Menekult statusz Canadaban

burgum

Állandó Tag
Állandó Tag
"Úgy kezdődött, hogy visszaütött" - mondja az adage, nem először nagyon helyesen.
Mert ugyebár illett volna megemlíteni, hogy a jaj-de-magyar gárdát maguk a ceglédiek hívták oda, panaszkodván, hogy nagyonis elharapódzott a háztáji lopkodás.
Meggyőződésem, hogy ez beletartozik a "megélhetési bűnözés" fogalmába - de ez csak komplikálja a dolgokat.
Abban is biztos vagyok, hogy a ceglédiek először a rendőrséghez fordultak - és épp úgy ki lettek röhögve, mint ahogy te gondolod, hogy veled is megtörténne. Nagy a gyanúm, hogy a helyi(?) hatóságok inkább vállalják a jobboldaliság vádját, mintsem hogy beismernék tehetetlenségüket. Nemhiába váltogatja le Pintér mostanában a hanyag policájokat. Mert pénz, feldúsítani a rendőrséget, nincs.

A jómúltkorában összeverekedtek egy székelyföldi falú kocsmájában a székelyek a cigányokkal - valami vetemény-/csirkelopás ügyben. De olyannyira, hogy előkerültek a bicskák is.
Na most kérdem én: hol van Cegléden olyan kocsma, amit egyaránt látogatna magyar és cigány is? Hogy egyenesben kommunikálnának, nem csak mindent elpolitizáló közvetitőkön keresztűl?

Úgyhogy kedves tamko4, a te igazad nagyon pici - még kikapni sem érdemes érte. A bajok sokkal nagyobbak.
 

sani07

Kitiltott (BANned)
A magyar menekültjogi kérelmeknek 95 százaléka alaptalannak bizonyult Kanadában – ismertette Jason Kenney, Kanada állampolgársági és bevándorlásügyi minisztere, a Kanadai Magyar Televízió Dr Frank Tibor által készített interjúban......

.
Az a baj, hogy tul joszivu, bokezu kanada a menekultekkel, illetve azokkal, akik annak valljak magukat. Kellene egy masik rendszer. Aki kimegy es menekultnek vallja magat, azt bezarnak szepen egy jo nagy bortonbe, vagy barmi mas racsos, orzott helyre es az etelen/tolmacson kivul nem kapnanak semmi mast. Aztan ha pozitiv az elbiralas, akkor minden joggal felvertezve mehet kanadaba amerre lat, ha nem, akkor irany haza. Persze ezt a feltetelt jol kivastagitva kozzetenni a megfelelo oldalon, hogy mindenki jol meggondolhassa, belevag-e. Szerintem ember nem lenne, aki kamubol ezt vegigcsinalna. Aki pedig valoban menekul az anyaorszagbol, az orommel vallalna, csak hogy szabaduljon onnan a fenyegetesek, az eletveszely elol.
 

burgum

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha van penz ha nincs a rendorsegre tartozik minden rendfentartas, a tyuktolvajlas es minden kriminal.
Faji alapon nem lehet semmilyen attrocitast elkovetni a XXI.szazadban es jogaa sincs senkinek itelkezni, azert vannak a birosagok.
Hát ez elméletben tényleg így van, de ha a rendfenntartás nem működik, akkor magára vessen, hogy a közösségek élnek önszervezkedési jogukkal. Mert ilyen is van a demokráciában. És akkor ilyen vadhajtás mint a "gárda" sem létezne, az biztos.
 

Zsolt08

Állandó Tag
Állandó Tag
Udv!

Nem ertem mi itt a gond aki menekultkent akar ide jonni johet ugy mint eddig!Csak majd hamarabb letargyaljak az ugyet es kiteszik az orszagbol ha hazudott ez tiszta sor.Valszeg meg kell tudnia magyarazni miert nem felelt meg pl Hollandia vagy Nemetorszag ami kozelebb is van mint menekulesi celpont de ha van ra magyarazata ugyan ugy itt mardhat ez utan is.
De meg mindig nem ertem miert kell sirni meg csunyakat mondani Canadara?Be lehet vandorolni ezutan is csak hat ahoz tanulni is kell par ev es lenyugszik mindenki es el is felejtik az ugyet.Canadanak mindig fog kelleni a ket kezi,dolgozni akaro ember ahogyan eddig is ugy ez utan is.

Udv.



