kreativ dolgok készitése,varrás, zsugorka,üvegfestés diszek, stb

tildi

Állandó Tag
Állandó Tag
a gipsz és a víz keverési aránya: 2 egység vízhez egy egység gipsz, a gipszet adjuk a vízhez, összekeverjük egy-két percet kel, várni, hogy légbuborékok eltűnjenek a keverékből :)... én nem szeretem a gipszet alapnak, mert törik, porlódik :) ha már csinálom, akkor inkább fa, vagy feszített vászon alap..véleményem szerint igényesebb :)
 

Piri58

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha még mindig érdekel :) Venni kell textil decoupage ragacsot. Fogsz kutya köszönséges anyagot, minél kevésbé nyulik, annál tartósabb, ergo legjobb a vászon, de mehet bármi másra.
Mondjuk vegyünk egy vászon hátizsákot. Keresel a mintának szalvit, zsepit, vagy akár dekupapirt. A vászon tulfelére raksz keménypapirt vagy fát, hgoy ne üssön át. Odarakod, jól megáztatod felülről, vársz. Ismételni is lehet, csak akkor elég kemény lesz a végeredmény, inkább csak vékonyan.
Mikor megszárad, kiforditod, visszájáról levasalod, kész.
Ha van kedved, pufitollal kiemeled a mintát (pl. a sárga tulipán szárát zölddel, szirmait arannyal végigviszed, vagy a nonfigurativ keretet körbekerited, ilyesmi), száradás közben fujod hajszáritóval, és felemelkedik.
Kiforditva mosd, én max 30 fokon szoktam, a táskák és hátizsákok már több mosást kibirtak. Raknék fel példát is, de ezt a gépet nemrég tisztitottam meg egy halom képtől :(
Megpróbálom én is.
 

Piri58

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Azért nyitottam ennek új témát, mert megérdemli! Magyar találmány, a lényege gyorsan levázolva, a zsugi lapra rajzolt mintát berakva a sütőbe negyedére kicsinyítjük :)

Én nem rég kezdtem el ezzel foglalkozni
Már készítettem egy karkötőt, megpróbálom berakni a képet :)
34j9nh3.jpg
Kerestem a technika leírását neten ,de nem találtam.
 

Piri58

Állandó Tag
Állandó Tag
Még csak kezdő vagyok az üvegfestésben, áruld el nekem lécci:
- egy női arcképet festek, de elakadtam a bőr színével.

Tudnál nekem segíteni, hogy milyen színekből keverjem ki. A válaszra várva: addig is probálkozom!

előre is köszönöm!
A tanácsodat én is olvastam. nekem is kedvencem az üvegfestés.Legutóbb flakonvirágokat készítettem zsugorítással, majd befestettem üvegfestékkel.Fel lehet fűzni apró karácsonyfa égőkre,és teljes világító virágfűzér lesz.
 

RTandi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kerestem a technika leírását neten ,de nem találtam.

Kedves Piri!
A zsugorka úgy néz ki, mint egy kicsit keményebb fólia, hobbiboltokban tudod megvenni. Először meg kell csiszolni (smirglivel), hogy érdes legyen a felülete, aztán rajzolhatsz rá akármit (de láttam már olyat is, ami előcsiszolt volt)
Ha megrajzoltad, utána kivágod ollóval és a sütőbe rakod 150 fokon.
Amikor megsül, akkor kb az eredeti méret negyede lesz

Majd' elfelejtettem: lehet azt is tenni, hogy 2 réteget 200 fokon egybeolvasztasz.
Nagyon klassz dolgok sülnek ki. (Szó szerint)

Ha a neten keresed, próbálhatod úgy, hogy zsugorka és úgy is hogy polyshrink.
 

tildi

Állandó Tag
Állandó Tag
Mostanában én is előszedtem megint a zsugorkát :) ilyenek lettek :)
találtam egy egész jó leírást:
HASZNÁLATA ÖSSZEFOGLALVA:
1. Vágjuk ki a lapot
2.Csiszoljuk meg a felületét!
3.Rajzoljunk rá,majd színezzük ki
4.Ha szükséges,tegyünk rá lyukat!
5.Süssük meg!
6.A kétrétegű esetben az első réteg megsütése után süssük rá az átlátszó másodikat!


