Hogyan iktassuk ki az egónkat?!

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha lecserélünk minden negatív gondolatot, minden félelmet, minden szorongást az összes negatív elvárást, hiányt, bármit, és ha ezt egy vágy gondolattal helyettesítjük, és ez a kulcs:félelem kontra vágy, .

Ha jol belegondolsz akkor rajossz hogy ez nem igaz...
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
gazdagság...szegénység...dualisztikus gondolkodás...a fejlődés kecsegtető reménye...eljutni valahonnan...valahová...ki mondja meg neked, ki a gazdag, és ki a szegény?...te magad hitegeted magad... az alapján, amivel eddigi életedben kondicionáltak...a szüleid, a barátaid, a kollégáid, a társadalom, a sikerkönyvek...szegény az, akinek nincs vagyona...gazdag az, aki jómódú...ez a felszín...de ennek a felszínnek is van egy végessége...ahonnan nincs tovább...amikor már nem lehet többet szerezni...és akkor egy pillanatra megállsz, és érezni fogod ugyan azt a hiányt, amit eddig kétségbeesetten tömködtél...magadban...de onnan nem lesz tovább...ezen a felszínen....akkor majd elindulsz befelé...ahol nincs véges felszín, ahol megállhatnál...csak végetelen tágasság...végtelen mélység...csend...és béke...se vágy, se félelem, se igény a többre...a gazdagságra, a vagyonra, a hírnévre...belezuhansz önmagad mélységébe...és hazaérsz...;)
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért,te vágysz a félelemre?

a félelem gyökerénél sokszor kétséget találunk...kétséget affelől, hogy kik vagyunk, mik vagyunk, jók vagyunk, rosszak vagyunk, elég jók vagyunk-e, megfelelünk-e, mikor leszünk már boldogok..lehetséges-e a boldogság egyáltalán?...jó úton haladunk?...mi lesz, ha tévedünk...kinek fontos mindez?...kinek a félelme mindez?...válaszolj őszintén!...és rájössz, hogy nincs mitől félned...mert ezek a saját démonjaid...amit a elme kreált magának, azon félelmében, hogy előbb vagy utóbb itt a vég...a megsemmisülés...és a démonok ott ülnek az elme vállán...és csak arra várnak, hogy a szemükbe nevess...és rájöjj...mindez csak illúzió...elméd játéka...önmagaddal...;)
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Ponosan errol van szo.A nagy atlagba beleneveltek hogy mihez kell hasonlitani a kulso dolgokat.Ha eltersz ezektol akkor mar "szegeny" vagy.De azt elfelejtik a tracy fanok hogy a temetobe egy szal gatyaban tesznek be semmit nem viszel amit itt a hatalmas pozitiv gondolkodassal osszeszedtek:(
Volt egy igen elgondolkodtato dok. film valamelyik adon olyan embereket mutattak akik a kukakbol elnek.Esznek oltozkodnek stb...Dobbenet volt ami kep osszeallt a vegere.Amennyit pazarolunk es kidobunk a szemetre abbol megegyszer el lehet latni a bolygo egesz lakossagat!!!!!!!Miert nem azt hangsulyozza tracy es a tobbi marketinges szuperubermanager hogy csak annyit vegyunk amennyire szuksegunk van.Mivel ha megtriplazom a fizumat akkor mar is feljovok ide es elmondom hogy milyen jol sikerult a tudatalatti atprogramozasom de az eletfelfogasom a szokasaim semmiben sem valtoztak.Csak legyen mindig mindenbol tobb mert akkor jon a bibliai idezet a szegenyekrol es a gazdagokrol!Inkabb nem is megyek bele ebbe .........
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
"Mesélsz magadnak történeteket? Ezek a történetek arról szólnak, amid van vagy amid nincs, amire szükséged van vagy amire nincs szükséged? Ezek a történetek arról szólnak, hogy szabad vagy, rabságban vagy, hiányban szenvedsz, bőkezű vagy, szerencsétlen vagy boldog vagy? Ezek a történetek rólad szólnak vagy valaki másról? Ezek a történetek arról szólnak, amit meg kell változtatni, vagy arról, amit meg kell tartani, vagy arról, ami jó, és arról, ami rossz?

