Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves KDina
-
A vallás és a hit között csak marginális különbbség van. Az egyik organizált a másik meg "szabaduszo".
A nagy manufakturák világa lemenöben van, ma mindenki egyéni válalkozo.
-
Azt a "leszületgetést" meg nem értem. En nem invesztálnék sokat az olyan reményekbe. Amit léleknek nevezünk az elválaszthatatlan a testtöl és az pedig egy irreverzibilis állapot. A legjobb ha az "egyszer-élünkre" hangolodsz a hedonizmus utját kövedet. Amit ma megtehetsz ne halasszad egy következö életre mert olyan nincsen.
-
Természetesen nincs abszolut igazságosság de aki magát vatikáni valutával fizetteti ki az ráfog fázni a "tulvilágon" mert ott csak kukacok várnak ránk és nem vastag csekkek az érdemeinkért. A felmentett gyilkosok száma nem nagy.
-
De ha már itt vagyunk nem állom meg megjegyezni, hogy a náci-gyilkosokat pont a Vatikán bujtatta és csempészte ki Délamarikába félreinterpretált szamirtánus-allürökkel.
Ha vki meghal pl gyomorrákban,akkor lehet,hogy előző életében nagyon mohó volt,esetleg drogos volt,vagy: vki vakon született,aztán kiderült,hogy egy előző életében egy perzsa törzs tagjaként ...
- Amit a gyomorrákosokrol, vakokrol, aszmásokrol irsz az nagyon megdöbbentö. Ezzel rátapintottunk a vallások, és a hitek rothado gyökerére. A betegségeknek, szerencsétlenségeknek reális evilági okai vannak!
-
Ez engem arra emlékeztet, miként "tolerálta" a kereszténység 2000 éven keresztül a abszolgaságot a szentirásra hivatkozva (Noah megátkozta a fiát aki nem takarta be a pisilöjét amikor részegen hevert a földön)
-
Ne haragudjál de ez a szemlélet a számomra inhumán. "Hagy hulljon a férgese, megérdemli, miért nem volt jo az elözö életében" Ezekután semmi értelme "felebarátiságrol" beszélnünk.
A holocaustról csak annyit,hogy Németországban az 1960as években volt egy vitamin,amit terhes anyáknak adtak,azonban olyan sok gyerek született láb és kar nélkül emiatt,hogy egy külön kórházat kellett nyitni nekik.
-Lassan nem kapok levegöt. Az öreg nácik a 60-as években már nem voltak szülöképesek. Egyébként altatorol volt szo amibe jobbforgato amisavak voltak. Majdnem elfelejtettem, hogy a "Joistenek" mindig bosszuálloak és ártatlan gyerekeken töltik ki a haragukat, negyediziglen.
A Tsunamit pl az a sok emberi gonoszság okozta,a legtöbb katasztrófát is az emberek maguknak vonzzák be. Most pl. egy csomó ember félelelmben retteg,hogy jaj mi lesz 2012-ben és júj,vége lesz a világnak-hát vége nem lesz
- Borzaszto ez az irrationalizmus amit itt hallok. Tulvilági igazságszolgáltatás, "Isten" aki a vöröskereszten keresztül segit. Vedd már észre, hogy a zunami mögött nem a "Joisten" haragja van hanem a földkéreg mozgása!
-
A Föld egy forro sültkrumpli aminek a vékony héján élünk mi. Ez a nagy csoda! A természeti katasztrofák nem különleges jelenségek hanem a földtörténet kiséröi. A világvégével valo fenyegetés hozzá tartozik a vallások, a magukat "látnoknak" kikiáltok repertoire-jához. Félelem terjesztés és lekaszirozás áll mögötte.
-
A szo "felebarát" a bibliábol származik és rokont, szomszédot jelent. A hitetlenekkel valo bánásmod egy másik etikett szerint zajlik le. Direkt a "felebaráttal" valo bánásmod után ott áll valamenyi szent könyvben hanyadiziglen fogja öket megbüntetni az Isten.
 

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves KDina
A vallás és a hit között csak marginális különbbség van. Az egyik organizált a másik meg "szabaduszo".
A nagy manufakturák világa lemenöben van, ma mindenki egyéni válalkozo.


Ha ez tényleg így van,hogy csak marginális különbség van,akkor árulj el nekem vmit,mert nem értem: miért van az,hogy én hiszek Istenben,de még a sok keresztény is támad engem,mert nem állok be az ő egyházukba,mert azzal nem értek egyet,vmint,hogyan adhatok neked-mint ateistának- igazat némely dologban,ha amúgy a vallás és a hit egy és ugyanaz?
-
Azt a "leszületgetést"
meg nem értem. En nem invesztálnék sokat az olyan reményekbe. Amit léleknek nevezünk az elválaszthatatlan a testtöl és az pedig egy irreverzibilis állapot. A legjobb ha az "egyszer-élünkre" hangolodsz a hedonizmus utját kövedet. Amit ma megtehetsz ne halasszad egy következö életre mert olyan nincsen.


Ha nem érted,akkor miért nem jársz utána és vélemenyezed majd akkor,ha már érteni fogod? A lélek miért elvászthatatlan a testől? A lélek nem anyagi.Akkor? Az egyszer élünk miatt tart ott a világ,ahol,mert mindenki azt hiszi,h bmit megengedhet magának,mert csak egyszer él.
-
Természetesen nincs abszolut igazságosság de aki magát vatikáni valutával fizetteti ki az ráfog fázni a "tulvilágon" mert ott csak kukacok várnak ránk és nem vastag csekkek az érdemeinkért. A felmentett gyilkosok száma nem nagy.


