Konyv ajanlat

Melitta témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Július 3.

 1. Kiruu

  Kiruu Állandó Tag

  Aki olvasta és szerette a METRO 2033 pc játékot, és a megjelent 2 könyvet (Metro 2033 és Metro 2034)
  azoknak ajánlom a METRO univerzum keretében megjelent 3 könyvet:
  Tullio Avoledo: Az Ég gyökerei
  Andrej Gyjakov: A fény felé és
  Andrej Gyjakov: Vissza a sötétségbe

  Jó szórakozást!
   
  alexej és 55karika kedveli ezt.
 2. filmi

  filmi Állandó Tag

  Én Fábián Janka könyveit ajánlanám. Cselekményes, de egyben bemutatja a régmúlt történéseit is.
  A legjobbak:
  Emma szerelme
  Emma fiai
  Emma lánya

  Virágszál
  Az angyalos ház
   
  vinviri, Kaktuszmaci és Szalontai Anita kedveli ezt.
 3. alizee84

  alizee84 Állandó Tag

  Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak
  [​IMG]
  Egy amerikai orvosnő merész, páratlan kalandba keveredik, amikor elfogadja egy ismeretlen ausztrál bennszülött törzs, az Igazak népe hívását, és velük megy négy hónapos vándorútjukra, keresztülszelve a távoli kontinens kietlen pusztaságát. A 2200 kilométeres út során nap mint nap bizonyítja kitartását, ezért nomád társai befogadják, és készséges türelemmel beavatják évezredes kultúrájukba – ő pedig megtanulja, milyen ereje van az őszinteségnek, megismeri az életben maradás rejtélyeit, megtapasztalja a test és a lélek összhangját, a tánc és az ének gyógyító hatalmát. Majd pedig teljesíti, amire kérik, és közvetíti az Igazak üzenetét, amely minden emberhez szól: fogadjuk el, hogy minden élőlény ugyanannak az univerzumnak a része, találjunk vissza a természetbe, és vigyázzunk a Földre. Belső világunkban pedig szabaduljunk meg az értelmetlen elvárásoktól, és találjunk értelmes célt az életünknek.

  Elgondolkodtató kis könyv...
   
  medizoli és napsugár7127 kedveli ezt.
 4. sagyulus

  sagyulus Állandó Tag

  [​IMG]

  Brandon Hackett: Az időutazás napja
  Egy nagyszerű történet az időutazás veszélyeiről és hatásairól. Miként befolyásolja egyes emberek és az egész emberiség múltját-jelenét-jövőjét.
   
 5. GittaReka

  GittaReka Állandó Tag

  Lomb Kató: Így tanulok nyelveket
   
  nahy22 és Julianna56 kedveli ezt.
 6. Chibi12

  Chibi12 Állandó Tag

  Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet

  [​IMG]
  „Senki sem próbált szóba állni velem, én is elvoltam magamban. Az volt az a hely, ahol mindennek biztonságosnak és könnyűnek kellett lennie. Hogy sikerült Evan Mathewsnak egy nap alatt lebontania az én állandó világomat?”
  Weslynben, a connecticuti gazdag városban, ahol a lakosság többségének az a legfőbb gondja, hogy milyen benyomást kelt, és kivel előnyös mutatkozni, Emma Thomas a legszívesebben átváltozna levegővé, de addig is rögeszmésen ragaszkodik a tökéletesség látszatához: úgy öltözik, hogy senki se lássa rajta a zúzódásokat, nehogy kiderüljön, mennyire távol esik a tökéletességtől az élete. Egy napon váratlanul beköszönt a szerelem, amelynek hatására Emma kénytelen tudomásul venni a saját értékét, bár ez azzal fenyegeti, hogy kiderül a titok, amelyet olyan kétségbeesetten takargat…
  Egy lány története az életet megváltoztató szerelemről, a leírhatatlan kegyetlenségről és a törékeny reményről. Az Elakadó lélegzet a nagy kritikai elismerést aratott trilógia első kötete.

  Nagyon vártam ezt a könyvet, és nem is csalódtam benne. Imádtam!
   
  Utoljára módosítva: 2014 Június 14
  55karika, almatan és szélszilvia kedveli ezt.
 7. Albert67

  Albert67 Állandó Tag

  A katedrális

  Ken Follett

  A szerző egyik legnépszerűbb regénye egy 12. századi angliai városkában, Kingsbridge-ben játszódik, a történet a katedrális építése körül bonyolódik, melyért a Benedek-rendi szerzetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját, féltékeny egyházukkal is. Mindez egy polgárháború közepén, körülöttük vér, ármány és szerelem.
  A könyv oldalain középkori világ kel életre, amely színes, mint egy festmény, és mozgalmas, mint egy jó film. Olvasása közben belemerülünk a háború borzalmaiba, átélhetjük a zsarnokok önkényeskedéseit, a kínzásokat, a gyilkosságokat és a szerzetesi élet keserveit.
   
  csattila66 és linda561 kedveli ezt.
 8. urbkri

  urbkri Állandó Tag

  Konrad Lorenz - A civilizált emberiség nyolc halálos bűne

  Rövid, de annál érdekesebb írás. És ma is aktuális!
   
  t_tom kedveli ezt.
 9. xerathon

  xerathon Állandó Tag

  Mark Helprintól a Téli mese eszméletlen jó könyv. Minden van benne, ami kell és még filmet is csináltak belőle mostanában.
   