CSISZOLÁS:
Csak akkor nem szükséges, ha alkoholos filccel írunk vagy rajzolunk rá. Ceruzarajz: Ékszer készítésére nem túl szerencsés, mert zsugorítás után vízoldható marad, elmosódik. Lakkréteggel védhetjük.
SÜTÉS:
A sütőben 110-150°-on.Crafter's bélyegzőpárna:ezt a bélyegzőpárna tintát a Polyshrink-hez kísérletezték ki. A megcsiszolt fólián finom, határozott rajzú bélyegzőlenyomatot ad. Melegítéskor a festék rögzül a fólia felületére, kb. 200°C fokos sütőben 20 percig sütve pedig felülete fényes lesz, mintha lakkozva lenne és a festék beleég a felületbe. Ékszerkészítéshez használjuk ezt a bélyegzőpárnát és bélyegzőtintát.

FLUID CHALK (FOLYÉKONY KRÉTA) BÉLYEGZŐPÁRNA:
Száradás után matt krétahatást adó, lassan száradó tintát tartalmazó bélyegzőpárna. Ezt kihasználva árnyékos, maszatos hátteret készíthetünk vele. Azonban a megcsiszolt zsugorfólián a bélyegzés kontúrvonala "szálkás" lesz a hajszálrepedésekben szétfutó tintától. Finom rajzú bélyegzéshez tehát a Crafter's bélyegzőpárnát használjuk. A szirom alakú párna nem csak látványos, praktikus is. A kiemelt szirmok hegyes végével festeni is tudunk.
Domborító por (angolul "embossing powder". Zsugorkáéknál "dombormű por"-nak nevezték el, de ha a dombormű jelentésére gondolunk, akkor ez az elnevezés igen félrevezető! Ha megmaradunk a "zsugorkás" stílusban, akkor nevezhetnénk inkább "dudorka por"-nak.)egy finom vagy aprószemcsés műgyanta por, mely hő hatására a felületre olvadva rögzül. A megtapadásához szintelen, enyhén színezett vagy színes bélyegzőpárna festéket használunk. Leggyakrabban bélyegző lenyomatba szórjuk. A színtelen domborítópor felerősíti a bélyegzőpárna színét.
DOMBORÍTÓPOR FELVITELÉNEK VÁLTOZATAI:
A megcsiszolt, zsugorított fóliát megszórhatjuk kihülése előtt átlátszó domborítóporral, hogy fényes legyen. Szórhatunk ezután még metálszínű domborító port is bele, vagy szórógyöngyöt.
Más lehetőség: zsugorított fóliára tehetünk egy réteg Chalk színt, melybe átlátszó domborítóport szórunk és rámelegítjük. Következik egy sötétebb szín, majd domborítópor, melegítés és egy harmadik szín ugyan így. A három réteg ekkor már keveredik egymással, érdekes tűzzománc szerű mintát adva.
INTAGIO TECHNIKA:
A zsugorfólia zsugorítás után, hő hatására újra és újra meglágyul. Ezt használja ki az ún. Intaglio technika, melynek lényege, hogy egy struktúrált tárgyat nyomunk a hő hatására meglágyult fóliába. Kicsit várunk míg meghűl és a tárgy nyomata ott marad a fóliánkban. A tárgy általában gumibélyegző. Az amerikai típusú gumibélyegzők jól bírják a hőt. Mivel az újramelegítés ismét kisimítja, a háttérszínezést vagy zsugorítás előtt végezzük. Ha utánna tennénk, akkor ne használjunk hővel fixálható festéket.
AMIKOR A FÓLIA ÖSSZETAPAD:
A zsugorodó fólia tekeredik, csavarodik és végül kisimul. A fekete és az átlátszó azonban a széleinél hajlamos összetapadni is. ilyenkor álljunk meg és várjuk meg míg kihűl. Ekkor pattintsuk szét az összeolvadt részt anélkül, hogy eltörnénk a fóliát. Kis saslikpálcás segítséggel ekkor már kisimul. Az összetapadás másik oka lehet a sok bélyegzőfesték. Zsugorodáskor az alig látható bélyegzőnyomat vagy háttér színe is felerősödik, mivel a festékrészecskék közelebb kerülnek egymáshoz. A tervezéskor vegyük ezt figyelembe és kevesebb festéket használjunk.
FÉNYESÍTÉS, SZÉLEK LEKEREKÍTÉSE, ÖSSZESÜTÉS:
Csiszolás hatására a fólia zsugorítás után matt lesz. A kreatív piacra készült hőlégfúvó nem ad akkora hőt, amivel ez a mattság megszünne. Sütőben, 200 C°C-on kb. 10 percig sütve a felülete csillogóan fényes lesz, kb. 20 perc után pedig a szélei lekerekednek. (Ennyi idő kell, hogy az anyag megadja magát a gravitációnak.) Ez az idő elegendő az összesütéshez is ("fúzió"). A sütőlapra kisimított fóliát tegyünk, mert az alatta maradó légbuborékok hő hatására megnőnek és kidudorodnak.
HAJLÍTÁS, FORMÁZÁS:
A zsugorfólia tehát csupán visszanyeri eredeti alakját hő hatására. Mivel hőre lágyuló műanyaggal van dolgunk, ezért akár sütőben való sütés után is formázhatjuk pl. domborúra. Ehhez egy fagömbre fektetjük a mintadarabunkat és addig melengetjük a hőlégfúvónkkal, ameddig rá nem simul a gömbre. Várjuk meg, hogy kihűljön, mielőtt leszednénk róla.

