Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

Ámbátor

Állandó Tag
Állandó Tag
A döntéshez szaktudás, különleges képzettség, szolfézsvizsga, erkölcsi bizonyítvány, adóigazolás, benfenntes szakmai jártasság nem szükséges.



Hat, nem tudom. Ha nem is szukseges, semmi esetre sem art.
Vaskinak van szolfezs vizsgaja, es megse megy a Haz.
Azaz nagyonis megy.
Igaz viszont, hogy erkolcsi bizonyitvanya egyiknek sincs.
 

Ámbátor

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem mondtátok el azt sem, hogy hogyan csinálnátok ti?

Azt hittem, hogy erre megvalasztottak mindenfele bizottsagot. Ok miert nem irjak le?



Kik irányítanának a jelenlegi vezetők helyett?

Kakukk Marci?



Nem válaszoltatok arra sem, miből fogjátok (ha fogjátok) fenntartani a Házat, miből reméltek bevételt, honnan? Hogyan szerveznétek közönséget, a támogatókat a nemlétező, ködbe burkot, láthatatlan okosságotokhoz?

A mostani vezetoseg mit ajanlott?
Ja! Semmit? akkor mondjanak le.
Azert valasztottak meg oket, hogy oldjak meg ezeket a problemakat.
Mi nem tartozunk elszamolni, ok igen.


Ami van, az nem jó. Akkor miért nem írjátok le, mi lenne a jó? Talán titok? Vagytok hárman, vagy esetleg négyen, akik nem tudjátok, mi is a célotok, mit hogyan kellene csinálni.

Eppenseggel leirtuk szazszor, itt es mashol is, de analfabetak es vakok szamara nem ertheto.

Mikor, kinek, mennyiért adnátok el a Házat, mit terveztek, hol találtatok helyette másikat, egy elfogadhatót, ami hosszú távra megfelelne, anyagilag is fenntartható, alkalmas hely volna a tagságnak? Egyáltalán - beszéltetek már ezekről a fontos döntés előtt álló, megoldásra váró kérdésekről már valakivel? Nem hallottam róla semmit idáig. Konzultáltatok pénzügyi, ingatlannal foglalkozó szakemberekkel, vagy akár a tagsággal? Mert ha még nem, akkor szerintem alaposan lekéstetek a munka dandárjáról...

Igen, ezt en mind megtettem. Az, hogy te nem tudsz rola nem jelenti, hogy nem tortent meg.
Kerdezd meg Vaskitol, hogy hany ajanlatot kapott eddig.
De en elore megmondom neked, hogy egyet. Azt pedig kezbol elutasitotta.

Jolanda néni, innen a szomszédból, azt mondta, hogy amikor ti, az ellen-oldal fejesei itt beírtok, akkor mindíg meg van rőkönyödve. Én pedig - mi mást is tehetnék - szerényen csak elmosolyodok rajtatok.

A szerenyseg tobb mint indokolt. Van ott sok amire nem art szerenynek lenni.
 

covergirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet, hogy tevedsz, mert csak az nem erti, hogy mit irt a Vas, aki nem tud olvasni.
Eredeti szerzo: Vas
"Hogy ne értsetek félre: jöhet politikus ahány akar csoportok/egyének meghívására, vagy saját erõbõl - de a MH távol kellene tartsa magát mindegyiküktõl. Már az Alapszabály szerint is, ha nem más."

..Bar, lehet, hogy arra gondolt, hogyha Pista bacsi es Juliska neni Etobicoke-rol “egyenileg” meghivja magahoz valamelyik otthoni politikust az rendbe van, csak a MH. fele ne menjenek, mert a szabaly az szabaly. Ez eddig hanyszor fordult elo? Csakhogy mennyire eletszeru a Vas hsz.sa.

Most arra, hogy mennyire volt tudatos, valos, vagy mennyi a belemagyarazas (?) abban amit irtam, vagy csak ellenkezesre
szulettem ( gondolom ezt erted az “opositra” alatt, mivel olyan szo nem letezik) Ha valaki vegig nez a lapon akkor azt latja, hogy aki kilog a sorbol az nem en vagyok. Ha beleolvas a kulfoldi magyarok temakba, Vancouvertol, Calgaryn es Montrealon keresztul New Yorkig vagy Arizonaig, akkor annyi rossz indulatu, okoskodo bejegyzest sehol nem talal mint itt. Egyik temaban sem kerdes az sem, hogy mit is jelent magyarnak lenni, :confused: sehol nem kellett eddig definialni :confused: a gyengebbek kedveert. :confused: Az sem kerdes mashol,- pedig a tobbi nagyvarosban is van MH-, hogy most osszedul-e :confused: vajon ha egy idelatogato politikus eltolt ott egy orat, csak ebben a temaban indul be erre is a hiszti.
Jot derulsz magadban?...hat, en se sirom konnyesre a parnam es szerintem is megartott Nektek az internet. Vagy az unalom.

