Különleges tájak, egzotikus kúltúrák.

Ahmet témája a 'Fotó album' fórumban , 2004 Március 4.

 1. carly

  carly Állandó Tag

  [​IMG]

  Földpiramisok

  [​IMG]Az olaszországi Dél- Tirolban, a Dolomitok vonulatától északra, egészen különleges, tűszerű alakzatokra lehet bukkanni, s mintha merő tréfából a természet csaknem mindegyiktetejére egy félreszabott kalapot biggyesztett volna. Némelyikük eléri a 40 métert, mások alig nagyobbak egy buckánál.
  A piramis alakú tornyok szülőanyja egy gleccser volt.
   
 2. carly

  carly Állandó Tag

  [​IMG]

  A Devil’s Marbles Ausztráliában látható. Az őslakosok szentként tisztelték ezeket a gömbölyű gránitgolyókat. Itt száraz és forró a levegő, nagy a különbség a nappali és az éjszakai hőmérséklet között. Az olyan kőzeteket, mint a gránit a hő feszíti, rongálja. A gránit mállásakor gyakorta gömbölyű formák jönnek létre, és a fokozatos gömbölyödés szabályos formákat hoz létre, mint ezen a helyen is.

  [​IMG]
   
 3. carly

  carly Állandó Tag

  [​IMG]

  Kék-lagúna
  A jamaicai San Antoniótól 11 km-re keletre fekszik. Az öböl gyönyörű vize a nap folyamán a kék és a zöld különféle árnyalatain megy át. Kristálytiszta vizében sokféle színpompás halat láthatunk.
  [​IMG]

  [​IMG]

  A kék lagúna c. film tette híressé, és azóta is kedvelt helye a filmkészítőknek és fényképészeknek.
   
 4. carly

  carly Állandó Tag

  [​IMG]

  Poás – vulkán

  Közép- Costa Rica vulkáni gerincének ékköve a Poás – vulkán tava savas, kis híján forrásban levő vizének smaragdzöld katlanja, amely holdszürke kőzet, bugyborékoló iszap és számtalan állandóan sárga kéngázt pöfögő hasadék tájképébe illeszkedik.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 5. carly

  carly Állandó Tag

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  A Bryce Canyon élénk színű sziklatornyai, kanyonjai és szurdokai által kínált látvány lélegzetelállító. A rendkívüli sziklaalakzatokat a víz, a jég, és a hó marta ki Utah állam déli részén a Paunsaugunt-fennsík keleti oldalából. A kanyon pereme jelenleg 300mm-t hátrál 50 évente.
   
 6. carly

  carly Állandó Tag

  [​IMG]

  [​IMG]

  Mammoth Springs

  Mammoth Springs Wyomingben, az Usa-ban található. A Mamut- források nagyjából 50 színpompás és fantasztikus kinézetű melegforrás, amely a Yellowstone Nemzeti Park fekükőzetén át bugyog fel. Ez a park északnyugati csücskében elhelyezkedő forrásegyüttes olyan, mint egy műalkotás. A színek látványos kavalkádjában tobzódó, fantasztikus alakú teraszokat láthatunk. A gőzölgő forró víz feloldja a fekükőzet mélyen a föld alatt lévő puha mészkövet, amely a felszínen hófehér mésztufa formájában csapódik le.
   
 7. carly

  carly Állandó Tag

  [​IMG]

  [​IMG]

  Az Ördögtorony gigantikus monolit Északkelet- Wyomingban. Az alatta levő fekükőzeten átnyomuló vulkanikus lávából alakult ki. Több mint 160 kilométerről már látható.
  A sziklának a színe a napszakokkal és az évszakokkal együtt változik. 50 millió éve jött létre, amikor a forró, olvadt láva lehűlt, összehúzódott és hatszögletű oszlopokat alakított ki. A benyomulást körülvevő puhább kőzet lepusztult, így a torony a környező táj fölé emelkedett.
   
