Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Status
Not open for further replies.

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
-
Kedves Frank
-
A nationalizmus a vallással párositva egy különlegesen veszélyes tandem mert az Istent könnyü alibifunktioként használni. Nekem az ilyen szindarabok láttán borsozik a hátam.
-
A nagyhatalmak ugy látszik tudták miért volt fontos a NATO-ba valo gyors felvételünk. :cry:
-


Kivételesen igazad van, Ernő, de jó volna, ha nem csak akkor borsózna a hátad, ha a fenti veszélyre rólunk magyarokról és a keresztényekről asszociálsz.
 

xrm

Állandó Tag
Állandó Tag
A Biblia csak egy rosszul fordított könyv ,amit mindenki úgy magyaráz ahogy akar...
A tudományról mit sem tudó emberek képzelgéseit tartalmazza...
Miért van az,hogy minden /jó nem minden,csak amit én ismerek/ vallás esetén a vallási vezetők jól éltek/élnek és azt prédikálják,hogy a szegénység mekkora jó dolog ...:confused:
Miért állítja legtöbb vallás,hogy csak az ő hite az "igaz" hit ?

Maradjunk a kereszténységnél,ha valami olyasmit kérdezek egy paptól /katolikus/ ,amit nem tud megmagyarázni,ami ellentétben áll a Biblia tanításaival akkor csak azt a választ kapom,hogy isten útjai kifürkészhetetlenek...

Miért csodálkozunk rajta,hogy a biológiai szükségleteitől megfosztott cölibátust fogadott papok pedofil szörnyekké válnak ?
A sokszor évtizedekig elnyomott szexuális vágy kitör belőlük,de ha van isten akkor ezt hogy engedheti meg ???:confused:

És az utolsó nagy kérdés: isten mindenható ?
Tud isten olyan tárgyat létrehozni amelyet még ő sem tud elmozdítani ?
Akár igen,akár nem a válasz ,a mindenhatósága megdőlni látszik ...:D
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves steve3
-
Ne haragudj de nekem az az érzésem, hogy te a saját politikai programmod elé fogod azt a bizonyos "felsöbbrendü lényt, akit tisztelünk"mert a tekintélyére hivatkozva nagyobb sikereket remélsz..

Kedves Ernoe!

Szerintem ebben a dologban tévedsz,mert ugyan kitől várna tekintélyt steve??
Talán tőlünk ismeretlenül??
Szerencsére itt kötetlenül tudunk társalogni úgy,hogy nem kell megfelelni mások elvárásainak,ill.az alapvető viselkedési procedúrától eltekintve.
Az irásokból azért kitűnik,hogy valaki valóban hiszi is azt,amit mondd,vagy csak imitálja.
Aztán megfigyelhető a valódi emberség egymás iránt,és a burkolt "mások leigázása" is.

Benned azt tisztelem,hogy emberséges vagy,és hogy nem rejted véka alá véleményedet!

-
Amikor arrol van szo, hogy hogyan éltek és gondolkodtak többezer éve az emberek de, hogy valaki még mindig innen keresen ki magának "viselkedési sablonokat", probáljon feleletet adni a hétköznapi életünkre.
A viselkedésünk mintájának kiválasztása nem "korszakfüggő".
Ha valaki a szentirásban fedezi fel önmagát,és abban talál feleletet kérdéseire -hát tegye-

Abban viszont igazad van,hogy lehetne idézgetni ,amitől bizony megrettennénk.Ezért is hagytam abban anno,a biblia olvasását.
Azonban tiszteletben tartom azok véleményét,akik ebben a "szent könyvben" látják,és találták meg a kiutat önmaguk számára.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Ha már az emberektől a hegyek el lettek véve, legalább a hitük legyen meghagyva.

A nationalizmus a vallással párositva egy különlegesen veszélyes tandem mert az Istent könnyü alibifunktioként használni. Nekem az ilyen szindarabok láttán borsozik a hátam.

Kedves Ernő,

Ahhoz, hogy valaki megértsen egy "színdarabot", nem árt, ha ért is belőle valamit. Nem az értelmi képességeidet vonom kétségbe, csak arra szeretném felhívni a figyelmed, hogy nagyon távolra kerültél a "színpadtól". Talán ez lehet az oka, hogy nem ismered fel a szereplőket és azt sem igazán érted, hogy ki mit mond.
Másokkal is előfordult, hogy a hátsó sorokból nem látták és nem értették a szereplőket és el-el bóbiskoltak a színházban, nincs ebben semmi kivetnivaló. Amit viszont nem értek, hogy ha valaki végigbóbiskolta a darabot a hátsó sorokban, amit látott vagy hallott azt sem tisztán értette, hogyan veszi a bátorságot, hogy színikritikát írjon?????

