Emberi jogokat sért a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés

sanc62

Állandó Tag
Állandó Tag
Valójában ezt a döntést üdvözölnie kéne a kormánynak, hiszen egy ilyen bizottság felállításával munkát tudna adni olyan talpnyalóknak, akik nem jutottak trafikhoz (Nemzeti Dohánybolthoz) és/vagy egyéb haszonszerző juttatásokhoz.
Az ilyen elbíráló szervezet munkája, tekintve a hazánkban uralkodó viszonyokat (itt a korrumpálhatóságra gondolok), csöppet sem lenne visszatetsző a polgároknak...
Tökéletesen biztosak lehetnénk abban, hogy nem eresztenének ránk újra vadállatokat, pusztán nyereségvágyból, amit jól megalapozott pszichológiai vizsgálatokkal támasztanának alá. :(
Formai hibákra hivatkozva mentenek fel olyan bűnözőket, akiknek a börtönben lenne a helye,
rátestálva a hibát egy nyomozóra, egy kezdő ügyvédre, vagy bárkire, aki az eljárás alatt a legkisebb hibát véti.
És akkor még nem is feltételeztem azt, hogy magasabb parancsra követi el ezeket az apró hibákat ...
 

Hanabi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt most nem a közelgő eu-képviselő választás miatt írom és nem akarok ebből politikai ügyet, mert függetlenül attól, hogy ki melyik pártra szavaz:
TÖBB TISZTELETET MAGYARORSZÁGNAK!
Miért akarják mások megmondani, hogy mit hogyan csináljunk? Hogy kell nekik a "remény"?! Szita Bence vajon miben reménykedett?!
 

sanc62

Állandó Tag
Állandó Tag
Idézet egy társasági portál résztvevőjétől, hogy tisztában legyünk azzal, az országunkban nincs azért minden rendben.

"Kedves Eva Rezešova és társai! Innen is szeretnék gratulálni, a négy ember halálát okozó részeg, drogos ámokfutásért kapott hat (6) évért, ami jó magaviselet esetén négy (4) év. Minden meggyilkoltért egy (1) év. Továbbá gratulálok az ügyvédeinek akik elérték, hogy a bíró csak ittas vezetésért ítélte el Évikét, de közúti veszélyeztetés alól felmentette, ami számomra teljesen ÉRTELMEZHETETLEN! Bár ugye én csak józan paraszti ésszel gondolkodok. Gratulálok a magyar orvosoknak, akik nem időben vették le a vér és vizeletmintát, akkor sem az előírt mennyiséget, egy négy (4) ember halálát okozó balesetnél. És innen gratulálnék a rendőr szakértőknek is, akik nem tudtak hozzáférni egy kibaszott iPhone memóriájához, ezért visszaadták a készüléket tulajdonosának... Egyszóval gratula mindenkinek! Szép munka! Magyarország én így szeretlek!"

Ezzel az erővel akár egy tömeggyilkos szabadlábra helyezésének eshetőségét is újravizsgálhatnák, akár naponta is, hisz nem oszt, nem szoroz, amilyen lelkiismeret létezik "fönt".
 

pgyuf

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha valaki tényleges életfogytiglani büntetését tölti, azt ugye okkal! Nem értem miért kell azt felülvizsgálni? Ha ezt szabják ki büntetésnek fellebbezés lehetősége nélkül, akkor számomra azt jelenti, hogy ténylegesen addig marad börtönben, amíg meg nem hal! Másképpen nem életfogytiglan lenne a neve, nem?
Semmi visszatartó erő nem lesz már, hiszen nincs halálbüntetés és a legtöbb gyilkos jó magaviselet miatt 5-10 év mulva kiszabadul. Nem beszélve arról, hogy milyenek a börtönök, TV, DVD, mobil, konditerem, szakmát tanul, persze az állam pénzén, azaz az én adómból. Megnézném mi lenne akkor, ha a szegedi csillagból bárkit szabadon (ki) engednének, mert jogaik vannak!! És az áldozatok?? Azoknak mi van a jogaival? Ha az én családomból történne ilyen valakivel és kiengednék, tutira várnék rá a kapun kívül!!
 

pgyuf

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne legyél már ennyire „humántalan”, tudod hogy nem polkorrekt halálbüntetést emlegetni, mert mindenkinek muszáj magáraölteni az álszentség maszkját! Tanulj meg alamuszi és képmutató lenni, hogy a sok széplélek befogadjon!

