Hírek Mi a bajunk a magyar újfasizmus kanadai terjeszkedésével?

papirkuty

Állandó Tag
Állandó Tag
A Magyar Futár a Horthy-rendszer agit-prop lapja volt. Átfogó betekintést nyújt a korszak háborús és antiszemita propagandájába, Horthyt dicsőítve.

Köszönöm a Magyar Futár bemutatását és elnézést a tájékozatlanságomért/tudatlanság/...:dr_24:
Nehezen viselem a gyűlölködést...
 
P

Poem of Everyone's Soul

Vendég
Egy Príma Primissima-, Széchenyi- és Magyar Örökség-díjas professzor aki egyébként a Pécsi Szívgyógyászati Klinika volt igazgatója is egyben, továbbá szakmailag a világ egyik legelismertebb orvosa, talán mégsem sufniban fog lakni.
Nem ezen kellene fennakadni hanem azon hogy van aki ennek a tízszereséért birtokol ingatlant úgy hogy 8 általánossal van politikai pályán és még életében nem csinált semmit.

Ennek fényében nem értem miért fontos ez a link.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Semmi gond nincs ezzel,hogy arulja a hazat ami valoban szep is meg jo is, sot senki nincs rajtad kivul fenakadva a "gazdagsagan". Amiert mi itt elgondolkoztunk,hogy mikor erre jar a Pap ur "adomanyokat elfogad" ,lehet az itteni magyarok is ha nem is nagyban ehez a jolethez kicsit hozzajarultak.:)
Reszemrol el sem mentem az eloadasara, igy tuti lehetsz benne, en nem adakoztam.
Itt nagyon sok hasonlo joletben elo /magyar is / van, akinek van eleg dollarja..hatha eppen itt akad vevore ......Canadaba.;)
 
Utoljára módosítva:

Medwee

Tag
Mélyen a szívemből szólt ez a cikk
Félretéve benne a konkrét személyeket és embereket, teljesen ugyanígy látom itt Magyarországon a dolgokat... Itt már senki sem meri nyíltan leírni ezeket. (Lehet holnaptól nem lesz munkája, és a világ - bármennyire is úgy tűnhet onnan Amerikából - nemszívesen látja már a magyarokat, pontosan pl a fenn leírt problémák miatt. Kicsi de fontos szelete vagyunk mi Európának, illene úgy is viselkednünk. Itthon az emberek már szkeptikusak a politikában, mindenkit csak a holnapi kenyér érdekel sajnos, és nem az augusztusi, és főképpen nem a jövő augusztusi aratás. Pedig ma van a holnap tegnapja.. énekeltük anno, és EZT akkor mindenki megértette. Ma senki sem foglalkozik vele. Én is mennék ha fiatal volnék, bár még előfordulhat hogy így is mennem kell.
 

wolff László

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egyenlő bánásmódról szóló törvény a "Hátrányos megkülönböztetés" eseteit minősíti (8.§.)
http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=76310.262785
Eszerint lényegtelen az, hogy muszlim zsidó, vagy más "rasszokat" mosunk össze, vagy próbálunk ketté-, vagy szétválasztani. A fasizmus-szerintem-nem elfogadott ideológia, következésképp az állam igenis felelős azért, hogy a csírái is kialakulhatnak , akárcsak makro szinten is.A fasizmus lényege itt olvasható:http://hu.wikipedia.org/wiki/Fasizmus - Ne felejtsük el, hogy a Magyar 'király nélküli' Királyságban 1933- ban ütötte fel a fejét a fasizmus

(ld : http://hu.wikipedia.org/wiki/Gömbös_Gyula

"Adolf Hitler hatalomra kerülésekor a miniszterelnök sietett gratulálni az újdonsült kancellárnak, majd 1933 júniusában elsőként a vezető európai politikusok közül Berlinbe utazott, ahol kereskedelmi egyezményt kötött Németországgal. "

http://www.rubicon.hu/magyar/nyomtathato_verzio/1932_oktober_1_gombos_gyula_alakit_kormanyt/