Hajlandó vagy abbahagyni személyes történeted mesélését? Hajlandó vagy bevallani az igazságot arról, hogy rendelkezel a hajlandósággal vagy sem?

Akármit mesélsz önmagadnak, legyen az akármilyen borzalmas vagy nagyszerű, mese csupán. Mint mese, mint egy tapasztalat párlata, lehet, hogy relatíve igazság, de nem a végső igazság. A mesék megjelennek, átalakulnak és eltűnnek. Szóljon a történeted akár arról, hogy jó vagy, akár arról, hogy rossz vagy, megjelenik és eltűnik. A végső igazságnak nincs köze érzelmekhez, biokémiához vagy a körülmények változásaihoz. Változatlan és kondicionálatlan.

Abba tudod hagyni a mesélést egy pillanatnál kevesebb idő alatt. Még ha jó is a történet, hagyd abba haladéktalanul a mesélést, és az igazságot azonnal tapasztalhatod. Nem tapasztalhatod az igazságot, ha folytatod a mesélést, és nem tudod folytatni a mesélést, ha az igazságot tapasztalod. Ez ugye nyilvánvaló?

Hagyd abba a történeted mesélését ebben a pillanatban. Nem később, amikor a történet jobbra vagy rosszabbra fordul, hanem most rögtön. Amikor most rögtön felhagysz a történeted mesélésével, a történet mögötti igazság felismerésének az elhalasztásával hagysz fel. Minden erőfeszítés, minden nehézség és minden tartós szenvedés az abbahagyással szembeni ellenállás eredménye. Ezt az ellenállást az a remény táplálja, hogy a történet meg fogja adni számodra, ami után sóvárogsz, azt a reményt táplálja, hogy csupán meg kell tudnod reparálni a történetet, el kell tudnod végezni a szükséges változtatásokat, és meg fogod kapni, amire vágysz.

Amikor abbahagyod az énről, teről, őről, róluk, vagy rólunk szóló történet mesélését, kevesebb, mint egy pillanat alatt megismered a mélységes igazságát annak, hogy mit jelent annak lenni, aki vagy. Akkor akármilyen történet legyen, ami megjelenik vagy eltűnik, nem érinti azt, aki te vagy.
"

Gangaji - Gyémánt a zsebedben
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
szia Tamás...ne bosszankodj! ;) csak engedd el...meggyőzni másokat...akaratukon kívül...lehetetlen...légy tükör...amely tiszta minden szennytől...mutass egy olyan képet, amiben mindenki felismerheti önmagát!...a tükör nem bosszankodik...csak visszatükröz...és néha megcsillan rajta...a hajnali napfény első sugara...;)
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
szia Tamás...ne bosszankodj! ;) csak engedd el...meggyőzni másokat...akaratukon kívül...lehetetlen...légy tükör...amely tiszta minden szennytől...mutass egy olyan képet, amiben mindenki felismerheti önmagát!...a tükör nem bosszankodik...csak visszatükröz...és néha megcsillan rajta...a hajnali napfény első sugara...;)
Dehogy bosszankodok csak nezzunk a dolgok moge is.Persze az "igazsag" az tobbnyire nem fulik a fogunkhoz:)
 
O

oliyboty

Vendég

Nem akarok vitatkozni veled,de tapasztalatból is tudom,hogy a vonzás törvénye működik.

Például azt is megfigyelték,hogy akikben rengeteg elfojtott düh raktározódik anélkül,hogy erről tudomása lenne,azokat gyakrabban támadják meg,más dühös emberek,szóval vagy tettleg és sokszor különösebb ok nélkül.
Erős dühkisugárzásukat egyes emberek a tudatküszöb szintje alatt fölfogják, és ez hozza felszínre,saját lappangó haragjukat,tehát működik a hasonló vonzza a hasonlót.