I'm back!:cool:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
,etnikai oldokles, csirajaban kellenne elfojtani minden human erzelmu embernek minden szelsoseges megnyilvanulast.
A lényeg az hogy m.o.nem éppen a leg biztonságosabb hely a mai kisebbségnek ide értve a roma és zsidó közösségeket is nap mint nap vannak atrocitások ha az rtl klubb vagy a média nem is adja le attol még van
Én is csak azért nem keveredek atrocitásokba mert nagyon nem keresem az igazamat.
De ha egyszer el merném mondani nyilvánosan (szélsö jobbos társaságba) nem biztos hogy másnap ki birnám nyitni a számat.
Nem mehetek a rendőrségre panaszt tenni mert kiröhögnek a jobbik esetbe vagy ugy állitják be adolgot hogy
kussoljál b.dös c.gány vagy megdöglesz
Szóval a költöi kérdés nem a kanadahunnak szól.........
szóval én kimondom az igazat bár kicsit félek töle hogy 1-2embernek nem fog tetszeni de ma magyarország egyáltalán nem biztonságos.
95% az elutasitott kérelem? de legalább 1-2-vagy jó esetbe (ha okos az illetö)3 évig s kinn maradhat ezalatt eg jó minőségi életet élhet van akinek az életébe csak enyi adatik ............



Milyen joletrol beszelsz? Aki segelybol el az a letminimumon van. Az nagyon szegeny.Nem futja cigire se meg egyeb dolgokra ami nem is luxus.
Aki megtudja maganak engedni MO rol csaladdal hogy kijojjon anyagilag az mar nem szegeny ember, /innen a szegenyek nem tudnak csaladostul europaba menni./
Aki eladja otthon mindenet , a nagy utazasra .......hatalmas veszteseg foldonfutova valas ha nem tud megsem itt maradni es haza kell mennie. 95%
Nincs segelybol jo minosegu elet.
Ilyen tev hitek miatt ugranak sokan , hogy itt van a Kanaan.

Lehet osszekoltozni csaladokkal rokonokkal, /ha megengedi a tulajdonos/ de mitol jo az elet ha 20 ember lakik egyutt?
Mit gondolsz ha van is munkavallalasi a menekultnek milyen munkat lehet kapni angolnyelv nelkul?

Igy is rengeteg segit Canada, de aki igy indul el hogy par evig "jol el", ezt nem kivanja finanszerozni, mert ez meg koszono viszonyban sincs a menekult torvenyekben leirtakkal.

MInden fent van a netten , videokat mi is latjuk es biztos a menekult ugyekkel foglalkozo hivatalok is, tuti hogy a median kivul masok is, emberi jogok stb kezdemenyeznek kivizsgalast a megnovekedett atrocitasok miatt.
Jobbikra meg nem kell szavazni megha esetleg osztogatnak is csomagokat, vagy egy kis penzt, hogy tovabbi rasszizmus ne novekedjen hanem eltunjon a politikai paletarol. /Nogradban volt olyan helyseg ahol tobbsegben romak elnek es a jobbik jott be a legutobbi valasztasokon./
 

juharlevél1234

Állandó Tag
Állandó Tag
Jobbikra meg nem kell szavazni megha esetleg osztogatnak is csomagokat, vagy egy kis penzt, hogy tovabbi rasszizmus ne novekedjen hanem eltunjon a politikai paletarol. /Nogradban volt olyan helyseg ahol tobbsegben romak elnek es a jobbik jott be a legutobbi valasztasokon./

Az a probléma, hogy nem a kis csomagokért szavaznak a Jobbikra, hanem mert magas fokú a tudatlanság, mivel nem jutnak el az iskolákig sem. A tudatlan ember mindent elhisz, még azt is, hogy a Jobbik nem rasszista. Akinek évekkel ezelőtt kikapcsolták a villanyát, és már tíz éve nincs semmilyen munkája, azt csak az érdekli, hogyan jut kajához. Nem érdekli őket már semmi, mert már rég kicsúszott a kezükből minden döntési lehetőség, csak a putri van. És így él Magyarországon 4 millió ember.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Tudom borzalmas, latjuk ,hogy hogy elnek az emberek otthon.Azert azt nem ertem a roma felzarkoztatasra horibilis osszegeket kaptak az eutol, hogy ebbol semmi nem valosult meg???????
Egy food bankot megszervezni otthon se megvalosithatatlan dolog.
A nyomor a kilatastalansag kivetkoztet sok embert onmagabol.
de magalljt kell parancsolni,hogy ne a gyulolkodes az oldokles legyen megoldas vagy megoldando a szelsojobb modszereivel.

Konnyen egesz eubol kiirhatjuk magunkat ezzel a mentalitassal.
 

juharlevél1234

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem a putriban élek, de nagyon meg tudom érteni azoknak a lelkiállapotát, akik már évek óta reménytelenül tengődnek. Bele kellene egy kicsit élned magadat mások helyzetébe, nem biztos, hogy mindenki saját hibájából kerül oda, ahol van. Ugye kicsit más Kanadába születni, és más Budapestre, de talán még nagyobb a szakadék, ha valaki Békés, esetleg Vas megye egy kis falujába születik. Úgy kezdődik a történet, hogy a faluban nincs iskola, esetleg 30-40 km-t kell utazni, hogy a gyerekét iskolába vigye, de kérdem én: hogyan? Ha ennivalóra nincs pénze, mert nincs munka, akkor bérletre sincs, hogy a buszra felrakja. És nincs ám autó, meg benzin, de még bicikli sem. Hahó!
A másik gond, hogy ez nem két hete kezdődött, hanem sok évtizeddel ezelőtt, és azóta egyre rosszabb... Ha valaki úgy nő fel, hogy az a természetes, hogy apu, anyu, esetleg nagyi sem melóztak, akkor ő neki is ez lesz a természetes. Stb. stb.
 

juharlevél1234

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos a roma felzárkóztatásra lehívott pénzek nem arra mentek el.....

