Megválaszolatlan kérdések - félremagyarázott tények...

zsuzsanna03 témája a 'Tudomány,Technika' fórumban , 2010 Március 10.

 1. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Ha nem igazak, akkor hála Istennek! ;)

  De honnan tudod, hogy nem igazak? Én utána néztem angol nyelvű oldalakon is, de nem találtam a sztorik cáfolatát. Nincsenek az urbanlegend-ek közé sorolva, talán csak az eszkimós sztori bizonytalan, de az első kettőről nem írják, hogy kitalált lenne. A Flannan-szigeti világító torony őrei állítólag tényleg eltűntek, és a Bathurst pasas is eltűnt. Nem írják sehol, hogy "fake" lenne.
  Idelinkelnéd, hol cáfolják? Nem mintha lenne jelentősége, csak kíváncsi vagyok.
   
  1958 kedveli ezt.
 2. Kyra2

  Kyra2 Kitiltott (BANned)

  Huhh, mennyi mindent érintettél ebben a pár mondatban... Már csak azt volna jó tudni, hogy miféle mágiával lehet szert tenni az idő múlásának lelassítására, hogy az ember az élet minden területén szakértelemre tegyen szert és elolvashasson minden könyvet? :eek:
   
  1958 kedveli ezt.
 3. Kyra2

  Kyra2 Kitiltott (BANned)

  Okulva a hibáimból, melyekre lépten nyomon figyelmeztetnek rákerestem az Agikuni tó partján levő falu lakosságának eltűnésére. A Wikipédia angol nyelvű oldalán találtam cáfolatot ami szerint a hír igaz, de nem 2000 ember tűnt el egy pillanat alatt, hanem 30 és nem egy pillanat alatt, hanem 20 év alatt és nem tűnt el, hanem elköltözött...:mrgreen:

  Persze felőlem ez utóbbi is lehet hazugság, mert ugyanúgy nem tudom ellenőrizni, mint az első sztorit.

  Nekem csak az a bajom azzal, amikor írják a cáfolatokat a hozzászólásokhoz, hogy legtöbb esetben a cáfoló is csak olvasta a cáfolatot valahol másutt, talán egy másik weblapon, talán egy másik könyvben. A különbség "csupán" annyi, hogy okkal vagy néha ok nélkül nagyobb a tekintélye a másik forrásnak. Nem mindent ellenőrizhetünk saját magunk, tehát senki nem lehet biztos abban, hogy az ő igazsága örök érvényű és cáfolhatatlan.
   
  1958 és Jaszladany kedveli ezt.
 4. prominor

  prominor Állandó Tag

  Miért is kellett volna cáfolni....


  Kedves Jászladány!

  Kurt Vonnegut Macskabölcső c. könyvében írja: a védműrendszer építése 15 ezer ember életét követelte, de soha senkinek nem jutott eszébe semmilyen ok arra, miért is kellene megtámadnia, így nyomait a természetes enyészet és a feledés tüntette el..
  Azt gondolom így van ez a hasonló történetek többségével is, mint amit fentebb leírtál...Ahogy a Bermuda háromszög esetében is , az nem érdekes, az nem hír, ha egy hajó szimpla navigációs hiba miatt eltűnik, vagy egy repülő hibás manőver miatt a tengerbe zuhan, pláne ha semmilyen adat nincs arról mi is történt valójában...
  Ez olyan, mint a magyar őstörténet, a magyarok eredete... Ha valakinek nem elég jó a tények alapján levont következtetés, nosza írjunk egy színesebb storyt, hisz ez jár egy ilyen ősi népnek, saját Jézussal, óhazával, "rangos" rokonokkal....
  Szerinted miért is kellene cáfolni nem megtörtént dolgokat (melyek többségéről az írón kívül csupán páran halottak, vagy senki sem)?
   
  1958 és Jaszladany kedveli ezt.
 5. prominor

  prominor Állandó Tag

  Nem a tudás, a gondolkodás módja szabja meg a látszatot....

  Kedves Kyra!