Azaz: Nem azt kell mondani hogy te halálbüntetést akarsz, sőt amint látod még a tényleges életfogyt is túl komoran hangzik ezeknek a barbibaba-eszűeknek. Hanem mondd azt, hogy oké, ne is legyen tényleges életfogytiglan! Ez tök jól és szelíden hangzik, vagy nem?!

Ellenben: minden bűncselekménynél megvan, hogy az hány évet kóstál. És egy efféle esetben ugye, a pasi megölt mittudomén mondjuk 5 öreget. Az ugye 5 darab gyilkosság. Egy gyilkosság mondjuk - mert előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból történt - szerintem minimum 8 év. (nem vagyok jogász, bocs). Ezt beszorozva 5-tel az máris 40 év. Ehhez hozzájön valamennyi hogy megverték, az ugye garázdaság és súlyos testi sértés. Ehhez hozzájön hogy elítélik kínvallatásért is, meg magánlaksértésért is, rablásért, a személyi szabadság korlátozásáért (mert megkötözték a sértettet), meg még nyilván lesz sok egyéb. (esetleg tiltott fegyverviselés pld). És mindez ötször, plusz súlyosbító tényező hogy bűnszövetkezetben. Mindez együtt ha összeadják, szerintem simán lesz 200 év. És nincs életfogytiglan: a pasi tutibiztosan kiszabadul! Majd ha ezt a 200 évet leülte. Előbb nem.

Ja hogy előbb meghal mint kiszabadulna?! Bocs, arról mi nem tehetünk. Az nem a mi hibánk hogy rosszak a génjei, s ezek rövid életet adnak neki...
Amerikában így van 200 éveket, sőt láttam olyat is aki 450 évet kapott!!
 

Nagykarikás

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is az a véleményem,hogy talán a halálbüntetés visszaállitása lenne a helyes....csak előfordult már olyan eset amikor utólag derült ki az ártatlanság.Én sajna azt látom a magyar igazságszolgáltatás nem áll a helyzet magaslatán.
 

yapcika

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Tetszik amit írtál, és igazad van! De! Ebbe a csóró országba ahol ennyit ellopnak még mi etessük is ezeket a tetveket!!?? Amíg a közlekedési szabálysértést leülhetem a börtönbe napi 5000 Ft-ért, a minimál órabér nettó 400 Ft, addig ne kelljen eltartani még ezeket is!
 
0

075

Vendég
Amerikában így van 200 éveket, sőt láttam olyat is aki 450 évet kapott!!

Mert az egy aránylag normális ország. Nem azt mondom hogy hiba nélküli, de még mindig az a legjózanabb, és ez egészen biztosan így van, mert valami jó oka csak kell legyen annak, ha az egész világ őt irigyli... Akkor azok az amcsik mégiscsak tudnak valamit, ha elbaltáznak is néha ezt-azt de többnyire mégiscsak helyesen csinálják a dolgokat, vagy nem?!