Szerintem se vitázzunk, mert közös nevezőre nem fogunk jutni, nem elvetem a vonzás törvényét, csak rohadtul ne rendeljünk már mindenfélét ez alá..., mert így teljes mértékben nem fogadom el..., nem igaz kizárólag az, hogy hasonló hasonlót vonz és ez így van rendjén..., honnan a fenéből szeditek ezt a sok "baromságot"?

Szerintem most elbeszéltünk egymás mellett de nagyon..., egyet értek azzal, hogy hasonló hasonlót vonz, de NEM abban az értelemben, amire te ezt kivetítetted, tehát NEM FELTÉTLENÜL. Mégis hol a csudában van ez megírva?

Ja és ha ilyen frappánsan működne ez a hülye törvény, akkor secc perc alatt pikk-pakk minden megoldódna, pozitív irányban is, nem?
De NEM oldódik meg pozitívan minden, mivel ahhoz kell az összhang tudatosan és tudatalatt is..., gondolom ezzel azért egyet értünk, nem? S negatív irányban sem értek ezzel egyet, hogy olyan embereket vonzok be a környezetembe, akik lelkileg, a sok bajával hasonló szinten van, mint én... és meg is cáfolom egy roppant egyszerű példával az egészet, csak, hogy világos legyen mindenki számára.... ÉN ÉS A TANÍTÓM LASSAN 4 ÉVE ISMERJÜK EGYMÁST, NAPI SZINTŰ KAPCSOLATTARTÁS BÁRMILYEN FORMÁBAN..., JA ÉS Ő EGY PÖPPET FELJEBB VAN ÉS TOP-ON MINDEN TÉREN ÉS ÉRTELEMBEN... Na akkor az a híres vonzás törvénye, hogy a csudába is működik akkor? Ja itt már kivétel van, mert én lehet egó téren, lelkileg küzdök egy két aprósággal, de a tanítóm NEM. Tehát ebben az értelemben: MEGBUKOTT A FENE NAGY VONZÁS TÖRVÉNYE...
 
O

oliyboty

Vendég
Na és még egy kis gondolat eme híres törvényhez..., anno mikor én elolvastam a Titok című könyvet, sőt meg is néztem film formájában..., hát hogy is mondjam: rohadtul félre tájékoztatják az embert és fontos dolgokról, szabályokról nem beszélnek...

Anno 4-5 évvel ezelőtt a vonzás törvénye hatására, rendeltem magamnak meditáció formájában és A4-es lapra felírt formában is magamnak olyan értelemben pasit, hogy akivel ismerkedek, azzal jól alakuljon minden és az ÉN elképzeléseim szerint legyen minden...

Ja csak éppen a szabad akaratról senki nem beszélt, hogy ez ilyen formában FEKETE MÁGIÁNAK minősül, mivel egy embert a tudta nélkül én BEFOLYÁSOLOK saját ízlésem és igényem szerint..., ja és mellesleg ehhez még egy két rituálés kelléket is felhasználtam...

Szóval itt beszélhetünk dolgokról, de akkor menjünk már bele egy kicsit mélyebben és nézzünk már a mögöttes okok mögé...

Na itt ilyen formában már meg is bukott nekem a vonzás törvénye, mert VÉLETLENÜL (mivel pontatlan volt a film és a könyv és ezt senki NEM mondta, hogy nem lehet, mert "jelentéktelen" információ és minek ilyet közölni) átmentem fekete mágiába...

No meg akkor vegyük már ide a mátrixot, illetve a karmát is..., ha már a vonzás törvényébe belementünk... Ha neked nagyobb dolgok (az életed jelentősebb állomásai) ELŐRE meg vannak írva ott fenn, konkrétan a vonzás törvényét kenheted a falra, adhatsz le igen precíz és pontos rendeléseket, az életbe nem fog teljesülni, bármennyire is összhang van a tudatod, a tudatalattid és az érzelmi világod között...

Na ebben az esetben miért nem működik a vonzás törvénye? Várom a véleményeket, meglátásokat...