Nem csak a gyilkosság a bűn,a pletyka is az.

Amit a gyomorrákosokrol, vakokrol, aszmásokrol irsz az nagyon megdöbbentö. Ezzel rátapintottunk a vallások, és a hitek rothado gyökerére. A betegségeknek, szerencsétlenségeknek reális evilági okai vannak!


Igen? Mi a ráknak a reális oka?Ha megfejted akkor meg is találtad a rák ellenszerét.

Ne haragudjál de ez a szemlélet a számomra inhumán. "Hagy hulljon a férgese, megérdemli, miért nem volt jo az elözö életében" Ezekután semmi értelme "felebarátiságrol" beszélnünk.


Látod? Nem akarsz Istenben hinni,mert szted kegyetlen,mert büntet,meg sok a szenvedés és Isten miért nincs ott és miért nem segít,holott te is azt mondod: hulljon a férgese. Isten ezeket a "férgeseket" nem akarja elpusztítani,hanem jó útra akarja őket téríteni. Hogy legyen béke a földön,ha nincs megbocsátás? És akkor Istenre fogod te is,hogy mennyi szenvedés van? Ha gonoszságra gonoszság a válasz,akkor sosem lesz béke és ez nem Isten hibája.

Lassan nem kapok levegöt. Az öreg nácik a 60-as években már nem voltak szülöképesek. Egyébként altatorol volt szo amibe jobbforgato amisavak voltak. Majdnem elfelejtettem, hogy a "Joistenek" mindig bosszuálloak és ártatlan gyerekeken töltik ki a haragukat, negyediziglen.
- Borzaszto ez az irrationalizmus amit itt hallok. Tulvilági igazságszolgáltatás, "Isten" aki a vöröskereszten keresztül segit. Vedd már észre, hogy a zunami mögött nem a "Joisten" haragja van hanem a földkéreg mozgása!


Azért meg ne fulladj!
Ki ír arról,hogy az öreg nácik nem voltak,vagy voltak szülőképesek? Ez teljesen lényegteln, Sztem nem értetted meg,amit írtam. Ez az öreg náci,amikor meghal,akkor a lelke majd X idő után újra születik egy másik testben egy másik anyától és akkor majd úgy,h nem lesz lába. Miért? Mert előző életében "öreg náci" volt.
-
A Föld egy forro sültkrumpli
aminek a vékony héján élünk mi. Ez a nagy csoda! A természeti katasztrofák nem különleges jelenségek hanem a földtörténet kiséröi. A világvégével valo fenyegetés hozzá tartozik a vallások, a magukat "látnoknak" kikiáltok repertoire-jához. Félelem terjesztés és lekaszirozás áll mögötte.


Persze,h nem lesz világvége,én is tudom. A vallásosok hiszik azt,h lesz.Kezded érzékelni már,hogy a hit és a vallás nem ugyanaz?
-
A szo "felebarát"
a bibliábol származik és rokont, szomszédot jelent. A hitetlenekkel valo bánásmod egy másik etikett szerint zajlik le. Direkt a "felebaráttal" valo bánásmod után ott áll valamenyi szent könyvben hanyadiziglen fogja öket megbüntetni az Isten.

