Kézilabda

Shevchenko

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha nehezen is, de áttörtük a kínai falat

0_4.jpg

A 9. helyért játszik a magyar női kézilabda-válogatott, miután 25-21-re legyőzte a házigazda kínai együttest világbajnoki középdöntőcsoportjának záró mérkőzésén. A mérkőzés hullámzó volt, a végére kis híján elolvadt a hétgólos magyar előny. Még szerencse, hogy volt egy Zácsik Szandránk, aki a hátán vitte a csapatot! A mieink utolsó vb-ellenfele Ausztria lesz.





NŐI KÉZILABDA-VB, II. KÖZÉPDÖNTŐCSOPORT, 3. FORDULÓ:
MAGYARORSZÁG-KÍNA 25-21 (14-10)
Kína, Szucsou, vezette: Florescu és Duta (románok).
MAGYARORSZÁG: Herr O., Triffa (kapusok), Bódi 2, Bulath 2, Juhász, Kovacsics 4 (4), Orbán A., Szabó V., Szekeres, Szucsánszki 5 (2), Tomori 1, Tóth K., Tóth T. 3 (3), Zácsik 8. Szövetségi kapitány: Mátéfi Eszter.
KÍNA: Hszü Mo, Huang Hung (kapusok), Csia-csin, Csao Csiang-csuan, Csiang Jing-jing, Kung Jen Kuo Vej, Lan Hsziao-ling, Li Jao 2, Li Vej-vej 8 (5), Liu Hsziao-mej, Sa Cseng-Ven 1, Vang Ru, Vang Sa-sa 3, Vej Csiu-hsziang 1, Vu Jin. Szövetségi kapitány: Vang Hszin-tung.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 11/9, ill. 5/5.

Nem játszott szemkápráztató mérkőzést a magyar válogatott Kína ellen, és bár a végére kis híján elherdálta hétgólos előnyét, a célt, azaz a pontszerzést végül teljesítette.

Az első húsz percben egyik csapat sem brillírozott, nem egyszer bántó hibák borzolták a kedélyeket, hogy aztán a félidő záró szakaszára összeszedjék magukat a mieink, és Zácsik, valamint Szucsánszki vezetésével ellépjenek a házigazdától.

Fordulás után úgy tűnt, a találkozó kimenetele nem, csupán a különbség lesz kérdéses, ekkor azonban érthetetlen módon teljesen leálltunk. Három perccel a vége előtt, 22-21-es állásnál valószínűleg sokaknak beugrott a Dél-Korea elleni, nyolcgólos előny elszórakozása.

Szerencsére ezúttal miénk volt az utolsó szó, sőt szavak, és ezért elsősorban Zácsik Szandrának tartozunk köszönettel. Ha ő nincs, könnyen lehet, hogy csütörtökö nem a 9. helyért játszanánk Ausztriával – már amennyiben létezik a kézilabdában, vagy úgy egyáltalán a sportban feltételes mód.

Zácsik: A győzelem volt a legfontosabb
„Gyors ellenfélre számítottunk a mai mérkőzés előtt, és nem is csalódtunk Kínában – nyilatkozta a meccs legjobbja, a nyolc gólt szerző Zácsik Szandra a Digi Sportnak. – Ezúttal a győzelem volt a legfontosabb, mint ahogy az Ausztria elleni helyosztón is az lesz. Ha kellően rápihenünk a találkozóra, nem lehet gond, és akkor megcsípjük a kilencedik helyet. Vérten Orsolya játékáról egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni, de bízzunk benne, csütörtökig felépül.”



HELYOSZTÓ A 9. HELYÉRT:
Ausztria-Magyarország, december 17., 6:30 óra
A mérkőzést eredetileg 9 órakor rendezték volna, de a mieink kérésére előbbre hozták, így ugyanis válogatottunk még eléri az aznapi, hazafelé tartó repülőgépet.



