Ezoterika kritikus szemmel

Ernoe témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2010 Július 12.

 1. daibo

  daibo Állandó Tag

  szia ernő!

  Nem diablo, hanem csak daibo. Oké?

  Félreértettél? Én nem vallásosságról beszéltem.

  Egyetértek. Az én jelenlegi szemléletemben nincs "evilág" meg "túlvilág", bár feltételezem más-más hiedelem (ha jobban tetszik lehet meggyőződés, vélemény , egyetértés) miatt.
  üdv daibo
   
  tarnagy kedveli ezt.
 2. Karesz28

  Karesz28 Kitiltott (BANned)

  Kedves ernoe, a probléma mint mindig abból ered hogy nem akarod megérteni a dolgok ok-okozati összefüggését. Neked csak valami olyasmire van szükséged amit beállíthatsz hazugságnak, aztán keresztes háborút folytathatsz ellene, mert ez által vagy csak képes bele merülni abba a mély önhitegetésbe hogy szükség van rád aki felhívja ezekre a dolgokra az emberek figyelmét.

  Nos ernoe, mióta az ember ember, ideológia nem létezett totális hazugságra alapozva. Minden ideológia, teológia, vallás, spirituális útmutatás rendelkezett és rendelkezik a mai napig egy maréknyi igazsággal, mert az ember képtelen olyasmivel azonosulni, olyasmit elhinni amiben semmi igazság nincs.
  Az emberi tudat csak igazságokkal képes azonosulni, olyan dolgokkal amik annak hiányára alapoznak, soha.

  Persze ezt felesleges ecsetelni egy olyan embernek aki úgy hiszi hogy mindenki téved aki nem az ő véleménynén van. Szívesen vitába is szállnék veled ha mondtál már volna valami konkrétumot is, de egyenlőre még mindig az általánosságoknál tartasz, hogy mindenki téved aki nem tudományos válaszokat keres.
  Tényleg ernoe. Apropó tudományos válaszok, sikerült már megtudni hogyan lett az élettelen anyagból élőlény?

  [​IMG]

  A Pro Darwin topic még mindig a második pont bővebb kifejtését várja mert eddig még csak odáig jutottál hogy a vallásosság és az analfabetizmus között statisztikailag igazolható összefüggés van, magyarán minden vallásos ember gyenge elméjű.
  Engedelmeddel ez úton is visszautasítanám az ideológiai alapú rasszizmusodat és továbbra is biztosítanálak róla hogy van időnk és szívesen megvárjuk amíg valami konkrét tudományos dolgot is fel tudsz hozni a gyűlölet keltésen és a szofista kijelentéseken kívül.
   
  Horkanto és 1TOTEM1 kedveli ezt.
 3. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Hagyd Karesz, Ernoe nem fogja mi van... Csodálom is, hogy mennyi türelmetek van hozzá... Nekem már nagyon nincsen türelmem, pedig igyekeztem nagyon...:p Pro Darwin topicba beleolvastam az előbb, látom már megint előszedte Ernoe a régi megválaszolatlan témákat, DNS, élettelen anyag létrehoz élő anyagot, és a nélkülözhetetlen vallás, Biblia... :rolleyes:
   
 4. elke

  elke Vendég


  Kérem a beszélgető partnereket a hellyes nicknevén megszólítani. Amennyiben nem ez történik a teljes üzenetet kiradírozom.
  Semmilyen csúfnévvel nem illetjük a témához hozzászólókat.
  Ha a nicknevet nem birod elolvasni Ernoe, ebben az esetben a másolás funkciót javaslom!
  Megértéseteket és odafigyeléseteket köszönöm.
   
 5. Karesz28

  Karesz28 Kitiltott (BANned)

  Félreértés ne essék Oly türelmem már nekem sincsen rég óta, pont ezért írogatok. Nem más kedvéért hanem a saját lelkiismeretem miatt, mert képtelen vagyok elviselni az olyan embereket akik ideológiai alapú rasszizmust folytatnak ráadásul csak azon okból kifolyólag hogy érzelmileg vagy értelmileg sérültek.