Majd Magyarország 1944 márc 19- náci megszállásig már 4 (négy) zsidótörvényt adtunk ki, kollaborálva a megszálló "szövetségesekkel"

http://www.mazsihisz.hu/zsidotorvenyek-magyarorszagon-49.html

Ezután már felesleges magyarázkodnia bárkinek is hogy Horthy 'mindent elkövetett ' a deportálások ellen, de... ha máraz első Zsidótörvényt is aláírta, elismerte , tudta,tudnia kellett hogy ez (majd) tudatos népirtáshoz vezet, hiszen elismerte a "rasszokat" .különbséget tett az ország állampolgárai között az említett a zidézett (8.§) -ban felsoroltak közül akármilyen alapon is, de differenciált magyarországi ember és magyarországi ember között Az I. zs. tv-ben (még) voltak kivételek (1919 aug.., vitézi rend..) Majd differenciált ,-származási országtól független- "árják" és zsidók között is. Lásd: Alku az életért. c. filmet: http://hu.gloria.tv/?media=139001
cikk: http://www.168ora.hu/itthon/magyarorszagon-a-fasizmus-mutalodott-formaja-bontakozik-ki-114382.html
Előzmények: http://www.gyakorikerdesek.hu/polit...pai-demokraciara-a-francia-fasizmus-terjedese (1,2,3 oldal kérdések, válaszok , amit fentebb igyekeztem összegezve, röviden, megválaszolni ; - a teljesség igénye nélkül- hiszen ez itt, ilyen formában lehetetlen ).- Sietek hozzátenni, -tudtommal- , akkor(Horthy éra) nem volt 'egyenlő bánásmód-törvény' csupán,.az átláthatóság miatt idéztem a 8. §-t, különös tekintettel annak hosszas felsorolásra)
Végezetül:
"A magyarság ügyét Nagy Ferenc diplomatikus válasza is szolgálta, amelyet egy meggondolatlan újságírói kérdésre adott az egyik washingtoni fogadáson. A magyar miniszterelnök mellett ott állt kommunista helyettese is, mikor elhangzott a kérdés: „Azt mondja meg, miniszterelnök úr, hogy Magyarország gazdasági értékeiből a németek raboltak-e el többet, vagy az oroszok?" A gyors válasz így hangzott: „Különbséget kell tenni a kettő között. A németek és nyilasok raboltak, az oroszok pedig hadizsákmányt ejtettek Magyarországon."

http://www.magyarszemle.hu/cikk/20100403_kepviselte-e_nagy_ferenc_a_magyar_erdekeket
 
Utoljára módosítva:

kótyag

Állandó Tag
Állandó Tag
Wikipédia-ról
" Papp Lajos
(Aranyosgadány, 1948. március 21.[1]) Széchenyi-díjasszívsebész, a Pécsi Tudományegyetem nyugalmazott tanára, valamint PTE ÁOK Szívgyógyászati Klinika korábbi igazgatója.
Élete
1951-ben, hároméves korában családjával együtt kitelepítették a szülőfalujából. Csurgón, Alsóleperden, Mágocson élt egészen 1957-ig, amikor visszakerült az ősi házba. 1966-ban a Mecseki Ércbányákban föld alatti csillésként dolgozott, következő évben műtőssegéd lett. A pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd 1973-ban diplomázott a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán.[1]

1973 és 1975 között a Pécs Városi Kórház sebészet-traumatológia orvosgyakornoka,[1] 1975 és 1977 között a Pécsi Orvostudományi Egyetem Anaesthesiológiai és Intenzív Therápiás Klinikán volt gyakornok.[1] 1977 és 1991 között aSOTE Ér- és Szívsebészeti Klinikán egyetemi tanársegéd, majd adjunktus.[1]

1989-ben megkapta az Orvostudományok Doktora címet. Ezt követően 1994 augusztusáig a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Szív- és Érsebészeti Klinika igazgatója, egyetemi tanár. A Zala Megyei Kórház szívsebészeti osztály osztályvezető főorvosa lett, és ő vezette a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Szívsebészeti Tanszékét is. 1997-től a POTE és Irgalmasrend II. Sebészeti Klinika – Szívcentrum igazgatója, a POTE Szívsebészeti Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára. 1999 augusztusától a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szívgyógyászati Klinika igazgatója. 2008 augusztusában nyugdíjazását kérte, azonban még mielőtt erre sor került volna, a Pécsi Tudományegyetem rektora felfüggesztette hivatalából és az intézmény vezetésével Dr. Szabados Sándor egyetemi docenst bízta meg, aki azóta is egyetemi tanárként (professzorként) a klinika igazgatója.

