Halálbüntetés

szatty86

Új tag
Ez azért durva, szerintem ez megbotránkoztatóan morbid megoldás...szerintem azért a Kínai kormány másra is fordíthatta volna ezt a pénzösszeget, amiből megrendelte ezeket a buszokat...

Ez azért durva, szerintem ez megbotránkoztatóan morbid megoldás...szerintem azért a Kínai kormány másra is fordíthatta volna ezt a pénzösszeget, amiből megrendelte ezeket a buszokat...:confused:
 

Anarkhon

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem rossz. Szerintem aki olyan súlyos bűnt követ el hogy halálbüntetés érdemelne,az kapja is meg. Mindenekelőtt azt kellene elérni hogy még véletlenül se ítéljenek halálra embert ha nem 200% -ig. bizonyított a bűntett. Máskülönben,az ilyen embereket nincs értelme visszaengedni a társadalomba még 40 év után sem. Nem azt mondom h halálra halált,hisz történhetnek véletlenek és meggondolatlan esetek is.
 

vendel69

Állandó Tag
Állandó Tag
mint sokan mások. én se támogatom a halálbüntetést, de szerintem
sem szbad ezeket a közveszélyes embereket visszaengedni a társadalomban (persze sok függ az elkövetés körülményeitöl is)
 

rita21

Állandó Tag
Állandó Tag
Régen is volt halálbüntetés és akkor is voltak "alávaló emberek" - már akkor sem tartotta vissza őket annak tudata, hogy őt is felakaszthatják!!! Sajnos most sem érdekelné ezeket az embereket!! Nincs visszatartó ereje...


Igaz teljesen addig a pontig amíg a környezetedben lévő emberekkel nem történik meg .Utána megváltozik a vélemény is:confused: nem tudom mi a helyes megoldás!
 

reveteg

Kitiltott (BANned)
Van bírói tévedés és amíg van ,addig lenne bírói gyilkosság is a törvény által támogatva
Persze sokak szerint nem kár azokért akikre egyszer a gyanú árnyéka vetült.
Haljon 10 ártatlan?
Mint egy bűnös meneküljön?
 

Tirian

Állandó Tag
Állandó Tag
Olvastam a kezdő posztot :S
Erre csak azt tudom mondani jesszusom odaát már nem ismerik a határt hogy csökkentsék a népesség létszámát :(
Úgy ahogy van szomorú és borzasztó az egész.
A kivégzések ellen vagyok szerintem ez nem megoldás semmilyen problémára, amit egy bűnöző jelenthet.
 

miklov

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát vannak olyan bűncselekmények amiket tuti halálbüntetésel kellene sulytatni...
Én pl a korupt emberkéknek is kitalálnák büntetést... mert azokból is sok van
 

grof22

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát igen, a korrupt emberek büntetése fontos dolog lenne. De a politikusokat sem kéne kihagyni. A hazugság bűn. És itt nem a mindennapi apró-cseprő hazugságokra gondolok, hanem ha egy politikus kiáll, például választások előtt, és ezt és ezt ígér, akkor le kéne írni minden szavát és azokat a mandátuma lejártával számon kéne kérni. Ezt és ezt nem teljesítette, akkor büntetés...
Ez eléggé motiválná őket hogy csak azt ígérjék meg amit meg is tudnak tenni. Így az egyszerű embernek is jobb rálátása lenne a különböző pártokra, politikusokra.
 

danyizs

Állandó Tag
Állandó Tag
Semmilyen más büntetésnek nincs visszatartó ereje. Az életfogytiglan sem tényleges, hiszen jó magaviselet esetén idővel elhagyhatja a börtönt.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Embernek nincs joga elvenni senki eletet. Sok "gyilkos" rol derult ki hosszu evek bortonben valo elet utan hogy artatlan.
Tokeletes gyilkosag sincs de nyomozas se ,mert mindenki tevedhet minden technika csak segiti a nyomozast es 1000 % pontosagot egyik sem tud garantalni.
Bortonbuntetest lehet utolag anyagilag karpotolni ha tevedes van,de az eletet senkinek nem lehet visszaadni.

Akar angolszaz, akar a romai jog kello elrettento buntetest mer minden buncselekmenyre akar eletfogytiglant is es ez sokkal kemenyebb akinek eletet bortonben kell leelnie.

