Menekult statusz Canadaban

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
..én irtam a fenntieket,nem Frank..:))

A Büntető eljárás menetét kérdőjeleztem meg,a fennti okok/indokok alapján.
Ha meg "nyuszik"voltatok,beletörődtetek egy nyilvánvaló -ha igaz-jogi nonszenszbe,hogy kÜzdenétek magatokért Kanadában?

Arról az aluljárói támadásról biztos van egy tucatnyi irat,látlelet,rendőrségi papirok.Ezek alapjai lehetnek egy esetleges kérelemnek.Szerintem.
 

Judith1957

Új tag
..én irtam a fenntieket,nem Frank..:))

A Büntető eljárás menetét kérdőjeleztem meg,a fennti okok/indokok alapján.
Ha meg "nyuszik"voltatok,beletörődtetek egy nyilvánvaló -ha igaz-jogi nonszenszbe,hogy kÜzdenétek magatokért Kanadában?

Arról az aluljárói támadásról biztos van egy tucatnyi irat,látlelet,rendőrségi papirok.Ezek alapjai lehetnek egy esetleges kérelemnek.Szerintem.

Kedves Anthony!
Nem tudom számodra mit jelent a "nyusziság". De ha azt, hogy nem akarjuk kitenni a családunkat - köztük 2 gyereket - az üldöztetésnek, támadásnak, (bátran merem mondani) életveszélynek, akkor igen. Nyuszik voltunk! És vagyunk is! És ha Kanadában is ilyen dolgok ellen kellene küzdenünk, akkor bele sem vágunk!
Más dolog becsületesen élni, dolgozni, és megint más dolog egy állam nyakán élősködni! Talán hihetetlen számodra, de mi az első kategóriába tartozunk. Nem élősködni, segélyből tengődni mennénk Kanadába! Csak élni szeretnénk. Nyugodtan, félelem nélkül. Annyira érthetetlen ez??????
 

piluapali

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt,hogy ilyen helyzetben nem fordultam jogorvoslatért,azt már leirtam,hogy miért volt igy!
Valószinű,hogy a rendőrségen,biróságon megvannak az akták.
Nem értek hozzá,ezeket ki lehet kérnem?
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Azt,hogy ilyen helyzetben nem fordultam jogorvoslatért,azt már leirtam,hogy miért volt igy!
Valószinű,hogy a rendőrségen,biróságon megvannak az akták.
Nem értek hozzá,ezeket ki lehet kérnem?

Kedves Piluapali!

Mindenről lehet másolatot kérni, a módját telefonon meg tudod kérdezni.

Van a törvényben egy rész, amire viszont felhívnám a figyelmed:

C. Megszűnik az Egyezmény alkalmazhatósága az A. rész rendelkezéseinek hatálya alá tartozó olyan
személy esetén, aki:
(1) Önkéntesen ismét igénybe vette állampolgársága szerinti ország védelmét; vagy
(2) Elvesztett állampolgárságát önkéntesen visszaszerezte, vagy
(3) Új állampolgárságot szerzett és élvezi az új állampolgársága szerinti ország védelmét, vagy
(4) Önkéntesen visszatelepül abba az országba, amelyet elhagyott, vagy amelyen kívül tartózkodott az
üldözésőtl való félelmében
; vagy /..../

Forrás: http://www.unhcr-centraleurope.org/...eny-es-az-1967-es-kiegeszito-jegyzokonyv.html
 

Sheamus

Állandó Tag
Állandó Tag
Hi!

Valoszinu minden papir megvan az ugyedrol valamilyen rendorsegi irattar feleben.Meg kell hatalmazni egy rokont adni egy kis penzt azt o kikeri a szukseges papirokat.
Elindulni utanna ellehet ide nem kell hallgatni senkire sem itt mindenki jarjon a sajat feje utan.

Ja es meg valami gondolom az is megoldott miert akartok eljonni Nemetorsz-bol marmint van arra is bizonyitek hogy nem lattak el megfeleloen,nem adtak vedelmet nektek.Ugyan is ezt is kerni fogja a biro aki az ugyeteket targyalni fogja.
Reszemrol sok sikert!
 

ErikaG

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt valaki azt irja, hogy mindenkinek, akinek van ra lehetosege, meg kell probalnia, talan a leheto legjobbat kihozni mindenbol es megprobalni Kanadaba jonni, mert lehet eselye. Igen, LEHET, de ezt senki nem tudja garantalni, akarmit is mond.
Hat akkor hadd mondjam el en is, hogy en kikkel talalkoztam, akik menekultekkent jottek.

