudom, mi velünk a baj? Mivel nem látszik, hogy hány pontot értem/tünk el, s hogy egyáltalán melyik válasz mit ér, tanácstalan vagyok. Lehet, hogy ostoba kérdés, de van valakinek tippje?

Még arra is szeretnék a tapasztaltabbaktól rákérdezni, hogy ha sikerülne munkát szereznünk itthonról, akkor az felülírja a 36-48 hónapot? S az itthon egyéni vállalkozónak számító kategória ott létezik számunkra? Magyarán, ha "céget" alapítunk (nem a befektetői 400e dolláros verzióban :( ), az segíthet?

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
csillag1970
 

baligaliba

Új tag
Szia!

Én azt javaslom, hogy először is olvasd végig a fórum ezen témájának néhány száz oldalát egy kicsit még részletesebben, mert rengeteg hasznos infót találsz benne. Tudom elég hosszas munka, de hidd el megéri.:-D

Azon kívül részletes infókat találsz még a hivatalos kivándorlási honlapon.Címe http://cic.gc.ca/

Azt hogy miért nem feleltetek meg rögtön le tudod ellenőrizni a következő címen http://cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/Education.asp

A fenti honlapok angol, vagy francia nyelven elérhetőek.Amennyiben ezek egyikén sem értenéd meg, akkor bizony első körben nyelvtanulás keményen, mert anélkül sajnos nem fog menni. A német természetesen jelen esetben semmit sem ér.

A felsorolt szakmák közül azok, amelyek szellemi területnek számítanak, csak kivándorlás szempontjából lehetnek jók, de munkát kint nem kaptok velük rögtön, mert meg kell szerezni a kanadai megfelelőjét is, amely sok esetben több év újratanulást jelent. A lakatosi papírral szerintem lehet mit kezdeni munkavállalás szempontjából is, mert a kétkezi szakmákkal rugalmasabban bánnak.

Ha itthonról sikerül munkát kapni, az a pontszámításnál jelent többletet, a várakozási időt nem rövidíti.

És javaslom fusd át a tartományi bevándorlási programokat is, mert lehet keresnek lakatosokat és akkor gyorsabb az átfutási idő is.
 

csillag1970

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves baligaliba!

Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál!!!
Ígérem, még többet fogom olvasgatni a fórumot :) . Ami az eddigi tapasztalatom, hogy olykor ellentmondanak egymásnak a tagok, de ez gondolom a sorsok és habitusok különbözőségéből ered!

A Te kérdőíved sokkal egyszerűbb és átláthatóbb. Kiderült, mi a "bajság". Az "egy" (itt legalábbis egy) nyelv, s annak is csak közepes ismerete, mindössze 8 pont (24 helyett), ill. hogy semmilyen közeli kanadai kapcsolatom, múltam, stb. nincs. Minden másnál nincs jelentős pontvesztés, de ez már elég ahhoz, hogy csak 65 (!) pontom legyen. Létezik, hogy két ponton múlhat MINDEN??? Hát persze, hisz ezért van ponthatár! A 4 évről nem is szólva :( !

Lehet, hogy először Angliának kellene nekiugranunk, ott tökéletesíteni a nyelvet (mégiscsak más, mint itthon "kínlódni"!)...

Ostobának tűnő felvetés... a nyelvtudást mikor csekkolják?? Ugyanis, ha magasabb szintűt írunk be, a 3-4 év alatt igazzá válik. NEM CSALNI, csak előrebocsátani szeretném a jövőt!!! Ráadásul nagy-nagy kedvem van egy kis francia tanuláshoz is, legalább alapszinten és hát ennyi idő alatt... hajaj, belefér!

S egy utolsó kérdésvisszacsatolás... (bocsánat, ha értetlennek tűnök!) Tételezzük fel, valahogy szerzünk munkát odakint, s akkor sem mehetünk ki 3-4 éven belül?? De hát melyik munkaadó vár ránk addig??

Köszönöm mégegyszer fáradozásod!!!
csillag1970
 

Scarboro

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Csillag1970.

Tenyleg sok a kerdesed es tenyleg sok a valaszi itt ezen az oldalon csak turelem kerdese oket atbongeszni figyelmesen. Kulonben nagyon is megertem a sok kerdesed es a vagyad, hogy lephess tovabb! Van meg egy rovidebb varakozasu ido a kijutashoz, ahoz viszont itt az oldalon en sem talaltam infot. Ennek az a neve, hogy : Nominee Program, es attol fuggoen, hogy milyen teruletre szeretnel menni, tudsz tajekozodni ugyancsak a www.cic.gc.ca oldalon van nemi info rola. Amugy van egy eleg jo ismerosunk aki nemreg ezen az uton indult el es amenyiben erdekel tudlak tajekozatni a folyamatrol, igaz meg az elejen tartanak de itt 8 honap es 1 ev kozott josoljak a kijutast.
Sok sikert es foleg kitartast!
 