Így van, Melitta, már régen megálljt kellett volna parancsolni, de Magyarországon most úgy tűnik mindenkinek minden belefér. (Kivéve néhányunkat.) Nekünk, az itt maradt kevés másként gondolkodónak nagyon nehéz, én fuldoklom ebben az országban. Egyre csúszunk egy rossz irányba, amiről előre látjuk, hogy hova fog vezetni, és mindenki mintha belenyugodna. Nem látják, hogy ha itt a Jobbik lesz kormányon, akkor kint leszünk az Euból egy perc alatt, teljesen elszigetelődünk. És minden héten történik valami, amit le kell nyelni. Most legutóbb ez a ceglédi ügy.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
A másik gond, hogy ez nem két hete kezdődött, hanem sok évtizeddel ezelőtt, és azóta egyre rosszabb... Ha valaki úgy nő fel, hogy az a természetes, hogy apu, anyu, esetleg nagyi sem melóztak, akkor ő neki is ez lesz a természetes. Stb. stb.

Nagyon sok igazságot írtatok és ami a szomorú, hogy mindenkinek igaza van. Juharlevél egy mondatát emeltem ki, mert talán ez a legfontosabb.

A gondok nem két hete kezdődtek.... és volt egy rendszerváltoztatás aminek úgy indultunk neki, hogy azt megelőzően az egész ország a közösből, minden hónapban "kiegészítette a fizetését", mindenki seftelt valamivel, vagy része volt benne cselekvéssel vagy mulasztással.... és a rendőrség közutálat tárgyát képezte, mert előtte egy diktatúrát szolgált ki. Ez nem csak nálunk volt így, ez volt jellemző az egész keleti blokkra.

Lengyel piac, maszekolás számla nélkül, privatizációs ügyességek kicsiben és nagyban, olajszőkítés, borhamisítás..... török vagy olasz arany, pénzváltás a Nyugatinál, Keletinél...., cigaretta, olasz műanyag-bőrkabát, házépítés "leesett anyagokból".... soroljam, ?

Kenőpénzes rendszerre épült az egész élet... és most keressük, hogy kinek, hol és milyen erkölcsöt kellene betartania? Az a mérce, hogy aki ügyes és feláll, "üt" önmagáért az boldogul, aki pedig nem az balek.

Roma felzárkóztatás? A roma gyerek csak a családjától vagy egy másik romától kap szeretetet, ezt tapasztalja és ezt tanulja otthon. Hol a csudában érdekli, hogy rajtuk kívül kinek mi a véleménye....? Pénzzel és programokkal /ami el sem jut hozzájuk/ ezt az életben nem lehet megoldani. A "pozitív diszkriminációval söpörjük a szőnyeg alá a problémát...", ami ment 40 évig, szintén nem lehet megoldani semmit, mert azt meg a társadalom nagyobbik része nem tűri el. A gárdát mint torzszülöttet az élet hozta létre és nem a kedvtelés. A károsultakat és sértetteket nem nagyon érdekli, hogy ez most a XVIII. vagy a XXI. század, ha értékei és testi épsége mindennap veszélyben van, meg fogja védeni magát. Aztán lehet neki magyarázni, hogy a megélhetési bűnözés.... és a tanulatlanság..., rossz gyerekkor.... összjátékának áldozata, nem nagyon érdekli.

Én csak azokat sajnálom, akik próbálnak betartani egy emberi értékrendet ebben az elvadult és kifordult világban, de származásuk miatt minden ok nélkül le-neonácizzák, le-romázzák, le-zsidózzák.... őket. Lehet az bárki, ha ok nélkül bántják, nem szeretettel fogja viszonozni és előbb vagy utóbb, de a "vádlónak" igaza lesz és azokkal azonosul akikhez mások besorolták.