Köszönet az írónak : Juju oldalán találtam(sajna a weblapot nem szabad belinkelni )
 

Csatolások

  • P9020138.JPG
    P9020138.JPG
    60.6 KB · Olvasás: 138
  • P9020141.JPG
    P9020141.JPG
    60 KB · Olvasás: 121
  • P8260117.JPG
    P8260117.JPG
    31.2 KB · Olvasás: 192

h.eva

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia, Renta!
koszontelek, uj vagyok, de imadok kreativkodni, most eppen a sutheto gyurmabol keszult ekszerek keszitesevel probalkozom.
Szep napot kivanok!
 

b.gabcsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Várok ide mindenkit aki szereti a kreativ dolgokat vagy segitségre ,ötletre van szüksége :0:
szia raygabi vagyok.
szeretem a kreatív dolgokat, sokat készítek szívesen megosztom veletek az elkészült munkákat, de nem látom még, hogy hogyan lehetne őket feltölteni.
Per pill öszi csoportszobai díszeket keresek, ablakra, belógatva a szobába, ugyanis óvó néni vagyok.
Előre is köszönöm az ötleteket!!!
 

novakidna

Állandó Tag
Állandó Tag
Hímezzünk monogrammot!

A mellékletben bemutatják, hogy hogyan lehet monogramokat hímezni laposöltéssel párnára, de szerintem ezek bármi más textilen megállják a helyüket! :D

Tartalom:
Készítsünk monogramos párnát!
Készítsünk másolatot régi monogramokról!
Sablonok
 

Csatolások

  • Sablon.pdf
    1.1 MB · Olvasás: 79
  • monogramos párna.jpg
    monogramos párna.jpg
    402.1 KB · Olvasás: 43

Héberke

Új tag
Sziasztok!
Volna ötletetek esküvői ajándék csomagolására?
Előre is köszi!

Üdv:Reychan

Én nem rég kaptam ajándékot és nagyon ötletesen tüllbe volt csomagolva.
Igaz nem tudom mekkora lesz az ajándékod, de nagyon szépen be lehet csomagolni bármekkora dobozt.
Nagyon szép kék színű tüll volt a csomagoló anyag. Kétszer akkora anyagba volt becsomagolva a dobozom mint maga a doboz és középen összefogva fehér selyemszalaggal kötötték össze, majd még egyszer összekötötték vastagabb fehér selyemszalaggal úgy, hogy eltűntek a sarkok.
Remélem érthető ahogy leírtam, és tudtam segíteni.
 
Oldal tetejére