csillag1970

Állandó Tag
Állandó Tag
Amugy van egy eleg jo ismerosunk aki nemreg ezen az uton indult el es amenyiben erdekel tudlak tajekozatni a folyamatrol, igaz meg az elejen tartanak de itt 8 honap es 1 ev kozott josoljak a kijutast.
Sok sikert es foleg kitartast![/quote]

Köszönöm Scarboro a hozzászólást! Hálás lennék, he ezzel a rövid-módszerrel megismertetnél!!!!!!!!!!!!:o
 

Scarboro

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm Scarboro a hozzászólást! Hálás lennék, he ezzel a rövid-módszerrel megismertetnél!!!!!!!!!!!!:o


Azt hiszem ehez a legfontosabb az, hogy kene 1 bevandorlasi ugynok aki elvalalja az ugyet. A "gond" az, hogy eleg draga de az ismeroseink azert valasztottak ezt az utat mert igy minden nemu ugyintezes szakemberre van bizva es fele annyi a varakozasi ido is mint a pontrendszeres.Amugy ok is csaladosak 3 gyermekkel. Hogy pontosan menyiben kerul azt nem kerdeztuk meg konkrettan de gondolom ez az ugynoktol is fugg?! Amit most tudok az az, hogy az arban belefoglaltatik minden nemu hivatalos munka + ha szukseges interjura nenniuk akkor az ugynok elmegy veluk Becsben az interjura. Nos az ismerosinknek ( vagyis a fokerelmezonek) jelenleg mar megszerezte az ugynok a munkaltatot es azt az allam mar le is ellenorizte. A kovetkezo lepes, hogy elinditjak a letelepedesi papirokat.Vegul is nekik semmit nem kell tenni csak kifizetni az elore megbeszelt osszeget aztan varni amig az allam meghozza a szukseges dontest.Hat enyit tudok en most errol. Kinek menyit er meg kimenni es mennyi ido alatt??? Ha idoben tudtunk volna errol a programrol bisztosan mi is ezt valasztottuk volna?!
 

csillag1970

Állandó Tag
Állandó Tag
Scarboro Kedves!

Van rá lehetőség, hogy felvegyem a közvetlen kontaktot az ismerőseiddel? Ha esetleg elzárkóznának, akkor legaláb annyit szeretnék Tőlük megtudni, hogy nagyságrendileg mennyi pénz szükséges az induláshoz (az ügynöki díjra + egyéb illetékekre gondolok) ill. hogy ők milyen kvalitású emberek (nagyjából :) ), már ami a végzettségüket, szakmájukat illeti?!

Úgy írtad, hogy "ügynök, aki elvállalja"...nos, gondolom ez pusztán pénz kérdése, vagy tévednék??? Ők hol találták az ügynöküket? Ha úgy döntünk, lehet ő a miénk is?:confused:

Köszönöm a segítséget!!!
csillag1970
 

Genovese33

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Csillag!
Elnézést, hogy beleszólok, de azért önállóan is érdemes álláskereséssel próbálkozni. Ha összejön, akkor szintén beadható SW vízumra a kérelem, de nem a simplified application-ra, hanem az arranged employment-re, annak átfutási ideje tényleg rövidebb, most jelenleg 6 hónapot írnak (átlagban).
Ha van állásajánlat szintén érdemes az adott állam PN (Provincial Nominee) Programját is megnézni. Nem egynél (különösen a manitobainál), ha az állam jelöl, mint bevándorlót, ezzel a papírral folyamodhatsz ideiglenes munkavállalóiért Bécsben és máris mehetsz. A PR kártyát már megvárhatod odakint.
Felfeljesztett francia nyelvtudással meg lehet nézni a quebec-i rendszert is, valahol előrébb becsatoltam a pontszámítási rendszerüket.
Szóval azért nézz utána minden lehetőségnek és csak akkor bízz meg ügynököt, ha tényleg önállóan nem tudod ezt megoldani.
 

Genovese33

Állandó Tag
Állandó Tag
pickwicknek

Ha mar szoba kerult a jogositvany, en epp a kanadait probalom megszerezni, es "okulasul" leirom, mi tortent eddig;
- de mindenek elott: nagyon jo itt lenni! :) Aug. 11-en landoltam... /

Kedves Pickwick!
Nekem annyi kérésem lenne, hogy elmesélnéd, hogy milyen volt az első két hét? Legfőképp az érdekelne, hogy hogyan találtál albérletet? Úgy hallottam, hogy bevándorlóknak egy kicsit nehezebb, mert nincs referenciájuk, sem bankkártyájuk.
Sokunknak, akik még itthon toporgunk, hasznos lenne szerintem ez az információ.
Nagyon köszi és még egyszer gratula!
Genovese
 
Status
Not open for further replies.
Top