Kanadai bevándorlási kérdések - válaszok

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Tájékoztatás

Kedves Érdeklődő!
Ezt akkor olvasd át, ha Kanadába szeretnél kivándorolni "bármilyen" céllal:
Minden kivándorlás egyedi eset, ezért nem lehet mindenkinél egyöntetűen alkalmazható válaszokat adni a felmerülő kérdésekre.
Így a kérdéseidre adandó válaszoknak helyetted senki sem fog személyre szabottan utánajárni.(Hacsak nem ügyvéd - rengeteg pénzért.)
Van egy hivatalos oldal:http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
Itt Minden kivándorolni kívánó ember megtalálhatja a választ a legfontosabb kérdéseire.
(Csak épp számolgatni, elemezni kell).

Nagy általánosságban: menekültként Mo-ról kijutni semmi esély. (EU,NATO tagállam és legfőképp - Kanada szemében is - jogállam vagyunk.)
Angol vagy francia nyelvtudás nélkül kijutni szintén semmi esély.

Az elérendő pontszám ami a kijutáshoz kell több elemből áll (nyelvtudás, kor, végzettség...stb.). Ennek a részletezése szintén a fenti címen megtalálható.
A kivándorlási kérelem a bécsi (kanadai) nagykövetségen keresztül adható be és az átlagos átfutási idő 1-2 év.
A többit magad is kicsemegézheted a fenti szájtról, de a bevándorlási téma mintegy 8500 hozzászólásának átolvasása is sokat segíthet.


Az alábbi összefoglaló pedig segít az önértékelésben:
Eredeti szerző TrafficLight
Az alábbi írás eredetijét itt találtam: canadaiswaiting.blogspot.com.
Disclaimer: Próbáltam lefordítani, de végül itt-ott bele- és átírogattam. Ha gondolod olvasd el az eredetit is. Ne felejtsd el, hogy ez egy magánember tanácsa, írása, véleménye. Nem vagyok szakértő - ebben hiába is kritizálnál. A saját sorsodért, döntéseidért te felelsz.

-----------------
A legális kanadai bevándorlás sok ember álma. A PR státuszért sokat áldoznak: erofeszítéseket, idot, és rengeteg pénzt, csak azért, hogy azt a leheto leghamarabb megszerezhessék azt. Hosszú hónapokba, és évekbe kerül, míg végül bejuthatnak Kanadába.De mi történik azután, hogy elérték a céljuk, és megpróbálhatják elkezdeni az új életet? A legtöbb új bevándorlónak ez igazán kellemetlen élmény. Minden bevándorló „azokban az években”-ként emlegeti, hiszen minden meglévo energiájuk és lelkesedésük eltunik már az ott töltött elso hetekkel kezdve.

Itt találhatóak a kudarc legnépszerubb okai.

1. Túl nagy elvárások:
Kanadát sokan „Álmaik földjeként” emlegetik, így természetesen az elvárások is az álmok szintjén léteznek: mindent azonnal! Azonban ne felejtsd el, hogy Kanada évente több, mint 300 000 új bevándorlót fogad, ami egy igen kemény versenyhelyzettel jelent egyet. Csak a legjobbak, legkitartóbbak, legszerencsésebbek maradnak meg.
Túlélési tanács: a kezdeti fázisban (hónapokban/években) ne várj sokat Kanadától.

2. Alkalmazkodóképesség hiánya:
Kanadába különbözo kultúrákból és nemzetekbol érkeznek bevándorlók. Jelenleg több mint 150 nemzet tagja él Kanadában. Nem kétséges, hogy ez egy multikulturális ország.Mint új bevándorló, néhány ember úgy érzi, hogy nem szívesen alkalmazkodik az új-, kanadai kultúrához és a társadalomhoz, így ez automatikusan elszigetelodést hoz számukra, kizárólag az alkalmazkodóképesség hiánya miatt.
Túlélési tanács: Légy nyitott. Légy felkészülve a változásra: hogy az otthonról hozott kultúrád, szokásaid nagy többségét idejétmúltnak tekintsd.

3. Pénzeszközök hiánya:
A pénz nem kizárólagos, de rendkívül fontos szerepet tölt be az új bevándorló túlélési esélyeiben. Egyes friss bevándorlók felesleges kiadásokkal terhelik magukat a letelepedés folyamatának korai szakaszaiban, és így pont a pénzhiány miatt veszítik el a folyamat befejezésének esélyét.
Túlélési tanács: Fogd vissza a kiadásaid amennyire csak lehet, amíg nem kapsz egy rendes munkát (és ezalatt ne olyan munkát érts, ami csak a létminimumhoz elegendo). Ne vásárolj se autót rögtön az elején, se lakást/házat az elso években.