  A vélemény egy dolog, nincs is semmi bajom vele, de amikor baromságokat rá általánosítanak emberek millióira, mint ernoe a maga feltevésével hogy aki vallásos az egyben korlátozott képességű is azt képtelen vagyok elfogadni, hasonlóan a mostani, minden konkrétumot mellőző kirohanásához az ezoterikusok ellen akik szerinte mind sarlatánok, szemfényvesztők, olyan emberek akik mások átveréséből élnek.
   
  Horkanto kedveli ezt.
 6. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  A tudás a megéléseid gyökeréből kihajtó "gyönyörű virág"...;)
   
  1TOTEM1 kedveli ezt.
 7. elke

  elke Vendég

  Remélem mindenki rámosolyog a "virágjaira".;)
   
 8. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves diabo és elke.
  -
  Azért ne legyetek már ilyenek. Engemet elküldhet itt mindenki az anyámba (nem tulzok szo szerint) ha én véletlenül egy Nick-nevet eltippelek (fogalmam sincs mit jelent diabo,) akkor nyilvános fenyitést rottok ki érte.
  -
  Nem akarok ilyen felesleges dolgokkal foglalkozni. Gondolom kedves diabo legalább te elhiszed nekem, hogy nem akartalak sértegetni.
  -
  Rendben van megszaggatom a ruhámat, hamut öntök a fejemre. Már miért sértegettem volna valakit? Különössen a diabot akivel jol kijövök? :(
   
 9. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Extraszensz bioenergetika; Hatodik érzék-Radiesztézia; Grafo-pszicho-morbo-analízis; Számmisztika-Numerológia; Vallásfilozófia; Intraszensz bioenergetika*; Geomantia; Taraczközi rajzteszt I; Taraczközi rajzteszt II*; Teleradiesztézia; Reiki, Reiki II*; Regressziós-reinkarnációs tréning*; Lélekterápia; Progressziós tréning*; Szellemgyógyászat; Kabbala; Spirituális asztrológia; Tarot, Grafológia; Parajelenségek; Szimbolika-Álomfejtés*; Ezoterikus hangterápia, Magyar világrend*; Magyar mitológia*; Kronofilozófia-időfizika; Alkímia; Meditációs-vizualizációs tréning; Thanatológia; Hermetika; Ezotéria; Prekogníció; Kristálygyógyászat; Fényterápia, Pszichoanalízis; Telepátia; Mágia; Enneagram; Spirituális kommunikáció; stb.
  -
  Kedves esoterikus-kör, mit jelent a számotokra Extraszensz bioenergetika? :cry:
   
 10. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Daibo..., Ernoe, javítsd ki gyorsan! :)
   
 11. pitti

  pitti Állandó Tag

  Az baromi jol hangzik es piszok sok penztet le lehet szakitani vele a hivokrol.:cool:

  Ernoe neha egy picit egyet kell ertenem veled. Sajnos sok ingyenelo, csalo ragyogo uzletagat talalt az ezoterika kommercialis kihasznalasara.
  Mielott felreertened amit irtam, nem ezek az ezoterika meghatarozoi, csak a rohdat alma a halomban.
   
  tarnagy kedveli ezt.
 12. elke

  elke Vendég

  Eredeti szerző Ernoe [​IMG]
  Kedves diablo

  diablo ---Jelentése-- -ördög
  a helyes név : daibo<SCRIPT type=text/javascript> vbmenu_register("postmenu_2315380", true); </SCRIPT> mint mondtam ha nem megy akkor másolással kiküszöbölhető a keresztapaság.
   
 13. daibo

  daibo Állandó Tag

  Sziasztok! Igen tudtam az eltévesztett névnek a jelentését, csak nem akartam mondani. Elke segített. Köszönöm. Tényleg csak ezért kértem.
  Béke van. Nincs neheztelés.
  Azt maximálisan támogatom, hogy az eltérő gondolatokat annak vegyük amik. Eltérőeknek, semmi többnek.
   