En nem tartom barátságápolonak ha valaki a szinpadon keresztény szimbolummal és székely kapuval a háta mögöt nyafogo hangon azt énekli, hogy "Adjátok vissza a hegyeinket".

Látod kedves Barátom, erről beszéltem, a hallásod már nem a régi. Nem azt mondta a művész, hogy "hegyeinket", hanem azt, hogy "hegyeimet". A látásoddal is baj van, az igaz, hogy a keresztet felismerted, de addig már nem jutottál él, hogy azok sírkeresztek gyertyákkal. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy ha valaki csak melegedni jár színházba, legalább a főcímet elolvashatná. Ha nem fáradt el a szeme, talán még a szerző nevét is megtalálja a plakáton, de ennek csak akkor van jelentősége, ha mond is neki valamit a név.

Mielőtt beszélsz, legalább nézd meg, hogy mit jelent az a szó, hogy nacionalizmus és ha van időd, talán megkereshetnéd, hogy ki volt Wass Albert.
Természetesen ez csak egy javaslat, nem kényszer.

Amint tapasztaltam, nem igazán sikerült az információk begyüjtése de azért a színikritikát folytatod.

Nem akarok ebben a "forro" helyzetben, amikor magyarországon pártok vannak hatalmon akiknek területi követeléseik vannak és a visszaszerésen "dolgoznak" mert a cigányösszeverés csak training ehez nekik, veled erröl beszélni mert azzal csak olajat öntenék a tüzre. Hidd el a külföld aggodalommal figyeli a fejlödést.

Ne haragudj Ernő, de a hozzászólásaidról a falusi nénikék jutnak az eszembe, akik a kispadon megbeszélik a világ dolgait, félreértett, félig megértett információk alapján. " A pesti jányomtól azt hallottam, hogy...." stílusban mondod a rémhíreket a nagyvilág előtt. A megítélés szempontjából, számomra csak az a kérdés, hogy hozzászólásaid a vallásokkal és Magyarországgal kapcsolatban, jóhiszemű tévedések sorozata vagy egy lejáratókampány tudatos része?

Az aláírásszövegedben szereplő idézet szellemisége /a négy fal közé szorított vallások/, némi aggodalommal tölt el, de még mindig szeretném feltételezni a jóhiszeműséget, ezért segítek a dolgok megértésében.

Wass Albert 1908. január 8-án született erdélyi főnemesi család sarjaként, a Kolozs vármegyei Válaszúton. A család 1047-ig vezeti vissza eredetét. /Erdélyi kedves Ernő, az a magyar határ túloldala./ A német emigráció évei alatt is nemzete felemelkedéséért fáradozott. Bajorországban földmérői, majd éjjeliőr állást kapott. Ekkor írta az Adjátok vissza a hegyeimet! címû regényét, 1945-ben.

Hol van itt nacionalizmus kedves Ernő?

"Nézzétek urak: idestova ötven esztendeje már, hogy belerángattatok ebbe a játékba. Játszottatok az én bőrömön háborút és országosztást, ideoda ajándékozgattatok engem s a hegyeimet, mint ahogy gyermekek ajándékozzák a játékszereket egymásnak. S én ötven esztendeig engedelmesen játszottam nektek mindent, amit csak parancsoltatok: kisebbségi sorsot, megaláztatást és elnyomatást, üldöztetést nyelvem és fajtám miatt, fölszabadulást és katonásdit. Játszottam háborút. Lelkesedést és halálfélelmet, rámenős bátorságot és fejvesztett menekülést, játszottam kétségbeesést, fájdalmat, dühöt, elvesztett háborút. Játszottam elvesztett otthont és elvesztett családot, csikorgó fogú bosszúvágyat és hadifogságot, játszottam hontalan bujdosást, magányos, kóborló farkassorsot az emberi rengetegben ... urak, nekem elég volt. Én nem játszom tovább. Adjátok vissza a hegyeimet!"

Nem határrevizióról beszél, hanem arról, hogy egy erdélyi ember szeretne végre hazatérni, politikai üldöztetés és félelem nélkül.!!!!

Amit én írtam, hogy "Ha már az emberektől a hegyek el lettek véve, legalább a hitük legyen meghagyva." pontosan erre vonatkozik. Politikai érdekek miatt játszottak az emberi sorsokkal. Most úgyszintén politikai érdekek miatt lejáratókampány folyik a vallások ellen, több külömböző vonalon. Ha bármimódon célbajutna az amit Te is képviselsz, a vallások, minden vallás, jogilag lenne a négy fal közé szorítva, és nem lehetne átadni az utókornak, sem iskolákban, sem templomokban. Ez a félelmetes Ernő, és nem a HAZASZERETET!!!!

