Csevegős xszemezős barátok között 2016-2017-2018-2019

sorcier témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2016 Május 27.

 1. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  "Egy kiallitas kepei":D es lohaton;)
   

  Csatolt fájlok:

 2. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Rég adtam már élet jelet itt magamról. Nálunk zajlik az élet. Nagyon megtetszett Sorcier vezeték nélküli porszívója, most jött el az idő,hogy én is tudtam venni egy olyasmit. Beüzemeltem és nekem is bevált. Akár mindennap előkaphatom és azt a pár négyzetmétert ami a szobám és az előtér se perc alatt felporszívózom. A lépcsőhöz sem kell már segítség,mert nincs vezeték és simán le ig tudok vele menni. szóval örömködés van. Valamint sikerült varrógépet is vennem, bár nem egészen olyant amit megálmodtam, mert sajnáltam annyi pénzt rá így sem volt olcsó Bernette típust vettem. ez egy svájci márka. Remélem olyan megbízható is. Még nem volt módomban kipróbálni. Majd szép lassan. Az ablakos is volt és hát elég vastagon fogott a ceruzája, de nem volt más választásunk. Jó szakembert akartunk,no azt meg kell fizetni. Végül is a munka díj nem olyan vészes, körülbelül jól mértük fel az árakat,de az ablakokat aranyban mérik. 4 db velux tetőtéri ablak, amilyen méret már csak a drágább kategóriában található, nos nem kis Miska. Spórolhattunk volna egész tetemes összeget,ha mi hozzuk el és mi vásároljuk meg, de mivel egy ablak 80 kg-os nincs az az ember a családban aki ilyen súllyal sétál fel az emeletre, egy szűk lépcsőházban. Nos így ezt a részt is meg kellett fizetni. Ráadásul amikor építkeztünk akkor az ácsok nem jól alakították ki az ablakok helyét, ezért azon is kell módosítani,hogy a pára ne csapódjon le. Valamint a szigetelő keretnek is helyet kell kialakítani a gerendák alatt. nos a sógorom már túl van ezen a dolgon. Ők bevállalták az egészet és 200 ezer forint körül tudtak spórolni., de nem embernek való munka volt. Egy ablakot több napig raktak be. körülbelül egy hónapos munka volt. Még a cserepeket is újra kellett vágni. Nos ezt nem vállaltuk be. Október végén tudnak csak jönni,mert sok a munkájuk. Most még várom a gázost és a vizes embert a fürdőszobához és egy vasast a korlátokhoz. Nos a konyhához még akkor hozzá se fogunk. Csak sorjában.
   
 3. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Jo kis melonak neztek elebe.
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 4. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Uj "lovat adtak" a Marie ala a klubban.:D
   

  Csatolt fájlok:

 5. macleod

  macleod Állandó Tag

  Egyik szebb, mint a másik. :D
   
  zzsuzsa, sorcier és evelyn13 kedveli ezt.
 6. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Most vagyunk az összeszokás üzemmódban! :rohog:Minden esetre jól alakulnak a dolgok.:hurra::hurra: A porszívót először 4 szer kellett üríteni,mert mindent alaposan leporszívóztam és előtte egy kicsit elhanyagoltam a dolgokat. Akkor az egy óra üzemmódot ki is használtam.:p Mára már ha minden szobában és előtérben lépcsőn végig megyek elég egy jó erős félóra ha nem kell húzogatnom a székeket. A tartalmat sem kell kiürítenem végig bírja.:cool:Itt azért megemlíteném, hogy a hagyományos porszívóval ez két kemény órát tett ki, mert a vezetéket ide oda kellett bedugni,hogy mindenhová elérjek, ráadásul általában a lépcsőt csak akkor porszívóztam ha valamelyik lánykám itthon volt, mert fognom kellett közben a gépet és a vezetékre már nem tudtam figyelni,hogy meddig húzhatom és mikor kell levinni és ott bedugni. Ez most orvosolva lett! Nem függünk egymástól! :p
  Azért a szűrőnek jobb megoldást is le tudnék képzelni ,de ez van.:D
  A varrógépet ma vettem csak elő,mert féltem ha belemerülök akkor a házimunka nem fog haladni.:rohog:
   