(V.T.! kiss megkaptam a privátot, elolvastam, köszi, fogok válaszolni rá, csak időhiány van nálam)
 
O

oliyboty

Vendég
Na más témáról szeretnék kérdezni, most ez nem vonzás törvénye, meg ilyesmik és nem hagyományos értelemben vett gondolati dolgok...

De a múlt hét óta jönnek megint olyan képek, gondolati dolgok 1-2 másodpercre a semmiből, minden előzmény nélkül a nap bármely szakaszában, hogy embereket látok, akikkel valami baj, baleset történik..., ismeretlen emberek, ismerősök, ilyesmik... Hogy ez mi a fenétől van már megint? Tök régóta nem voltak ilyen gondolatok, meditációban sem, de nem meditációban jelentkeztek most ezek kivételesen, hanem nap közben... Miért látom ezeket? Honnan jönnek elő? Ráadásul csak 1-2 másodpercig egy kép bevillan és látom az eseményt és hozzá a gondolat jön, hogy nehogy baja legyen, meg egyből próbálom terelni a gondolatokat, szabályozni, hogy ne lássak ilyeneket... Totál nem értem most mi a fene történt már megint... Ja és a képek, amik ilyenkor előbukkannak fekete fehérek (szín nélküliek), és mindent szürkében látok, fehéres foltokban..., és az emberek arcát látom normálisan, azokét is akiket nem ismerek, soha életemben nem láttam...

Valakinek ötlet, hogy ez mitől lehet? Meditációban NINCS semmi zavaró tényező, se kép, se gondolat, ezért nem értem, mert ilyenek mindig meditációban jelentkeztek nekem és színes képekben, de ott mindenfélét láttam ám, meg 3. szemen keresztül is...
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Berni!

tessek venni egy nagy levegot:)
A titok es tarsai azok csak a manipulalasra adnak ihletet.Mint mindenkit engem is amikor eloszor olvastam es lattam a filmet egybol beindult a fantaziam es egybol olyan almokat kezdtem el krealni aminek a kozeppontjaban a penz allt.Akikkel beszetem a konyvvvel kapcsolatban es erdeklodtem a "kivansagaik" utan erdekes mondon mindenkinek ezek voltak az elso helyen.Karrier, szerelem, parkapcsolat.Pontosan amiert az emberek tobbnyire a kartyajosokat keresik fel.Igazabol semmi "ertelemes" nincs a tervrajzukban mit is szeretnenek elerni.Ezek a "celok" egyertelmuleg megmutatjak hogy az embereket a felelmeik vezerlik.Es ezekkel a "lehetosegekkel" amiket a konyv ismertet nem megszunik a felelem hanem eltakarjuk egy "pozitiv allando gondolat kontroll-lal".Pontosan ezert is tartom veszelyesnek ezeket - mint ahogy Te is irod.Azt is figyelembe kell venni amikor az elore leirt sorsrol beszelunk hogy a jovo egy keplekeny akarmicsoda.Nem lehet megjosolni elore semmit.Hiszen a szabad akarat egybol atirja a dolgokat.Azt kell megerteni hogy a lehetsegessegek sokasaga vesz minket korul es ezek kozul valasztunk.A dontesunket pedig az akkori legjobb tudasunk szerint hozzuk meg.
 
O

oliyboty

Vendég
Berni!

