Erdemes manapsag Magyarorszagot meglatogatni?

Csülök témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2010 Március 27.

 1. Jankica88

  Jankica88 Állandó Tag

  -

  A válasz: mindenképpen érdemes! Idén nyáron voltam Hajdúszoboszlón, debreceni virágkarneválon. De pár éve az aggteleki cseppkőbarlang is meseszép volt. Igazából rengeteg szebbnél szebb tájunk van. Csak győzzünk válogatni!
   
 2. ápoló

  ápoló Új tag

  válasz az utazásra

  :D
  Igen Nyugodtan haza lehet jönni a közbiztonság jó !
  Az üzletek televannak van mit vásárólni enni.Nem éhezünk! Bár a banki és tözsde megremegése ide is elért de túl éljük, az hogy a jelenlegi kormány nem úra a helyzetnek az másodlagos. De béke van.Nyugodtan lehet utazni.:D Budapest szépen kiépült van mit megnézni:cool::cool::)
  Egészségügyi biztosítás legyen mert nagyon drága a korházi ellátás külföldiek részére:(:(:(
  Én itt élek bizosithatlak benneteket jöhetek nyugodtan:D
  üdv.Andrea /ápoló!/
   
 3. dorka7100

  dorka7100 Állandó Tag

  Szia!

  Csak most csatlakoztam az oldalhoz, és ki akartam próbálni, hogyan lehet reagálni a fórumokon.
  Szerintem érdemes eljönni Magyarországra, nagyon sok gyönyörű hely van. Én itt élek és szerintem a túristák szívesen jönnek ide. Sajnos lehet hallani, hogy néha átvernek egy-két túristát, de az inkább a Balatonnál, vagy Budapesten szokott előfordulni. Ott, hol gyakran megfordulnak a külföldiek túristaszezonban. Ha az igazi Magyarországot szeretnéd látni, akkor inkább menj vidékre, olcsóbb és sokkal közvetlenebbek és barátságosabbak az emberek. Vannak a neten nagyon jó oldalak (országinformációs oldalakra gondolok), ahol ki tudsz keresni szép helyeket. Bocsi, de linket sajna nem tehetek ide fel. :( De nagyon jó választás Erdély is.
   
 4. kottagrafikus

  kottagrafikus Állandó Tag

  Szia!

  Mindjárt ajánlom is figyelmetekbe pl. a Balatontól nem túl messze lévő Vászoly községet, ahol pl. nyaranta igen aktív közösségi élet folyik: van víziszínpadi előadás, Mesterségek házában és a Galériában kiállítások, a róüm. kat. templomban hangversenyek, van lovarda, ahol lovagolni tanítanak, lehet lovagolni a környéken stb. Szállás is megoldható helyben. Nincs messze Balatonfüred sem, ott pl. a régi, gyönyörűen felújított városközpontot (a Szívkórháznál) érdemes megnézni (kiállítóhelyek, éttermek stb.), a Tagore-sétányon végigmenni stb.
  Aztán pl. Balatonfűzfőn bobpálya, uszoda (mindkettő egész évben nyitva), kalandpark, hatalmas strand van, vitorláskikötő, XIII. századi templomrom stb. Szálláshely (magán is) van bőven.
  Tehát érdemes akár hosszabb időt is eltölteni e környéken!
   
 5. Coletta

  Coletta Állandó Tag

  Az igazság másik oldala

  Jesszusom... Bocsánat, de ezt nem bírom megállni szó nélkül!