4. Nyelvtudás hiánya:
Ha tagadod, ha nem, akkor is a nyelvtudás (angol vagy francia) az egyik legfontosabb tényezoje a letelepedésed sikerének. Nem lehet eléggé hangsúlyozni ezt. Neked kell kitunnöd (pozitív értelemben) a bevándorlók éves 300 000-es tömegébol.
Minden állásinterjú angol vagy francia nyelven zajlik. Ha még nem rendelkezel elég tudással, nyelvgyakorlattal, és folyékony beszédben nem tudod magad kifejezni, akkor hiába a munkatapasztalat, alkalmatlan maradsz a feladatra.
Nem számít semmilyen óhazai nyelvvizsga, papír vagy bizonyítvány.
Hiába beszélsz folyamatosan, ha minden szép, de a hangsúlyozásban hibát vétesz, akkor ezzel elbizonytalanítod a téged hallgatót. Komoly munkánál ez már kizáró ok lehet.
Túlélési tanács: folyamatosan tanulj és gyakorolj. Ha azt gondolod, hogy tudod, akkor kezdd elölrol. Ha azt gondolod, hogy nem tudod, akkor jó úton jársz. Ezt majd csak nyugdíjas korodban hagyhatod abba.

5. Életkor tényezo:
Hiába is tiltakozol, a korod is meghatározó szerepet játszik a letelepedés során. Egyszeru: az ideális helyzet az (lenne), ha életed korai szakaszában, úgy a 20-as éveid elején kezdenéd a letelepedést.
Ha mégis a 40+ éves korosztályba tarozva kezded, akkor igazán kemény feladat elé nézel. Elso munkát találni ebben a korcsoportban nagyon nehéz, különösen, ha nincs kanadai munkatapasztalatod. A már megszerzett tapasztalatod többnyire semmire sem használható, de ez persze a szakterülettol is függ.
Aztán a 40+ évesek jó eséllyel házasok és gyermekeik is vannak, így ez még nagyobb felelosséget jelent, és többet kiadást is.
Negyvenes új bevándorlóként a legtöbb esetben a fizikai jellegu munkakörök maradnak meg, mint utolsó szalmaszál a túléléshez. Itt 8-10$ órabéres igásmunka szembe állítva az óhazai karrierben elért keresettel kiábrándító lesz.
Túlélési tanács: nincs (készülj fel erre).

6. Elszigetelodés, kapcsolatok kiépítésének hiánya:
A „networking” fontosságának felismerése fontos. Ennek ellenére nagyon gyakori hiba az elszigetelodés. Eljössz egy ilyen messzi és új helyre, de nem kapcsolódsz össze a helyiekkel sem a kultúra, sem a társadalom tekintetében?! Ha nem ismerkedsz, az ismeretségi köröd beszukül, és nehéz lesz új lehetoségeket találnod.
Túlélési tanács: ismerkedj, légy nyitott. Végezz önkéntes munkát. Csatlakozz közösségekhez, klubokhoz, egyesületekhez, stb. – Ne erolködj a kapcsolatrendszered felhasználásakor. Elsoként te adj a közösségnek és ok viszont fognak segíteni.

7. Rossz helyválasztás:
A legtöbb bevándorló a nagyvárosokban köt ki, mint Toronto, Vancouver, Montreal. A nagyvárosokban valóban több lehetoséget lehet találni, mint más városokban Kanadában. Ha olyan városban próbálsz meg megtelepedni, ahol nincs óhazai közösség, akkor könnyen lehet, hogy ellehetetlenedik a letelepedési szándékod.
Túlélési tanács: Válassz olyan helyet, ahol van magyar közösség. Keress magyar közösségeket, templomi csoportokat, stb. Ha mégis kisvárosban szeretnél élni, akkor tájékozódj elore.

8. Rossz egészségi állapot:
Ez nem vicc. Ha az egészséged nem elég jó ahhoz, hogy szükség esetén képes legyél akár egy nehéz gyári munkára, akkor korlátozod a lehetoségeid, vagy ha mégis elvállalod, akkor legyengíted magad és elveszíted az egészséged. A kanadai hideg idojárás komoly hatással lehet az egészségedre. Nem azért jössz Kanadába, hogy rosszabb életed legyen és betegségbol betegségbe essél. ÉS Ne felejtsd el, hogy a rossz egészségi állapotnak komoly pénzügyi következményei vannak.
Túlélési tanács: figyelj oda az egészségedre, jobban, mint odahaza. Nem árt az érkezésedet megelozoen elvégezni egy teljes fogászati kezelést, szemészeti szurést még odahaza.