/A hazaszeretet az nem nacionalizmus, de látom neked ez már nem sokat számít./
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kivételesen igazad van, Ernő, de jó volna, ha nem csak akkor borsózna a hátad, ha a fenti veszélyre rólunk magyarokról és a keresztényekről asszociálsz.
Kedves Kyra_
-
Hidd el, hogy én az uj hazámban is felemelem a szavamat ha igazságtalanságot látok. En nem vagyok profi-tüntetö, nem keresem a konfliktusokat de a "hallgatás beleegyezés".
-
Egy demokratia csak ugy tud müködni ha mindenki hozzászol.
Erdekes, hogy itt nem ugy szoktak nekem válaszolni az emberek, hogy mit szolok bele, nem innen valo vagyok hanem tárgyilagosan.
-
Vannak akik attol félnek, hogy az ország hire azáltal romlik ha valaki kritizálja öket. A valoság azonban, hogy a kritika hiánya káros. Káros mert kritika nélkül nincs fejlödés, káros mert a hiánya egy diktatura jele.
-
A diktaturáknak egy tévedhetetlen idikátora, hogy vagy elfolytják a kritikát vagy nem tárgyilagosan reagálnak rá.
Magyarországon most az a divat, hogy a kritizálotol "megvonják a magyarságát". Csak az számit hazafinak aki kokárdába öltözik. Nekem ez az érzésem.
-
Egyszerüen nem fér a fejembe, hogy hogyan engedhetitek meg, hogy 2000 egyenruhás hadgyakorlatot végezzen.?
En attol tartok, hogy nemcsak a cigányok fosnak töllük hanem a békés emberek is akik automatikusan az erösebb mellé állnak.
-
De beszéljünk inkább Jézusrol. Csak melyikröl? Arrol aki odatartotta az arcát vagy aki korbácsot vett a kezébe és ezért keresztre feszitették.?
-
Szerintem Jézus egy teljesen normális ember volt akit az egyházak arra használtak fel, hogy átvegye a mártir szerepét ami a kor embereinek a hétköznapja volt. A kollektiv szenvedés mindig elviselhetöbb. Még hatásosabb ha a cellatársunk az "isten fia."
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Amit viszont nem értek, hogy ha valaki végigbóbiskolta a darabot a hátsó sorokban, amit látott vagy hallott azt sem tisztán értette, hogyan veszi a bátorságot, hogy színikritikát írjon?????
A kérdés teljesen jogos, és ugyanezt kérdezem én is a Bibliával kapcsolatosan, nem Tőled, hanem általánosságban a topikot látogatóktól.
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt hívják csusztatásnak és kioktatásnak....

Én ugyan nem akartam ebben a topicban írni semmiről..
De felháborítónak tartom , hogy még mindig azok oktatnak ki másokat, akik szintén nem teljesen informáltak, vagy azt nem is merem feltételezni a tények ismeretében szándékosan írnak le valamit..

Wass Albertet háborús bűnökért elítélték, ezért menekült Németországba, majd onnan mivel kiadták volna Romániának az Egyesült Államokba....

