Ingatlan Magyarországon

Forgoszel témája a 'Pénzpiac' fórumban , 2006 Január 27.

 1. Cadderly

  Cadderly Állandó Tag

  Az önkormányzatnak kutya kötelessége segíteni ilyen törvényi kérdésekben, esetleg neten érdemes kutakodni a megfelelő jogszabályok között, vagy ezzel kapcsolatban írni egy szakértőnek, sok olyan van aki emailben, ingyen ad jogi tanácsot. Hogy ki a tulajdonos az nehéz ügy, vagy a szomszédok segíthetnek ezzel kapcsolatban vagy a földhivatal-persze ők egy tüsszentésért is pénzt kérnek.
  A másik megoldás cím alapján történő netes keresés, például ha jól rémlik az online telefonkönyvben is lehet cím alapján telefonszámra keresni.
  Családi napközi kicsit necces, lenne rá igény, csak a legtöbb család nem tudja megfizetni, esetleg a frekventáltabb helyeken... Az utóbbi 2-3 évben nagyon sok ilyen napközit láttam becsődölni.
   
 2. Lunici

  Lunici Állandó Tag

  Köszönöm!


  Szia!
  Köszönöm a gyors választ! Nálunk lenne rá igény, mert nem 70.000Ft-ot szeretnénk elkérni egy hónapban. Az ovis várólisták nagyon hosszúak. A kerületünkben tavaly majd 200 gyereknek nem volt helye,idén is kb. ennyi a várólistás,akinek csak jövő ősszel lesz esélye oviba kerülni.Ez a szülőknek nem jó hír,nem egy anyukáról tudunk aki nem tudta a gyerkőcöt oviba adni,nem tudott visszamenni dolgozni,és ezáltal elköszöntek tőle a munkahelyén. (Egy közeli ismerősnek a szemébe vágták,hogy hamarabbra kellett volna tevezni a gyereket, nem októberre.Szintén nekik az önkormányzatis nő azt mondta, hogy ha nem lesz munkája,akkor nem is kell az ovi,mert akkor otthon tud maradni a kicsivel.Ő mindenhová kérvényeket adott be, hogy vegyék fel a gyerőcöt. Nem egyszerű!)Szóval ez jól átgondolt "terv". :smile: A helyet pedig szeretnénk minél olcsóbban megúszni, hogy ne legyünk minuszosak.
  Azt tudom hogy családok igényelhetnek önkormányzati lakást, de hogy vállalkozások.... Na ezt nem tudom.Az önkormányzatok ilyeneket nem reklámoznak a honlapokon.
  Megpróbálok szakértőt keresni.Ez hogy őszinte legyek nem is jutott eszembe.Köszönöm a segítséget!
   
 3. therodolfo

  therodolfo Állandó Tag

  én úgy tudom, ha gondozol egy telket, vagy házat Xévig (5-10) - és van rá tanúd, akkor a bíróságon jelezheted, hogy a tulajdonos nem gondozza és "rád száll" a tulajdonjog. persze, jobb, ha megtudakolod előre, hogy kié a terület (ügyvédi iroda vagy földhivatal), nehogy a tulajnak jobb ügyvédje legyen. sok sikert az ovihoz!
   
  Lunici kedveli ezt.
 4. zizi1972

  zizi1972 Állandó Tag

  Sajnos az ingatlanpiac továbbra is áll ácsorog...
   
 5. zizi1972

  zizi1972 Állandó Tag

  ezt elbirtoklásnak hívják mimimum 10 év, és nem túl egyszerű
   
 6. bakhus

  bakhus Állandó Tag

 7. McMelikszi

  McMelikszi Állandó Tag

  Lehet veled vitatkozni, ilyen hosszú évek után is?
  Vagy majd megint eldöntöd, hogy igazad van, és akkor igazad van?
   

Megosztás