Valoban, New York-ban is van egy Magyar Haz. Es lass csodat: renovaljak! Nem titokzatoskodnak! Nem tokolnek!
Tesznek!
Talan kuldottseget kellene kuldeni New York-ba es megkerdezni oket: Ti hogyan csinaljatok? Az elso 250,000-bol talan maradt meg annyi, hogy par okos elmenne New Yorkba - a tagsag koltsegen - otleteket gyujteni. Ha mar sajatjuk nincs...kiss
http://magyarhaz.org/index.php?&menuid=37
 

bubu

Állandó Tag
Állandó Tag
[quote=Gyongyi54;1767684 Ha beleolvas a kulfoldi magyarok temakba, Vancouvertol, Calgaryn es Montrealon keresztul New Yorkig vagy Arizonaig, akkor annyi rossz indulatu, okoskodo bejegyzest sehol nem talal mint itt.
Kedves.
GYongyi54! Tokeletessen egyetertek veled, evekota olvasom
/A Magyar Hazrol szolo vitat/ valoban ennyi "roszindulati" vitat
ami itt megy, az mar nagyon is tulzas. Ideje lenne az aranykozep utat megtalalni, es normalissan, baratian mindent megoldani!;)
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Ácsi!

Visszakérnénk Tőletek amit felvettetek a Házra. Hidd el mindent ki tudnánk belőle fizetni. Ugyanis korábban azt irtad, hogy 16 ezer a havi rezsi. Na most ha egy év alatt elköltöttetek 250 ezret, akkor valahonnan vissza vennénk 60 ezer túlfizetést és máris jutna borkóstolóra is. Ércsük?


Ejjnye Pufi! Rosszak az információid. A 16 ezres havi kiadást zmaros dobta ide be a fórumba, nem én találtam ki!

Tudod, az az értelmiségi, zmaros, három diplomával, aki a Magyar Házban a közkapcsolatok igazgatásával volt megbízva, illetve ő volt a felelős a vezetőségben azért, hogy a közkapcsolatokon rendre munkálkodjon, ápolja, fejlessze, intézze a felagatokat ezen a területen. Hogy milyen munkát végzett az általa elvállalt területen, azt én nem tudom. Illetve egy dologra emlékszem, zmaros vezetése alatt három és fél év tapasztalattal a háta mögött nullára csappant a Magyar Ház web-oldala, az adatbázis. Teljesen lefogyott az oldalról az a sok-sok-sok anyag, amit ugyan nem ő helyezett fel a NET-re szakismeret hiányában - az adatok felvitele a WEB-re, az adatgyűjtés, az oldalon a megjelenítés, a válogatás, rendszerezés mások hosszú, éveket igénylő folyamatos munkája volt. Csak az okozott anyagi kár, amit maga mögött hagyott a Ház terhére zmaros: kb. 5 - 6 ezer dollár. Mellesleg mondom, hogy a közkapcsolati igazgatói bársonyszék annyira billegett alatta, hogy kiszállt belőle három és fél év után. Azóta zmaros már balancban van, még a bársonyszéket is feledné, ha tudná - most éppen pótcselekszik a Magyar Ház ügyében, mióta a Házból eltávozott, és néhány hónappal ezelőtt elkezdett itt munkálkodni: megjelent néhányszor azóta ezen a fórumon, persze amióta már nem igazgató, és általában ugyanazt a kérdést szokta sorozatosan feltenni: Vállalod e Zsolt, volna e bátorságod hozzá, lesz e vita? - blab-blab-la ... Lehet, hogy zmarosmak ez az elfoglaltság is el fog tartani 3 és fél évig? Persze ez csak egy elgondolás, a tettekre még mindíg várni kell. Vitázni akar a korábbi vezetőség egyik tagjával, amelyik vezetőségnek ő volt az egyik igazgatója. Gyönyörű történet! Persze az évek során lett volna erre is rengeteg ideje, alkalma, tehetsége, mivel zmaros megbízott vezető volt, ez lett volna a munkája egyebek között. Zmaros ráadásul értelmiségi, meg van hozzá a három saját diplomája is mellesleg. Tehát ... én úgy gondolom, három és fél évnyi idő alatt tehetett volna érdemben is valami hasznosat a Ház javára ezen a területen.