1997. október 23-án Pongrátz Gergely kérésére a forradalom negyvenedik évfordulóján ünnepi beszédet mondott aCorvin közben. 2007 augusztusában Zétényi Zsolttal megalapította a Kárpát-haza Nemzetőrséget. "
Önérzetében sértett emberről beszélünk aki a politika felé fordul ezt a pártot lehet a nevéhez kapcsolni: Naívnak nevezhetnénk.
http://www.nep-part.hu/news.php

http://gondola.hu/cikkek/82715-Dr__Papp_Lajos_zaszlobontasa__Volt_egy_almom__8230;.html

Dr. Papp Lajos zászlóbontása: Volt egy álmom…

"Évek óta érlelődött bennem egy gondolat, egy álom: létrehozni egy pártot, ami a nevében párt ugyan, a választási törvények okán, de mégis más. Nemzeti Értékek Pártja. NÉP. "

2012. szeptember 30. 14:55
Nemzeti értékeinket megőrző, új nemzeti értékeket teremtő emberek gyülekezete. Álmom volt, hogy azt a szellemiséget vigyük vissza az Országgyűlésbe, ami Széchenyi idejében volt.

Önzetlen, a Nemzetükért áldozatra is képes honfitársak képviseljék az Ország és egyben Kárpát-Haza érdekeit.
adlog.php

Az ország dolgait a Parlamentben a pártok intézik. Hiába kiabálunk, mi drukkerek a pálya széléről, a futballmeccset csak akkor tudjuk befolyásolni, ha játékosok vagy bírók vagyunk.

„A mindenkori állam által biztosított képviselői díjazást, jövedelmet, a képviselő köteles elkülönített számlára utalni, melyet Böjte Csaba ferences szerzetes rendelkezésére bocsát. Az összeg felhasználásáról Böjte Csaba mindenkoron egy személyben dönt.

Ezért minden képviselői mandátumra jelentkezőnek, illetve családjának rendelkezni kell olyan állandó jövedelemmel, amely biztosítja önmaga és családja számára a képviselői munkájával járó kereset kiesést.”
(Részlet a képviselőjelöltekre és a képviselőkre vonatkozó pártszabályokból)


De hogyan is várhatnék ekkora áldozatot, hogyan is tehetném, hogy a párt képviselői és családjának életlehetőségeit súlyosan veszélyeztessem, még ha a cél igen nemes is.

Én gyógyító ember vagyok. Előttem minden ember egyforma. Vezetői munkám során is az volt a legnagyobb hibám, hogy egyetlen munkatársamat sem távolítottam el állásából, még akkor sem, ha súlyos hibát követtet el.

Bűnömül rótták fel annak idején a bíróságon: „Az elbocsátást kezdeményező alperesi kör ez idáig egyetlen cáfolhatatlan érveként fenntartotta:papp Lajos eddig szokatlan munkamódszert követelt meg, ami azért is sértő, mert a folyosói pletykák terjesztőit a szakmai konferenciákon szembesítette állításaikkal, amely cselekedetével megalázta munkatársait. Ezen túlmenően, kitartóan szuggerálta beosztottjait, hogy ezzel kényszerítse őket igazmondásra, ami elősegítette a rossz munkahelyi légkör kialakítását.” ( Zalatáj 1998. április 1.)

Olyan országban élünk, ahol az igazmondás bűn, a hazugság erény.

