Cica szeretet...

Dannie

Állandó Tag
Állandó Tag
Macska.. hát, igen. Régen, kb. 6-7 éve volt egy kékesszürke perzsa cicánk. Nagyon szerette az egész család, csak sajnos nagyon hamar eltávozott. Valami baj volt a beleivel, és nem tudta megemészteni a kaját. Így hát, el kellett altatni. Azóta megfogadtam, hogy több macskám nem lesz, mert Oszkárt nem lehet senkivel lecserélni. =)
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap elment a macskánk... Tegnapelőtt este még láttuk, aztán azóta nem. Szerintetek van még rá esély, hogy visszajön? Tavasszal, amikor párzott, legalább enni hazajött. De most még azt se.

3-4 nap után is hazajöhet. Remélem azóta már meglett a cicus?
 

janeanddragon

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is volt a tündéri cicám, nem túl kreatívan Cicalánynak hívtuk, de szinte felért egy kutyáéval a ragaszkodása. És nem csak a kaja miatt. Míg munkába voltunk sokat csavargott, de ahogyan befordukltunk az utsába, már messziről lehetett látni, hogy rohan ki elénk íz úttestre - megismerte a kocsi hangját - szinte felvezetést tartott. sajna találkozott egy kocsival és nem ő jött ki győztesen a koccanásból.
Most megint próbálkozunk a gyerekeknek egy cicával. De a múltkor olyan cicát sóztak ránk - nem tudok mást mondani, mert a gazdájának tudnia kellett volna, hogy valami baja van -, ami 2 nap alatt elpusztult. A doki szerint kicsi volt, és a nátha (vagy influenza) vitte el és tuti, hogy az alomtársai is elkapták. Próbáltam én mindent, de még enni sem akart.
Aztán magyarázhattam a gyerekeknek, hogy a cica elszökött otthonról. Még jó, hogy egyenlőre olyan kicsik, hogy ezt bevették.
 
E

elke

Vendég
A macska,

Tegnap este bringázni voltunk a fiammal és egy folyóparton macskanyávogást hallottunk olyan panaszosat olyan kétségbeesettet, hogy a szánalom már összerántotta a gyomrom....ott feküdt Ő az út szélétől bejjeb és a döglegyek sokasága zöldeskedett rajta....elborzadtam....nézet rám világoszöld szemével és jajongott odanyúltam lehajtottam a legyeket rólla megérintettem a gerincét és televolt légypetével csomókban fehérlettek rajta az élősködők....egy pillanatig az járt a fejemben menthetetlen agyon kéne ütni....akkor felállt és odatántorgott hozzánk....A fiam hozta a biciklit szedtünk bele füvet hazahoztuk kimostunk belőlle többmaréknyi légynyűvet hozzánkvánszorgott odadörgölődött és dorombolt.... evett- ivott a garázsban elszálásoltuk....nem kiabált éjszaka....talán elütötték mert a hátsó lábain nehezen áll....ma reggelre nyűtelenné takarította magát teljesen.... jobban lábra tud állni megpróbált kísérni az udvaron....betettem a csomagtartóba elvittem az orvoshoz kapott injectiót....most ismét a garázsban pihen....amit tudtunk megtettünk érte.... csak várni tudunk mit választ Ő....
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
De jó hogy Ti találtátok meg! Hála érte neked Elke, hogy így felkaroltad ezt a kis elhagyott beteg védtelent... Remélem egy boldog kiscica lesz belőle nálatok a sok szenvedése után. Nincsenek véletlenek! kiss
 

Erinassea

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdve cicusimádók :)
Nekem sajnos most nincs macsekom, de állandó, szünet nélküli kapcsolatban vagyok macskuszokkal, így van néhány kellemes emlékem. 3-4 igazán mély, mások számára megfejthetetlen barátságot kötöttem már macskákkal, az első 2-t még egészen kicsiként.
Azért gondolkozom a számok között, mert a sziámi Napóleonról nem sok emlékem van, csak azt tudom, hogy kedvenc cicám volt. A második nagy barátság, szintén gyerkőcként köttetett, egy hófehér kis nősténymacskával.
Gyerekként az ember sokkal többet megért, sokkal természetesebbnek vesz olyan dolgoat, amit egy felnőtt elutasít, lehetetlennek tart. Ilyesmi volt az is, mikor a cicamica odajött hozzám nyávogva, s magával hívott egy félreeső helyre, hogy világra hozza kölykeit. Nem volt kérdéses, hogy kell neki a társaságom, a jelenlétem :) Régi szép emlék ez.
Harmadik cicamica egy utcáról megmentett fekete-fehér kis nőstény volt, Szofi, kinek jade szemei megragadtak mindenkit. Vele szundikáltam, vele töltöttem az időm, valahol gyermek és felnőtt kor között, vele másztam a padlásra, egerésztem, s figyeltem. Cicamicám pedig vissza-visszatért, s orrocskáját az enyémhez dörgölte. Végül, mikor a házhoz egy nagy fehér perzsa kandúr került, Szofi úgy döntött, távozik.. Nem is láttam többet.
A negyedik ismerettség csupán néhány órás volt. Rokonok akadtak egy sziámi kandúrra, s egy ideig etették. Zaf, Zafír nem ment be a házukba, talán nem is engedték volna be, de szép emlékeket hagyott nekem. Mókás volt, mikor szép kényelmesen végig sétált a karomon, és a vállamra ülve kezdett dorombolni. :)
A Sziámi macskák hihetetlen karakterek.
 