*****


covergirl<SCRIPT type=text/javascript> vbmenu_register("postmenu_1768303", true); </SCRIPT>

Valoban, New York-ban is van egy Magyar Haz. Es lass csodat: renovaljak! Nem titokzatoskodnak! Nem tokolnek!
Tesznek!


Persze hogy nincs titokzatoskodás New Yorkban! Olyan kicsi a Ház, hogy be se férne ...

Egyébként a Ház barátságos, nem hivalkodó, előnyös méretű, meghitt, mondhatni ideális hely a new york-i magyaroknak. Ők tényleg nem tökölnek! Könnyen kezelhető, kinnt leng rajta a magyar zászló is - és a nagysága miatt a fenntartása is sokkal gazdaságosabb, mint a Torontói Magyar Házé. A renovátorok hamar végeznek és olcsó pénzből megússzák a munkálatokat. Gondolom, a Ház Alapszabályát ott nem az öreg-kommunisták hagyták rá az utódokra, mint ahogy nekünk itt Torontóban megesett, és nem kell bele 35 igazgató, tanácsadó sem, a vezetésbe. De így is szép!


nymagyarhaz1.jpg


Egy és fél személyautó elfér a Ház előtt, de még néhány biciglit is oda lehet támasztani a fekete vaskorlátokhoz ...
 

Vas

Állandó Tag
Állandó Tag
Rafysah2 írta:
#1816: "Itt meg kell jegyeznem, éppen te voltál az, aki nemrég kifejtetted: szerinted nem kellenek vezetők"
- hol írtam én, hogy nem kellenek vezetõk? Mutass rá, jó? Lám-lám, most vagy egyenesen szembehazudsz minket, vagy nem értettél meg semmit, de hablatyolsz, vagy a szemellenzõd miatt, amikor kifejtettem, hogy más(féle) vezetõk kellenek, neked ennyi jött le. :D
A többit gyönyörûszépen megválaszolta Pufi(#1817), meg Ámbátor(#1826).


Rafysah2 írta:
#1820: "A közösség egykupacban sose volt, nem is egységes, megosztott volt mindíg, sokféle ok miatt."
- mondod te, aki azok közzé tartozol, akik mindig is erre játszodtak; a helyett, hogy épp a változatosságát találd szépnek/kihívónak - nnamindegy: ez vagy te, szemellenzõsen....