  A középkori egyetemeken a "hallgatók" a "jegyzeteiket" úgy készítették, hogy a bal oldalon leírták az előadó által elmondottakat, a jobb oldalon szélre, az adott részeknél leírták, kiknek ,mely művére hivatkozik adott mondataival az előadó, középre pedig be kellett írniuk(házi feladatként) ki mindenki vélekedik másként az írásban hozzáférhető elődök közül...Az ókortól kezdve számosan próbáltak "világkönyvtárat" létrehozni, ez mára az internetnek köszönhetően tkp. létre jött. Ezzel csak azt szeretném mondani, a tudás nagy része mindenki számára hozzáférhető, s csak az oktatás bűne. hogy ezzel számosan nem képesek élni... Pedig ugye már a "sötét" középkorban is nem a lexikális ismereteket, hanem a gondolkodás "módszertanát" igyekeztek elsajátíttatni a leendő tudorokal, a későbbi tanítókkal.. Hisz az ismeret ott van a könyvtárban, az a fontosabb miként hasznosítjuk...
  Akikről az a csalóka látszat, hogy mindenről tudnak mindent, azok csupán tudják hol, milyen szempontok alapján ellenőrizhetik le, egészíthetik ki az alapokat, néhány kattintással...S a józan ész alapján egy picit rostálgatnak mielőtt elkötelezik magukat kijelentések mellett, vagy ellen....
  S ez bizony nem vesz túl sok időt igénybe, pláne nem igényel semmiféle "mágiát".....

  De persze van a tudomány, az áltudomány, meg a tudomány ahogy szeretnénk(hinni)...
  ....
   
  Kyra2 kedveli ezt.
 6. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Igen, ezt én is olvastam, ezért mondtam, hogy az eszkimós hitele bizonytalan, de én is úgy olvastam, hogy ez utóbbi verzió sem 100%-os. Csak olyan határozottan írtad, hogy nem igazak, hogy azt hittem, van valami oldal, ami elkerülte a figyelmemet, ahol egyértelműen bizonyítják, hogy ezek csak urbanlegends. Általában utána szoktam nézni az ilyen sztoriknak, de most valóban nem néztem utána. A Life.hu nagyon hamis dolgokat nem szokott lehozni. Legalábbis én még nem olvastam náluk.

  Nekem különösen a világítótornyos tetszett. Elég kísérteties. Ez szerintem tényleg igaz, és tényleg furi, hogy hova tűnhetett onnan az a három ember. Persze nem valami természetfelettire vagy ufókra gyanakszom, biztos van rá természetes magyarázat, de mégis talányos.
   
  1958 és Kyra2 kedveli ezt.
 7. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Szerintem nem kell cáfolni, kedves Prominor, nem is azért hoztam ide a cikket, hogy cáfoljuk, hanem mert érdekes. Ilyen sztorikról szól ez a topic, nem?
  A cáfolatot csak azért kérdeztem Kyrától, mert azt hittem, neki van forrása arra, hogy ezek a sztorik hamisak. Azokra is kíváncsi voltam. Amúgy nekem tökmindegy, igazak-e ezek a sztorik vagy sem. De úgy tűnik a Bathurst sztori és a Flannan szigeti világítótornyos igaz. Inkább azon mélázzunk hova lettek ezek a szerencsétlenek a világítótoronyból. Azt hittem, van ötletetek.;)
   
  1958 kedveli ezt.
 8. zsuzsanna03

  zsuzsanna03 Állandó Tag

  ******

  Minden megfejtetlen, elhallgatott, félremagyarázott "ügynek" itt helye van.;)

  Emberek nap mint nap tünnek el nyomtalanul, vagy csak annak nyílvánítva.
  Hogy melyik a valódi rejtélyes és melyik a megrendezett, azt nehéz lenne eldönteni.
  (Erre talán csak a titkos ügynökök válaszolhatnának, vagy még azok sem.)

  Sajnos cáfolatokkal nem szolgálhatok, de van egy angol nyelvű gyűjtemény, bár gondolom korántsem
  tökéletes és teljes a lista:

  List of people who disappeared mysteriously
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_who_have_mysteriously_disappeared


  Bónuszként egy sztori, hogy igaz vagy sem, nem tudni.
  (Az elmúlt közel 90 évben se változott sok minden a ködösítések terén, sőt...)