1. Fiatal holgy es ferje 2 gyerekkel (foiskolai vegzettseguek, bankban dolgoztak, leepitettek oket) - tobb mint egy eve vannak itt, olyan kicsi az angoljuk, hogy nem kapnak munkat, rament a hazassaguk, a holgy minden nap sirva alszik el, nagyon megbanta, hogy ebbe belevagtak, nagyon-nagyon szegenyen elnek; a veszekedesek mindennaposak naluk;
2. Kozepkoru holgy ket felnottkoru gyerekevel - fodrasz, kicsi angollal, allando veszekedesek kozt elnek, szornyu korulmenyek kozott laknak, a gyerekek tobbet akarnanak, de nem telik nekik eleg kajara sem, a kozlekedes az gyalog tortenik, mert nincs eleg penzuk buszjegyre, egyikuk sem kap munkat; a "gyerekek" arra panaszkodnak, hogy szegenyebben elnek, mint Mo.-n; a mindennapok felorlik az idegeiket;
3. 35-40 ev kozotti hazaspar 2 gyerekkel - akik a "bedbugs" miatt alig tudnak aludni ejszakankent, a gyerekeket mar osszecsipkedtek - semmit nem tudnak ellene tenni, az erdekes az volt, hogy megkerdeztek: ha munkavallaloi engedelyt kapnak, akkor muszaj dolgozni is, vagy az csak valami papir, amit be kell szerezni (?)
Meg irhatnek nehany sztorit, de felesleges, egeszen addig, amig az ide menekultkent kijovok valojaban be nem valljak, hogy mi is van veluk itt, el nem mondjak az igazat, addig mindig lesznek, akik felelotlenul, meggondolatlanul, bizva abban, hogy masnak is sikerult, elindulnak Kanadaba.
En csak alig ismerek par embert, aki menekultkent jott ki, de mindegyikuk csak panaszkodott, hogy nem erre szamitottak. Ok is abbol indultak ki, hogyha a szomszed Pistinek sikerult, akkor nekik is fog. Mar nagyon megbantak, tonkrement hazassagok, csaladok szethullasa lett a felelotlen lepesuk eredmenye, felorolte az idegeiket az ido mulasa nyelvtudas, munka es penz nelkul. Persze a csaladnak es baratoknak Mo.-ra nem beszelnek errol, mert szegyenlik, ott leadjak a nagy sztorit, hogy milyen jo Kanadaban elni es hogy mindenuk megvan. Mindegyik mondja, hogy dolgozni akar, es hogy nagyon szorgalmas, stb. de egyikuk sem kapott munkat meg sohasem, pedig mar tobb mint egy eve vannak itt. Ismerek olyat, aki meg van lepodve, hogy nyelviskolaba kell jarnia, csak akkor kap segelyt, de azt mondja, hogy ugy pedig nem tud munkat talalni, ha iskolaban van. Igy aztan se iskolaba nem jar, igy a segelytol is elesik, se munkat nem kap, szoval az ittletbol nem sok haszna van.
Kanadaban is egy 4 tagu csaladban kell legyen legalabb 2 kereso, aki napi 8 oraban dolgozik,kulonben nagyon nehezen lehet megelni.
Hogy jobb-e a helyzet itt, mint Magyarorszagon? Ha van munkad - tehat megerted es beszeled az angolt; ha van fedel a fejed felett - amit a keresetedbol ki tudsz fizetni; ha tudod fizetni a szamlaidat a keresetedbol; ha nem okoz problemat elelmiszert venni, mert a keresetedbol telik ra; ha nem gond jogositvanyt letenni (angol nyelven vagy tolmaccsal) es autot venni - mindezeket azert, hogy konnyebben kapj munkat; ha kitartoan tanulsz es amig nincs munkad napi rendszeresseggel keresel munkat; - igen, akkor sokkal jobb a helyzeted itt, de ez csak a minimum. Ha nem tudsz angolul, hogyan mesz el egy allasinterjura? Volt ismerosom, aki penztarosnak jelentkezett, mondvan, hogy Mo.-n is az volt - de nem ertett es nem beszelt semmit angolul! Azt mondta, hogy a kodot le tudja huzni, az nem nagy dolog. A resumeja jo volt, megcsinaltak neki, de amikor interjura hivtak be, meg sem tudott szolalni, azt sem ertette, hogy mit kerdeznek tole. Hazakuldtek. Nem is ertettem, megis mit gondolt, magyarul fog valaszolni?
Higyjetek el, hogy itt nagyon sokan nem panaszkodnak nyilvanosan azok kozul, akik menekultkent jottek ki, de nagyon keseru sorsuk van. Emlitesre kerult a kitartas. Na igen, de mennyi idore van kitartas egy emberben?Itt evekrol beszelunk, amig esetleg nem kap munkat. Mennyi ideig birja valaki, hogy Kanadaban rosszabbul el, mint ahonnan jott? Felmeri-e valaki azt, hogy mit jelent mindent feladni amije eddig volt, es egy uj orszagban egy uj nyelven egy uj eletet a legelejerol elkezdeni? Atszamoljak a dollart forintra, es azt hiszik, hogy az rengeteg, - forintban talan OK, de itt Kanadaban kell megelni belole, ami bizony nagyon-nagyon keves. Itt a forumon levok higyjetek el segitenek, de senki nem akarja a csaladok eletet befolyasolni, csak a konkret tenyeket tarjak eletek, hogy ne akkor szembesuljetek vele, amikor mar keso, mert meggondolatlanul Kanadaba jottetek es megsem olyan jo, mint ahogy azt masok mar megmondtak.
Van itt hely boven, johet mindenki, csak nagyon korultekintoen, felmerni az eselyeket, ezen a forumon erre figyelmeztetnek, (!!!)de ahogy magyarosan mondjak: utana mar amilyen viragot szakasztottal, olyat szagolsz. Keso banat ritkan jo.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kosz Erika orulok,hogy leirtad mert en is azt latom , a sok megkeseredett csaladot a foldonfutova valt csaladokat. MIndenuket penzze tettek hogy eljojjonek a "haverok" jol felultettek es itt az eletuk borzalmas rossz lett.
Rengeteg hazassag rament, es mire kezdenenek egyenesbe lenni , beszelnek kicsit angolul, talalnak munkat, akkor jon a hideg zuhany haza kell menni.

Nagy tevedes hogy nincs szukseg a magyar kolonianak az ujakra.
Ezt a forumot is azert uzemeltetjuk,hogy aki akar es megfelel a kovetelmenyeknek segitsunk eligazodni.

A rozsaszinu szemuveget nem itt osztjak, de nem is lehet ,hisz emberek sorsaval jatszani es felultetni ,felrevezetni senkit nem lehet.