 10. Gárdonyi Géza: Ki-ki a párjával
  ez az a könyv, ami miatt megszerettem az írót
   
 11. becsu

  becsu Állandó Tag

  Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek
  Valahol azt olvastam, hogy a Biblia után a legtöbb amit az emberről írtak.
   
 12. alizee84

  alizee84 Állandó Tag

  Libba Bray: Gemma Doyle-trilógia:
  1. Rettentő gyönyörűség
  2. Lázadó angyalok
  3. Az az édes, távoli harang

  amolyan viktoriánus "rémregény", fűzős-abroncsos mágiával :)
   
  suneger kedveli ezt.
 13. Miracle26

  Miracle26 Új tag

  Gyere haza.jpg

  Gyere haza
  Jodi Picoult


  Zoe Baxter sikeres és elismert zeneterapeuta, hangszereivel és énekével számtalan beteg embernek segít a gyógyulásban. Számára mégiscsak egy dolog igazán fontos: az hogy számtalan sikertelen próbálkozás után végre anya lehessen. Amikor újra bekövetkezik a tragédia, férje helyett újonnan megismert barátnője, Vanessa lesz az, aki kiáll mellette, kapcsolatuk pedig őszinte szerelemmé alakul. Szembe kell nézniük azonban a kirekesztettséggel és azzal, hogy milyen mérhetetlen akadályokat kell leküzdeniük ahhoz, hogy a társadalom családként tekintsen rájuk. A szerző hetedik magyarul megjelenő regényében ismét szívhez szólóan ábrázolja e különös szerelem rezdüléseit és a legőrjítőbb fájdalmat, amit egy anya átélhet: ha le kell mondania gyermekéről.
   
  osztermajer jenone kedveli ezt.
 14. ubermester

  ubermester Állandó Tag

  Sokan hívják "lektűrnek" a sci-fit, de szerintem attól, hogy fikció, jó néhány könyv befér a nagybetűs Irodalom kategóriába.
  Ajánlom Wolfgang Jeschke A teremtés utolsó napja c. könyvet. Időutazás a keret, a lényeg az, ahogy megélik ezt a benne résztvevők. Gondolatkísérletnek sem utolsó :). Jó szórakozást!
   
 15. kiskoppi

  kiskoppi Állandó Tag

  Dian Fossey: Gorillák a ködben
  A munka, melyet a hegyi gorillák tanulmányozása során végzett, halhatatlanná tette Dian Fosseyt.
   
 16. sagyulus

  sagyulus Állandó Tag

  Ed McBain 87-es körzetről szóló sorozata.
   
  saniosa kedveli ezt.
 17. hera22

  hera22 Állandó Tag

  Anne és Serge Golon: Angelique sorozat. Az első négy könyv alapmű, minden könyvespolcon ott a helye. A legyőzhetetlen nő, aki mindent meg tud oldani. Sokan szeretnénk ilyenek lenni. És Angelique a negyedik könyv végén is fiatal még.
   
  attimenyfreemail.com kedveli ezt.
 18. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

 19. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Most akadtam erre az oldalra is. Tényleg mennyi olyan oldal van itt, ahol a könyvekről beszélgetni is lehet.Jó lenne, ha többen lennénk itt is.Főképp saját véleménnyel, nem csak a fülszövegekkel. Én mindenre vevő vagyok, mondjuk a vámpíros és a háborús könyvekhez némi szolid erőszak kéne, de bármi jöhet, csak olvastatja magát. Most a Somerset-et olvasom, nagyon az elején tartok, eddig olvastatja magát(7. fejezet).Tényleg lehetehetetlen?

  Nehezen álltam neki Lakatos Levente: Bomlás c.könyvének, de nagyon jó volt.

  Sok tervem van még, hosszú a várólistám. Két könyvtárnak is a tagja vagyok, rengeteg könyv van itthon is, mait még nem olvastam ki.

  Amit mindenképpen ajánlanék az Joanna Harris Csokoládé trilógiája, és Szabó Magda Abigél c. könyve. Nálam ezek a könyvek az etalon, ehhez mérem az összes többit is. Szeretem még Jodi Picoult könyveit, tervezek olvasni Vivian Fable-t, Fejős Évát, Fábián Jankát.Szeretnék még olvasni Szabó Magdától is néhányat. Meg Nora Roberts is tervben van. A többi majd jön, ahogy a kezembe akad.

  Letehetetlen könyvekre én is kíváncsi lennék.
   
  Rakó Józsefné kedveli ezt.
 20. Rinka.Smile

  Rinka.Smile Állandó Tag

  Philip K. Dick összes regényét tudom ajánlani! Aki nem szereti a tudományos fantasztikumot, az is talál a művei közt neki valót. Merle is remek szerző, ha valami igazán különlegesre vágyna valaki. :)
   
  Rakó Józsefné kedveli ezt.

Megosztás