  AZ USA HADITENGERÉSZETÉNEK HÉLIUMMAL TÖLTÖTT LÉGHAJÓJA


  [​IMG]


  1931 október 10
  .-én a Fairfield Stadion felett körözött volna a Washington-Jefferson-Marshall amerikai futballmérkőzés tiszteletére Nyugat-Virginiában.
  Az első, aki meglátta a közeledő léghajót, Harold McKenzie volt, és nemsokkal később barátai is csatlakoztak hozzá. Mr. és Mrs. Robert Henke az egyik ismerősükkel, Mrs. Claude Parkerrel távcsővel figyelték a First Avenue-ról.
  Nem messze, Point Pleasantben mások is nézték a kb.100 láb hosszú léghajót, majd délután 2óra 50perckor valami történt.
  Mrs.Henke beszámolója szerint a léghajó mintha meghajlott volna, majd zuhanni kezdett.
  Néhányan négy ejtőernyőst is láttak kiugrani és füstöt láttak a jámű körül.
  A jelenlévők ledermedve nézték végig, ahogy a légi jámű lángokba borult, és a nyugat-virginiai Gallipoli Révtől délre fekvő dombok közé zuhant.
  Féltucat szemtanú jelentette az esetet a gallipoli reptér tulajának, Dr. Holzernak.
  Másnap hajnalban elindult egy osztag, hogy felkutassák a roncsokat.
  Egész napi keresés után sem találtak semmit.
  Nyoma sem volt a léghajónak és a legénységnek.
  A magyarázat egyszerű: Egyik sem létezett.
  Az állítólagos katasztrófa után az Akron repülőtér szóvivője tagadta, hogy bármiféle baleset történt volna, mivel a léghajó biztonságban pihent a hangárjában.
  A nap folyamán az Akron Ohio északi része felett repült, a huntington stadionig viszont nem ment, mert a tengerészet visszautasította H. D. Hatfield szenátor kérését ezzel kapcsolatban.

  Az esetet kivizsgálták, és megerősítették, hogy egyetlen egy jármű sem hiányzik a keleti és közép-nyugati repülőterek hangájából.
  A szemtanúk azonban megingathatatlanul kitartottak amellett, amit láttak, és elutasították azon feltevéseket, hogy madárrajt láttak vagy képzelődtek.

  ---------------------------


  [​IMG]  Mysterious Crash Stirs Valley Folk
  http://www.noufors.com/the_huntington_herald-dispatch.html

  Huntington, West Virginia, HERALD-DISPATCH, 11 October 1931, page 1
  Mysterious Crash Stirs Valley Folk
  Residents of the Ohio valley in the vicinity of Gallipolis had an aerial mystery to puzzle over as they retired last night.
  Mr. and Mrs. Robert Henke and Robert McKenzie, all of Gallipolis, reported having seen a dirigible cross the Ohio river near Gallipolis, travel southward over the West Virginia hills, then buckle in the air and burst into flames. They told Dr. Charles E. Holzer they had seen one parachute leave the blimp an instant before it buckled and two others open up just as a flash of flame appeared. Dr. Holzer estimated the point was 10 miles south of Gallipolis, a sparsely settled area.
  First reports said it was the Akron but word received from the home port of the giant airship was that it had been berthed safely after a 12-hour flight over the Detroit area.
  Dr. Holzer, owner of the Gallipolis airport, said he would send Lieut. Eckford Hodgson, flier from his field, over the area early today. Because of the wild territory in which the crash was reported efforts to further check the reports proved futile last night. All blimps at Akron had been accounted for.


  Huntington, West Virginia, HERALD-DISPATCH, 12 October 1931, page 1

  MYSTERIES of the deep sea are as old as navigation and have furnished both history and fiction with some of their wierdest stories. But, until recent years, mysteries of the skies were for theologians and metaphysicians. Now the azure realms develop human stories of adventure and occasionally of mystery. Saturday afternoon, according to numerous persons, a dirigible airship floating over the West Virginia hills back of Point Pleasant burned, buckled and fell. So definite were the reports that for 24 hours or more airplanes circled above while groups on foot searched the land for the wreck. Nothing was found. No report of a missing blimp was received. The search was abandoned but puzzled men and women still testify they saw the fire and the crash. There's mystery for you; perhaps it was a phantom blimp?