A szabadsagert es jogaidert mindig harcolni kell elj barhol.
Az en gyerekemnel is elcsattant egy pofon elsos koraban a tanarnotol, azonnal leptem , irtam az ellenorzobe mellozze a testi fenyitest , utana jottek a tanari szankciok, "arulkodos" gyerek" nem kap repetat a napkozibe, ujbol leptem, mar az igazgatonal, nana volt valaszlepes a gyereket megbuktatja szamtanbol mert 2 hete nem szolalt meg az oran, feljelentettem az iskolat pszichologust kertem a gyerek kivizsgalasat stb....szel ellen nem lehet .....3 iskolat csereltem es jelentkeztem at csaladostul 3 kulonbozo keruletbe mire az\ elso osztalyt befejezte a gyerek.
Azert megkerestem a tanart mikor otthon voltam jo par evre ra a gyerek diplomajaval ,hogy ha akkor hagyom a gyereket egy eleten at elmeszelte volna...........mert csak jogaival akart elni a tanarno es nem a pedagogiai tudasaval.
 

piluapali

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Melitta!
Ez a tanár éppen nem pofonokat osztogatott,hanem egy bottal ütötte a fiamat(is),amit KERESZTAPÁNAK nevezett el!!!
Természetesen én is azhonnal mentem az igazgatóhoz,de le se tojtak,mert azt mondták hazudok,az a mocsok meg röhögött a markában....
Ez egy kicsi faluban volt,ahol nem volt másik iskola,tehát az iskolaváltás nem volt kivitelezhető!Azt pedig,hogy faluról-falura,városról-városra költözködjünk,azt nem engedhettük meg magunknak....
 

Judith1957

Új tag
Itt valaki azt irja, hogy mindenkinek, akinek van ra lehetosege, meg kell probalnia, talan a leheto legjobbat kihozni mindenbol es megprobalni Kanadaba jonni, mert lehet eselye. Igen, LEHET, de ezt senki nem tudja garantalni, akarmit is mond.
Hat akkor hadd mondjam el en is, hogy en kikkel talalkoztam, akik menekultekkent jottek.

1. Fiatal holgy es ferje 2 gyerekkel (foiskolai vegzettseguek, bankban dolgoztak, leepitettek oket) - tobb mint egy eve vannak itt, olyan kicsi az angoljuk, hogy nem kapnak munkat, rament a hazassaguk, a holgy minden nap sirva alszik el, nagyon megbanta, hogy ebbe belevagtak, nagyon-nagyon szegenyen elnek; a veszekedesek mindennaposak naluk;
2. Kozepkoru holgy ket felnottkoru gyerekevel - fodrasz, kicsi angollal, allando veszekedesek kozt elnek, szornyu korulmenyek kozott laknak, a gyerekek tobbet akarnanak, de nem telik nekik eleg kajara sem, a kozlekedes az gyalog tortenik, mert nincs eleg penzuk buszjegyre, egyikuk sem kap munkat; a "gyerekek" arra panaszkodnak, hogy szegenyebben elnek, mint Mo.-n; a mindennapok felorlik az idegeiket;
3. 35-40 ev kozotti hazaspar 2 gyerekkel - akik a "bedbugs" miatt alig tudnak aludni ejszakankent, a gyerekeket mar osszecsipkedtek - semmit nem tudnak ellene tenni, az erdekes az volt, hogy megkerdeztek: ha munkavallaloi engedelyt kapnak, akkor muszaj dolgozni is, vagy az csak valami papir, amit be kell szerezni (?)
Meg irhatnek nehany sztorit, de felesleges, egeszen addig, amig az ide menekultkent kijovok valojaban be nem valljak, hogy mi is van veluk itt, el nem mondjak az igazat, addig mindig lesznek, akik felelotlenul, meggondolatlanul, bizva abban, hogy masnak is sikerult, elindulnak Kanadaba.
En csak alig ismerek par embert, aki menekultkent jott ki, de mindegyikuk csak panaszkodott, hogy nem erre szamitottak. Ok is abbol indultak ki, hogyha a szomszed Pistinek sikerult, akkor nekik is fog. Mar nagyon megbantak, tonkrement hazassagok, csaladok szethullasa lett a felelotlen lepesuk eredmenye, felorolte az idegeiket az ido mulasa nyelvtudas, munka es penz nelkul. Persze a csaladnak es baratoknak Mo.-ra nem beszelnek errol, mert szegyenlik, ott leadjak a nagy sztorit, hogy milyen jo Kanadaban elni es hogy mindenuk megvan. Mindegyik mondja, hogy dolgozni akar, es hogy nagyon szorgalmas, stb. de egyikuk sem kapott munkat meg sohasem, pedig mar tobb mint egy eve vannak itt. Ismerek olyat, aki meg van lepodve, hogy nyelviskolaba kell jarnia, csak akkor kap segelyt, de azt mondja, hogy ugy pedig nem tud munkat talalni, ha iskolaban van. Igy aztan se iskolaba nem jar, igy a segelytol is elesik, se munkat nem kap, szoval az ittletbol nem sok haszna van.
Kanadaban is egy 4 tagu csaladban kell legyen legalabb 2 kereso, aki napi 8 oraban dolgozik,kulonben nagyon nehezen lehet megelni.
Hogy jobb-e a helyzet itt, mint Magyarorszagon? Ha van munkad - tehat megerted es beszeled az angolt; ha van fedel a fejed felett - amit a keresetedbol ki tudsz fizetni; ha tudod fizetni a szamlaidat a keresetedbol; ha nem okoz problemat elelmiszert venni, mert a keresetedbol telik ra; ha nem gond jogositvanyt letenni (angol nyelven vagy tolmaccsal) es autot venni - mindezeket azert, hogy konnyebben kapj munkat; ha kitartoan tanulsz es amig nincs munkad napi rendszeresseggel keresel munkat; - igen, akkor sokkal jobb a helyzeted itt, de ez csak a minimum. Ha nem tudsz angolul, hogyan mesz el egy allasinterjura? Volt ismerosom, aki penztarosnak jelentkezett, mondvan, hogy Mo.-n is az volt - de nem ertett es nem beszelt semmit angolul! Azt mondta, hogy a kodot le tudja huzni, az nem nagy dolog. A resumeja jo volt, megcsinaltak neki, de amikor interjura hivtak be, meg sem tudott szolalni, azt sem ertette, hogy mit kerdeznek tole. Hazakuldtek. Nem is ertettem, megis mit gondolt, magyarul fog valaszolni?
Higyjetek el, hogy itt nagyon sokan nem panaszkodnak nyilvanosan azok kozul, akik menekultkent jottek ki, de nagyon keseru sorsuk van. Emlitesre kerult a kitartas. Na igen, de mennyi idore van kitartas egy emberben?Itt evekrol beszelunk, amig esetleg nem kap munkat. Mennyi ideig birja valaki, hogy Kanadaban rosszabbul el, mint ahonnan jott? Felmeri-e valaki azt, hogy mit jelent mindent feladni amije eddig volt, es egy uj orszagban egy uj nyelven egy uj eletet a legelejerol elkezdeni? Atszamoljak a dollart forintra, es azt hiszik, hogy az rengeteg, - forintban talan OK, de itt Kanadaban kell megelni belole, ami bizony nagyon-nagyon keves. Itt a forumon levok higyjetek el segitenek, de senki nem akarja a csaladok eletet befolyasolni, csak a konkret tenyeket tarjak eletek, hogy ne akkor szembesuljetek vele, amikor mar keso, mert meggondolatlanul Kanadaba jottetek es megsem olyan jo, mint ahogy azt masok mar megmondtak.
Van itt hely boven, johet mindenki, csak nagyon korultekintoen, felmerni az eselyeket, ezen a forumon erre figyelmeztetnek, (!!!)de ahogy magyarosan mondjak: utana mar amilyen viragot szakasztottal, olyat szagolsz. Keso banat ritkan jo.