 8. carly

  carly Állandó Tag

  <EMBED height=344 type=application/x-shockwave-flash width=425 src=http://www.youtube.com/v/BVR5CvekD7s&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&feature=player_embedded&fs=1 allowScriptAccess="always" allowfullscreen="true"></EMBED>

  [​IMG]

  Az Angel-vízesés a Canima Nemzeti Park(Venezuela) területén található, melynek 65%-át ún. tepui alakzatok alkotják. Ezek földtanilag és biológiailag igen sajátságos képződmények úgy jöttek létre, hogy a kontinentális lemezek hasadékait az erózió lekoptatta, a későbbiek során pedig ezek a lekopott lemezek felemelkedtek. Egyes hegytáblák elég magasak ahhoz, hogy saját időjárásuk és csapadékrendszerük legyen.
  Az Angel-vízesés teljes esése 979 méter(ez kb. 300 méterrel hosszabb bármely eddig ismert vízesésnél), a vízszalag szélessége pedig 152 méter az esős időszakban, amely júniustól novemberig tart. Ebből a csapadékból táplálkozik az a földalatti folyó, mely a vízesés vizét adja. A száraz időszakban a víz nagy része elpárolog, és egzotikus párafelhővé alakul.
   
 9. Kafumi

  Kafumi Állandó Tag

  :confused:

  [​IMG]
   
  Arabella72 kedveli ezt.
 10. Kafumi

  Kafumi Állandó Tag

  Afrikában a legszélsőségesebb természeti jelenségek kápráztatják el az oda látogatót, jó példa erre a képen látható sivatagi sziklaképződmény.
  [​IMG]  <table style="width: 502px;" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td colspan="4" class="lapozo_td">

  </td></tr></tbody></table>
   
 11. psanta1

  psanta1 Állandó Tag

  Iguazu vizesés a Brazil-Argentin határon
   
 12. K_L

  K_L Állandó Tag

 13. fodike0

  fodike0 Állandó Tag

  Magyar tájak

  Badacsony. Ugye ez a hely is szép?
   
 14. fodike0

  fodike0 Állandó Tag

  Krisna völgy képei

  Bocsi, de lamaradtak!
   
 15. carly

  carly Állandó Tag

  [​IMG]

  Darvaza, Türkmenisztán: 1971-ben geológusok egy csoportja az alig 350 lélekszámú türkmenisztáni falu, Darvaza közelében hatalmas földalatti gázmezőre bukkant, mikor azonban megkezdték a feltárást és a fúrásokat, az üreg felszíne a táborhellyel és a felszereléssel együtt beomlott, egy hatalmas, hatvan méter átmérőjű mélyedést hagyva maga után.

  Hogy a veszélyes és mérgező gázok kiáramlását megakadályozzák, a mintegy húsz méter mély üreget begyújtották, létrehozva így egy hatalmas, izzó, lángoló gázkrátert a szinte teljesen élettelen Karakum-sivatag szívében, melynek vörös fényét kilométerekről megismerni, sőt, a hely állítólag az űrből is látszik.
   
 16. mneagota

  mneagota Állandó Tag

 17. romesz

  romesz Állandó Tag

  Allitolag a kinai nagy fal is latszik az urbol, de nem igaz. Viszont jol hangzik :)
   
 18. almos369

  almos369 Új tag

  néhány kép Kínával kapcsolatban:
  ( remélem sikerül feltölteni )
   
 19. Drakk

  Drakk Állandó Tag

  Nekem nem igazán tetszett a Tolvaj Ferenc film. Szerintem nem volt hiteles ill. olyan érzésem volt, hogy inkább üzleti mint spirituális volt a film célja. Micheal Palin Himalája sorozata viszont nagyon tetszett. A képek és az mondanivalót átszövő humor fenomenális.
  Nagy álmom elmenni és megnézni a Himaláját.
   
 20. vicus63

  vicus63 Állandó Tag

  Nagy álmom eljutni Tibetbe, megtapasztalni az ottani kultúrát!
  Addig is itt tanulmányozom, mind azt amit majdan élőben tapasztalni fogok.
  Köszönöm!
   

Megosztás