9. Csalás vagy buncselekmények elkövetése:
A kiszolgáltatottság, elkeseredés sok bevándorlóból kétségbeesett cselekedeteket is kihoz. Ne lépj erre az útra. Ne tervezz ügyeskedo megoldásokat. Az ismeretlen jogrendszer végzetes aknamezonek bizonyulhat számodra még egy egyszeru esetben is. Az otthon elismert „ügyesség” váratlan és szokatlanul durva következményekkel járhat. Az álmaid földje rácsokkal és szögesdróttal elkerített terület lenne?
A kanadai bunüldözés köszöni szépen jól van és épp elég eros ahhoz, hogy tiszteletben tartsd.
Túlélési tanács: Minden esetben és következetesen tartsd tiszteletben a jogszabályokat. Kétség esetén lépj kapcsolatba a hivatalos hatóságokkal. Kérdezz, kérdezz, kérdezz.

10. Kanadai tapasztalat hiánya:
Ez egy lehetetlen csapda. Minden egyes alkalommal, amikor megjelensz egy állásinterjún, kanadai munkatapasztalatot fognak kérni. Kezdoként honnan lenne ilyened? Nem véletlenül adnak olyan sok pontot a munkaajánlatra a kérelmed elbírálása során.
Túlélési tanács: nincs sok - vállalj el bármit elsoként, végezz önkéntes munkát.

Foképp ezek az okok vezetnek el oda, hogy rengeteg bevándorló ábrándul ki az álmai földjébol és tér vissza oda ahova eredetileg tartozott.
Túlélési tanács: Soha ne égesd fel az utat magad mögött.
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
En jelenleg egy (Kanadaban es Eszak-Amerikaban igen elterjedt) franchize jellegu kavezo-etteremben dolgozom (Tim Hortons), es csak azert sikerult allast kapnom, mert ismerem a tulajdonost, aki szinten magyar szarmazasu.

EZ EGY JOOOOOONAGY HAZUGSAG !!!!!!!!!
a Tim Hortons tulajdonosa NEM MAGYAR !!!!!
max. esetleg annak a csehonak az uzemeltetoje ahol dolgozol !!! de az SEM TULAJDONOS CSAK UZEMELTETO !!!
:confused::confused::confused::confused::confused:

Nem hazugsag.
Egy "franchise"-nak lehet Magyar vagy akarmilyen tulajdonosa. ;)
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem hazugsag.
Egy "franchise"-nak lehet Magyar vagy akarmilyen tulajdonosa. ;)

Persze, hogy lehet. A félreértés abból ered, hogy egynémely üzletileg zokni átlagnagyszájú azt hiszi, hogy azéé, mer a házra az van irva, hogy Tim Horton's, attól az az öreg Timnek egy kihelyezett fiókvállalata. Meg a Shell kutakra azé van kirakva a kagyló, mer az mind a jó öreg royal dutch Shell tulajdona...
Ilyen fenehülye szavakra, hogy frencsájz, meg rá se érdemes hederiteni.
 

Sanyi72

Állandó Tag
Állandó Tag
Tokeletesen egyetertek veled. Csak az a szomoru hogy az atlagnagyszaju soha nem ismeri be ha teved, pedig bizony am hogy teved, csak akkora a pofaja, hogy sokan meg hasra is vagjak tole magukat, es itt a bocsanataert esedeznek. A Ford Motor Company is mind a Henry Forde. Erdekes az itteni teruleti igazgato kinai, tudom mert a fonokom...


Persze, hogy lehet. A félreértés abból ered, hogy egynémely üzletileg zokni átlagnagyszájú azt hiszi, hogy azéé, mer a házra az van irva, hogy Tim Horton's, attól az az öreg Timnek egy kihelyezett fiókvállalata. Meg a Shell kutakra azé van kirakva a kagyló, mer az mind a jó öreg royal dutch Shell tulajdona...
Ilyen fenehülye szavakra, hogy frencsájz, meg rá se érdemes hederiteni.
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Persze, hogy lehet. A félreértés abból ered, hogy egynémely üzletileg zokni átlagnagyszájú azt hiszi, hogy azéé, mer a házra az van irva, hogy Tim Horton's, attól az az öreg Timnek egy kihelyezett fiókvállalata. Meg a Shell kutakra azé van kirakva a kagyló, mer az mind a jó öreg royal dutch Shell tulajdona...
Ilyen fenehülye szavakra, hogy frencsájz, meg rá se érdemes hederiteni.