Hogy mindezt a hatóságoknak kellene megoldani? Ja kérem, akkor megint rendőrállamot kiabálnának sokan. Az, hogy mindebből mi következik, szerintem megjósolható.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
,etnikai oldokles, csirajaban kellenne elfojtani minden human erzelmu embernek minden szelsoseges megnyilvanulast.
A lényeg az hogy m.o.nem éppen a leg biztonságosabb hely a mai kisebbségnek ide értve a roma és zsidó közösségeket is nap mint nap vannak atrocitások ha az rtl klubb vagy a média nem is adja le attol még van
A gond az, hogy ez nem egyedi (csak Magyarországra jellemző) hozzáállás.
A szlovákok elveszik az állampolgárságát, ha valaki magyarnak akarja vallani magát,
az ukránok még verekednek is a parlamentben utoljára pl a kisebbségi nyelvhasználati törvény miatt,
a románoknál miniszter bukott meg, mert a magyar kisebbségnek engedett egy egyetemi kart indítani,
szerbiában mindennapos a diszkó utáni magyarverés
és szinte körbeértem M.o-t (az osztrák csak simán "kizsákmányolja" a magyar munkaerőt, tehát neki nem érdeke ellene tenni).
De, ha a balti államok kontra Oroszországot veszem, vagy Belgiumot (a spanyolokról, írekről nem is szólva) mindenütt megy az adok - kapok. Ettől persze nem llesz jobb M.o.-n senkinek, de tény az is, hogy pl a franciák sem bánnak finoman a romákkal.
Én is csak azért nem keveredek atrocitásokba mert nagyon nem keresem az igazamat.
De ha egyszer el merném mondani nyilvánosan (szélsö jobbos társaságba) nem biztos hogy másnap ki birnám nyitni a számat.
Ez egy fradi meccs esetén is előfordulhat, sajnos.
Nem mehetek a rendőrségre panaszt tenni mert kiröhögnek a jobbik esetbe vagy ugy állitják be adolgot hogy
kussoljál b.dös c.gány vagy megdöglesz
Szóval a költöi kérdés nem a kanadahunnak szól.........

lásd picit lentebb a Melittának írt soraimat....

szóval én kimondom az igazat bár kicsit félek töle hogy 1-2embernek nem fog tetszeni de ma magyarország egyáltalán nem biztonságos.
95% az elutasitott kérelem? de legalább 1-2-vagy jó esetbe (ha okos az illetö)3 évig s kinn maradhat ezalatt eg jó minőségi életet élhet van akinek az életébe csak enyi adatik ............
Ezzel a hozzáállással akár azt is hirdethetnéd, hogy "hurrá lopjunk raboljunk, aztán pár napig jó lesz" (amíg el nem kapnak), de kis szerencsével lehet, hogy tovább.
Szóval ezzel nem értek egyet, mármint az utolsó sorral.
Ha van penz ha nincs a rendorsegre tartozik minden rendfentartas, a tyuktolvajlas es minden kriminal.
Faji alapon nem lehet semmilyen attrocitast elkovetni a XXI.szazadban es jogaa sincs senkinek itelkezni, azert vannak a birosagok.
Ez így

lenne, ha nem statisztikai alapon kezelnék a kérdést (bejelentett/felderített ügyek aránya).
Ha nem rögzítik a bejelentést, akkor az tuti nem rontja a felderítési átlagot.
Anno a boltocskánkból elvittek 19000 Ft értékű illóolajat (akkor még élt a 20000 Ft-os jegyzői értékhatár).
Ki sem jöttek, mondván úgy sem lesz meg az áru és az elkövetők valószínűleg nem büntethetők, mert gyermekkorúak...
Nem ragozom, a lényeg, hogyha nem kell vele foglalkozni, akkor nem lesz belőle gond. Amíg ez a vezérelv, addig nem is lehet sokat elvárni még attól a pár megszállottól sem, akik igyekeznek helytállni a rendőrségért.
Tudom borzalmas, latjuk ,hogy hogy elnek az emberek otthon.Azert azt nem ertem a roma felzarkoztatasra horibilis osszegeket kaptak az eutol, hogy ebbol semmi nem valosult meg???????
Jó magyar szokás szerint az a minimum 126 milliárd elment tanulmányokra.
Van egy rakás javaslat, hogy mit kéne tenni, de ennyi (megszüntetni a szegregációt - már ahol van, felzárkóztatni az elmaradott térségeket, önszerveződésre ösztönözni....).
Egy food bankot megszervezni otthon se megvalosithatatlan dolog.
A nyomor a kilatastalansag kivetkoztet sok embert onmagabol.
de magalljt kell parancsolni,hogy ne a gyulolkodes az oldokles legyen megoldas vagy megoldando a szelsojobb modszereivel.

Konnyen egesz eubol kiirhatjuk magunkat ezzel a mentalitassal.
Mióta a világ világ, ezt mindig így csinálták, palástolni a gondokat néhány (néha kreált, néha igazi) bűnbakkal.
A food bank meg nem jó. Azon nincs haszna a politikusoknak. Inkább utalvány rendszer, amit csak a "jó kezekben lévő" üzletekben válthatsz be...
 

Zsolt08

Állandó Tag
Állandó Tag
Hi!

Ez mind szep es jo es nagyon hangzatos szavak(irasok) csak egy baj van vele mindig csak a duma megy es senki nem tesz ellene semmit!Valahogy nem az erdekuk es a mindenkori orszag vezetok kihasznaljak azt hogy nincsen osszefogas.Es ugytunik mintha nem is igazan akarnanak valtoztatni a sorsukon a masik oldalon sem es ez a nagy baj...szvsz

Amugy en nem itt (Canada) szulettem...


