Konyv ajanlat

Melitta témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Július 3.

 1. linda561

  linda561 Állandó Tag

  Amikor olvasásról van szó, minden alkalommal hálát adok a jó istennek vagy a sorsnak (ki-ki hite szerint), hogy imádok olvasni. Elképesztően jó érzés amikor könyvet vehetek a kezembe. Amikor 3 évvel ezelőtt a férjem meglepett egy e-book olvasóval, leírni nem tudom milyen örömet szerzett. Azután felfedeztem azokat az internetes oldalakat ahonnan jobbnál-jobb könyvekhez jutok. Minden alkalommal, kimondhatatlan hálát érzek azon könyvszerető emberek iránt akik, sem pénzt, sem időd, sem fáradságot nem kímélve lehetővé teszik olvasni szerető emberek számára, azt a lehetőséget hogy letölthessünk könyveket. Nagy-nagy köszönet érte. Az én nagy kedvenceim Agatha Christie minden könyve, többször is elolvasom és nem tudom megunni. A fiam "megtanított" a fantazi könyvek szeretetére is. Most a nagy kedvencem a Félix és Gotrek sorozat, amit mindenkinek ajánlok, akik szeretik a fantazi könyveket.
   
  zafír09 és zarabaro kedveli ezt.
 2. Boog90

  Boog90 Állandó Tag

  Én Ralph Helfer-Modoc c. könyvét ajánlom, szerintem egy csodás story ember és állat küzdelméről :)
   
 3. Gina90

  Gina90 Állandó Tag

  Szilvási Lajos - Egymás Szemében
  Kamaszoknak és idősebbeknek egyaránt ajánlom, nagyszerű könyv ;)
   
  nanan és Takacse kedveli ezt.
 4. Seeaussicht

  Seeaussicht Állandó Tag

  Schäffer Erzsébet - ha megnyugtatásra vársz, hogy még van valami jó a világban -nagyon "nyugtató" olvasni a novelláit - ráadásul sok idő sem kell hozzá
   
  faraway kedveli ezt.
 5. Seeaussicht

  Seeaussicht Állandó Tag

  de külföldiek közül nagyon jók Jorge Bucay írásai - elgondolkodtató történeteket ír, nagyon jókat!
   
 6. Ferko48

  Ferko48 Állandó Tag

  Frank Schätzing: Raj
  Egyfurcsa, de lenyűgöző sci-fi.
   
  linda561 kedveli ezt.
 7. birodalom

  birodalom Állandó Tag

  Csíkszentmihályi Mihály: Flow című könyvét ajánlom mindenkinek! Sok fontos dologra rámutat!;)
   
 8. kletnerniki

  kletnerniki Állandó Tag

  Lora Leight: Buja fiúk

  Rowdy Mackay nyolc éve hagyta el az otthonát, mert túlságosan gyenge volt ahhoz, hogy ellenálljon a fiatal Kelly Benton csábításának. Tengerészgyalogosként biztonságos távolba került a kísértéstől és a nővé érett, kentucky kis boszorkától. Most azonban hazatért, és készen áll rá, hogy belekezdjen azokba az erotikus játékokba, amelyek híre miatt ő, és a két unokatestvére három megyés körzetben kiérdemelte a Buja Fiúk nevet. Noha ugyanez volt Kelly álma is - érezni annak a fiúnak forró vágyát, akit úgy kíván, de rátámadt valaki, aki még mindig vadászik rá. Kelly immár retteg a férfiak érintésétől. Most, hogy a félelem és a vágy hadakozik a lányban Rowdy minden erejével azon van, hogy megóvja őt egy idegen halálos fenyegetésétől, megszabadítsa a démonjaitól, és hogy érzéki vágyait olyan elemi erővel elégítse ki, amilyet egyikük sem tudott elképzelni.
   
  monge kedveli ezt.
 9. Magyartudat

  Magyartudat Állandó Tag

  Bunyevácz Zsuzsa - A szent Grál keresése
  Bunyevácz Zsuzsa - Az Új Világrend tízparancsolata, avagy a Szent Grál elrablása?
   