  Nálunk a lehető legrosszabb minőgéggel találkozol jó borsos áron.
  Sajnos TÉNY ide hozzák a selejtet.. mind1 hogy az élelmiszerekről beszélünk, vagy más egyébről, de ezek köztudott dolgok.. itt sajnos a hipermarketek polcain silány pékárú.. lejárt hús.. átcímkézés hegyek, botrányok hada! Könyörgöm ti hol éltek???
  Mikor nincs olyan karácsony, húsvét, hogy ne lenne tele az amúgy erősen cenzúrázott média, a pocsék, lefoglalt árúcikkekkel, legyen az tojás, sonka, virsli! Hal-lisztel etetett setrések, jobb ha bele se gondolunk mit eszünk! De aki túrista, talán nem a Tescoba meg élelmiszert venni :D Viszont pl. a Marks&Spenserbe bemész és veszel kb 1,5 szer annyi áron egy ruhát, mint kint Londonba ugyan ebbe az üzletbe! Itt ez elitt, ott meg a munkás-osztály vásárol onnan. Így áll a kis hazánk 2010-ben.
  A közbiztonság: hát vidéken éppolyan rossz mint a városokban, fényes nappal rabolnak, szúrkálnak, a szomszédunkba is betörtek megverték a nénit a nyugdijért.. minden héten hallom a hírt, hogy most xy-t ütötték le a sötétben... persze turistaként, megint más a helyzet, de az fix, itt mindenki át akar verni mindenkit, ha kihívsz egy szerelőt.. ha rendelsz 1 köbméter múrvát... ha tankolsz a kútnál...
  Itt nincs szolgáltatás.. itt csak "rablás"van, nem a vevő érdeke számít, csak a bevétel!
  A kiszolgálás, és a vendégszeretet???
  Bemész 1 boltba, és örülj ha rádnéznek.. ja rádnéznek, de csak azért, -Hogy megint 1 h...lye akit ki kell szolgálni... nem az eladó van érted!! -vagy szóljon aki nem így látja!!-
  Pénztárnál, pl. ki látott mosolygós pénztárost???
  mikor a lakosság 90%a depressziós???
  szóval igenis MONDJUK MÁR KI AZ IGAZSÁGOT!
  Nem kell itt fényezni a helyzetet, sak azért mert ez a mi kis hazánk! Épp ezért kéne kicsit fellázadni, hisz itt élünk! És igen a Mi hazánk lenne! A kocsiban ülve, mindenki any.zik! dudál, jobb esetbe, rosszabb esetbe kiszáll, és elpüföli a másikat.. de történt már rosszabb is.
  Beszéljetek a kutasokkal:
  Egyszer mesélte az egyik kutas, hogy annyira agresszívak már az emberek az állandó dudálás mellett, hogy amíg bent kártyával fizetett az előtte álló, addig a pasas türelmetlenségébe kiszállt, és eltolta az útból a másik kocsiját, miközbe hangosan szidta és rávágott a motorháztetőre! Ilyen országba élünk...
  A bevásárló központokba is szinte szikráznak a tekintetek a pénztárnál sorbanállás közben, de persze vannak a birkák.. akik mennek az árral.. akik szeme előtt ott a szemellenző... akik beletörődnek a sorsukba, akik elhiszik azt amit akarnak hogy elhigyjék akinek még ez is szép tud lenni!
  Bocsánat, hogy nem ezekhez tartozom....
  és bocsánat a kirohanásomért!!!!

  Túristaként persze jöjjön bárki nyugodt szívvel.
  Ahogy csülök se csalódott. :D Élni viszont lassan lehetetlen.:(
   
 6. Coletta

  Coletta Állandó Tag

  Azért Csülök, örülök, hogy jól érezted magad, és minden sinen volt:D Nem is igazán neked szántam az irományom, csak ki kell mondani azt is ami nem tetszik, és amin kéne változtatni, és nem a szőnyeg alá söpörni... magunkat is becsapjuk ezzel.
   
 7. Beuska65

  Beuska65 Állandó Tag

  A közbiztonság nem rosszabb nálunk sem ,mint az amerikai kontinensen,sőt...
   
 8. petyko44

  petyko44 Állandó Tag

  Én most Bogácsra készülök a párommal egy hosszú hétvégére. Állítólag szép hely, van télen is nyitvatartó gyógyfürdő és a környéken lehet túrázni (Bükk). A közelben van Eger városa, ami mindenképp megtekintendő.
   
 9. Parr

  Parr Állandó Tag

  Persze hogy érdemes magyarországra jonni.
  Azért vagyunk a folldon hogy tapasztalatokat szerezzunk, csak néha már elég lenne beloluk...?
   
 10. Parr

  Parr Állandó Tag

  de azért nem ez a világ vége.

  Multkor azt hallottam az egyik médiában, hogy a Magyarok leszerelik a saját rendszámtáblájukat felszerelnek egy másikat és mennek tankolni.
  Tankolás után meg elhajtanak.
  Szerintem ez vicces.
  De tényleg drága a benzin, nem?
   