  Huntington, West Virginia, HERALD-DISPATCH, 12 October 1931, page 1
  MYSTERY BLIMP SOUGHT VAINLY FROM AIR, LAND

  Searching Parties Scour Hills For Big Ship, Reported Fallen
  MISHAP REPORTS ARE REITERATED

  Gallipolis Residents Describes Mishap As Seen From Distance

  Mystery last night continued to enshroud the reported buckling and burning of a blimp in the West Virginia mountains near Point Pleasant Saturday afternoon about 2:50 o'clock.
  Searching parties on foot and in airplanes yesterday scoured the hills in the vicinity of Gallipolis Ferry, where the object believed to have been a blimp was seen falling, but their efforts were unavailing. Nothing was found to indicate a mishap.
  Official search for the ship was abandoned last night by the various parties.
  Meanwhile, residents of Gallipolis reiterated that they had seen the big ship buckle in midair, some saying that it burst into flames.
  Describes Mishap

  Mrs. R. P. Henke, of Gallipolis, one of those who told of seeing the ship, last night described the mishap, as seen from a distance, for the Herald-Dispatch.
  "We, like many others in Gallipolis were waiting to glimpse the Akron, which was reported heading for Huntington Saturday afternoon, when we caught sight of the ship on the opposite side of the river over the mountains. It seemed to buckle and fall. Some who saw it said that four persons jumped with parachutes. There seemed to be some smoke surrounding the object, but it may have been clouds that we saw."
  Harold McKenzie, and Mrs. Claude Parker, residents of Gallipolis, and a number of people residing on the river road, also reported witnessing the reported mishap.
  Dr. Charles Holzer, owner of the Gallipolis airport, and prominent surgeon, said that several responsible citizens of unquestioned integrity told him of seeing the craft in flames.
  The belief that something must have occurred was strengthened by the number of persons who told of seeing the supposed crash.
  A check up of all airports in the region, however, disclosed that all airships were accounted for. The Akron, it was said, was unable to make the scheduled jump to Huntington, where it was scheduled to circle Fairfield Stadium for the crowd attending the Washington & Jefferson-Marshall football game.
  Searching parties, however, were undaunted in their efforts by the reported safety of all ships. They continued to search until early evening yesterday, but finally gave up the search when no evidence of a mishap of any character was found.
  Pilot Scans Hills

  A party headed by Sheriff H. E. Burdette, of Mason county, went into the woods early yesterday morning, and returned to Point Pleasant at dawn. Other unofficial parties continued to search during the day.
  First of the airplane searches was made shortly after dawn by Lieut. Eckford Hodgson, pilot at the Gallipolis airport. He zig-zagged over a 20-mile square wooded area for approximately an hour and a half flying at an altitude of 6,800 feet, but found nothing. He also made two other vain flights for sight of the mishap. Last night he decided to search no more.
  State trooper H. E. Pomroy and other members of the state police checked reports of various persons who reported having seen the blimp fall after white spots were seen drifting down from it. Pomroy made an additional ground search, and last night announced that state police had abandoned their efforts.
  Stanley B. Huntington, manager of the Gallipolis airport, said the "white things" seen floating downward from the blimp shortly after it passed over Gallipolis headed south, may have been water, explaining that most blimps carried water ballast and that it might have been found necessary to lighten the ship quickly by dropping the ballast.
  A report that the blimp may have been that of the Enna Jettick Shoe Co., of Auburn, N. Y., was disproved late last night when it was learned that it was flying between Rochester and Buffalo and was not in West Virginia. The Enna Jettick blimp is commanded by Major Wadworth and has two pilots.

  *********

  http://www.history.navy.mil/photos/ac-usn22/z-types/zrs4.htm
   
  1958, naivbalek és Jaszladany kedveli ezt.
 9. prominor

  prominor Állandó Tag

  Wanted......

  2008-ban két alkalommal is, itt a Fórumon, az Édesanyanyelvünk és a Történelem topicokban estfen tényként idézte dr. Shohotu Faisi leveleit az alább csatolt dolgozat alapján..