A néhány éve létrehozott Kárpát-Haza Nemzetőrség kudarcba fulladása is megálljt parancsol. Nem volt kétszáz ember, aki értette, megértette volna és vállalta, képviselte volna azt a szellemiséget, amire a Kárpát-Haza Nemzetőrség létrejött. Pedig „csak” a szeretet és tízparancsolat szellemében tevékenykedtünk.
"
Idézetek vége.
Göllner úrnak nem feladata ha nem akarja hogy megértse a magyar nép 20. sz.-i frusztrációit csak az 1918 utáni történéseket tessék átgondolni, és ne tessék csodálkozni hogy különösen a megosztó és zsákmányszerző nagyhatalmak mit okoztak ennek a népnek. Ennek az embernek a gondolkodásában a szocialista múlt (állami tulajdonban a nemzeti tulajdon) na meg a mesék birodalma is elcsábította. Sajnos nem nézte ha meghívták valahová akkor kikkel került egy színpadra.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Szerintem Papp ur nem erti vagy nem akarja ertenia XX.szazad tortenelmet es borzalmas ember aldozatat.
 

kótyag

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem Papp ur nem erti vagy nem akarja ertenia XX.szazad tortenelmet es borzalmas ember aldozatat.
" Azért tartjuk fasisztának, mert a Jobbikkal, a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalommal, a gárdásokkal, a betyárseregesekkel, a történelemhamisítókkal összebújva sámánkodik. Az a bajunk Dr. Papp Lajos szívsebésszel és pártjával, a Jobbikkal, hogy saját bevallásuk szerint megvetik Kanada és az Észak-Atlanti Szövetségbe tömörült országok demokratikus értékeit. "
Aki politikai pályára lép jó esetben eldönti kihez tartozzon vagy alapít magának ha nincs megfelelő akihez csatlakozzon, szívsebész sámánunk szerepelgetett (érdemes volt meghívni mert szívsebészként jelentős eredményeket ért el (figyelemfelhívás!)) végül NÉP pártot alapított tehát mégsem lehet jobbikos.
Ha itt éltetek volna megértenétek h Gyurcsány hiszterikus országlása mennyire hozzájárult az azóta lényegében kifulladt gárdásodás és mindenféle alternatíva keresés felerősödéséhez, és az MSZP legyengüléséhez .
'88-tól 5-6 évig volt ilyen "rendszerváltó" hangulata az országnak mint 2006 után, ha sámán kell Gyurcsánynál jobbat nem tudnék ajánlani.
Én magam mint most is mielőtt valakit nácinak neveznék gondolnék utánanézek mit mondott vagy tett az illető, az kevés h náci mert X és Y azt mondja róla, és együtt szerepel Z-vel. De 70 évesen ne legyen már naív aki minden meghívásnak eleget tesz.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Lehet Gyurcsany fobiad van , de ha idaig nem tudnad mi nem politizalunk, nem foglalkozunk a Mo-i belpolitikaval.Se Orban se Gyurcsany se Fodor se Vona se semmilyen part ideologiaval.
A Pap ur canadai latogatasarol volt szo, a szerzo vilagosan leirta miert nem vagyunk ra kivancsiak.
Semmi akadalya hogy meghivd sajat szorakoztatasodra, otthonodba vagy akar barati korodbe .Mint mar priviben leirtam nem kivanom ismetelni a leirtakat.
Itt nem kell reklamoznod szimpatiadat vele, hanem egyenesen neki cimezd nagyrabecsulesedet.
Mi canada allasfoglasat kovetjuk elfogadjuk es ertunk egyet, es jo ha te is ezt tudomasul veszed egy canadai oldalon.
 
Kovács Tibor email címéről a napokban a következő levelet kaptam.
T. Professzor úr!
Szeretném megkérni h reagáljon ezekre a sorokra, a canadahun.com-on jelentek meg önről ezek a sorok, a hozzászólók többsége szerint Ön nem náci vagy fasiszta, de ebben a kérdésben ön is illetékes.

A válaszom a következő:
"Aquila non captat muscas!"
Dr. Papp Lajos
professzor emeritus
 