Esetleg illene Magyarországnak példát venni róla, s nem állandóan holmi „külön utakkal” kísérletezni, kizárólag a magyarkodás miatt, mert mi „mások” vagyunk, s nekünk semmi se elég jó ami máshol már jól bevált?!
 

attila7771

Állandó Tag
Állandó Tag
Római jog,szemet szemért ,fogat fogért,életet életért és nem kellene még az állam ill. a mi pénzünkért évekig gondoskodni róluk.Azokat akiket megvertek,kifosztottak,megöltek kevesebb joguk van mint az elkövetőknek az úgynevezett emberjogi aktivisták szerint.A halálbüntetésnek nincs elretentő ereje,ezt a mafiaperek alatt találták ki az ügyvédek és lett népszerű a mai jogban is.Ki kellene próbálni hátha mégis működne.Kiváncsi volnák,hogy mennyi idő után változna meg azok véleménye akik most védik az ilyen
bűnözőket ha ők ill. valamelyik családtagjuk volna az áldozat.
 
0

075

Vendég
Római jog,szemet szemért ,fogat fogért,életet életért és nem kellene még az állam ill. a mi pénzünkért évekig gondoskodni róluk.Azokat akiket megvertek,kifosztottak,megöltek kevesebb joguk van mint az elkövetőknek az úgynevezett emberjogi aktivisták szerint.A halálbüntetésnek nincs elretentő ereje,ezt a mafiaperek alatt találták ki az ügyvédek és lett népszerű a mai jogban is.Ki kellene próbálni hátha mégis működne.Kiváncsi volnák,hogy mennyi idő után változna meg azok véleménye akik most védik az ilyen
bűnözőket ha ők ill. valamelyik családtagjuk volna az áldozat.
Ha annyira nem akarnak senkit kivégezni, legyen az, hogy kineveznek börtönnek 2 szigetet egymástól jó távolra. Egyikre tennék azokat a férfiakat akiket tulajdonképpen ki kéne végezni de nem akarjuk mert olyan humánusak vagyunk, meg akiket tényleges életfogytiglanra ítélnénk különben. A másikra az ugyanilyeneket, de csak nőket. Így nem tudnának szaporodni ugye. Mindegyik elítélt kapna 1 hónapra elég tartósított száraz élelmet (ne finomságokra gondoljatok, csak olyasmi hogy liszt, száraztészta esetleg, stb), meg egy baltát. Aztán éljen ahogy tud. Baltája van, faházat csinálhat magának ha akar. Meg művelhet földet, stb. (adnánk nekik fejenként mittudomén 1 mázsa vetőmagvat is). Majd szántja maga ácsolta faekével a földet. Vagy túrja ültetőfával. Ha elég ügyes és szorgalmas, nem döglik éhen, ha meg mégis, nem kár érte.

Ha nem tud beilleszkedni a civilizált emberek közösségébe, éljen azon kívül!

Persze nyilvánvaló, hogy azonnal kialakulna a szigeten a rabszolgatartás, az erősebbek hatalmaskodni kezdenének a gyengébbeken meg az újoncokon, de az se baj, mert aki odakerül, megérdemli.

És e 2 sziget őrzése pár őrhajóval nem lenne olyan szörnyű nagy teher gazdaságilag mint a sok külön börtön fenntartása. Gondoljatok bele, nem kéne például áramot se fizetni a világításért, nem volna víz-számla, fűtési költség, orvosi ellátás díja, semmi! Csak mondjuk szigetenként 2 hajó ami állandóan ott kóricál körbe. És nem is hiszem hogy el tudnának szökni onnan, ha a szigetek jó távol vannak egymástól. Mondjuk Óceániában. Vagy ha szemetek vagyunk, kijelölhetjük e célra valamelyik remek sarkvidéki szigetet... Csak hogy könnyebb életük legyen... (sátáni_kacaj_szmájli).
 
0

075

Vendég
Én meg azt szeretném látni, hogy milyen gyorsan változik a véleményük személyes érintettség esetén.

Könnyű dolog más farkával veni a csalánt, meg a sáncon túlról bekiabálni, hogy mi a tuti... Ahogy mondani szokták: „kibicnek semmi se drága”.
 

dor2000

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt szeretném már végre látni, mikor az emberjogisok az áldozat érdekeit nézik és nem a bűnözőkét....