tessek venni egy nagy levegot:)
A titok es tarsai azok csak a manipulalasra adnak ihletet.Mint mindenkit engem is amikor eloszor olvastam es lattam a filmet egybol beindult a fantaziam es egybol olyan almokat kezdtem el krealni aminek a kozeppontjaban a penz allt.Akikkel beszetem a konyvvvel kapcsolatban es erdeklodtem a "kivansagaik" utan erdekes mondon mindenkinek ezek voltak az elso helyen.Karrier, szerelem, parkapcsolat.Pontosan amiert az emberek tobbnyire a kartyajosokat keresik fel.Igazabol semmi "ertelemes" nincs a tervrajzukban mit is szeretnenek elerni.Ezek a "celok" egyertelmuleg megmutatjak hogy az embereket a felelmeik vezerlik.Es ezekkel a "lehetosegekkel" amiket a konyv ismertet nem megszunik a felelem hanem eltakarjuk egy "pozitiv allando gondolat kontroll-lal".Pontosan ezert is tartom veszelyesnek ezeket - mint ahogy Te is irod.Azt is figyelembe kell venni amikor az elore leirt sorsrol beszelunk hogy a jovo egy keplekeny akarmicsoda.Nem lehet megjosolni elore semmit.Hiszen a szabad akarat egybol atirja a dolgokat.Azt kell megerteni hogy a lehetsegessegek sokasaga vesz minket korul es ezek kozul valasztunk.A dontesunket pedig az akkori legjobb tudasunk szerint hozzuk meg.

Pont amit kiemeltem feketével, na ebből kifolyólag se csinálom az agykontrollt, mert az se jó semmire olyan értelemben, hogy erősíted vele az egódat teljesen..., és lehet ideiglenesen megoldasz dolgokat, de az agykontrollal is tudatosan zársz ki, fojtasz el olyan dolgokat, melyeket kiszeretnél törölni a tudatalattidból...

S most képzeld el V.T. ebben a pillanatban beindult megint a tenyér csakrám, forrósodik mindkét tenyerem és érzem a forró energiákat, ami dől ki belőle... Vajon kinek küldhetem tudatalatt az energiákat? Ezt kell megtanulnom, gyakorolnom, hogy tudatosan tudjam irányítani, jó igaz, azóta nem gyakoroltam, de majd neki állok gyakorolni. De már egész jól zsibbadnak a tenyereim..., és nem tudom kinek megy, de ha most beindult akkor próbálom egy részét más valakinek küldeni gondolati szinten. Mert neki is szüksége van rá.;)
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
az agykontroll...csak egy technika...s mint olyan...lehetőségei végesek...hatóköre behatárolt...egyetlen technika sem fog tudni neked segíteni megszüntetni a félelmet, ami benned van...ugyanis a félelem a te részed, az elme része, a földi tudatod beléd kódolt része...a halandó életed elvesztése felett érzett aggodalmad különböző megnyilvánulásai...ezzel csak egymódon fogsz tudni megbírkózni...ha szembenézel vele...és rájössz...mindez csak illúzió...minden más, ilyen-olyan technikák segíthetnek neked bizonyos dolgokban...az agykontrollnak is vannak remek megoldásai, amelyek fejlesztik a vizualizációt például...sok ember el sem hiszi magáról, hogy természetéből adódóan vizuális...amíg ki nem próbálja...és rá nem jön, hogy az...minden technika közelebb vihet téged a végső felismeréshez, amennyiben ennek szolgálatába állítod...a felismerést nem adhatja meg neked...de elvihet addig a pontig, ahol ott kell hagynod minden technikát...mert oda a belépés másképpen nem lehetséges...meztelen tudatként lehet csak belépni, és bizony minden technika, tudás, elmélet és koncepció csak öltöztet...nem pedig vetkőztet...amig nem akarsz megszabadulni minden ruhádtól, hogy szabad légy azok szorításától...addig keresni fogod a technikákat...mert azt hiszed, a ruha vagy...a külsőség, a felszín vagy...pedig minden, ami értékes benned, mélyen benned van...minden forrásánál, aki már most is vagy...használd a technikákat...gyarapodj és fejlődj, ha a hosszabb utat választod...ha annyi mindent akarsz magadra venni, hogy végül már mozdulni sem tudsz tőlük...amikor már nem kapsz levegőt...majd akkor, abban a pillanatan a tudat feladja a próbálkozást...elfárad abbéli próbálkozásában, hogy az elme számára formán keresztül fedje fel magát előtted...ami ott van mindig előtted, csak nem látod...mert a technika megvezet téged...abban a pillanatban, megérted, hogy csak az elengedés, a magaddal való megbékélés, a világ világként való elfogadása az egyetlen út...amihez nem kell semmilyen technika...semmilyen könyv...semmilyen elmélet...csak te magad, és az őszinte vágy...a belépésre. ;)
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
ebben a pillanatban beindult megint a tenyér csakrám, forrósodik mindkét tenyerem és érzem a forró energiákat, ami dől ki belőle... Vajon kinek küldhetem tudatalatt az energiákat? Ezt kell megtanulnom, gyakorolnom, hogy tudatosan tudjam irányítani, jó igaz, azóta nem gyakoroltam, de majd neki állok gyakorolni. De már egész jól zsibbadnak a tenyereim..., és nem tudom kinek megy, de ha most beindult akkor próbálom egy részét más valakinek küldeni gondolati szinten. Mert neki is szüksége van rá.;)