I'm back!:cool:
 

Dany1984

Állandó Tag
Állandó Tag
Elnézést, hogy csak így beleugatok. :)
Elmondanám én is a véleményemet, meglátásomat.

Először is az tűnt fel, hogy itt páran igencsak rózsaszín szemüvegen keresztül látjátok a magyarországi cigányságot, és helyzetét. Amivel nagyon egyet tudok érteni az Frank-FHI #1632-es hozzászólása. Egy az egyben erről van szó, ehhez csak hozzátenni tudok pár gondolatot.

Olvastam, hogy írtátok vajon mire ment el az a sok pénz amit roma felzárkóztatásra szántak. Nagyon jól látták itt páran, hogy sajnos ennek egy részét jó magyar szokás szerint valaki biztosan zsebre tette. Másik részét pedig igenis felhasználták.

De kérdezem én, mit ér akár a világ összes pénze ha a romák többsége nem akar dolgozni? De még tanulni sem. És ez a rosszabb, hogy tanulni sem. Mert hogy adjon munkát egy cég olyan embereknek akik még a 8 általánost is csak sokadjára tudják befejezni, érettségije meg csak alig pár százalékuknak van. A magasabb végzettségi arány pedig már csak tized százalékokban mérhető.
Most mindenki első gondolata biztosan az, hogy előítéletes vagyok. Pedig nem. Amiket az előző sorokban írtam tények.
Pár éve olvastam egy 1994-es (sajnos újabb nincs) tanulmányt, felmérést amely kifejezetten a hazai cigány családok helyzetét mérte föl. Ebből a tanulmányból kiderül, hogy a roma kisebbség (amely egyes mai becslések szerint elérheti az 5-800 ezer főt - de erről nincsenek pontos adataim) 92%-nak még érettségi vizsgája sincsen! Mindössze 8%-uk rendelkezik érettségi vizsgával. Annak a 92%-nak pedig több, mint 30%-a még a 8 általánost sem végezte el.
Ezek után kérdezem én, hogyan adjon ez a piciny állam kb 700.000 mindössze 8 általánossal rendelkező romának munkát? Gondoljunk csak bele, hány olyan munkakör van ahová bőven elég ez a végzettség? Sokszor még alja munkára sem. Az írás és olvasni tudás hiánya pedig százalékokban mérhető!
Szóval hiába pumpálnak pénzt felzárkóztatásra, mikor magyar diplomások ezrei munkanélküliek.
Egy másik tanulmány szerint - ami csak részben kapcsolódik ide - a roma "nők" 75%-ának már 21 éves kora előtt van legalább(!) 1 gyereke! Innentől kezdve pedig a komolyabb tanulás lehetősége is kizárt. De ha nem is kizáró ok, igencsak megnehezíti a helyzetet.

A bűnözés részére nem akarok kitérni, erről nincsenek pontos információm és különben sem akarok indulatot kelteni.
Azt viszont érdemes megnézni, hogy vajon miért utasítják ki őket számos országból világszerte? Gondolja valaki ha Kanadába tisztességes dolgozó polgárként mennek akkor 90 akárhány százalékukat kiutasítják? Dehogyis.
Eleve nem menekültként kellene kimenni. Nincs miért menekülni. Itthon ha az ember meglát egy cigányt vele szembe jönni az utcán inkább átmegy a másik oldalra! De ebbe se menjünk bele, tapasztalatból mondom "csak", nincs rá bizonyítékom. (azt hiszem a kint fogva tartások, segély lenyúlásokat, illetve az itthoni uzsorázást mindenki ismeri)
De nem csak Kanadáról van szó. Az elmúlt években romák ezreit(!) utasították ki Franciaországból és Olaszországból is. Vajon miért? Amikor egy luxemburgi politikusnő kérdőre vonta Fr.o.-t a kiutasításokkal kapcsolatban, Sárközy visszakérdezett, hogy vajon Luxemburg hány roma családot fogadna be? Természetesen válasz nem érkezett.

Tehát érdemes elgondolkozni hogyha ennyi tényszerűen is megállapítható probléma van velük, akkor nem lehetséges, hogy nem a magyarokkal és az előítéletekkel van a probléma? Nem lehetséges, hogy részben (vagy nagyszében) a romák maguk is tehetnek a problémáról? Mert az éremnek két oldala van. Nem elég pénzt pumpálni egy problémának nevezett bankszámlára. A másik oldal akarata, cselekedete is kell!