Üdvözlök mindenkit!
Kedves Erika!
Amit itt leírtál, az biztosan mind igaz! Nekem mégis inkább Borsod megyét juttatja eszembe, mint Kanadát.:)) Nyomor, munkanélküliség...Nem túl vonzó!:( Érthetetlen számomra, hogy gyökeresen ellentétes információkból kellene eldöntenünk, hogy mi lenne a helyes lépés! Egyik oldalról azt halljuk, hogy Kanada szívesen fogadja a külföldieket, szociálisan érzékeny, a legbefogadóbb állam. A másik oldal nyomort ír, éhezést, munkanélküliséget, szenvedést, tönkre ment családokat. Higyjétek el, hogy nem kételkedem a szavaitokban, csak nem értem az egészet. Azt pedig végképpen nem tudom már, hogy mit csináljunk.:( Csak egy biztos. Lépnünk kell! Dehogy merre....???? :(
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Egyik oldalról azt halljuk, hogy Kanada szívesen fogadja a külföldieket, szociálisan érzékeny, a legbefogadóbb állam.

Igaz aki bevandorolni szeretne Canadaba, az uldozottek akik valoban uldozottek es eletuk veszelyben van stb.





 

piluapali

Állandó Tag
Állandó Tag
Én a részemről befejeztem,nem is értem,hogy miért vitatkozok veletek:)
legközelebb már csak akkor irok,mikor sikerült!!!!
Szép napot!
 

Judith1957

Új tag
"az uldozottek akik valoben uldozottek es eletuk veszelyben van stb."

Miért érzem azt, hogy ti eldöntöttétek: mi hazudunk, kitaláljuk a történetünket, közünk sincs ahhoz, amit állítunk??? :(

Azt hiszem okosabb lesz, ha nem kínozom magam tovább. Amióta itt olvasok/írok, állandósult a gyomorgörcsöm.
Kívánom nektek, hogy sose tudjátok meg milyen az, amit mi itt "hazudtunk"! És kívánok nektek nagyon boldog, kiegyensúlyozott életet.
Nekünk ehhez azt hiszem újra meg kell születni.:)
További szép napot, jó beszélgetést kívánok!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Senki nem mondja hogy hazudsz, sot azt se allitja itt senki nincs otthon problema szelsoseges stb ugyek.
Eus orszagbol ahol demokracia van csak nagyon egyedi esetek vannak, mert a torveny demokratikus,igy tomeges uldozesrol nincs szo.
HA neked van ilyen helyzeted es ezt te itt az immigration bironak be is tudod bizonyitani minden eselyed meg van hogy elfogadjanak.
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
tamás

A gond az hogy sok a csaló. Nagyon sokan ürügynek használták ki a politikai helyzetet.
De itt szeretném megjegyezni, hogy nem csak fizikailag hanem mentálisan is lehet üldözni valakit-valakiket.
A lelki sebek jobban tudnak fájni mint 1-2 pofon és nehezebben is gyógyul. Én csak arra kérem a tisztelt illetékeseket hogy mindig egyénileg elöitéletmentesen döntsenek egy adott kérelem ügyében. HISZEK BENNE HOGY EZ IGY VOLT VAN ÉS LESZ IS. Ha sikerül öszeszednem a repülöjegy árát , akkor habozás nélkül ki megyek kanadába. Biztosan szükség van ott jó emberekre akiket a hazájuk nem becsül meg.
 