ha beindult valami energia...hagyd történni...miért kellenek mindig a magyarázatok?...figyeld magad...miért kell a válasz?...kinek kell a válasz?...mit kezdesz ezzel a válasszal, ha esetleg magkapod?...ha valaki most azt mondja neked, használd, küldd, segíts vele...hálás leszel ezért a válaszért...mert megerősít abban, amiben már úgyis hiszel...ha valaki azt mondja neked, ne csinálj semmit...haragudni fogsz rá...mert nem adja meg neked, amire áhítozol...segíteni akarsz mindenáron...mindenkinek...különleges módszerekkel és technikákkal...de ez csak az elme játéka, hogy magát különleges segítőként tüntesse fel...s elfedje azt a hiányt, amit jelenleg is érzel...azt a félelmet, hogy az életed haszontalan, ha nem töltöd meg tartalommal...mert ezt tanították neked, hogy az élet rövid...ki kell használni...hasznossá kell válni...mert hamar elszalad...szüleink hányszor mondják ezt...hányszor várják el tőlünk, hogy beteljesítsük az ő beteljesületlen álmaikat...hányszor érezzük azt, hogy igen, tennünk kell valamit, mert céllal születtünk ide...igen...ez igaz...a cél, a tapasztalás maga...sokáig azt hittem, hogy nem lehet a csendben élni anélkül, hogy az ember feladná azt, amije már van...akkor jöttem rá, hogy ez mekkora hazugság, mikor rájöttem, hogy semmim sincs...szó szerint....mert nem vihetek megammal tudatként semmit abból, amit most birtokolok...és ha ez igaz, gyarapítanom sincs miért...félnem sem kell attól, mert elveszítem...hiszen sosem volt az enyém...csak azt hittem, mert hinni akartam...de mindenki a saját életét éli...még a feleségem, a gyermekeim is...ők is csodálatos, formába zárt tudatok, akikkel közös vállalkozásban osztozunk a tapasztalás örömében...ők nem az enyémek...semmi sem az enyém...és ha erre rájössz egyszer..megkönnyebbülsz...nem akarsz majd senkinek sem görcsösen segíteni, mert igazából senkinek sincs segítségre szüksége...persze a felszínen úgy látszódhat...segíteni kell a szegényeknek, a rászorulóknak...az újszülöttnek, hogy életeben maradhasson...és meg is fogod tenni...mert ez az élet része...de megteszed akkor is, ha nincs hozzáfűzött magyarázat..indoklás...ami hízlalná az én-t...teszed, mert ez a dolgod...tudod...és kész...nincs ellentmondás...ez az a mélység, ahol a segítség egy más dimenzióban kezd el működni...nem a formák világában, hanem a lélek-lélek kapcsolatában...a középpontban..ahonnan mindenki kiindul...önmagad legbelsejében...ahol csend, béke, és nyugalom van...távol minden késztetéstől és kényszertől...csak engedd hogy legyen...ne keress!...ilyen egyszerű...engedj el minden késztetést...ne akarj semmit...és lépj be ezen a résen...egy mélyebb valóságba...;) kiss
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem csak amiben hiszel az valósul meg,hanem amitől félsz, az is.
Biztosan te is tudod azt a mondást,hogy a gondolatainkkal teremtünk és az érzelmeinkkel vonzunk.
Minél tovább tartasz fenn egy bizonyos gondolatot annál erősebb lesz az érzelem vagyis a vonzás.Éppen ezért mindig azon kell gondolkodnunk, amit el akarunk érni, amit szeretnénk, nem pedig azon, amitől félünk.