Sajnos, azt nem fogod látni, az emberjogisok álarc mögé bújnak, a sajtószereplésre hajtanak. Közben pénzelik őket nagyon, de hogy kik, azon csak találgatok.
Én kimondottan utálom, szemét embertípusnak tartom őket. Utóbbi csak magánvélemény.
 
Sem vedeni se felmenteni nem is lehet azokat a bunosoket akik ilyen sulyos iteleteket kapnak, hisz minden esetben emberek eletet oltottak ki.
A remenyt meg toluk se lehet elvenni ,hogy 10-20 ev eltoltott bortonev utan lehesen remenye, hogy ujbol atnezik ugyet es hatha 30 ev utan szabadulhat...vagy az akasztasat atvaltoztathatjak eltfogytiglanra ahol meg van halal buntetes.
Az iratokat atnezo biro nem fogja enyhiteni a buntetes tetelet hisz amit kapott a tettenek sulyossagara, tol -tolig szabhato iteletet jar.

A biro is ember es elet hala ura egy ilyen rendkivul sulyos bun itelet hozatalnal, ember o is es a tevedes is benne van, fuggetlen attol hogy sok sok high technika is a bizonyitekok soraban van.
Ugy gondolom hogy nem a bunost vedik hanem az emberi jogokat ami jar minden embernek ha bunos akkor is.

Az ilyen embereknek nincs joguk a remenyre ha tenyleg bunosok .
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
HA a bironak joga van elitelni es eletfogytiglant adni akkor joga is van 5 vagy 10 vagy 20 ev mulva ujbol megvizsgalni a korulmenyeket, az egyent milyen hatassal volt az elmult evtizedek bortonevei ra,es donthet ugy hogy esetleg fegyhazbol a bortonre csereli mert a viselkedese es minden korulmeny ezt teszi indokolta.
A bunhodes evtizedei nagyon komoly egy ember eleteben, hisz szornyuseget kovetett el, de meg sem lehet azt amit sokan tamogatnanak ,hogy gyilkossagra gyilkosag legyen a valasz es ezt akasztassal oldjak meg. Alkotmanyban van rogzitve hogy eltoroltek a halalbuntetest, es eletfogytiglant adhatnak az ilyen fajsulyu buncselekmenyekert.
Egy ember se tevedhetetlen, meg a biro is tevedhet, hisz a papirok ,elemzesek, szakemberek velemenyet figyelembe veszi dontesenel, akor is lehet valami olyan teny ami fpntos es nem derul ki csak joval kesobb. Tucatnyi konyv ,film keszult az artalanul elitelt vagy kivegzett emberekrol.
Az aldozatot(kat) feltamasztani nem lehet, kemenyen minden biro osztja az evtizedeket ilyen gyilkolszasokert.

A remenyre joga van mindenkinek, de nem mindenki kapja meg a valosagos konyitest vagy szabadsagot.
 
Milyen szep volna ha ilyen lendulettel allnanak ki a liberalis gondolkozok a az aldozatok hozzatartozoiert is es az o jogaikert is.

Az viszont nagyon is igaz hogy ezrek es ezrek vannak artatlanul bortonben, ami a szegyenfoltja az igazsagszolgaltatasnak.
Emiatt talan fontos idonkenti felulvizsgalat, de a cikkben emlitett esetben orokre eldobnam a kulcsot.
 
Utoljára módosítva:

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt hallottam a tévében, hogy az állam majd segít beilleszkedni a kiszabadult bűnözőknek. Hurrá, az is a mi pénzünk...
 
0

075

Vendég
Figyeljétek meg, a történelem folyamán egyre szelídebben bánnak a bűnelkövetőkkel. A bűnesetek száma mégse akar csökkenni... Fura, mi? Talán a szelídebb bánásmód velük szemben nincs javító hatással?!

Régen nyilvánosan mutatták be a halálbüntetéseket, vagy az olyan súlyosabb de nem halálos büntetéseket mint a korbácsolás, kalodába zárás, megbélyegzés tüzes vassal...