Csak hogy én is mondjak egy példát, hátha megvilágosodsz tőle:
Ha engem meghívna a Vaski-banda egy bársonyszékes, czímeres díszvacsorára, mégha maga a Ricz-bõl is hozatná az ebédet/pincéreket és válogatott cigányzenészekkel muzsikáltatná a fülembe a jó-ebédhez-szól-a-nótát, akkor sem mennék el - pont mert én a közösséghez, és nem a közönségéhez tartozónak érzem magam.
Na!
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ejjnye Pufi! Rosszak az információid. – irja a Rafi. Előfordulhat. De ha rosszak, akkor annak csak az elhallgatás lehet az oka. Az a bizonyos titkositás. Normális esetben negyedévenként szokott a vezetőség pénzügyi beszámoló tartani a Közgyülésen. Kár hogy ez a hagyomány nem talált követőkre és ezzel akár táptalajt is adhat találgatásokra, azok meg lehet, hogy nem pontosak, de kinek a hibája ez? Avagy úgy is kérdezhetném kinek az érdeke az, hogy a tagság tájékozatlan maradjon? Ennyit az információkról. ffice:office" /><O:p></O:p>
A Marossal kapcsolatban nem tisztem, hogy védjem, vagy véleményezzem a munkáját és különösen nem kérkednék a 2 diplomával, mert az valóban annyi. A Maros hozott valami szokatlant, igaz a Bede is. A Maros egy aktiv vezetőségi tag volt. Lehetett követni mit csinál avagy mit szeretne csinálni. Mindez a Bedénél is mérhető a mai napig szemben a bólogató vezetőségben helyetfoglaló szavazógépekkel. Persze a manupulációk levezényléséhez nagyobb szükség van az utóbbiakra egy olyan vezetésben, ahol valami elemi erővel keveredik össze a karriervágy a tenniakarással a tehetséggel.<O:p></O:p>
Térjünk vissza a Bedére. A levelében amit az Emőkének irt pontosan látja azt a zsákutcát amibe beevezte önmagát és most nem talál ki belőle és sokkal egyszerübb azt a hülye nézőt támadni (na hol voltatok, miért nem jöttetek, micsoda disznóság, hogy én dolgozom éjjel nappal és akkor Ti otthon maradtok), mint belenézni egy tükörbe, hogy hol van a gáz? A Bede egy tehetséges ember – irom sokadszor – de ez a tehetség a rakkoló ambiciókban van és messze nem a hozzáértésben. Mit értek ezalatt? Nem elég abból kiindulni, hogy nekem mi tetszik. Döntő tényező, de mert csak tényező az egész szempontjóból akár káros is lehet. 1976 óta dolgozom ezen a vonalon itt Kanadában. Közel kétszáz művészt hozattam ki. Amikor beleindultam úgy éreztem magasabbra kell tennem a mércét, ahhoz, hogy a ,,szokottnál,, nagyobb érdeklődést tudjak kivivni a rendezvényeimnek. A legfontosabb dolog az volt, hogy teszteltem a piacot! Mire van itt kereslet? Mit akarnak látni a nézők? Lehet, hogy ez egyrészt annak a következménye volt, hogy nagyon szegény voltam és tudtam, hogy nem tudok ráfizetni, mert nincs miből! Tehát jegyeladásból tartottam fenn a turnéztatást, a szinházat. A Bede ehhez képest a mennyországban ül, hisz a MH állja a számlát. Talán ez a kontrol hiányzik, nem tudom. A másik szempont azokután amikor már le tudtam mérni mire van igény, hogy ezen belül, mikor hova kerülhet a léc. Mi az amit még még vállalhatok, mi az amit nem. Nem akarok kérkedni a számokkal, de fontos abból a szempontból, hogy miket tudtunk felmutetni. 600-1100 emberig ültek a nézőterünkön s persze volt pár prózai előadás amit a szinház presztise miatt mutattunk be (Testőr, Pillantás a hidról, Anna Frank naplója, stb...) ahol 300 körüli volt a nézőtér.<O:p></O:p>
Tudom mára megváltozott a helyzet. Sok minden másként van. Lassan elfogynak az 56-osok (a nagytömeg), más érdeklődési köre van az erdélyi magyarnak mint az óhazai magyarnak, stb... Ezeket kell mind koordinálni és akkor még politikamentessé kell tenni a produkciókat, hogy az együvé tartozást és ne a megosztottságot szolgálja a közönség – közösség.<O:p></O:p>
Amikor valaki üzleti alapokra akarja vinni a Magyar Házat (Fitness center) akkor lehet, hogy jó főkönyvelő, de eredendően félreérti a Magyar Ház funkcióját. Természetesen fontos a ház anyagi biztonsága, de semmi előjoga nem lehet a kultúrális feladatával szemben.<O:p></O:p>
Amikor a gyerekeinkről beszélünk, indulásra drasztikusan ketté kellene venni a fiatalokat. Az itt születettekre és az érkezőkre. Eszerint kellene speciális programokat késziteni e két csoport számára és ez a két csoport végül a magyarsághoz való kapcsolódásában hasznosithatná a programokat.<O:p></O:p>
S végül még az alapszabályról. Nem illik megerőszakolni. Ugyanis ha felcsináljuk, abból akkor árva gyerek születik, nevelőszülőkkel. Itt tartunk ma. Ahogy helytelen volt Horváth István toborzása ugyanolyan gusztustalan volt Aykler nyomulása és mindkettő csak ártott a Háznak, mert a Magyar Háznak aktiv tagságra lenne szüksége, nem passziv statisztikai adatokra.<O:p></O:p>
S talán még annyit: nagyon furcsa, hogy az a vezetőség aki kizárt embereket, semmibe vette az Alapszabályt, behozott a vezetőségbe az utcáról tisztségviselőket, még meg is van sértődve. Nem megsértődni kell, hanem keresni kell a megbékélést és nem titkositani kell, hanem nyiltan őszintén be kell avatni a tagságot a történésekbe, hisz ha igaz ma még az övék a Magyar Ház.<O:p></O:p>
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Amikor valaki üzleti alapokra akarja vinni a Magyar Házat (Fitness center) akkor lehet, hogy jó főkönyvelő, de eredendően félreérti a Magyar Ház funkcióját. Természetesen fontos a ház anyagi biztonsága, de semmi előjoga nem lehet a kultúrális feladatával szemben.<O:p></O:p>