ErikaG

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Erika!
Amit itt leírtál, az biztosan mind igaz! Nekem mégis inkább Borsod megyét juttatja eszembe, mint Kanadát.:smile:) Nyomor, munkanélküliség...Nem túl vonzó!:sad: Érthetetlen számomra, hogy gyökeresen ellentétes információkból kellene eldöntenünk, hogy mi lenne a helyes lépés! Egyik oldalról azt halljuk, hogy Kanada szívesen fogadja a külföldieket, szociálisan érzékeny, a legbefogadóbb állam. A másik oldal nyomort ír, éhezést, munkanélküliséget, szenvedést, tönkre ment családokat. Higyjétek el, hogy nem kételkedem a szavaitokban, csak nem értem az egészet. Azt pedig végképpen nem tudom már, hogy mit csináljunk.:sad: Csak egy biztos. Lépnünk kell! Dehogy merre....???? :sad:

Az informaciok nem ellentetesek, csak mindenki maskent el, mas beosztasban dolgozik, vagy eppen nem dolgozik. Ezt lehet latni Mo.-n is, hogy akinek van munkaja (mindkettonek egy csaladban), az boldogul, beosztastol, munkatol fuggoen talan egyre jobban, de ott, ahol egy csaladban mar egy munkanelkuli is van, mindenfele jaradek nelkul, es az egesz csaladot csak egy keresetbol kell eltartani a masiknak, az nehezen el; amelyik csaladban senkinek nincs munkja, vagyis nincs semmifele bevetel (esetleg csak a segely) az egyre nyomorusagosabban el, ugyanigy van ez Kanadaban is. Bizonyara vannak, akik itt is, akarcsak Mo.-n feketen a segely mellett talalnak munkat, takaritanak, babysitterkednek, stb., de sok idejuk nincs ra, ugyanis itt tanulniuk kell, 9-tol 2:15-ig nyelviskolaban kell hogy legyenek ahhoz, hogy segelyt kapjanak. Ezek a munkak is csak rovid nehany ora a heten, szoval megelni meg a segellyel egyutt sem lehet.
Nem olyan nehez megerteni, akinek van munkaja, az meg tud elni - akinek nincs, az sajnos itt is csak nyomorog. Ugy hiszem igy van ez mindenhol a vilagon.
Kanada valoban szivesen fogadja az embereket, akik itt kivannak elni, de csak azt fogadja szivesen, akik a hivatalos uton probalkoznak.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Kicsit off

Nem vagyok jogász, de azért egy-két dolog:
Kedves Anthony 71!

Pedig képzelje,igy történt!
Sőt,mondok még durvábbat.
Ez az eset a Nyugati aluljáróban történt.Éjszaka támadtak meg ,azzal ,hogy én büdös cigány,(nem nagyon látszik rajtam a származásom,csak hallotta az illető mikor elsétáltunk mellette,hogy erről beszélgettünk a barátommal)takarodjak az ő országából!!!Megtámadt,majd dulakodni kezdtünk.Lekerültem a földre,s a weszkó csizmájával úgy szétrúgta a jobb lábamat,hogy a sipcsontom 2 helyen,a szárkapocscsontom pedig egy helyen tört el!!!9 csavarral rögzitették,s fél évig gipszbe voltam,arról nem is beszélve,hogy minden este injekciózni kellett magam,hogy ne alvadon ,meg a vérem,mert abba belehalhatok!!!
Ezek a után a rendőrségi kihallgatáson én és több tanú állitotta,hogy rasszista támadás volt,de a rendőr azt mondta,hogy ezt nem irja bele a jegyzőkönyvbe,mert rossz fényt vet az országra!!!
Persze most már eső után köpönyeg...- de azért akkor ragaszkodni kellett volna ahhoz, hogy vegye bele a jegyzőkönyvbe, mert ha nem akkor majd a médiában fog megjelenni.
Ezek után az itélethirdetés előtt engem kiküldtek,hogy mehetek haza,mig a vádlott maradt!!!
Ha jól értelmezem a soraid nem kizavartak, hanem elengedtek.
Ez kb annyit jelent, hogy nem kell ottmaradnod tovább, de maradhattál is volna.
Amennyiben nem és a bíró kifejezetten távozásra szólított volna fel, azt meg is kellett volna indokolni, ami a jegyzőkönyve is belekerült volna.
Nem kaptam semmi papirt,csak fenyegető telefonokat,hogy tudják minden adatom,s kiirtják az egész családomat!!!
Tudom megint csak utólag okoskodom, de ha nem vádlott vagy, akkor jogod van arra, hogy kérd az adataid (lakcím...stb.) zártan való kezelését.
Ekkor egy borítékban külön ott lesz, de azt csak a bíró bonthatja fel - szükség esetén - és sem a vádlott, sem a védője nem tudhatja meg a tartalmát.
Majd elmenekültem vidékre egy kis faluba acsaládommal,ahol szétrabolták a házunkat,megmérgezték a kutyáinkat,kiutálták a fiam az iskolából,folyamatosan betörték az ablakinkat,s mindezt addig csinálták,mig el nem hagytuk a falut!
Erre viszont azt mondom (írom), hogy rendőrségi védelmet kellett volna kérni - jelezve, hogy milyen előzményei voltak a zaklatásotoknak. ezért fizetik őket.
Ha elutasítják, akkor lehet fellebbezni (pl ügyészség...stb.) és végső soron ott a média is.
Tudom, az átlagember ezzel nincs tisztában (még), de ahogy látom, a világ afelé halad, hogy mindezeket ugyanúgy meg kell tanulni majd, mint pl. a közlekedési szabályokat.
Az állásinterjúknál már alapkérdés,hogy romának e vallom magam,s ha azt mondom igen,csaeszhetem az állást!!Életemben nem csaltam ,loptam,bűnöztem és mégis elitélnek,üldöznek,lehetetlenné teszik az életünk!!!
Nézd - igaz ettől nem lesz neked könnyebb - de ugyanezt elmondhatják a fiatal lányok (szülésveszély), a 45 felettiek (őskövület)... és még sorolhatnám.
Ezt tudomásul kell vennünk és meg kell próbálni tenni ellene. Persze könnyi mondani, nehéz csinálni.
Azonban, ha van szakképesítésed és jó vagy a szakmádban, az - hidd el - meg fog látszani rajtad és ezt a normális munkaadók észre is fogják venni. Igaz a jó szakember szintre előbb el is kell jutni.
És még rajtam nem is látszik olyan nagyon a származásom,mert csak fél roma vagyok,de mi lehet azokkal a romákkal,akin látszik???Ez ma Magyarország!!!!

