Hisztek a jóslásokban?Konkrétan a neten keresztüliekben?

cseppben

Állandó Tag
Állandó Tag
Van tenyérjós és látnok ismerősöm is. Ezek a dolgok működnek anélkül, hogy hinnénk benne. De úgy gondolom nem kell, hogy mindenkinek, minden bejöjjön. Az élet ettől színes. Mindennek az alapja az energia. Minden a világon energia alapú, még a kisugárzásunk is. Ezért a tenyérjóslás is jól tud működni. Szerintem.
 

Krisztinn

Állandó Tag
Állandó Tag
Az internetes jóslásban nem hiszek, de kártyát vetettek már nekem. Nálan nem is az a kérdés hogy hiszek-e benne vagy nem. Ez nálam inkább egy jó alkalom arra hogy átgondoljam a dolgaimat, kicsit más szemszögből lássak, elmélyedjek egy kicsit.
 

andyhugi1

Állandó Tag
Állandó Tag
Én személy szerint az internetes jóslásokban egyáltalán nem hiszek. Néha elolvasom a kíváncsiság kedvéért. Utána visszagondolva szinte semmi sem jött be belőle.Kértem már neten keresztül jóslást, ezt ezért állítom.
Ellenben egyetlen egyszer elkeveredtem egy jós asszonysághoz. Semmit sem tudott rólam. A legszükségesebb adatokat mondtam el magamról. Ezután következett a jóslás. Ott helyben mondott olyan dolgokat, amik akkor történésben voltak velem kapcsolatban. A jövőről is jósolt. Amiket mondott az szinte minden bejött. Utólag visszagondolva döbbenetes volt az egész.
Azóta sem voltam jósoltatni, de hiszek bennük. Persze nem mindenféle úton útfélen hírdetgető csalókban.
 

annailuJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Sztem ketté kellene választani az internetes (ill. TV, rádió) jóslásokat.
1. ahol személyek ténylegesen kivetik a kártyát (vagy bármilyen eszközzel igyekszenek JOSZANDEKKAL 'jósolni') ott véleményem szerint lehet valami igazság
2. ahol viszont 'gép' végzi a joslást, no, az vicces. --- bár... a véletlen, ami úgye nincs :D

Személyesen, kétszer voltam jósnál, és őszintén megmondom, hogy már fogalmam sincs mi hangzott el. Igy vélemény sem tudok mondani. Viszont nem szabad összetéveszteni a joslás fogalmát a jövö szó szerinti előrejelzésével. Bár sztem mindenki itt tisztában van vele, hogy jóslás alatt többnyire azt érteni, hogy a jelenlegi (és múltbeli) helyzet hatására ill. a szükséges változások tényleges bekövetkezése után mi várható. De a pillangóhatás elvén mindig minden változhat...

Mi a véleményetek: lehet objektiven sajat magunknak kartyat vetni?

Ismételten szeretném felhivni a hangsúlyt arra, hogy kizárólag jó szándékkal vezérelt joslásokról beszélek.

 

sviktor1995

Állandó Tag
Állandó Tag
“Ne várj túl sokat a karácsony napjától. Nem tudod egyetlen napba belezsúfolni önzetlenséged és jóindulatod minden lemaradását, ami az elmúlt 12 hónapban összegyűlt.” (Oren Arnold)
 

sviktor1995

Állandó Tag
Állandó Tag
“Két módon tehetnek bolonddá.
Az egyik, hogy elhitetik veled a hazugságot.
A másik, hogy visszautasítod az igazságot.”
(Søren Kierkegaard)
 

sviktor1995

Állandó Tag
Állandó Tag
“Az ésszerűen élő ember alkalmazkodik a világhoz. Az ésszerűtlenül élő ragaszkodik ahhoz, hogy a világot próbálja magához igazítani.”
(George Bernard Shaw)
 

sviktor1995

Állandó Tag
Állandó Tag
“Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni.” (Napoleon Hill)
 

sviktor1995

Állandó Tag
Állandó Tag
“A vidámságnak megvan az ereje ahhoz, hogy a félelem, a sértettség, a harag, a frusztráltság, a csalódottság, a depresszió, a bűntudat és a meg nem felelés érzéseit kiűzze az életedből. Azon a napon éred el a vidámságot, amikor rájössz, hogy mindegy, mi történik körülötted, akkor sem lesz jobb semmi, ha nem vagy jókedvű.” (Anthony Robbins)
 

sviktor1995

Állandó Tag
Állandó Tag
“Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad – egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod.” (Anthony Robbins)
 

sviktor1995

Állandó Tag
Állandó Tag
“Ha természetes módon élsz, sosem leszel szegény, de ha a képzelgések szerint, sosem leszel gazdag.” (Epikurosz)
 

sviktor1995

Állandó Tag
Állandó Tag
“Ne akarj sikeres lenni – minél inkább célul tűzöd ki a sikert, annál biztosabban elkerül. A sikert nem lehet üldözőbe venni, ahogy a boldogságot sem: a sikernek magának mintegy mellékhatásként, önkéntelenül kell jelentkezni, mikor az ember valamely önmagánál nagyobb ügynek szenteli magát.” (Viktor Frankl)
 
Oldal tetejére