Pontosan a Fitness center az, amelyik anyagilag talán "nyerő volna" - a kultúrális, művészi rendezvények látogatottságát, ha a jelenlegi igényt szemléljük - rögtön hozzáteszem, hogy a kultúrközpont ettől még ugyan kultúrközpont lehetne, de ahogy írod, semmi esetre sem lenne előjoga a Fitness-nek a valódi kultúrális, művészeti rendezvényekkel szemben. Ugyanezen a véleményen van a példák sokasága szerin a vezetőség is, ha a véleményeiket, a már megvalósított bemutatókat, művészeti esteket, programjaikat, és név szerint a művészek listásját olvasgatom - beleértve szerintem Bede Fazekas Zsoltot is, csak át kell nézni, sorba-sorba, hosszú lenne a felsorolás, hogy milyen programokat szervezett csak ő egymaga idáig - tehát e téren mindezek szerint közösek, azonosak a nézetek.



Tudom mára megváltozott a helyzet. Sok minden másként van. Lassan elfogynak az 56-osok (a nagytömeg), más érdeklődési köre van az erdélyi magyarnak mint az óhazai magyarnak, stb... Ezeket kell mind koordinálni és akkor még politikamentessé kell tenni a produkciókat, hogy az együvé tartozást és ne a megosztottságot szolgálja a közönség – közösség.<O:razz:></O:razz:>

Baj van! Sas József, az egyik legnagyobb honi kacagtató neve, mint lehetséges reménység, aki tömegeket volt képes vonzani - ebből a látószögből, a közállapotok és a közakarat (Alapszabály) szempontjából nézve - kihúzva! Hogyan lesz akkor a Magyar Házban végre újra teltház?


Amikor a gyerekeinkről beszélünk, indulásra drasztikusan ketté kellene venni a fiatalokat. Az itt születettekre és az érkezőkre. Eszerint kellene speciális programokat késziteni e két csoport számára és ez a két csoport végül a magyarsághoz való kapcsolódásában hasznosithatná a programokat.<O:p></O:p>></O:p>

Pufi, nyitott kapukat döngetsz. Nagyon nagy a zaj!!
 

Vas

Állandó Tag
Állandó Tag
Bumm(#1821) / Gyongyi54(#1823) / bubu(#1828 )
Lehet, hogy imitt-amott igazatok is van. Mi több, ha nem érdekelne a torontói MagyarHáz sorsa, valszeg én is szórakozni járnék ide, illetve kifogásolni az itteni hangnemet.
De érdekel. És ide több mint száz hozzászólásom mindegyike ki volt gondolva: ne legyen túl durva, mondja ki az igazat, hasson azokra, akiknek szintén fontos - egy valóban népszerû MH-i aktivitás érdekében.
Én ugyanis hiszem, hogy mindenek elõtt erkölcsös, és ugyanakkor hozzáértõ vezetés szükségeltetik. A mai egyik sem.
Nagyon tudom sajnálni, hogy szerintetek, nem sikerült. Mert ti is a közösség egy része vagytok.
Remélem, barátaim hozzászólásai ékesebbeknek/meggyõzõbbeknek tünnek nektek.
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Sőt!

Hja, változnak az idők, de nem mindenhol. Az öreg-kommunisták előre láttak. Lehet hogy még hátrafelé is ...Maradandót alkottak, úgy látom - mert az Alapszabály szerint, és szerintetek is, még Obama elnök sem tehetné be a lábát a Torontói Magyar Házba!

Erről írt nektek tisztán és világosan Gyöngyi is, az életszerűségről - de ti ezt nem értitek. Sajnos.
Tudom, tudom, ez itt az Állatfarm ...

Kötömszakadtáig tartsatok ki!
 

covergirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Persze hogy nincs titokzatoskodás New Yorkban! Olyan kicsi a Ház, hogy be se férne ...