 11. csucsujani

  csucsujani Állandó Tag

  Csatlakozom szabod117-hez.
   
 12. Sztyopa63

  Sztyopa63 Új tag

  Sziasztok !
  Négy, öt éve kezdtem el bejárni az ország különböző részeit amatőr túrázóként.
  Bizony vannak az országnak olyan részei ahol csak ámul és bámul az ember.
  Természetesen a felkapott turistahelyek nagy részénél valóban a lehúzás a fő cél, de egyre több az olyan település ahol kezdenek rájönni arra, hogy valami olyat is kell adni az oda látogatók pénzéért amiért visszatérő vendég lehet belőle.
   
 13. hajababa

  hajababa Állandó Tag

 14. Wednesday75

  Wednesday75 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Magyarországot mindenkinek látnia kellene.
  A hibáival együtt is csodálatos.
  Imádom!!!kiss
  Üdvözlettel:
  Wednesday75;)
   
 15. wirgil

  wirgil Állandó Tag

  Természetesen!
   
 16. ezmiez

  ezmiez Állandó Tag

  Ezzel csak egyetértek.
   
 17. funita

  funita Állandó Tag

  Én ugyan hazaiként, de Sopronban még sosem csalódtam. Szép, sőt gyönyörű, mindenütt, mindenki kedves volt és mindenért annyit fizettünk, amennyi az ára volt.
   
 18. Bettibébi

  Bettibébi Állandó Tag

  Meglátogatni?
  Mindenképp!
  Élni?
  ????????????
   
 19. rudy00

  rudy00 Állandó Tag

  Bettibébi,
  egyetértek!
   
 20. gravovin

  gravovin Állandó Tag

  Ha valakinek van pénze, akkor teljesen mindegy hol él. Ha nincs, akkor is. :) Az elsőnek mindenhol jó lesz, a másodiknak mindenhol rossz. Turistaként fő szempont itt, hogy magyarul beszélj, nézz ki úgy, mintha magyar turista lennél, és akkor talán nem húznak le a vendéglátó helyeken, taxiban, stb. Hazai turistaként el kell mondanom, hogy szinte már olcsóbb 1-2 hétre egy 5*-os szállodába menni a török riviérára, Egyiptomba, Jordániába, vagy Tunéziába stb, mint itthon egy 3-4*-os wellnes szállodába, vagy akár egyik másik panzióba.
  A természeti adottságokban nincs hiány, sok olyan hely van, ami messze földön híres, és egyedülálló. Ezen helyek környezetében igen szépen kialakultak vendéglátó helyek is. Rengeteg kulturális esemény is van, attól függ ki mit szeret ahhoz igazítja az utazást. Egyre fontosabb szerepet kapnak a gasztronómiai fesztiválok is, amelyeken finom hazait lehet enni.
  A közbiztonságról csak annyit, hogy vannak aranyszabályok, amiket be kell tartani, hogy ne váljunk áldozatokká. De sajnos a statisztika azt mutatja, hogy egyre több és egyre súlyosabb bűncselekményeket egyre fiatalabbak követnek el. De az utcán sétálva ezeket - az átlag ember, aki nem a rendőrségen dolgozik például - nem is érzékeli. Úgyhogy szerintem nem rosszabb a helyzet, mint máshol. Bár a nagyvárosokban elég sok a koldus, akik többsége még magyarul sem tud, szegényebb országok gyermekei. A tisztaság is fő kérdés a városokban, de nagy a kontraszt a városok között. Vannak kis ékszerdobozhoz hasonlítható kisvárosok, és vannak elég mocskos részekkel bíró nagyvárosok. (Oda nem kell menni).
  Ami még fő szempont lehet, az a termálvizek sokasága. Már lassan a legkisebb faluban is lehet találni egy élmény-, termálfürdőt. A gyógyító hatásokat nem írnám le, mert tényleg használnak, ki mire kell, oda kell menni. :)
  Mellesleg külföldi szemmel nézve "olcsón" lehet fogat csináltatni, plasztikáztatni, szemüveget csináltatni, megműtettni magunkat (bár most az utóbbi időben elég sok orvosunk ment nyugatra) stb.
  Összefoglalva: érdemes ellátogatni kis hazánkba, de nem 1 hétre, nem 1 helyre, hanem egy jó nagy körutat tenni.
   

Megosztás