...bocsi, de ezt most nem bírtam kihagyni...akkor most elkezdek félni, hogy megnyerem az ötös lottót....:)...hű a mindenit...mit kezdek ennyi pénzzel...átéreztem...de azé félek még egy kicsit...biztos, ami biztos:p:)kiss
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
...bocsi, de ezt most nem bírtam kihagyni...akkor most elkezdek félni, hogy megnyerem az ötös lottót....:)...hű a mindenit...mit kezdek ennyi pénzzel...átéreztem...de azé félek még egy kicsit...biztos, ami biztos:p:)kiss
Szia Bona!

Háát,ha úgy vesszük,annak is van félsze,aki megnyeri mondjuk a 100 milliót:grin:,mert leüthetik,kirabolhatják...
Abban van igazsága tybiá-nak hogyha megjelenik a félelem (szorongás),azt valahogy kezelni kell.:rolleyes:
Az egyik ember (legtöbbünk:)) hamarjában átvált pozitivra,viszont meggondolandó érv:rolleyes:..,szembenézni vele!\\m/
Nem harcolni ellene,hanem megfigyelni azt.Igaz?
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
az agykontroll...csak egy technika...s mint olyan...lehetőségei végesek...hatóköre behatárolt...egyetlen technika sem fog tudni neked segíteni megszüntetni a félelmet, ami benned van...ugyanis a félelem a te részed, az elme része, a földi tudatod beléd kódolt része...a halandó életed elvesztése felett érzett aggodalmad különböző megnyilvánulásai...ezzel csak egymódon fogsz tudni megbírkózni...ha szembenézel vele...és rájössz...mindez csak illúzió...minden más, ilyen-olyan technikák segíthetnek neked bizonyos dolgokban...az agykontrollnak is vannak remek megoldásai, amelyek fejlesztik a vizualizációt például...sok ember el sem hiszi magáról, hogy természetéből adódóan vizuális...amíg ki nem próbálja...és rá nem jön, hogy az...minden technika közelebb vihet téged a végső felismeréshez, amennyiben ennek szolgálatába állítod...a felismerést nem adhatja meg neked...de elvihet addig a pontig, ahol ott kell hagynod minden technikát...mert oda a belépés másképpen nem lehetséges...meztelen tudatként lehet csak belépni, és bizony minden technika, tudás, elmélet és koncepció csak öltöztet...nem pedig vetkőztet...amig nem akarsz megszabadulni minden ruhádtól, hogy szabad légy azok szorításától...addig keresni fogod a technikákat...mert azt hiszed, a ruha vagy...a külsőség, a felszín vagy...pedig minden, ami értékes benned, mélyen benned van...minden forrásánál, aki már most is vagy...használd a technikákat...gyarapodj és fejlődj, ha a hosszabb utat választod...ha annyi mindent akarsz magadra venni, hogy végül már mozdulni sem tudsz tőlük...amikor már nem kapsz levegőt...majd akkor, abban a pillanatan a tudat feladja a próbálkozást...elfárad abbéli próbálkozásában, hogy az elme számára formán keresztül fedje fel magát előtted...ami ott van mindig előtted, csak nem látod...mert a technika megvezet téged...abban a pillanatban, megérted, hogy csak az elengedés, a magaddal való megbékélés, a világ világként való elfogadása az egyetlen út ;)
Szia Soma!

