kreativ dolgok készitése,varrás, zsugorka,üvegfestés diszek, stb

lepankbe

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Kismama vagyok. Ötleteket várnék, hogy a sok felhalmozódott babakajás üvegekből milyen kreatív dolgokat, ajándékokat lehetne csinálni.
Kidobni sajnálom, de már nem fér el a spejzban. :)

Szia!

Én tavaly üvegmatrica festékkel festettem ilyen üvegekre házakat, fákat, hópelyheket, csillagokat, holdat... Bele teamécses - meggyújtva nagyon hangulatos. Nem utolsó sorban kedves kis ajándék ;)
 

fejesand

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, Új tag vagyok. Nagyon tetszika fórum témája és a hozzászólások. THobbi szinten varrok, szabok , jelenleg oldaltáska, tarisznya szabásmintákat keresek ( quilt is érdekel)
 

eveart86

Állandó Tag
Állandó Tag
fuf,most,hogy vége a karácsonynak,lassan elkezdhetem készíteni a jelmezeket:
-nagyfiamnak rojtos nadrágot,mert "vadnyugatos" akar lenni,
-unokahúgomnak még nem tudom,mit kéne.Tavaly hótündér volt,majd dobok fel képet
szerintetek?
gondoltam arra,hogy picur legyen pompommal a fején.
 

zsizsika

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Békés Boldog Böködős Új esztendőt Mindenkinek!

Megjött a kisebbik nővérem :D Igazából a nagyobbik nővérem is tag, de ő nem böködik, hanem ő varrogat
Ilyeneket:
 

Csatolások

  • P1010099.JPG
    P1010099.JPG
    890.8 KB · Olvasás: 22
  • P1010082.JPG
    P1010082.JPG
    850.4 KB · Olvasás: 29
  • P1010011.JPG
    P1010011.JPG
    853.8 KB · Olvasás: 51
  • P1010045.JPG
    P1010045.JPG
    861.8 KB · Olvasás: 27
  • P1010009.JPG
    P1010009.JPG
    874.8 KB · Olvasás: 24
Bambuszból készült, festett füstölőtartó, amelyet néhány festett kővel díszítettünk. Remek ajándékötlet minden füstölő kedvelőnek.

Kellékek: kb. 8-9 cm átmérőjű bambuszszár, festékek, néhány különböző méretű megmosott kövek, füstölő

A bambuszszárra, a két bütyök közötti részre, ceruzával jelöljünk be egy 20 cm hosszú részt. A két jelölésnél egyenesen fűrészeljük el a bambusz szárát, majd a bambuszt állítsuk az egyik vágott oldalára. Felülről osszuk három egyenlő részre a bambuszt, amit ceruzával is jelöljünk rá. A jelölésekre helyezzük rá a vésőt, és egy kalapáccsal ráütve, hasítsuk három részre a bambuszt. Így egyszerre akár három füstölőtartót is készíthetünk. A széleket és a bambusz belső oldalát csiszolópapírral csiszoljuk át.