A szomszéd az héberül shachen, a rokon pedig kashur. A két szó nem ugyanaz,max az angolban. A barát pedig héberül chaver.
Beszélek héberül,úgyhogy beszélgethetünk ezekről a szavakról.
Mellesleg,ha már az angolnál maradunk a szomszéd az mióta rokon?Mindegy,Jézus megmondta: szeresd az ellenségeidet.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves KDina
-
A marginális különbbség az irrationalizmusban van. Teljesen mindegy, hogy minek nevezitek a lényt. Abban reménykedsz, hogy a fohászaidat odafennt valaki lehallgatja és idöszakosan megváltoztatja a kedvedért (a mások kárára) a természeti törvényeket. A természeti jelenségeket (földrengés, villám) isteni beavatkozásnak tekinted és nem rationálisan magyarázhato eseménynek. Hogy mikor mit tekintesz "Isteni jelnek" az teljesen tetszöleges.
-
Megmondom öszintén, hogy ez engem aggaszt. Mi van, ha a "hang" azt mondja neked, hogy tegyél el engem lábalol?
-
Hogy a "lélek" elválaszthatatlan a testtöl azt könnyen leelenörizheted ha iszol egy kupicával, beütöd a fejed, lemegy a vércukrod vagy véletlen epilepsziás vagy. A "lélek" az agy terméke, már bocsánat, ahogy a pisi a veséjé.
-
Es azért mert az ember egy csodálatos lény ezért kell az örömöket hajkurásznunk amig lehet.
-
A vallás belénkvert a 2000 év alatt egy büntudatot, a gyönyörü csodálatos világunkat, siralomvölgyének kiáltotta ki és hiteget egy tulvilági jutalommal amit nem tud igazolni.
-
Nem igaz, hogy a hedonizmus, az örömökre valo törekvés tönkretenné a világunkat, pont ellenkezöleg. Aki azért nem öli meg az embertársát mert fél a tulvilági büntetéstöl az nem egy megbizhato ember. Ha lenne egy Isten aki mindent tud annak átkéne látni ezen a szitán. Tehát a pokollal valo fenyegetés nem hat, nem javit a világunkon.
-
Nem véletlen, hogy a civilizált országokban eltörölték a halálbüntetést. (Erdekes, hogy a halálbüntetés eltörlését az egyházak, a vallásos emberek nem szorgolmazták, söt a visszaállitását követelik.)
-
Ezek az emberek nem fogtak fel semmit a világ müködéséböl mert a szabályozást "kivülröl irányitottnak" tekintik.
-
Aki az örömöket hajszolja az csak a természettel és a társadalommal öszhangba tudja ezt a leghatásosabban tenni. Ha pedig nem kerülök konfliktusba a természettel (nem zabálom tele magam, vigyázok az egészségemre) akkor azzal az örömök is halmozodnak. Ugyan ez érvényes a szociális kapcsolatokra is. Az én érdekem is, hogy a szomszéd fia elvégezze az iskolát, hogy ne legyek hülyékkel körülvéve, hogy ne üssön engen valaki agyon az utcán és a másik halála az én veszteségem is.
-
A világ csak azért tud müködni mert különbözöek vagyunk és mindegyikünkre szükség van a másikra.
Ez rationálisan beláthato, nem kell ehez mese fenyegetés ami az életünket megkeseriti.
-
A gyilkossághoz vezetö konfliktusok oka, hogy "emotionálisan" reagálunk. (a rablogyilkosságok száma alacsony)
Eltekintve a vallási konfliktusokat (ma is az decimálja az emberiséget a legjobban) az indulatbol elkövetett ölések száma nagy. Elég valakinek az anyját lekurvázni máris ugrik a bicska. Egy nemiszervre utalás (középsö uj) és az autovezetök máris ütik egymást. Rationális gondolkodás megov ilyentöl.
-
A "Zabigyerek, kurva" megjegyzések a vallások által belénkoltott ösztönöket váltanak ki belöllünk. Védekezünk az ilyen rágalmazások ellen mert a biblia szerint ha beigazolodna meglennénk kövezve.
-
Nem mondhatod komolyan, hogy a rák oka az elözö életedben elkövetett bünök megtorlása a Joisten álltal?
Latod ez a totális irrationalizmus, ez a tudományokat ignorálo vakság ami engem a vallások ellen felböszit és kritikára kényszerit.
-
En nem mondtam azt, hogy "hulljon a férgese", én azt mondtam ha te a bajt és betegséget egy megérdemelt büntetésnek tekinted akkor te gondolkodsz ugy. Ez pedig elképesztö.
-
En azt mondtam, hogy a 60-as években nem sok fogamzásképes náci volt. Aki a 30-as évek végén felnött volt az a 60-as évek végén nagy valoszinüséggel már meddö volt, vagy veszélyeztetett terhes, függetlenül attol milyen politikai elveket vallott.
-
Hogyne lenne utba a világ vége, az vitathatatlan, csak nem kristálygömbböl vagy a macska szinéböl fogjuk megtudni milyen közel van vagy messze.
-
Most ne merüljünk bele a "felebarát" értelmezésében mert ahány helyen jelenik meg a szo anyi értelme van.
Ha Jézus azt mondja, hogy "szeressem az ellenségemet" akkor tul sokat követel töllem. En azt perverznek találom.
-
Az embereknek nem kell szeretniük egymást csak kikell jönniük egymással. Ha barátság vonzalom lesz belölle akkor hozzájött valami plusz.
-
 

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves KDina
-
A marginális különbbség az irrationalizmusban van. Teljesen mindegy, hogy minek nevezitek a lényt. Abban reménykedsz, hogy a fohászaidat odafennt valaki lehallgatja és idöszakosan megváltoztatja a kedvedért (a mások kárára) a természeti törvényeket. A természeti jelenségeket (földrengés, villám) isteni beavatkozásnak tekinted és nem rationálisan magyarázhato eseménynek. Hogy mikor mit tekintesz "Isteni jelnek" az teljesen tetszöleges.

Én mindig azt mondom,hogy legyen meg Isten akarata és ha ő nem látja jónak,hogy kikerüljek a szarból,akkor hagyjon benne,mert ez valszeg a fejlődésemet szolgálja. Nyilván kérem,hogy enyhítse,vagy szüntesse meg,de mindig hozzáteszem,hogy: de ahogy te jónak látod rám nézve.Azzal,h nekem megváltozik vmi az életembe,miért lenne az másnak a kárára?
Nem minden természeti jelenség Isten beavatkozása,ezt is írtam. Az emberek vonzzák be a gondolataikkal.

-
Megmondom öszintén, hogy ez engem aggaszt. Mi van, ha a "hang" azt mondja neked, hogy tegyél el engem lábalol?

Nem tudom milyen hangról beszélsz,mert hozzám semmilyen hang nem beszél.Eleve tudom,hogy a gyilkolás az bűn,így akárki mondhatna akármit nekem,akkor se fogok ölni.Szóval akkor?
-
Hogy a "lélek" elválaszthatatlan a testtöl azt könnyen leelenörizheted ha iszol egy kupicával, beütöd a fejed, lemegy a vércukrod vagy véletlen epilepsziás vagy. A "lélek" az agy terméke, már bocsánat, ahogy a pisi a veséjé.