Szerintem a holgy tisztan leirta, hogy "franchise"-nak a tulajdonosa a Magyar illeto.
Ezert nem ertem, hogy miert kellett nekitamadni es lehazuttolni.
Talan ott a problema, hogy nehany embernek nincs fogalma, hogy mit jelent a "franchise". :confused:
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
atanagy, ne mergelodj... sokszor megszivtuk mi itt mar a tanacsadast. ne menjek messzire, - 5 eve jottem ki egy kiskoru gyerekkel es siman a pofamba irta valaki Nagyokos itt, hogy nem kell kozjegyzoi hozzajarulasa az Edesapanak a gyerek kitelepedesehez! nekem magyarazta egy olyan szemely, aki feketen tartozkodik idekinn... ezek utan ne csodalkozz, ha abstart hitetlenkedve, es kritikaval fogadja itt a nagytobbseg a frissen kitelepedettek sztoriait... par ev forumozas, es meglatod, neked is ezerszer egnek fog allni a hajad! :) tovabbi jo szerencset, es kuzdest - gondolom nem akartok megallni a TH-nel... ahogy Lenin mondta: tanulni, tanulni, tanulni! :)


Komolyan nem ertem nemelyik itt elo hozzaszolasat. Tulajdonkeppen mit ertesz az alatt Gigi, hogy "gondolom nem akartok megallni a TH-nal"?
Letezik olyan ember Kanadaban, aki nem tudja, hogy a Tim Hortons egy mennyire sikeres vallalat?
Kozel 3000 kavezoval Kanadaban, tobb mint 500 az US-ben, 100000 alkalmazottal es tobb mint $2.044 billion eves bevetellel.
Ha jol emlekszem atanagy azt irta, hogy Magyarorszagon egy nagyvallalat HR osztalyvezeto-helyettesekent dolgozott.
Gondolom az a 100000 ember sem csak ugy beugrott dolgozni a Tim Hortonsba hanem valaki felvette oket.
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves foster!

A hozzaszolasodbol is az latszik, hogy itt a forumon mennyire nem a segitsegnyujtas, hanem az arrogancia es/vagy onteltseggel vegyes irigyseg arad legtobbetekbol. Nagyon szivesen megadom a korabbi munkaltatom telefonszamat, korabbi referenciaimat, stb. csak hogy megbizonyosodj a multamrol. Ha pedig annyira okos lennel, tudhatnad, hogy barki lehet tulajdonsa akarmennyi Tim Horrtons etteremnek, tudod, mint ahogy mas franchize (mint pl. McDonalds) rendszer is lehetove teszi barki szamara (persze olyannak aki rendelkezik a megfelelo befektetesi tokevel, bovebben lasd meg itt: http://www.timhortons.com/ca/en/join/franchise_ca_program.html ), hogy maga nyisson uzletet. Masodsorban pedig EN egyaltalan nem allitottam, hogy sikersztori lenne az esetem. Mellesleg nem alapberert dolgozom, es foleg nem reszmunkaidoban: heti 44 orat vallaltam el, ami korantsem nevezheto part-time foglalkoztatasnak. Es hidd el, tudom, hogy mi a kulonbseg a store manager es a store owner kozott. Az ismerosomnek jelenleg 7 uzlete van, es rovidesen nyit egy ujat (mar felvettek az uj STORE MANAGER-t, aki az UZEMELTETESERT lesz felelos). Abban igazad van, hogy ez egy lehetseges ugrodeszka, de azzal szerintem meg TE is tisztaban lehetsz, hogy korantsem annyira egyszeru magyarorszagi foglalkozasodnak megfelelo (netalan korabbi pozicioddal azonos) munkat talalni. Legalabbis nem azonnal. Bar lehet, TE kivetel vagy, ugyan a torteneted nem ismerem, minden bizonnyal csak is sikersztori lehet... Amugy pedig ha figyelmesen vegigolvasod az irasomat, feltunhet, hogy munkaltatom nem ebben a munkakorben kivan tovabb foglalkoztatni, hanem mint skilled worker. A megajanlott poziciohoz szukseges felteleknek pedig - szamodra akarmennyire is hihetetlenul hangzik - megfelelek, azaz: vegzettseg, nyelvtudas, munkatapasztalat, stb. Es meg egy dolog: a felesegemmel egyutt keressuk meg a megelhetesre valot. Ez persze nem azt jelenti, hogy nagyon nagy labon elunk, azonban egyaltalan nem nyomorgunk, van hol laknunk, van kocsink, havi kb. 1000 CAD megtakaritasunk. Ha gondolod, szivesen cserelek priviben telefonszamot veled, sot, elkuldom a bankszamlakivonatomat is, hogy meggyozodhess arrol, hogy ez nem BULLSHIT. Valamint az a tobbi magyar, aki itt el velunk a varosban (ugyanis egyidoben jottunk) szinten bizonysagot tehetnek. Remelem belatod, hogy felesleges volt az ures es nagykepu frocsogesed, mert mindenre, amit leirtam, van kezzelfoghato bizonyitekom. Keress meg privatban batran! A maradek ertelmes es remenyekkel teli forumozot pedig inkabb kimeld meg magadtol.