<TABLE class=eredmeny_table border=0><THEAD class=tablehead>NŐI KÉZILABDA-VB, KÖZÉPDÖNTŐ II-ES CSOPORT, 3. FORDULÓ: </THEAD><TBODY><TR class=color_2><TD>1.</TD><TD>Norvégia</TD><TD>5</TD><TD>4</TD><TD>0</TD><TD>1</TD><TD>138-114</TD><TD>8 </TD></TR><TR class=color_1><TD>2.</TD><TD>Spanyolország</TD><TD>5</TD><TD>3</TD><TD>1</TD><TD>1</TD><TD>126-112</TD><TD>7 </TD></TR><TR class=color_1><TD>3.</TD><TD>Dél-Korea</TD><TD>5</TD><TD>2</TD><TD>3</TD><TD>1</TD><TD>150-142</TD><TD>6 </TD></TR><TR class=color_2><TD>4.</TD><TD>Románia</TD><TD>5</TD><TD>2</TD><TD>1</TD><TD>2</TD><TD>154-129</TD><TD>5 </TD></TR><TR class=color_1><TD>5.</TD><TD>Magyarország</TD><TD>5</TD><TD>1</TD><TD>2</TD><TD>2</TD><TD>118-126</TD><TD>4 </TD></TR><TR class=color_2><TD>6.</TD><TD>Kína</TD><TD>5</TD><TD>0</TD><TD>0</TD><TD>5</TD><TD>96-159</TD><TD>0 </TD></TR></TBODY></TABLE>


NŐI KÉZILABDA-VB, KÖZÉPDÖNTŐ, A JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI

I. CSOPORT, 3. FORDULÓ
Oroszország–Dánia 30–25 (13–12)
Németország–Angola 25-21 (12-13)
Franciaország–Ausztria 35-20 (19-12)

II. CSOPORT, 3. FORDULÓ
Románia–Dél-Korea 34–34 (13–19)
Norvégia–Spanyolország 27-24 (8-14)
Az elődöntő párosítása: Norvégia–Oroszország, Franciaország–Spanyolország.
 

digo01

Állandó Tag
Állandó Tag
Az vajon miért van, hogy kézilabdában ismertek vagyunk és kimagasló teljesítményt tudunk nyújtani, fociban pedig nem?Talán a magyarok keze ügyesebb, mint a lábuk?:)
 

Shevchenko

Állandó Tag
Állandó Tag
Kiütéses győzelemmel lett meg a 9. hely



Nem szabad tombolva ünnepelni a magyar női kézilabda-válogatott világbajnoki szereplését, de tény, utolsó mérkőzésén remekelt Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttese: 41-25-re múlta felül az osztrák csapatot. A találkozó első félideje még roppant szorosan alakult, a mieink mindössze két találattal (17-15) vezettek. A fordulás után viszont jött a parádé, a gyors és pontos támadások padlóra küldték a riválist.


NŐI KÉZILABDA-VB, A 9. HELYÉRT:
Magyarország-Ausztria 41-25 (17-15)
Szucsou, v.: Floresca, Duta (románok)

MAGYARORSZÁG: Herr O., Pastrovics (kapusok), Bódi 3, Bulath 4, Juhász 3, Kovacsics 5 (2), Szabó V., Szekeres, Szucsánszki 2, Tomori 6, Tóth K. 2, Tóth T. 7 (2), Vérten 5, Zácsik 4, Szövetségi kapitány: Mátéfi Eszter.
AUSZTRIA: Schilk, Blazek (kapusok), Budecevic, Doppler, Engel 6 (5), Frey 1, Grausenburger 2, Ivancok, Magelinskas 3, Plach, Scheffknecht 4, Spiridon 7, N. Stumvoll 1, S. Stumvoll 1, Subke, Szövetségi kapitány: Herbert Müller.


Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/5
 

zozo1982

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv Mindenkinek!

Nem tudom ki hogy van vele, de a lányokat csak dicséret illeti a 9. hely miatt. Jelenleg ennyi van ebben a keretben, de még nagyon fiatalok. És ilyen rövid idő alatt is látszik Mátéfi munkája! Bárcsak a fiúknál is ilyen jól állnánk! :( :(
 

nagyz0901

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv Mindenkinek!

Nem tudom ki hogy van vele, de a lányokat csak dicséret illeti a 9. hely miatt. Jelenleg ennyi van ebben a keretben, de még nagyon fiatalok. És ilyen rövid idő alatt is látszik Mátéfi munkája! Bárcsak a fiúknál is ilyen jól állnánk! :( :(

ÉN elégedett vagyok velük! Főleg ha belegondolunk, hogy 4 alapember hiányzott (Görbicz, Vérten, Szamoránszky, Pálinger) és így is csak kicsin múlott, hogy mondjuk nem az 5. helyért játszunk! Szóval szerintem az olimpiára jók lesznek!
 

Shevchenko

Állandó Tag
Állandó Tag
NŐI KÉZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG, DÖNTŐ:
OROSZORSZÁG-FRANCIAORSZÁG 25-22 (14-11)
A harmadik helyért:
Spanyolország-Norvégia 26-31 (9-15)


<LINK href="/css/jatek_7.css" type=text/css rel=stylesheet>​

A neves szakember immáron negyedik alkalommal vezette Oroszországot a világbajnoki dobogó legfelső fokáig. A mostani siker előtt 2001-ben, 2005-ben és 2007-ben is az ő irányításával vehették át az aranyérmeket. A játékosok közül a vasárnapi találkozó óta négyen is (Inna Szuszlina, Emilia Turej, Nagyezsda Muravjova és Ljudmilla Posztnova) is háromszoros vb-győztesek. Korábban csak egyszer fordult elő, hogy egy csapat triplázzon: 1982 és 1990 között a Szovjetúnió volt képes erre a bravúrra.

A csoportkörben nem volt igazán nehéz dolga az orosz együttesnek. Thaiföldet és Ausztráliát nagyon simán verte, Ausztria és Ukrajna ellen sem izzadtak meg igazán, míg az angolaiakkal szemben már nagyobb erőkifejtésre volt szükség. A középdöntőben aztán jött két siker a németek és a dánok ellen és egy vereség a döntőben viszontlátott franciáktól (23-24).
Az elődöntőben az olimpiai- és Európa-bajnok Norvégia állt (volna) a kelet-európaiak útjába. A több nagy sztárjukat (pl Gro Hammerseng) is nélkülöző skandinávok végül 20-28-ra elbuktak. Jöhetett tehát a visszavágó a gallok ellen a fináléban...
Jobban kezdtek ugyan Olivier Krumbholz tanítványai, ám az oroszok hamar átvették a vezetést, és egyben az irányítást. Dmitrijeva remeklésével már a félidőre háromgólos előnyt harcolt ki a címvédő. Az előző világbajnokságon ötödikként zárt franciák ugyan felzárkóztak egy találatra, ám végül simán nyertek Turejék. Sorozatban harmadik alkalommal érték el ezt a fantasztikus eredményt Trefilov vezetésével!
A gólkirálynő az osztrák Katrin Engel lett, akinek a 67 találatánál senki sem tudott többet szerezni.
A VILÁGBAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE:
1. Oroszország
2. Franciaország
3. Norvégia
4. Spanyolország
5. Dánia
6. Koreai köztársaság
7. Németország
8. Románia
9. MAGYARORSZÁG (Herr Orsolya, Pastrovics Melinda, Triffa Ágnes, Vérten Orsolya, Szucsánszki Zita, Juhász Gabriella, Zácsik Szandra, Tóth Katalin, Tóth Tímea, Szabó Valéria, Kovacsics Anikó, Tomori Zsuzsanna, Bódi Bernadett, Bulath Anita, Szekeres Klára, Orbán Adrienn)
10. Ausztria
11. Angola
12. Kína
13. Svédország
14. Tunézia
15. Brazília
16. Japán
17. Ukrajna
18. Elefántcsontpart
19. Argentína
20. Kongó
21. Thaiföld
22. Kazahsztán
23. Chile
24. Ausztrália



A VB ALL STAR CSAPATA:
Inna Szuszlina (Oroszország) - Linn-Kristin Riegelhuth (Norvégia), Marta Mangue (Spanyolország), Allison Pineau (Franciaország), Begona Fernandez (Spanyolország), Mariama Signaté (Franciaország), Camilla Herrem (Norvégia)
 

aniko45

Állandó Tag
Állandó Tag
A fiaink jól debutáltak a franciákkal játszott mérkőzésen, sajnos a spanyolok jól megruháztak bennünket!Remélem a folytatás jobb lesz!
 

Andysan

Állandó Tag
Állandó Tag
A küzdőszellem egy két játékosban megvan de az egész csapatban meg kéne,hogy legyen. Úgy, ahogy a franciák ellen megvolt a cseheket lebecsülték egyesek, pedig tudták,hogy ki-ki meccset játszanak. Pedig jó ez a csapat !
 

saca22

Állandó Tag
Állandó Tag
Szégyen mert nem küzdenek a hazáért és inkább játszana sok fiatal a szerbek helyett nem kellene ez a sok honosítás...
 

kozeput

Állandó Tag
Állandó Tag
Kishitőség, könnyelműség, ohne csapatjáték! Lassa az összes magyar csapatsportra rányomható ez a bélyeg! Nem tudunk harcolni, a végjáték meg nulla!
 

Messua29

Állandó Tag
Állandó Tag
MKB Veszprém

Hajrá MKB Veszprém!
Akik szeretnének eljönni a Cosma szobor avatójára Veszprémbe, azokkal most közlöm, hogy 2010.02.06-án lesz 14 órakor!

Hajrá fiúk!
Pussza :)
 
Oldal tetejére