Egyébként a Ház barátságos, nem hivalkodó, előnyös méretű, meghitt, mondhatni ideális hely a new york-i magyaroknak. Ők tényleg nem tökölnek! Könnyen kezelhető, kinnt leng rajta a magyar zászló is - és a nagysága miatt a fenntartása is sokkal gazdaságosabb, mint a Torontói Magyar Házé. A renovátorok hamar végeznek és olcsó pénzből megússzák a munkálatokat. Gondolom, a Ház Alapszabályát ott nem az öreg-kommunisták hagyták rá az utódokra, mint ahogy nekünk itt Torontóban megesett, és nem kell bele 35 igazgató, tanácsadó sem, a vezetésbe. De így is szép!


nymagyarhaz1.jpg


Egy és fél személyautó elfér a Ház előtt, de még néhány biciglit is oda lehet támasztani a fekete vaskorlátokhoz ...


Vard meg a St.Clair atepiteset es a Magyar Haz elott meg ennyi parkolot sem fogsz talalni. De majd lesz mashol. Egyebkent meg evek ota a No Frills-nel lehet csak parkolni ha rendezveny van.( New Yorkban is mashol van a parkolo nem a haz elott.)
Egyebkent csak New York allamtol kaptak $450,000-et a renovalasra es ehhez jonnek meg az adomanyok. Ezzel szemben az itteni okosok nagy teljesitmenynek tartjak, hogy van $500,000 bank hiteluk.:rolleyes: Tervuk nincs, felelosseget nem mernek vallalni, komoly sponsorjaik nincsenek... halmozzak az adossagot es varjak a csendes tonkremenest. Kozben persze neha party-kat szerveznek a sajat es holdudvaruk szorakoztatasara. Jelszavuk: ha veszni kell vesszunk vitezul!
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
:rolleyes:
Baj van! Sas József, az egyik legnagyobb honi kacagtató neve, mint lehetséges reménység, aki tömegeket volt képes vonzani - ebből a látószögből, a közállapotok és a közakarat (Alapszabály) szempontjából nézve - kihúzva! Hogyan lesz akkor a Magyar Házban végre újra teltház?

Nem pontosan értem amit irsz. A Sas Jóska nálam volt itt először a Simándy Sinkovits műsoromban 1984-ben. Az előadás bevételéből többezer dollárt küldtem haza az új Nemzeti Szinház javára és büszke vagyok rá. Akkor is voltak ilyen fennhangok a Pufi viszi a pénzt a kommunistáknak. S aztán az Orbán költötte el a pénzünket és van új Nemzeti.
Ha ma valaki kifogást emel a Sas ellen annak joga van otthonmaradni, de én megtartanám az előadást. Ha valaki a Sas megtöltenő a házat. De Ti tudjátok.

Amikor ilyeneket irsz Rafi hogy nyilt kapukat döngetek csak azért nem hiszek Neked, mert 4 év nagyidő, ezügyben semmi nem történt. Bár lehet, hogy titokban zajlik. Vagy most fog majd kezdődni?

A háznak egy ideje olyan ,,szaga,, van, mint egy otthoni kultúrháznak, pedig szerencsésebb lett volna ha kanadai klubra hasonlitana. Bár egy éve már Magyar Tamásék voltak látogatóban ilyen klubokban, ÉS? :rolleyes:
 

Vas

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha ma valaki kifogást emel a Sas ellen annak joga van otthonmaradni, de én megtartanám az előadást.
Más az, ha a te égiszed alatt lenne az megszervezve (vagy mondjuk, a MH-tól független Szekeres Károly (akit nem ismertek, de (román) mûvészeket szerel Torontóban), és más az, amikor a MH minden hitelét vesztett mai vezetõségének a BFZsoltja szervezi azt. :cool:
 

Vas

Állandó Tag
Állandó Tag
Vajon mikor veszik eszre a csalas utjan poziciojukat megtarto Nagy Magyarok, hogy a pozicio, a cim nem eleg az un. Kozosseg tiszteletenek kivivasahoz. Ahhoz TENNI is kellene valamit. Tenni viszont csak az tud, aki rendelkezik valamiyen szakertelemmel. Ugy tunik itt a hiba. Amikor optikus az elnok, muzsikus az alelnok. muhimzo a fotitkar, analfabeta a treasurer, hazmester a kulturos, folytassam?
Ez a tarsasag elerte a sajnalatra meltosag szintjet.
Mindegy, mit tesznek: csaltak. :cool:
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
..amolyan politikailag nem-megosztó valakit kellene választani, lehetőleg egy művészt

:rolleyes:


Ha ma valaki kifogást emel a Sas ellen annak joga van otthonmaradni, de én megtartanám az előadást. Ha valaki a Sas megtöltenő a házat. De Ti tudjátok.
... :rolleyes:

Már látom, oda kellett volna írnom Sas József neve mellé, hogy mit csinál - sasos attitűddel átitatott, ellenállhatatlan politikai kabarét ad elő. Nem azt mondom, hogy világszám, de mégis akkora a mondandója, hogy a Ház nagytermébe férne csak be. Tehát tessenek felléptetni, de a Magyar Házba inkább mást illene vendégül látni, ha már nagy-nagy szerencsénkre kultúrház a Ház neve - amolyan politikailag nem-megosztó valakit kellene választani, lehetőleg egy művészt, akiről már többször beszéltetek, az igényetek is megvan hozzá. Persze folyamatosan titkoljátok még mindíg, ki lehetne az ... . Csak hogy visszautaljak Sas úrra, Pufi emlékezhet rá a legjobban: abban az időben, '84-ben Kádár atyó volt a produkciója csúcspontja, később a Lenin sapkával is megbarátkozott - mindezt színpadon előadva. És a többit hadd ne soroljam ...

Sinkovits Imrével kapcsolatban .... ő volt az egyike a legnagyobbaknak, mint ember és színész - és hallgassátok, nézzétek meg a fiával készült interjút, ( a fia neve: Vitai ) amiben arról beszél, milyen volt, hogy gondolkozott az ő édesapja a magyarságról, az életről - és természetesen a politikáról!

Régi anekdota, biztosan sokan ismerik - csak mert Melitta megjegyezte tegnap, hogy "a közönség szent és sérthetetlen!!!" Nem egészen igaz ez az állítás ... mert sajnos gyakran előfordul sokfelé ilyesmi, a zsebekben pittyegnek a telefonok, a nézőtéren a hátam mögött zörgő cukorkászacskóvan kisebb-nagyobb hatású hanghullámokat eregetnek szét, aztán néha édesdeden horkolnak egyesek, a fülembe ... vagy valami egészen más történik. Például Torontóban legutóbb a sötét leple alatt történt esernyőzés volt a Házban, ami zavart okozott a közönség soraiban, az előadás közben....

Egy hazai Bánk bán előadás alkalmával Sinkovits Imre a darab közepén megszakította az előadást, leszólt a nézőtérre, mert a közönség egy része folyamatosan hangoskodok, nevetgéltek, zavarták az előadást, a színészeket és közönséget egyaránt. Mire Sinkovits Imre keményen leteremtette a zavargókat. Jogosan. Nekem úgy tűnik, mégsem mindenki szent, aki betelepszik a közösségbe ...
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Kizarolag Rafysah2 szamara:

A Proli

A proli ravasz. Nem hisz neked, bizalmatlan. Meg van győződve arról, hogy be akarod csapni. Pláne, ha tudja, hogy tanultál és szellemi munkából élsz. Tanulni csak azt lehet, hogy őt hogy kell becsapni. A gondolkodás funkcióját tulajdonképpen ebben látja. Ezért ab ovo védekező állásba helyezkedik, s inkább ő üt először, mielőtt te ütnél és hiába magyarázod utána, hogy te nem is akartál ütni. Ezért nem lehet prolival barátkozni! Vagy ha barátkozol, eljön a pillanat, amikor fellázad tehetetlen butaságában, meg van győződve arról, hogy meg akartad alázni, fitogtatni akartad tudásodat és ezzel valami őt kihasználni akaró célt elérni, tehát valamilyen módon kultúrával „kivenni a fegyvert a kezéből”, amivel neki örökké védekezni kell az „okos” világ ellen, és mindezekért végül elárul.

Elárul mindent: téged, a világot, a saját életét. A proli örökké érzékeny. Bosszút kell állnia. A proli a legszörnyűbb állat a világon. Bár nem akarom az állatokat bántani. A proli nemcsak a fölötte állóval szemben kegyetlen: a hasonló proli szomszédja éppúgy ellensége. Lesi, figyeli, hogy mije van. Ha egy hamutartóval többje van, már feljelenti, álmában megöli (ez a rosszabb.)

Tehát maguk között sem tudnak békességben élni. Nem véletlen, hogy régen nem hagyták őket szabadjára. Ma azt mondják, hogy azért nem, mert féltek, hogy az urakat felfalják. Nem! Az urak féltek, hogy ők egymást felfalják!