Szó volt a Jobbikról is. Nos ennek a létrejöttét magunknak köszönhetjük. A Jobbik azért létezik, mert nincs Magyarországon egység. A szélsőség sohasem megoldás semmire. A Jobbik mégis azért népszerű itthon, mert kimondja az emberek valós sérelmeit! Amit persze túlzásba is visz és el is torzít rendesen. Plusz sok esetben már tényleg átcsap rasszizmusba. De az tagadhatatlan, hogy kimondja azt amit más politikusok nem mernek vagy nem akarnak. A nép pedig tudja és a saját bőrén tapasztalja, hogy igaz az amit ők mondanak. Nem véletlenül ért el akkora eredményt a legutóbbi választásokon. Ennek oka van! Az okot nem lehet annyival szőnyeg alá söpörni hogy erősödik itthon a rasszizmus. A fenét erősödik. Csak az embereknek gondjai vannak. Elegük van a semmitmondó politikusokból meg a szépen hangzó frázisokból. És sokan meglátták a Jobbikban azt amit ők is nap mint nap tapasztalnak éreznek. Az aktuális kormánynak és pártnak foglalkoznia kellene az emberek sérelmeivel, hogy ne egy szélsőséges pártban találják meg a számításaikat.
De miként lehetséges ez amikor itthon a médiában még csak beszélni sem szabad a témáról! A híradásokban mikor romák az elkövetők soha(!) nem mondják ki. Ellenkező esetben, mikor romát ér atrocitás, már a főcímben jelzik ezt.

Ja és, hogy hova vezet ez az egész szőnyeg alá söprés? Pozitív diszkriminációhoz. Annyira próbálják őket segíteni itthon, hogy átestek a ló túloldalára. Nem a valódi problémát próbálják orvosolni, hanem helyette tolják bele a pénzt, mindenféle mögöttes tartalom nélkül. Ennek köszönhetően eljutottunk egy olyan helyzetig, mikor is egy roma család annyi segélyt és támogatást kap az államtól minek köszönhetően jobban megélnek a segélyből, mint munkából.
Pár hónapja TV2 Naplóban nyilatkozott egy roma nő, hogy minek menjen el dolgozni, mikor több pénzt kap segélyként.
Szintén pár hónapja megnyitottak a Balaton parton egy roma zeneiskolát. Ahová csak kizárólag roma gyerekeket vesznek fel! Ingyenes felsőszintű képzésben. Hát mi ez ha nem diszkrimináció? Fordított esetben már bombázna minket az Eu. :)

Még egyetlen gondolat az előítéletekről. Erről sokan pejoratív értelemben beszélnek, mint valami szörnyű tettről. Pedig az előítélet nem más, mint egy válaszreakció! Egy válaszreakció valamire, aminek oka van. És ez az a valami, amit sokan egyáltalán nem vesznek észre. Nem értik meg, hogy minden előítéletnek - legyen szó bármiről - nyomós oka van. Hiszen az egy válaszreakció valamire. De azt a valamit már elfelejtik feltárni.

Elnézést, hogy beleugattam a témába, remélem sikerült egy kicsit más nézőpontból is láttatni a helyzetet.
 

burgum

Állandó Tag
Állandó Tag
http://www.origo.hu/foto/20120822-interaktiv-kepriport-a-nagybanyai-nyomorteleprol.html
http://www.origo.hu/nagyvilag/20120822-riport-a-nagybanyai-bejrutbol-zsulietta-szar-elete.html

Meg vagyok győződve arról, hogy mostanra már olvastátok ezeket a cikkeket; mégis idehozom őket, hadd lássátok, miért nem vagyok elájulva attól, micsoda nyomorúságban élnek a magyarországi cigányok. Nincs róluk videóm, de az ukrajnai (magyarul beszélő) cigányok sorsa még keservesebb - saját szememmel láttam.
És ezek úgy 3 millió, nem 300-ezer.
Tudom én azt jól, hogy titeket szigorúan csak a magyarországi cigányság sorsa érdekel - de értsétek meg, ha szememben ez csak álszenteskedés.
 

sani07

Kitiltott (BANned)
http://www.origo.hu/foto/20120822-interaktiv-kepriport-a-nagybanyai-nyomorteleprol.html
http://www.origo.hu/nagyvilag/20120822-riport-a-nagybanyai-bejrutbol-zsulietta-szar-elete.html

Meg vagyok győződve arról, hogy mostanra már olvastátok ezeket a cikkeket; mégis idehozom őket, hadd lássátok, miért nem vagyok elájulva attól, micsoda nyomorúságban élnek a magyarországi cigányok. Nincs róluk videóm, de az ukrajnai (magyarul beszélő) cigányok sorsa még keservesebb - saját szememmel láttam.
És ezek úgy 3 millió, nem 300-ezer.
Tudom én azt jól, hogy titeket szigorúan csak a magyarországi cigányság sorsa érdekel - de értsétek meg, ha szememben ez csak álszenteskedés.
Mindenki olyan kornyezetben el, amit teremt maganak. A szegenysegnek semmi koze ahhoz, hogy szemetben eljek. Ezek ebben szeretnek elni, igy erzik jol magukat. Es nem csak kint, hanem bent a lakasban is, a wc is tele szemettel. Meddig tartana elvinni egy kontenerbe, vagy a szemettelepre? Mikor kiutaltak a ciganyoknak a hazat, kitepkedtek a falakbol a vezetekeket es eladtak a rezet belole, kiszedtek az ajtokat/ablakokat, butorokat mindent eladtak. Nezz meg egy varosreszt ahol ezek elnek es nezz megy egy olyat, ahol echte magyarok, maris erteni fogod.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Ha már Ukrajna és Románia említve volt, akkor a Szlovákokat se hagyjuk ki. Főleg azért ne, mert a Szlovákiából Kanadába érkező roma menekültek ügyének és megítélésüknek sok a magyar vonatkozása.