A hasított bambusz egyik végétől 1. 5 cm távolságra, középre, ferdén üssünk be egy szeget. A szeget óvatosan, a bambusz feléig üssük, majd fogóval húzzuk ki belőle. Ebbe a lukba helyezzük majd el a füstölőt. A szeg vastagsága a füstölő száránál egy picivel vastagabb legyen. A lukat egészen vékony fúrószárral is kifúrhatjuk,
A füstölőt helyezzük magunk elé úgy, hogy a luk felül legyen, majd a belsejét osszuk el három különböző méretű részre, amit ceruzával rajzoljunk fel rá. A bal oldali rész kb. 4 cm széles, a jobb oldali rész kb. 2 cm széles legyen. A középső rész adja magát, ami kb. 1 cm széles lesz. A bambusz hátoldalára is folyamatosan rajzoljuk fel a három részt, majd az egészet jól fedő festékkel fessük be. A 2 cm széles részt fessük pirosra, az 1 cm széleset aranyszínűre, a 4 cm széles részt pedig feketére. A füstölőtartó oldalait és a hátulját is fessük be.Nyomtassuk ki az írásjeleket tartalmazó sablont, és a füstölőhöz tartozót vágjuk körbe. A hátoldalán az írásjelet egy puha ceruzával rajzoljuk át. A kivágott kört helyezzük a feketére festett rész aljához, és ceruzával rajzoljuk körbe. A papírt vegyük le, a kört piros festékkel fessük be, és hagyjuk megszáradni. A kör szélét kb. 2 mm szélesen aranyszínű festékkel is fessük körbe, majd ha megszáradt, helyezzük ismét rá a sablont. Az írásjelet felülről rajzoljuk át, így a minta alulról rányomódik a füstölőtartóra, amit ezután fekete festékkel fessünk ki.A füstölőtartóhoz dekorációként készítsünk néhány, különböző méretű festett köveket. A köveket fessük be fekete és piros színű festékekkel. A kinyomtatott sablonon az írásjeleket (különböző méretekre nagyíthatjuk, ill. kicsinyíthetjük is) a hátoldalon puha ceruzával rajzoljuk át, némi ráhagyással vágjuk körbe, és helyezzük a kövekre. Felülről rajzoljuk át az írásjeleket, majd a kövekre nyomódott mintákat festékkel vagy festékfilccel rajzoljuk át. A fekete köveken fehérrel, míg a piros köveken fekete festékkel rajzoljuk át. A füstölőtartóba helyezzünk el egy füstölőt, és néhány követ helyezzünk elé.Ötlet:
A füstölőtartót natúran is hagyhatjuk, de akár különböző színű pácokkal be is pácolhatjuk. Csak ajánlani tudom ,nekem sikerült :)
fustolo_nagylead.jpg
 

roni8308

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.Keresek 2 könyvet.Nem tudna nekem vki segíteni?Az egyik BASTELHITS FÜR JEDE JAHRESZEIT,a másik DIE 101 SCHÖNSTEN DEKOIDEEN FÜR DRAUSEN.Köszi
 

Kisbogar79

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Szupi ez a fórum!:) Az egyik kedvenc hobbim a virágkötészet (főleg adventi koszorú készítésében merül ki:)), de az üvegfestéssel is szívesen bíbelődök szabadidőmben, sajnos mostanában nem volt sok! Azért nézek egy-két üvegfestés mintát, amiket én nagyon szeretek!:)

Ezek a kedvenc mintáim;) Na jó, van még egy csomó virágos is, de nagyon szeretem a micimackósakat:p
 

mayeragota

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem nagyon megtetszett a quilling technika, papírcsíkok feltekerésével gyönyörű alkotásokat lehet létrehozni. A neten sok jó ötlet található.
 

PrinciWorld

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok :D nem tudom, hogy ide illlik e vagy sem...én szalvétahajtogatási tipeket keresnék, pappirszalvétából..valami szépet :D ha van valakinek ötlete, megköszönném :)
 

2hounds

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Mozaikos kerdesem lenne, foglalkozik valaki ilyesmivel?
Vettem egy kezdo szettet, amiben negyzet alaku mozaiklapocskak vannak csak. Sajnos se csempe- se uvegvagom nincs. Mivel lehet meg elvagni a negyzeteket?
Koszi!
 

nojcsykaaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Varrással kapcsolatos könyveket, ötlettárat keresek. Konkrétan ruhatáramat szeretném felújítani átvarrással, motívumok, díszek felvarrásával, ehhez keresek ötleteket.
 

Szkénija

Új tag
Üvegfestés

Egy tipp a kezdő üvegfestőknek: ideális ájándékot vagy otthoni dekorációt lehet készíteni egy két óra türelemmel, ha egy szép formájú italos üvegről letisztítjuk a címkét és vázát varázsolunk belőle úgy, hogy egy pár különböző színű üvegfestékkel szabadon, vagy minta alapján ráfestünk a tiszta üvegfelületre.
 
Oldal tetejére