Szia atanagy,

En is csak azt mondom, mint elottem valaki. El ne kuld a szemelyes adataidat ismeretleneknek. Nem kell bizonyitanod senkinek semmit. Nagyon erdekes, tanulsagos es eletszeru volt ahogy leirtad az eddig eltoltott honapokat. En is gratulalok.
 

s nati

Új tag
sziasztok. jugoslav az az szerbiai allampolgar vagyok felesegem es 2 gyermekem van. azon torom a fejemet hogy jo lenne valahova elmenni mas eletet elni, de segitsegre lenne szuksegem ha valaki hajlando valami kozelebbit irni kerem segitsen minden fajta segitseget elfogadunk:..:franjo
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok. jugoslav az az szerbiai allampolgar vagyok felesegem es 2 gyermekem van. azon torom a fejemet hogy jo lenne valahova elmenni mas eletet elni, de segitsegre lenne szuksegem ha valaki hajlando valami kozelebbit irni kerem segitsen minden fajta segitseget elfogadunk:..:franjo

http://www.canadainternational.gc.c...ting-immigrer.aspx?lang=eng&menu_id=29&menu=L

http://www.cic.gc.ca/english/index.asp

Ezen a linkeken nezelodj ha beszelsz, ertesz angolul. Az egyik orszagbol a masikba valo koltozes, attelepules nagysagrendekkel dragabb mulatsag mint egyik varosbol a masikba valo koltozes.
Gondold at lehetosegeidet s merlegelj mire lehetsz kepes. Itt a CH oldalain tobbnyire infot kapsz, minnel pontosabb a kerdes annal inkabb kapsz ertelmes valaszt. Ha csak magadat sajnaltatanad azzal ne itt kopogtass. Sok sikert.
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
te most komolyan kerdezed tolem Gyongyi, hogy miert irtam azt hogy remelem nem allnak meg a TH munkanal? :O
Te otthon elsz? es Mekiben dolgozol? es ez az eletcelod? onnan mesz majd nyugdijba, ez az Onmegvalositasod? :O
sajnallak...
nem Canadaban valoszinuleg nem letezik olyan szemely, aki ne tudna, hogy a TH amerikai kezben van, es hogy sikeres ;) annak aki csinalja, a bolt tulajdonosnak! de nem a minimalbert kapo alkalmazottnak!
igen, AKI itt el, az pontosan tudja, hogy kb. 600 ezer CAD-del mar meg is kaphatja valaki a frencsajzt... szoval mire is gondoltal pontosan kedves Gyorgyi, vagy csak szimpla kostolgatas volt reszedrol?
 

nanus53

Új tag
hogy vagy?