Egy költő, író hiteleségét nem csak a szakmai hozzáértése, hanem emberi tartása is jellemzi....
Wass Albert feleségül vette unokatestvérét, hogy a család anyagi helyzete egyensúlyba kerüljön. Ő maga írta le nem szerelmi , érdek házasság volt részéről. Amikor menekülni kellett felesége, apósa segítette. Felesége fordította műveit és készítette elő a kiadást , neki köszönhette, hogy egyáltalán megjelenhettek művei...
Ezt gyorsan meg is köszönte neki azzal, hogy Amerikába érve ezt elfelejtve "új életet" kezdett... Mikor felesége utánna ment , nemes egyszerűséggel visszaküldte....
Fia hiába lett magas rangú NATO tábornok az Európai Főhadiszálláson Magyarország a períratok ismeretében elzárkózott Wass Albert fehérre festésétől...
Igen Néro is korának egyik legismertebb költője volt, még sem
oktat ki senkit. senki rá hívatkozva....
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves steve3
-
Ne haragudj de nekem az az érzésem, hogy te a saját politikai programmod elé fogod azt a bizonyos "felsöbbrendü lényt, akit tisztelünk" mert a tekintélyére hivatkozva nagyobb sikereket remélsz.
Ezt a politikai programot nem én találtam ki.Ha én találtam volna ki,abból nem sok haszna származna az emberiségnek.És mivel Jézus az emberré lett Isten a" párt" vezetője ,a sikereket remélem. Mert mindenki odajut,ahova a mestere.Ezért jól meg kell néznünk ki a pártvezérünk.
-
A szentirás azért áll olyan sok könyvböl, hogy mindenki találjon valami idéznivalot minden adott helyzethez.
Gondolod,hogy ilyen egyszerű cselt eszeltem ki magam ellen?
Eljátszok egy olyan színdarabot,ahol én vagyok a rendező és a szereplő is?
Mintha egy felvilágosodás elötti, vagy a sztalinidökben megjelent könyvet olvasnék amikor a soraidat látom.
Kicsit ódivatú ember vagyok.De hát engem így kell tolerálnod.
A felvilágosodás koráról,pedig lehetne beszélgetni,mennyiben volt világosodás és mennyiben homályosodás.
Hiszen a fejlődés menete dialektikus.A fő csapásirány az érdekes.
-
A "szentiráskutatást" azt megtudom érteni. Amikor arrol van szo, hogy hogyan éltek és gondolkodtak többezer éve az emberek de, hogy valaki még mindig innen keresen ki magának "viselkedési sablonokat", probáljon feleletet adni a hétköznapi életünkre, hogy ez a könyv legyen az alkotmányunk alapja, azt nem tartom helyesnek.
Nincs sok értelme önmagában a szentíráskutatásnak.Önmagában a szentírás nem is lehet "alkotmányunk" alapja,hanem csak Jézus Krisztus a Szentlélek által aki belülről oktat,egyenként bennünket.Itt kezdődik az izgalmas interaktív kapcsolat.A holt betűkben nem lehet reményünk.Ez argumentum.
-Jézus Krisztus pedig korszerű példa ,az emberi fejlődés csúcsa,minden Istenhívő ember számára.Divinizáció,megistenülés.

Még az a szerencse, hogy csak kipikézed a kevésbé embertelen idézeteket. En csak attol félek, hogy ha tovább olvasod a könyvet rábukkansz a gorombaságokra és nem tudom hogyan fogod azokat értelmezni.
Nem kell ettől tartanod,a Szentlélek Jézus Szelleme,az Atya Szelleme.Ő a legjobb Nevelő.A gorombaságok" ruhák",egy új mondanivaló számára,ami összefügg az előző mondanivalóval.A szentírás több lépcsőben közöl mondanivalót.Az Ige (vagy Tóra)ruhája,teste,lelke,lelkének lelke.
Az ember fejlődik a fejlődés szabályainak megfelelően.
Ahogy egy régi imarészlet is kéri:"..és szelídítsd meg a vadakat..."
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A német emigráció évei alatt is nemzete felemelkedéséért fáradozott. Bajorországban földmérői, majd éjjeliőr állást kapott. Ekkor írta az Adjátok vissza a hegyeimet! címû regényét, 1945-ben.
Kedves Frank

-
Wass Albert 1944-ben nem menekültként került Németországba hanem a Magyar Hadsereg tisztjeként.
Abban az idöben a zsidok voltak üldözve magyarországon akikröl ö szinte az összes regényében ellenszenvesen ir..
-
Zsidoellenesség, stereotyp antiszemitizmus találhato minden emigratioban irodott regényében. A zsidokat ugy állitja be mint hazug, veszélyes, rafinált, integrátiora képtelen, anyagias embereket akik a kommunizmus és más "bomlaszto" ideologiákat hordoznak magukban, akik maguknak köszönhetik a holocausztot. Ezeket az elöitéleteket nem a szereplök szájábol hallod hanem az egész ugy van megirva mindha egy normális tény lenne. Ez a borzaszto.
-
Elég elolvasnod a "Mensch an der Landstrasse" cimü müvét amit egyszer véletlen megvettem a bolhapiacion. Ebben aztán találsz socialdarwinizmusta és nationálszocialista propagandát dögivel. Nyilaskeresztes mult ugy látszik nem játszik már szerepet magyarországon.
-
Hogy a romániai halálraitélése mögött mekkora szerepet játszott az arisztokrata multja ami a kommunistáknak biztos nem tetszett azt nem tudom, de szeplötelennek nem tartanám.
-
Szinte alig van magyar akinek a rokonai között ne lennének Erdélyböl menekült vagy ottragadt rokonai.
Ha a régi fényképeket nézem az én rokonaim is otthagyták kelletlen a "hegyeiket" de egy önámitás azt mondani, hogy a magyar kisebbség Romániában lenne a legnagyobb Europában. A keleteuropában élö Oroszok de még a nyugat-europában élö törökök is többen vannak.
-
Vigasztaljuk inkább magunkat azzal, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia dölt össze és igy az Osztrákok ugyananyit vesztiettek mint mi.
-
Megosztott fájdalmat könyebben lehet elviselni.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Én ugyan nem akartam ebben a topicban írni semmiről..
De felháborítónak tartom , hogy még mindig azok oktatnak ki másokat, akik szintén nem teljesen informáltak, vagy azt nem is merem feltételezni a tények ismeretében szándékosan írnak le valamit..