  Csatolás megtekintése Hary Györgyné dr. Észrevételek..1977..pdf

  Hary Györgynéről már én is írtam, nem túl hízelgően, s hitelességét kétségbe vonva, Róla ugyanis egykori zsurnaliszta barátom jut az eszembe, aki ha cikkében nem találta érveit meggyőzőnek, az általa kitalált díjhalmazos professzornak, mint bizonyított tételét citálta nyomatéknak....
  WANTED dr. SHOHOTU FAISI jutalomként csak azt kínálhatom, hogy a megtaláló pályázhat a Rekordok Könyvébe mint első élő ember aki képes valódi adatot szolgáltatni egy lassan 75 éve bújkáló japán történészről...
  A csatolt dolgozatban szó van egy Sir Wolley idézetről, amiben állítólag rokonnyelvként említi a finn és magyar nyelvet 1963-ban( a Libre Belgique c. lap 1958-ban közétette a Finn Kulturális Minisztérium erélyes kérését a Belga Közoktatási Minisztériumhoz, melyben kérik a jövőben a finn-magyar rokonság oktatásának mellőzését, miután ők a mongoloid magyaroknak a Közel-Keleti régészeti feltárásokat is figyelembe véve nem rokonaik).
  Hogy valami keveredés lehet azt az is mutatja, hogy egyik fórumtársunk egy másik topicban Wolley-nak tulajdonítja, hogy a "sumir nyelvtan 53 sajátosságából 51 egyezik a magyarral" pedig ezt a fentebb csatolt dolgozatban is említett dr Gosztonyi Kálmán Párizsban élő nyelvész Összehasonlító szumír nyelvtan Paris 1977. c. könyvében írja..
  Szóval wanted vagyis kívánatos lenne tiszta vizet önteni a pohárba, kicsoda dr. Shohotu Faisi, s hol írta, írta-e Wolley a hívatkozott sorokat... ( én a hivatkozott könyvben, amiben ugyebár társszerző Jacquetta Hawkes-szal nem találtam...)
  Avagy dr. Hary Györgyné egy újabb találmányát üdvözölhetjük ebben a dolgozatban, mint a Treffort Ágostonnak tulajdonított Akadémiai idézetet, vagy Móricz Jánossal kapcsolatos cikkét...
   
  1958 és zsuzsanna03 kedveli ezt.
 10. zsuzsanna03

  zsuzsanna03 Állandó Tag

  300 millió éves szerkezet darabját találták meg Vlagyivosztokban ?

  Különböző internetes források arról számoltak be, hogy 300 millió éves alumínium gép darabját találták meg Vlagyivosztokban.
  Szakértők azt mondják, a talált fogaslécet gyártották, nem természeti erők műve.  [​IMG]  Yulia Zamanskaya szerint, egy Vlagyivosztoki illetőségű férfi egy hideg téli estén bukkant a fogasléc formájú fémre, ami egy széndarabból állt ki, amivel éppen az otthonát akarta fűteni.
  A felfedezése megbabonázta, és mint felelős polgár úgy döntött, hogy segítséget kér a Primorye régióban élő tudósoktól.
  Miután vezető szakértők megvizsgálták a fémtárgyat, a férfi megdöbbent, mikor megtudta felfedzésének feltételezett korát.
  A fémdarab feltehetően 300 millió éves, amire még a kutatók is csak azt tudták mondani, hogy valószínűleg nem természeti erők hozták létre, hanem azt valaki legyártotta.
  Az, hogy kik használhattak alumínium fogaskereket még az idők hajnalán, továbbra is megválaszolatlan kérdés.

  A lelet nagyon hasonlít egy fogazott fémlécre, melyet mesterségesen hoztak létre.
  Olyan, mint a mikroszkópoknál használt fogasléc, illetve különböző műszaki és elektronikai eszközökben használatos alkatrész, mondja az író Natalia Ostrowski a KP UA Daily munkatársa.


  [​IMG]

  Így nézhetett ki a rejtélyes alkatrész (rekonstrukció)
  Napjainkban viszonylag gyakori, hogy furcsa tárgyak kerülnek elő ásványi anyagokból.