  Hugobejudy kedveli ezt.
 10. rejtőjé

  rejtőjé Állandó Tag

  A valaha írt legjobb könyv: Ottlik Géza Iskola a határon
  A legjobban olvasható írók: Asimov, Steven Saylor, Zsoldos Péter.
   
 11. nechrac

  nechrac Állandó Tag

  Helena Silence: Enigma
  Andrew Laurence: Jóslat
   
 12. edzsi bk

  edzsi bk Állandó Tag

  Jodi Picoult-Házirend[​IMG][​IMG]   
  nanan kedveli ezt.
 13. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Jeffery Deaver: Hideg hold
  Krimi, nagyon profin felépített, egyik ámulatból estem a másikba.
   
  j.bibe kedveli ezt.
 14. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Jókai Anna: A feladat
  Nem az a könnyed, szórakoztató olvasmány. A korai 70-es évek új típusú, a szocialista eszméknek, elvárásoknak megfelelni próbáló emberek vergődéséről szól. Anyáik még nem dolgoztak, vezették a háztartát és gyereket neveltek, nekik egycsapásra helyt kell állniuk a munka frontján is, érvényesülni próbálnak, miközben az otthon és család terhe ugyanúgy ott van a vállukon. A férfiaknak sem könnyebb, apáik családfenntartók, családfők voltak, nekik viszont meg kel bírkózniuk az egyenragú, emancipált nőtársakkal, alkalmazkodniuk kell, a háztartásban besegíteni. Önmagukat keresik, helyüket az életben, a rendszerben - pont úgy, mint mi. A könyv után kicsit jobban megértem a szüleimet. :)


  Gail Carriger: Soulless-Lélektelen
  Nem igazán tudtam, mire számítsak, mikor nekikezdtem az olvasásnak. Tudtam, hogy a szereplők paranormálisak, a cselekmény pedig Viktória királynő idején játszódik, de többet nem. Nos, kaptam egy végtelenül szórakoztató, humoros, csipet erotikával fűszerezett viktoriánus lányregényt, ami letehetetlennek bizonyult. A hangos röhögéstől az sem tartott vissza időnként, hogy a családom többi része már mélyen aludt.
   
 15. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Chloe Neill: Chicagoland vámpírjai 1-4.
  Vámpíros történet (sok ilyet fogok ajánlani, imádom őket). Ami a többitől véééégre megkülönbözteti: nem a szex és a romantika uralja, sokkal inkább az akció. Nagyon humoros is, a szereplői pedig nem feketék vagy fehérek, a személyiségek árnyaltak, ettől olyan valószerű az egész. Pár éjszaka nem aludtam a könyvek miatt, de megérte. :)
   
  Exom és aladzsics kedveli ezt.
 16. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Chloe Neill: Chicagoland vámpírjai 5.
  Újabb átvirrasztott éjszaka, de muszáj volt megtudnom, hogyan tovább. Nagy szemétség egy írótól, hogy a 4. könyv végén sitty-sutty meghalasztja az egyik főszereplőt, tök váratlanul, az ember meg csak néz. Persze jó marketing fogás is, mert a nyughatatlan, kíváncsiságával nem bíró olvasó igyekszik beszerezni a következő kötetet.
  Ami tetszett: nagy meglepetések értek egyes főszereplőkkel kapcsolatban (Mallory); a természetfeletti lények világában is jobban elmélyedtünk; a történet forulatos és krimiszerűen rejtélyes volt; a szex totál kimaradt, csók is csak kettő volt talán.
  Ami nem jött be: hát miért kellett már így kitolni szegény Jonah-val? Tök szimpatikus volt, C.N hagyta, hogy megkedveljem és reményeim ébredjenek vele és Merittel kapcsolatban, aztán jött a a nagy pofára ejtés. Ejnye.