Wass Albertet háborús bűnökért elítélték, ezért menekült Németországba, majd onnan mivel kiadták volna Romániának az Egyesült Államokba....

Kedves Barátom, háborúban ez már csak így szokás, hogy amiért az egyik oldal megbecsülést ad, ugyanazért a másik oldal kötelet. Most már csak az a kérdés, hogy Te kit tartassz háborús bűnösnek. Elfelejtetted leírni, hogy kik ítélték el ....

"1946-ban koholt vádak alapján – távollé-
tében – halálra ítélte. Már ebben az évben kérte ügyének felülvizsgálatát. Takaró Mihály irodalomtörténész 2004-ben megjelent A gróf emigrált, az író otthon maradt címû, Wass Albertrõl szóló tanulmánykötetben megállapítja: „A román és a magyar sajtóban 1990-tõl napjainkig gyakran visszatérõ és igaztalan vád vele szemben, hogy ha ártatlannak tartotta magát, miért nem kérte õ saját maga ügyének felülvizsgálatát. Azért igaztalan és nemtelen már e kérdés felvetése is, mert Wass Albert már 1946. szeptember 17-én levélben szándékozott kérni ügyének felülvizsgálatát. Tette ezt annak ellenére, hogy a román hatóságok – ez bizonyított tény –, hivatalosan soha nem értesítették az ellene hozott halálos ítéletrõl.”
Wass Albert tanúvallomásában olvasható: „Mint a másfél milliós erdélyi magyar néptöredék fiatal nemzedékének írója, hivatásomat mindenkor szerencsétlen kis népem szolgálatába állítottam… Tudomásomra jutott, hogy Romániában halálra és vagyonom elkobzására ítéltek. Az indokokat nem ismerem, azonban lelkiismeretem tiszta, és fölemelt fejjel állok a világ közvéleménye elé, védelmet és elégtételt kérve. Nem lehet, hogy csupán azért, mert valaki mint író az önállóság és a szabadság híve, koholt vádakkal halálra ítélhetõ legyen…Tudom, hogy a román nacionalizmus Erdély másfél milliós magyarságának elpusztítására törekszik, így elsõsorban a szellemi embereket akarja útjából félreállítani…"

De tulajdonképpen nem Wass Albert perét folytatjuk, hanem arról volt szó, hogy a bemásolt videó és az utána leírt mondatom alapján, a vallás és a nacionalizmus lett összekapcsolva és ebből adódóan a félelemkeltás. Szóval, még mindig nem tudom, hogy kinek és mely mondata volt nacionalista.

Természetesen nem kioktatás és nem magyarkodás, csak egy halk figyelemfelhívás, talán kérdés, hogy ha Te pl. az 56-os eseményekben az orosz tankokat lövő embereket még mindig háborús bűnösnek tartod, nem kellene-e elgondolkodni azon /csak játszunk el a gondolattal/, hogy aranybetűs soraidat talán rossz helyen írkálod. Nem baj, szólásszabadság van. Csak úgy eszembe jutott a gondolat. A világért sem szeretnélek megítélni, csak a lelkiismeretedre hallgass. Nem kioktatás, de ezt a fórumot volt háborús bűnösök és kalandorok, vagy azok leszármazottai hozták létre, ha nem tévedek, a magyarok összetartozásának, a magyarságtudat /nem nacionalista/ erősítése érdekében. Természetesen az is lehet, hogy én tévedek.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves steve3
-
Nem ugy gondoltam én, hogy te a Jézust tolod elöre a propagandádhoz.
Egyáltalán az itt irokrol mind jo véleménnyel vagyok. Beleértve a Frankot is.
-
Mindanyiunk mögött más sors van, mindanyian másképp látjuk a világot. Sokszor egészen mást értünk ugyanazon a dolgon. Különössen a vallással vagyunk igy mert beleszülettünk.
-
En nem akarom a nézeteimet másra kényszeriteni. Azt nem is lehet. Egy picit megpiszkálni azonban nem árt egyetlen egy beidegzett nézetnek sem. A bérmálásnál egy pofont kap a gyerek a püspöktöl, hogy felrázza.
-
Tekintsed ugy, hogy felakarlak rázni téged. :rolleyes:
 