  Régebbiek:
  Az első ilyesfajta felfedezés még 1851-ből való, mikor Massachusetts-i bányászok találtak egy cink-ezüst, díszített vázát egy kibányászott kődarabban, melynek korát egészen a kambriumi időkre datálták, ami körülbelül 500 millió évet jelent.  [​IMG]


  Hatvanegy évvel később amerikai tudósok Oklahomában egy vasedényt találtak, ami egy széndarabba volt ágyazódva, és ami 312 millió évesnek bizonyult.


  [​IMG]
  Aztán 1974-ben egy romániai homokkő bányában egy alumínium szerkezet részét találták meg, melynek eredete ismeretlen volt.
  Egy kalapácsra vagy egy Apolló űrhajókon használt lábtámaszra hasonlított, a darab korát a Júra korzsakra tették, melyet ember akkor nem készíthetett.
  Mindezek a felfedezések nemcsak, hogy tanácstalanná teszik a tudósokat, de aláássák a modern tudomány legalapvetőbb tanításait is.


  A fémdarab, amit nemrég Vlagyivosztokban találtak egy újabb tény, ami zavarba ejti a tudósokat.


  [​IMG]  A széndarab
  , amiből a tárgy előkerült a Chernogorodskiy bányából, Khakasia régióból került Primorye-be. Tudva, hogy a szénkészletek ebben a régióban körülbelül 300 millió évesek, orosz szakértők csak arra tudnak következtetni, hogy a tárgy csak a szén képződésének idején kerülhetett oda.  [​IMG]


  Egy másik kérdés, ami nagyon érdekli a tudósokat, hogy az alumínium ötvözet vajon földi eredetű-e?
  Meteoritok tanulmányozása alapján ismert, hogy létezik a földön kívüli eredetű alumínium-26, mely ezt követően magnézium-26-tá bomlik le.
  A 2%-os magnézium tartalom talán jelentheti, hogy a darab a földön kívülről érkezett.
  De lehet bizonyíték korábban a Földön létező ismeretlen civilizációk létezésére is. Mindenesetre további vizsgálatok szükségesek ezen feltevések megerősítésére.

  Az első vizsgálatokat Oroszországban végezte az anomália kutató és biológus Valerij Brier, aki az alumíniumból vett mikroszkópikus méretű mintákat tanulmányozta.
  Valery Brier röntgendiffrakciós elemzésnek vetette alá a fémet.
  Ez azt mutatta, hogy nagy tisztaságú alumíniumról van szó, melynek mindössze 2-4% százalékos a magnézium tartalma.
  A Szentpétervári Magfizikai Intézet főmunkatársa Igor Okunev is megerősítette a lelet korát.

  Nem olyan régen szintén Oroszországban találtak egy mechanikus szerkezetet, mely vulkáni kőzetből került elő, korát 400 millió évre becsülik.  [​IMG]


  Megállapítást nyert, hogy a Kamcsatka-félszigeten, 150 mérföldre Tigil falutól a Szentpétervári Egyetem régészei furcsa kövületeket találtak. A leletek megbízhatóságát igazolták. Yuri Golubev régész szerint elcsodálkoztak azon, hogy a szakértők szerint ezek egy valamiféle gép alkatrészei.


  További információk:
  Part of the cosmos after 300 million years?
  http://www.thesciencenews.info/2013/02/part-of-cosmos-after-300-million-years.html

  http://joy4mind.com/?p=7835
   
  1958, naivbalek és prominor kedveli ezt.
 11. gab200

  gab200 Állandó Tag

  nagyon érdekes,ez az összeállítás,köszönet érte!
   
 12. prominor

  prominor Állandó Tag

  Oh azok a "Boldog idők" amikor a hasonló felfedezésekről a Komszomolszkaja Pravda írt... Nem kellett az embernek kétségek közt vívódni... Csak egyetlen igazság létezett....
   
  1958 és miragem kedveli ezt.
 13. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Tudtommal a Földön nem fordul elő fém alumínium, ahhoz túl reakcióképes....
   
  Ernoe kedveli ezt.
 14. bjonas02

  bjonas02 Új tag

  :88:
  Nagyon érdekes. Tök jó.
   
 15. miragem

  miragem Állandó Tag

  Szakkara

  [​IMG]


  Az egyiptomi régészek a szakkarai masztabák feltárása közben olyan tárgyakat, vázákat találtak amik nem illenek bele az egyiptomi fejlettség képébe.