Később ez már nem volt, csak szép csendben kivégezték őket.

Aztán eltörölték a korbácsolást, megvesszőzést, megbélyegzést is. Mert ugye mi olyan JÓK vagyunk. Közben meg nem jók, csak HÜLYÉK, a bűnözők szerint...

Aztán valaki barom, akinek mázlija volt és senki nem erőszakolta meg a szeme láttára a kislányát, eltöröltette a halálbüntetést. JUHHÉ!

Most már ott tartunk hogy még a tényleges életfogytiglan is túl durva egyesek szerint.

És a bűnesetek száma nem csökken. A súlyosságuk se. Hm, itt valami gond van és valami gyanús...

Nincs a halálbüntetésnek visszatartó ereje?! Hogy a francba ne lenne. Én magam is boldogan kinyírnák vagy féltrucat embert is, kizárólag amiatt nem teszem mert tartok attól, hogy ha kitudódik, az, izé... finoman fogalmazva nem tenne jót a további civil karrieremnek... A büntetésnek igenis van visszatartó ereje, épp amiatt találták ki. A súlyosabb büntetésnek súlyosabb visszatartó ereje van. Ez egyszerű és logikus. És ne jöjjön nekem senki statisztikákkal hogy de mégse, mert leírtam már, a statisztikákról mi a véleményem. Különben is, nem lehet összevetni két ország bűnözési statisztikáját, mert azokban nemcsak a büntetések különbözőek hogy van-e halálbüntetés, de a gazdasági helyzet is, a szokások is, sőt az is hogy egyáltalán mit tekintenek bűnnek, s amit annak tekintenek azt milyen arányban derítik fel, sőt, milyen egyáltalán a bűn BEJELENTÉSÉNEK az aránya!

Ez még egy országon belül is eltérhet régióként, például az USA-ban az északi és déli államok közt.

De ugye statisztikákkal mindent lehet igazolni...

Mi jön ezek után? Megmondom. Bemegy a rosszarcú pasas egy rendes családhoz, lelövi a férjet. Aztán megerőszakolja annak feleségét és kislányát, majd ennek végeztével őket is kinyírja. A nagyfiú megússza mert épp távol van. Az eset kiderül, a tettest elfogják, s a bírósági tárgyaláson a fiú megszídja a fickót, hogy „te rohadt gazember, meggyilkoltad a családomat, hogy dögöltél volna meg már anyád méhében"!

Erre a bíró pénzbüntetésre ítéli őt mert megsértette a gyilkos emberi jogait azzal hogy gazembernek nevezte őt, pláne nyilvánosság előtt (a tárgyaláson ugye sokan vannak), és különben is, nem szép dolog embertársunknak ilyesmit kívánni. Ezután pedig a bűnelkövetőt elítéli arra, hogy szobafogságban legyen 2 hétig, ami alatt videón oktató-nevelő filmeket kell néznie, amik segítik a szocializálódását. Ezután kap az államtól sok millió segélyt hogy legyen háza és autója, mert biztos a szegénysége vitte őt bűnös útra, és szereznek neki munkát is, persze ülőmunkát valami irodában, mert valami orvos megállapítja róla hogy a 2 méter 20 centis csupa izom 130 kilós pasas a fizikai munkát nem bírná valami cifranevű (csak latin nevén ismertetett) fura betegsége miatt. További fél havi kártérítést is kap az előbb említett fiútól, mert az megsértette a szidalmazással a személyiségi jogait. Emellett a meggyilkolt családjának vagyonából is kap kártérítést, mert kitalálja hogy ő attól lett nemibeteg hogy megerőszakolta a nőt (akit később megölt), ez tehát azoknak a hibája, és fizetniük kell az ő orvosi kezelését.

Ez lesz ha ezt az irányt hagyjuk.
 
Oldal tetejére