Interneten böngésztem

Marcellka témája a 'Dumcsi' fórumban , 2012 Április 12.

 1. dedix

  dedix Állandó Tag

  Sehogy, a nagytestvér mindent lát. :)
   
 2. bmatek

  bmatek Állandó Tag

  Én is hallottam hasonlót. Egy kedves kollégám szerver-konfigurálással kezdett foglalkozni és néhány nap után a közösségi oldalát böngészve azt vette észre, hogy már nem bankreklámok meg akciós hétvégék ajánlatai vannak a reklámsávjában, hanem szerverekkel és VPS-sel foglalkozó cégek reklámjai...
   
 3. alcedo

  alcedo Állandó Tag

  Az próbálj csak inkognitóban maradni..... háááááááttt..... pfff

  Ha kitalálták a rejtőzködést biztos lehetsz, hogy kitalálták az ellenszerét is.
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Október 5
 4. Kamujoe

  Kamujoe Állandó Tag

  Google a barátunk, de valóban mindent tud rólunk
   
  zsóka2. kedveli ezt.
 5. Csvir

  Csvir Állandó Tag

  Szerintem hiába váltakozó az IP cím ezek az amerikaiak mindenre tudnak megoldást:)
   
 6. sidimusic

  sidimusic Állandó Tag

  American politics is complicated -nem semmi :/


  http://www.huffingtonpost.com/2013/03/07/rand-paul-john-mccain-filibuster_n_2829358.html?ncid=edlinkusaolp00000009
   
 7. balaqe

  balaqe Állandó Tag

  Vannak "hidemyIP" megoldások. De a netszolgáltatókon keresztül nem leszel gyanúsabb, ha ilyet használsz?
   
 8. pore70

  pore70 Állandó Tag

  Azért ezt nem gondolod komolyan? Ellenőrizetlen terület? Inkább totálisan ellenőrzött!
   
 9. duett

  duett Állandó Tag

  Itt szabad az internet böngészés, Kínához és Észak-Koreához képest. Kínában cenzúrázva vannak az egyes honlapok. Észak-Koreában csak pár száz IP cím van használatban csak a magasrangú vezetőknek.
   
 10. biga2829

  biga2829 Állandó Tag

  Semmi sem lehettetlen ;)
   
 11. echan

  echan Állandó Tag

  Sürgősen hagyja abba a tevékenységét, ha azt gondolja, hogy a szerverkonfigurálási tevékenység miatt kapott szerver témakörű reklámokat. Ez a legamatőrebb elgondolás. Aki ismeri az internet működését és tulajdonságait azt tudja jól, hogy hogyan működik és hogyan, miért kap célzott reklámokat. A Google alapvető tevékenységei közé tartozik a megfigyelés, hiszen enélkül a szolgáltatásai nem működnének. A cég kereső alkalmazások fejlesztésével kezdte, ez lett a ma ismert Google. Ahhoz, hogy a tartalmakban keresni tudjon, a legapróbb részletekig át kell fésülnie minden tartalmat és eltárolni az információkat. És mivel cégek számára nyújt olyan szolgáltatást, aminek a segítségével a honlapjuk találati aránya megnő, a látogatók, internetezők szokásait is vizsgálni kell. Amikor regisztrál valaki bármely Google által üzemeltetett rendszerben, amiknek a nagy többsége már felhőtechnológián alapul és össze van minden mindennel kötve, akkor elfogad egy apró betűs de meglehetősen hosszú felhasználási szabályzatot. Van olyan eset is amikor nem kell kattintással elfogadnod semmilyen szabályzatot, de a honlap látogatásával ráutaló magatartást teszel arra, hogy beleegyezel minden, a honlap látogatásával kapcsolatos szabályzat elfogadásába. Ebben benne van az is, hogy un. cooke-kat helyez el a gépeden ami figyeli és jegyzi, hogy mit csinálsz az interneten. A cookie a gépeden végzett más egyébb tevékenységet pl. excelben történő munkavégzés megfigyelését nem képes végezni, de bármit amit a böngésződben teszel, azt igen. Látja milyen témák érdekelnek, milyen oldalakat olvasol gyakran, mikre keresel rá, és ezeknek az adatoknak a segítségével elemez téged, hogy milyen reklámot, vagy tartalmat tegyen eléd, hogy minél nagyobb legyen az esélye annak, hogy rákattintasz. Ezt lehet akár befolyásolásnak is tekinteni, hiszen innentől kezdve már ő irányítja hogy miket nézhetsz meg.
  Hogy ki tudod-e kerülni a Google vagy más hozzá hasonló cégek tevékenységet? Határozottan nem. Az összes kereső így működik, ami létezik. A Google ráadásul rengeteg olyan internetes alkalmazást üzemeltet, ami alapvetően beépült az internetes életünkbe: Youtube, Google Earth (Maps), Gmail, Chrome böngésző, Picasa, Blogger, Google+, Android, stb. A legtöbb weboldal a Google szolgáltatásait használja analitikára. Ha pedig nem ők akkor a Microsoft felügyelete alá tartozunk, hasonló módon. Az információ kereskedelem már nem most kezdődött és ezek a cégek ebből élnek nagyon is jól. Az amerikai kormány pedig hamar rájött arra, hogy milyen fegyver van ezeknek a cégeknek a kezében, amit a saját hasznára fordíthat.
   