A kez egy egyeb csonkitasok brutalisak es elitelendoek, a halalravalo kovezes es egyeb nagyon primitiv modszerek alkalmazasa egyenesen felhaborito.
 

biszusz

Állandó Tag
Állandó Tag
A halálbüntetésről nem lehet sokat mondani, azért, mert mint tudjuk, szeretni kell, főleg az ellenségünket. Igen. Az okosság, óvatosság és a Belé vetett bizalom szent hármassága képessé tesz bennünket arra, hogy bárányként tudjuk leélni rövid földi életünket a farkasok között is. Most furcsa dolgot mondok. Ha belegondolunk, hogy azok a vezetők, akik nem tiltják a hadba-vonulást, végeredményben ezzel a halálbüntetés mellett szavaznak, mivel egy katona a hábóruban csak úgy tudja büntetni az ellenséget, ha rálő, és nem vaktában, hanem igyekszik el is találni azt. Az most más kérdés, hogy ez mennyire tudatos bennük, tehát, e téren mennyire beszámíthatók. A halálbüntetés feltétlenül csökkentené a bűnözők számát. Annyival mindenképpen, amennyit halálra ítélnek. Hogyha szavazni kellene a halálbüntetés mellett vagy ellen, akkor tennénk a legjobban, ha tartózkodnánk a szávazástól, mert teljesen illetéktelenek vagyunk e téren. A hóhérmunkát hagyjuk a hóhérokra! Azt, hogy mit csináljon az egyik farkas a másikkal, azt bízzuk a farkasokra. Mi mutassuk be a bárányéletet, s ne akarjuk, hogy a farkasok farkasokként bárány-viselkedést mutasanak néha, s ezzel próbálják önmaguk előtt feledtetni vagy legalább elviselhetővé tenni a valóságot,vagyis hogy ők a farkasok.
 

pocadek

Állandó Tag
Állandó Tag
Ennyire nem egyszerű ítélkezni...

Első olvasásra tényleg iszonyú, de ennyire egyszerűen nem lenne szabad ítéletet mondani egyik oldal mellette sem,mert:
- igen, senikinek nincs joga elvenni a másik életét, de én az elkövetőnek volt? Mégis megtette....Tartsa el az állam, vagyis én (is), pont az aki szenved az elkövető tette miatt? A jogszabályok ma sajnos olyanok, hogy jó magaviselettel szabadulnak...sajnos nagyon hamar.
-igen, megérdemli. Ez mindenkibel felmerül, ha más nem akkor, ha épp egy szerettünk az áldozat. Addig senki ne ítélje el a halálbüntetést, amíg ilyen helyzetbe nem került, mert nem tudhatja senki, hogy akkor hogyan érezne.
- kövessék el rajta ugyanazt amit ő tett másokkal....de ki, és ez újabb erőszak.
-szenvedjen élete végégig...ez lenne az elrettentő...kenyér és víz valamint kényszermunka élete végéig, nem meleg cella és napi 3szor étkezés....
 

Siegmund

Állandó Tag
Állandó Tag
Véleményem szerint a halálbüntetés visszaállítása teljesen jogos, és jó döntés lenne. De emellett én még a középkorban is jól ismert csonkításos büntetéseket is visszaállítanám. A tolvajnak igenis vágják le a kezét, vagy mint az ókori Egyiptomban: az orrát.
Itt nem az a kérdés, hogy rendelkezhetünk-e mások életével, sokkal inkább az, hogy a társadalomnak van-e joga likvidálnia a nem kívánatos elemeket... Ennek ez az egyetlen elfogadható megoldása, mivel:
A.: börtönbe juttatni káros, tekintve, hogy a társadalom pénzén tartunk el egy olyat, aki ezt nem érdemelné meg, vagyis élősködőt melengetünk a keblünkön
B.: ha a határainkon kívülre kényszerítjük, akkor pedig nem oldjuk meg a problémát, csak másra ruházzuk azt át, ami meglehetősen tisztességtelen.
Így belátható, hogy az egyetlen kiút: a bűnök lehető legnagyobb mérvű megtorlása, már, ami materiális szinten megoldható.
Persze más kérdés, hogy mekkora léptékű bűnt kell így büntetni, illetve, hogy mi számít bűnnek...
 
Oldal tetejére