atanagy, ne mergelodj... sokszor megszivtuk mi itt mar a tanacsadast. ne menjek messzire, - 5 eve jottem ki egy kiskoru gyerekkel es siman a pofamba irta valaki Nagyokos itt, hogy nem kell kozjegyzoi hozzajarulasa az Edesapanak a gyerek kitelepedesehez! nekem magyarazta egy olyan szemely, aki feketen tartozkodik idekinn... ezek utan ne csodalkozz, ha abstart hitetlenkedve, es kritikaval fogadja itt a nagytobbseg a frissen kitelepedettek sztoriait... par ev forumozas, es meglatod, neked is ezerszer egnek fog allni a hajad! :) tovabbi jo szerencset, es kuzdest - gondolom nem akartok megallni a TH-nel... ahogy Lenin mondta: tanulni, tanulni, tanulni! :)
Én csak ismeretlenül szeretném megkérdezni,hogy Vagytok most 5 év után?! Nagyon bátor voltál gyerekkel kimenni az ismeretlenbe.
Nagyon sok sikert és jó egészséget kivánok.
kiss
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
te most komolyan kerdezed tolem Gyongyi, hogy miert irtam azt hogy remelem nem allnak meg a TH munkanal? :O
Te otthon elsz? es Mekiben dolgozol? es ez az eletcelod? onnan mesz majd nyugdijba, ez az Onmegvalositasod? :O
sajnallak...
nem Canadaban valoszinuleg nem letezik olyan szemely, aki ne tudna, hogy a TH amerikai kezben van, es hogy sikeres ;) annak aki csinalja, a bolt tulajdonosnak! de nem a minimalbert kapo alkalmazottnak!
igen, AKI itt el, az pontosan tudja, hogy kb. 600 ezer CAD-del mar meg is kaphatja valaki a frencsajzt... szoval mire is gondoltal pontosan kedves Gyorgyi, vagy csak szimpla kostolgatas volt reszedrol?


Arra gondoltam, hogy nyilvanvalo, hogy egy akkora vallalatnal mint a Tim Hortons nemcsak ket beosztas letezik. A tulaj es a minimalbert kapo alkalmazottak kozott, eppen ugy, mint barmelyik masik vallalatnal, meg nagyon sok mas beosztas van. Van boven lehetoseg az “onmegvalositashoz”. Tehat, nem tudom, hogy miben latod a TH.-t, mint egy vallalatot masnak mint barmelyik masik vallalatot.
Peldaul :
http://www.timhortons.com/ca/en/join/745.html
http://www.timhortons.com/ca/en/join/employee_benefits.html

Nem, en nem dolgozom a Mc. Donald’s-nal, de van egy ismerosom aki igen, mint Marketing manager. Nagyon erdekes es kreativ munkaja van.
 

fluevogi

Állandó Tag
Állandó Tag
Arra gondoltam, hogy nyilvanvalo, hogy egy akkora vallalatnal mint a Tim Hortons nemcsak ket beosztas letezik. A tulaj es a minimalbert kapo alkalmazottak kozott, eppen ugy, mint barmelyik masik vallalatnal, meg nagyon sok mas beosztas van. Van boven lehetoseg az “onmegvalositashoz”. Tehat, nem tudom, hogy miben latod a TH.-t, mint egy vallalatot masnak mint barmelyik masik vallalatot.
Peldaul :
http://www.timhortons.com/ca/en/join/745.html
http://www.timhortons.com/ca/en/join/employee_benefits.html

Nem, en nem dolgozom a Mc. Donald’s-nal, de van egy ismerosom aki igen, mint Marketing manager. Nagyon erdekes es kreativ munkaja van.
A Tim Horton nem egy nagyvallalat hanem egy franchise lanc. Oriasi kulonbseg, mivel a TM minden uzlete helyi tulajdonban van, igy nincsenek meg benne a nagyvallalatokra jellemzo rangletrak es feljebbjutasi lehetosegek a legalso szintrol.
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
And that's all I have to say about that.. Forest Gump

A Tim Horton nem egy nagyvallalat hanem egy franchise lanc. Oriasi kulonbseg, mivel a TM minden uzlete helyi tulajdonban van, igy nincsenek meg benne a nagyvallalatokra jellemzo rangletrak es feljebbjutasi lehetosegek a legalso szintrol.

Kedves fluevogi,
Bar nem terveztem, de lehet, hogy valakiknek hasznos ha tuzetesen megismerkedunk a Tim Hortons belso felepitesevel. Talan vannak akik ott kepzelik el a jovojuket. Az azert gondolom feltunt, hogy fuggetlenul attol, hogy ki a tulajdonosa egy-egy TH-nak, mindegyik egyforma. Vajon miert?


Organization Structure

With our head office in Oakville, Ontario and our numerous regional offices across Canada and in the U.S., we offer support to Tim Hortons storeowners from coast to coast. Across North America, the TDL Group Corp. employs more than 1,800 people in various functional areas. To achieve success and excellence, our corporate team is made up of specialists in all areas of our businessincluding, but not limited to: Operations, Research & Development, Training, Real Estate, Construction, Finance, Human Resources, IT, Legal, Franchising, Purchasing, and Marketing.

