Cica szeretet...

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Macsopapa! Nagyon tetszik a cicád! :p

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy 2 éves cicusom és a nyáron vidékre költöztünk és azóta kijár a szabadba, de éjszakára mindig bejön aludni. A problémám az lenne, hogy bepiszkít a lakásba, pedig van neki alom is és régen állandóan használta. (És a legviccesebb, hogy az alom elé piszkít, pedig ki van takarítva a wc-je)
Soha nem volt ilyen problémánk vele. Volt már valakinek hasonló tapasztalata?
Amúgy nagyon kis szeretni való, és eléggé el is van kényeztetve :)

A macskaalom is ugyanaz, ami volt előtte? Van amelyik nem hajlandó másfajta alomba belemenni, mint amit megszokott.

Még arra gondolok, hogy nagyon élvezi az udvart és kint a homokot használja. Lehet, hogy bent is azt szeretné használni.

Más ötletem nincs. Annyit tudok, hogy nagyon makacsak és néha bosszúból is megcsinálják valamiféle sérelem miatt.:mrgreen: Sőt, ha ezért kikapnak azzal épp az ellenkezőjét éred el.

A lényeg az, hogy oka van, nem ok nélkül tesznek ilyent, mert benn van a természetükben, hogy szeretik erre a száraz helyeket, ahol gödröcskét lehet ásni a kisebb-nagyobb dolgoknak. :p
Biztos rájöttök mi a baja, majd értesíts bennünket, hogy tanulságul szolgáljon nekünk is.

Még az jutott eszembe, hogy nem akkor tesz ilyent, amikor nem tud kimenni a szabadba, mert zárva az ajtó? Azt igen nehezen tűrik, hogy a mozgásukba korlátozza őket a gazdi. Ilyenkor jön a bosszú! ;)
 

Cintia87

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Sirius!

Más almot használunk, a legolcsóbb almot vesszük neki, mivel ha úgyis kijár, akkor minek vegyük a sokkal drágább, illatosított almot...
Júniusban költöztünk és ezt a viselkedést csak pár hete csinálja, de most már egyre sűrűbben, mondhatjuk azt is hogy napi szinten...(ma reggelre is ott volt egy kis szeretetcsomag az alom előtt)

A homok az jó ötlet és még olcsóbb is. Megpróbálom, hozok be neki földet az udvarról, mert lehet hogy most már azt szokta meg.

Elvertem miatta a seggét eleinte és kidobtam az udvarra, de már belefáradtam és végülis semmi értelme. Mostanában ha van kedvem csak megmutatom neki, hogy milyen rosszat tett, picit megszidom és megmutatom neki az almot...de ez se segít...

Kezdem azt érezni, hogy az lesz a sorsa hogy nem jöhet be...de akkor meg hiányozna éjszaka, mivel mindig együtt alszunk összebújva.

Ő az a kis rosszcsont:
Vatera_049_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Vatera_045_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Remélem, hogy sikerül megoldást találni...Köszönöm a segítséget!
Szép estét!
 

evike22

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem volt egy aranyos cicám, Pitypang, sajnos nyáron elvesztettük, a családomra nagyon jó hatással volt, valahogy nyugodtabbak voltak a szüleim, a cica segített nekik. Most azon gondolkodom meglepem őket egy új kisbaráttal.
 

radinm

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia mindenkinek!

Én még új vagyok itt, de olvastam a dilemmád, és mivel nekem is van egy kis rosszcsontom, úgy gondoltam talán tudok segíteni. Mindenképp homokkal kellene próbálkozni, mert valószínű az jobban tetszik neki. Az én cicám csak abba hajlandó. Arra nagyon ügyelj, hogy amint belepiszkít, azonnal cseréld. Próbáld kedves szóval, hízelkedéssel az én Mancimnál az mindig beválik. Fegyelmezéssel vigyázz, azt rosszul tűrik.
Remélem tudtam segíteni.
 