Kamu István

Állandó Tag
Állandó Tag
(bocs, csak 5 millió 400 ezret, mert a 6 millió 10 százalékát a magyarok kormányzója, a hitéről és hazaszeretetéről jól ismert Vitéz Nagybányai Horthy Miklós szállítatta ki marhavagonokban a vágóhídra). A 6 millió áldozat is borzadály, de ez csak egy kis töredéke annak a több mint 100 millió halálos áldozatnak – zsidó vagy nem zsidó, cigány, keresztény, meleg, kosárlabdás, muzulmán, költő, csecsemő, vagy csak egyszerű helybéli, lúdtalpas, pókhasú –, aki csupán azért halt meg, mert útjában volt a fasiszták által kitalált és a mi Horthy Miklósunk által támogatott harci játékoknak. Ez a baj. Hányan is haltak meg a Don-kanyarban? Drezdában? Ukrajnában, az orosz falvakban, a Felvidéken vagy csak fenn a várban, Budán? Hányan sínylődtek fogságban embertelen körülmények közt? És kinek az oldalán is harcolt a mi jóságos és keresztény Horthy Miklósunk? A fasiszták oldalán, és ezt sose feledjük el! Nem Kanada oldalán, nem Amerika oldalán, nem Franciaország oldalán, nem Anglia oldalán, hanem az európai, észak-atlanti demokraták értékrendjével szembe menetelők oldalán, a fasiszta olasz és német tengely oldalán álltunk, harcoltunk, és gyilkoltuk embertársainkat. Ez a nagy baj! Horthy csak azért úszta meg az elszámoltatást Nürnbergben, mert a bolsevik Sztálin, sajátos hatalmi taktikái miatt, felmentette és futni hagyta Európa utolsó fasiszta államába.
Kedves Melitta. Horthy diktátor volt DE nem volt náci!! Horthy „brigantiknak és bohócoknak” tartotta a nácikat. Hitler külön bírálta, hogy Horthy rendszere vonakodik meghozni a zsidótörvényeket. Kérlek áruld már el milyen érdeke fűződött Sztálinnak Horthy felmentéséhez?! Ha tényleg benne lett volna a keze a népírtásban, biztos elítélik és kivégzik a többiekkel együtt.
1944. július 6-án ; Horthy megtiltotta a budapesti zsidóság deportálását. A kormányzó és a magyar katonák akciója volt az egyetlen eset a Hitler által megszállt Európában, ahol egy Németországgal szövetséges ország reguláris hadseregét arra használták fel, hogy megmentsék a zsidókat. 1944. július 18-án Horthy kezdeményezésére a magyar kormány ajánlatot tett a még nem deportált zsidó származású magyarok (különösen a gyermekek) külföldre történő evakuálása érdekében (főként Palesztinába és Svédországba), valamint a nemzetközi segélyszervezeteket a koncentrációs táborokba irányuló segélyszállítmányok küldésére ösztönözte Svájc budapesti külképviseleténél.
Persze meg van a történelmi felelősége abban, hogy ide jutott az ország, de ne ferdítsük a történelmet.
 

Kamu István

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Melitta

A jobbik az ellenzéki összefogás tagja. Mikor megjegyeztem az egyik hozzászólásomban, hogy milyen gáz összefogni velük lehurrogtatok. Most meg náciknak nevezed őket?

Papp Lajos -ról meg annyit, lehet hogy kiváló szakember, de komoly mentális próblémái vannak, a kereszténységhez meg annyi köze van mint Mohamed prófétának.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Melitta. Horthy diktátor volt DE nem volt náci!! Horthy „brigantiknak és bohócoknak” tartotta a nácikat. Hitler külön bírálta, hogy Horthy rendszere vonakodik meghozni a zsidótörvényeket. Kérlek áruld már el milyen érdeke fűződött Sztálinnak Horthy felmentéséhez?! Ha tényleg benne lett volna a keze a népírtásban, biztos elítélik és kivégzik a többiekkel együtt.
1944. július 6-án ; Horthy megtiltotta a budapesti zsidóság deportálását. A kormányzó és a magyar katonák akciója volt az egyetlen eset a Hitler által megszállt Európában, ahol egy Németországgal szövetséges ország reguláris hadseregét arra használták fel, hogy megmentsék a zsidókat. 1944. július 18-án Horthy kezdeményezésére a magyar kormány ajánlatot tett a még nem deportált zsidó származású magyarok (különösen a gyermekek) külföldre történő evakuálása érdekében (főként Palesztinába és Svédországba), valamint a nemzetközi segélyszervezeteket a koncentrációs táborokba irányuló segélyszállítmányok küldésére ösztönözte Svájc budapesti külképviseleténél.
Persze meg van a történelmi felelősége abban, hogy ide jutott az ország, de ne ferdítsük a történelmet.
Nem tudom mi ertelme volt egy majd 10 éves témát feleleveníteni, pláne úgy, hogy (remelhetőleg tényleg) Papp úr reagált és lezérta a Torgyán által is sokat idézett "A sas nem kapkod..." mondattal, de legyen.
Viszont Horthy mosdatása nem jön be.
Amennyiben tényleg bugrisoknak tartotta (volna) a németeket, nem közeledik feléjük. (Meg volt nehany zsidó törveny is a regnálása alatt, úgyhogy....)
Kedves Melitta