  Utoljára módosítva: 2019 Szeptember 17
 7. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Akár újra is építhetnétek a házat. Én is szerettem volna a tetőtéri ablakokat kicserélni, de a 4 ablakra kaptam egy 1.200.000.-Ft-os ajánlatot amit nagyon sokalltam így marad a régi. Sok örömet kívánok :)
   
  sarolta51, evelyn13 és zzsuzsa kedveli ezt.
 8. macleod

  macleod Állandó Tag

  :O
   
  emama63, sarolta51 és Tecumamó kedveli ezt.
 9. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Mukodjon sokaig,hasznald egeszseggel:)
   
  evelyn13 és zzsuzsa kedveli ezt.
 10. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Nagyon köszönöm! :dr_24::dr_24::dr_24:
  Most még nagy a szerelem!:D
   
  sarolta51 és sorcier kedveli ezt.
 11. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Én sem kezdtem volna bele,de hogy Édesanyám lakását eladtuk a nővéremmel, így most neki estem azoknak a dolgoknak amiket szerettem volna megcsinálni. Sajnos az egész ház felújításhoz nem lesz elég a pénzem,de nagyon sok-mindent megtudok csináltatni. Próbálom a legújabb megoldásokat,mert több ilyenre nem lesz lehetőségem és legalább öregkoromra legyen meg a kényelem. Az 1 200 000 forint ha velux ablakokat akarsz akkor az reális ár, sajnos és még külön meg kell hozzá venni a fényvédőt és a fényzáró részeket ami szintén nem kis summa. Viszont 4-5 fokot jelent a nyári melegben . Mivel nem tudunk légkondit beszerelni,mert nem lezárható a felsőrész így ez a megoldás a legpraktikusabb. Még félek a fürdőszobától,hogy az majd mennyibe fog fájni, de legalább nem kell lemenni és sorban állni.
   
 12. Ateragram

  Ateragram Állandó Tag

  A légkondit mi is beszereltettük a nyáron.Sokat jelent a jó nyílászáró is,de azért a légkondi teljesen más.Ha a felső szint nem lezárható,akkor is lehet mindkét szinten is szereltetni,vagy csak felül.Árban sem annyira sok,mint ez a tetőtéri ablak,210 ezerből kijött nálunk mindennel együtt.Meg vagyunk elégedve vele,a szerelés is nagyon precíz volt.
   
 13. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Ha csak felülre csinálok légkondit az kevés lett volna. Lent megfagytunk míg fent élvezhettük a volna a jó időt. Szóval végül ez tűnik reálisan jó megoldásnak az adott belső elosztáshoz.
   
  zzsuzsa és emama63 kedveli ezt.
 14. turlivirli

  turlivirli Aktív tag

  Sziasztok! Látom, hogy itt magán beszélgetések vannak, de olyan ritkán járok erre, hogy nem tudom, hol kérdezhetek xszemes kérdést (régen még a nők lapja fórumán voltam fent, de az már 1000 éve, és újonnan nem tudom, hol keressek hasonlót). Esetleg tudja valamelyikőtök, hogy a Bothy Threads készletekben milyen fonal kódjai vannak megadva, hogy átválthassam őket dmc-re vagy anchorra? (0101, 1604, 1913, stb.) vagy hogy milyen fórumon kérdezhetném ezt meg? Nagyon köszönöm előre is!
   
  zzsuzsa és evelyn13 kedveli ezt.
 15. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Szia,nem jarsz rossz helyen,itt mindenrol szo esik,segitseg is akad mindig vagy a technikai kerdeseknel.
  Erre gondolok : https://canadahun.com/temak/technik...-minden-hímzéssel-kapcsolatban.23574/page-146
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 16. turlivirli

  turlivirli Aktív tag

  Köszi, átmásolom akkor oda. :)
   
  evelyn13 és sorcier kedveli ezt.
 17. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Vasárnap délután elmentem a Fővárosi Szabó Ervin könyvtár központi épületébe - volt Wickheim palota és megnéztem Szilajka Erzsébet kavicsművész által kiállított képeket. A Facebookon láttam néhányat, és űzött a kíváncsiság, hogy vajon életben is olyan jól néz-e ki. Azt kell mondanom, amit csinál azt nagyon kreatív. Csak néhány kedvencet fényképeztem le, de szeptember 27-ig látogatható a II. emeleten a kiállítás. A palota-könyvtár gyönyörűen fel lett újítva, öröm benne kószálni.
   