Ami a tragikus, hogy az /okkal kialakuló de/ előítéletek miatt, a normális életvitelű, kulturált romákat is megbélyegzik és amint azt már írtam, ha valakit ok nélkül bántanak akkor abból csak gyűlölet lesz..... és így kerül egy értelmiségi réteg az élükre. Azt pedig a történelem többször bebizonyította, hogy fegyveres konfliktus csak akkor alakul/alakulhat ki, ha tanult emberek kerülnek egy valami ellen fellázadó csoport élére. Na itt kezdődnek a gondok.

Azért a videót érdemes megnézni, mert a miskolci példa /fészekrakók/ gyors ütemben ebbe az irányba halad....

[video=youtube;iB11GVKTK1w]http://www.youtube.com/watch?v=iB11GVKTK1w[/video]
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
De kérdezem én, mit ér akár a világ összes pénze ha a romák többsége nem akar dolgozni? De még tanulni sem.
MUnka sehol nincs a videki telepuleseken , mint irtad mernokok magas kepzett embereknek sem. VAn olyan helyseg ahol 80-100% a munkanelkuliseg.Ha akarna se tud hol dolgozni.


Pár éve olvastam egy 1994-es (sajnos újabb nincs) tanulmányt, felmérést amely kifejezetten a hazai cigány családok helyzetét mérte föl. Ebből a tanulmányból kiderül, hogy a roma kisebbség (amely egyes mai becslések szerint elérheti az 5-800 ezer főt - de erről nincsenek pontos adataim) 92%-nak még érettségi vizsgája sincsen! Mindössze 8%-uk rendelkezik érettségi vizsgával. Annak a 92%-nak pedig több, mint 30%-a még a 8 általánost sem végezte el.
Ezek után kérdezem én, hogyan adjon ez a piciny állam kb 700.000 mindössze 8 általánossal rendelkező romának munkát?
Sok mindentol fugg az iskolai vegzettseg.
A felzarkozas a tanulasban a legfontosabb. Enni azert kell akinek nincs munkaja annak is, nem halhat ehen ,mert roma es sajnaljak tole a segelyt. Mo a segely a letminimum alatt van abbol aztan nem lehet vigadni.

Azt viszont érdemes megnézni, hogy vajon miért utasítják ki őket számos országból világszerte? Gondolja valaki ha Kanadába tisztességes dolgozó polgárként mennek akkor 90 akárhány százalékukat kiutasítják? Dehogyis.
Eleve nem menekültként kellene kimenni. Nincs miért menekülni.
Ez az egesz topic a menekult kerelmrol szol, ki miert nem ill kaphat vagy kerhet ilyen statuszt.

A Jobbik mégis azért népszerű itthon, mert kimondja az emberek valós sérelmeit! Amit persze túlzásba is visz és el is torzít rendesen. Plusz sok esetben már tényleg átcsap rasszizmusba. De az tagadhatatlan, hogy kimondja azt amit más politikusok nem mernek vagy nem akarnak. A nép pedig tudja és a saját bőrén tapasztalja, hogy igaz az amit ők mondanak.
Nem hiszem ,hogy a magyar emberek nacik es mindenki szalonkeptelen zaszloegeto gyutogato es meg nagyobb nyomorba kivan lepni mert a vilagon sehol nem respektaljak a rasszista megnyilvanulasokat. A valos serelem kriminal a rendorsegre tartozik ahol szakemberek dolgoznak es nem hiszem, hogy a szedett vedett vegzettsegu csapatok onbiraskodasat helyesnek talaljak a magyarok.

Annyira próbálják őket segíteni itthon, hogy átestek a ló túloldalára. Nem a valódi problémát próbálják orvosolni, hanem helyette tolják bele a pénzt, mindenféle mögöttes tartalom nélkül. Ennek köszönhetően eljutottunk egy olyan helyzetig, mikor is egy roma család annyi segélyt és támogatást kap az államtól minek köszönhetően jobban megélnek a segélyből, mint munkából.

Semmivel nem kap tobb segelyt a roma mint a magyar raszorulo Matolcsi igazsagosan osztja szet a nagy semmit ill a nullatol valamivel tobbet.
A kozmunka es a segely legyen az a 47ezer Ft igazan nem mondhato joleti ellatasnak.