nórika01

Állandó Tag
Állandó Tag
A Biblia csak egy rosszul fordított könyv ,amit mindenki úgy magyaráz ahogy akar...
A tudományról mit sem tudó emberek képzelgéseit tartalmazza...
Miért van az,hogy minden /jó nem minden,csak amit én ismerek/ vallás esetén a vallási vezetők jól éltek/élnek és azt prédikálják,hogy a szegénység mekkora jó dolog ...:confused:
Miért állítja legtöbb vallás,hogy csak az ő hite az "igaz" hit ?

Maradjunk a kereszténységnél,ha valami olyasmit kérdezek egy paptól /katolikus/ ,amit nem tud megmagyarázni,ami ellentétben áll a Biblia tanításaival akkor csak azt a választ kapom,hogy isten útjai kifürkészhetetlenek...

Miért csodálkozunk rajta,hogy a biológiai szükségleteitől megfosztott cölibátust fogadott papok pedofil szörnyekké válnak ?
A sokszor évtizedekig elnyomott szexuális vágy kitör belőlük,de ha van isten akkor ezt hogy engedheti meg ???:confused:

És az utolsó nagy kérdés: isten mindenható ?
Tud isten olyan tárgyat létrehozni amelyet még ő sem tud elmozdítani ?
Akár igen,akár nem a válasz ,a mindenhatósága megdőlni látszik ...:D
Kedves xrm!
Köszönöm, hogy benéztél és nyomot hagytál magad után....
Remélem, hogy a valós életben, ha bemész egy házba, nem kiabálod le az ott lakókat. Nem azért ,mert nem illik(nem is illik), hanem azért, mert embereket sértesz meg. Nem gondoltál bele, hogy akik itt fórumoznak azok is érző emberek? Nem látod őket, de hidd el, éreznek ők is. Vallom, hogy minden kimondott szónak(és leírtnak is) súlya van.Valakit eltalál, és megsebződik.
Egy megtörtént történetet had írjak le.Egy gimnáziumi osztályba járt egy nyomorékként született fiú. Ez a fiú tornából fel volt mentve,de az órákon jelen kellett lennie. A fiú egyszer ott lábatlankodott az öltözőben,s tornatanára így kiáltott rá: Menj innen te töpörtyű! Vagy másfél évtizeddel később kiváló kutató lett belőle, akit többszörösen kitüntettek. Ez az ember egyszer felakasztotta magát. Zsebében cédulát találtak, amelyre kuszán, ceruzával ezt írta:Minek éljen egy töpörtyű?
Ha legközelebb erre jársz (és előveszed a jobbik modorodat, hiszem hogy az is van neked), nyugodtan kérdezz, és ha tudunk válaszolunk. Szeretettel Nórika

"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták."
Máté 7:12
 

xrm

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves xrm!
....
Ha legközelebb erre jársz (és előveszed a jobbik modorodat, hiszem hogy az is van neked), nyugodtan kérdezz, és ha tudunk válaszolunk. Szeretettel Nórika

Kedves Nórika !

Bocsánatot kérek mindazoktól akiket megsértettem.

Az első két mondatomat hagyjuk,mivel az csak az én véleményem,és lehet,hogy hibás következtetések. Az utolsó 3 soros paradoxont is lehet kihagyhattam volna ...

De a középső részben leírt, bár szubjektív tények szerintem nem sértőek,csak tények. Ha valaki nem ért velük egyet, szívesen fogadom a cáfolatukat.

A látszattal ellentétben tisztelem,sőt irígy vagyok azokra akiknek van hitük.
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért annak kell magyarázkodni aki nem kirekesztő...

Kedves Barátom, háborúban ez már csak így szokás, hogy amiért az egyik oldal megbecsülést ad, ugyanazért a másik oldal kötelet. Most már csak az a kérdés, hogy Te kit tartassz háborús bűnösnek. Elfelejtetted leírni, hogy kik ítélték el ....