  Az ősi sírboltokban talált leletek között volt néhány vékony nyakú korsó.
  A korsók dioritból készültek, ami a legkeményebb kőzet a Földön.

  [​IMG]-[​IMG]
  Egy tízes keménységi skálán a gyémánt (a földön lévő legkeményebb anyag) a 10, a diorit pedig a 8-as értéket képviseli. K
  arcsú, elegáns nyakuk van és öblös testük.
  Az edényeket, a nyakat és a testet úgy "vájták" ki, hogy a faluk egészen vékony lett.

  De hogyan voltak képesek az egyiptomiak ilyen tárgyakat készíteni ?


  [​IMG]  A szakkarai masztabák az ősi Egyiptom egyik legrégibb építményei, melyek ránk maradtak.
  Nagy vályogtéglából készült épületek romjai, melyek a legrégebbi dinasztia királyainak sírjai voltak.
  A jelenlegi tudományos közvélemények szerint nem lehetnek későbbiek i.e. 2575-nél, és nem lehetnek korábbiak i.e. 3050-nél.
  Ez azt jelenti, hogy a vékony nyakú korsók, amiket bennük találtak, 4000-5000 évesek.
  Nincs olyan mai módszer, amivel ilyen korsókat tudnánk létrehozni.
  Az edzett acél alig tudja megkarcolni a dioritot.
  De még ha az egyiptomiaknak volt is ilyen fémük, nem tudjuk elképzelni, miféle eszközzel lehetett behatolni egy ilyen edény karcsú nyakába, és hogyan lehetett a belsejét kivájni.

  Egy másik edény úgy van kialakítva, hogy az alja egy félgömb.
  Az edény olyan precízen van megmunkálva, hogy az edény tökéletesen függőlegesen megáll a félgömb alakú
  talp részén.  [​IMG]-[​IMG]


  A kutatók azt állítják, hogy ebben a korban a legkeményebb fémeszköz csakis rézből készülhetett.
  Na de ha edzett acéllal se lehet megkarcolni a dioritot, akkor esélyük sem lehetett réz eszközökkel ilyen tárgyakat gyártani.
  A vázák a korai időkből származhatnak, ami csak bonyolítja a helyzetet, mert a tudósok szerint akkoriban
  a vadászó, gyűjtögető életmódot folytattak az egyiptomiak.
  (mellék állásban meg piramisokat építgettek és dioritot farigcsáltak :))


  [​IMG]
  Khafre (Khefren, Chephren) diorit szobra

  Az a talány, hogy hogyan munkálták meg az egyiptomiak a dioritot, azzal a talánnyal párosul, hogy hogyan munkálták meg a gránitot.

  (A kőzetek közül a legkeményebb a diorit, ennek a száma 8 mohs. Ezután következik a gránit (6-7 mohs) az andezit (5 mohs).
  Szóval, egyik sem egy kés a vajban szitu, pedig "őseink" így bántak vele! )


  [​IMG]-[​IMG]


  A gízai Nagy Piramis látogatóinak ezrei pillantottak csodálattal a királysírok csokoládé színű gránitszarkrofágjaira, anélkül, hogy valami rejtélyt gyanítottak volna.
  Ezt a rejtélyt először az egyiptológia atyja, a neves angol régész, [​IMG]- Flinders Petrie ismerte fel.
  Nevezetesen, ahhoz, hogy a szarkofágot kifaragják a gránitból, gyémánthegyű fúrókra lett volna szükség,
  melyeket 2 tonna nyomásnál kellett volna használni.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Flinders_Petrie  [​IMG]


  Ma ezt különösebb nehézség nélkül meg tudjuk tenni, de csak elektromossággal működő gépekkel.
  Mai napig nincs róla elképzelésünk, hogyan sikerülhetett ez az egyiptomiaknak.
   
  1958 és naivbalek kedveli ezt.
 16. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Mivel máskor rendszerint adtál meg hivatkozást a beidézett írások eredeti szerzőire, szerintem indokolt a kérdés: kinek nincs róla elképzelése?
  Néhány tipp az elképzelés kialakításához:

  Van itt néhány probléma. Egyrészt diorit sokféle van, és a különböző változatok keménysége jócskán eltér egymástól. Másrészt a listából kimaradt néhány lényeges tétel: a korund, ami keményebb, a smaragd és topáz ami legalább olyan kemény, és a lényeg: a kvarc, ami ugyan csak 7-es keménységű, de az egyiptomiaknak egy egész sivatagra való volt belőle.