Csak hozzáteszem,hogy itt Németországban,sem sokkal jobb a helyzet,ugye nem kell ecsetelnem,hogy miért.....

Azt sem tudom,hogy mi az a büntető kollégium...
Bár a bírók függetlenek, azért nekik is van főnökük. Nagyjából ez a büntető kollégium.
Amúgy csak egy birónő volt,s egy jegyző(asszem igy hivják),aki gépelt!
Ja,és az ember a harmadik idézésre volt hajlandó eljönni,de nem rótták meg,csak kapott ejnye-bejnyét....
Arra hivatkozott,hogy elvesztett 1 millió forintot a játékgépen,s azért volt ideges....
Akkor csak van valami infód a "jegyzőkönyvről".;)
Hi!

Valoszinu minden papir megvan az ugyedrol valamilyen rendorsegi irattar feleben.Meg kell hatalmazni egy rokont adni egy kis penzt azt o kikeri a szukseges papirokat.
Sőt bizonyos feltételek esetén költségmentességet is lehet kérni (magyarul ingyen lesz a másolat).
Elindulni utanna ellehet ide nem kell hallgatni senkire sem itt mindenki jarjon a sajat feje utan.
Akkor viszont nem értem miért kell de írni?:confused: Nyilván a döntést mindenki maga hozza meg, de aki okos, meghallgat előtte másokat, információt gyűjt és kiértékeli a sajét szemszögéből.
Ja es meg valami gondolom az is megoldott miert akartok eljonni Nemetorsz-bol marmint van arra is bizonyitek hogy nem lattak el megfeleloen,nem adtak vedelmet nektek.Ugyan is ezt is kerni fogja a biro aki az ugyeteket targyalni fogja.
Reszemrol sok sikert!

Kedves Melitta!
Ez a tanár éppen nem pofonokat osztogatott,hanem egy bottal ütötte a fiamat(is),amit KERESZTAPÁNAK nevezett el!!!
Természetesen én is azhonnal mentem az igazgatóhoz,de le se tojtak,mert azt mondták hazudok,az a mocsok meg röhögött a markában....
Ez egy kicsi faluban volt,ahol nem volt másik iskola,tehát az iskolaváltás nem volt kivitelezhető!Azt pedig,hogy faluról-falura,városról-városra költözködjünk,azt nem engedhettük meg magunknak....
Na ezt tipikusan ki kellett volna vinni a médiába, mert kötve hiszem, hogy egyedül a Te gyerekedet verte és egy ilyen személynek semmi keresnivalója az oktatásban.
sajnos abban igazat adok neked, hogy amennyiben a kisebbséghez tartozol, eleve prekoncepcionálnak (vagyis már az előtt részre hajlóan ítélkeznek, mielőtt a teljes történést megismernék), de ez sajnos másra is igaz (ha egy katona iszik -> a katonák részegesek, ha egy rendőr műveletlen -> a rendőrök hülyék...és nem folytatom).
Sajnos ezt az élet nagyon sok területén tapasztalhatjuk, de aki nem hagyja magát, az - ha nem is mindenben - de sok dologban ki tudja "harcolni" az igazát.

Még egy dolog: azt hiszitek, hogy itt le akarnak Kanadáról beszélni benneteket, pedig nem.
Csak felhívják a figyelmeteket, hogy reálisan menekültként kijutni szinte nincs esély Magyarországról.
Van viszont lehetőség kitelepülni, persze ott kemény feltételek is vannak (keresett szakma, nyelvtudás például), amit nem könnyű, de nem is lehetetlen teljesíteni.
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
reálisan menekültként kijutni szinte nincs esély Tudjátok aza furcsa a dologba hogy legalább 40-50 ismerösöm ment ki az elmult 5 hónapban és érdekes modon senket sem küldtek haza ok nélkül de. Ja és csak mellesleg jegyzem meg hogy van köztük olyan is aki már volt büntetve rablásért 17 évesen az osztálytársait befenyitette meg ijesmi 1 év letöltendö börtön kapott érte. februárba ment ki kölcsön 850.000ft ból és lám már azt meg is adta meg van bérelt lakása is ez TÉNY 4-5-naponta beszélek vele ö is hasonlokat mond mint amit itt irnak .................hmmmmmm :confused::confused::confused::confused::confused::confused: valami van ott ami megváltoztatja a magyarok gondolkodását Szerintetek nem furcsa???,.........:confused:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
reálisan menekültként kijutni szinte nincs esély Tudjátok aza furcsa a dologba hogy legalább 40-50 ismerösöm ment ki az elmult 5 hónapban és érdekes modon senket sem küldtek haza ok nélkül de. Ja és csak mellesleg jegyzem meg hogy van köztük olyan is aki már volt büntetve rablásért 17 évesen az osztálytársait befenyitette meg ijesmi 1 év letöltendö börtön kapott érte. februárba ment ki kölcsön 850.000ft ból és lám már azt meg is adta meg van bérelt lakása is ez TÉNY 4-5-naponta beszélek vele ö is hasonlokat mond mint amit itt irnak .................hmmmmmm :confused::confused::confused::confused::confused::confused: valami van ott ami megváltoztatja a magyarok gondolkodását Szerintetek nem furcsa???,.........:confused:

Hitelbol jott ki a baratod, es itt mar latja, hogy az itteni baratjai es akikkel megismerkedett a varakozok kozott egyet nem tud akit elfogadtak, az esely ma nagyon keves az okokat mar ezerszer leirtuk.
Nem a gondolkodas mod valtozik meg,hanem latja a nehezsegeket es a kiut a legalis elfogadas az egyre sotetebbnek tunik.Akiket en ismerek azok is nagyon el vannak keseredve, hogy ennyi penzbol ami ez az ut kerult nemetbe vagy az osztrakoknal mar egy kis ceget tudtak volna nyitni. Tobben mennenek mar haza de nincs mar annyi penzuk ,hogy haza utazonak.
 

moroder65

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Moroder!

A menekültügyi eljárás kimenetele két dologtól függ. 1.- hogy a történet ami alapján valaki kéri Kanada védelmét, az ütköztethető-e a menekültügyi törvény paragrafusaival, vagy sem. 2.- az ügy védhető vagy sem.

Lehet valakinek nagyon drága ügyvédje/ügyintézője, ha a kérelem oka vagy személye nem tartozik a menekültügyi törvény hatálya alá, a kérelmet el fogják utasítani!

Ha maga a leadott sztori a menekültügyi törvények hatálya alá tartozik, akkor sem biztos, hogy védhető, mert a menekültügyi egyezmény/törvény nem alkalmazható ha:

- a történet szereplőjéről bebizonyosodik, hogy nem szavahihető,
- önkéntesen ismét igénybe vette állampolgársága szerinti ország védelmét,
- már nem utasíthatja el állampolgársága szerinti országa védelmének igénybevételét, mivel megszűntek azok a körülmények, amelyek alapján kérte a Kanada védelmét,
- Kanada, olyan jogokat biztosít számára, amikkel másképp is megszerezheti az állampolgárságot,
- a kérelem előtt súlyos bűncselekményt követett el és a kanadai polgárokra veszélyes....

csak, hogy a legfontosabbakat említsem. Nem emeltem ki külön, mert a "hatálya alá tartozik" mondatrészben már benne van, de ha valaki nem tudja megindokolni, hogy a veszély elhárítása érdekében miért nem volt számára alternatív lehetőség az országán /vagy EU-n/ belüli elköltözés, vagy a hatóságok védelme... akkor az ügy szintén nem védhető.



Gombvarrás közben :D, két dolgot szeretnék megemlíteni. A törvény az "nem betonfal", de én csak azt írhatom le, ami törvényes. /Ha valaki megszerezte a státuszt, hogy kanadai állandó lakos, az miért fizet ügyvédet egy másik eljárásban? Ez csak egy közbevetett kérdés./ A humán alapon történő pozitív letelepedési döntés, szintén nem az eltelt időtől és az ügyvédtől függ, hanem a leadott történettől.

Az ügyvéd/ügyintéző felkészültségének és személyének csak akkor van jelentősége, ha az ügy védhető!



Az, hogy az asztalnál ülő adategyeztető ügyintéző, vagy egy döntéshozó mit néz a 2 hónap után/belül, az két külön dolog. Meggyőződésem, hogy az ellenörzés lényege az ügyek gyors szelektálása. Kanada nem akar szociális hálót biztosítani évekig olyanok számára, akik nem a törvény hatálya alá tartozó menekültek, vagy akik szándékosan húzzák az elutasító válasz lehetőségét.

Régen sem csak a hanyagság volt az indok a mulasztásokra, hanem sok esetben a szándékos időhúzás, valamint az, hogy az ügyintézők és ügyfeleik pontosan tudták, az érvényes elutasítás számukra a legrosszabb. Ezért mentek haza sokan, amikor megkapták a tárgyalás időpontját. Leléptek mielőtt döntést hozhattak volna, majd visszajöttek újra..... Na ennek akar Kanada végetvetni.



Ha ugyanarról beszélünk, kaptatok "szakértőket" a tárgyalásra, majd az elutasító döntés után, kiemelt figyelmet. Az eljárás egész menete... hozzáadódott a történethez és így lett megalapozott, hogy miért nem tudjátok, vagy akarjátok elfogadni Mo. védelmét. Csak olyan esetekben tudja, vagy tudná egy ügyvéd a történet végkimenetelét felhasználni... ami a Ti ügyetekkel közel azonos. Viszont ez nem jellemző, nem cikkeznek mindenkiről és azóta nagyon sok dolog megváltozott. Több csoport járt Magyarországon... és nem törölték volna el a vízumkényszert ha nem lett volna változás. Értem én, hogy büszkeséggel tölt el amit végigcsináltatok, de az egyedi ügyeket nem lehet kivetíteni az átlagra.



Pénz? "Hát az a legkevesebb". Hiába ítéled meg azokat, akik feladják... de ha anyagi helyzetük és történetük nem olyan, mint a Tiéd, az akarat nagyon kevés.




Amint már említve volt, ha valaki Mo.-n veszélyben van és ez bizonyítható... az alternatív menekülésre, a védelemre... máshol nincs esélye, más a szitu és Kanada befogadja. Itt viszont az ügyek túlnyomó többsége arról szól, hogy nehéz az élet, mennék Kanadába. Ha van rá mód, a pontrendszerrel foglalkozó topikokban próbálunk segíteni, de a menekültüggyel kapcsolatban, minimálisak a lehetőségek.