"1946-ban koholt vádak alapján – távollé-
tében – halálra ítélte. Már ebben az évben kérte ügyének felülvizsgálatát. Takaró Mihály irodalomtörténész 2004-ben megjelent A gróf emigrált, az író otthon maradt címû, Wass Albertrõl szóló tanulmánykötetben megállapítja: „A román és a magyar sajtóban 1990-tõl napjainkig gyakran visszatérõ és igaztalan vád vele szemben, hogy ha ártatlannak tartotta magát, miért nem kérte õ saját maga ügyének felülvizsgálatát. Azért igaztalan és nemtelen már e kérdés felvetése is, mert Wass Albert már 1946. szeptember 17-én levélben szándékozott kérni ügyének felülvizsgálatát. Tette ezt annak ellenére, hogy a román hatóságok – ez bizonyított tény –, hivatalosan soha nem értesítették az ellene hozott halálos ítéletrõl.”
Wass Albert tanúvallomásában olvasható: „Mint a másfél milliós erdélyi magyar néptöredék fiatal nemzedékének írója, hivatásomat mindenkor szerencsétlen kis népem szolgálatába állítottam… Tudomásomra jutott, hogy Romániában halálra és vagyonom elkobzására ítéltek. Az indokokat nem ismerem, azonban lelkiismeretem tiszta, és fölemelt fejjel állok a világ közvéleménye elé, védelmet és elégtételt kérve. Nem lehet, hogy csupán azért, mert valaki mint író az önállóság és a szabadság híve, koholt vádakkal halálra ítélhetõ legyen…Tudom, hogy a román nacionalizmus Erdély másfél milliós magyarságának elpusztítására törekszik, így elsõsorban a szellemi embereket akarja útjából félreállítani…"

De tulajdonképpen nem Wass Albert perét folytatjuk, hanem arról volt szó, hogy a bemásolt videó és az utána leírt mondatom alapján, a vallás és a nacionalizmus lett összekapcsolva és ebből adódóan a félelemkeltás. Szóval, még mindig nem tudom, hogy kinek és mely mondata volt nacionalista.

Természetesen nem kioktatás és nem magyarkodás, csak egy halk figyelemfelhívás, talán kérdés, hogy ha Te pl. az 56-os eseményekben az orosz tankokat lövő embereket még mindig háborús bűnösnek tartod, nem kellene-e elgondolkodni azon /csak játszunk el a gondolattal/, hogy aranybetűs soraidat talán rossz helyen írkálod. Nem baj, szólásszabadság van. Csak úgy eszembe jutott a gondolat. A világért sem szeretnélek megítélni, csak a lelkiismeretedre hallgass. Nem kioktatás, de ezt a fórumot volt háborús bűnösök és kalandorok, vagy azok leszármazottai hozták létre, ha nem tévedek, a magyarok összetartozásának, a magyarságtudat /nem nacionalista/ erősítése érdekében. Természetesen az is lehet, hogy én tévedek.



Wass Albertet nem koholt vádak alapján itélték halálra...
A tanúvallomások és a jegyzőkönyvek az interneten megtalálhatók.
A tehetség nem mentség a bűnre..
Nem az a háborús bűnös aki a rossz oldalon áll, s 56-os tankokra hívatkozni egyszerű mellébeszélés.

Nem hiszem, hogy itt bárki is ne tudná mit jelent az a fogalom háborúsbűnös..


Az hogy nagyon sokan okkal, ok nélkül elhagyni kényszerültek a hazájukat, az idők folyamán elszámoltak saját lelkiismeretükkel.. Semmi jogom ezt felróni nekik...
S soha eszembe nem jutna...

Én nem erről beszéltem... Arról, hogy példaként az utódok elé csak azt állíthatjuk, akire egyetlen folt sem vetül..
S ha tanulságul akarunk állítani is valakit pontosan tesszük..
Én az ellen háborogtam, hogy merje valaki a saját álláspontját felvállalni és ne bújjon mások háta mögé , ha zsidózni akar, ha nosztalgiázni akar, ha saját magának keres mentséget, ha tisztára akar mosni valamit, valakit, vagy egyszerűen vallja be, bocs de én ezt másként tudtam, s ezért hívatkoztam erre...

Nagyon roszz ízű dolog arra hívatkozni kik és kiknek a leszármazottai hozták létre ezt az oldalt.. mert ez butaság is..ráadásul..
S még valami én egy olyan országban egész életemben labanc voltam, aminek nem is voltam állampolgára, csak anyanyelvem és gondolkodásom magyar, ahol mindenki kurucnak vallja magát....
Zrínyi horvátul mondta magyar vagyok, én is csak felnőttként tanultam meg rendesen magyarul.. Én magyar vagyok... Nekem fontos az összetartozás, de nem mindenkivel...
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Egy demokratia csak ugy tud müködni ha mindenki hozzászol.....
-
Vannak akik attol félnek, hogy az ország hire azáltal romlik ha valaki kritizálja öket. A valoság azonban, hogy a kritika hiánya káros. Káros mert kritika nélkül nincs fejlödés, káros mert a hiánya egy diktatura jele.
-
A diktaturáknak egy tévedhetetlen indikátora, hogy vagy elfolytják a kritikát vagy nem tárgyilagosan reagálnak rá.