  Richelle Mead: A szukkubusz dala
  Ebben is vannak vámpírok, de csak a divat miatt szerintem, egyéb paranormális lények (angyalok, démonok, szukubusz és kisördög, nephilim és miegymás) a szereplők. Ahhoz képest, hogy a főszereplő egy szukkubusz (női démon, a férfiak életerejéből táplálkozik, szex közben szívja el tőlük), meglepően kevés szexjelenet volt a könyvben, halleluja. És igen, Georgina kedvelhető szereplő volt, annak ellenére, hogy gyönyörű (hja kérem, ez a melója) és minden pasi döglik érte, egyesek szó szerint is.
   
  Exom kedveli ezt.
 17. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Pai Kit Fai: Gyömbérmező
  Három generációnyi kínai nő életébe kapunk betekintést egy rendkívül mozgalmas időszakból, az 1800-as évek végétől a második világháború kitöréséig kb. Kína mindennapjai, történelme, a nők helyzete, a társadalom tagozódása, a vidék és a város élete, gasztonómia, öltözködés - mindenből kapunk ízelítőt. Mindezt egy izgalmas regény keretin belül, ami jó szórakozást is nyújt.
   
  Merwoman és Ekilit kedveli ezt.
 18. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Jókai Anna: 4447
  Ez volt az első könyvem az írónőtől. Volt már veletek olyan, hogy olvastatok egy történetet, ami tökre borzasztó volt, értem úgy, hogy minden sorától ráz a hideg, a szereplőket legszívesebben felpofoznád, senkivel nem tudsz szikrányit sem azonosulni vagy együttérezni, legtöbbször egyáltalán nem érted őket, és mégis falod az oldalakat, nem bírod a könyvet félretenni? Na ezzel én pont így jártam. Jó szívvel ajánlom.
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 19. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Harry Kemelman: A rabbi pénteken sokáig aludt
  Krimi. Nagyon tetszett a zsidó közösség belügyeinek, viszonyainak leírása, és a könyv végén a meglepő fordulat az ügyben, hogy ki a gyilkos. Volt viszont hiányérzetem, nem volt elég pörgős a könyv, nem mindenki jelleme volt kellően kidolgozva, szóval nem vagyok 100% elégedett.
   
  hosszuzoltan kedveli ezt.
 20. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Lissa Price: Testbérlők
  Disztópia, ami mutat rokon vonásokat az Éhezők viadala sorozattal és A burokkal is, mégis újszerű. Na szóval: kitört a világháború, az ellenség olyan vegyi fegyverrel támadott, melynek spórái megbetegítették és elpusztították a felnőttkorú lakosságot. Csak a gyerekek és öregek maradtak életben. Az új technológiáknak hála az öregek élettartamát bő 200 évre tudták emelni, akik így egy idő után unatkoztak és fiatalok szerettek volna újra lenni. Azokat a gyerekeket, akik felnőtt rokonok nélkül maradtak, intézetekbe zárták és rabszolgaként dolgoztatták. Vagy ha sikerült elszökniük, az utcán éltek, ahol farkastörvények uralkodnak. Callie kamasz lány, beteges 7 évés öccséről nehezen tud az utcán gondoskodni, így vállalkozik rá, hogy bérbe adja a testét, ami a busás díjazással megoldaná a gondjaikat. Egy öreggel összekötik az agyát, így míg az ő agya kikapcsol, addig teste kvázi az öreg avatárjaként funkciónál. Csakhogy Callie agya nem kapcsol ki, a saját testén osztozik a bérlőjével, aki egy rettenetes összeesküvést fed fel előtte és a segítségét kéri. Pörgős kalandok egy kegyetlen világban, ahol senki nem az, akinek látszik, és a gyerekekre iszonyú veszély leselkedik.
   
  Szamoca8585 kedveli ezt.

Megosztás