Január 27. a Holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
„Minden jó volna, ha a lelkemet is valami viharállóbb szerkezettel lehetne kicserélni” – írta a feleségének Szerb Antal 1944-ben. Szerb Antalné Bálint Klára Balfról kapta férje leveleit – az író ott teljesített munkaszolgálatot.
A holokauszt nemzetközi emléknapján a 79 éve, 1945. január 27-én, 43 éves korában a holokauszt áldozataként meghalt Szerb Antalra emlékezünk. A teljesen kimerült, kiéheztetett Szerb Antalt őrei puskatussal agyonverték.
Szerb Antalt a zsidótörvények értelmében – hiába nevelkedett katolikusként – 1944 áprilisában kényszernyugdíjazták, majd munkatáborba vezényelték.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Különös film kerül hamarosan a mozikba. Korábban még nem látott napvilágot olyan magyar produkció, amelyben a jelen kor társadalomkritikája és a II. világháború történelmi eseményeinek mélyen titkolt keresztmetszete köszön vissza a filmvászonról.
A Filmland Stúdió tulajdonosa most a RockStone Médiával karöltve létrehozta az Übermensch icipici hibával című alkotást.
Az Übermensch kifejezést először Friedrich Nietzsche német filozófus használta, és az ember lelki fejlődésének, felismeréseinek és felemelkedésének belső folyamatát jelenti. adolf hitler
a tökéletes emberi fajként azonosította.

A film központi szála, hogy a Harmadik Birodalom a hibátlan embert keresi, aki példaként szolgálhat a polgárok számára, és reprezentálja a kifogásolhatatlan szépségű árjákat.
A BONYODALMAK AKKOR KEZDŐDNEK, AMIKOR A NEMZETKÖZILEG MEGHIRDETETT VERSENYT EGY ZSIDÓ LÁNY NYERI MEG.
Hajós Patrik producer kiemelte, hogy állami finanszírozást nem kaptak,
. Aki pedig támogatásból készít filmet, az kis túlzással, de bármit megtehet, mi viszont szinte semmit, és ezt át kellett hidalni, mert ha a néző megkülönbözteti a filmet, akkor ránk bárddal csapnak le, a költséges produkciókra meg semmivel. Megkülönböztetés itt is, ott is, mindenhol
 
Oldal tetejére