Kedves Ernő,

A fenti soraiddal 100%-ig egyetértek, ami köztünk ritka. A demokráciát csak úgy lehet fenntartani, ha a politikai palettán több párt szerepel, mert kell kontroll és kritika. Az egészséges kritika nem árt, hanem használ az országnak.

Arra viszont nagyon vigyázni kell, hogy a kritika is közel legyen a tárgyilagossághoz és ne legyen belőle pártpropaganda.

Erdekes, hogy itt nem ugy szoktak nekem válaszolni az emberek, hogy mit szolok bele, nem innen valo vagyok hanem tárgyilagosan.

Ernő, nagyon messze vagy a színpadtól. Egyoldalú, torzított információk jutnak el hozzád és az alapján mondassz nem épp tárgyilagos, kemény bírálatot.
Nincs az a kormány, amelyik azt kommunikálhatná kifelé a világnak, hogy a kialakult helyzetet a megélhetési bűnözés megerősödött hullámát a kistelepüléseken nem tudjuk kezelni, ezért önszerveződéssel vagyon és közbiztonságvédő csoportok jöttek létre. Köztük is vannak "nagyon okos emberek" akik fűtik a többit, de legtöbbje dolgozó normális ember, aki szeretné megvédeni az öreg szüleit és a tyúkokat ami még megmaradt.
Erre az ellenzék úgy reagál, hogy felnagyítja a szennyest és kikiabálja a világnak a magyar rasszizmust. A magyar kormány külföldi ellenfelei, ill. a hozzájuk tartozó média, tesz rá még egy lapáttal és így jut el hozzád. Vannak akik mégjobban előrevetítik a folyamatok lehetséges következményeit és a vallást is belekeverik..... Szerinted ez tárgyilagos kritika és használ az országnak? Nem kötözködöm, nem kell, hogy válaszolj, csak gondold végig.

Magyarországon most az a divat, hogy a kritizálotol "megvonják a magyarságát". Csak az számit hazafinak aki kokárdába öltözik. Nekem ez az érzésem.

Remélem mostmár látod, hogy nem a "kokárdáról" van szó, hanem arról, hogy ki miért és hogyan árt Magyarországnak. Nem elhallgattatás, csak felszólítás a józan ész használatára...... vannak megfelelő fórumok...

Egyszerüen nem fér a fejembe, hogy hogyan engedhetitek meg, hogy 2000 egyenruhás hadgyakorlatot végezzen.?

Te tennél olyat széndékosan amiről tudod, hogy ártana a hírnevednek? Miért gondolod, hogy egy kormány ilyet tenne? Abban viszont igazad van, hogy 4-5 fős csoportlétszám felett, már erődemonstrációról, szélsőséges esetben megfélemlítésről beszélhetünk és nem bűnmegelőzésről. Az ilyen esetek ellen szólni és tenni kel még akkor is, ha csak egy nagycsalád tíz férfitagja végzi a napi erődemonstrációt.

A következőt csak azért írom, hogy én is felrázzalak egy kicsit. Ameddig nem bántották a Romák hitét és szokásaikat, ameddig nem voltak erőszakos /bocs, tervezett/ kádári ki és betelepítések, én azt hiszem jobban működtek a dolgok.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
De a középső részben leírt, bár szubjektív tények szerintem nem sértőek,csak tények. Ha valaki nem ért velük egyet, szívesen fogadom a cáfolatukat.
Szubjektív tények? Ha szubjektívek, akkor hogyan lehetnek tények? Egyébként, én is úgy látom, hogy valóban szubjektívek, sőt, erősen szelektívek is. Ténynek azonban túlságosan általánosítóak, és egyoldalúak.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
A Biblia csak egy rosszul fordított könyv ,amit mindenki úgy magyaráz ahogy akar...

Ha legközelebb erre jársz (és előveszed a jobbik modorodat, hiszem hogy az is van neked), nyugodtan kérdezz, és ha tudunk válaszolunk. Szeretettel Nórika

"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták."

Máté 7:12

Kedves Nórika !

Bocsánatot kérek mindazoktól akiket megsértettem.

Kedves Asperrimus!

Szerintem Xrm csak azt mondta el, amit eddig magyaráztak neki. A bocsira, azért én nyomtam egy gombot. :D
 
Status
Not open for further replies.
Top