 12. jan Peli

  jan Peli Új tag

  Pontosan így van: ahhoz, hogy az érdeklődésének megfelelő ajánlatot kapjon valaki, először meg kell figyelni az internetezési szokásait, ezt a gúgli soha sem titkolta.
  Rejtett IP-cím és hasonló tévedések: Az, hogy a szimpla felhasználó, nem tud valakit visszakövetni még nem azt jelenti, hogy a kellően felkészült szakember sem tud. Nincs olyan, hogy titkos IP-cím, és ehhez informatikusnak sem kell lenni. Az internet is hasonló elvekre épül, mint a hagyományos posta. Ha én akarok egy cégtől termékismertetőt szerezni, akkor ismernem kell a címét, különben nem tudom felvenni vele a kapcsolatot. Aztán írok neki, hogy a címemre küldje el. Ha ezt nem teszem meg, soha nem kapok választ. Tehát csakis akkor kaphatok választ a cégtől, ha megadom a címemet is. A szomszédnak talán nem, a barátomnak sem, és másnak sem, de neki meg kell adnom. Ugyanígy működik a net is, csak a "cég" szót cseréld ki "weboldal"-ra, a "termékismertető"-t "webtartalom"-ra, a "cím"-et "IP-cím"-re. Ha egy oldal betöltődött a böngésződbe, az csakis úgy lehetséges, ha az elküldött kérelem tartalmazta a kérő címét is, egyébként nincs válasz.
  Hogy a netes tartalmakat ellenőrzik, a gyanús küldeményeket pedig a feladóig visszakövetik, az eddig is bevett szokás volt, legfeljebb keveset beszéltek róla. A kérdés inkább az, hogy ezt milyen mértékben fogják a jövőben használni törvényi beleegyezéssel.
  Nincs más lehetősége a felhasználónak, mint meggondolnia, hogy kinek mit küld vagy kitől mit kér. Ez egy határig nem is probléma, hiszen a terrorizmus, a pedofíliát és egyéb kedves dolgokat is meg kell valahogy fékezni, bár azt nagyon kétlem, hogy a jövőben itt meg is állnának... ez viszont már kissé lelombozza az embert. Sok jót ne várjunk a jövőtől, mikor már ma is az a cél, hogy a Nagy Testvér mindent tudjon rólunk :)
   
 13. hg1dmt.

  hg1dmt. Kitiltott (BANned)

  A számítógéped rengeteg adatot elküld az IP címen kívül, ami után azonosítanak. Nincs védekezés ellene. Esetleg egy vadi új gép, a pályaudvaron használva.
   
 14. Innen is látszik már a "müvelt" világ vége
   
 15. Mária Szatmári

  Mária Szatmári Állandó Tag

  Szerintem is lehetetlen.
   
 16. swenson

  swenson Állandó Tag

  Több éve már talán a tévében hallottam, de már nem igazán vagyok biztos benne, hogy a nagy képernyős tévékbe kamera van beszerelve. Nos akkor még az átlagember megelégedett az 55 cm-rel, csak a maffiózók, politikusok stb. vettek ekkora monstrumoknak számító készülékeket (ma már szinte tömegcikk). Még az sem kell, hogy bekapcsold a tv-t, sőt ha szétszedi egy szakember az 2x2 mm-es ingyombingyomot meg sem talál, vagy azt sem tudja micsoda, ugyanis állandóan változtatják az elektronikát, talán pont ezért. Ugyanez a helyzet a mobilokkal. A nemzetközi dohányboltosok már nagyon is tudják, hogy minden mobilt szerte szét kell szedni, sőt még hasznosabb az udvaron megbeszélni a kényes témákat.

  Más: kedves idős hölgyismerősöm (egyetemi végzettségű, nagycsaládos, kedves, és nem bírja az alkoholt- ezt tudni kell róla), szóval ez az nyugdíjas hölgy kifőzetett 180 liter pálinkát. Természetesen hivatalos papír van róla, nagy a család, de most tényleg elég sok a családtag ez nem vicc. Egy jó 3-4 hónap múlva jön a NAV (vagy ki az ördög), ellenőrzi a mennyiséget, talál 150 litert. Magas C-n bejelenti az egyenruhás, hogy ezért bünti jár ám, hol a többi?? Erre a hölgy csípőre tett kézzel: megittam! Egyenruhás erre nem tudott mit mondani, elkotort. Ez nem a képzelet szüleménye, megtörtént eset.
   
  ladysla kedveli ezt.
 17. Yumesama

  Yumesama Állandó Tag

  A helyében én se tudtam volna mit mondani:)
   
 18. Koloki

  Koloki Állandó Tag

  10 éve még elképedtünk a filmeken, amikben erről volt szó....lehet, hogy hamarosan tényleg a kezünkön fog peregni a hátralévő időnk?
   
 19. Nick2h23

  Nick2h23 Állandó Tag

  Egyes internetes oldalak is követnek minket, adatokat gyűjtenek rólunk, de ezt szerintem csak forgalmuk növelésének érdekében teszik...
   
 20. Kys Kaaroj

  Kys Kaaroj Állandó Tag

  Már pereg, csak nem a kezünkön, hanem egy titkos adatbázisban.
  Ha lejárt, megnyomnak egy gombot, s annyi.
  Na repülök tovább. :)
   

Megosztás