Még egyetlen gondolat az előítéletekről. Erről sokan pejoratív értelemben beszélnek, mint valami szörnyű tettről. Pedig az előítélet nem más, mint egy válaszreakció! Egy válaszreakció valamire, aminek oka van. És ez az a valami, amit sokan egyáltalán nem vesznek észre. Nem értik meg, hogy minden előítéletnek - legyen szó bármiről - nyomós oka van. Hiszen az egy válaszreakció valamire. De azt a valamit már elfelejtik feltárni.

Sok roma tagunk van sajnalom ,hogy nem ok vedik meg a munder becsuletet. MIlyen valasz reakciorol beszelsz? Devecser, Cegled /de van meg par ugy/ egyenes adasban lattuk a rasszimust es a nem intezkedo rendorseget.

Eu s tamogatasbol az etnik kultura megorzesere nyilt a roma zeneiskola es ezt tamogatjak.
Ha felvetelit szretnel szerezni nyilvan nem art a roma zenevilagban otthon lenni. Miert is baj ha most vegre tanulni akarnak?

Ez megerto rasszimus olyan mint a nyuszika, ha van sapka rajta az a baj, ha nincs az a baj.


Ez a topic nem arrol szol hogy a romakkal kinek milyen problemaja van az az otthoni weboldalanal tudjatok orvosoltatni, mi itt a canadai lehetosegeket es torvenyeket probaljuk ismertetni es tajekoztatni es a tapasztalatokat osszegyujteni.

Canadaban es ezen a webportalon nincs helye a rasszimusnak. MInden ember egyenlo, es meg nem bizonyitott a bunossege addig artatlan is.

Meg ha csak egy ember is van aki rasszimus elol menekul es befogadast nyer, addig nem lehet altalanositani.
 

Dany1984

Állandó Tag
Állandó Tag
Elnézést, de nem szeretném ha kiforgatnád azt, amit írtam.

"Eu s tamogatasbol az etnik kultura megorzesere nyilt a roma zeneiskola es ezt tamogatjak.
Ha felvetelit szretnel szerezni nyilvan nem art a roma zenevilagban otthon lenni. Miert is baj ha most vegre tanulni akarnak?"

Nem azt mondtam, hogy gond ha végre tanulnak. A lényeget ignoráltad. Ugyanis a lényeg az, hogy ebben az iskolában csak roma származásúak tanulhatnak. Nem számít mennyire ismered a zenei kultúrájukat, magyar gyereket nem lehet beíratni! És akárhogy is szépíted ez nem más, mint diszkrimináció, méghozzá faji alapokon!
Vajon miként reagálnál ha megtudnád egy olyan oktatási intézmény létét, ahová romák nem jelentkezhetnek!?

"Sok roma tagunk van sajnalom ,hogy nem ok vedik meg a munder becsuletet. MIlyen valasz reakciorol beszelsz? "

Az előítélet, mint fogalom. Az egy válaszreakció. Ha mész egy úton és 10 esetből 8-szor kihajtanak eléd ugyanabban a kereszteződésben, akkor 11. alkalommal vagy nem mész arra, vagy nagyon lassan és odafigyelve közelíted meg, nehogy 11-szerre is kihajtsanak. A Jobbikos szélsőséget én sem támogatom.

Továbbá amíg a médiából tájékozódsz, addig semmi reális rálátásod nincs a témára. Tessék elmenni Miskolcra, az Avas lakótelepre. Ott élni pár hónapot.

De nem megyek bele jobban, igyekszem tiszteletben tartani a kérésedet és maradni a topik témájánál. Csak azt kérem, hogy ne ferdítsd el ami írtam és ne ignoráld az előző hozzászólásokat sem.

Ami pedig a konkrét témát illeti, ma Magyarországról senkinek nincs joga (legyen az roma vagy magyar) menekült státuszt kérni Kanadában, mert Magyarországon nem üldöznek senkit sem! De az EU-n belül meg aztán végképp nem! Ebből adódóan nem tudom mit lehetne még erről beszélni tovább. Egyértelmű, hogy aki menekültként megy ki Kanadába itthonról az csakis az ellátási rendszerre, segélyekre hajt.

szerk.: Még valami:

"Sok roma tagunk van sajnalom ,hogy nem ok vedik meg a munder becsuletet."

Nincs bajom azokkal a romákkal akik hajlandóak dolgozni és tisztességesen élni. Az a gond, hogy nagyon kevés van belőlük, de két ilyen személyt én is ismerek. De az ilyen tisztességes dolgozó romáknak nem is kell menekült státuszt kérni, mert kijuthatnak másként is! Több, mint 200 éve próbálják integrálni a romákat a társadalomba, tényleg nem gondolod, hogy egy kicsit ők is tehetnek arról, hogy ez még a mai napig nem sikerült!?
 
Oldal tetejére