A jobbik az ellenzéki összefogás tagja. Mikor megjegyeztem az egyik hozzászólásomban, hogy milyen gáz összefogni velük lehurrogtatok. Most meg náciknak nevezed őket?
Meg egyszer a beírás 2014-es. Nem 2018-as...
Papp Lajos -ról meg annyit, lehet hogy kiváló szakember, de komoly mentális próblémái vannak, a kereszténységhez meg annyi köze van mint Mohamed prófétának.
Szakember?
Milyen téren? Szivsebészet? Volt, hisz emeritus.
Történész? Nem hallottam egyetlen tudományos körökben is elfogadott munkájáról.
Egyáltalan mentalis problemákkal küszködő szemely milyen téren lehet kíváló szakember?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A cikket Göllner András professzor emeritus Montrealbol irta, es minden soraval egyetertek.
Kedves Melitta. Horthy diktátor volt DE nem volt náci!! Horthy „brigantiknak és bohócoknak” tartotta a nácikat. Hitler külön bírálta, hogy Horthy rendszere vonakodik meghozni a zsidótörvényeket. Kérlek áruld már el milyen érdeke fűződött Sztálinnak Horthy felmentéséhez?! Ha tényleg benne lett volna a keze a népírtásban, biztos elítélik és kivégzik a többiekkel együtt.
1944. július 6-án ; Horthy megtiltotta a budapesti zsidóság deportálását. A kormányzó és a magyar katonák akciója volt az egyetlen eset a Hitler által megszállt Európában, ahol egy Németországgal szövetséges ország reguláris hadseregét arra használták fel, hogy megmentsék a zsidókat. 1944. július 18-án Horthy kezdeményezésére a magyar kormány ajánlatot tett a még nem deportált zsidó származású magyarok (különösen a gyermekek) külföldre történő evakuálása érdekében (főként Palesztinába és Svédországba), valamint a nemzetközi segélyszervezeteket a koncentrációs táborokba irányuló segélyszállítmányok küldésére ösztönözte Svájc budapesti külképviseleténél.
Persze meg van a történelmi felelősége abban, hogy ide jutott az ország, de ne ferdítsük a történelmet.
Lehet vonakodott meghozni a zsidotorvenyeket de meghozta. Nurnbergben a haborus bunosok listajan rajta volt, Sztalin mentette meg.
A deportalasert o a felelos es minden extra atrocitasert amit onkent szorakozasbol elkovettek pribekjei. Megcsinalta elfogadtatta a zsido torvenyeket es vegre is hajtotta hajtatta. Neki irta Eichmann hogy lassaban kuldje a vagonokat mert nem birjak feldolgozni.
Az o felelosege 600ezer zsido magayrallampolgar deportalasaert a halaltaborokba.
O volt aki 200ezer magyart kuldott ki a haboru vegefele az oroszok ellen akiket nagyreszt megoltek vagy Sziberiai fogsagban sinylodtek evtizedeket.
Utolso csatlosa volt es maradt a nemeteknek ezert is lett Mo egyik legvesztesebb fel a haboruba es fizetett mint a katonatiszt haborus jovatetelt.
A feher terror is a kezehez kotodik. stb stb.
Ez is hozzatartozik az igazsaghoz, hogy ne ferditsuk a tortenelmet.
Ha nem o hanem egy normalis allamfo van maskepp politizal nem hodol be Hitlernek maskep alakult volna a tortenelem, talan nem bombaztak volna szet az orszagot, talan megusztuk volna a 70 eves komcsi vilagot, bar mostansag csak visszasirjak a megbonthatatlan ororsz baratsagot.
 
Oldal tetejére