Nem értem ezt a gondolatmenetet...hogy jön a lélekhez az agy,meg a vércukor szint?
A lélek nem egy végtermék,sem anyagi dolog,így anyagból (agyból,ahogy te írod) nem is létezhet.
-
Es azért mert az ember egy csodálatos lény ezért kell az örömöket hajkurásznunk amig lehet.

"Építő" gondolat.Csak egyesek nem örömöket hajkurásznak,hanem lopnak,csalnak,hazudnak,ölnek,stb.stb. "mert egyszer élünk."
-
A vallás belénkvert a 2000 év alatt egy büntudatot, a gyönyörü csodálatos világunkat, siralomvölgyének kiáltotta ki és hiteget egy tulvilági jutalommal amit nem tud igazolni.

Hát ez a vallás. Aminek én nem vagyok tagja. Az én hitem szerint semmilyen jutalom nem jön, a halálunk után megyünk szépen az asztrálsíkra,onnan a nekünk való szférába,majd ha kell vissza születünk a földre,de ha szerencsénk van,akkor egy magasabb szférába jutunk,ahonnan nem kell.Végigmegyünk évmilliók alatt a föld körüli szférán,7 van,majd akkor jutunk az 5.Napkörbe. Most a 6, Napkörbe vagyunk a kozmoszokkal és a földdel. Az 5 napkörben szintén millió kozmosz és bolygó van,szférákkal együtt,azokat mind-mind végig kell járnunk és így tovább és így tovább,mire elérünk X milliárd év múlva az 1 Napkörbe,ahol Isten van.


-
Aki az örömöket hajszolja
az csak a természettel és a társadalommal öszhangba tudja ezt a leghatásosabban tenni. Ha pedig nem kerülök konfliktusba a természettel (nem zabálom tele magam, vigyázok az egészségemre) akkor azzal az örömök is halmozodnak. Ugyan ez érvényes a szociális kapcsolatokra is. Az én érdekem is, hogy a szomszéd fia elvégezze az iskolát, hogy ne legyek hülyékkel körülvéve, hogy ne üssön engen valaki agyon az utcán és a másik halála az én veszteségem is..

Mit értesz pontosan örömök hajszolása alatt?Mondjuk én nem azt írtam,hogy baj,ha vki boldog,hanem ha az egyszer élünk elv miatt romboló hatásúvá válik.
-
A világ csak azért tud müködni mert különbözöek vagyunk és mindegyikünkre szükség van a másikra.
Ez rationálisan beláthato, nem kell ehez mese fenyegetés ami az életünket megkeseriti.

Hát,h azért műxik a világ,mert különbözőek vagyunk-azt nem tudom,de hogy mindenkire szükség van,az biztos.Ki mondta,hogy nem?És ki fenyegeti az életedet?
-
A gyilkossághoz vezetö konfliktusok oka, hogy "emotionálisan" reagálunk. (a rablogyilkosságok száma alacsony)
Eltekintve a vallási konfliktusokat (ma is az decimálja az emberiséget a legjobban) az indulatbol elkövetett ölések száma nagy. Elég valakinek az anyját lekurvázni máris ugrik a bicska. Egy nemiszervre utalás (középsö uj) és az autovezetök máris ütik egymást. Rationális gondolkodás megov ilyentöl.

Ha téged szétvet a düh,mert vki ócsárol,meg sérteget,meg bemutat,vagy akármi-akkor nem hiszem,hogy tudsz racionálisan gondolkodni. Tehát az én véleményem szerint nem a racionális gondolkodás óv meg,hanem a lelkiismereted.

Nem mondhatod komolyan, hogy a rák oka az elözö életedben elkövetett bünök megtorlása a Joisten álltal?
Latod ez a totális irrationalizmus, ez a tudományokat ignorálo vakság ami engem a vallások ellen felböszit és kritikára kényszerit. .

Nem csak az az oka.Lehet vállalt szenvedés is,hogy ha esetleg a gyereked ezt felvállalta és meghal leukémiában,akkor miatta Istenhez fordulhatsz,a halálának ez volt az oka.Vagy lehet próbatétel Istentől,hogy mennyire erős a hited,ha rákos leszel.Sok olyan ember van,aki egész életében szolgálta Istent,semmi komolyabb betegsége,vagy anyagi gondja,vagy akármi baja nem volt és kap egy rákot,haldoklik és akkor megtagadja Istent mondván: én szolgáltalak egész életemben és ezt kapom??Nincs is Isten! Na és akkor ennyit a hitéről,ami nem volt erős.Ez egy próbatétel.

Az embereknek nem kell szeretniük egymást csak kikell jönniük egymással.
Ha barátság vonzalom lesz belölle akkor hozzájött valami plusz.

És a szeresd ellenségedet erről szól,hogy ki jössz a másikkal és nem köpködöd meg,csak azért,mert más a véleménye,vagy bmi.

Nagyon elmentünk ilyen bizonygatós féleségbe,meg a ki győz meg kit-én úgy érzem,úgyhogy én itt akkor kiszállnék,mert nem célom megváltoztatni a véleményedet.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag

Ha nem érted,akkor miért nem jársz utána és vélemenyezed majd akkor,ha már érteni fogod? A lélek miért elvászthatatlan a testől? A lélek nem anyagi.Akkor?

