Ernoe - Itt lehet beszélgetni

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
A tudomány ad legalább ennivalot és megkönyiti az életünket, a vallás csak imákat szolgáltat.
A felvilágosodásnak nemcsak anyagi javakat köszönhetünk hanem a gondolati, szolás és vallásszabadságot is. Ezt nem szabad elfelejtened.

"Hát, nem látom azt a fene nagy könnyebbséget. Ja, te azok közé tartozol, akik élősködnek a luxusprostin... de kérdezd meg azt a kínai munkást, aki a te mocskodat – mert van már olyan GPS-ed, amivel ki tudod kerülni az ajtófélfát és eldobtad a régit - szereli szét és rámegy az egészsége, mennyire imádja a technikádat és tudományodat... Pedig ő is ugyanolyan ember, mint te, egyedi és megismételhetetlen...."

Tudod Ernő, amikor azt állítod, hogy én a tudomány ellen "uszítok" akkor egy kicsit azért elgondolkodhatnál TeeAh Millatoona fenti mondatain. Volna mit megoldania a tudománynak, ha a Világ Urai hagynák és nem kényszerítenék őket pótcselekvésre, titkolózásra és tök feleslegesen euro-milliárdok elköltésére, akkor, amikor már az Unió országaiban is éheznek kisgyerekek. Ezalatt szüleiket túladóztatják, belehajszolják deviza-alapú hitelekbe, amiből egyetlen kiút az öngyilkosság.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Na Ernő...ehhez mit szólsz...???

Egyiptom csillagkapui

Valóság és misztika – a határok elmosódnak

Ma már objektív tényként fogadhatjuk el, hogy az Univerzumunk legalább 11 dimenzióból áll. Legalábbis ennyit feltételeznek egyes fizikusok. A sokféle dimenzió azonban nem különül el élesen egymástól, hanem egyik áthatja a másikat. Az egyiptomiak jól ismerték a dimenziók közötti átjárókat:csillagkapuknak nevezték őket azon egyszerű oknál fogva, hogy a csillagok energiáival működtek.
82241684662_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


A csillagkapuk képesek voltak térben és időben szinte bármekkora távolságokat áthidalni és összekötni az univerzum két távoli pontját. A kozmoszt sajtszerűen behálózó járatokat a magasabb rendű intelligenciák magától értetődően használják. Tudniillik azon keresztül közlekednek. A csillagkapuk ugyanúgy hozzátartoznak az Univerzumhoz, mint az ajtók a házunkhoz, vagy a vezetékek az technikai eszközeinkhez.

Egyiptom földjére lépve ámulatba esik a legtöbb turista az ősi monumentális műemlékek láttán. Az emberek jártukban-keltükben nem is gondolnák, hogy az ősi templomokban hajdanán milyen csillagkapuk működtek.

Atlantisz tudásának kimentése

Kezdjük mindjárt azzal a története, hogy az egyiptomi tőkultúra megalapítója egy Thot nevű Félisten volt. Ő egy fondorlatos tervet eszelt ki: testet öltött Atlantiszon és elsajátította az atlantidák ismereteinek legjavát, majd kivárta az alkalmas pillanatot. Thot előrelátta, hogy Atlantisz napjai meg vannak számlálva, ezért átmentette tudásukat egy akkor még meglehetősen fejletlen vidékre, nagyjából a mai Egyiptom területére. Terveiben az szerepelt, hogy az atlantisziak távozása után egy fantasztikus szuperkultúrát hoz létre. Úgy tűnik, elképzelései elnyerték az istenek tetszését és támogatását. Imigyen időről-időre megjelent Atlantiszban, s a titkos beavatotti iskolák energiamintáit csillagkapukon keresztül átemelte a későbbi Egyiptomba.

104153850712_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


A csillagkapuk realitása

Itt szeretnék kitérni a csillagkapuk realitásának problematikájára. A csillagkapu a mi olvasatunkban egy olyan dimenziók közötti átjáró megnevezése, amelynek létrehozására, illetve működtetésére a planéták – a bolygók és a csillagok – erejét használják fel az alkotóik. Ez a realitás azon alapszik, hogy minden egyes égitest egy gigantikus energiamassza, amely sokdimenziós kiterjedésekkel bír.

Ezeknek az emberi elmével felfoghatatlan energiakoncentrátumoknak a tulajdonságai közül tudósaink ma még csak meglehetősen keveset ismernek, így az asztrofizika feltáratlan területei között szerepel például a gravitáció titokzatos jelenségének teljes magyarázata, minthogy erre igazán alapos és kikezdhetetlen elmélet eddig még nem született. A fizikusoknak csupán sejtéseik vannak a tekintetben, hogy milyen módon változtatja meg a gravitáció a szubatomi részecskék természetét.

Ez pedig azért roppant elgondolkodtató, mert már nagyon közel állunk ahhoz, hogy a gravitációs elméletek gyakorlati alkalmazása során az élőlényeknek a tér bizonyos koordinátái közötti, „távolság nélküli” utazását tudományos eszközökkel bebizonyítsuk és megvalósítsuk.
(Részecskéket teleportálni és időutaztatni már tudunk!) Ily módon hamarosan a csillagkapuk is az akadémikus szempontból bizonyítható tudományos anomáliákká léphetnek elő. Bár pillanatnyilag az elméleti fizikai jóslatai között tartjuk számon a csillagkapukat, létezésük ma már egyáltalán nem tűnik sci-finek vagy utópisztikus őrültségnek. Ne feledjük, hogy a fekete lyukaknak, vagy éppen a kvazároknak, azaz a világegyetem legerősebben sugárzó objektumainak létezése is nemrégiben még a fantasy kategóriába volt sorolandó.

Egyiptom csillagkapui

Mivel Atlantisz közeledett a lecsengéséhez, ezért a magaskultúra minden értékes energiamintája tökéletes teljességében megjelenhetett a Föld egy Atlantiszhoz képest távoli pontján, Egyiptomban. Thot Félisten gyakorlatilag „leklónozta”, helyesebben fogalmazva átültette a tudás- és az energiacsírákat egy másik, valóban termékeny földbe, Kemetbe – ahogyan Egyiptomot később nevezték. Ez magyarázatul szolgál arra is, hogy az egyiptomi kultúra miért autochton, azaz olyan jellegű, mintha önmagától egyszer csak kinőtt volna a földből. A mai régészet nem talál előzményeket. Természetesen ez részben azzal indokolható, hogy az archeológusok eddig még nem fedeztek fel bizonyos hiányzó leleteket, részben pedig arra vezethető vissza, hogy a tudós elmék nem akarják elfogadni a földönkívüli technológiák létezését és azok közreműködését Egyiptom megépítésében. Márpedig az atlantiszi tudás létezik és nem evilági eredetű!

Mindenesetre, Thot – és még néhány nagy tudású lény – több civilizációt is kicsíráztatott a földből, melyek közül talán a legmaradandóbb a nílusi volt. Ezek után még inkább érdemes eltöprengenünk azon, hogy a néphagyomány és a megtépázott, sokszor meseszerűvé degradált mítoszok által idegenekként, angyalokként és istenekként meghatározott lények olyan civilizációt bocsátottak útjára, amelynek azóta is a csodájára járunk, noha csak romjait szemlélhetjük meg.

A lepusztult műemlékek sokasága híven árulkodik e hajdanvolt birodalom tündökölő fénykoráról. Templomkomplexumok, piramisok, szfinxek, obeliszkek, sírkamrák és a bennük rejtező meghökkentő technikai ismeretek érzékeltetik minő szervezettség és prosperáló élet zajlott egykoron ezen a vidéken.

Nem járunk messze az igazságtól, ha varázslatról teszünk említést, hiszen e szent helyek évezredeken keresztül az istenek evilági képviselőinek, a látó papoknak és tudóknak szolgáltak mágikus ceremóniáik színhelyéül. Ennek nyomán nevezték el templomaikat misztériumiskoláknak az egyiptomiak, mely egyszersmind beszélő névként sejtette a funkcióikat.

A legősibb szent templomok a tradíciók tanúbizonysága szerint precízen azokra a helyekre épültek, ahol réges-régen Thot nyitotta meg a csillagkapuit, melyeket ősi energiák áramoltatására használt. Az Élet titkai ezekben az erőmintákban voltak elkódolva. Ahogyan a víz képes emlékezni, úgy tárolják magukban eme spirituális energia-hologramok az Univerzum sarkigazságait és alaprajzait, melyeknek az istenek a hatalmukat köszönhetik. Ékes példa erre a piramisok hazájának kisugárzása.

136132604212_sw_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Amikor a fáraók földjére zarándokoltunk, felfedeztünk és megörökítettünk jó egynéhányat a szóban forgó csillagkapuk közül. Fényképfelvételek garmadát készítettük azokról az interdimenzionális átjárókról, amelyekről csak a legmerészebb fantáziájú sci-fi írók álmodoznak. A templomok félreeső fülkéiben, a szfinxsorok között, az obeliszkek környezetében, egyes szobrok mellett és nyílt tereken egyaránt találtunk csillagkapukat. A kíváncsiságtól vezérelve elidőztünk a fényorgiájukban, s csodák csodájára különös érzeteink támadtak. Auráink mélyet „szippantottak” az intenzív energiafolyamokból, melyek a kozmosszal és a múlttal kötik össze a halandót. Eme galaktikus átjárók egyszerre bejáratok valahová és kijáratok valahonnan.

Megfigyeléseink igazolták, hogy a csillagkapuk periodikusan nyílnak és záródnak, továbbá egyértelműen érzékelik a sziluettjükben időző aurákat, mivel a jelenlévők számának hatására automatikusan többszörösére duzzad az átmérőjük és felerősödik az energiájuk. Ami a csillagkapuk vibrációs tartományát illeti, igen magas frekvenciáról beszélhetünk. Ha az auraszínekkel állítjuk párhuzamba a rezgésszámukat, akkor a kékes színektől a lilán keresztül a hófehérig találkozhatunk itt rezgésekkel. Mindamellett a spektrum olyan ritkaságszámba menő és megmagyarázhatatlan kombinációival is volt dolgunk, amelyek a fizikai világban nem léteznek, de leginkább a smaragd, a rubin és az arany pompázatos színű kombinációira emlékeztetnek. A többi egyszerűen leírhatatlan.

Egyiptom egy óriási mágnesként vonzza magához a világ minden zugából a lelkeket, akik tudatalatti sugallataiknak örömmel engedelmeskedve meglátogatják a halhatatlanok birodalmát. Egyiptom csillagkapui reneszánszukat élik.
Kedves furrier
-
A string-elmélet egy probálkozás a relativitáselméletnek és a quantummechanikának az egyesitésére.
-
Ez egy formalizmus ami egy esetleges kisérleti igazolás után sem fog jelenteni változást a hétköznapi életünkben.
-
Minden marad ahogy volt, a kövek felemeléséhez ugyan anyit kell erölködjünk mind eddig, számunkra nem változik semmi, csak az egyetemi vizsgakérdések lesznek átirva.
-
Nincs "A string-elmélet" hanem egy csomo elképzelés van ami a pontszerü elemirészek helyett fonal, szallag vagy membrán szerü részecskékket használ az ismert jelenségek leirására. Hangsulyozom, a leirás változik, nem pedig uj jelenségek tüntek fel a horizonton.
-
Az ezoterikusok a hétköznapok fizikájával, a klasszikus elméletekkel sincsenek tisztában nem tudom hogyan képzelik, hogy csak ugy belehet szállni a quantumfizikába minden elözetes ismeret nélkül? :(
-
A cikk egy érdekes science fiction de semmi köze a realitáshoz. Méghogy az Egyptomiak ide oda tudtak utazni az idöben, akkor nem reménykedtek volna abban, hogy a fárao mind egy ganajturo majd ujra felébred, tettek volna romlando ételeket a piramisba ami másnap már ehetetlen volt, ütöttek volna agyon szolgákat abban a reményben, hogy a fáraot kiszolgálják. :)
-
A fáraok anyit sem tudtak, hogy sört nem iszik az ember ollom pohárbol mert belehal. Ha olyan okosok lettek volna az emberek akkor nem haltak volna ki. Mindent köböl épitettek ami csak nyomoeröt képes kibirni, ez az épitészet legprimitivebb modja.
-
Most nem akarom az egész cikket szétszedni mert zagyvaság, szakkifejezéssel valo dobálodzás azok helyes értelmezése nélkü.
-
A quantum-teleportatio az valojában nem egy részecskének az egyik helyröl a másikra valo átvarázslása hanem bizonyos informationak - egy photon spinjének vagy polarizátiojának - az átvitele késedelem nélkül az egyik helyröl a másikra. Ez a qvantum-összefonódásnak nevezett effektus segitségével lehetséges.
-
Ehez a két photon ugy összelesz olvasztva, hogy egy közös quantumállapotot képeznek. Ez az állapot megmarad akár milyen messze is vannak egymástol, anélkült, hogy valamiféle mérhetö közvetitöjelet cserélnének ki egymással. Einstein ezt "kisérteties távolhatásnak" nevezte.
-
Ez arra jo hogy egy üveszálas kábelben észrevesszük ha valaki lehallgatja a kommunikatiot. Gondolom az NSA affer megfogja gyorsitani ezeket a kutatásokat mert most nem tudjuk megmondani ki van rajtunk kivül a vonalban. :) Nem tréfa, a lehalgatásbiztos kommunikatio jövöje lehet.
-
Hangsulyozom a quantum-teleportatio alkalmával semmi féle anyag nem varázslodik át az egyik helyröl a másikra, még egy elemi részecske sem, egy makroszkopikus lényröl nem is beszélve. ;)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Az első két mondatod meglehetősen embertelenre sikeredett.
A tünetet tűrhetően írtad, ám az okok kifejtésére nem pazarolsz energiát. Minek is, számodra a tevékenységük nem hajt hasznot, hát örüljenek, hogy odavetnek nekik egy kis ennivalót :mad:.

Akkor egy kis olvasnivaló:

Jared Diamond írása - magyarul, rövidítve

... és itt az eredeti cikk angolul.

Nem ma született az írás...

Egyébként a képen nem látok alkoholistát... de az alkoholizmusért a területükre betolakodók felelősek nagyobbrészt.

Érdekes, hogy te a képen látható, kiegyensúlyozottnak tűnő embereket sajnálod....
Biztos ez a derék német váltja ki irigységedet...
Csatolás megtekintése 1168067
Kedves TeeAh Millatoona
-
A kalahári sivatag valoban állatoknak fenttartott terület nem ugy mind az indián-rezervátumok Amerikában. Ez embertelenül hangzik de nem én hoztam ezeket létre.
-
A bushmanok ugy jöttek szoba, hogy valaki elkezdte dicsérni ezeknek az embereknek az életkörülményét, nem kell dolgozniuk csak 4 orát naponta , a szegény magyar meg az EU miatt reggeltöl estig robotol. Olvass utána.
-
Az alkoholt valoban nem tudja a szervezetük lebontani és emiatt sokan az életüket vesztették már.
 

TeeAh Millatoona

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves TeeAh Millatoona
-
A kalahári sivatag valoban állatoknak fenttartott terület nem ugy mind az indián-rezervátumok Amerikában. Ez embertelenül hangzik de nem én hoztam ezeket létre.
-
A bushmanok ugy jöttek szoba, hogy valaki elkezdte dicsérni ezeknek az embereknek az életkörülményét, nem kell dolgozniuk csak 4 orát naponta , a szegény magyar meg az EU miatt reggeltöl estig robotol. Olvass utána.
-
Az alkoholt valoban nem tudja a szervezetük lebontani és emiatt sokan az életüket vesztették már.
Rém unalmas ez a nyálkás-nyúlós mellébeszélés, handabandázás. Már megint nekem magyarázod, miért vettem észre, hogy félremagyarázol :cool2:.
Nem lenne ártalmas, ha tudnád - pardon: elismernéd -, piszkos anyagi érdekek miatt részesítették a busmanokat a "civilizáció örömeiből". A területen, ahol éltek, gyémántbányákat nyitottak... Ah, mily romantikus és meglepő!

DE: nem elgondolkodtató, hogy ezek a "primitív emberek" évezredekig megőrizték életmódjukat és köszönték, jól voltak, egészen addig, míg "jót tettek" velük...
Megértem, azok, akik vegetálnak, azoknak zavaró látvány, hogyha valaki ÉL!
Az alkohol nem volt része életmódjuknak, a "civilizátorok" bűne, hogy rászoktatták őket - nem egyedi jelenség, ez a felsőbbrendűségi szindrómában szenvedő emberszabásúak bevett módszere...
És még egy információval "gazdagabb" :rohog: lettem: nem olvastad el a cikket... Öcsi, művelődj :D! Érdekelne, milyen eszmefuttatást tudsz hozzáfűzni arról, hogy miért hülyeség, amit a szerző állít :p.
 

TeeAh Millatoona

Állandó Tag
Állandó Tag
Miután Ernoe többször felemlegette az özvegyégetést, mint vallási rítust, kénytelen vagyok erről is írni :) - aztán visszavonulok pihenni (engemet és a gépemet is lefárasztott a mérhetetlen dogmatizmus).
Szóval a források szerint ennek a szokásk több oka is volt, kivéve a vallást - ugyanis a szent iratok sehogyan sem támasztották alá, bármennyire is iparkodtak kiolvasni belőlük :D.

Még mielőtt utánanéztem volna, környezetemből számtalan példa jutott eszembe olyan házaspárokról, akiknél a társ elvesztése után a utánahalt társának az életbenmaradott... Az "özvegyégetés" egy része is ebbe tartozik, tulajdonképpen rituális öngyilkosság, tehát egy nagyon szoros kapcsolat kifejeződése a házasfelek között. Természetesen az ilyen erős kapcsolat léte elképzelhetetlen és felfoghatatlan korunk értékvesztett embere számára.
Találkoztam olyan eredettel is, hogy a férjek életének meghosszabbítását célozta a rituális öngyilkosság elvárása azt a reményt fűzték hozzá, hogy ilyen következmények mellett az asszonyok visszariadnak férjük halálba siettetésétől.
Muzulmán hódítók megjelenése észrevehető nyomot hagyott a szatí magyarázatán illetve gyakoriságának növekedésén. Ebben az esetben ez a rítus az asszonyokat a hárembe hurcolástól kímélte meg - a keveredés elkerülésével a közösségüket védték ezek az asszonyok...

Szóval érdemes olvasgatni, ezzel a néhány mondattal csak az volt a célom, ne Ernoe gonosz megjegyzései maradjanak meg az emlékezetben ;).
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Nem értem, hogy miért képzeletbeli ürhajosokrol állmodoztok amikor végre beindul a földi invázio a Hold elfoglalására. Eddig csak prestige okok miatt landolt pár ürhajo a Holdon.
-
A 12 ember alig 1 négyzet-km-ert járt körül, ez olyan mindha egy alien leszállna egyszer a Helgoland szigetre és utána azt állitána kiismeri magát a Földön.
-
Nem igaz, hogy nem kapnának segitséget az alternativ kutatok. A Google 20 millio dollárt ajánlott fel annak aki egy robotot küld a Holdra, megy vele 500 métert és küld néhány felvételt és adatott a Holdrol a Földre. Rögtön jelentkezett egy csomo privát cég.
-
A Holdprogrammban mindenki résztvehet az ötletével, félek a telekineze nem fog müködni pedig szivesen venné mindenki. Az olcsobb mind a kerozin vagy hidrogén. Vagy nem?
-
Az elképzelés szerint a robotok a Höldközetböl fognak nyersanyagokat elöállitani és 3D nyomtatoval alkatrészeket formálni belölle. Viz és oxygén melett üzemanyagot (hidrogént is fognak termelni. Elöször robotok fogják benépesiteni a Holdat azután emerek.
-
Ez nem csak vágyállom. Ha belegondolunk a Holdutazást egy számitogéppel csinalták amit ma minden handy messze lepipál. Még a TV távirányito is nagyobb teljesitményü processort tartalmaz.
-
En alig tudom ezt kivárni. Az ezoterikusok már szühetik a következö összeesküvéselméletet. Elöre készitem a pofimat a nevetéshez ha ujra megjelentek az angyalokkal akikkel az ürhajosok állitolag találkoztak. Addig is kellemes szorakozást a Google Moon-nal.
-


Köszönöm a videót, Ernő én is mutatok neked egy 3 perceset az igazi holdraszállásról...



:)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagypofának helye nincs. Amit itt írtam – 2 (kettő) éve, ma is így gondolom.

Isten és más mesék



Ásít. Lódoktort tisztelhetek benned?
Apropó: táskámban már ott lapul a cetli újraélesztésem tiltásáról, szerveim felhasználásának tiltásáról...



Köszönöm kedvességedet, hogy közölted velem, miben hiszek...

Itt teszem fel a kérdést: mi a lópikula közöd van a hitrendszeremhez? Miért fáj neked, ha én valamit máshogy látok, mint te? Nem eszem el előled a szemetedet, amit a hipermarketedben élelmiszer helyett kapsz, nem fáj a fogam a kütyüidre, nem irigyellek,a természetellenes életed miatt, nincs semmi vonzó abban az életben, ami az írásaidon át sugárzik. Tőlem nem kell tartanod, akkor miért dühöngsz a nekem tulajdonított (igen, tulajdonított, mert tudtommal nem osztottam meg veled, hogy miben is hiszek – csak azt tudod, nem abban, amit te....)

Önámításról meg pont te ne papolj...



Mindig meg tudsz lepni...

A piramisok céljairól nem biztos, hogy tudunk mindent. Pár évvel korábban készült saját feljegyzésedet sem mindig tudod értelmezni, beilleszteni, különösen , ha értelmezést segítő környezetéből kikerül... A régészet és a történelem nehézsége abban rejlik – szerintem -, hogy mai fejjel akarjuk kitalálni, régmúlt korok embere mit akart, miért és hogyan... Ráadásul a deheroizálás korát éljük, amikor sikk valakinek/valaminek az árnyoldalát szemlélni...

Hidd el, a régi egyiptomiak azt tették, amit ott és akkor ők láttak jónak és nem igényelték a te késői tanácsodat.....



Namégegyszer, hátha belemegy a bükkfafejedbe: a tudomány és a vallás nem egymás riválisai....



Ha a körutat Szent István körútnak hívják, akkor illik úgy mondani.

Az Esterházy-történetet (mert a nevét így írja) zavarosan adtad elő – mit akartál vele mondani?
Ja, sejtem: megtanulta a keresztnevüket, mert Kovács Pétert (nem pátert ) kereshetett ...




Hát, nem látom azt a fene nagy könnyebbséget. Ja, te azok közé tartozol, akik élősködnek a luxusprostin... de kérdezd meg azt a kínai munkást, aki a te mocskodat – mert van már olyan GPS-ed, amivel ki tudod kerülni az ajtófélfát és eldobtad a régit - szereli szét és rámegy az egészsége, mennyire imádja a technikádat és tudományodat... Pedig ő is ugyanolyan ember, mint te, egyedi és megismételhetetlen....



Nem vagyok kénytelen, nem vagyok röghöz kötve. Nem is vágyok el innen. Az a feladatom, hogy itt boldoguljak, itt tegyem meg azt, amivel szeretteimet segítem. Az alaptörvény helyett meg lesz újra alkotmányunk és indifferens, hogy az „Isten” szó szerepel-e benne, lényeg, hogy az MMA kikerüljön belőle (meg sok más és aminek ott a helye, az meg benne legyen).



Vetélkedik veled a sanghaji bártáncosnő nénikéd. Én jó vagyok – magamnak, meg a szeretteimnek -, a többi meg nem érdekel.... De ha rossz a memóriád, azt nem rejtem véka alá.
Kedves TeeAh Millatoona
-
Apropó: táskámban már ott lapul a cetli újraélesztésem tiltásáról, szerveim felhasználásának tiltásáról...
-
Azt megértem, hogy félsz ujraélesztve lenni, ki tudja milyen maradando következményekkel jár az agysejtek leépülése. Senki sem akar béna lenni. Amit nem értek, hogy miért nem adsz a többi embertársadnak egy esélyt a továbbéléshez. Egy halottbol legalább hét szervet lehet átültetni, hét életet menthetnél.
-
organspendeausweis.jpg

-
A döntésed nem következetes, eddig azt mondtad a test az nem érdekes a szellemed a halál után megfog szabadulni a nyügtöl és ujra fog élni. Most egy vagy két komponensböl állsz? A legjobb ha kinyomtadod, kitöltöd és kivágod ezt az igazolványt. :)
-
Itt teszem fel a kérdést: mi a lópikula közöd van a hitrendszeremhez? Miért fáj neked, ha én valamit máshogy látok, mint te?
-
Egy beszélgetés szerintem ugy zajlik, hogy mindenki elmondja a meglátását, nos én ugy látom, hogy illuziokba ringatod magadat, ha lebomlik a tested akkor a számodra mindennek vége. Kilehet probálni, egy grillcsirke még soha nem kellt életre miböl gondolod, hogy te kivétel lennél?
-
Hidd el, a régi egyiptomiak azt tették, amit ott és akkor ők láttak jónak és nem igényelték a te késői tanácsodat.....
-
Na azért ai irásaikbol kilehet venni, hogy a természettudományos ismereteik nem minden területen voltak helytálloak. Egy macskát, ganajturo bogarat vagy a napot imádni, az értékes dolgok egy részét tönkretenni (álldozatok) abban a hiszembe, hogy a nap a kedvükbe fog járni gyerekes.
-
Namégegyszer, hátha belemegy a bükkfafejedbe: a tudomány és a vallás nem egymás riválisai....
-
Ebben teljes mértékben egyetértünk. A tudomány ismeretekre, tapasztalatokra a másik rögeszmékre támaszkodik. Ugy is mondhatnám a vallás a reális világ megismerésének az akadálya, a tudás kerékkötöje.
-
Ha a körutat Szent István körútnak hívják, akkor illik úgy mondani.
-
Magyarországon per pillanat minden szent, a körut, a sziget, a hid , a hegy, a terek, a szobrok.. nem csoda, hogy ilyen háttérsugárzás melett senki sem érzi magát felelösnek még a gyilkosságokért sem. De hagyjuk ezt a témát, örülök, hogy a távolbol tudom nézni.
-
Hát, nem látom azt a fene nagy könnyebbséget. Ja, te azok közé tartozol, akik élősködnek a luxusprostin... de kérdezd meg azt a kínai munkást, aki a te mocskodat – mert van már olyan GPS-ed, amivel ki tudod kerülni az ajtófélfát és eldobtad a régit - szereli szét és rámegy az egészsége, mennyire imádja a technikádat és tudományodat... Pedig ő is ugyanolyan ember, mint te, egyedi és megismételhetetlen....
-
Nem tudom pontosan mit akarsz ezzel mondani, Hasonlitasd össze a régi korok palotáit a lakoság kunyhoival, a templomi fejedelmek hatalmait az alatvalok jogaival, a teritett asztalt a többség szükségleteivel.
-
2011-04-06-17-24-28-DG.jpg

-
Ezzel a GPS-el nem lehet eligazodni a mai világban.
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Miután Ernoe többször felemlegette az özvegyégetést, mint vallási rítust, kénytelen vagyok erről is írni :) - aztán visszavonulok pihenni (engemet és a gépemet is lefárasztott a mérhetetlen dogmatizmus).
Szóval a források szerint ennek a szokásk több oka is volt, kivéve a vallást - ugyanis a szent iratok sehogyan sem támasztották alá, bármennyire is iparkodtak kiolvasni belőlük :D.

Még mielőtt utánanéztem volna, környezetemből számtalan példa jutott eszembe olyan házaspárokról, akiknél a társ elvesztése után a utánahalt társának az életbenmaradott... Az "özvegyégetés" egy része is ebbe tartozik, tulajdonképpen rituális öngyilkosság, tehát egy nagyon szoros kapcsolat kifejeződése a házasfelek között. Természetesen az ilyen erős kapcsolat léte elképzelhetetlen és felfoghatatlan korunk értékvesztett embere számára.
Találkoztam olyan eredettel is, hogy a férjek életének meghosszabbítását célozta a rituális öngyilkosság elvárása azt a reményt fűzték hozzá, hogy ilyen következmények mellett az asszonyok visszariadnak férjük halálba siettetésétől.
Muzulmán hódítók megjelenése észrevehető nyomot hagyott a szatí magyarázatán illetve gyakoriságának növekedésén. Ebben az esetben ez a rítus az asszonyokat a hárembe hurcolástól kímélte meg - a keveredés elkerülésével a közösségüket védték ezek az asszonyok...

Szóval érdemes olvasgatni, ezzel a néhány mondattal csak az volt a célom, ne Ernoe gonosz megjegyzései maradjanak meg az emlékezetben ;).
DE: nem elgondolkodtató, hogy ezek a "primitív emberek" évezredekig megőrizték életmódjukat és köszönték, jól voltak, egészen addig, míg "jót tettek" velük...
Megértem, azok, akik vegetálnak, azoknak zavaró látvány, hogyha valaki ÉL!
Az alkohol nem volt része életmódjuknak, a "civilizátorok" bűne, hogy rászoktatták őket - nem egyedi jelenség, ez a felsőbbrendűségi szindrómában szenvedő emberszabásúak bevett módszere...
-
Kedves TeeAh Millatoona
-
De bizony elgondolkodtato. Nem igaz, hogy ezek az emberek ugy akarnak élni mind az öseik, csak azért vetköznek le, hogy a turisták odadobjanak nekik néhány garast. Aki volt már Afrikában ilyen törzseknél az igazolhatja, hogy a fényképre többnyire a joltáplált fiatal hölgyek és nem a fogatlanok kerülnek, az illuzio fentartása érdekében.
-
bushman_central%20kalahari1.jpg

-
Hidd el, hogy ezek a bennszülöttek akik itt idilikusan, szépen sétálnak megrendelésre teszik, prostituálják magukat. Ök is szivesebben számolgatnák a gyémántokat mind egy elveszett kecske, egy nedvességet ado gyökér után keresgélnének.
-
Többszáz éven keresztül transzportálta a világ az Afrikaiakat rabszolgaként a gyarmatokra. A Pápa külön felhatalmazta a Spanyol és Portugál királyt egy bullában, hogy tegye öket örök rabszolgává. Mindez szépen levezetve a vizözön történetéböl. "A rabszolgaság egy Isteni álldás" sohajtott fel több pápa a történelemben.
-
Miután Ernoe többször felemlegette az özvegyégetést, mint vallási rítust, kénytelen vagyok erről is írni
-
Mielött irsz informáljad magadat. Az özvegyégetésnek csak akkor van értelme ha valaki hisz egy halál utáni életben, ez pedig egy vallásos specialitás. Egy levágott csirkéröl tudjuk, hogy nem fog tovább magot enni.
-
Bizony vallásos elöirás, hogy egy özvegy nem megy ujra férhez, még a mai napig is ugy van, hogy aki követi a férjét a halálba (sati) az különös tiszteletben van tartva. A halottat egy napon belül elkell égetni, a nönek nem sok idelye maradt a menekülésre. Az igazi "hösök" elevenen elhamvasztották magukat, kivánságra azonban legyilkoltathatták magukat elötte.
-
witwenverbrennung.jpg

-
Az özvegyégetésnek vallásos, politikai, gazdasági és szociális okai lehetnek de a paradicsomban valo hit nélkül az egész kokoloresz.
Ki celebrálja az özvegyégetést? A papok és vallásos fejedelmek. ;)
-
Te stilizálod ha két ember anyira függövé válik egymástol, hogy egymás nélkül nem tudnak élni. Ez inkább szomoru mind kivánatos. Senkinek nem kell a házasságban feladni a személyiségét, a nö nem a férfi szolgája ahogy a szentirások azt papolják.
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a videót, Ernő én is mutatok neked egy 3 perceset az igazi holdraszállásról...



:)

Kedves Kyra_
-
Ez nem Holdraszállás ezek összevágott képek szimulálás és reklámot szolgálo felvételek sorozatábol.
-
A holdraszállást nagy propaganda kisérte végülis az adofizetök financirozták az utat és jogosan elvárták, hogy informálva legyenek.
-
Mit gondolsz miért ingyenes a Google Earth, a Google Moon, számos meterologiai felvétel, a Mars missio, ISS felvételek... ?
Azért mert adofizetök pénze van benne.

-
Nem akarom az értelmi képességedet kétségbe vonni de miért nem mégy el egy csillagvizsgáloba ahol evente többször megmérik a Föld-Hold távolságát azokkal a Laser-tükrökkel amit az ürhajosok cipeltek a Holdra.
-
20100809-150502-368.jpg

-
Nem hiszem, hogy a világ (különösen az oroszok) falaztak volna egy ilyen méretü hazugságot. Kérlek probáld meg felfogni, hogy a Holdraszállás nem olyan egyszerü mind Budárol elmenni Lajosmizsére taxival, ahoz 250.000 ember koordinált munkájára volt szükség.
-
Az oroszok kezdetben megprobálták eltitkolni az ürkisérleteiket, csak akkor jelentették be ha sikeresen lezajlott. Számos misszio van amit rádioamatörök, hobby csillagászok megfigyeltek és rögtön, rögtön lejelentették, az egész nyugati világ informálva volt (az Amerikai hivatalos megfigyelöállomásokrol nem is beszélve). A Föld forog, az állando kontaktushoz a világ leg-különbözöbb országaiban kellett megfigyelöállomásokat installálni, gondolod az a sok száz-ezer ember mind hazudik?
-
Hogy egy ürhajo elhagyja a földkörüli pályáját, hogy visszatér és leszáll adott utvonalon az nem egy illuzio, azt nem lehet egy studiobol megjátszani...Hogy valaki a Hodfelé száll, onnan jön azt nem lehet "tetetni", féluton megfordulni, egy utat megszakitani..
-
A közeteket ugyancsak független nemzetközi kutatointézetek vizsgálták meg még a kommunista Magyarország is kaptak belölle. Menj el a KFKI-ba, ha még megvan és nem papok üllnek ott is, és nézzd meg a köveket.
-
Ami engem meglep, a string-elméletre akarsz hivatkozni ugyanakkor az elemi makroszkopikus fizikai törvényeket nem vagy képes felfogni. Tanuld meg öket és ha eljutottál odáig akkor lehet ujra beszélgetni. A holdraszállást nem kell elhinni, azt lehet igazolni.
-
Ha konkrét kérdésed van szivesen megválaszolom de azt hiszem nállad ez is hit kérdése mind a kártyábol valo jövöolvasás, a szerencsét hozo angyalfigurák szorongatása. Azok erejében nem kételkedsz ügye?
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
"Hely élet te gyöngy élet, ennél szebb sem lehet..." nem hiszem, hogy ezek a tányérrá-deformált-ajku hölgyek nem vágynának egy kicsit több "luxusra", napi háromszori étkezés, kevesebb kontaktus moszkitokkal, nem meghalni minden hasmeséstöl.... A szövet amit a válukra dobnak sem álltaluk lett készitve.
-
murs-2_kleiner.jpg

-
Szent Istvánt is azért dicsérik mert változtatott a rablo-nomád szokásainkon, a mai kor embere azért éll másképp mind a tegnapi korok embere mert ezt jobbnak találjuk, kellemesebbnek, igazságosabbnak, emberibbnek.
-
Nem tudom milyen elönyökkel jár ha az ember nem tudja becsukni a száját? Nekem az az érzésem, hogy a sámánok valahogy félrekalkulálták magukat. En sajnálatot érzek a hölgyek láttán. Egy ilyen ajak nemcsak izés dolga. :(
-
Valahogy elkerülte a figyelmedet Kedves TeeAh Millatoona, hogy a benszülöttek nagy része levágja a lányok szeméremajkát éles kövel, vagy ha van borotvapengével, a maradékot tüskék segitségével összevarja. Legalább 140 millio álldozat van, rengetegen belehalnak. Ezek is hozzátartoznak a traditiokhoz. :(
-
verstuemmelung-DW-Politik-berlin.jpg

-
A diagramm az érintett nök számát mutatja százalékosan. Nem tettem be direkt képeket a vallásos, babonás rituálisokrol, megteheted magad is. Szörnyü.
-
Szerinted ne szoljunk bele a szülök döntésébe ök ezt már évezredek ota igy csinálják?
 
Utoljára módosítva:

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Az alapján írtam amit Kyra ebben a hozzászólásában kifejtett:
http://canadahun.com/temak/biblia-minden-ami-a-szentírással-kapcsolatos-2013.34857/page-34#post-4061660
A földkerekség egyébként tele van magyarul olvasható, érthető földrajzi- illetve népnevekkel stb., ami persze merő "véletlenek" sokasága csupán...legalább is a hivatalos szemlélet alapján...
Hat kerem,
Nem veletlenul kerdeztem ra az Irokez (Iro' Ke'z) elnevezesre. Elnezest de nem tudom hogy kell hasznalni az ekezeteket.
Ratalaltam a weboldalra ahol a kedves Magyar nyelvesz kozli hogy a kovetkezo indian torzsek beszelnek magyarul:
- Delawar (De'l Avar)
- Dakota
- Irokez (Iro' Ke'z)

Miutan berendezkedtunk itt Eszak Amerikaban es mint szivemhez kozelallo tema elkezdtem utanna olvasni. Megdobbenesemre raebresztettek, hogy egyetlen Eszak Amerikai torzsnek sem volt irasos nyelvezete. Csak szajhagyomany volt.
A Delawarhoz nem tudok hozzaszolni, viszont a Dakota szotar fent van a weben barki utanna nezhet. En tobb orai szotar bongeszes utan sem tudtam egyetlen a Magyarhoz kozeli szot felfedezni. Ha valaki tud azonnal kozolje velem. Fontos.

Az Irokez ami igazan kozel all hozzam kulombozo okokbol.
Olyan torzs hogy Irokez nincs. Sohasem volt. J. F. Cooper baromi nagyot tevedett tortenelmileg a Vadolo es Nyomkereso konyveiben. Emlekszem gyerek koromban amikor olvastam ezeket meg ott volt a lap aljan a "lab jegyzet" hogy milyen szo van magyarositva a kiejthetoseg kedveert.
Irokez = Iroquois (ejtsd: Irokva') Szovetseg. Hat nemzet szovetsegebol tevodott ossze (Mohawk, Oneida, Onondaga, Cayuga, Seneca es Tuskarora). Az angolok ugy hivtak "Six Nations Confederation" = Hat Nemzet Szovetsege.

Maga a Francia elnevezes "Iroquois" egy Algonquin eredetu szo elferditese ami "csorgokigyo" avagy "gyilkosok" jelentesbol fakad. Iroquois Ligue = Gyilkosok/Csorgokigyok Szovetsege.

Az "Irokez" szovetseg sajat magat ugy hivta, hogy Haudanesounee ( a Hosszu Haz Gyermekei).

En ertem, hogy sokan azt hiszik, hogy a Magyar nep eredetenek tortenelme meg lett hamisitva es igazan nem akarok ennek ellent mondani, mert szerintem is van igazsag benne.
Viszont a rendszer valtas utan sok szemet is megjelent a Magyar "nyelvi" piacon amit nagyon is kritikus szemmel kell nezni nem pedig bedolni mindem barom eszbonto hulyesegenek aki kiadott egy konyvet.

En minden evben kb. haromszor - negyszer lejarok a Grand River Six Nations (Irokez..haha!) rezervatumba kulombozo gazdasagi okok miatt.
Mult Hetfon ott voltam es megfogadtam ha meg is skalpolnak akkor is magyarul fogok beszelni hozzajuk.
Hat baromi gyanakodva neztek ram es surun fogdostak a tomahawk nyelet mert azt hittek cikizem oket.
Elmagyaraztam, hogy egy Magyar nyelvesz szerint az O nyelvuk a Magyarra alapszik es ezert erteniuk kell amit mondok.
Ettol a pillanattol allatira tisztelettudoan kezdtek kezelni mert meg voltak gyozodve rola, hogy a Nagy Szellem megerintette a homlokomat es attol vagyok ilyen hulye.
Egyebkent udvozletuket kuldik a Magyar nyelvesz urnak.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, az eltünt kulturák valoban képesek voltak nagy teljesitményekre, hatalmas piramisokat, falakat tudtaképiteni. Gyönyörü ékszereket, fegyvereket hoztaklétre egyszerü eszközökkel. Emiatt le a kalappal elöttük.
-
Nem szabad azonban átesni a lo másik oldalára, ezeknek a kulturáknak a kezéhez rengeteg véres rituálist tapad.
Ennek tudatában nem hiszem, hogy valamelyikötök is cserélne velük.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Az elmult korokat, mert messze vannak, nehéz mai szemmel megitélni, pedig nem ártana néha belegondolni abban, hogy hogyan is volt akkor?
-
Szerintem kéne csinálni táborokat amiket az emberek önként felkereshetnének és eltölthetnének ott néhány hetet, megfosztva a modern élet vivmányaitol.
Tibet gyönyörü, csak akkor kezdek irozni ha belegondolok mikor váltottak ezek alsonadrágot utoljára és eszembe jut a katonaság ahol a zoknik néha olyan koszosak voltak, hogy maguktol megálltak a sarokban.
-
Egy rezervátumba be se tudnánk menni mert nem találnánk biztositot ami megvédene bennünket esetleges balesetektöl. Mondjuk amivel a kaszálás jár.
-
Itt van néhány felvétel a krumpliszedésröl korrábban és napjainkban.
-
http://www.zeitgut.com/leseprobe/images/1165WEST.jpg
http://www.mittwochaktuell.de/pictures/posts/212/medium/212.jpg
-
http://www.agrartechnik-im-einsatz.de/resources/pictures/728156.jpg
http://www.gregus.hiszk.hu/sites/default/files/images/gregus_mate/kaszas_aratasPlJo-FoN_0222.jpg
-
Természetesen hiányzik az "idil", a "marokolo lányokkal" nem a szántoföldön hanem a discoban találkozunk.
Esküszöm nekem van jobb programmom mind krumpliszedés, már az is idegesit ha a kassza elött kell várjak. :)
-
schlange.gif
"Még 50 méter a 2-es kasszáig"
 

step

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves misztikusok, vallásosok, és „alternatív” tudományokban hívők! Úgy döntöttem, megtérek közétek, bocsássátok meg eddigi tévelygéseimet!

Belátom, az Ernoe tényleg rém unalmas, és nagyon erőszakos. Hogy megtérésem komolyságát igazoljam, ezennel szellemi erőforrásaim jelentős részét a TI segítségetekre bocsátom, hogy hatékonyabban harco9ljatok vele, meg a többi undok, anyagba és hitetlenségbe ragadt, korlátolt gondolkodású ateistával, materialistával, stb.

Azaz: Íme az alant következő listába összeszedtem minden érvet, amit legjobb emlékezetem szerint valaha hallottam efféle vitákban a ti nézeteiteket képviselőktől, s e listát most közreadom, hogy ha netán valamelyikőtök nem ismerné egyik-másik efféle érvet, most megtanulhassa, s jobb ellenfele legyen az Ősellenség Tudományhívőknek!

1. A tudomány nem tudta eddig bebizonyítani, hogy nincs Isten, TEHÁT ebből az következik, hogy teljesen biztosan van!
2. Ami a Bibliába le van írva, az teljesen biztosan igaz, mert akik a Bibliát írták, azt is beleírták hogy e könyv nem hazudik.
3. Senki nem tudta eddig igazolni hogy Jézus nem létezett, ebből pedig az következik, hogy egészen biztosan létezett, és pontosan azt tette amit a Biblia ír róla.
4. A tudomány nem képes még megoldani az Emberiség minden baját, ebből pedig az következik, hogy SEMMIRE SE JÓ.
5. A tudósok maguk is elismerik hogy nem tudnak mindent, TEHÁT egészen biztos hogy SEMMIT SE tudnak.
6. Nem tudjátok elképzelni, miként alakult ki apró módosulások során valamely komplex szervrendszer? Ez pompás bizonyítéka annak, hogy ezesetben egyszerűsíthetetlen komplexitással állunk szemben, ami csak isteni csodára jöhetett létre. Hiszen ha ti nem tudjátok elképzelni valaminek a megoldását, akkor biztos is hogy nincs rá megoldás...
7. Ha valakiről elterjed az Interneten, hogy az a nagy tudós vallásos volt, akkor biztos is hogy az volt, akkor is ha a saját emlékiratában áll önmaga által írva, hogy márpedig nem vallásos. Nem kell neki hinni. Mások jobban tudják az illető vallási meggyőződését, mint ő maga.
8. Minthogy mindenki elismeri, hogy valóban akadnak olyan betegségek, melyek egyik legfőbb kiváltóoka a rossz idegállapot, a sok stressz meg egyéb efféle negatív lelkiállapot lehet, ebből az következik, hogy egészen biztosan MINDEN betegségnek lelki oka van, méghozzá CSAK és KIZÁRÓLAGOSAN! Azaz nincsenek is vírusok, baktériumok, paraziták, stb. Nem kell a testet kezelni, csak a lelket. Nyilván akinek levágta a vonat a két lábát, az se a vonatnak köszönheti a baját hanem a maga negatív világlátásának, mert mondjuk még mindig haragban van az édesanyjával. A vonatnak semmi köze az ő bajához.
9. Ha egyszer megjelent egy lista valamiről hogy az ártalmas, az ártalmas. Akkor is az, ha a tudósok mást állítanak, mert minden tudóst az élelmiszerlobby pénzel. Például ezek az E-betűs élelmiszeradalékok. Tuti hogy mind ártalmas. Igaz, ezek egyike a citromsav, ami rengeteg természetes élelmiszerben is előfordul, sőt a saját testünk is termeli. De ez nem számít, akkor is káros, mert olyan fura tudákos elnevezést kapott egy E-betűvel meg számmal, ami gyanakvóvá tesz minket. Nem értjük mi ennek az oka, tehát KÁROS.
10. Ha valamely nép nevébe bele lehet magyarázni magyar szavakat, akkor az biztos a magyarok rokona vagy őse. Például ilyenek az irokézek. Ugye, ÍróKéz. Az már mellékes, hogy nem arról híresek, hogy sok iromány maradt volna fenn utánuk. Akkor is magyarok, és akkor is tudtak írni. Csak az írásaikat megsemmisítették a gonosz fehér emberek. Ja, és eszerint a csehek is magyarok. Csak nekik csehül mentek a dolgaik, azért kapták e törzsi nevet, ők a magyarok „szegény rokonai”. Az oroszok meg az „ó, rosszak!”, akik a gazemberek törzse voltak a magyaroknál, a mindenféle bűnöző páriák. Az angolok meg biztos az a törzs, amely angolnák tenyésztésével foglalkozott. És az írek voltak az írnokaink.A kínaiak meg a magyarok közül kiközösített fertőzőbetegek lehettek, nekik volt ugye sok kínjuk.
11. Az evolúcióban meg azért se szabad hinnetek, mert hiányos a leszármazási lánc, lyukakkal teli. És e lyukakat elvileg is lehetetlen betömnie az őslénytanászoknak. Mert ugye van egy A nevű állatfaj, s azt mondják ennek őse egy B nevű, ami ezelőtt 40 millió évvel ezelőtt élt. Túl nagy a hézag, nincs elegendő részletességgel adatolva a leszármazási lánc! Erre jön a gonosz őslénykutató, s talál nektek egy leletet 20 millió évvel ezelőttről, aminek C a neve, s azt hazudja nektek hogy már be van töltve a lyuk! Na de benneteket nem lehet becsapni! Hogy is volna betömve a lyuk, amikor most már 1 lyuk helyett 2 van, egy ugye a B és a C, és egy másik a C és az A közt! A lyukak tehát SZAPORODTAK! Milyen jó is ez, ha minden 50 évre találnának minden fajból egy leletet, akkor is lehetne mondani hogy ott a rengeteg lyuk, minden ötven éves periódus egy lyuk, ahova nem találják meg a hiányzó láncszemet...
12. Ha nem megy valami eszköz vagy gyógymód ami az „alternatív” tudomány eszméi alapján konstruáltatott, az is benneteket igazol: azért nem működik, mert akik közel vannak hozzá, nem hisznek eléggé, azaz ez nem kudarc, hanem ellenkezőleg, bizonyíték a hit erejére!

Na elfáradtam, de lehet hogy még folytatom valamikor, remélem ezzel is sokat segítettem...

Gratulálok, marhára tetszik! Kérlek, tedd közzé az "Isten és más mesék" fórumon is!
 

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Gratulálok, marhára tetszik! Kérlek, tedd közzé az "Isten és más mesék" fórumon is!

Eszembe sincs ilyesmivel foglalkozni, bocs. Írtam már korábban is Ernőnek e topikjába talán, de ha nem ebbe akkor valamely más topikjába, hogy én már túl vagyok ezen a stádiumon („kinőttem belőle”) amiben ő benne van. Úgy értem, tisztelem őt a tevékenységéért, s a tudásáért is, nincs ezzel semmi baj amit művel csak szerintem kár a gőzért, mert éveken át műveltem ezt én is, s rájöttem hogy aki hinni AKAR valami misztikusban, az hinni is FOG benne ha a fene fenét eszik akkor is, mert úgy érzi ha engedne a logika szavának s a tényekben hinne, akkor eltűnne az életéből a SZÉPSÉG. S ha netán valahogy mégis meggyőzitek őt arról hogy valamelyik téveszméje tényleg TÉVeszme és hótt baromság, akkor se mész vele semmire mert pillanatok alatt talál magának más idiótaságot s abban fog hinni azontúl. Semmiképp se a tudományban, mert az szerinte UNALMAS, egyszerűen mert ahhoz TANULNI kéne, ahhoz hogy megértse.

Szóval én ide e topikba csak ritkán járok, néha beírok valamit ide, nem is azért hogy Ernőt támogassam, nem szorul ő erre, van gógyija nélkülem is bőven a maga érdeméből, csak mert néha kitör belőlem a kisördög hogy ilyesmivel kissé megpiszkáljam az elvakult hívőket. Azaz, kissé gúnyolódom. Szórakozásból.

De arra nem érzek ingerenciát hogy megint nekiálljak s gigawattnyi energiával terjesszem az „Értelem Szavát”. Felesleges.

Ellenben hozzájárulok, hogy te nyugodtan közzé tedd bármi neked tetsző topikban vagy más fórumon vagy akárhol bármi efféle írásomat, tőlem akár még a forrás megjelölése nélkül is nyugodtan. S ha az efféle beköpéseim tényleg tetszenek neked, iratkozz fel a „követésemre” vagy a fene tudja hogy nevezik ezt, mert akadnak azért még ezen kívül is itt-ott ilyesféle megnyilvánulásaim. Aztán mondom, ami neked tetszik, használd fel bátran a legjobb belátásod szerint, igazán nem zavar engem sőt tetszeleg a hiúságomnak, de én nem töltök ezzel időt. Jelenleg egy szoftverfejlesztésen dolgozom, s az pláne jobban érdekel.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Mit gondolsz miért ingyenes a Google Earth, a Google Moon, számos meterologiai felvétel, a Mars missio, ISS felvételek... ?
Azért mert adofizetök pénze van benne.

Lehet, hogy most meglepetést okozok neked, Ernő, de mindenben az adófizetők pénze van benne! Még abban is, amit úgy hívnak, hogy "fekete költségvetés" és abban is amit eltitkolna, sőt lehazudnak előlük.
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, az eltünt kulturák valoban képesek voltak nagy teljesitményekre, hatalmas piramisokat, falakat tudtaképiteni. Gyönyörü ékszereket, fegyvereket hoztaklétre egyszerü eszközökkel. Emiatt le a kalappal elöttük.
-
Nem szabad azonban átesni a lo másik oldalára, ezeknek a kulturáknak a kezéhez rengeteg véres rituálist tapad.
Ennek tudatában nem hiszem, hogy valamelyikötök is cserélne velük.


Ernő!

Csináltál már egy "költségvetést", hogy mennyi "véres rituálét" rendezett a modern, demokrácia bajnok USA mondjuk az utóbbi néhány évtizedben?
 
Utoljára módosítva:
Oldal tetejére