shield

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek az előttem szólókkal.Nekem is van ,nem is egy három rossz csont macsekom :) Vettem már nekik mindenféle almot ,s csak a homok vált be nekik.Gondolom mivel ki-be járos macsekok ezért a homokhoz szoktak hozzá :) Fegyelmezésről annyit ,hogy akkor ugy is bosszút áll s akkor már csak azért is bepiszkít :D :D Mert érzékeny,makacs egy lelkek ezek :D
 

Scoo79

Állandó Tag
Állandó Tag
A mi macsekunkkal is voltak hasonló problémák, igaz ő benti cica.
Egy időben azt vettük észre, hogy rendszeresen heti egyszer kétszer nem használta az almot, hanem szeretettel odapisilt az ágyra. már nem győztük ágyneművel.
Vettünk drága, mindent beszívó, három hétig nem is kell cserélni csak a cuccot kell kivenni almot, ami egy darabig bevált, de aztán minden folytatódott ugyanúgy.
Végül nálunk az lett a megoldás, hogy levettük a cica wc tetjét (fedett wc volt), mivel lehet már zavarta a mozgásban, valamint átálltunk egy olyan olcsóbb alomra, egy olyanra amiben a vizeletet is összecsomósodik (így ki lehet szedni). Így már nincs vele semmi gond. Szerintem érzékeny volt a szagokra, amit mi észre se vettünk.
Más kérdés, hogy egyébként nevelni nem tudjuk mi se a macsekot.
 

Kryssz

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Egy aranyos kis szösszenetet szeretnék elmesélni nektek. Karácsony első napján, ugye díszítettük a fát, minden ahogy szoktuk, és beszökött az egyik cicánk Maffia. Anyum ült a fotelban, a cica odament hozzá, felugrott az ölébe, onnan a vállára, adott neki egy puszit simogattatta magát egy kicsit aztán kiment. Azóta ezt minden nap eljátsza, de csak akkor ha először találkoznak. És a többiekkel nem, egyedül anyukámmal.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Egy aranyos kis szösszenetet szeretnék elmesélni nektek. Karácsony első napján, ugye díszítettük a fát, minden ahogy szoktuk, és beszökött az egyik cicánk Maffia. Anyum ült a fotelban, a cica odament hozzá, felugrott az ölébe, onnan a vállára, adott neki egy puszit simogattatta magát egy kicsit aztán kiment. Azóta ezt minden nap eljátsza, de csak akkor ha először találkoznak. És a többiekkel nem, egyedül anyukámmal.

Ez már több mint cicaszeretet, ebben van valami misztikus. Csak én érzem így? ;)

Nekem 5 cicám van (mindet a cicák "kaszásának" karmaiból mentettem meg) de annyira különböző személyiségek, hogy az, akinek nincs háziállata, vagy csak kutyusa van - el sem hiszi.

Az egyik lánycicát úgy jellemezhetném, hogy "gonosz boszorka" (a többieknek ott tart be, ahol csak tud).
A másik lánycica a hisztis és rafinált. Eljátsza, hogy őt ki kell menteni a többiek karmaiból és közben ő provokál.
A harmadik lány pedig pont olyan mint a népmesében a Hamupipőke. Megvárja, míg a többi jóllakik, aztán odasettenkedik, feltakarítja, amit a többiek a tányér mellé szórtak és ha a földön nincs más, akkor nyúl csak a tányérban levő falatokhoz. Aranyos, szelíd, szerintem ő lehet a hierarchia legalján.

A két "fiú" is egyedi jellemmel rendelkezik. Van egy óriási, perzsa-házicica keverék. Több mint tíz kiló. Érezteti minddel, hogy ő a főnök. Folyton morog, ha úgy látja veszélyben a tekintélye. Néha még rám is és ahogy a szemébe nézek, néha még félek is tőle. Elképzelem, hogy mi lenne, ha ez a nagy test a 10 karmával egyszer csak nekem ugrana. Nem lehet egy észkombájn, mert az istennek sem érti meg, hogy mit akarok tőle. Csak akkor veszi elő azt a csepp kis agykapacitását, ha velem akar valamit megértetni. Akkor nagyon kreatív tud lenni. :mrgreen:

