Mi lenne, ha egy elektromágneses vihar miatt megszűnne az egész bolygón az elektromosság?

Jeremy Axel témája a 'Elmélkedő' fórumban , 2014 Augusztus 26.

 1. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Csillagözön kedveli ezt.
 2. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag


  Remélem,hogy csak egy elszabadult,kósza gondolat a kérdés a topik gazdájától,mert átélni valóban katasztrófa lenne.:(
  A legtöbb embernek szerintem nem éppen a youtube vagy egyáltalán az internet jutna eszébe,talán azon személyeknek akik eddig is abból éltek.
  Szerintem az ilyen kérdésnél gondolni kell a következményekre is.
  Vannak a kórházak először is, ahol a műtéteket végeznek,kisebb-nagyobb sikerekkel,úgyszintén a koraszülött osztály vagy az intenzív osztály ahol szintén élet-halál közt lévő betegeket ápolnak.
  A többi kiszolgáló rendszer mentők,tűzoltók,rendőrség,már mind így van összeköttetésben egymással,a lakosággal.
   
  Utoljára módosítva: 2014 Augusztus 27
 3. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag


  Hermes Trismegistus :

  "Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van,
  és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van,
  hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsa.

  Atyja a Nap, anyja a Hold,
  a Szél hordozta méhében,
  a Föld táplálta...."  http://www.tarrdaniel.com/documents/Hermetika/tabula_smaragdina.html
   
 4. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Az biztos, hogy 10 emberből 8 záros határidőn belül meghalna és nagyon rettenetes vég lenne számukra. A jövő emberisége számára - már aki majd túlélné - sem várna semmi jó. Ki maradna? Az a párezres elit, akinek már elő van készítve az a hely, ahol akár évekig gond nélkül élhet majd. Itt fönt pedig maradnának az agyatlan gyilkosok, akik mindent ellopnak és mindenkit legyilkolnak.

  Képzeljétek milyen világ lesz az. Én nem szeretnék túlélni....
   
  1958 kedveli ezt.
 5. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag


  Elég nagy gond,ha az van fenn is ami idelent :D,valóban egy varázslat kell,hogy végre béke legyen ezen az áldott Földön.:dr_175:
   
  1958 és Csillagözön kedveli ezt.
 6. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Nem kötekedni akarok, de te szembe mégy az isteni akarattal...;)

  "...Átkozott legyen a föld te miattad, fáradságos munkával élj belőle életednek minden napjaiban...."

  Persze milyen lenne, ha egy "átkozott" Földhöz imádkoznánk...:D
   
 7. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Mert áldottnak nevezem a Földet? :D
  Imádok itt élni ,bármilyen nehéz is .Mindig mondtam ezt az életet nem én választottam,ledobtak ide a piramison keresztül a jelszóval...Boldogulj ,ahogyan tudsz...:rohog:
   
  1958 és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 8. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Na ezt sem a mi Istenünk mondta! Ő ha a saját képére, és hasonlatosságára teremtette az embert, akkor csak áldottá tehette a földet. Akik átkozottá tették azok nem a földi emberek, és főleg nem az Isten....
  Én is nagyon szeretek itt élni. Nagyon szeretem a természetet, a növényeket, és az állatokat, meg természetesen az embereket.
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
 9. Kajcsa Gyöngyi

  Kajcsa Gyöngyi Állandó Tag

  Biztos megtalálnánk a megoldást az áram nélküli világban is. Sok fáradságos munkával, de túlélnénk. Biztos nem mindenki, de az ember kitartó és küzd a fennmaradásért.
   
 10. sirion01

  sirion01 Kitiltott (BANned)

  2006-ban az tüntetések idején kis városunkból felvitték a rendőröket a fővárosba, akiknek a busza elkavar valahol, ezt a HírTv- nagy kajánul bemondta. Aznap éjjel több tucat pincét törtek fel a hegyen , többet mint addig egész évben. Mi lenne itt ha megszűnne az áram ellátás és vele össze omlana a közigazgatás?
  Nem mondom, hogy nem állna fel előbb utóbb egy új közigazgatás mivel az ókorba is működött , de azért addig elég magas lenne a halandóság. Az első pár hét biztos nagyon kemény lenne.
   
 11. most

  most Állandó Tag

  gőzgép.. még tobb fa... csak kicsit kell vissza menni
   
 12. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Aram nelkul borzalmas elni. PAr eve nyaron volt a legnagyobb kanikulaban 2 napos aram kimaradas, az emberek az utcan eltek , sokan nem tudtak hazamenni a 40 emeletes haz lakasaikba amibe vagy 50 fok lehetett.Meg se mertek kiserelni lift nelkul szellozes nelkul felsetalni.
  Se uzemanyag, se uzletek mert se kasszagep sem telefonok feltoltese semmi nem ment. Egy nagy forgalnu varos jelzolampak nelkul ...
  Megtortent ez karacsony esten es elotte 2 nap szoval a teli aram kimaradas is borzalmas, az ember a wc ajtot is magara vettte volna ugy fazott.Egy teat nem tudtunk csinalni. Irha bundaban probaltam aludni de meg ugy is kocogot a fogam a hidegtol.
  Azota vettem petroleum lampat, vettem egy mini camping tuzhelyt gazpalackkal, biztos ami ziher, legalabb egy teat tudjak csinalni,ha ilyen rendkivuli dolog tortene.
   
  Utoljára módosítva: 2014 December 1
  evapatocs kedveli ezt.
 13. Koroknay bela

  Koroknay bela Állandó Tag

  A napokban a városunkban, és még pár környező városban is egy optikai kábel átvágása miatt megszünt az Internet, a kábeltv, és a vezetékes telefon szolgáltatás. Mindez 7 órán át tartott csupán, de szabályos pánik helyzet alakult ki, mindenki kétségbe volt esve. Ez csak 7 óra volt, és ráadásul villany, volt, de az eset tanulságos volt, hogy mi lenne itt, ha egyszer bekövetkezne a témaindítóban vázolt helyzet. Az egy másik kérdés, hogy kilenc hónap múlva változnak-e a demográfiai mutatók a városban, ennek a "sajnálatos" esetnek a következtében :D
   
 14. Sziasztok!
  Hogy mi lenne? Szerintem olyan károkat okozna a föld civilizáltabb részén, mint egy járvány. Sokan meghalnának, betegségben, balesetben. És az emberek egymást ölnék a földön fellelhető alternatív eszközökért.
   

Megosztás