Mensáros László: Napló 1982. E sorokat a nagy színész a proletárdiktatúra idején írta le. Nem gyűlöletből, hanem szeretetből. Mert szánta, és szerette a szellem, a lélek nyomorult kis gyilkosait.
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
Idézet:
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">Bumm(#1821) / Gyongyi54(#1823) / bubu(#1828 ) </TD></TR></TBODY></TABLE>
Lehet, hogy imitt-amott igazatok is van. Mi több, ha nem érdekelne a torontói MagyarHáz sorsa, valszeg én is szórakozni járnék ide, illetve kifogásolni az itteni hangnemet.
De érdekel. És ide több mint száz hozzászólásom mindegyike ki volt gondolva: ne legyen túl durva, mondja ki az igazat, hasson azokra, akiknek szintén fontos - egy valóban népszerû MH-i aktivitás érdekében.
Én ugyanis hiszem, hogy mindenek elõtt erkölcsös, és ugyanakkor hozzáértõ vezetés szükségeltetik. A mai egyik sem.
Nagyon tudom sajnálni, hogy szerintetek, nem sikerült. Mert ti is a közösség egy része vagytok.
Remélem, barátaim hozzászólásai ékesebbeknek/meggyõzõbbeknek tünnek nektek.

Mert kifogasolni a hangnemet es szorakozni az egy es ugyanaz. Miota?
Mit jelent az, hogy Teged valoban erdekel a MH es a kozosseg sorsa? Azt hiszem Te vagy az egyetlen aki ugy gondolja, hogy meg kellene tartani a MH, egy bekes kavezo sarokra vagyik, rendezgetni a konyvtarat es esetleg a Ricz-bol az ebedet, de nem akarkitol. Ezenkivul olyan vezetosegre vagysz aki minden szempontbol megfelel az elvarasaidnak.
Akkor ezek utan mar csak az a kerdes, hogy miert nem Te vagy a MH.elnoke? Miert nem keszitettel egy atfogo, minden kerdesre megoldast ajanlo tervezetet, miert nem alltal ki a valasztok ele es gyozted meg oket a lehengerlo modoroddal arrol, hogy Te vagy az, aki ezt az idealias alapotot kepes megteremteni. Mivel ennyibol allt volna az egesz.
Mondjuk a konyvtar rendezgetese es a kavezo sarok nem rossz terv, de barmilyen szepen is hangzik nem oldana meg semmit a valos problemakbol.......es hat valahogy a kozosseg is kimaradt belole.
( es persze a bevetel szinten)
 

Bobobo

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor ezek utan mar csak az a kerdes, hogy miert nem Te vagy a MH.elnoke? Miert nem keszitettel egy atfogo, minden kerdesre megoldast ajanlo tervezetet, miert nem alltal ki a valasztok ele es gyozted meg oket a lehengerlo modoroddal arrol, hogy Te vagy az, aki ezt az idealias alapotot kepes megteremteni. Mivel ennyibol allt volna az egesz.

Talán ismerned kellene a történéseket és akkor könnyebben eligazodnál itt a valóban sok sok különböző vélemény között.
Hogy miért nem a Vass az elnök azt nem tudom. De hogyha azok a feltételek egy elnökség elnyerésére amit felsorolsz és számonkérsz a Vasstól, akkor fogalmad nincs arról, hogy micsoda megszégyenitő csalások árán ül a jelenlegi vezetőség a székében. Tehát messze nem annyiból állt volna elnökké lenni amit Te mint követelményt felsorolsz. Ha úgy lett volna, hogy a megválasztandó elnöknek a modora lehengerlő lett volna és bármilyen alternativát is adott volna - s immár egy éve folyik ez 4 év utánni kisérleti időszak, - akkor abba bele lehetett volna törődni. De itt a csalások sorozata árán, a megvásárolt szavazatok árán kerültek a bársonyszékbe akik szerinted ideális állapotokat voltak képesek teremteni. Eddig annyit lehet tudni, hogy elköltöttek 1 év alatt 250 ezer dollár extrát, ami az egyik korábbi levélben disaster cimszó alatt nyert megnevezést. A levéliró a jelenlegi vezetőség tagja.
Nagyra értékeljük állandó sommás véleményedet, de a jövőben fordits egy kis figyelmet a történésekre is és akkor talán értékelhetőbb lesz a véleménynyilvánitásod is.
 
Oldal tetejére