Department Functions
The TDL Group offers a broad spectrum of challenging positions that have real impact on the continued growth of our organization. Along with the key areas below, we also engage professionals in the areas of Human Resource, Corporate, Real Estate and Franchise Law, Property Management, Purchasing, Customer Service, Corporate Communications and more. You can review our current opportunities on our corporate listings.

Construction and Store Design
This team is responsible for building new stores and renovating existing locations. Working closely with the Operations and Purchasing teams, Project Managers, Interior Designers, Planners and Professional Engineers ensures stores are built to the highest standard. They are committed to making every local Tim Hortons store a pleasant place for our customers and efficient for day to day operations.

Distribution
This National team is committed to excellence in accurate on-time delivery to our ever-growing chain of Tim Hortons restaurants. To maintain our service levels, we have on-going opportunities for professional Truck Drivers and warehouse staff including Material Handlers and Order Selectors. Our new state-of-the-art Guelph, Ontario facility, which opened in early 2006, has created new opportunities for trade-qualified electrical and millwright maintenance experts.

Finance and Taxation
Ensuring fiscal responsibility and assessing business growth and opportunity, is always a challenge for our large team of financial professionals. If you are a CA, CMA, CPA, CGA or tax professional, we will leverage your expertise in accounting, financial analysis, reporting, domestic, U.S. and international taxation. You'll help manage our core business, our real estate holdings and our diverse business interests and partnerships. Opportunities exist at out Oakville Head Office and our US Regional Office in Dublin, Ohio.

Information Technology
Whether it is implementing state-of-the-art point-of-sale systems or providing robust financial or inventory management systems to the business, our technology infrastructure facilitates all aspects of our business. Our growing network of technology solutions provides challenging careers to those in system design, development, administration, project management and technical support.

Marketing & Corporate Affairs
The Tim Hortons brand is one of the best known in Canada. The Marketing team works diligently to uphold the brand characteristics in everything we do - be it through our innovative national advertising campaigns, national and/or local sponsorships, or our in-store merchandising. Tim Hortons has been consistently named a top brand in the Canadian marketplace. In 2004 Tim Hortons was awarded the 'Best Managed Brand' by Canadian Business Magazine and 'Marketer of the Year' by Marketing Magazine. We offer careers in 5 areas: Brand Marketing, Regional Marketing, Merchandising, National Promotions and Corporate Affairs. Our Corporate Affairs team is responsible for our communication with the public, the media and the government.

Operations
The focus of the Operations team is to partner with our stores owners to ensure their business success. Many opportunities exist within our Operations teams. On a regular basis, our Operations team is responsible for coaching our store owners on management issues, training store personnel, participating in new store openings and supporting the launch of new products across our chain. Exciting career opportunities include Operations Representatives, District Managers, Trainers and Corporate Store Managers.

Real Estate
Our team of Real Estate professionals are constantly searching for strategic new store locations. Whether it's adding stores to current markets, or finding sites in newer expansion markets, using the "We fit anywhere" approach, this team plays a critical role in the continued expansion of the chain.

Research and Development
Research, innovation and consumer testing play a major role in the launch of new products in Tim Hortons stores. Our Research & Development team continues to create new products and enhance existing products to the delight of our customers. This group works closely with our Operations, Purchasing and Marketing teams, especially when launching new products. Exciting opportunities exist in the specialized areas of product development and quality assurance.