 14. daibo

  daibo Állandó Tag

  Ez számomra nem jelent semmit. tudok róla, talán valamikor könyvet is olvastam róla, de fogalmam sincs mit jelent. Utánanézhetnék, de minek ha nem érdekel.
  Miért soroltad fel ezeket a - nem is tudom minek nevezzem - területeket? Van amelyik eszköz, van amelyik idológia, van amelyikről fogalmam sincs minek nevezzem. De pl olyan, hogy spirituális asztrológia, meg spirituális kommunikáció teljesen értelmetlen. az én szemléletemben. Van asztrológia és számos ága, van kommunikáció önmagunkkal, másokkal és sokféle változata.
  Annyira sok információ, hogy nem lehet kezelni és beszélgetni sem róluk úgy, hogy valamire is jussunk. Azt gondolom az önismeret útján annyiféle eszköz van ahány ember. Kinek mi jön be. Kezdetben ami megfog az az újdonság. Az új információ. És akkor egy téma nem elég, jön a következő, és a következő. Minél több választ kapok, annál több kérdésem lesz:)

  A Course in Miracles (út a csodákhoz vagy csodák könyve) erről hallottál már? vagy valaki más?
   
  tarnagy kedveli ezt.
 15. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves daibo
  -
  Ezt a listát az itteni ezoterikus topikbol vettem. Allitolag ezeken a területeken kell kiismerni magadat ha parapsychologus szeretnél lenni. Nem "mondvacsinált" hanem "diplomával rendelkezö".
  -
  En azt tanácsolnám beszéljünk inkább az ezoterikus "Cuddle Party-krol".
  -
  Személyesen a kislétszámu ölelkezö-partikat részesitem elönybe, fontos, hogy én legyek az egyedüli fiu.
  Valahol olvastam, hogy a férfiaknak aranyere lesz ha fiukkal ölelkeznek. Ezért ovatos vagyok.
  -
  Ha jol tudom amerikában vannak confessziokhoz kötött ölelkezö partik amit kamerákkal vannak "védve" a csoportvezetö követi a mozgást a másik szobábol.
  -
  Kiváncsi vagyok mi a véleményetek? Milyen tapasztalatokkal rendelkeztek ezen a területen?
  -
  [​IMG]
   
 16. daibo

  daibo Állandó Tag

  Szia Ernő vagy ékezet nélkül Ernoe!
  Azt gondolom, mint már előzőleg is írtam, az önismeret a lényeg. Kiképezhetnek valakit parapszichológusnak, asztrológusnak vagy bárminek, de mit ér vele, ha továbbra is "veri a feleségét" vagy haragszik a szomszédra, vagy egyszóval rutin reakciói a külvilág dolgaira nem változnak. Nincs beljebb.
  Márpedig ha nem változunk, a világ összes információjával is rendelkezhetünk, értéktelen marad.
  Megérthetek egy csomó mindent, meg is tanulhatom, de ha a mindennapjaimban nem tudom alkalmazni, akkor csak információ marad, nem érek vele semmit.
  Nem tudom mik azok az ölelkezős partik, de nem is érdekel. Azt viszont tapasztaltam, hogy vannak állapotok, amikor olyan kapcsolatban vagyok egy másik vagy akár több emberrel, hogy ösztönösen jön megölelni a másikat. Nem partnerkapcsolatra gondolok:) Viszont ez nagyon ritka, amikor őszinte. Amikor őszinte, az nem zavar senkit, természetes, olyan magasztos ünnepi pillanat. Csodálatos, szó nincs rá, amivel érzékeltetni lehetne. Arról nem is beszélve, hogy nem jön magától, mindenkinek hozzá kell tenni magából, a kapcsolatok nem egyoldalúak. Amikor nem őszinte akkor akár "ölelkezős parti " is lehet a neve. De ez általánosítás, amivel jobb óvatosan bánni, sőt ha lehet inkább kerülni.
  Én a konkrét kérdések, személyes tapasztalatok híve vagyok.