Az lehet,hogy az agykontroll egy technika,de csak akkor ha nem lépsz túl rajta.A "túlra",nem fölét jelent,hanem egy viszinyitási alapot,ami mondjuk a kezdőpont,mert nálam pont igy történt.
Onnan indultam el,használtam a technikát gyógyitásra (családon belül),mondhatom nagy sikerrel,de egy ponton túl már éreztem,hogy ez rendben,ok,de KI adja az erőt ehhez,és ez már sokkal jobban izgatott,és azóta is ezen a "nyomon" haladok.Már nem csak hinni,hanem tudni is akarom azt,és hál'Istennek jó a megkezdett irány,mert valahonnan mindig kapok segitséget ennek megértéséhez!

...amihez nem kell semmilyen technika...semmilyen könyv...semmilyen elmélet...csak te magad, és az őszinte vágy...a belépésre. ;)
Most akkor kell a vágy,vagy sem??:confused:
Mindenki a vágytalanságról beszél,hogy azt kell elhagyni!:rolleyes:
Már teljesen összekavartok...
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nekem a meditáció sokat jelent,mondhatom (még) a legtöbbet.
Spontán indul,amikor késztetést érzek rá,tehát igénylem,mert jelez a szervezetem,hogy szükségem van rá.Nincs helyhez,és időhöz kötve,de persze jobb nyugodt környezetben.:)

Először én is tanultam,az agykontroll könyvből,úgy ahogy abban le van irva,pontról-pontra.Már az első órában éreztem gyógyitó hatását,valahogy olyan érzés volt,mikor elvágod az újjad,és kellemesen zsiborog,mikor gyógyulni kezd.Nagyon jól éreztem magam,és egyre többet lettem "benne",abba az állapotba.
Azt is észre vettem,hogy sokkal nyugodtabb lettem,valahogy nem idegesitett semmi.Olyan közömbösnek tüntem,mintha nem érdekelne semmi,felőlem összedőlhet minden,én mégis nyugodt maradtam,mert éreztem,hogy biztonságban vagyok,nincs miért aggódnom.Ez akkor életet mentett nekem!kb:4 éve történt.

Mint fentebb irtam,azóta is ott töltődöm fel,onnan meritek energiát.
Azt gondoltam,ha minél többet időzök abban a "dimenzióban" képessé válok,mint megfigyelő jelen lenni,és ebben a jelenben levésben tudom irányitani az életemet a dualitás világában.
De nem igy történik.Valahogy megtorpanást látok magamban.:(

Addig míg a tudatos Jelent éled, addig teljesen nem lehetsz csak külső megfigyelő, viszont elérheted azt hogy jelen vagy a Jelenben, és az biztosítja azt hogy 50%-ban külső megfigyelő is lehess.
Ha megtorpanást érzel a dologban az azért van, mert a lelked belülről figyelmeztet téged hogy ez nem járható út (a te esetedben MÉG nem járható út). Ezt már én is sokszor éreztem. Jelen lenni, csak úgy tudsz a Jelenben, ha eléred a megfelelő lelkiállapotot, de ez nem is olyan könnyű.
Mikor otthon gyakorlod nyugodt körülmények között, akkor azért megy, mert az eddigi egyéb tudati tevékenységeidet kikapcsolod egy kis időre, és így válsz megfigyelővé. Mikor pedig éber állapotban tevékenykedsz, akkor a külső tudatod az akadálya annak, hogy ebbe a módba kapcsolj. Elérni el lehet, de ehhez olyan lelki tevékenységek (tettek) kellenek, amik folytán eléred azt a teljes lelki nyugalmat, ami folyamatosan biztosítja neked a folyamatos éberséget a saját Jelenedben. Csak így érheted el, hogy mindig jelen tudj lenni, a Jelenben. A tevékenységek szó alatt pedig az értem, hogy oldj meg minden olyan lelki problémát (pozitív értelemben), ami a Jelenben ok-okozatilag akadályoz, illetve tartasz tőle. Ennek eredményeképpen, kontroll alatt tudhatod magadat, és a kívülről befolyásoló tényezőket, és így válhatsz jelen a saját Jelenedben.

"A félelem leküzdése a hit, és a probléma megoldása!"
Saját!
 
Oldal tetejére