Annyi minden van, ami nem anyagi és hisznek a létezésében (öntudat, információ, stb) én nem is értem miért a lélek létezése ellen tiltakoznak a matéria-hívők?

Az egyszer élünk miatt tart ott a világ,ahol,mert mindenki azt hiszi,h bmit megengedhet magának,mert csak egyszer él.
.

Egyszer élünk, azt teszünk amit akarunk, elég a vége felé meggyónni bűneinket, aztán irány a Mennyország. :mrgreen:
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves KDina
-
Köszönöm, hogy elmondtad a nézeteidet és meghallgattad a véleményemet. Többet nem is kivánhat az ember magának.
-
Kedves Asperrimus
-
Az ember az ismeretlen megnevezésére kitalálta magának az Istent. Emberek akik nem voltak képesek elvont fogalmakkal dolgozni azok a történelem folyamán egyre jobban megszemélyesitették ezt a szot. (Megjegyezzem, hogy a középkorban még a papok nagy része sem tudott irni és olvasni, a szerzetesekröl nem is beszélve. Ezért képekkel, comics-okkal terjesztették a mythosokat, az Isten szo tartalommal töltödött fel.
-
Vannak akik a kornak megfelelöen egy "designerröl", egy kostruktörröl beszélnek aki néha az ivarsejtek génjein csavar egyett, hogy jol nézzünk ki. Ha a gének hibát mutatnak akkor a Sátán volt rajta, halljuk.
-
Egy zsido topikban a "megfoghatatlan Istent" még mindig olyan komolyan veszik, hogy lenem irnák a nevét. Minden féle irásjelet kevernek bele, hogy az ember azt hihetné e-mail cimekröl van szo.
-
Egy ilyen megfoghatatlan "@sten" fogalommal nincsen semmi bajom. Számomra a türhetetlen, a veszély ott kezdödik ha egy püspök a New Orleanst szétrombolo orkánt Szodomának a sorsával hasonlitja össze. A ráknak és a többi betegségnek az okát pedig az "elözö életünkben elkövetett büneinkér kapott büntetésnek" titulálja.
-
Egy liberális zsido, aki hisz a "kimondhatatlan @stenbe" az nem csinál magának illuziot arrol, hogy mi jön a halál után. Ez nincs ellentmondásban azzal a reménnyel, hogy a halálunk után (egyszer, valamikor) ujra együtt leszünk (valamilyen formában) a szeretteinkkel. A remény az nem hit. (A Nap-körök amikröl irsz az számomra kunfus)
-
Hogy a "relax-hez" milyen modszert használsz, csendes sabatot, vagy énekelsz a vasárnapi "füstös misén" az tök mindegy. Még az sem számit miként állitod össze az étlapdat. Fö, hogy "különleges körülmények között" mindent ehessél, hogy a "traditiod" ne tiltcsa meg neked az orvosi beavatkozást az életed megmentéséhez.
-
Mégegyszer, nekem a "konkret Istenekkel" van problémám akik ellentmondanak a természettudományos ismereteinknek, akik irrationális magyarázatokhoz lesznek leráncigálva az égböl olyan kérdésekhez amikre rationális feleletet is tudunk adni.
-
Az ilyen idelyétmulta figurák nagyon veszélyesek a gyerekek gondolkodásmodjának a fejlödésére, az emberi psychére, és megzavarják az emberek közötti békés együttélést, megodhatatlan konflikusokhoz vezetnek aminek a végén (tapasztalatok szerint) harc és gyilkolás áll.
-
Ha ez theophobie akkor én valoban ebben szenvedek.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kyra
-
Aki tudja, hogy "csak egyszer élünk" az jobban vigyáz magára és a szeretteire, mind aki egy "second life-ban", egy "feltámadás-partyban" reménykedik.
-
Az sokkal felelöségteljesebb, ovatosabb. De hol lennének akkor a vallások éltetö elemei a "mártyrok"?
Ki robbantaná fel magát az aluljároban ha nem lenne Isten aki "bonuszpontokat" osztogat?
-
Az életet kell megszeretettni az emberekkel és nem a halál utáni vágyakozást szüzlányokkal kecsegtetö menyországok hazudtolásával. A tetteinkért itt a földön fogjuk megkapni a büntetésünket vagy a jutalmunkat.
-
Az erkölcs forrása nem az istennek a beképzeléséböl ered hanem egy evolutios örökség.
 

angela1221

Új tag
Biblia sorozat gyerekeknek

Jó napot kívánok! Idén jelent meg egy gyerekeknek szóló könyvsorozat a Bibliáról. Az első rész csomagjába olyan történetek tartoznak, mint Noé, Ábrahám, Jákob, József, Mózes, Kivonulás Egyiptomból, Pusztai vándorlás, Az ígéret földje...
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag

-
Kedves Asperrimus
-
Az ember az ismeretlen megnevezésére kitalálta magának az Istent. Emberek akik nem voltak képesek elvont fogalmakkal dolgozni azok a történelem folyamán egyre jobban megszemélyesitették ezt a szot. (Megjegyezzem, hogy a középkorban még a papok nagy része sem tudott irni és olvasni, a szerzetesekröl nem is beszélve. Ezért képekkel, comics-okkal terjesztették a mythosokat, az Isten szo tartalommal töltödött fel.
-
Vannak akik a kornak megfelelöen egy "designerröl", egy kostruktörröl beszélnek aki néha az ivarsejtek génjein csavar egyett, hogy jol nézzünk ki. Ha a gének hibát mutatnak akkor a Sátán volt rajta, halljuk.
-
Egy zsido topikban a "megfoghatatlan Istent" még mindig olyan komolyan veszik, hogy lenem irnák a nevét. Minden féle irásjelet kevernek bele, hogy az ember azt hihetné e-mail cimekröl van szo.
-
Egy ilyen megfoghatatlan "@sten" fogalommal nincsen semmi bajom. Számomra a türhetetlen, a veszély ott kezdödik ha egy püspök a New Orleanst szétrombolo orkánt Szodomának a sorsával hasonlitja össze. A ráknak és a többi betegségnek az okát pedig az "elözö életünkben elkövetett büneinkér kapott büntetésnek" titulálja.
-
Egy liberális zsido, aki hisz a "kimondhatatlan @stenbe" az nem csinál magának illuziot arrol, hogy mi jön a halál után. Ez nincs ellentmondásban azzal a reménnyel, hogy a halálunk után (egyszer, valamikor) ujra együtt leszünk (valamilyen formában) a szeretteinkkel. A remény az nem hit. (A Nap-körök amikröl irsz az számomra kunfus)
-
Hogy a "relax-hez" milyen modszert használsz, csendes sabatot, vagy énekelsz a vasárnapi "füstös misén" az tök mindegy. Még az sem számit miként állitod össze az étlapdat. Fö, hogy "különleges körülmények között" mindent ehessél, hogy a "traditiod" ne tiltcsa meg neked az orvosi beavatkozást az életed megmentéséhez.
-
Mégegyszer, nekem a "konkret Istenekkel" van problémám akik ellentmondanak a természettudományos ismereteinknek, akik irrationális magyarázatokhoz lesznek leráncigálva az égböl olyan kérdésekhez amikre rationális feleletet is tudunk adni.
-
Az ilyen idelyétmulta figurák nagyon veszélyesek a gyerekek gondolkodásmodjának a fejlödésére, az emberi psychére, és megzavarják az emberek közötti békés együttélést, megodhatatlan konflikusokhoz vezetnek aminek a végén (tapasztalatok szerint) harc és gyilkolás áll.
-
Ha ez theophobie akkor én valoban ebben szenvedek.
Kedves Ernő!
A Biblia Istene konkrét személy. Én magam sokszor tapasztaltam meg a létezését, de ezt nem tudom neked bebizonyítani. Sok más ember is tapasztalta a létezését, akik szintén nem tudják bizonyítani, de mivel a rokon lelkek egymással érzik jól magukat, ezért közösségekbe járnak. Másrészt vannak olyan emberek, akik hozzád hasonlóan soha nem tapasztalták Isten létezését, de otthon azt tanulták, hogy ápolni kell a szent tradíciókat, ezért ők is közösségekbe járnak.

Én sem tapasztaltam meg a létezését addig, amíg nem kezdtem el keresni. Azt is megmondom őszintén, hogy miután elkezdtem keresni, még hosszú évekig semmi tapasztalatom nem volt, csak egy belső meggyőződés, hogy Ő létezik. Amikor tapasztalatból is megismertem Őt, akkor megint hosszú évek teltek el, mire elkezdtek megsűrűsödni ezek az érintések. Ami azonban meglepetés volt számomra, az igazából nem is az Istennel való találkozás volt, mivel hittem előtte is, hogy Ő létezik, ezért számítottam rá. Az igazi meglepetés az volt, amikor a gonosz személyét is megtapasztaltam, hogy ő is létezik, és sajnos nagyon is jól van, de legalábbis sokkal jobban, mint ahogyan ezt szeretnénk. Biztosíthatlak, hogy mind Isten, mind pedig a démonok sokkal valóságosabbak, mint holmi illúzió, és valódi intelligencia húzódik meg mögöttük, amely magasabb annál, mint amit mi emberek tudunk felmutatni. Afelől is biztosítalak, hogy tapasztalatból tudom azt is, hogy a bibliai hitre reagálnak: Isten is reagál a hitre, de a démonok is reagálnak rá, és félnek tőle. Mindezt lehetetlen bebizonyítani másoknak, különösen egy ateista embernek, aki már hosszú évekkel ezelőtt elhatározta, hogy nem hajlandó hinni, sem Isten, sem pedig a Sátán létezésében. Amiről írok, meg vagyok győződve, hogy nem illik bele a te világképedbe, ezért nem is tudod addig elfogadni, amíg ragaszkodsz ahhoz. Ehhez jogod van. Nekem meg ahhoz van jogom, hogy a saját megtapasztalásaimnak higgyek, és ne a rókának, aki miután nem ért el egy fürt finom szőlőt, ezzel kommentálta:"Mindegy! Úgyis savanyú volt." Abban is biztos vagyok, hogy egy ateista ember logikus válasza erre, ha a megtapasztalásaimat igyekszik elbagatellizálni, beleilleszteni a maga világképébe, akár mint hazugság vagy mint pszichózis, vagy valami ennél is durvább, mondjuk bolondság, őrültség, skizofrénia, vagy bármi más, csak nem a valóság. Ez engem azonban egyáltalán nem zavar, mert én átéltem. Ahogy Pál is mondja: "Tudom, kinek hittem, és bizonyos vagyok benne, hogy Ő az én nála letett kincsemet meg tudja őrizni ama napra." Hogy erről mit gondol egy kívülálló, megmondom őszintén, nem igazán érdekel, bár legkevésbé sem szeretnék cinikus lenni.
 