  Ezért megkérdezem tőled, pontosan mit kritizálsz, bírálsz vagy netán utasítasz el? Hogy probléma neked ez a betűsor: ezoterika?
  üdv daibo
   
  sanctieri, tarnagy és Arima3 kedveli ezt.
 17. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Ezért megkérdezem tőled, pontosan mit kritizálsz, bírálsz vagy netán utasítasz el? Hogy probléma neked ez a betűsor: ezoterika?
  üdv daibo

  -
  Számomra az ezoterika egy gyüjtöfogalom szekták és psycho-piac részére és gyakran extremismust, antiszemitizmust tartalmaz.
  -
  Ezt az utolso pontot most nem akarom tárgyalni, ha jol emlékszem erröl sokat diskuráltunk egy általam inditott topikban ahol a dritte-reich idelyén elburjánzott ezoterikus hullámrol irtam. (Csak röviden utalok Szabo István filmjeire amik valoban nem a képzelet szüleményei. Ha vannak idös ismeröseid akik ebben az idöben éltek biztos tudnak neked erröl mesélni ha utánafursz.)
  -
  Majd folytatom (apropo az ölelkezö-partik az a psychotherapiábol indult, magát önállosito mozgalom különösen amerikában.)
  -
  Valakit örömünkbe átölelni az onnan jön, hogy "ugy szeretlek majd megeszlek", tehát mérsékelt kanibalizmus.
  -
  Ezzel nam azt akarom mondani, hogy ne harapdáljátok a jövöben a feleségetek (férjetek) fülét. :D
   
  tarnagy kedveli ezt.
 18. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves daibo

  Az ezoterika egy sárkány aminek rengeteg feje van. Engem többekközött azért bosszant mert
  -
  a felvilágosodás és az értelem ellen küzd,
  a tudományokat csak reklámcélbol használja (lázsd quantum-fizika topik)
  hireszteléseket terjeszt, összeesküvéselmélet szociális feszültségeket keltve ezzel
  okkultizmus, satanismus, szélsöjobboldaliság huzodik meg mögötte (uniform, kameradschaft, titkos szövetségek)
  esoterikus-piac (tanfolyamok, használhatatlan Diplomák sok pénzért, látszolagos képesités adása, kegytárgyak )
  josok, látnokok (akik állitolag a véletlent megnyergelik)
  asztrologusok, karma (a problémák valos okának megnevezése helyett)
  osztályokba sorolja az embereket
  esoterikus aki állitolag különleges képességekkel rendelkezik
  (csalás, hiányzo fogyaszto-védelemi törvények)
  esoterikus tanito különleges képességekkel
  aurával rendelkezök, aurát látok (hokusz pokusz kizsebelés)
  channeling, uzeneteket továbbadok, (pl. a tulvilágon csinált kártyaadoságot az özvegynek kell evilágba kifizetni)
  esoterikus sekták teszik függöségbe a követöiket (világvége hirdezés, tömegöngyilkosság..)
  "rendeld meg az universumnál" egy bullshit
  UFO-kutatok, "földönkivüliek iskolai látogatása a földön", "nem volt holdutazás" és ilyen marhaságok
  ........................................
  Néhány pont amit az itteni forumon regisztrálnom kellett.
   
  tarnagy és vandorcsillag kedveli ezt.
 19. elke

  elke Vendég

  Ámen :-D
   
 20. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Akkor kedves Ernoe S.O.S.-ben el lehet menni ebből a részlegből, a SZEKTÁSOK részéről, mert itt mindenki SZEKTÁS, aki ezoterikával foglalkozik, és köszönjük, de nem kívánunk bevenni SZEKTA tagnak, így hát sajnos menned kell ebből a részlegből!!!!

  Köszönöm megértésed a SZEKTÁSOK nevében is!
   

Megosztás