<!-- end structure -->
 

fluevogi

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyongyi: Nem tudom hol vagy es azonkivul hogy a TH hangzatos image epito szolamait a website-jukrol idemasoltad tisztaban vagy-e a franchise mint cegstuktura mibenletevel. De hidd el nem ugyanaz mintha egy db osszefuggo nagyvallalat lenne.
A franchise -nal ha a maganal corporate-nal dolgozol az egy egeszen mas teszta mintha maganal a TH uzletben mint betanitott munkas, a ketto kozott nincs atjaras, mert nem ugyanaz a ceg.
Van a corporate TH abbol el hogy eladja az image-et helyi vallalkozoknak es franchise fee-t szamol fel erte. A TH dolgozo aki kavet foz es fankot sut az nem ennel a cegnel van alkalmazasban, hanem kis pista helyi vallalkozonal, aki csak vegveszi ezt a TH image-et a corporate-tol. Kis pista helyi vallakozo TH uzletnek a dolgozoi elorelephetnek maximum ennek a kis uzletnek a keretein belul.
Persze ha valaki maganal a corporate-nal van alkalmazasban ott vannak mindenfele szintek es komoly /erdekes/jol kereso munkahelyek. DE ha te fankot sutsz a kis pista helyi vallalkozonal, akkor tetszik nem tetszik nem vagy TH corporate dolgozoja.
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztaban vagyok azzal, hogy mit ertenek “ franchise” alatt. Mibol gondolod, hogy nem?
A beszelgetes abbol indult, hogy azt irtam, hogy az a megallapitas, amit Gigi irt atanagy hsz.ra, hogy “remelem nem alltok meg a TH-nal”, nem allja meg a helyet, mert a TH-nal van lehetoseg az elobbre jutashoz.
Nekem nyilvanvalo az, hogy aki egy helyi TH-ban dolgozik miutan elerte a legmagasabb beosztast ott, tovabb nem mehet, de mi tart vissza barkit attol, hogyha tovabbi tervei vannak, hogy ne jelentkezzen egy corporate beosztasra, vagy ne vegyen ki egy uzletet ha anyagilag megengedheti maganak?
Semmi.
Nem tudom, hogy miert nem olvasod el a TH. Website-jat ha errol akarsz vitazni. Szerintem vilagosan le van irva, hogy milyen lehetosegek vannak.
Ugy latszik ok nem tudjak, hogy mi a teljesen “mas teszta” mert az osszes veluk kapcsolatos lehetosegeket egy oldalon tuntetik fel.
Talan reklamalj naluk.
http://www.timhortons.com/ca/en/join/index.html
 

fluevogi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem nyilvanvalo az, hogy aki egy helyi TH-ban dolgozik miutan elerte a legmagasabb beosztast ott, tovabb nem mehet, de mi tart vissza barkit attol, hogyha tovabbi tervei vannak, hogy ne jelentkezzen egy corporate beosztasra
Na ez amit ne ertesz a franchise-rol. Hogy a helyi uzlet es a corporate az ket kulon ceg! Nem egy cegen beluli atjelentkezes mas beosztasra. Az hogy te fankot sutottel a helyi uzletben, az kb annyit szamit mintha a MCdonladsban hamburgert forgattal volna, semmit! Persze semmi nem tart vissza attol hogy tovabblepj a TH helyi uzletebol. Soot!, Gigi is pont azt irta, hogy remelhetoleg nem a fanksutest es kavefozest $10/oraert lesz senkinek a eletcelja.

vagy ne vegyen ki egy uzletet ha anyagilag megengedheti maganak?
Hat te egy $10 /oraberbol te soha nem perkalsz le felmillio dollart hogy vegyel egy franchise uzletet. De meg ha esetleg feltornazod magad egy $15/ora segedmanadzseri allasra a helyi uzletben akkor se. Ahogy Gigi is irta a TH egy ugrodezka, arra jo hogy tuleld a kezdeti honapokat rosszabb esetben 1-2evet masra nem.

Nem tudom, hogy miert nem olvasod el a TH. Website-jat ha errol akarsz vitazni. Szerintem vilagosan le van irva, hogy milyen lehetosegek vannak.
Ugy latszik ok nem tudjak, hogy mi a teljesen “mas teszta” mert az osszes veluk kapcsolatos lehetosegeket egy oldalon tuntetik fel.
Talan reklamalj naluk.
http://www.timhortons.com/ca/en/join/index.htm
Egy ceges website egy ceg egyik reklam felulete, plane ha egy franchise -rol van szo, barki el tudja olvasni. Viszont akik itt elnek azok igyekeznek a valo eletbol es sajat tapasztalataikbol kiindulva velemenyt irni, tanacsot adni , nem pedig egy ceg marketing website-rol olvasottakbol indulnak ki.
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
koszonom, nem titok, nem voltam bator :) csak szerelmes ;)
jol vagyunk, nehez volt van es lesz is... fiatalon talan konnyebb lenne... sok dolgot magunk kore raktunk az 5 ev alatt ami mint kozepkoruaknak "illik" lenni... es sok dolog hianyzik amit otthon hagytunk, es ami sosem potolhato itt...
Én csak ismeretlenül szeretném megkérdezni,hogy Vagytok most 5 év után?! Nagyon bátor voltál gyerekkel kimenni az ismeretlenbe.
Nagyon sok sikert és jó egészséget kivánok.
kiss
 

Szafije

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért baj az, ha valaki akár fánkot süt Tim Horton's-nál? Mi van akkor, ha szereti csinálni, ha nem akar magasabb karriert? És mi van akkor, ha az önmegvalósítás valami mást jelent számára?
Nyilván ezek költői kérdések....de mégis....
 
Oldal tetejére