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
Annyi minden van, ami nem anyagi és hisznek a létezésében (öntudat, információ, stb) én nem is értem miért a lélek létezése ellen tiltakoznak a matéria-hívők?


Egyszer élünk, azt teszünk amit akarunk, elég a vége felé meggyónni bűneinket, aztán irány a Mennyország. :mrgreen:

Látod,ez az.Én sem értem,hogy pont a lélekben miért nem lehet "hinni".

Tudod,ez a: most mindent úgy csinálok,ahogy nekem jó,majd Isten úgyis megbocsát.Hát lesznek meglepik az biztos :D
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Kedves KDina!

Mivel tudsz héberül, szeretnék kérni egy szivességet. Valamikor úgy 95-körül, volt szerencsém olvasni egy teológiai elemző könyvet. Abban volt egy rész a teremtési szövegekről és azt írták, hogy az eredeti szöveg rosszul lett fordítva. A "Teremté tehát Isten a két nagy világító testet:" szövegrésznél, állítólag a teremtés szó helyett a "láthatatlanból tette láthatóvá" fordítást kellett volna alkalmazni. Tudom, hogy az ószöv. nyelve részben óhéber, részben arámi, de lehet hogy tudsz segíteni. Köszönöm.
 

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves KDina!

Mivel tudsz héberül, szeretnék kérni egy szivességet. Valamikor úgy 95-körül, volt szerencsém olvasni egy teológiai elemző könyvet. Abban volt egy rész a teremtési szövegekről és azt írták, hogy az eredeti szöveg rosszul lett fordítva. A "Teremté tehát Isten a két nagy világító testet:" szövegrésznél, állítólag a teremtés szó helyett a "láthatatlanból tette láthatóvá" fordítást kellett volna alkalmazni. Tudom, hogy az ószöv. nyelve részben óhéber, részben arámi, de lehet hogy tudsz segíteni. Köszönöm.


Szia!

Nagyon szívesen segítek,csak kérlek írd le nekem a héber szöveget,hogy értelmezni tudjam!
Ha esetleg óhéber,vagy vmi nehezebb,akkor sincs baj,mert nagyon jó barátaimat meg tudom kérdezni ez ügyben,akik Izraelben élnek és hátha tudnak benne segíteni.
 

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
Frank!

Én most olyat találtam a Tórában (nem tudom,h erre gondolsz-e pontosan),hogy:
וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים, אֶת-שְׁנֵי הַמְּאֹרֹת הַגְּדֹלִים: אֶת-הַמָּאוֹר הַגָּדֹל, לְמֶמְשֶׁלֶת הַיּוֹם, וְאֶת-הַמָּאוֹר הַקָּטֹן לְמֶמְשֶׁלֶת הַלַּיְלָה, וְאֵת הַכּוֹכָבִים.
Vagyis: És teremtett Isten két nagyszerű fényességet: (Az a szó a héberben,hogy "gadol- הַגָּדֹל jelent nagyszerűt és nagyot) A nagy fényesség uralja a nappalt/napot (a hayom-הַיּוֹם itt nem az égitest!Mert a Nap a héberben: shemesh-שמש,mondjuk itt az lenne értelmes magyarul,hogy "uralja a napokat",mert akkor meg tudjuk különböztetni a sima napot az égitesttől,de a héber szövegben csak nap van,nincs többesszámban) a kis fényesség uralja az éjszakát és a csillagokat.

Erre gondoltál?Mert itt pl a magyarban is félreértések vannak,ugyanis a napot azt összekeverik az égitesttel,holott a héberben azt két külön szóval fejezik ki.
Héberül a "láthatatlan" az "szamoj" (סמוי),de ilyen szót itt ebben nem találtam,így sztem az téves,hogy láthatatlanból tette láthatóvá."
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
A lélek az anyag?

- Amikor 9 éves voltam, majdnem elütött egy kamion. A barátaim után szaladtam át az úton, de amikor megláttam a kamiont megálltam és nem tudtam megmozdulni. A kamion kb. fél méterre állt meg előttem. Egyszerre láttam magam kívülről és forgott az életem filmje a fejemben. Hogyan láthattam magam kívülről?

- Anyagra csak anyag tud hatást gyakorolni. A csokievés örömhormont vált ki a szervezetünkben, anyag gyakorol hatás egy anyag kiválasztására. Amikor a templomban egyedül vagy, mi váltja ki azt a mérhetetlen megnyugvást és örömérzetet, milyen hormonok szabadulnak fel és hogyan?

- A lélek megérzi a másik lélek jelenlétét. Egy bűncselekmény helyszinén érdekes kísérletet végeztek. Megmérték a szobában lévő növények bioáram-termelését. Amikor a feltételezett elkövető lépett be a szobába a növények idegesek lettek, több áramot mértek a leveleknél.