Nem tudom, hogy miért, de nekem van egy olyan érzésem, hogy nem a napi munkavégzésed vezetett a találkozóhoz, hanem egy új kanadai jogvédő szervezetben való részvételed. Ez csak megérzés, de javíts ki ha tévedek.



Túl nagy ár ezreket földönfutóvá tánni ahhoz, hogy egyedi esetek igazát jobban alátámasszuk!

Az, hogy az asztalnál ülő adategyeztető ügyintéző, vagy egy döntéshozó mit néz a 2 hónap után/belül, az két külön dolog. Meggyőződésem, hogy az ellenörzés lényege az ügyek gyors szelektálása. Kanada nem akar szociális hálót biztosítani évekig olyanok számára, akik nem a törvény hatálya alá tartozó menekültek, vagy akik szándékosan húzzák az elutasító válasz lehetőségét.

VAN EGY JO HIREM ! DE NEM KELL TOBBE BEMENNI SEMMILYEN EGYEZTETESRE 2 HONAP UTAN , NINCS TOBBE !!! TEHAT NINCS SENMILYEN VIZSGALAT VAGY PIF ELLENORZES AHOGY IRTAD, MOST BIZTOS AZZAL JOSSZ HOGY EZT MAR TUDOD DE REMELEM NEM MERT EZ CSAK TEGNAP DELUTAN JOTT KI KORLEVELBEN .LEGYSZI TETT EZT IS KOZZE HA PARTATLAN INFORMACIOKKAL SZOLGALSZ MINDENKIT
KOSZONOM !
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
"Az, hogy az asztalnál ülő adategyeztető ügyintéző, vagy egy döntéshozó mit néz a 2 hónap után/belül, az két külön dolog. Meggyőződésem, hogy az ellenörzés lényege az ügyek gyors szelektálása. Kanada nem akar szociális hálót biztosítani évekig olyanok számára, akik nem a törvény hatálya alá tartozó menekültek, vagy akik szándékosan húzzák az elutasító válasz lehetőségét."

VAN EGY JO HIREM ! DE NEM KELL TOBBE BEMENNI SEMMILYEN EGYEZTETESRE 2 HONAP UTAN , NINCS TOBBE !!! TEHAT NINCS SENMILYEN VIZSGALAT VAGY PIF ELLENORZES AHOGY IRTAD, MOST BIZTOS AZZAL JOSSZ HOGY EZT MAR TUDOD DE REMELEM NEM MERT EZ CSAK TEGNAP DELUTAN JOTT KI KORLEVELBEN .LEGYSZI TETT EZT IS KOZZE HA PARTATLAN INFORMACIOKKAL SZOLGALSZ MINDENKIT
KOSZONOM !

Ha már kijött körlevélbn, az jó! Akkor, mozgásban vagyunk :D!

February 17, 2012:

"I can tell you that this new draft legislation was not expected a year ago, when I last spoke to IRB personnel about changes arising from the Balanced Refugee Reform Act. This bill, should it receive Royal Assent in its present form, will require us to make some significant changes to our planning assumptions for the new system."

"There will be three time frames at the RPD: upon eligibility, hearings would be held within
30 days for claimants from Designated Countries of Origin who make their claim inland,
45 days for claimants from designated countries who make the claims at ports of entry,
and
60 days for all other claimants.
RAD decisions will have to be rendered
90 days after an appeal is perfected, unless there is an oral hearing; this is a reduction of 30 days."

"Instead of being required to attend an information-gathering interview, all claimants would be required to submit a Basis of Claim form.
This will replace today's Personal Information Form"

Elimination of Interview


  • The Basis of Claim (BOC) form will replace the information-gathering interview that was in the Balanced Refugee Reform Act
  • The BOC form will be shorter than the Personal Information Form and focus on specific aspects of the refugee protection claim
  • The PM-03 interview process is currently on hold until the legislation receives royal assent

Executive Director's Speaking Notes



  • As you all know, the PM-03 interview officer competitive process is currently on hold.
  • As the legislation replaces an information gathering interview with a Basis of Claim form, we will continue to keep the PM-03 interview officer process on hold.
  • If it receives Royal Assent as it is currently worded, the PM-03 process will be cancelled.
  • We are going to have to modifying our processes to include the new Basis of Claim form.
  • It is likely to be a much shorter document than the Personal Information Form and focussed on specific aspects of the claim for protection.
  • We have already done a lot of work in the context of the information-gathering interview that will help us to develop this Basis of Claim form.
  • The Basis of Claim document will be described in the RPD Rules. The IRB will consult internally and externally on the content of the Basis of Claim document as part of our Rules consultation process.

"With respect to the new RPD we will be required to process refugee claims about 80% faster than we do in the current system. This means the changes to the new RPD are going to be significant."

"Members will receive the file within days after it is referred to the IRB
and they will be responsible for preparing it for the hearing. This means that in the future, there will no longer be a file preparation or a hearing room role for Tribunal Officers; this means that effectively there will be no Tribunal Officers in the new RPD. Until the legislation comes into force, though, the Tribunal Officer function will continue to exist."

/forrás:
http://www.irb-cisr.gc.ca/Eng/media/newsnouv/2012/Pages/billc31telecon.aspx /

Ha azonos dolgokról beszélünk, akkor a meghallgatások kiváltásáról van szó, ami további gyorsulást jelent és nem a folyamat megtorpanását, vagy visszafejlődését. Az új nyomtatvány /BOC/ bevezetésével, a döntéshozók rendelkezésére fog állni minden olyan célirányos információ, amit eddig a meghallgatás során gyűjtöttek be.

Kösz, hogy felhívtad rá a figyelmet! A részetekre küldött körlevél tartalmát nem ismerem, tudnád pontosítani, hogy mennyiben azonos, vagy mennyiben tér el a fentiektől? Kösz!

 
Oldal tetejére