estrella20azul

Állandó Tag
Állandó Tag
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/poXTzJUTW7U&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/poXTzJUTW7U&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
 

Annamari55

Állandó Tag
Állandó Tag
picture.php
 
E

elke

Vendég
<object width="320" height="265"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/gXf2zwpQesI&hl=en&fs=1&color1=0xe1600f&color2=0xfebd01"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/gXf2zwpQesI&hl=en&fs=1&color1=0xe1600f&color2=0xfebd01" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="320" height="265"></embed></object>

:)
 

napdap

Kitiltott (BANned)
A Macska.



A macskák hangulatát a testtartásukból tudjuk megétélni melynek jó jelei mutatkoznak minden pillanatban.Nem szabad ezeket a jelzéseket figyelmen kivül hagynunk,mert jelentős a szerepük a macskánkkal kapcsolatban,a macskánk hangulatát illetően.A tudomány erre azt mondja "Macska testbeszéd"... Néhány jellemző "Macska testbeszéd":
Amikor a macska a farkát maga alá csavarja és a hátsó lábain ül,akkor elégedett....
Amikor macskánk a farkát maga mellé huzza szorosan és lapulva,megbujva kuporog akkor nyugtalan....
Amikor rájön a macska és tapasztalja,hogy van egy másik macska aki feljebb van a ranglétrán,aki már régebb óta van birtokon bellül,akkor tiszteletben tartja az elzárkozás igényét és szépen elballag.Az állat pszichologusok megfigyelték,hogy az a macska amelyik pupossá vállik egy pillanatban és az fél a túlerőtől és a felpupositott testtartásával probál védekezni,és megfigyelhető,hogy a szőrüket is borzolják,hogy nagyobbnak tünjenek.Amikor ezzekkel az ugymond "blőffőkkel" nem ér el a macska hatásokat a másik macskával szemben,mert az erősebb akkor inkább sipirc és eliszkol,mert fél.Minden macskának a "barométere" a farka....
Észrevehetjük macskánk hangulatát a farok tartásából...amikor csak lóg a farka akkor teljes nyugodság van benne,békés...amikor olyan a farka,mint az "üvegmosókefe" akkor nyugtalan,ideges....
Jó jelzése a macska félelmének amikor lelapul a farkát meg meg rángatja...
A macska egyik majd legfontosabb testbeszéde amikor függölegessen égnek áll a farka és ezzel "nyályasságát" mutatja a másik macskának,még a kis macskának is.
A macskák testbeszédéhez tartozik még az ismerkedésük amikor is egymást szagolgatják,egymáshoz dörgölödnek,egymás végbelét szimatolják,de védik a genitáliájukat.
A macskák testbeszéde nagyon sok mindent elmond nekünk és valóban érdemes oda figyelnünk macskánkra/macskáinkra és jelzésükre ha már tartjuk őket,ki ki miért azt maga tudja.
A macska kommunikáció ismerete elengedhetetlen a minden napjainkban ha már van vagy csak szeretnénk hogy legyen.
De fontos a Macska és Ember kommunikáció ismerete is.
Az igazi macskákra jellemző,hogy nem szeretik a már kialakult,megszokotjaikat változtatni,ragazkodnak ahhoz a teritoriumukhoz amiben-ahol élnek,mert az csak az ő életterük,nem az esetleges uj....A macska igyekszik mindig távoltartani magát az ujtól az ezzel járó változásoktól. Hát nem is olyan könnyü macskáéknál az élet,...de a gazdiknak még ugysem,mert mennyi mennyi mindenre kell figyelni...

Szerintem a kutyusokkal könnyebb és talán szebb az élet...Ezzel nem szándékoztam Senkit,macskát kedvelőt megbántani....bocs csak én a kutyusoknál maradok....a kutya hűség azért tisztelendő....mint ember és állat hűséges társa egymásnak....

...hát ez az igazi szépség...(is)...+ volt nekem/künk is BLACK...a család és a Gyerek kedvence...hű társa ki megtanitotta Őt Járni....és nagy előnye volt BLACKINEK,...mert a Védőnő csak egyszer jőtt Gyereknézőbe,BLACKIT látván....







Kedves Gazdik! Az állatok komoly feladatokat adnak nekünk és hogy ne találkozunk annyi sok elkoborolt,mások felelőtlensége miatt utcára dobott állattal ...inkább gondoljunk mindend végig....mielőtt befogadunk egy állatot!


 
Oldal tetejére