Aztán van egy fekete cica, aki már úgy került hozzám, hogy nem tudott megállni a lábán. Majdnem éhen halt és mivel nagyon le volt gyengülve mindenféle betegségtől is szenvedett. Ma már ezt csak a fényképek őrzik. Nekem ezzel a cicával vannak olyan furcsa "misztikus" érzéseim. Nem tudom ki lehetett az "előző életében", de van köztünk valamilyen "mentális" kapcsolat. Szabályosan beszélget velem, szólok hozzá, akkor visszanyávog.
 

gal.adrian

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Csizmi macskám a karácsonyra kapott két szőregerével küzd állandóan, (a két egér együtt kb feleakkora mint a macs) lassan cafatokban lesznek:)
Reggelente pedig jön a rituális bajszodadugás és orrdörzsölés, amivel felébreszt:)
 

Amberle

Állandó Tag
Állandó Tag
Megosztanam veletek a szomorusagomat: kedves cicam megvakult :shock:. Egyik naprol a masikra, orvos nem tud vele mit kezdeni :cry:, azt mondja a kora miatt tortent. 14 eves Gusztavom, ugyhogy lassan el fogom vesziteni.
Nem is tudom hogy fogom tulelni, nagyon eros a kapcsolat koztunk: beszelget velem, ejjel ha nem tudok aludni mellem fekszik es simogatja az arcomat, var a kerites tetejen minden este (bar mar nagyon nehezen tud felmaszni, sokszor lecsuszik.....). Ha nem megyek haza akkor nem alszik egesz ejjel, masnap meg total meg van sertodve :). Szoval imadom es nagyon felek hogy lassan elveszitem.
 

halliel

Állandó Tag
Állandó Tag
Fogadd részvétem. Még egy kicsi időtök biztos van együtt, a cicák nagyon erősek tudnak lenni. De az életük nem olyan hosszú, mint az embereké. Ha szeretetben élte le az életét, és az utolsó időkben sem marad magára, akkor el kell fogadni a búcsút és hálásnak lenni az együtt töltött időkért. Sok kedves állatom volt, de a cicámmal alakult ki a legszorosabb kapcsolatom. Csupa szív teremtések. Anyukám nemrég vett magához egy szinte újszülött macskát. Még szopnia kellett volna, de az anyja nem törődött vele valamiért, és náthát kapott, ami a szemeire húzódott. Elfekélyesedtek a szemei, borzasztóan feldagadtak és fájdalmai voltak. Az orvos el akarta altatni. De azt mondták, hogy amíg a cica élni akar, addig nem adják fel a küzdelmet. Több hónapja gyógyszert kap, a szemét borogatni, krémezni, csöpögtetni kell naponta többször, de már átlát a homályos szaruhártyán. Nem lesz 100%-os a látása, de anyuékra mindig számíthat majd, és nagyon hálás. Sokat játszik és örül az életnek.
 

halliel

Állandó Tag
Állandó Tag
olvastam az előttem szólókat. Én is hasonló dolgokat tapasztaltam. Minden állat egyéniség, és ha szeretettel neveled kiskorától, akkor kibontakozik, mint egy szép virág. De ha nem kiskorától neveltem egy állatot, akkor is átalakult a szeretet hatására. A cica neveléssel nekem is voltak problémáim. Következetes és határozott voltam, ha meg kellett húzni a határokat, de közben mindig a kedvét kerestem, és beszéltem hozzá. Sikerem volt. De lehet, hogy a cicák voltak különlegesek, és megértették a gondolataimat. Amiről nem sikerült leszoktatnom, pl. a szenvedélyes zacskó rágás. Volt, hogy kirágta a zsemlés zacskót, de néha a csomagoló anyagokat rágja, és ezzel megijeszt. Tudja, hogy nem szeretem, de ez a szenvedélye.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudjátok, hogy mit adhatok egy megfázott cicának? Milyen gyógyszert?

Ha be tudod vinni meleg helyre és ott tartani, amíg meg nem gyógyul, akkor nem kell neki adnod semmit, csak egy kis többletkényeztetést és napok alatt rendbe jön. Tejet ne adj neki, de víz mindig legyen előtte és valami más cica-finomság. ;)
 
Oldal tetejére