  Ez már elég régen volt. Azóta felfedezték pl. a dioritot:). Ebből ha egy kb. 5-10 kilós tömböt kb. 0,5 méterre felemelve ráejtegetik a gránitra, akkor pont olyan megmunkálási nyomokat kapnak, amilyenek ma is láthatóak az asszuáni gránitbánya felhagyott óegyiptomi munkaterületein.

  Ilyen gépeket pedig már az egyiptomiak is készítettek, csak éppen nem elektromossággal hajtották őket. Ha pl. megnézed a http://historicgames.com/lathes/ancientlathes.html lapot, az első képen éppen egy egyiptomi féldomborműről készült rajz látható, ahol két fazon egy a Szakkarában találtakhoz igencsak hasonlító pohárszerűség belsejét dolgozza ki. Szakértők szerint ha a szerszám végére egy darab homokkövet erősítettek, és mellé időről időre friss homokot szórtak (mindkettő alkotórésze a kvarc), már csak idő kellett a munka elvégzéséhez, az pedig akkoriban volt bőven.
   
  1958 és miragem kedveli ezt.
 17. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Bocsánat, hogy beleszólok, de ebben a videóban néhány olyan ember is megszólal, aki ismeri azokat az anyagokat, amelyekről fentebb Miragrem írt.


  <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/5Lqy2NwVG7o" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>  Ők szakemberek (névvel, arccal nyilatkoznak), kiszámolták, hogy 3 percenként kellett volna elhelyezni a nagy piramisban egy követ (kifaragni, odaszállítani, helyreemelni...) ahhoz, hogy a mainstream egyiptomi régészet által váltig állított 22 év alatt elkészüljön.
   
  1958, Umaksuman és miragem kedveli ezt.
 18. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Sértődés ne essék, nem nézlek hülyének, a hatéves unokahúgomnak (ő sem hülye) is volt ilyen problémája, mikor azt hallotta a tévében, hogy egy autógyárban öt percenként készül el egy autó. Tehát: az építkezésnél sem egyetlen kővel dolgoztak egyszerre, hanem sokkal. Így az idézettnél sokkal jobb átlagokat is ki lehetett hozni, különösen az alsóbb szinteken. Másrészt ne a filmekben mutatott embermagasságú, tíz tonnás darabokra gondolj, ezek az építménynek csak egy kis részét adják, a legfelső szinteken pl. már csak 25-50 kiló körülieket használtak.
  Egyébként a videót nézve nekem a régi vicc jutott eszembe G.W. Bush és Oszama bin Láden közös jellemzőjéről: mindketten szakállasak voltak. Leszámítva persze GW-t.:)
   
  1958 kedveli ezt.
 19. crusoe01

  crusoe01 Állandó Tag

  Kyra belinkelt videóját én is láttam a minap. Nem újkeletű a geometriai hasonlóság. Már évtizedekkel ezelőtt felfedezték. Számomra mégis érdekes a kivitelezés, hogy sok dolgot csak madártávlatból lehetett ellenőrizni. Érdekesek a repülőgép-helikopter hieroglifák is. Véleményem szerint itt egy olyan magas technológiával rendelkező letünt civilizációról van szó, akik mindent hátrahagyva maguk mögött elhuztak erről a bolygórol. Talán nem akarták megélni az ujjabb kataklizmát. Most nézegettem különböző videokat a neten, és egy verzió szerint a hold egy űrállomás. Ugyanis üreges a belseje, és időnként űrhajókat látnak felszállni róla. A nasa kinosan hallgat, kiretusált ff képeket közöl le mindig, valami hitvány felbontásban. Én ugy érzem oda menekültek, vagy éppen ők hozták létre a holdat. Mert a hold keletkezése sem természetes. (az uj verzió szerint) - Ne röhögjetek ki :) én hiszek ebben. :)
   
  miragem és Kyra_ kedveli ezt.
 20. crusoe01

  crusoe01 Állandó Tag

Megosztás