- Állítólag a Nobel-díjas Curie házaspár végzett egy fizikai kisérletet egy kislánnyal. A kislány ismert médium vol. A házaspár megmérte a kislány testének elektromos ellenállását nyugalmi állapotban, majd amikor transzba esett, ismét megmérték. A transz állapot ideje alatt a kislány testének ellenállása lecsökkent, tehát anyagi részecskék léptek ki a testéből.

Nekem meggyőződésem, hogy a lélek az anyag.

A+l%C3%A9lek+%C3%A9s+az+%C3%A9rz%C3%A9kek.jpg
 

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
A lélek az anyag?

- Amikor 9 éves voltam, majdnem elütött egy kamion. A barátaim után szaladtam át az úton, de amikor megláttam a kamiont megálltam és nem tudtam megmozdulni. A kamion kb. fél méterre állt meg előttem. Egyszerre láttam magam kívülről és forgott az életem filmje a fejemben. Hogyan láthattam magam kívülről?

Testelhagyás. Kiléptél a testedből. Nekem is volt ilyen,elég érdekes érzés.

- Anyagra csak anyag tud hatást gyakorolni. A csokievés örömhormont vált ki a szervezetünkben, anyag gyakorol hatás egy anyag kiválasztására. Amikor a templomban egyedül vagy, mi váltja ki azt a mérhetetlen megnyugvást és örömérzetet, milyen hormonok szabadulnak fel és hogyan?

"Anyagra csak anyag tud hatást gyakorolni- egy anyagi világban.
A templomban pedig Isten léte az,ami a lelkedre hat és az váltja ki a megnyugvást és az örömérzetet.Ez pedig hat a testre.A lélek az összekötő kapocs a test és a szellem között.

- A lélek megérzi a másik lélek jelenlétét. Egy bűncselekmény helyszinén érdekes kísérletet végeztek. Megmérték a szobában lévő növények bioáram-termelését. Amikor a feltételezett elkövető lépett be a szobába a növények idegesek lettek, több áramot mértek a leveleknél.

Minden embernek van lelke. Ezek a növények sztem nem áramot termeltek,hanem a rezgésük reagált az elkövető alacsony rezgésére,amit a lelke adott le.

- Állítólag a Nobel-díjas Curie házaspár végzett egy fizikai kisérletet egy kislánnyal. A kislány ismert médium vol. A házaspár megmérte a kislány testének elektromos ellenállását nyugalmi állapotban, majd amikor transzba esett, ismét megmérték. A transz állapot ideje alatt a kislány testének ellenállása lecsökkent, tehát anyagi részecskék léptek ki a testéből.

A médiumok nem elektromosságot adnak le,hanem energiát. A szellemeknek tiszta energia kell,pl a vér az nagyon nagy energia hordozó.


Nekem meggyőződésem, hogy a lélek az anyag.

A lélek az sohasem anyagi,mert a lélek az halhatatlan. Halál után, vagy,amikor alszunk,akkor a lélek elhagyja a testet és az asztrál síkra megy. Ezt régen,amikor a halott egy sötét szobában volt és ott virraszottak mellette,csak egy gyertya világított,akkor lehetett látni egy fénylő kis pontocskát,ahogy a lélek elhagyta a testet.

Ja,egyébként szívesen,hogy utánajártam neked a héber fordításnak,még jó,h válaszra sem méltattál,hogy azt kerested-e,amit beidéztem,vagy sem,....Szóval szívesen máskor is.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a magasabb rendű hatást tud gyakorolni az alacsonyabbra, de fordítva nem. Az anyagi világ alacsonyabb rendű, mint a szellemvilág. Ezért a szellemvilág képes az anyagi világot befolyásolni, az anyagi világ azonban nem tud hatni a szellemvilágra. A szellemvilág azonban kétpólusú. Az egyik oldalt világosságnak vagy fénynek, a másik oldalt sötétségnek nevezi a Biblia. A fény Istentől jön, ezért ez az Ő királysága. A sötétség a gonosztól jön, ez a Sátán birodalma. A földi létet pedig a halál árnyékának nevezi a Biblia, amely beárnyékolja az emberiség életét. Isten birodalma magasabb rendű, mint a Sátán birodalma, ezért Isten befolyást tud gyakorolni a sötétség birodalmára, de a Sátán tehetetlen Isten birodalmával szemben, viszont a mi világunk a tekintélye alatt van - sajnos.

A vér valóban különleges. A Biblia szerint a vér hordozza a lelket, és ezért nem szabad a vért megenni. Amikor az emberek kifordulnak önmagukból és elkezdik egymást gyilkolni, akkor az a vér, amit kiontanak, teljesen megrészegíti a démonokat, és a magasabb rendű gonosz szellemeket, valamint azokat az embereket, akiket leuraltak. De a kiontott vér egyben Istenhez is kiált, mégpedig bosszúért. Ez alól egyetlen kivétel a Názáreti Jézus Vére, amely Isten életét hordozza, ezért nagyobb erő van egyetlen cseppjében, mint a Sátán királyságának minden ereje. Ez a vér, Jézus Vére, nem bosszúért kiált, mint Ábel vére, hanem kegyelemért. Ezért Jézus Vére képes arra, hogy az ember minden bűnét eltörölje, és mindazokat a sátáni kötelékeket felbontsa, amelyeknek az alapja a bűn, amit az ember elkövetett. A Biblia kijelentése szerint azonban egyedül Jézus Vére képes ezekre, és semmi más.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére