Ezoterika kritikus szemmel

Ernoe témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2010 Július 12.

 1. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Óóó, hát ilyen kérdéseket ne tegyél fel neki, válasz 100 év múlva sem fog érkezni rá, csak mellébeszélés végig, érvelés példák nélkül, illetve lehet érkezik válasz, de az fix, hogy nem a feltett kérdésedre...:rolleyes:
   
 2. daibo

  daibo Állandó Tag

  Nem ismerem. Csak egy tapasztalat volt, hogy én mit csinálok hasonló helyzetben.
  Hát igen. A kommunikációm jelentése nem az amit én gondolok róla, hanem ahogy a másik ember reagál rá.
   
  tarnagy kedveli ezt.
 3. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Csak tudod, egy idő után a tolerancia, türelem, megértés, nulla környékére orientálódik nálam és még sokan másoknál, pont azért mert hihetetlen amit Ernoe itt produkál szándékosan. Mert merem állítani, hogy direkt csinálja, hogy provokálja, kóstolgassa itt a közösség bizonyos tagjait... S ez meg egyáltalán nem szép húzás részéről, a viselkedését ebből kifolyólag inkább nem minősíteném...
   
 4. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag


  Kedves Oly!:11:
  Egyetértek az érzéseiddel, mert én is inkább kerülöm.
  De az is az igazsághoz tartozik, hogy a Ho'oponoponoval már meggyógyítottak egy egész elmegyógyintézetet. Pedig igen veszélyes egyének éltek ott, és a személyzet is készült éppen ezért elhagyni. Igaz, hogy az elhagyás végül mégis bekövetkezett, de nem félelemből, hanem szükségét elvesztette. Minden beteg egészséges lett. Lehet, hogy ha valaki értene ehhez a módszerhez, akkor vele is lehetne még csodát tenni?
  Legyen csodásan gyönyörű, vidám napod!
  Sok szeretettel Erzsi.:11:
   
 5. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Kedves Erzsi!kiss

  Én próbálok nagyon toleráns lenni, igyekszem Ernoe-vel nagyon türelmes és megértő is lenni...,

  De!

  Nem vagyok hajlandó lenyelni neki azt, hogy itt mindenkit szinte az ezoterika topicon belül hülyének nyilvánít (Pro Darwin topicot meg sem említem inkább...), lehurrog egy olyan szent dolgot (legalábbis számomra a spiritualitás, parapszicho az), melyben oly sok ember hisz, melynek köszönhetően oly sok "csoda" történik, ahol van egy kisebb fajta közösség (akik nem szélhámosak), akik hisznek ebben, van miért felkelniük nap, mint nap, ahol segítünk egymásnak, tanulunk egymástól, ahol fejlődhetünk a másik hibájából, tapasztalataiból, ahol létezik a feltétel nélküli, önzetlen szeretet (mert itt tényleg létezik ezoterikán belül, Te magad kiváló példa vagy errekiss), stb...

  Engem egyedül ez bánt/zavar/ bosszant, hogy Ernoe OK nélkül van ilyen véleménnyel ezzel kapcsolatosan, hogy mindenkit egy kalap alá vesz és általánosít mindenkire... és ezt bárhogyan is próbálom neki tolerálni, most már nem megy sajnos és őszintén szólva most már nem is akarom neki tolerálni többet.

  Legyen neked is és mindenkinek csodás szép estéje!
  Bernikiss
   
 6. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Kedves Oly!kiss
  Egyetértek minden soraiddal, de tényleg meggyógyítottak már egy elmegyógyintézetet dühöngő őrültektől. Jó lenne ha valaki értene ehhez a módszerhez, és akkor rajta is lehet segíteni. Lehet, hogy csak én érzem így?:confused:
  Lehet, hogy csak bennem szunnyadó hasonló részemmel, gondolat menettel nem értek egyet, mikor őt olvasom, már nem is olvasom?:confused:
  Elutasítás tudom, hogy nem működik, szervi elváltozást okoz.
  Inkább nem is olvsom, hogy ne dühítsen.
  Tudom, hogy nem a legjobb módszer, de nem tudok egyenlőre jobbat.
  Legfeljebb megtanulom az Ho'oponopono-t.:confused:
  Más jobb ötletem sajnos egyenlőre nincs.
  Szép, nyugodalmas jóéjszakát kívánok!
  Sok szeretettel Erzsi.kiss
   
 7. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Ide én csak az Új germán (új medicina) orvostudományt tudnám kapcsolni és a parapszichológiát. Nálam ez még tanulási folyamatban van (kicsit lassan haladok, de egyszer valamikor a közeljövőben megtanulom). Ezzel a két igen hatásos módszerrel (plusz meditáció!!!) mindenki számára van lehetőség, hogy meggyógyuljon, csak akarni kell a másiknak is. Giraffe ő szakértő ilyen téren. Ő biztosan tud segíteni. ;)

  Csodásan szép estét és szép hétvégét kívánok neked!

  Szeretettel ölellek és nagyon sokszor puszillak téged!
  Bernikiss
   
 8. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves anom
  -
  Az emberek képessége természetesen különbözö. Egy szaboinas aki "láthatatlan köntöst" kinál az egy csalo. Egy ember aki kihasználja a másik testi lelki szorult helyzetét az egy csalo. Az ezoterika, a vallás ahol guruk azt állitják, hogy direk kontaktusban vannak a tulvilággal, az aphaemberkével aki nekik elárulta, hogy mit kell tenni a "pornépnek" az erkölcstelenség, rablás.
  -
  A sok hokusz pokusz, szeriöz tudományokra valo hivatkozás, mint itt a jolhangzo quantenfizika, csak szemfényvesztés.
  -
  Kedves phoebeth
  -
  Engem szerencsére még nem ért semmi féle csalodás az életemben amire keserü szályizzel kéne gondolnom. Eletem legkellemetlen pillanatai is csak kalandnak tünnek, ha felelevenitem öket mosolygok, ez füszerezi az életemet.
  -
  Az irrationalitás egyre növekvö mértéke azonban aggodalommal tölt el. Egy technikailag fejlett világban élünk és ugyanakkor egy egyre növekvö technikaellenességet látok. Prima, hogy megengedhetjük magunknak, hogy a "lelkünk" szárnyaljon de félek ha elfelejtjük, hogy minek köszönhetjük ezt a szabadságot akkor a tönkrefogjuk tenni a világunkat, a müködö világ instabillá válik. Ez számomra olyan mint amikor a környezetvédelem szükségessége tudatossá vált.
  -
  Kedves daibo
  -
  Te kevered a hitet a megalapozott elfogadással. Természetesen hinnünk kell az atomfizikusnak mert nem tudjuk követni mire jo neki a reszecskegyorsito de ha utána a kezembe veszem az iPod-ot akkor kénytelen vagyok azt mondani: "Aha, van benne valami!"
  -
  Egy csoda lenne ha nem lennének csodadoktorok. Ugyanis nincsen olyan betegség ami a pátiens állapotát állandoan rontaná. Ha mégis belehal a pátiens a betegségben akkor azt mondja a csodadoktor: "Tul késön jöttek hozzám. Már nem tudtam segiteni." Ha pedig javul a beteg állapota, ami magátol történik, akkor meg szépen elkönyveli a csodadoktor az eredményt a saját munkájának eredményeképpen.
  -
  Nem hiszem, hogy lábtöréssel, vakbéllel, vagy fogfájással valaki egy kuruzslohoz menne. A csodadoktorhoz csak akkor megy a patiens ha hypochonder és az orvosnak nincs ideje a beteg kezét szorongatni.
  -
  Elnézést, tul sok idöt töltöttem a Darwin topikkal, majd áthelyezem a sulypontot ide.
  Üdv. Ernoe
   
  tarnagy kedveli ezt.
 9. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Oliyboty: Csak tudod nem tudom megérteni, hogy miért nyilvánítasz olyan témában véleményt, amiben nem hiszel és miért ugrassz az ezoterikás tagoknak neki, határozottan, bizonyítgatva a saját igazad, annak ellenére, hogy GŐZŐD NINCSEN az ezoterikáról, NEM HISZEL BENNE... Áruld már ezt el nekem, kérlek. Vagy valamelyik CH tag segítsen már megvilágosodnom Ernoe téren... Köszönöm.
  -
  Ernoe: Kedves Oliyboty, "Ha mindenki csak arrol beszélne amihez ért, akkor nagy csönd lenne ezen a világon." mondta Albert Einstein és azt hiszem nagyon igaza volt.
  -
  Véleményt akkor nyilvánit az ember ha nem tetszik neki valami. Nekem például nem tetszik ha álltudományos széditésekkel butitják a környezetemet. Hogy ti miben töritek a fejeteket nem tudom de ha ezt a listát végigolvasom amit a kedves Phoebeth itt "tantárgynevekként" felsorolt akkor csak a fejemet tudom csoválni.
  -
  Extraszensz bioenergetika; Hatodik érzék-Radiesztézia; Grafo-pszicho-morbo-analízis; Számmisztika-Numerológia; Vallásfilozófia; Intraszensz bioenergetika*; Geomantia; Taraczközi rajzteszt I; Taraczközi rajzteszt II*; Teleradiesztézia; Reiki, Reiki II*; Regressziós-reinkarnációs tréning*; Lélekterápia; Progressziós tréning*; Szellemgyógyászat; Kabbala; Spirituális asztrológia; Tarot, Grafológia; Parajelenségek; Szimbolika-Álomfejtés*; Ezoterikus hangterápia, Magyar világrend*; Magyar mitológia*; Kronofilozófia-id
  őfizika; Alkímia; Meditációs-vizualizációs tréning; Thanatológia; Hermetika; Ezotéria; Prekogníció; Kristálygyógyászat; Fényterápia, Pszichoanalízis; Telepátia; Mágia; Enneagram; Spirituális kommunikáció; stb.
  -
  Meglep, hogy a 21. századba ilyen modszerekkel pénzt lehet kihuzni az emberek zsebéböl.
  A cigányok azért munkanélküliek magyarországon mert elvettétek a tenyérjosok munkáját. :D
  -
  Azt hiszem a következö napokba nagyito alá fogom tenni az itt felsorolt "szakokat" és megnézzük mennyi tudomány és mennyi babona van az elméletek mögött.
   
  TmintTibi és tarnagy kedveli ezt.
 10. pitti

  pitti Állandó Tag

  Na asszem kihuztatok a gyufat. Az Ernoe majd jol bekemenyit.:D
   
  Horkanto kedveli ezt.
 11. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Várunk téged, kareszt és jászladányt sok sok szeretettel, be lehet segíteni, el kell a segítség.;) Neked meg pláne aktívnak kell lenni, aki Ernoe életútjának a végigkísérésére tette fel a hátralevő életétkiss
   
 12. elke

  elke Vendég

  Nagyon kérem a kultúrált hangvételű társalgást akinek nem tetszik az vagy visszafogottabban ír vagy ne írjon ebbe a topikba elvégre olvasni sem kötelező. Pláne annak aki előre tudja mi a végeredmény mert eldöntötte. Személyes frusztrálságokat kérem nem írott formában kiélni.

  1

  2 re veszem a radírom kíméletlenül:-D

  Tehát, ha szükséges akkor további jó beszélgetést. Köszönöm!
   
 13. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Oliyboty
  -
  legyünk egy pillanatra tárgyilagosak. Te magvagy gyözödve a spirituális világ létezéséröl, mondjuk arrol, hogy kávésatz-bol meglehet mondani a jövöt. Miért tekinted személyes sértésnek ha valaki ezzel nem ért egyet?
  -
  En is elviselem az "ezoterikus zajt" magam körül ami a rádiobol, TV-böl, internetböl, ujságokbol bömböl körülöttem. De legyen meg az embernek a lehetösége más véleményt is olvasnia.
  -
  Nem tudom mennyi kiskoru gyerek jár ide akire megtéveszthetöen hathat az egyoldaluság.
  -
  Az opponálás egy természetes dolog. Nem foghatjuk itt egymás kezét egész nap. Ahogy a német mondja, "mézet kenni egymás bajszára".
  -
  Megigérem nem kukucskálok bene az "intim-szferádba", nem olvasok bele a többi topkba de nem lenne rossz ha itt a sarokba elhangozhatna néhány kritikus szo is.
   
  tarnagy kedveli ezt.
 14. pitti

  pitti Állandó Tag

  Ugyvan Ernoe, de miutan tobbes szamban beszelsz nem csak az Olynak kell targyilagosnak lennie hanem neked is.
  Mar tobb topikban felmerult a gyanu hogy te targyilagossagot csak mastol varsz el de magadra nem vonatkoztatod.
  Vagy nem ismered a targyilagossag szo mibenletet?

  Nezzuk a kovetkezo mondatodat, mondjart a targyilagossag szo utan:
  Bravo, gyonyoru targyilagos kijelentes. Egyetlen mondattal ledegradaltad ugy az ezoterikat mint az Olyt es mindenkit aki foglalkozik ezzel a kavezacc szintjere.
  Bravo.
   
  Horkanto és 1TOTEM1 kedveli ezt.
 15. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag


  Kedves furrier75
  -
  A tudás az egy megalapozott, reményekkel kecsegtetö hit.
  Ez nem azonos a csodákkal valo kecsegtetéssel mint mondjuk az orvos helyett egy bucsujáro helyet felkeresni.
  -
  Valaki kérdezte töllem itt a topikban, hogy "milyen negativ élményeim voltak" kuruzslokkal. Elöször nem jutott eszembe semmi mert jo egészségnek örvendek, mégcsak viagrát sem kell szedjek.
  -
  Ha belegondolok akkor van egy pár élmény az életemben ami fejcsoválást okoz.
  -
  Akinek nincsen olyan szerencséje, hogy egy baleset következtében haljon meg az halála elött leadja az összes vagyonát orvosi kezelésre, csodadoktorokra vagy bucsujáro helyek meglátogatására. Ezen nem azt értem, hogy minden igazhitünek egyszer elkell mennie Mekkába, az sem egy rossz üzlet.
  -
  Egy ismerösöm gyerekkora ota cukorbeteg volt mégis sikerült neki megházasodnia, egy kis családot alapitania egészséges gyerekekkel, egy házat vásárolnia. Lány létére ö volt a legbátrabb és husvétonkét dacolt a szülökkel akik könyörögtek neki: "Legalább egyszer egy évben menjél gyonni és álldozni!".
  -
  Ahogy ez lenni szokott, az ár után jön a dagály, és ez megtörte öt is. A férj elfelejtette levenni a lábát a gázpedálrol a kanyarban, autobaleset, a lánya csötáncosnö lett, rajta meg eluralkodott minden féle betegség. Alig ismertem meg az utcán. "Befizettem egy IBUSZ utra ", mondja, "Ilyen állapotban? Hova?" kérdezem, "Allig állsz a lábadon!" Akkor kinyögi "Lourdes-ba". Aztán néhány honappal késöbb jött a meghivo a temetésre.
  -
  A rákbetegség hirtelen visszafejlödése ritka de nem lehetetlen. Egy spontánremissio multiple sklerose esetén ugyancsak elöfordulhat. Alltalában minden 100 000. rákos betegség magátol visszahuzodik Lourdes nélkül.
  -
  Megitélni, hogy egy cukorbetegre milyen hatással van egy buszutazás Budapeströl a Pyreneusokig és vissza ahoz nem kell orvosnak lenni.
  -
  Ha most a gyogyulási esélyeket veszem figyelembe. Az elmult 150 évben állitolag 67 bizonyithato gyogyulás történt Lourdban, (ugy kétévente egy) a bucsujárok száma 6 millio évenként, tehát a spontángyogyulás valoszinüsége láthatoan kisebb mint odahaza.
  -
  Ezen az sem segit, hogy naponta 2 tonna "kérésekkel feltöltött" gyertya lesz eltüzelve egy tüzszerész által (tessék ezt már elképzelni, több mint 2 kumbikméter gyertya az akkora mint egy ruhásszekrény ) "A csöpögö viasz nem lesz ujrahasznositva", mondja a sekrestyés, "hiszen minden gyertyához egy másik kivánság füzödik, amit nem lehet keverni." Erre elöször rákell jönni! Nekem nem esett le rögtön.
  -
  A költségekröl nem akarok beszélni, viszont sokkal meggondolandobb ami nagyon izgatja a csörömet, hogy mi történek azzal a mérhetetlen menyiségü szent-vizzel amit ezek a bucsujárok demizsonba töltve, a buszokon az összes környékbeli országokba Ukrajnáig magukkal cipelnek és apro üvegekbe töltve önköltségi áron tovaadják a betegségben szenvedö ismeröseiknek.
  -
  Gyerekkoromban láttam ruhásszekrényben lapulo üvegeket amiben már bolyhok uszkáltak ami az áporodottság felismerhetetlen jele. Személyes tanuja nem voltam, hogy belekortyolt volna valaki de a büszte tulajdonosok nem csináltak titkot belölle, hogy mire lehet használni.
  -
  Ehez képest a pergamentpapirba becsomagolt "szentelt gyertya" ami állitolag képes a "háromnapos sötétségben is világitani" (ugyancsak megtalálhato minden vallásos ruhásszekrényben, legalább is ez én gyerekkoromban) egy ártatlan babonaság.
  -
  Már gondoltam, hogy felkéne venni a kapcsolatot valami kritikus TV müsor-vezetövel, mint Monitor, vagy Kontrast, hogy vizprobát vegyenek, nem a helyszinen Lourd-ban, hanem az "alkalmazási helyeken" pici falukban, távoli városokban, mert nekem az az érzésem, hogy sok Hepatitis infektio forrása ez. Söt továbbmegyek, betegségtöl legyengült idös embernek "besárgulása", az idöelötti halála ilyen babona által elölesz segitve.
  -
  Lehet, hogy alaptalan amit mondok de nektek "ezoterikus gyogyászoknak" megvan a lehetöségetek ilye veszélyeket idelyekorán felismerni.
  -
  Gondolom a dolog csak nem vesztett az aktualitásábol mert az Internet televan képekkel ahol bucsujárok büszkén fényképezgetik magukat müanyag demizsonokkal teli Lourdesi vizzel. Busszal és autoval utazok, ki tudja hova.
   
  tarnagy kedveli ezt.
 16. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Ernoe, ennek a fenti bejegyzésednek baromira semmi köze a ezotériához, nem zavar?

  Lourdes és az ezotéria... Te jó ég!
  Ezen most felborzolódnak az ezotérikások is, meg a katolikusok is.
   
 17. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Pitti
  -
  Ne haragudj de én nem tudtam, hogy az orakelnek is van hierarchiája és a kávé-domantie valami alacsonyabbrendü lenne.
  -
  Majd megkövezem magam :D
  -
  De ha már itt tartunk, mi a "höchste Stufe", a Superlativa az Orakel különbözö formájának.
  -
  Nem akarok senkit mégegyszer megsérteni, még bosszubol elvarázsoltok engem, vagy megátkoztok kiss
   
 18. pitti

  pitti Állandó Tag

  Te meg ezen kivul nagyon sok mindent nem tudsz,peldaul "targyilagos" lenni, de nem sorolom mert nincs annyi megabite a tarsalgon.

  Ha mar kerdezted, elarulom hogy az oracle hierarchia csucsan Paul a polip van.
   
 19. daibo

  daibo Állandó Tag

  Kedves Ernő!

  Hit, hiedelem alatt én értek minden egyetértést, állítást, kétség nélküli kijelentést, amire azt mondom: igaz vagy úgy van.

  Nem tudom mit jelent a megalapozott elfogadás. Nekem ebben csak az elfogadás a lényeg. Hogy mi az elfogadás oka, már másodlagos vagy 'sehanyadlagos' számomra.

  A többit amit írtál nem értem.

  Amit én észrevettem, a tartalomban el lehet veszni, megtörténik ez velem is. Sokkal fontosabb azonban a folyamat, mert ha azt ismerem, megfigyelem és olyan tartalommal töltöm ki, amilyennel akarom. Sőt akár időben be tudok avatkozni.
  Mondok rá példát. Történik valami, amiről úgy döntök, hogy nem tudom megemészteni. Ki is mondom ezt és kézzel lábbal ellenállok a történésnek és bizonygatom a magam igazát, ragaszkodok a saját véleményemhez, sőt támogatókat is szerzek hozzá, mert ha többen vagyunk, hátha erősebbnek érzem magam és elhitetem magammal, hogy a történés ellenem volt. Közben kutya meleg van, szalmonella veszély és eszek egy fagyit. 1 óra múlva fizikai rosszullét, szokásos tünetek és itt jön a különbség...
  Ha tartalomban gondolkodok akkor marad egyrészt a megemésztetlen történés, másrészt a megevett fagyi által okozott fertőzés. Ez két különböző dolog.
  Ha folyamatban gondolkodok, akkor már egyik következik a másikból, a fizikai rosszullét a megemésztetlen tartalomból. És nem fordítva! Mi ilyenkor a dolgom? Feltenni a kérdést: hogy vagyok én ok abban amit tapasztalok? Mihez ragaszkodok? Mit kapok, valami fontosságot az ellenállás által? Ha tényleg a folyamat szempontjából hasznos kérdéseket teszek fel és van bátorságom őszintének lenni magamhoz, akkor megtalálom a választ, feloldom amit kell és tuti a gyors gyógyulás.

  Persze én se ezzel a szemlélettel születtem. Egyszerűbb másokat, a világot, istent, a gazdagokat szegényeket, tudatlanokat és okosakat hibáztatni bírálni kritizálni és valljuk be kényelmesebb is, ráadásul rutin is van bőven erre, mint leülni és kérdésekkel nyaggatni magunkat.
  Üdv daibo
   
 20. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves daibo<SCRIPT type=text/javascript> vbmenu_register("postmenu_2310209", true); </SCRIPT>
  -
  A "hit" és a "megalapozott remény" között az a különbbség, hogy a hivö egy "addig sohanemlátoott" esemény bekövetkezésében reménykedik, mig a rationálisan gondolkodo egy közismert jelenségnek a tartosságában hisz.
  -
  Nem is olyan magátol érthetödö, hogy a Nap holnap is felkel. A "tulvilágban", tekintettel az elsorvado test láttán, azonban semmi okunk sincs hinni. Jobban tennénk ha az ettöl valo félelmünket levetköznénk és egy életet élvezö tartást öltenénk magunkra.
  -
  Gondoljunk csak bele, hogy a szüleinket nagyszüleinket hova kergette ez a vallásos örület. Még 50 éve sincs annak, hogy idös emberek elkezdték megengedni maguknak "nem szürkébe járni."
  -
  Ez nem mondvacsinált probléma, a kisfiam mondta egyszer régi fényképeket nézve "Papa én azt gondoltam korábban az egész világ fekete és fehér volt." De vissza az ezoterika kritikához.
  -
  Lourdes csak az elsö pillanatra nem illik ide. Az egyik ok ami miatt megemlitettem, az, hogy ti mint "csodadoktorok" egész biztos kapcsolatba kerültök nénikkel akik "titokban meghuzzák az üveget" Hát vegyétek ki a kezükböl. Világositsátok fel öket. Csak külsöleg. A ruhán keresztül. De legjobb ha egyáltalán nem.
  -
  A napi több tucat hektoliter müanyag demizsonban elszállitott vizet egészen biztos nem gözvasalokba szánják a zarándokok.
  -
  Ami a gyertyákat illeti, ott az ezoterika is a nagyfogyaszok közé tartozik. Különösen a szagot árasztok kedveltek. En valahogy nem birom ezeket a molyirtora emlékeztetö illatokat, sem a füstölgö pálcikákat. Lehet, hogy emögött is egy privát élmény huzodik meg. Mindenesetre "Chillen" alatt én valami mást értek mind ilyen molyirtot belélegezni.
   
  tarnagy kedveli ezt.

Megosztás