Kertészkedés, Vagott virag/ cserepes virag a lakasban...

bubieger

Állandó Tag
Állandó Tag
Vágott virágot kapni a legjobb, mert az csak Neked szól. Aki cserepes virágot vesz, azt akarja, hogy rá gondolj mindig, mikor csak ránézel a nyamvadt cserepére!
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
a rozsakkal kapcsolatban: mi otthon sose vagtuk vissza, hiszen el sem fagytak. itt vissza kell vagni oket tavasszal, addig a magassagig amig lehet latni hogy meg elo az aga...
a rozsa a napos es laza foldet szereti, es nem mindegy ki a szomszedja. vannak novenyek akiket nem szeret.
ha tudnam ajanlani, tavasszal, mikor meg nincs hajtas rajta, vagd vissza ugy 20 centire, ill. 2-3 leveltoig amik boggal rendelkeznek. mindig ugy vagd, hogy 45 fokos szogben elfele a leveltotol, hogy a vizet ne vezesse ra a leveltore a vagas...
aztan, a visszametszes utan csinalj korotte melyedest, es aprora vagott bananhejat szorj bosegesen kore, majd takard be a folddel...
ha van napod, es ezzel amit irtam, meglatod szep eros hajtasokat kapsz. mikor bimbozik rendszeresen locsold, minden nap, 20-30 masodpercig vezesd ra a vizet, de csak alulra! a leveleket ne erne a viz, mert gombasodast, rozsdafoltot okozhat. ha lehet mindig reggel locsolj, ne este, mert ahogy itt mondjak: ki szeret vizes labbal lefekudni? :D...
...
en most talaltam erre a kerteszkedos topikra, mikor neztem vissza a regi dumcsis dekoracios otletek topikot...
van kertem, kicsike, de nekem tunemenyes.
...
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
ha az otthoni mirtusz-viragra gondolsz (labdaszeruen egy kocsanyon tobb szar, azon 1-1 viaszvirag 5 agu csillagban, feher szinu, es a kozepen halvanyrozsaszin, erosen illatos) szoval ha erre gondolsz, nekem volt otthon, 20 evig (tobb gyereket is kaptam tole) 2x ultettem at, a foldje mar nem is volt szinte, locsolni mikor szaraznak lattam, de a ket ablak kozott volt. mikor panelba koltoztem ott is az ablakparkanyon tartottam, nem mozditottam. csinaltam drotbol ivet, hogy fusson fel... ennyi...
bocs, ha masfajta a novenyked, akkor azt nem ismerem...
Lenne egy kérdésem hátha tud valaki segíteni, rendelkezem egy db koszorúvirággal, az a problémám, hogy amióta nálam van (kb. 2 éve) nem, hogy nem nőtt, de szerintem még új levelet sem hozott, igaz nem is nagyon hullajtott el... Mi lehet a baja, már átültettem, tápoztam, más helyre tettem.... Arról már nem is beszélek, hogy virágozni még nem láttam, nem szeretném kidobni, mert nagyon szeretem, ha valaki tud segyteni, előre is köszönöm.
 

roznerne

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Új vagyok nálatok a kerteket virágokat viszont nagyon régen szeretem! A rózsákat én mindig üveg alatt szaporitom Virágos szárat kb5-6 levéllel vágok a virágot a felső 2-3 levéllel levágo és aztán egyszerűen ledugom a földbe. Félárnyékba és ráteszek egy befőttes üveget. A lényeg h soha ne száradjon ki a talaj. Jövőre próbáljátok ki. Igy még olyan rózsát is sikerült szaporitanom amit csokorban kaptam. Sok szerencsét nektek is!
 

mimóza83

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én mániám a citrommagültetés.
Tele vagyunk vele, van már vagy 10 éves növényem is de még nem sikerült beszemezni/oltani hogy teremjen is.
 

Barbara73

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nekem most a pajzstetűvel gyűlik meg a bajom, illetve valami ragacsos fehér kártevővel. Már mindent kipróbáltam, mégsem tudom kiirtani őket. Valami jó ötletet kérnék. Köszi!!!
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
sutopor+mosogatoszeres vizzel probald spriccelni hetente, de ha esik az eso, utana ujra kell...
bevalt feherpeneszedes, vagy fekete-rozsdafoltokra is es a rozsakra bevalt, gondolom a tobbi viragra is jo:
fel teaskanalnyi baking szoda, ugyanennyi mosogatoszer + egy liter vizben ....
tavasztol oszig ezt hasznalom, de van hogy csak a mosogatoszeres vizet - szoda nelkul...
..sok helyen a sima vizsugarat ajanljak, ami nekem nem valt be, es a rozsaknal nem is hasznalnam, hiszen azok eppen attol is kapnak rozsdafoltot, ha tul sok nedvesseget kapnak - ezert kell szellosre metszeni oket, sosem locsolni este, csak reggel (ki szeret vizes labbal agyba menni? ;) )...
 

Berencsi Irén

Állandó Tag
Állandó Tag
Én szeretm a kertünket,mert könnyen rendbe lehet tartani. Igaz mindig elcsábulnék újabbnál újabb növényekváárlására de NEM HAGYOM MAGAM ELCSÁBÍTANI,mert aztán egész nyáron dolgozhatok a kertben.
 

tamtamka

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Azoktól kérdezném, akik értenek a citromfákhoz, hogy milyen szert használjak, ha valamilyen levéltetű fertőzte meg a fát és ragacsos az összes levele? A sütőporos-mosogatószeres módszer bevált ilyen problémára is?
 

Katalin/Anyoka

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!
Azoktól kérdezném, akik értenek a citromfákhoz, hogy milyen szert használjak, ha valamilyen levéltetű fertőzte meg a fát és ragacsos az összes levele? A sütőporos-mosogatószeres módszer bevált ilyen problémára is?

Igen!

Csak arra ügyelj, hogy ne legyen se melegebb, se hidegebb a permetlögyi, mint annak a helyiségnek a hömérséklete ahol most telelteted a citromfádat. Na és a levél fonákját is fujd le. Egyszerre nem biztos, hogy hatásos lesz, ezért ismételd meg addig amíg teljes a siker.

Nagyon hatásos festék boltokban kapható denaturált szesz és víz 50-50 %-os keveréke is. De ezt a szaga miatt, ha nagyon finnya vagy ne használd szobába. Ez a keverék leánder tetvei ellen is jó.
 

zsanca

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Sok jó ötletet lopkodtam tőletek eddig is, de most segítséget kérnék. Már most gondolkodom az erkélyünk nyári virágosításáról, és nem tudom milyen növényeket válasszak. Eddig sok éven keresztül muskátli, és petúnia, porcsinrózsa volt, de szeretnék újítani. Az erkélyünk dél-keleti fekvésű, kb reggel 8 -tól délután egyig süti a nap. Tehát kapnak még a növények az erős napsütésből is. Szeretnék sok színes virágú növényt. Mivel érdemes kísérletezni? A fűszernövényeket megtartom, van petrezselyem, kapor, bazsalikom. sajnos a tárkony és a levendula elpusztult. Van valakinek jó ötlete?
 
Oldal tetejére