  Csatolt fájlok:

 18. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Nagyon szuper,koszi;hogy megmutattad:)
   
  zzsuzsa, Baló Erzsébet és sarolta51 kedveli ezt.
 19. sarolta51

  sarolta51 Állandó Tag

  Nagyon tetszenek!:cool::)
   
  zzsuzsa, Baló Erzsébet és evelyn13 kedveli ezt.
 20. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
  Nos ezzel az eseménnyel kezdeném. A múlt héten voltunk ezen a kiállításon. Érdekes volt, de a jegy árához képest nem dobtam egy hátast. sok minden volt és voltak inspiráló lehetőségek, de összességében szerintem a pénzről szólt. Fényképezni nem lehetett így nem is csináltam fotót .

  "Végtelen inspirációval, a legfrissebb trendekkel és prémium márkákkal várta az enteriőr design szerelmeseit a S/ALON BUDAPEST 2019. szeptember 20-22. között a Budapest Arénában.
  Az idén másodszorra megrendezésre kerülő lakástrend kiállításon 140 valós vagy elképzelt élettérből meríthetnek ihletet a látogatók, melyek között helyet kapnak impozáns márkák komplett megjelenései, nyolc kiemelt lakberendezési stílus szellemében tervezett installáció és enteriőrstylistok és designerek önálló művészi koncepciói mentén berendezett terek is. Ha építkezel, felújítás előtt állsz, lakberendezési megoldásokat keresel, vagy csupán egy feledhetetlen élménnyel gazdagodnál, ott volt a helyed."

  SDE19
  Ez már számomra sokkal nagyobb élményt jelentett.
  Ma néztük meg a házakat amelyek központi célja a napenergia, a megújuló energiák és az innovatív technológiák alkalmazásával összefüggő építészeti megoldások népszerűsítése volt. Ebben sokkal nagyobb fantáziát láttam. Mondjuk sokkal több pénzből gazdálkodtak a versenyző országok egyetemista fiataljai. A kiállítás teljesen íngyenesesen látogatható és a karszalagot amit kaptunk az feljogosított volna a Szentendrei Skanzen belépő jegy árának 20 % -al olcsóbb hozzájutásához. Ezt most kihagytuk. Ez volt a kiállítás utolsó előtti napja . Ha vasárnap este bezár akkor egy pár házat elvisznek a versenyzők haza a hazájukba, de sok itt is marad és még építeni fognak bemutató céllal házakat. Ezeket majd jövőre talán júniustól látogathatjuk itt az ÉMI területén.

  SDE19 verseny számos hazai és külföldi felsőoktatási intézmény diákjainak részvételével 2019 nyarán került megrendezésre az ÉMI szentendrei székhelyén.
  A megmérettetésre a világ minden tájáról érkeztek csapatok:
  négy kontinens 14 országának diákjai kaptak meghívást
  pályázatuk alapján a gazdasági és társadalmi szempontból is kiemelkedő jelentőségű eseményre.( Itt csendben megemlíteném,hogy ez a verseny Amerikából indult útjára. )
  A verseny indításának hivatalos bejelentésére 2017 szeptemberében került sor.
  A Solar Decathlon Europe 2019 közös memorandumát Dauner Márton, az ÉMI vezérigazgatója, Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre város polgármestere, dr. Józsa János, a BME rektora és Louise Holloway, az Energy Endeavour Foundation igazgatója írta alá.
  A Magyar Kormány 2018 decemberében döntött arról, hogy 3 milliárd forint támogatással járul hozzá a kiemelt fontosságú rendezvény megvalósításához és a Nemzeti Mintaházpark és Látogatóközpont létesítéséhez.
  A verseny ugyanis egy hosszú távon fenntartható mintaházpark kialakítását alapozza meg.
  SDE19 verseny eredményeképpen egy olyan kiállítótér és „Mintaházpark” jön létre, amelyet a szakma és a lakosság egyaránt látogathat.
  Röviden ennyi.
  Lehetett itt fotózni filmezni, házakba bemenni és kipróbálni sok sok mindent. Ötleteket meríteni és elcsodálkozni.
  A képeket még nem szedtem le a telefonomról, de ide teszek két linket ahol az összes épület megtalálható. Az igaz ,hogy kívülről, de ha valakit érdekel akkor majd teszek fel képeket amiket belül fotóztam.

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
  Utoljára módosítva: 2019 Szeptember 28
  Ateragram és emama63 kedveli ezt.

Megosztás